08/01/2009 22:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύμβαλα πολέμου στην Ιερουσαλήμ

Ο Εβραϊσμός στηρίζεται στην θεοσοφία και όχι στην φιλοσοφία. Άρα η βάση της ιδεολογίας και της κοσμοθεωρίας του βρίσκεται στην σύγκρουση, τη δύναμη και την επιβολή και όχι στην ειρηνική διαδικασία, τη συνύπαρξη και την ανοχή.

Η περίφημη θεωρία του Χάντιγκτον (που πέθανε σχεδόν ταυτόχρονα με την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας) περί «σύγκρουσης πολιτισμών» δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα «φιλοσοφικό ριμέικ» των μυθολογικών πληγών του Φαραώ και της εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο.

Ο «περιούσιος λαός του Θεού», έθνος ανάδελφο, συνεχίζει τη σύγκρουση και την τιμωρία του εχθρού, μέχρι την τελική επικράτηση.

Οι επτά πληγές σε βάρος της Αιγύπτου είναι η δικαιολογητική βάση για τον αποκλεισμό από φάρμακα και τρόφιμα των Αράβων - Παλαιστινίων στην Γάζα και της μεγαλύτερης ωμότητας στη σύγχρονη ιστορία, όταν ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 300 Παλαιστίνιους έναντι 1 νεκρού Ισραηλινού!!!.

Η στρατηγική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας προκαλεί σειρά από γεωπολιτικά δεδομένα στην κατεύθυνση του παγκόσμιου (ασύμμετρου) πολέμου και όχι του κλεισίματος μετώπων παραδοσιακών συγκρούσεων, σε θερμές περιοχές, όπως η Μεσόγειος. Καταρχήν, συνέβη σε μια κρίσιμη συγκυρία: Στην φάση μετάβασης από το ένα σύστημα εξουσίας στο άλλο στις ΗΠΑ, ενώ μαίνεται μια παγκόσμια οικονομική κρίση και ενώ δυνάμεις της Μέσης Ανατολής όπως η Συρία και μετριοπαθείς αραβικές συνιστώσες έβλεπαν διέξοδο στο παλαιστινιακό. Κατά δεύτερο λόγο, η  επιλογή που έκανε το διεθνές σύστημα του Σιωνισμού και όχι οι Εβραίοι (όπου Γης) μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, επειδή αποδομεί κάθε φωνή και καθεστώς μετριοπάθειας μέσα στο Ισλάμ. Και δικαιώνει το θεοκρατικό Ιράν , τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

Πολύ σύντομα, λοιπόν,  μπορεί ως συνέπεια αυτών που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, να δούμε ανατροπές και στην Αίγυπτο πχ, όπου οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» είναι πολύ πιο ισχυροί και συγκροτημένοι ιδεολογικά και πολιτικά από το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Ή την δημιουργία ενός νέου Μπάαθ, πολύ πιο εξτρεμιστικού και σκληρού από το παλιό σε Ιορδανία, Συρία και Ιράκ, ενώ στο τέως Μαγκρέμπ θα αναπτύσσεται το τρομοκρατικό Ισλάμ της Αφρικής. Χώρες περιφερειακές, όπως η Τουρκία και το Πακιστάν θα παίζουν το ρόλο τους μέσω Ισλάμ και μπορεί να δούμε επίσης και τη δημιουργία ζώνης εκτός ελέγχου με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασία, ενώ στην σκακιέρα έχει ανεβεί και η διάλυση της Ινδίας με θρησκευτικούς πολέμους εκ των έσω.

Και ίσως έχουν δίκαιο τελικά εκείνοι που φωνάζουν ότι η «διεθνής της Σιών» ξεκίνησε εν γνώσει της έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο (ασύμμετρο). Το σίγουρο είναι ότι οι λαοί θα πληρώσουν το τίμημα με νεκρούς και καταστροφές. Για τη Σιών, όμως, όλα αυτά είναι παράπλευρες απώλειες, όπως και οι Εβραίοι που σφαγιάσθηκαν από τον Χίτλερ και τον Στάλιν.

Μ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 08/01/2009 23:16:43

  Μνημείο μεταφυσικής.

 2. donaE avatar
  donaE 08/01/2009 23:18:27

  Και ιδεαλισμου

 3. factorx avatar
  factorx 08/01/2009 23:22:43

  @2 + 3. Σοβαρά; Γιατί εγω το θεωρώ πολύ ρεαλιστικό; Μας βολεύουν μήπως οι χυδαίες υπεραπλουστεύσεις και η συνθηματολογία;

 4. t avatar
  t 08/01/2009 23:23:52

  ψυχραιμια, where are you?

 5. KaryID avatar
  KaryID 08/01/2009 23:25:06

  Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να βάλουμε τη λέξη σιωνισμός στο καθημερινό μας λεξιλόγιο και να μελετήσουμε πράγματα.
  Τα ακούγαμε και τα θεωρούσαμε γραφικά.

 6. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 08/01/2009 23:25:46

  φοβερη ανάλυση!!! φοβερη. Φαντάζομαι θα ακολουθησει η ανάλυση για τον ρόλο των Ελ και τη στάση του Σειρειου στον πόλεμο της γάζας

 7. t avatar
  t 08/01/2009 23:29:43

  @ περαστικος ξανα

  Νew Υork Τimes

  Gaza Children Found With Mothers’ Corpses

  By ALAN COWELL, Published: January 8, 2009

  PARIS — The International Committee of the Red Cross said Thursday it had discovered “shocking” scenes — including small children next to their mothers’ corpses — when its representatives gained access for the first time to parts of Gaza battered by Israeli shelling. It accused Israel of failing to meet obligations to care for the wounded in areas of combat.

  nytimes.com/2009/01/09/world/middleeast/09redcross.html?_r=1&ref=world

 8. Factorx avatar
  Factorx 08/01/2009 23:33:12

  @περαστικος ξανα : επειδή μεχρι σημερα βγάζει μόνο κραυγές, στη συνέχεια περιμένω τοποθετήσεις σου και συγκεκριμένες ιδέες

 9. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 08/01/2009 23:36:56

  και λιγα λες.... Μ.Τ.

  εχει ειπωθει οτι ο επομενος παγκοσμιος πολεμος θα ειναι Θρησκευτικος και δεν ειναι λαθος αυτο.

  Λεει ο Σαρκοζι.. " το Ισραηλ πρεπει να εξασφαλισει την ασφαλεια του και να αποχωρησει απο τη ΓΑζα! " και δεν βγαινει ενας "χριστιανος" να του μιλησει για το rexona... τον εφαγε το μουνι κ αυτον. παει...


  ΠΠ

 10. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 08/01/2009 23:41:21

  εχουν και τα εσωτερικα τους στο Ισραηλ... οι σκληροπυρηνικοι και οι λιγοτερο...

  μπλεξαμε ..

  ΠΠ

 11. donaE avatar
  donaE 08/01/2009 23:44:30

  @4 Factorx Νομιζω σταθερα πως η οικονομικες συγκρουσεις (για να μην πω παλη των ταξεων)γραφει την ιστορια.Η θρησκεια ειναι το αρμα.Με αυτη την εννοια λειπει κατι απο την αναλυση.Οχι πως δεν υπαρχει Σιωνισμος βεβαια,αλλα τι κρυβει πραγματικα?Το Ισραηλ...οι εβραιοι..ειναι πολυ φλου.

 12. t avatar
  t 08/01/2009 23:49:12

  The Dreidel

  A children's game, played in the firelight of a cold winter night, the Chanukah.

  So seemingly insignificant - and yet this little dreidel contains the story of the Jewish People; the history of the whole world...

  Four kingdoms that would in the future dominate and exile the Jewish People: Babylon, Persia, Greece and Rome.

  BABYLON
  The level of this connection is linked to the word "nefesh" - soul ("When a soul will bring an offering"...Vayikra 2:1). Nefesh begins with the letter Nun, and Nun represents the kingdom of Babylon.

  PERSIA
  The exile of Persia and Media represents the threat to the "guf" - the body of the Jewish People, the physical threat of annihilation. Guf begins with Gimmel which stands for the kingdom of Persia and Media.

  ROME
  The kingdom, Rome, is a summation of all the other exiles. At the beginning of their domination, the Romans, like the Babylonians, stopped the bringing of offerings in the Temple. Then, they destroyed the second Holy Temple and inflicted unthinkable carnage on the "guf", the body of Jewish People: After the massacre of Betar, they used Jewish blood as fertilizer for seven years.
  Rome is all the exiles rolled into one and thus it is represented by the Hebrew word "HaKol," meaning "all". Its first letter is the letter Heh.

  GREECE
  Greece, on the other hand, represents the attack on the Torah itself - the sechel - the wisdom of Israel. The Greeks weren't interested in the physical destruction of the Jewish People; rather they wanted to destroy the spiritual core of Judaism - the Torah - and leave a Hellenized hulk that would conform to the Greek norms of aesthetics - drama and the superficial wisdoms. Sechel begins with the letter Sin - that's the letter of the kingdom of Greece.

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/01/2009 23:51:57

  @MT: "Ο Εβραϊσμός στηρίζεται στην θεοσοφία και όχι στην φιλοσοφία. Άρα η βάση της ιδεολογίας και της κοσμοθεωρίας του βρίσκεται στην σύγκρουση, τη δύναμη και την επιβολή και όχι στην ειρηνική διαδικασία, τη συνύπαρξη και την ανοχή".

  ΑΡΑ: Θεοσοφία = "σύγκρουση, δύναμη και επιβολή και όχι ειρηνική διαδικασία, συνύπαρξη και ανοχή".

  Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα, φίλε; Μήπως θες να πεις "ΘΕΟ-ΚΡΑΤΙΑ" αντί "Θεο-σοφία";

  Επίσης, γιατί "πόλεμος πολιτισμών"; "Πόλεμος θρησκειών" είναι. Εβραίοι + Χριστιανοί Vs Μουσουλμάνοι. Για την ακρίβεια "Πόλεμος των Μονοθεϊστών", αφού δεν είναι γενικά των "θρησκειών", αλλά ειδικά των θρησκειών του μονοθεϊστικού Δόγματος.

 14. Factorx avatar
  Factorx 08/01/2009 23:56:58

  @donaE: Μεταξύ ποίων συγκεκριμένα τάξεων γίνεται ο πολεμος στη λωρίδα της Γάζας; Ο μαρξισμός Ντόνα μου απέδειξει οτι μπορεί μόνο να εξηγήσει τον κόσμο. Οχι και να τον αλλάξει. Και το άρθρο δεν επιχειρεί μια συνολική προσέγγιση του Σιωνισμού. Δίνει μόνο ένα σημαντικό μπαγκράουντ που οι συνθηματολόγοι της ανάλυσης δεν τον έχουν δει η δεν μπορούν να το δουν

 15. t avatar
  t 09/01/2009 00:07:09

  @ "νήπιος γέρων"

  Δεκτό

  “Πόλεμος των Μονοθεϊστών”

  Οι Πολυθεϊστές έχασαν πριν 2000 χρόνια!!!

 16. donaE avatar
  donaE 09/01/2009 00:07:41

  @14Factorx Ειπα πως ο πολεμος ειναι αποτελεσμα οικονομικων συμφεροντων,οχι πως των κανουν ταξεις κοινωνικες,αν και υπαρχουν διαφορες τετοιες και εδω.Παντως το καλο αρθρο ειναι μια αναλυση-εξηγηση και θα ηθελα να παει και παραπερα απο ενα μπαγκραουντ και απο τον Μωυση.Προσωπικη γνωμη.

 17. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 00:10:24

  @νήπιος:

  1 Θεοσοφία: Θρησκευτική και φιλοσοφική τάση που επιδιώκει τη γνώση της «θείας ουσίας». Θεοσοφικού χαρακτήρα είναι τα μυστικιστικά συστήματα κλπ. Εμφανίζεται ως θρησκεία, μεταφυσική διδασκαλία, μύηση και μυστική παράδοση.

  2 Θεοκρατία: είναι ο θρησκευτικός φανατισμός. Ο Θεός επιστρατεύεται για να υπηρετήσει τις κρατικές επιλογές. Ιερός πόλεμος και ιδεολογικοποίηση της πίστης.

  3. λέει το κομάτι: "Η περίφημη θεωρία του Χάντιγκτονπερί «σύγκρουσης πολιτισμών» δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα «φιλοσοφικό ριμέικ» των μυθολογικών πληγών του Φαραώ και της εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο. δεν ειναι καθαρό οτι απορρίπτει τον πολεμο των πολτισμών και εννοεί πόλεμο θρησκειών;

 18. apistos avatar
  apistos 09/01/2009 00:20:28

  Το Ισραήλ διαπράτει τεράστιο έγκλημα. Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και δεκαετίες. Αυτό είναι αναμφισβήτητο και κατάπτυστο.

  Από εκεί και πέρα, το να γενικεύουμε τα εγκλήματα του φασιστικού Ισραηλινού κράτους (και των ιθυνόντων του) σε μία θρησκεία είναι τουλάχιστον αφελές, αν όχι ύποπτο. Ναι, ο ιουδαϊσμός μιλάει για «εκλεκτό λαό» και «Γη της Επαγγελίας», η οποία τους ανήκει με συμβόλαιο υπογεγραμμένο από το Θεό, όμως ανάλογα μυθεύματα κυκλοφορούν και ανάμεσά μας, και ας μην έχει πει τίποτα παρόμοιο ο Χριστός. Για σκεφτείτε, πόσοι είναι οι κάτοικοι αυτής της χώρας που θεωρούν το χριστιανισμό (ή καλύτερα την «ορθοδοξία») κάτι σαν εθνική θρησκεία και πόσοι επίσης ονειρεύονται να πάρουμε την Πόλη. Θυμηθείτε το Χριστόδουλο που όλα αυτά τα είχε εκφράσει και δημοσίως. Πριν ψάξετε λοιπόν αλλού για ρατσιστές, βγάλτε πρώτα το ρατσιστή από μέσα σας (αναφέρομαι σε όλους μας, για να μην παρεξηγηθώ).

  Σχετικά με αυτό που αναφέρεται στην αρχή του άρθρου, ότι «ο Εβραϊσμός στηρίζεται στην θεοσοφία και όχι στην φιλοσοφία», εκτός από το ότι η θρησκεία των Εβραίων λέγεται ιουδαϊσμός και όχι εβραϊσμός, αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει ΟΛΕΣ τις θρησκείες και όχι μόνο τη συγκεκριμένη. Η φιλοσοφία ήταν ανέκαθεν εχθρός της θρησκείας, γιατί καμία θρησκεία δε θέλει οι άνθρωποι να σκέφτονται, να αμφισβητούν και να αναζητούν, τους δίνει τις απαντήσεις έτοιμες και δε δέχεται καμία αμφισβήτησή τους, αφού αυτές αποτελούν «θεόσταλτες» αλήθειες.

 19. t avatar
  t 09/01/2009 00:31:18

  @ apistos

  What I wish to maintain is that all faiths do harm. We may define 'faith' as a firm belief in something for which there is no evidence. When there is evidence, no one speaks of 'faith.' We do not speak of faith that two and two are four or that the earth is round. We only speak of faith when we wish to substitute emotion for evidence.

  BERTRAND RUSSELL

 20. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 09/01/2009 00:42:16

  Δεν αντεχω αλλο να διαβαζω αρθρα του Ανδριανοπουλου.....

  Εδω σωφρονες ισραηλιτες θα ξερναγαν...

  Ραββινος στα γεραματα...Απο πετρελαιας...

 21. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 00:56:08

  ΑΑ, (Ανώνυμοι Ανώνυμοι), ο ρεαλισμός σας μάρανε τρομάρα σας... Γιατί βγάζετε φλύκταινες στο άκουσμα της λέξης σιωνισμός? Αν δεν σας αρέσει, μετακομίστε σε άλλη πραγματικότητα - εδώ αυτήν έχουμε δυστυχώς...

 22. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 00:59:21

  @22
  Σε παρακαλώ, εξήγησέ μας αυτή την λέξη.
  Δεν την καταλαβαίνω. Και κεινα τα γραπτά των σοφών της τι είναι; Είναι αληθή ή πλαστά όπως λέγεται;

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/01/2009 01:18:57

  @Factorx: Ξέρω κι εγώ, φίλε, τι είναι Θεοσοφία και Θεοκρατία. Ο συγγραφέας κάνει λάθος, όταν βγάζει το συμπέρασμα ότι η θεοσοφία "βρίσκεται στην σύγκρουση, τη δύναμη και την επιβολή και όχι στην ειρηνική διαδικασία, τη συνύπαρξη και την ανοχή". Και από το 1 και 2 που παραθέτεις κι εσύ, συμφωνείς.

  Για το 3, όχι δεν ήταν καθαρό. Ακόμα κι έτσι όπως το λες, για "φιλοσοφικό ριμέικ" μιλάει. ΟΧΙ για θρησκευτικό.

  Η διαφορά είναι ότι, συνειδητοποιώντας ο άλλος ότι πρόκειται για πόλεμο "θρησκειών" και όχι "πολιτισμών", και ότι πρόκειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τις τρεις θρησκείες του ίδιου Δόγματος, ΜΠΟΡΕΙ να του κινήσει την περιέργεια να ψάξει το "γιατί" της τριπλής σύμπτωσης, ΑΝ είναι οπαδός του "σύμπτωσις επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωσις".

  Crucial Data εδώ είναι ότι, οι ιουδαιο-χριστιανοί αυτοπροσδιορίζονταν ως "ΜΗ Έλληνες" τω πνεύματι. Μια προσεκτική ανάγνωση του σχολίου τού "t" κάτω από το "GREECE", απο-δεικνύει τον ΛΟΓΟ- αιτία. Κι από κει αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της Αριάδνης...

  Επειδή, ΟΜΩΣ, αυτό είναι μεγάλο θέμα, θα επανέλθω, αν υπάρξει ενδιαφέρον. Γιατί μου κάνει κόλπα και δεν παίρνει τα σχόλια και μετά νευριάζω, γιατί πάει τζάμπα η προσπάθεια. AND TIME IS LIMITED! Το δε άγχος αυτό, ...αντιστρόφως ανάλογο της ηλικίας, -γ.μώ την ...Εύα μου, γ.μώ!

 24. Βασιλική Σ. avatar
  Βασιλική Σ. 09/01/2009 01:40:28

  συγνωμη που σε σβυνω , αλλά τον έσβησα γιατί παραπάει με τους ανόητους

 25. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 02:17:40

  Πολύ καλή ανάρτηση. Ξεφεύγει από τα τερτριμμένα και τολμά να εισέρχεται σε τομείς προβληματισμού, που δεν είναι συμβατικοί. Φυσικά για την επιμέρους διήληση των φράσεων, ή της μιας και της άλλης λέξης, μπορεί κάποιος να αντεπιχειρηματολογήσει, να θέσει ερωτήματα, ή ακομη να γράψει και σχόλιο-αντιανάρτηση. Πού θα βοηθούσαν όμως αυτά, όταν ο συγγραφέας με το τολμηρό και βαθυστόχαστο προσεγγιστικό του όργανο, δεν διστάζει να καρφώσει ένα αναλυτικό οδοδείκτη πάνω στην κρούστα της νωχελικής μας αναπαραγωγής στερεοτύπων;
  ΕΥΓΕ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

  Και μια παρατήρηση:
  ΘΕΟΣΟΦΙΑ = ΘΕΟΣ ΟΦΙΣ
  Χθόνιες δυνάμεις, άρα πράγματι επαναστατικός εντοπισμός του θρησκειολογικού ζητούμενου.
  Αδυσώπητα εύστοχος.

 26. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 09/01/2009 02:59:59

  Γιατί σβήστηκε το σχόλιό μου;

  FX:Γιατί πρέπει να μάθεις απλούς κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Εμεις δεν σε βρίσαμε. Μπορείς να αντιπαρατεθείς με επιχειρηματα στο κείμενο; Καλώς. Αν δεν μπορείς κάστε στ΄αυγά σου. δεν θα μας πεις και φασίστες

 27. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 09/01/2009 03:06:58

  factorx (4), ποια συνθηματολογία, ποια υπεραπλούστευση;

 28. μπουρδες avatar
  μπουρδες 09/01/2009 03:07:30

  τα πραγματα ειναι απλα.
  η χαμας θελει να διωξει τους εβραιους απο την μεση ανατολη.
  και καλα κανει να το επιδιωκει.
  απο την αλλοι οι εβραιοι δεν θελουν να φυγουν.
  που να πανε? δεν τους θελει κανεις.
  συμπερασμα
  ο πολεμος δεν θα τελειωσει ποτε.

 29. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 09/01/2009 03:13:50

  Ο συγγραφέας του κειμένου είναι ο καθ' ημάς Χάντιγκτον, δηλαδη με λίγο αποκαλυπτικό ανατολίτικο τόνο, αφ' υψηλού γνώση των αληθειών που εξηγούν τα πάντα. Η πραγματικότητα είναι πολύ πολύ πιο άσχημη απ' αυτήν που μας πλασάρουν τέτοιου είδους παραληρήματα.

  Η διάκριση μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών που κάνεις factorx, δείχνει ότι μάλλον έχεις καιρό που διάβασες το βιβλίο του Χάντιγκτον.

 30. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/01/2009 03:17:08

  "Φασίστες";;;;

 31. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 03:19:03

  @αγανάκτηση. Μπορει και να έχεις δίκαιο. Εμεις όμως σε πείσαμ των καιρών θα βάζουμε όποια έντιμη και ουσιαστική άποψη/σχολιο/ θεμα μας στελνουν. Κι εγώ μπορεί να συμφωνω μαζί σου. Το άρθρο όμως ειναι πολύ ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο επειδη προσεγγίζει το θέμα απο μια άλλη οπτική γωνία. Εμεις αγαπητέ γι αυτό το λόγο κάναμε αυτό το σαιτ. Για να μάθουμε καινουργια πράγματα και να τα διαδώσουμε. και ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει ασυδοσια του λόγου. Απο εδω και πέρα θα παραμένουν μόνο τα σχόλια που έχουν κατι να πουν. οχι και να διαβάζουμε οτι ακούμε στην τηλεόραση

 32. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 03:19:45

  Που απευθύνεσαι νήπιε;

 33. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/01/2009 03:21:04

  Τώρα, δουλεύει. Χάνεις, όμως, το ενδιαφέρον της συν-ζ'ητησης. 3 ώρες να πάρει ένα σχόλιο. Κρίμα.

 34. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 03:23:04

  Νήπιε, είσαι ο μονος που παραπονιέσαι. έχει καταντήσει κουραστικό

 35. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/01/2009 03:24:27

  Σ' αυτό: "δεν θα μας πεις και φασίστες". Αλλά, κυρίως, ήθελα να δω αν δουλεύει, γιατί προσπαθούσα παντού να ανεβάσω και δεν τα έπαιρνε.

 36. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 03:30:19

  @νήπιος; γιατι δεν γρινιάζεις τότε στον ΟΤΕ, που τον ανέλαβαν ήδη και οι Γερμανοί, αλλά μόνο εδώ; Δεν σου παίρνει ένα σχόλιο ή τρία, οταν έχεις ανεβάσεις εκατονταδες (και σε ευχαριστουμε γι αυτό) και βγάζεις συμπεράσματα και κρίσεις;

 37. ierotheo avatar
  ierotheo 09/01/2009 03:31:06

  Για περίμενε φίλε,

  Έχεις ασχοληθεί πολύ με την Θεοσοφία;

  Δεν μπορούμε να αραδιάζουμε αρλούμπες.

  Που το βρήκες το παρακάτω:

  ''Άρα η βάση της ιδεολογίας και της κοσμοθεωρίας του βρίσκεται στην σύγκρουση, τη δύναμη και την επιβολή και όχι στην ειρηνική διαδικασία, τη συνύπαρξη και την ανοχή.''

  Πριν αρχίσουμε και γράφουμε και το παίζουμε διανοούμενοι καλά είναι να έχουμε και κάποια ιδέα για το αντικείμενο που μιλάμε.

 38. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 03:33:24

  @ierotheo. Αντέκρουσέ το. Μπορείς; Ο περιούσιος λαός με τον εκδικητικό Θεό σου λέει τίποτα;

 39. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 09/01/2009 03:40:16

  Μάλλον κάποιος πρόλαβε να διαβάσει ότι δε σας είπα φασίστες. Γι' αυτό οφείλεις να αποκαταστήσεις το σχόλιό μου, και να αποσύρεις την απάντησή σου που δίνει λανθασμένη εντύπωση και με μειώνει. Αλλιώς άντε γεια. (Δε θα κλάψεις που θα με χάσεις, το ξέρω, όπως κανείς στην Ελλάδα δεν κλαίει όταν καταχράται την εξουσία του. Κι ας είμαι από τους παλαιότερους και συνεπέστερους αναγνώστες-σχολιαστές σου, και ας έχω το θάρρος να γράφω, στην ουσία, επωνύμως μια και το όνομά μου υπάρχει στα e-mails που σου έχω στείλει.)

 40. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 03:51:27

  @Πολυβώτης. Αν αναγνωρίζεις οτι δεν μας είπες "φασίστες" καλώς. Μας είπες όμως "ρατσιστές" και μόνο ένας με βαρειά ιδεολογική-πολιτική -κοινωνική τυφλωση θα χαρακτήριζε "ρατσιστή" κάποιον που δημοσιεύει ένα άρθρο που θεωρεί οτι συμβάλει στο διάλογο. Φυσικά μέσα θα σου νομίζεις οτι είσαι βαθειά αντιεξουσιαστικό άτομο, ελέυθερο κλπ.
  Όσο για την "εξουσία" που καταχρώμαι, ειναι καιρός να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Πηξαμε στους αντεξουσιαστές, γενικώς. Εξουσία θα είχα αν με είxες εκλέξει, αν με πλήρωνες κι αν σε έπαιρνα απο το αυτί για να διαβάσεις το μπλογκ. Ελεύθερη επιλογή σου είναι να μπαίνεις εδω΄. Οπως ειναι και ελευθερη επιλογή μου να διατηρω τη συζητηση σε ένα επίπεδο. Και ο καθένας τελικά κρίνεται απο το αποτέλεσμα

 41. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 09/01/2009 04:13:45

  factorx, δε χρειάζεται δα και να απολογείσαι. Ποστάρετε ό,τι νομίζετε ενδιαφέρον ή διαφορετικό. Οι σχολιαστές σχολιάζουν καλόπιστα, κακόπιστα ή αδιάφορα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

 42. λαπ avatar
  λαπ 09/01/2009 04:44:29

  "Είναι φρικτά όσα διαδραματίζονται στη Γάζα και στο αίμα δεν χωράει συμψηφισμός. Οχι μόνο στον αριθμό των νεκρών, αλλά κι εξαιτίας της διαφορετικής θέσης που έχουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Το Ισραήλ είναι μια δυτική δημοκρατία, η οποία έχει κατ’ ουσία να αντιμετωπίσει ένα ιδιότυπο πρόβλημα τρομοκρατίας. Οι ρουκέτες που εκτοξεύουν οι «τρελοί του Θεού» τρομοκρατούν, και παρά το γεγονός ότι είναι μικρής ισχύος δημιουργούν ανασφάλεια στον πληθυσμό. Δεν είναι μικρό πράγμα να περπατάς στον δρόμο και ξαφνικά να σκάει δίπλα σου μια ρουκέτα και φυσικά δεν είναι ευχάριστο να ζεις υπό το καθεστώς της διαρκούς απειλής. Εστω κι από ρουκέτες μικρής ισχύος.

  Ομως το Ισραήλ είναι δημοκρατία και από τις δημοκρατίες μάθαμε να ζητάμε αυτοσυγκράτηση. Ακόμη και όταν απειλούνται ή δέχονται επίθεση. Οχι για ηθικούς λόγους, αλλά για πολύ πρακτικούς. Διδαχθήκαμε από την ιστορία ότι η βία δεν λύνει προβλήματα, αλλά τα διογκώνει. Και επειδή οι δημοκρατικές χώρες έχουν ένα επίπεδο μεγαλύτερης ωριμότητας, απ’ όσο ο κατσαπλιάδες της Χαμάς, περιμένουμε από τις δημοκρατίες να κάνουν τη δύσκολη δουλειά. Πρέπει να βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να τερματιστεί η βία. Φταίνε, δεν φταίνε. Περιμένουμε από οργανωμένες χώρες να λειτουργούν όπως οι αστυνομικοί στις οργανωμένες κοινωνίες. Να αμύνονται, αλλά χωρίς υπερβολική βία. Να επιβάλλουν το νόμιμο, όχι όμως με μέτρα που πλήττουν δικαίους και αδίκους, αμάχους και παρανόμους. Δεν είναι εύκολη δουλειά, όπως και η δουλειά των αστυνομικών δεν είναι εύκολη. Ομως, από οργανωμένα κράτη και σε οργανωμένες κοινωνίες περιμένουμε να γίνουν τα αδύνατα, δυνατά. Να γίνουν όλα εκείνα τα βήματα που θα σπάσουν τον κύκλο της βίας.

  Στην Ελλάδα, βέβαια, έχουμε ένα περίεργο τρόπο θεώρησης του Μεσανατολικού. Το θυμόμαστε μόνο σαν κινηθεί το Ισραήλ. Το άλλο παράδοξο είναι ότι αυτοί που μπήγουν τις γοερότερες κραυγές για τη σκληρή πολιτική του Ισραήλ είναι οι κήρυκες της σκληρής πολιτικής απέναντι στον «Δαβίδ» της δικής μας διαμάχης, απέναντι στην ακατονόμαστη βόρειο γείτονά μας. Εκείνοι που θρηνούν για τον αποκλεισμό της Γάζας ήταν οι πιο ένθερμοι χειροκροτητές του ελληνικού εμπάργκο κατά της «Φυρομίας».

  Εντάξει! Καταλαβαίνουμε πως είναι διαφορετικό να σου ρίχνουν ρουκέτες στο κεφάλι και διαφορετικό να σου πετούν προσβολές του στυλ «εμείς είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων», αλλά υπάρχει μια συνομοταξία αριστερών που θυμούνται τον διεθνισμό μόνο σε ό,τι αφορά τους συμμάχους των ΗΠΑ. Το άλλο παράδοξο είναι ότι από τη μια ελεεινολογούν το Ισραήλ, τη σκληρή πολιτική του, και από την άλλη εκφράζουν τον ανυπόκριτο θαυμασμό τους: «Θα επέτρεπε ποτέ το Ισραήλ να γίνει αυτό;» Υποβαθμίζουν την απειλή της Χαμάς, με εκφράσεις του στυλ «εκτόξευσαν λίγες ρουκετούλες» (sic), ή «αμόλησαν μερικές στρακαστρούκες», αλλά θεωρούν μέγιστη πρόκληση το να ονομαστεί ένα γήπεδο «Βασιλέας Φίλιππος ο Β΄».

  Ευτυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τι θα ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση, αν ο δικός μας γείτονας αντί για «προκλήσεις», εκτόξευε σε τακτά χρονικά διαστήματα μερικές πραγματικές «ρουκετούλες» σε μια ακτίνα μέχρι τη Λάρισα.

  Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 8.1.2009"

 43. Λογοκλόπος avatar
  Λογοκλόπος 09/01/2009 06:34:40

  Επειδή σε κάποια σχόλια αναφέρονται απερίγραπτες παπαριές

  1) ο Σιωνισμός είναι σύμφωνα με τον ΟΗΕ μορφή ρατσισμού
  (Η Ελλάδα απείχε - πρωτότυπο ε;)
  en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_Resolution_3379

  2) έχει για όλους
  en.wikipedia.org/wiki/Zionism

  3) οι υπερ-ορθόδοξοι σιωνιστές κατευθύνουν στρατό και κόμματα-πολιτικούς στο Ισραήλ

  4) δεν υπάρχει καλή και κακή βία

  Αντιδράστε στις σφαγές και τη Βαρβαρότητα, για να παραμείνετε άνθρωποι.

  Απαιτήστε τη δίκη των αξιωματικών που βομβαρδίζουν αμάχους με φώσφωρο!
  Ειναι το μοντέρνο κρεματόριο και χωρίς τα έξοδα συντήρησης του στρατοπέδου.

 44. alone avatar
  alone 09/01/2009 09:32:26

  Το Σιωνιστικό κίνημα, που είχε αρχίσει να δρα ήδη από το τέλος του 19ου αιώνα, δεν ήταν ένα από τα συνηθισμένα εθνικιστικά και αντιαποικιοκρατικά κινήματα της εποχής, με γεωγραφική βάση και στόχο την αναγνώριση της εθνικής τους ταυτότητας και την απαγκίστρωση από τις αυτοκρατορίες της εποχής Από την (Οθωμανική, Άστρο-Ουγγρική, Βρετανική κ.λπ). Με τον Εβραϊκό πληθυσμό διασκορπισμένο ανά τα μήκη και πλάτη της γης και ελάχιστους να έχουν απομείνει στην ιστορική Παλαιστίνη (την οποία από εκατοντάδες χρόνια κατοικούσαν μη Εβραϊκοί πληθυσμοί), από τη στιγμή που το πρώτο συνέδριο του Σιωνιστικού κινήματος διακήρυξε το 1897 ότι η Παλαιστίνη ήταν η γη της επαγγελίας και η Βρετανική Διακήρυξη του Μπάλφουρ το 1917 υιοθετούσε το αίτημα αυτό, άνοιγε ο δρόμος για την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης και την δημιουργία εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων. Αυτό ήταν αναπόφευκτη συνέπεια του Σιωνισμού που, απορρίπτοντας το αίτημα της προοδευτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς (συμπεριλαμβανομένης της Εβραϊκής) για μια πολυπολιτισμική ομοσπονδία από ντόπιους Παλαιστίνιους, Εβραίους κ.λπ. ―γεγονός που θα επέτρεπε και την εγκατάσταση στην Παλαιστίνη των διωγμένων από τα αντισημιτικά κινήματα Εβραίων― επιδίωκε την δημιουργία ενός «καθαρού» Εβραϊκού κράτους, απόλυτα ελεγχόμενου από τους Σιωνιστές. Ότι επακολούθησε μετά την ίδρυση του Σιωνιστικού κράτους στην Παλαιστίνη στο τέλος του δεύτερου Παγκόσμιου πόλεμου ήταν μοιραία συνέπεια της επικράτησης του Σιωνισμού ανάμεσα στις Εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο. Η εθνοκάθαρση, αναπόφευκτα οδήγησε στη δημιουργία του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των Παλαιστίνιων και σε όλη τη συνακόλουθη σφαγή ―κυρίως των αδυνάτων, δηλαδή των Παλαιστίνιων― στην άνιση αυτή σύγκρουση.


  Αντισημιτισμός και Αντισιωνισμός

  Επειδή σήμερα η Σιωνιστική προπαγάνδα και τα φερέφωνα της στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν αντισημιτικές τις απόψεις οποιουδήποτε που τολμά να επικρίνει τις κτηνωδίες του Σιωνισμού και το σχετικό θέμα «ταμπού» θα κάνουμε ένα σαφή διαχωρισμό μεταξύ αντισημιτισμού και αντισιωνισμού. Σήμερα είναι τεκμηριωμένο ότι έχει καλοστηθεί από τα Σιωνιστικά συμφέροντα, τα οποία αποτελούν καθοριστικό συστατικό στοιχείο της υπερεθνικής ελίτ που διαχειρίζεται την πολιτική και οικονομική παγκοσμιοποίηση, μια «βιομηχανία παραγωγής αντισημιτών» για να δυσφημείται ως αντισημιτική οποιαδήποτε καταγγελία της μεγαλύτερης αδικίας σε βάρος λαού που συνέβη μετά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο: της απόπειρας εξανδραποδισμού του Παλαιστινιακού λαού η οποία σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  Ο αντισημιτισμός, ο οποίος κατέληξε στην Ναζιστική κτηνωδία, δεν ήταν παρά η λογική κατάληξη πολλών εξοντωτικών διωγμών κατά των Εβραίων, από την μεσαιωνική Ισπανία μέχρι την Τσαρική Ρωσία κ.λπ., και είχε εντελώς διαφορετικά αίτια και διαφορετικό χαρακτήρα από τον αντισιωνισμό. Ο ιστορικός αυτός αντισημιτισμός ξεκινούσε είτε από ηλίθιους θρησκευτικούς λόγους και δεισιδαιμονίες είτε από το γεγονός ότι οι Εβραϊκές κοινότητες, σε αντίθεση με άλλες κοινότητες μεταναστών, δεν αφομοιωνόντουσαν ποτέ στις ευρύτερες εθνικές κοινότητες που τις φιλοξενούσαν αλλά διαφύλασσαν ως κόρη οφθαλμού την εθνικο-θρησκευτική τους ταυτότητα, με την αποθάρρυνση των μικτών γάμων, την καλλιέργεια του μύθου του περιουσίου λαού κ.λπ.

  Ο αντισιωνισμός δεν στρέφεται ποτέ αδιακρίτως κατά των Εβραίων πολιτών αλλά συγκεκριμένα εναντίον των Σιωνιστών που εκμεταλλεύθηκαν το ναζιστικό έγκλημα (και ακόμη το εκμεταλλεύονται, όπως έδειξαν πρόσφατα στελέχη της Εβραϊκής αντισιωνιστικής Αριστεράς) και την παγκόσμια συμπάθεια που δημιουργήθηκε για τον Εβραϊκό λαό, ώστε να στήσουν, μέσω μιας ρατσιστικής εθνοκάθαρσης, ένα «καθαρό» Εβραϊκό κράτος σε βάρος των λαών που ζούσαν στα χώματα της Παλαιστίνης από αιώνες. Ο αντισιωνισμός δηλαδή στρέφεται όχι εναντίον θυμάτων αλλά εναντίον φρικτών θυτών που όλα αυτά τα χρόνια επιδιώκουν, με την αποφασιστική βοήθεια αυτών που ελέγχουν την οικονομία της αγοράς (που για τους δικούς τους λόγους ήθελαν τον χωροφύλακα τους στη Μέση Ανατολή) να κτίσουν, χρησιμοποιώντας αδίστακτα την φυσική ή οικονομική βία το εθνικά καθαρό κράτος τους.

 45. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 09/01/2009 09:39:07

  ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΌΛΙΟ ΚΑΛΌ

 46. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 09/01/2009 09:40:28

  @Λογοκλόπος...σωστος!!!

 47. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 09/01/2009 09:47:49

  Ιδιαιτέρα εμείς που ο λαός μας από το 1948 ήταν τα πρώτα πειραματόζωα χρήσεις νάπαλμ στον κόσμο !!!

 48. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 09/01/2009 10:32:10

  Γεροντα,υπομονη.Κι εγω τα ιδια τραβαγα για καμια 15αρια μερες και δεν επαιρνε τα σχολια.
  Ξαφνικα του περασε και τα παιρνει τωρα.

 49. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 10:46:32

  Αφού φτάσαμε και στο σημείο, εν έτει 2009 που και η τελευταία τρύπα του ζουρνά μπορεί να ενημερωθεί τζαμπα για (σχεδόν) τα πάντα (ορα wiki κλπ κλπ)
  να αμφισβητούμε την ύπαρξη ή και την ερμηνεία του όρου σιωνισμός, καλά πάμε. Αλλά φυσικά, όταν ότι δεν γουστάρουμε το βαφτίζουμε φασιστικά συνομωσιολογία, αυτό μας πείραξε...
  Άντε ρε ανώνυμοι, σύντομα θα ρωτάτε "τι είναι Παλαιστίνιος", ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ, ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑΧΕΤΕ.

 50. α-θεοσοφιστής avatar
  α-θεοσοφιστής 09/01/2009 10:52:15

  Τι "θεοσοφία" και φούμαρα! Το κράτος του Ισραήλ βασίζεται στην ορθολογική και κυνική χρήση της ισχύος. Και στην αναξιοπιστία των Αράβων. Πρόσφατο παράδειγμα: Οι Χεζμπολάδες που λέγαν ότι "νίκησαν" το 2006, στην πραγματικότητα πήραν ένα καλό μάθημα όταν οι εβραίοι τα έκαναν σμπαράλια στον Λίβανο και τώρα δεν τολμούν να κουνηθούν. Τους κόπηκε η μαγκιά. Τζάμπα μαγκιά τώρα πουλάνε και κρύβονται ενώ οι εβραίοι λιανίζουν τους "αδελφούς" Χαμάδες στην Γάζα. Γιατί ξέρουν στον Λίβανο και στην Συρία ότι αν κουνηθούν θα τους κάνουν κόσκινο. Αυτοί είναι διαχρονικά οι Άραβες: τζάμπα μάγκες και αναξιόπιστοι. Τσαμπουκάς, αλητεία, και όταν φάνε το βρωμόξυλο βάζουν την ουρά στα σκέλια. Αν ήταν σοβαροί, δεν θα τους είχε καβαλήσει το Ισραήλ.

 51. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 09/01/2009 10:52:47

  ΣΟΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

 52. Λεβι avatar
  Λεβι 09/01/2009 11:01:08

  Μετά τη δίκαιη αντίδραση στη λανθασμένη επίθεση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας που δυστυχώς με την τροπή που έχει πάρει κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τώρα παρουσιάζεται στο site αυτό μια νέα ιδεολογική ανάλυση για τους λόγους της επίθεσης του Ισραήλ. Πομπώδεις φράσεις 'θεοσοφία, διεθνής της Σιών, τρίτος παγκόσμιος πόλεμος' επιστρατεύονται από τον συντάκτη αυτού του 'post' για να εξηγήσει αυτή την επίθεση και να μας τρομοκρατήσει με ένα ζοφερό μέλλον. Πριν δυο δεκαετίες και περισσότερο, άλλοι 'αναλυτές σοβιετολόγοι άνεργοι τώρα γιατί η ΣΕ δεν υπάρχει' έβγαιναν όπως καλή ώρα τώρα ο φάκτορας και μας έλεγαν από ποιο δρόμο του Βερολίνου ή του Παρισιού θα περάσουν τα σοβιετικά τάκνς και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ήταν εν εξελίξει.
  Η ιστορία αυτή μας τελείωσε βέβαια και οι σημερινοί μελλοντολόγοι του τρόμου βρήκαν άλλο κίνδυνο 'ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΗΣ ΣΙΩΝ'. Κόκκαλο όλοι, υπάρχει σχέδιο αφηνιασμένοι μουσουλμάνοι κάτω από τον έμμεσο δάκτυλο των σιωνιστών θα κτυπήσει. Πατριώτες στα άρματα ο Λιακόπουλος ομιλεί!!
  Δυστυχώς όμως κύριε φάκτορα η εξουσία των κρατών είναι αμείλικτη και η επίδραση των ιδεολόγων θετικά ή αρνητικά ίσως παίζει κάποιο ρόλο στην κατασκευή των κρατών. Π.χ Η ιδεολογία έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πραγματοποίηση της σοβιετικής επανάστασης, αλλά δυστυχώς το μετέπειτα κρατικό συμφέρον του νέου κράτους έφερε το Στάλιν. Το ίδιο με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ οι σιωνστές με τα'κιμπούτζ' έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη δημιουργία αλλά η μετάπειτα συμεριφορά καθρορίζεται από την γεωπολιτική συγκυρία της στιγμής. Αν οι άραβες δεν μπορούν να καθορίσουν ενιαία στάση δεν φταίει ο σιωνισμός αλλά η ανικανότητα τους. Αν δεν λύνεται το κυπριακό δεν φταίει μόνο η Αμερική αλλά και η ανικανότητα των Ελλήνων και των Τούρκων. Αν περιπλέχτηκε περισσότερο το πρόβλημα της Μακεδονίας δεν οφείλεται μόνο σε σκοτεινές δυνάμεις αλλά και στην ανικανότητα ενός πρώην πρωθυπουργού και ενός νυν υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης.
  Δυστυχώς κύριε φάκτορα στη σημερινή εποχή αποδείχτηκε ότι οι γεωπολιτικές σχέσεις των κρατών καθορίζονται από ωμά ρεαλιστικά γεωστρατηγικά συμφέροντα και όχι ευφάνταστες θεωρίες όπως η δικιά σας.

 53. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 11:01:29

  Αθεοσοφιστή, έχεις καθόλου ιδέα του τι δυνάμεις αντιπαρατάσσονται στη μέση ανατολή? Τι χρήμα και διευκολύνσεις ρέουν προς το ισραήλ? Τι παροχές σε στρατιωτικο/πληροφοριακό επίπεδο κάνει η USA προς τους εβραίους? Το πόσο φανταστικά μεγάλη ανοχή δείχνει η "διεθνής κοινότητα" προς τους εβραίους?
  Δεν είναι τζάμπα μάγκες οι Άραβες, ήρωες είναι βρε μαλάκα!

 54. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 11:02:54

  @ierotheo
  Εσύ, αγαπητέ αφίλε, πόσο ασχολήθηκες με τη θεοσοφία, για να είσαι σε θέση να χαρακτηρίζεις "αρλούμπες" αυτά που προβάλει η ανάρτηση;
  Και για να μην μακρυγορούμε (αν και στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί, θα το πράξουμε ευχαρίστως):
  Η απάντηση σχετικά με τη θεοσοφία βρίσκεται στον εβραϊκό μυστικισμό Καμπάλα, που αποτελεί την βάση της Θεοσοφίας. Η ιδρύτρια της "Θεοσοφιστικής Εταιρίας" Έλενα Μπλαβάτσκι διακυρήξε ξεκάθαρα στα βιβλία της, ότι βάση της θεοσοφίας αποτελεί η Καμπαλά.
  Γιατί διαχέεται η θεοσοφία από επιθετισμό; Μα σαν διαρχική οντολογία. Δες τη σημαία του Ισραήλ. Υπάρχει πλέον διαρχικό σύμβολο από την εξάλφα, που αποτελείται από τα δυο αντιθέτου φοράς τρίγωνα; Και όταν για την διαρχική τύφλωση υπάρχουν οντολογικά μόνο δυο αρχές, το καλό και το κακό, επόμενο είναι το πρόθεμα στη σκέψη και την πρακτική των φορέων της για την εξόντωση του "κακού" απο το "καλό".
  Και μετά μας μιλάνε τα ίδια κοπρόσκυλα για "ανοιχτή κοινωνία".

  Θα σε παρακαλέσω, να δείξεις μια σχετική επιφυλακτικότητα και μικρότερη απολυτότητα, πριν προβείς σε ίσως κάπως επιπόλεη αξιολόγηση κάποιων πραγμάτων, που μπορεί να ακούγονται ακόμη και "κουφά". Γιατί κάποιοι περιμένουμε από παλληκάρια που διαθέτουν τολμηρή σκέψη, όπως αυτός που έκανε την ανάρτηση, να δούμε μια φωτεινότερη μέρα, μέσα στην σκουριά των προκαταλήψεων, που οικοδόμησε η εξουσία.

 55. Decay avatar
  Decay 09/01/2009 11:16:34

  @ 52

  Τους κόπηκε η μαγκιά.
  Αναξιοπιστία των Αράβων
  Κρύβονται
  Τζάμπα μάγκες και αναξιόπιστοι
  Βάζουν την ουρά στα σκέλια

  Ενώ το Ισραήλ ούτε χρήματα έχει (F 16 F15 UAV, 2000 Άρματα μάχης, Apache),ούτε βασίζεται στα Αεροπλανοφόρα της Προστάτιδος Δύναμης.

  Αν ήταν σοβαροί, δεν θα τους είχε καβαλήσει το Ισραήλ.

 56. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 11:27:25

  @(Α)θανάσης
  Τη σχέση των λεγόμενων δυτικών δυνάμεων με το Ισραήλ τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό το οποίο εσύ αγνοέίς (και αυτό δεν αποτελεί τιμή για την μόρφωση και το επίπεδο επαφής με τη σύγχρονη πραγματικότητα που διαθέτεις) είναι το πατρονάρισμα του Ισλαμικού ριζοσπαστισμού, από τις Δυτικές δυνάμεις. Κατά τα άλλα, αρέσκεσαι να προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς, με τρόπο επιπόλεο και ασύστολο, που κατακρημνίζουν το επίπεδο της συζήτησης.

  Κατά τα άλλα, μήπως η Θεοσοφία δεν ήταν το πάγιο θρησκειολογικό δεδομένο, πριν αναπτυχθεί το Ισλάμ, στις Αραβικές περιοχές και σε πολλές περριπτώσεις στη Μέση Ανατολή;
  Τι ήταν το τάγμα των Ασσασίνων και ο "γέροντας του Βουνού"; Τι ήταν η Αστάρτη; Τι είναι το τάγμα του Μπαμπά Μπεκτάς, στο οποίο ανήκει η πλειοψηφία των τούρκων "στρατηγών" και "πολιτικών"; Τι είναι ο Παρσισμός; Τι είναι οι Δρούζοι; Και τι είναι, πέραν αυτών, ο δήθεν Πάπας με το FILIOQUE, που επέβαλαν οι μανιχαϊστές Φράγκοι του Καρόλου του μέγα αλήτη;

  Φυσικά υπάρχει μεταξύ των παλαιστινίων μεγάλος αριθμός Ορθοδόξων Χριστανών. Γιατί έκανε όμως το κατεστημένο τα πάντα για να περιθοροποιηθεί το PFLP και ο επικεφαλής του, Τζωρτζ Χαμπάς; Ή δεν είναι τα Χανιά της Κρήτης γεμάτα με την ηρωϊκή οικογένεια των Χαμπάσηδων;

  Όσο αφορά το Ισλάμ σε ποια σχέση βρίσκεται η αέναη λεκτική επανάληψη των χωρίων του Κορανίου με την ανάπτυξη της ανθρώπινης νοημοσύνης, που εφορμόζεται όχι μόνο στα Ισλαμικά "σχολεία"; Ποια η σχέση της Σαρία και το κόψιμο μερών του σώματος από γυναίκες με την ανθρώπινη νοημοσύνη και το ήθος; Ποιά η σχέση του Τζιχάντ και των βίαιων εξισλαμισμών, που αποδεκάτησαν τον Ελληνισμό, με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αντίληψη περί ελευθερίας;

  Και μια παράκληση. Φτύσε μας, αφού θες, αλλά μη μας βάλεις και φερετζέ.

 57. t avatar
  t 09/01/2009 11:28:46

  Henry Kissinger: Nixon

  youtube.com/watch?v=_eM_z4vRxrA

 58. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2009 11:31:19

  @ t
  Θα γραψω και εγω τα δικά μου αλλά δεν μπορω να πω τίποτα περί θεοσοφίας.
  Στην περιοχή του Ισραήλ υπάρχουν οι μετριοπαθείς Αύγυπτος και Ιορδανία που είναι σε ειρήνη μαζί του,η πρώην οργάνωση του Αραφατ Φατάχ που ελέγχει τη Δυτική Οχθη για τους Παλαιστίνιους και που είναι πλέον και αυτή μετριοπαθής καθώς η ιδεολογία της του αραβικού σοσιαλισμού είναι πια σε παρακμή και οι μαχητικές ισλαμιστικές οργανώσεις Χαμάς και Χεζμπολλά που είναι αδιάλλακτες και χρηματοδοτουνται από το Ιράν και τη Συρία.
  Η Συρία ναι μεν είναι υποτίθεται αδιάλλακτη αλλά το εσωτερικό καθεστώς της είναι μη ισλαμιστικό -του αραβικού σοσιαλισμού,μιας αδυνατισμένης πια ιδεολογίας και άρα είναι ευάλωτη.
  Ο μεγάλος εχθρός είναι το Ιράν.Το Ιράν θέλει να αυξησει την επιρροή του σε όλη τη Μέση Ανατολή,διαχωρίζεται όμως εθνικά από τους άλλους λαούς αφού είναι Πέρσες και οι άλλοι Αραβες.
  Για να αυξησει την επιρροή του εμφανίζεται στο όνομα του Ισλάμ αραβικότερο των Αράβων στο θέμα της Παλαιστίνης κάτι που δεν αρεσει καθόλου στα καθεστωτα αυτά.Και πίσω από το Ιράν πολιτικοδιπλωματικά (όχι ακόμη στρατιωτικά) στέκεται η Ρωσία.Αυτή είναι η διάταξη των δυνάμεων.
  Η αμερικανική φθορά από τους πολέμους και η οικονομική κρίση οδήγησαν στην επάνοδο του Δημοκρατικού Κόμματος και την πιθανή αλλαγή πολιτικής.Ο Μπρεζίνσκι,οργανωτής του πολέμου κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 80 και αδιάλλακτος αντίπαλος της Ρωσίας έχει ταχθεί υπέρ του προσεταιρισμού του Ιράν ώστε να ανακόψει τη ρωσική επιρροή.Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει με παραχωρήσεις του Ισραήλ γιατί αλλιώς το Ιράν δεν δέχεται να παρατησει τη θέση του ως προασπιστής των μουσουλμάνων.Κατά πόσον οι Μπρεζίνσκι και οι γεωπολιτικοι του Στειτ Ντιπάρτμεντ μπορούν να παρακάμψουν το ισραηλινό λόμπυ δεν το ξέρουμε.Ομως το Ισραήλ φοβούμενο πιθανή στροφή πολιτικής εξαπολύει επίθεση πριν αναλάβει ο Ομπάμα για να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν τις πιθανές διαπαραγματεύσεις.Στόχος η εξόντωση της φιλοιρανικής Χαμάς ή τουλάχιστον η αποδυνάμωση της και το σφράγισμα της Γάζας από ξένους παρατηρητές ώστε να ανακοπεί ο ανεφοδιασμός της.
  Εάν οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" αναλάβουν την εξουσία στην Αιγυπτο τα δεδομένα θα αλλάξουν τελείως.Φαίνεται όμως ότι για τον Μουμπάρακ είναι αποδεκτό ρίσκο η επίθεση για να ελεγχθεί η Χαμάς και γιαυτό έδωσε το πράσινο φως στο Ισραήλ.

 59. alone avatar
  alone 09/01/2009 11:43:11

  Ο Σιωνιστικός εθνικισμός είναι υπαρκτός,ξέχωρα από τις υπερφυσικές δυνάμεις που του αποδίδουν πολλοί. Όμως
  δεν άκουσα μια κριτική ερμηνεία του φαινομενου που πέρα από την θρησκευτιή ιδιαιτερότητα των Εβραίων να αναδεικνύει στην εδραίωση του τον ρολο των Χριστιανικών λαών με τις σφαγές και το μισος κατά των Εβραίων για 2000 χρονια

 60. donaE avatar
  donaE 09/01/2009 11:46:31

  @60 alone Τα εβραικα λομπυ εχουν τα λεφτα,τι αλλη ερμηνεια να δοθει.

 61. boanerges avatar
  boanerges 09/01/2009 11:56:44

  Μπορώ να μάθω γιατί σβήστηκε το σχόλιό μου;

 62. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 11:57:17

  Αγαπητοί μου συνομιλητές (αφού δεν σας αρέσει η αγοραία γλώσσα), γιατί επιμένετε να περιστρέφετε την κουβέντα γύρω από τον όρο θεοσοφία? Είναι ένας όρος με συγκεκριμένη έννοια, είναι προφανές ότι ο συγγραφέας της ανάρτησης εννοούσε θεοκρατία αλλά έκανε καλύτερη ρίμα με το "φιλοσοφία".
  Από κει και πέρα, αγαπητή Μποτίλια, όλες αυτές οι εκφάνσεις του ανατολικού "μυστικισμού" που αναφέρεις ελάχιστη σχέση έχουν με το ότι οι εβραίοι σήμερα πολυβολούν ασθενοφόρα, βομβαρδίζουν σχολεία, αποκλείουν κατοικημένες περιοχές από φάρμακα/τροφή/νερό...

  Λυπάμαι που με αναγκάζειςνασου το πώ, αλλά θα την κατακρημνίσω κι'άλλο τη συζήτηση:
  χχχχχχχχχ

 63. alone avatar
  alone 09/01/2009 12:02:22

  donaE Τα εβραικα λομπυ εδώ και 2000 χρονια ; Kατάλαβες τι ρώτησα;

 64. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2009 12:05:09

  @ dona
  Πέρα όμως από τα λεφτά υπάρχουν τα γεωστρατηγικά συμφεροντα των ΗΠΑ που αρχίζουν να φωνάζουν.
  Οι γεωπολιτικοί παρατηρούν ότι ο ισλαμισμός είναι φυσικός σύμμαχος των ΗΠΑ εφ όσον είναι η μόνη μεγάλη δύναμη που δεν βρίσκεται γεωγραφικά κοντά σε ισλαμικούς πληθυσμούς μια και είναι στο Δυτικο Ημισφαίριο ενώ όλες οι άλλες μεγάλες δυνάμεις του Ανατολικού Ημισφαιριου,ΕΕ,Ρωσία,Κίνα,Ινδία κλπ μπορούν να πιεσθούν μέσω του ισλαμικού φανατισμού όπως και πιέστηκε η Σοβιετική Ενωση στο Αφγανιστάν.
  Η συμμαχία ΗΠΑ - Ισραήλ υπονομεύει αυτη την κατά τα άλλα φυσική συμμαχία.Οσο οι ΗΠΑ ήταν η μονη υπερδύναμη με μεγάλη διαφορά από τις άλλες μπορούσαν να αδιαφορουν.Ομως η αδιαφορία αυτή στα χρόνια του Μπους ενδυνάμωσε τη Ρωσία και την Κίνα.
  Οι ΗΠΑ δεν μπορουν ταυτόχρονα να κηρυξουν τον πόλεμο στον ισλαμικό κόσμο και να πιέσουν το ρωσοκινεζικό άξονα και πρέπει να διαλέξουν.
  Εάν θέσουν προτεραιοτητα την αντιμετωπιση Ρωσων και Κινέζων πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις στους ισλαμιστές και ιδιως στο Ιράν που θιγουν το Ισραήλ.
  Θα υπάρξει μεγάλη διαπάλη γραμμών στο θέμα του Ιράν και το Ισραήλ προσπαθεί να δημιουργησει τετελεσμένα γεγονότα.

 65. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 12:05:27

  @alone
  Φίλε alone σου χρωστάω μια απάντηση σε ερώτηση σου από προηγούμενη ανάρτηση, που για κάποιο λόγο είχε κολήσει το μηχάνημα μου και δεν μπορούσα να ανεβάσω τότε το αντίστοιχο σχόλιο και ζητώ συγνώμη από τους σχολιαστές και το διαχειρηστή, που το αναφέρω εδώ: Δεν υπήρξα ποτέ μέλος ούτε συμπαθών τρομοκρατικής οργάνωσης. Και στο χώρο όμως της άκρας αριστεράς, έλαβε χώρα στρατολόγηση μελών και πήρα κάποια πράγματα είδηση. Αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά η ΚΥΠ, αλλά της έχουν επιβάλει να κάνει το βλάκα. Στρατολόγηση συνέβη ακόμη σε πολλούς χώρους, που δεν είχαν ριζοσπατική ιδεολογία, όπως το κατηχητικό σχολείο στην περίπτωση των αδελφών Ξηρών, για να μην ποινικοποιώ άσκοπα και άδικα πρώην συντρόφους, που μια ζωή ορίοντο ενάντια στην τρομοκρατία. Η στρατολόγιση έγινε και μέσα στο αστικό φιλελέυθερο και το συντηρητικό κατεστημένο. Τα καφάλια καλό είναι να μην τα αναζητούμε σε μελισσοκόμους και μέσα στην αριστερά.

  Όσο αφορά το Σιωνισμό, αυτός είναι πολιτικό κίνημα και δεν επιδέχεται θρησκειολογική ερμηνεία χωρίς διακρίσεις. Η ηγετικός εγκέφαλος όμως, ανήκει στη σέχτα των Φαρισαίων (Φαρσαίων) - Παρσισμός, φαρσί=περσική γλώσσα (διαρχία, Γνωστική σέχτα, που είναι σαφώς προχριστιανική, Βαβυλωνιακή - Μολόχ), που είναι θρησκειολογικά αδέλφια του Χομεϊνί.
  Και το "Γ" μεταξή γνώμονος και διαβήτου τι συμβολίζει;

 66. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 12:07:11

  alone, τους εβραίους τους κυνηγούσαν ΟλΟΙ (όχι μόνο οι "χριστιανοί"). Πέρα από την εκμετάλλευση του γεγονότος αυτού για να βγει κέρδος για τους ίδιους, το ψάξανε καθόλου το θέμα?
  Μήπως πρέπει να εξεταστεί και στο πλαίσιο της κοσμοθεωρίας των εβραίων, πως βλέπουν τον εαυτό τους σε σχέση με τους "άλλους"? Μήπως Δεν είναι εντελώς στραβός ο γιαλός?

 67. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/01/2009 12:09:02

  Ο t στο 13 ακούμπησε ένα τεράστιο θέμα.

  Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τι είναι η Chanukah (ή Hanukkah). Από την άλλη ευτυχώς, γιατί ο αντισημητισμός και ο ρατσισμός θα φούντωνε.
  Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των Εβραίων (κάτι αντίστοιχο με τα χριστιανικά χριστούγεννα). Ξεκινάει όμως από μια νίκη των Μακαβαίων επί των Σελευκιδών (των διαδόχων του Αλέξανδρου στην περιοχή) και πνευματικά (κι αυτό είναι το πιο σημαντικό) συμβολίζει τη νίκη του εβραϊσμού επί του... Hellenization (της ελληνοποίησης δηλαδή. Το γράφω με τον διεθνή όρο για το ψάξετε παραπέρα). Στην ουσία είναι η νίκη του δόγματος επί της ελεύθερης σκέψης, της θεοκρατίας επί της φιλοσοφίας.
  Η εξουσία των Ισραηλινών επί των Παλαιστινίων έχει τις ρίζες της στο Τορά και την Παλαιά Διαθήκη. Στα αραβικά Παλαιστίνη = Φιλιστίν, οι Φιλισταίοι, δηλαδή. Κ.λπ. κ.λπ.
  Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, αλλά δεν θα πρόσθετα τίποτα, άσε που εύκολα θα μπορούσα να γίνω γραφικός.
  Από την άλλη, Χαμάς και Χεζμπολάχ, είναι το ίδιο επικίνδυνοι με το δικό τους δόγμα. Αν αντιστρέφαμε τους ρόλους θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κάνουν τα ίδια που κάνει τώρα το Ισραήλ και ίσως και χειρότερα.
  Λίγο Hellenization στην περιοχή θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αλλά ποιος να το προσφέρει; Οι neocons των ΗΠΑ ή η ΕΕ απάθειας;

 68. alafroiskiotos avatar
  alafroiskiotos 09/01/2009 12:10:27

  η μισαλοδοξια εμφανιστηκε μαζι με τις μονοθειστικες θρησκιες,βολεψε τους "ηγετες",εξουσιαστες και την χρησιμοποιουν ενθεν κι'ενθεν!!

 69. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 12:13:42

  @(Α)θανάσης
  Φιλαράκι μην εξάπτεσαι, γιατί δεν έχει νόημα να διαρηγνύουμε αμοιβαία τα ιμάτια μας. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε τα πράγματα αναλυτικά.
  Εξ άλλου φοβάμαι ότι είμαι σε θέση να ερμηνεύω καλύτερα τις αναφορές του συγγραφέα.
  χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

 70. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 12:16:54

  @68 Γιάννης

  Οι Ορθόδοξοι στην εκεί περιοχή, δεν μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο υπέρ των ειρηνικών διαπραγματεύσεων, μετουσιώνοντας το "μέτρο των αρχαίων" σε πράξη υπερ της κοινωνίας;

  Ρητορικό το ερωτημά μου;

 71. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 12:26:10

  Αγαπητή μποτίλια,

  φοβήσου με το δίκιο σου. Μάλλον πρόσφατατα τελείωσες κανένα βιβλίο του Λιακό ή του Κεραμυδά, και εντυπωσιασμένος αναπαράγεις αρλούμπες που εξακολουθούν να μην έχουν σχέση με την συζήτηση.
  Σου προτείνω να πλουτίσεις τις (ελλιπείς και ασύνδετες) γνώσεις σου για την "Γνώση" (το γάμμα στο διαβήτη, ντε!) με πολύ Πάνο Κουτρουμπούση.

  Α, και μην χρησιμοποιεις τον μεγάλο Θανάση Βέγγο ως σύμβολο δηλωτικό φαιδρότητας.

 72. alone avatar
  alone 09/01/2009 12:29:57

  Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν τον αντισιωνισμό από τον αντισημιτισμό.
  Ο Γιάννης το έθεσε σωστά.
  Από την άλλη το Hellenization εμάς των νεοελλήνων ποιος θα το προσφέρει;;;

 73. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 12:31:26

  Σημίτες είναι μόνον οι εβραίοι?

 74. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 12:32:00

  @alafroiskiotos
  Καρντάση, φοβάμαι ότι δεν έχεις δίκιο. Ο επιθετισμός είναι ίδιον της Διαρχίας, του Μανιχαϊσμού και όχι του Μονισμού. Πολύ λιγότερο δε της Τριαδικότητος, που εκφράζει την αρχή της Υπέρβασης του "καλού" και του "κακού".
  Ο Πλάτων θέτει ως πρώτο νόμο στην "Πολιτεία" την απαγόρευση απόδωσης ιδιοτήτων του κακού στο Θειο.
  Και ο Πλατονιστής Διονύσιος Αεροπαγίτης εντοπίζει στο "Περί Θείων Ονομάτων" το κακό ως ΤΟ ΜΗ ΟΝ. Αμφισβητεί δηλαδή στο κακό την οντολογική υπόσταση, περιορίζοντας την εμφάνιση του μόνο εντός της ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο, ότι χρησιμοποιεί τον γραμματικό τύπο της μετοχής, για να δείξει ότι κακό είναι αυτό που δεν συμμετέχει στην αγαπητική δύναμη, που προάγεται από το θείο, άρα δεν υπέχει εσχατολογική λειτουργικότητα.
  Αν δεχθούμε οντολογικά μια μόνο αρχή, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δημιουργική αγάπη, ο επιθετισμός αναιρείται.
  Βεβαίως οφείλουμε να απαντήσουμε κατ΄ακολουθία το ερώτημα, πως εμπλέκεται το εσχατολιγικό στοιχείο μέσα στον τρέχοντα ανθρώπινο ψυχισμό, που διαμορφώνει την εκάστοτε ιστορική πραγματικότητα. Γι την απάντηση στο ερώτημα, διάβασε εάν θές τις δέκα πρώτες σελίδες του βιβλίου του Φρόιντ "Σύντομη επισκόπηση της Ψυχανάλησης - Μια δισανασχέτηση μπροστά στον πολιτισμό".

 75. wino avatar
  wino 09/01/2009 12:36:12

  σωστος ο 68-Γιαννης,συμπληρωνω επισεις οτι τους μακαβαιους τους τιμα και η "ελληνο-ορθοδοξη"εκκλησια....η απολυτη σχιζοφρενεια.

 76. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 12:36:12

  Για να αρχίσουν μερικοί να αντιλαμβάνονται το βαθύτερο νόημα των εξελίξεων στην περιοχή και να μην αναπαράγουν την βλακώδη συνθυματολογία των όψιμων υπερασπιστών των Παλαιστινίων απο τα διάφορα ισοτολόγια της πλάκας:

  Το "οπλοστάσιο", τα πυραυλάκια δηλαδή της Χαμάς, βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια στην "καλύτερα φυλασσόμενη φυλακή του κόσμου", την λωρίδα της Γάζας δηλαδή. Εντάξει;

  Αρα οι πανισχυρες ισαρηλινές μυστικές υπηρεσίες μπορουσαν να τα εξουδετερώσουν ανα πάσα στιγμή, με αποτρεπτικές επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακος που έχουν ξανακάνει.

  Γιατί λοιπόν τώρα εξαπολύουν τον Αρμαγεδώνα;

  Πόσο απαραίτητος ήταν στους σιωνιστές ο "εξτρεμισμός" της Χαμας για να δικαιολογήσουν τις εκατόμβες και τα υπόλοιπα;

 77. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 12:38:07

  Φακτορα, εννοείται! Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι ένα "καθαρό¨ισραήλ, γι'αυτό και ψεκάζουν με τεζα...

 78. α-θεοσοφιστής avatar
  α-θεοσοφιστής 09/01/2009 12:44:28

  Γιατί οι Άραβες δεν έχουν χρήμα; Έχουν πήξει στα πετροδολλάρια. Τι μας λες τώρα! Απλώς είναι αναξιόπιστοι, διχασμένοι και φατριαστές. Σφάζονται μεταξύ τους και στο τέλος τους σφάζουν οι εβραίοι. Αν αυτό το θεωρείς ηρωϊσμό, τότε τραγούδα αραβικά και περίμενε να πέσει πάνω σου καμιά μπόμπα εβραϊκή ν' αγιάσεις.

 79. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 12:46:14

  @(Α)θανάσης
  Έκανα χρήση του ονόματος του Βέγγου, για να είμαι ευγενής μαζί σου και από διάθεση συμπάθειας, διότι έχεις σοβαρό έλλειμα στον τομέα της ευγένειας και χρειάζεσαι βοήθεια.
  Όσο αφορά τον επιρρεασμό μου από το Λιακόπουλο και το Κεραμμυδά, δεν έχω καμία συγκεκριμένη εκτίμηση για αυτά τα άτομα. Ένα βιβλίο του Κεραμυδά, που ξεκίνησα να διαβάζω, το σταμάτησα στις πρώτες σελίδες, γιατί δεν είχε τίποτε να μου προσφέρει. Και με το Λιακόπυλο και όλο το συρφετό γύρω από το Λάος, ουδόλως ασχολούμαι.
  Η αφοριστική απόρριψη σου δείχνει άνθρωπο με στοιχειώδη έλλειψη παιδείας. Σε συνδυασμό με την τάση αγένειας που σε διακρίνει, μπορώ να σε δω μόνο με συμπάθεια, γιατί δεν μπορείς να αποτελέσεις φορέα αντίθετης άποψης.
  Τώρα αν θεωρείς ότι αυτά που γράφω είναι εκτός θέματος και είναι μέσα στο θέμα οι βρισιές σου, γιατί κάτι άλλο δεν άκουσα από σένα, τότε μπερδεύεις τα ιστολόγια με το γήπεδο.

 80. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2009 12:58:34

  @ Factor Χ
  Eγραψα την αποψη μου.Υπάρχει διαμάχη ως προς την κατευθυνση της αμερικανικής πολιτικής με το κατά πόσον θα συνεχίσει στον "πόλεμο της τρομοκρατίας" παραμελώντας την ενδυναμωση Ρωσίας και Κίνας ή θα συμβιβασθεί με τους ισλαμιστές.
  Κομβικό σημείο είναι το Ιράν.Για το Ισραηλ είναι η ΝΟ1 απειλή και θέλει το βομβαρδισμό του.
  Βομβαρδισμός όμως σημαίνει εκτίναξη πάλι της τιμής του πετρελαίου με αποτέλεσμα νέα μεγάλα εσοδα σε Πουτιν,Τσάβες κλπ με εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης στη Δύση.Είναι ότι χειροτερο για του γεωπολιτικούς των ΗΠΑ που αντιδρουν στις πιέσεις του ισραηλινού λόμπυ.
  Σημαντική μερίδα του Δημοκρατικου Κόμματος (Μπρεζίνσκι - Σόρος -ναι και αυτός) προκρίνει συμβιβασμό με το Ιράν και προσεταιρισμό του για τη χαλιναγωγηση της Ρωσίας.Αυτό θίγει το Ισραήλ που εξαπολύει επίθεση εξουδετερωσης της φιλοιρανικής Χαμάς για να έχει ευνοικότερη θέση στις διαπραγματεύσεις με τη συναινεση των μετριοπαθών Αραβων που υπονομεύονται πολιτικά από την καταγγελία του Ιράν ότι είναι προδοτες της Παλαιστίνης.

 81. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 13:01:32

  @ψυχραιμια. Πολύ σωστός. κομβικό σημείο ειναι το Ιραν. θα γράψω γι αυτό, όταν ...ξυπνήσω !!!!

 82. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 13:06:14

  Τα "ιστολόγια", κν μπλόγκια, είναι καφενείο.
  Όποιος δεν θέλει να ακούει κουβέντες καφενείου, υπάρχει και ο "Παρνασσός"...
  Βρίζω μόνον όταν εκνευρίζομαι. Και με εκνευρίζει η τροπή της κουβέντας όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο θέμα (σφαγή στη Γάζα).
  Αν παρ'όλα αυτά επιμένεις να προσβάλλεσαι, σου ζητώ συγγνώμη. Δέξου όμως και την άποψη (χυδαία εκφρασμένη έστω) ότι εμπλουτίζεις ανευ λόγου την κουβέντα με έννοιες και όρους που και σχεση δεν έχουν, και "κολοβές" είναι, και ακροβατούν στο όριο της δοκησισοφίας. Όσο δεν έχουν θέση οι βρισιές εδώ μέσα, άλλο τόσο δεν έχει και αυτό:
  (sic)
  "Βεβαίως οφείλουμε να απαντήσουμε κατ΄ακολουθία το ερώτημα, πως εμπλέκεται το εσχατολιγικό στοιχείο μέσα στον τρέχοντα ανθρώπινο ψυχισμό, που διαμορφώνει την εκάστοτε ιστορική πραγματικότητα. Γι την απάντηση στο ερώτημα, διάβασε εάν θές τις δέκα πρώτες σελίδες του βιβλίου του Φρόιντ “Σύντομη επισκόπηση της Ψυχανάλησης - Μια δισανασχέτηση μπροστά στον πολιτισμό”.

  Συγγνώμην.

 83. alafroiskiotos avatar
  alafroiskiotos 09/01/2009 13:07:59

  μποτιλια
  εγω για μισσαλοδοξια εγραψα!!
  "ο δικος μου ο θεος υπαρχει μονο και οποιος το αμφισβητει ειναι εχθρος και θα πεθανει"
  ειτε ιαχβε ,ειτε αλλαχ,ειτε του χριστιανισμου αυτο επαιξε!!
  μπορει και πριν απο αυτους να εγινε κανενας θρησκευτικος πολεμος αλλα γενικοτερα ισχυε το ολοι οι καλοι (θεοι) χωρανε εξ'ου και τα δανεια και οι προσαρμογες στις τοπικες αναγκες πολλων απο το δωδεκαθεο!

 84. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 13:10:12

  @Ψυχραιμία
  Που στηρίζεις τον ισχυρισμό, ότι ο επιθετισμός ενατίον του Ιράν από τους Νέοκονς δεν είναι εικονικός, και δεν γίνεται μόνο για να αυξήσουν την ένταση; (Για την κυβέρνηση του Ισραήλ καλύτερα να μην μιλάμε, γιατί είναι δορυφόρος και χωρίς το πατρονάρισμα τον ΗΠΑ μέσα σε μερικές εβδομάδες κλείνει το μαγαζάκι).
  Και γιατί πιστεύεις ότι η Τριμερής Επιτροπή του "θεού" Ρόκφελερ είναι διασπασμένη μεταξύ Μπους και Μπρεζίνσκι, για να ακολουθούν οι πόλοι του δικομματισμού των ΗΠΑ αντίθετη πολιτική στην ουσία και όχι μόνο στην επιφάνεια;
  Και τι γυρεύει ο σιωνιστικός συρφετός στην νέα κυβέρνηση;

 85. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/01/2009 13:10:44

  Φάκτορα θα διαφωνήσω μαζί σου λίγο για το 76. Η Γάζα δεν είναι “καλύτερα φυλασσόμενη φυλακή του κόσμου”. Είναι απλώς η Μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Οι στρακαστρούκες (πυραυλάκια) της Χαμάς είναι ό,τι έχουν. Αν είχαν Σκουντ θα έριχναν τέτοιους.
  Το θέμα είναι ότι όσο κι αν σφάζει το Ισραήλ, τη Χαμάς δεν την διαλύει. Ενας πεθαίνει, 40 ζητάνε ένα όπλο για να πάρουν τη θέση του. Και οι ισραηλινοί το ξέρουν αυτό. Αλλά έχουν διαλέξει την καταστολή και το εποικισμό για να λύσουν το πρόβλημα, γιατί η άλλη λύση, η υποχώρηση στην πριν το 1967 κατάσταση, έχει τεράστιο πολιτικό κόστος και κανένας ισραηλινός πολιτικός δεν θα πάρει τέτοια απόφαση.
  Παραμυθιάζουν τον ίδιο τους το λαό ότι είναι ισχυροί και ανίκητοι. Και πράγματι είναι, όσο τα δισ. δολάρια έρχονται από τις ΗΠΑ, πακέτο με ό,τι καλύτερο έχει η πολεμική βιομηχανία.
  Θα συμφωνήσω μαζί σου εκεί που λες ότι ο εξτρεμισμός της Χαμάς θρέφει τους σιωνιστές. Ισχύει και το αντίθετο. Δυστυχώς και οι δύο παίζουν το παιχνίδι με όρους όχι απλώς δογματικούς αλλά, όπως πιστεύουν, με θεϊκή εντολή! Εκεί δεν παίζονται. Τι διάλογο να κάνεις μεταξύ τζιχάντ και "περιούσιου λαού;".
  Ειρωνία είναι ότι όλους τους ισλαμιστές της περιοχής τους προικοδότησαν πριν 20 χρόνια όσοι φοβόντουσαν την αριστερή πτέρυγα της PLO. Και τώρα θερίζουν θύελλες;

  @71 Ανώνυμο
  Οχι, οι ορθόδοξοι της περιοχής δεν μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο. Εχασαν την αξιοπιστία τους γιατί δεν επιτρέπουν να υπάρξει Παλαιστίστιος επίσκοπος και γιατί αναλώνονται στο πως να μοιράσουν την πίτα των ακινήτων του πατριαρχείου Ιεροσολύμων. θυμήσου τον Ειρηναίο. Οι ορθόδοξοι της περιοχής το βουλώνουν και προσπαθούν να ζήσουν αλλά πολιτικά τους έχουν για σφαλιάρες τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και οι Ισραηλινοί

 86. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 13:14:14

  @(Α)θανάσης : "Τα “ιστολόγια”, κν μπλόγκια, είναι καφενείο...Όποιος δεν θέλει να ακούει κουβέντες καφενείου, υπάρχει και ο “Παρνασσός”… Βρίζω μόνον όταν εκνευρίζομαι. Και με εκνευρίζει η τροπή της κουβέντας όταν μιλάμε".

  1. Ορισμένοι δεν γουστάρουν να πίνουν τον καφέ τους με ποντίκια, κατσαρίδες και μαιμουδες.

  2. και τι θα πει "βριζω οταν εκευρίζομαι". Ψυχαναλυτική πολυθρόνα είναι το μπλογκινγκ;

 87. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 13:14:32

  Η προώθηση παγκοσμίως, της νέας θρησκείας, έχει σχέση με αυτή την συζήτηση;

 88. Γιάννης avatar
  Γιάννης 09/01/2009 13:19:16

  @88
  Ποιάς νέας θρησκείας; Γιατί κάθε μέρα βγαίνουν καμιά δεκαριά νέες θρησκείες, περισσότερες κι από οδοντόκρεμες

 89. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 13:22:58

  @Fx 87: Το μήνυμα εληφθη - over . (Για να θυμηθούμε και ένα παλιό άμπουμ του (σκιτσογράφου τότε) Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Μία επισήμανση, οι περιβόητες βρισιές ήταν η χρήση της κακιάς λέξης από "μ", δις.
  Δεν θα ξαναγίνει όμως, το υπόσχομαι (με την θέρμη του προπονητή της διαφήμισης της cosmote)...

 90. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 13:24:36

  Αν δεν κάνω λάθος, οι Σαιεντολόγοι , είναι εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη εξάπλωση παγκοσμίως, μαζύ με ότι περιλαμβάνει αυτό.

 91. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 13:26:47

  @(Α)θανάσης
  Φίλε, συζητάμε και δεν υπάρχει θέμα προσβολών. Δικαιούσαι να εκφράζεσαι όπως κρίνεις, στο φινάλε με τις συκεκριμένες διατυπώσεις αποσκοπούσες να δώσεις έμφαση στο τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, και όχι να επιτεθείς προσωπικά.
  Όσο αφορά τους Άραβες, που πράγματι αυτή τη στιγμή σφαγιάζονται, είναι και κατανοητή και δικαιολογημένη η εμμονή σου σε δισφορία. Ανάλογα αισθάνομαι και εγώ, άλλο εάν προσπαθώ να πάρω υπ' όψει μου και άλλες παραμέτρους.
  Τώρα, εάν ξεφεύγω μακρυά από τον άξονα του θέματος, σου ζητάω συγνώμη. Όσο αφορά τις γνώσεις μου γνωρίζω ότι είναι πολύ περιορισμένες - μπετατζής είμαι - και αυτοί που με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι δε συνηθίζω να κάνω επίδειξη γνώσεων, σε θέματα που μόνο σε μικρό βαθμό μπορώ να γνωρίζω.
  Εξ άλλου είσαι εδώ αρκετά παλιός και η εκτίμηση που μπορώ να έχω απέναντι σου, δεν μπορεί να καθορίζεται μόνο από μια συζήτηση. Γι αυτό εξ άλλου, από την αρχή δήλωσα, ότι είσαι συμπαθής. Δεν αμφισβήτησα, ότι και συ επιχειρηματολογείς υπέρ αυτών που αδικούνται βάναυσα.
  (Τώρα αν το χοντρήναμε λίγο, δεν πειράζει, καφενείο είναι, όπως λές. Αλλά τι θα γινόμαστε και χωρίς τα καφενεία).

 92. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 09/01/2009 13:29:20

  Θυμαμαι που ειχα δει μια παλια ταinia με τον James Stewart και τον Jack Lennon σε παιδικη ηλικια,οπυ εκει ,και μιλωντας για μαγισσες, χρησιμοποιουν τον ορο θεοσοφια,για τις "επιστημες" αυτες.Μαγεια και τα συναφη δηλαδη.
  Οποιος θελει, μπορω να βρω τον τιτλο της ταινιας, γιατι την εχω.

 93. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 13:32:10

  Εμμένωντας στο ότι τίποτε εδώ δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα (πως θα μπορούσε άλλωστε), σου ανταποδίδω την συμπάθειά μου και θα σε επισκευτώ στο δικό σου καφενείο για λίγο τσάι εν καιρώ...

 94. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 13:34:08

  @(Α)θανάσης. Μόνο μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

 95. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 13:34:45

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/ba/Emb_logo.png

 96. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 13:35:19

  Εθιμοτυπικά, φάκτορα, εθιμοτυπικά...

 97. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 13:38:03

  @(Α)θανάσης. Εσύ χάνεις, γιατι το θέμα δεν είναι πως πίνεις το τσαι. Αλλά πως σου το σερβίρουν

 98. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2009 13:43:41

  @ μποτιλια
  Παρακολουθω και άλλα σαιτ του εξωτερικού (αμερικανικα και διαφορα άλλα στα αγγλικά).
  Η υστερία που υπάρχει στα φιλοισραηλινά σάιτ κατα του Ιράν είναι άνευ προηγουμένου.Συνεχώς γράφουν ότι επίκειται το 2ο Ολοκαύτωμα,ότι οι Αμερικανοί διστάζουν να βομβαρδίσουν και το Ιράν είναι κοντά στην ατομική βόμβα κλπ ενώ ο Μπρεζίνσκι (και ο Σόρος) ακούνε τα εξ αμάξης.
  Από την άλλη μεριά οι λεγόμενοι ρεαλιστές -καθηγητές του Χάρβαρντ - βγαζουν βιβλία κατά του ισραηλινού λόμπυ ότι βλάπτει τα συμφεροντα των ΗΠΑ κλπ.
  Ο αναβρασμός που επικρατεί σε επίπεδο κοινής γνωμης δεν είναι τεχνητός γιατί οι δυνατότητες των ΗΠΑ δεν είναι απεριοριστές.Δεν μπορούν να τα βάλουν με όλο τον κόσμο.

 99. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 13:45:53

  @(Α)θανάσης
  Είσαι ανά πάσα στιγμή προσκεκλημένος στο Βερολίνο, όπου στα πλαίσια των ταπεινών μου δυνατοτήτων, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ.

 100. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 13:53:16

  @Ψυχραιμία
  Δεν αμφισβητώ ευθέως την άποψή σου, ούτε και την άριστη προσπάθεια αξιολόγησης των εκάστοτε δεδομένων, που την διαμορφώνουν.
  Με αυτή την έννοια, η συμβολή σου στην εμβάθυνση των ζητουμένων, χαίρει όχι μόνο γενικής, αλλά και της δικής μου - ήδη εκφρασμένης - αποδοχής.
  Ήθελα μόνο να σχετικοποιήσω την βεβαιότητα, που μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή. Κάλιστα οι εξελίξεις μπορεί να σε επιβεβαιώσουν, άσχετα εάν προσωπικά τείνω κατ΄αρχήν προς μια άλλη εκτίμηση.

 101. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 13:57:17

  @Μποτίλια στο πέλαγος: δηλαδή μόνο τον (Αθανάση καλείς; Εμείς το ρόλο παίζουμε εδώ; τροχονόμοι;

 102. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 14:06:25

  http://www.wariscrime.com/2008/10/17/news/shlomo-sand-when-and-how-was-the-jewish-people-invented/

 103. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 14:10:17

  @Factorx
  Η πρόσκληση ισχύει αδιακρίτως για κάθε φίλο της σελίδας.
  Ισχυρίστηκα ήδη εξ άλλου ότι ο Μανιχαϊσμός αποτελεί άρνηση της ουσίας.
  Στην περίπτωση των διαχειριστών, έχω ενημερώσει σε κάποιο μέιλ, ότι αυτό αποτελεί τιμή και ευτυχία για μένα. Χωρίς βεβαίως να αποσκοπώ σε δικρίσεις, γιατί όλη η παρέα εδώ είναι ωραία και αγαπητή. Τώρα, το εάν επιχειρηματολογούμε και αντεπιχειρηματολογούμε, αυτό είναι το νόημα της συζήτησης. Αγαπάμε όλους τους φίλους, με τον τρόπο που αρέσκεται ο καθένας να εκδηλώνεται. Η παρουσία όλων εδώ από μόνη της, για μένα δημιουργεί προηγούμενο φιλίας.

 104. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 14:16:46

  Τελικά ρε Φάκτορα, να πάω ή να μην πάω?

 105. Factorx avatar
  Factorx 09/01/2009 14:23:57

  Φυσικά να πας. Είναι γεμάτο Πολωνέζες συντρόφισες αυτήν την εποχή

 106. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 09/01/2009 14:24:49

  Τηλέφωνο για φίλους που επιθυμούν να επισκεφθούν το Βερολίνο: 0049-173-6220384

 107. t avatar
  t 09/01/2009 14:41:28

  Λίγο αργά το λες, προχθές επέστρεψα από την Δρέσδη.

 108. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 14:52:51

  @109
  ..και το πιο επικίνδυνο!

 109. KaryID avatar
  KaryID 09/01/2009 15:01:42

  Εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός που επιχειρείται μεταξύ δύο εντελώς ανόμοιων καταστάσεων, βλέπε τον "όρο" "Φυρομία" που χρησιμοποιείται για να ειρωνευτεί τις ελληνικές θέσεις στο κείμενο από την Καθημερινή.
  Κατά τα άλλα στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά τη γνώμη μου τα σχόλια του Ψυχραιμία μάλλον κερδίζουν στα σημεία.

  Μήπως σύγκρουση σκοταδισμών και όχι πολιτισμών;

 110. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 15:07:52

  @111 KaryID

  "Εντελώς άστοχος ο παραλληλισμός που επιχειρείται μεταξύ δύο εντελώς ανόμοιων καταστάσεων"

  Εσένα περίμενα. Συμφωνώ.
  Γιατί όμως, τέτοιο κομμάτι από μία έγκυρη εφημερίδα; Υπάρχει υπογραφή ή Κ;

 111. KaryID avatar
  KaryID 09/01/2009 15:12:07

  Έχω δικαίωμα και εγώ να πω την άποψή μου. Δεν σε ειρωνεύτηκα.

  Δεν διάβασα την εφημερίδα, απλώς εδώ διάβασα το σχόλιο.

 112. Αnonymous avatar
  Αnonymous 09/01/2009 15:15:54

  @114 KaryID

  Tι έπαθες;
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΣΕΝΑ λεω. Κι εγώ εδω το διάβασα, γι΄αυτό και ρωτάω ποιά υπογραφή και πότε.

 113. KaryID avatar
  KaryID 09/01/2009 15:17:32

  ΟΚ.

 114. popolaros avatar
  popolaros 09/01/2009 15:29:37

  "Τα Mc Donalds σ ολο τον κοσμο εχουν σκοπο να στειλουν ολες τις εισπραξεις του επομενου Σαββατου στο Ισραηλ. Θελουν με αυτο τον τροπο να χρηματοδοτησουν τον σφαγιασμο χιλιαδων αθωων στη Γκαζα. Αν επικροτείς αυτη την πραξη αγορασε ενα χαμπουργκερ απο τα Μακ Ντοναλτς εκεινη την ημερα. Καντο με την σκεψη σου προσηλωμένη στους αθωωους της Παλεστινας. " από press-gr

  Αυτό ισχύει ή είναι μούφα ;;

 115. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 09/01/2009 15:49:28

  Είναι μια αφελής αλλά καλοδεχούμενη προσπάθεια για μποϋκοταζ.

 116. t avatar
  t 09/01/2009 15:50:43

  @ popolaros

  Thomas Friedman once said that no country with a McDonald's had gone to war with another.

 117. t avatar
  t 09/01/2009 15:54:28

  Υπάρχουν McDonald’s στην Γάζα και το Ισραήλ?
  Αν όχι, Να γίνουν.

 118. boanerges avatar
  boanerges 09/01/2009 16:05:54

  Ξαναρωτάω: Μπορώ να έχω μια απάντηση γιατί σβήστηκε το χτεσινοβραδυνό μου σχόλιο;
  Ή με αγνοείτε επειδή είμαι νέος εδώ και δεν έχω πολλές δημοσιεύσεις;

 119. Αnonymous vlax avatar
  Αnonymous vlax 09/01/2009 16:11:59

  @114
  "γι΄αυτό και ρωτάω ποιά υπογραφή και πότε."
  αφορά το εδώ δημοσίευμα της Κ

 120. Decay avatar
  Decay 09/01/2009 16:26:59

  Ο Μαύρος Κρίνος
  (Αναρχικό Πατριωτικό Μπλόγκ)

  προτείνει μποικοτάζ των Ισραιλινών προιόντων.

  Στο Barcode τα προιόντα του Ισραήλ αρχίζουν απο 729

  Η άποψή μου είναι πως είναι μια πολύ καλή ιδέα.
  (Για πάντα)

  ---------------------------

  Οι φίλοι του Εχούντ Ολμέρτ και της Τζίπι Λίβνι,
  σπεύσατε! Σηκώστε τα όλα απο το σούπερ μαρκετ.


  @ 51 α-θεοσοφιστής
  και
  @ 53 λέβι

  Για εσάς το λέω!

 121. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 09/01/2009 19:50:42

  Aπο όσα διάβασα μέχρι τώρα στο antinews δέν είδα, όπως ΄δν είδα και δεν άκουσα σε κάποιο έπισημο δελτίο ειδήσεων ή σε κάποιo blogg, ότι ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ το Βατικανό άστραψε και βρόντησε κατά των Εβραίων. Άρπαξε φωτιά και το ΥπΕξ στην Ιερουσαλήμ ή στο Τελ Αβίβ και το γνωστό απο δεκαετίες Ινστιτούτο Wiesental βρίζει απο το πρωϊ.

  Ποιός κερατάς στην χώρα μας εμπόδισε μέχρι στιγμής στην σχετική ειδησεογραφία;

  Χρειάζεται άμεη λήψη θέσεως φίλτατε factorX. Γιατί δέν πρόκειται για ανακοίνωση απο το Φανάρι ή απο την Μόσχα. Και για όσους καταλαβαίνουν, μετά απο τον Πάπα και την λαλιά του αρχίζουν κάποιες διεργασίες που θα βάλουν πολλά πράγματα στην θέση τους.

  ΠΕΛΙΑΣ

 122. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 09/01/2009 23:41:24

  Γουίλιαμ ...Αναγνωσταρά, μας έπεισες!

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
  ΖΗΤΩ Ο ΧΙΤΛΕΡ!!
  ΖΗΤΩ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!
  ΖΗΤΩ ΤΑ ΗΡΩΙΚΑ SS!!!


  Πώς κοιμόσαστε, ρε, εχθροί του ανθρωπίνου γένους; Απάνθρωποι, βάρβαροι, αιμοβόρα κτήνη. Αρχίσατε, ΟΜΩΣ, να τρέμετε, ε; Ακόμα και σεις έχετε καταλάβει ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ, -μη δένδρων και δοντιών κουφάλες...

 123. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 10/01/2009 00:50:42

  Χιχιχι....!
  Ε, αυτό για να είμαι ειλικρινής με αποτέλειωσε!
  Είπαμε, να είσαι γλοίασμα, ερπετό, πτωματοφάγος, βορβορόψυχος, κακόγουστη υπερθεματίζουσα απομίμα των πάλαι ποτέ ομοϊδεατών χασάπηδων εκ γερμανίας, αλλά σε λογικά πλαίσια!
  Αυτοί εδώ το παράχ..σαν όμως!

  Δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα τα ουσιαστικά και τα επίθετα που θα αποδώσουν την μπόχα της συλλογικής ψυχής του σύγχρονου ισραηλινού κράτους, δυστυχώς...

 124. KaryID avatar
  KaryID 10/01/2009 09:25:50

  Ευτυχώς που έχουμε μάτια και βλέπουμε.

 125. salmonellas avatar
  salmonellas 10/01/2009 11:37:58

  Τι εινα η «ροχάλα»?

  Ανοιγω το λεξικο Ελληνικης γλωσσης και διαβαζω:
  Ροχαλα: Το μεγα ρόχαλον.
  Τι είναι το ρόχαλον?
  Ρόχαλον: Το αποχρεμπτώμενο φλεγμα

  Μεγα ηταν το ρόχαλον που εκτοξευτηκε για τη σταση της Ευρωπαικης Ενωσης , αλλα και της Ελληνικης Κυβερνησης , στο Παλαιστινιακο ζητημα από τους πολυαριθμους αναγνωστες μας που τοποθετηθηκαν ψηφιζοντας την εβδομαδα που διερευσε.
  Η θεση ότι η τοποθετηση της ΕΕ συνολικα ηταν απαραδεκτη συγκεντρωσε το 52% των απαντησεων, ενώ η αποψη ότι η θεση της Ελληνικης κυβερνησης βρισκεται σε διασταση με το δημοσιο αισθημα, συγκεντρωσε το άλλο 42% των ψηφων. Μολις ένα 5% ικανοποιηθηκε από την Ελληνικη θεση, πληρως 1.6%, εν μερει 3.6%.
  Αρχιζοντας από την προβληματικη τσεχικη Προεδρια της ΕΕ που θεωρησε ανερυθριαστως ως «αμυντικη» τη σταση του επιτιθεμενου, συνεχιζοντας με πολλες τοποθετησεις Ευρωπαιων πρωθυπουργων του στυλ «φταινε και οι δυο» και κλεινοντας με την αμηχανια του ημετερου υπουργειου εξωτερικων να τοποθετηθει, οι αναγνωστες μας τους απεριψαν συνολικα, μια και δεν μπορουσαν να συνδυασουν 4,000 τραυματιες και υπερεξακοσιους νεκρους – εκ των οποιων 30% παιδια – με αμυντικη συμπεριφορα.
  Χρειαζεται προσοχη παντως γιατι ενιοτε η ροχαλα είναι μονο η αρχη.
  Ακολουθουν γιαουρτια, αυγα και μαυρο στις εκλογες. Σ’ ολες τις εκλογες, ακομα και στις ευρωεκλογες που αναδεικνυουν αντιπροσωπους στο Ευρωκοινοβουλιο. Εκτος βεβαια αν ζηλεψαμε το δημοσιο προφιλ ευνουχισμενου αραβα ηγετη που προ εβδομαδας αρνηθηκε την εισοδο εθελοντων χειρουργων στη Γαζα

  Apo internetiki efimerida tou Peiraia.

 126. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/01/2009 20:51:35

  Πάρα πολύ εξυπηρετική η "επιστολή" του Γουϊλιαμ Αναγνωσταρά. Σ'αυτήν θα προσθέσω πολύ πρόσφατη κουβέντα μου με Εβραία της Θεσσαλονίκης, απο την οποία έχω κρατήσει ότι, οι παλαιστίνιες μάνες δέν πρέπει να διμαρτύρονται για την απώλεια παιδιών, αφού γεννοβολούν κάθε τόσο και φθάνουν μέχρι και δέκα παιδιά !

  Εκεί είμαστε φίλοι μου. Να φιλοξενούμε εν δυνάμει εγκληματίες, αντί να τους επαναπατρίζουμε με το καλό ή με το άγριο, πριν δημιουργήσουν και σε εμάς προβλήματα, που δέν θα βρίσκουν λύση.

  Μήπως δέν έχουν πατρίδα; Γιατί δέν επαναπατρίζονται απο μόνοι τους;

  Πρέπει σώνει και καλά να ζούμε και να βιώνουμε καταστάσεις όπως στην Ρωσία και στην Πολωνία, απο όπου τους διώχνουν, αφού τους ταλαιπωρούν με κάθε τρόπο;

  Είναι η ράτσα τους τέτοια που ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΧΘΗΡΊΑ ΤΟΥς ΠΑΡΆΓΟΥΝ ΤΟΝ ΘΆΝΑΤΟ. Στην Χαναάν και σημερινή Παλαιστίνη εδώ και χιλιάδες χρόνια, επιστρέφοντες απο την Αίγυπτο καθάρισαν όλους τους Φιλισταίους και δέν θα έβρισκαν ησυχία άν δεν καθάριζαν και τα ζώα τους.

  Κάποιος θα κάνει την αρχή. Άν δέν είμαστε εμεις, σίγουρα θα είναι κάποιος άλλος. Ο κόσμος βράζει και οι συνειδησεις εγείρονται. Το μήνυμα απο το Βατικανό έχει ανάψει ήδη το πράσινο φώς για αυτούς που το διάβασαν. Όχι απο τα δικά μας ΜΜΕ αλλά απο πολλά ευρωπαϊκά. Φαίνεται ότι, εμάς μας φοβούνται όχι μόνο για αντίποινα αλλά και μήπως τους χαλάσουμε την συνταγή που λέει "Θεσσαλονίκη, η μάνα του Ισραήλ".

  ΠΕΛΙΑΣ

 127. μελεναι κοσμας σαμουχος avatar
  μελεναι κοσμας σαμουχος 14/04/2009 20:53:35

  θελω πολη καλι να ερθηκαι κιαλα εξοτερηκα πολεμους ιεορουσαλμ και κατο σιενα και κιαλα εξοτερηκα για να φηγουν ευρεη και τουρκη οπως ελεγε γερος παησιο για το κοσμα ετολιο να εχουμε ποληκαλια πηστι και στους ποντιους στην τρα πεζουντα και να φηγι ηκακια και σε πιο πολη δηναμι οπου κρηβωντε ητουρκια και τους περσες κουργιους ισαλμ αμερηκι και την σηρια να γηνουμε ενας ελληνισμως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.