#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2010 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύμα αντιδράσεων στα μέτρα οικονομικής ασφυξίαςΑντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για την οικονομία.

Έτσι ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Παντελής Οικονόμου, απέστειλε επιστολή στον κ. Γ.Α. Παπανδρέου, με την οποίαν του ζητεί να συγκαλέσει το Π.Σ, «προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις».

Σκληρή δήλωση έκανε και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος («προεδρικοί και «βαθύ ΠΑΣΟΚ») , ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του, γιατί «εφαρμόζεται η πιο σκληρή και ανελέητη νεοφιλελεύθερη πολιτική από το 1974 και μετά και μάλιστα χωρίς να φαίνεται διέξοδος στην κρίση». Εξάλλου, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» - πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του Κινήματος, υπό τον κ. Παναγιωτακόπουλο - μέμφεται την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, για τις ανακοινώσεις του, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δημιουργεί πλέον μια εικόνα αναξιοπιστίας

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος εξαπέλυσε και πάλι πυρά κατά της κυβέρνησης τονίζοντας : "Θλίβομαι γιατί η κυβέρνηση που στήριξα υπαναχώρησε στις ανάγκες των αγορών."...

Σε πολεμική αντεπίθεση κάλεσε τους εργαζόμενους η Αλ. Παπαρήγα εκ μέρους του ΚΚΕ, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα φέρει και άλλα μέτρα «μέχρι τα πράγματα να πάνε στον πάτο» 

 Η κυβέρνηση καλεί το λαό σε θυσίες χωρίς αντίκρυσμα, δήλωσε ο Αλ.Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «σημαδιακή» την απεργία του κλάδου την ερχόμενη εβδομάδα.

Εξαγγέλθηκε και επίσημα σήμερα από την ΓΣΕΕ  η γενική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ καταδίκασε τις εκβιαστικές συμπεριφορές των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρ. Επιτροπής, της Ευρ. Κεντρικής Τράπεζας και των κερδοσκόπων των Αγορών, οι οποίοι επιβάλουν δυσβάστακτα τοκογλυφικά βάρη στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα απαιτούν μονεταριστικές πολιτικές με δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η Ευρ. Ένωση θα πρέπει να λειτουργεί ως ΕΝΩΣΗ κρατών και πολιτών και όχι τραπεζιτών και αγορών

Έντονα αντιδρά το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) στα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως αυτά «οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά σε απόγνωση» και ότι οι «οικογενειακοί προϋπολογισμοί βουλιάζουν καθημερινά».

Σύμφωνα με υπολογισμούς του, η αύξηση της βενζίνης περίπου 6 λεπτά το λίτρο θα κοστίσει στον Έλληνα καταναλωτή επί πλέον περίπου 6,70 ευρώ μηνιαίως.

Τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 8-2-2010, με θέμα την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ,

Έντονη ανησυχία δημιουργούν στον κλάδο του εμπορίου τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο φορολογικό και ασφαλιστικό, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά. Η αύξηση του φόρου στα καύσιμα, η αύξηση των αντικειμενικών τιμών, η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, η φορολόγηση των μερισμάτων, η αύξηση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη, αλλά και το πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο, καθώς και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβαρύνουν το υφιστάμενο δυσμενές κλίμα που επικρατεί στην αγορά και δημιουργούν αρνητική ψυχολογία και ανασφάλεια στους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ndvoice avatar
  ndvoice 04/02/2010 23:01:15

  Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία όμως συναινεί, εεεε!!!
  Είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη εμείς, όχι παίξε γέλασε.
  Ο λαός θα υποφέρει, αλλά το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο θα διασωθεί για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του ξεκοκαλίσματος των λαϊκών υστερημάτων.
  Συναίνεση λοιπόν για το καλό του λαού.

 2. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 05/02/2010 02:18:27

  Η Γάλλια ψηφίζει νομό που θα έχει σαν αποτέλεσμα την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο

  http://www.market-talk.net/index.php/essay/article/8061

  Καιρος ηταν!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.