06/04/2011 11:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κύματα προσφύγων στα σύνορα Αιγύπτου - Λιβύης περιμένουν να ξεχυθούν στην Ευρώπη(Για το Antinews, από την Λιβύη). Εικόνες ντροπής για την διεθνή κοινότητα, η οποία θέλει να εμφανίζεται ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες, διαδραματίζονται στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης. Εδώ και εβδομάδες χιλιάδες πρόσφυγες, ως επί το πλείστον από αφρικανικές χώρες, που έφυγαν από την εμπόλεμη Λιβύη, στοιβάζονται στη νεκρή τελωνειακή ζώνη της Αιγύπτου, υπό συνθήκες απαράδεκτες.

Μέσα στο δρόμο και στα πεζοδρόμια, οι Αφρικανοί πρόσφυγες έχουν στήσει πρόχειρα τσαντίρια, κοιμούνται -στην καλύτερη περίπτωση- πάνω σε στρώματα και για να αντιμετωπίσουν τη παγωνιά της νύχτας της Σαχάρα, έχουν ως σκέπασμά τους μια και μοναδική κουβέρτα. Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα των πολυπληθών ομάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λιβύη.

Οι αιγυπτιακές αρχές από τη μεριά τους, απαγορεύουν την είσοδο των προσφύγων στη χώρα. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται εδώ και πολλές ημέρες εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα σύνορα των δύο χωρών, και είναι άγνωστο εάν και πότε θα καταφέρουν να φτάσουν στη πατρίδα τους. Όσο περνούν οι μέρες μάλιστα, και συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Καντάφι και την Αντιπολίτευση στη Λιβύη, τόσο περισσότεροι Αφρικανοί πρόσφυγες συγκεντρώνονται εκεί.

 

Τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο, καθώς και η διεθνής κοινότητα, αν και επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για το τεράστιο κύμα προσφύγων που, με την έναρξη της ένοπλης αντιπαράθεσης στη Λιβύη, κατέφθανε στην Τυνησία, ουδεμία σημασία δίδουν τώρα στο αντίστοιχο φαινόμενο που καταγράφεται στα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης. Κι όμως, πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες, είναι βέβαιον ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στην Ιταλία και την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο συνήθης “δουλεμπορικός” δρόμος από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη διέρχεται από την Κρήτη και τη Νότιο Ιταλία.

Οι περισσότεροι από τους Αφρικανούς πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί ανάμεσα σε Αίγυπτο και Λιβύη, είναι από χώρες όπως το Τσάντ, το Σουδάν, το Νίγηρα και άλλες “μαύρες” αφρικανικές χώρες. Είναι αυτοί που μαζικά είχε “εισαγάγει” στη Λιβύη ο Μουάμαρ Καντάφι, στο πλαίσιο της παναφρικανικής πολιτικής του και της μετατροπής του σε “βασιλέα των βασιλέων” της Αφρικής. Οι πιο πολλοί είχαν πάρει λιβυκή υπηκοότητα, έκαναν βαριές δουλειές στη χώρα, ενώ αρκετοί είχαν στρατολογηθεί στα τάγματα των πραιτοριανών του καθεστώτος Καντάφι, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν -όπως και έγινε- για την καταστολή ενδεχόμενης εξέγερσης Λιβύων. Τώρα λοιπόν, αντιμετωπίζοντας την εχθρότητα των Λιβύων, ιδιαίτερα στην ανατολική, εξεγερμένη πλευρά της χώρας, και φοβούμενοι πογκρόμ εναντίον τους, παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και προσπαθούν, άλλοι να ξαναπάνε στη χώρα τους και άλλοι να φτάσουν στη “γη της επαγγελίας”, στη Δύση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/04/2011 11:56:36

  Ας μη στενοχωριούνται. Όλο και σε κάποια Νομική θα χωθούν (συνοδεία αστυνομικού τιμητικού αγήματος), όλο και κάποια "Υπατία" θα βρεθεί να τους φιλοξενήσει, όλο και κάποιοι Ραγκούσηδες και Καστανίδηδες θα υπάρξουν για να τους δώσουν καθεστώς ανοχής και σιωπηρής ατιμωρησίας...

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/04/2011 12:08:07

  Η Μεσόγειος οδεύει στο να γίνει νέο Τείχος Βερολίνου.

  Με τους ηλίθιους που έχουμε μπλέξει, τους "πονόψυχους" και τις χρυσοπληρωμένες ΜΚΟ που δημιούργησαν ενοχικά σύνδρομα στην υγιή αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στη λαθρομετανάστευση, με επιβολή εγκληματικών μέτρων όπως η εκκαθάριση των ναρκοπεδίων στον Έβρο, με ανοχή και Υπατίες, πλημμυρίσαμε.

  Ενώ με μια αυστηρή πολιτική που θα είχε περιορίσει το κύμα της τελευταίας 10ετίας θα υπήρχε περιθώριο να ασκηθεί και ανθρωπιστική πολιτική σε έκτακτες περιστάσεις, σήμερα, φοβάμαι, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα επικρατήσει το σύνθημα "πνίξτε τους". Και άνοδος της Ακροδεξιάς.

  Εννοείται οι Βόρειοι θα εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα μέχρι μιλιούνια να πλημμυρίσουν ΚΑΘΕ γειτονιά τους, όπως στην Κυψέλη, στον Αγ. Παντελεήμονα, στα Πατήσια.

 3. tripto avatar
  tripto 06/04/2011 12:33:50

  αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν... Αυτό δεν έλεγε και ο ηγαπημένος (τους) μεγάλος (χασαπο)τιμονιέρης; ε;

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/04/2011 12:39:52

  Το θέμα, Προφήτη, είναι ότι οι Βόρειοι έχουν (κατ)οχυρωθεί με το "Δουβλίνο ΙΙ" και τους φορτώνουν σε εμάς. Έτσι οι γειτονιές τους ποτέ δεν θα πλημμυρίσουν με "μιλιούνια", αφού για το ρόλο της χαβούζας επελέγη να είναι η Ελλάδα (και θα ήταν και η Μάλτα, αν οι Μαλτέζοι δεν ήταν τόσο αυστηρά ρωμαιοκαθολικοί).

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Αυριανιστής 06/04/2011 13:03:19

   Αυριανιστή, χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, η Ελλάδα και η Νότια Ιταλία ίσως γίνουν failed states. Ήδη οι Τούρκοι, μεθοδευμένα, καταπονούν 10 χρόνια τον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδας με κύματα λάθρο.

   Λιμενικό, Αστυνομία, Δήμοι, Διοίκηση, Δικαστήρια, Νοσοκομεία ασχολούνται αντί για τις υποθέσεις και την εξυπηρέτηση των γηγενών, στους οποίους ανήκει και οι οποίοι πληρώνουν το κράτος, με εκατομμύρια λάθρο.

   Με την κρίση και τις σκληρές περικοπές νομίζεις ότι θα αντέξει πολύ ακόμα το κοινωνικό κράτος ;
   Ίσως λοιπόν η Ελλάδα γίνει χώρος συγκέντρωσης και τρανζιτ για τους στοχεύοντες την μεγαλύτερη ευημερία των δυτικών. Και τότε θα πλημμυρίσουν οι γειτονιές τους.

   Το Δουβλίνο ΙΙ είναι ένα χαρτί. Οι διεθνείς συμβάσεις έχουν αξία όταν μπορούν οι όροι τους να επιβληθούν με κρατική ισχύ και βία. Αν μια χρεωκοπημένη Ελλάδα πετάξει λευκή πετσετα και τα σύνορα της ανοίξουν εκ των πραγμάτων ας μάς κάνουν μήνυση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αθέτηση του Δουβλίνου ΙΙ...

 5. Κάποιος avatar
  Κάποιος 06/04/2011 12:59:00

  Αυτά να τα σκέφτονται οι ελληνικές κυβερνήσεις πριν συναινούν και συμμετέχουν σε συμμαχικές «ανθρωπιστικές παρεμβάσεις» τύπου Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων του πλανήτη.
  Οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, οι απάνθρωπες «ανθρωπιστικές-δημοκρατικές» παρεμβάσεις των πολυεθνικών πετρελαϊκών και κατασκευαστικών εταιρειών, της βιομηχανίας όπλων, και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ανεβοκατεβάζουν και χρηματοδοτούν κυβερνήσεις προκειμένου να χρησιμοποιούν τους εθνικούς στρατούς τους στον ρόλο ιδιωτικών μπράβων, είναι αυτές που δημιουργούν εξαθλιωμένους πρόσφυγες.

  Όσο κάποιοι νομίζουν ότι θα αποφύγουν το πρόβλημα κρυμμένοι πίσω από εθνικιστικές ιδεολογίες, κλειδαμπαρωμένες πόρτες, συρματοπλέγματα και ναρκοπέδια αυταπατώνται.
  Σε λίγο το ίδιο παγκόσμιο σύστημα που εξαθλιώνει και ποδοπατά τους κατοίκους των τριτοκοσμικών χωρών, θα τους χτυπήσει την πόρτα και θα τους μετατρέψει σε πρόσφυγες ακόμα και μέσα στην ίδια τους την χώρα.
  Ήδη η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στην οποία εξαναγκάζονται οι έλληνες πολίτες όχι μόνο από μεθοδεύσεις ξένων συμφερόντων αλλά και από ατασθαλίες, ανικανότητα και πιθανόν προδοτικές κινήσεις ελλήνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, αναγκάζει πολλούς πολίτες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και αυτούς που μένουν να αισθάνονται ξένοι υπήκοοι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κάποιος 06/04/2011 14:40:25

   Δηλαδή, Κάποιε, θέλεις να μας πείσεις ότι αν δεν συμμετείχαμε σε όλα αυτά, οι ορδές των λάθρο δεν θα αξιοποιούσαν τα σύνορα-σουρωτήρια της Ελλάδας για να μπουν μέσα.

   Όχι βέβαια ότι συναινώ στη συμμετοχή μας σε "ειρηνευτικές" αποστολές των χασάπηδων του ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη μη μας περνάς για τόσο αφελείς...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Αυριανιστής 06/04/2011 18:58:02

    Για να μπορούν τα μεγάλα και ισχυρά κράτη ή καλύτερα οι εταιρείες και οι οργανισμοί που τα διοικούν και τα κατευθύνουν, να παίζουν τον ρόλο πλανητικών νταβατζήδων, χρειάζεται η συμμετοχή και συνενοχή των μικροτέρων χωρών.
    Αν ο αραβικός σύνδεσμος δεν είχε δώσει το πράσινο φως,αν η Ιταλία και η Ελλάδα δεν παραχωρούσαν τις βάσεις τους και δεν συμμετείχαν στην επέμβαση στην Λιβύη πολύ πιθανόν να μην πραγματοποιούνταν η "ειρηνική" επέμβαση των συμμάχων και να μην δημιουργούνταν ορδές προσφύγων από τα μέρη εκείνα προκειμένου να σωθούν από την "δημοκρατία" των τόμαχοκ και των έξυπνων βομβών.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κάποιος 06/04/2011 19:40:17

     Μαλλον περισσοτεροι θα ηταν οι προσφυγες γιατι δεν θα καθονταν ολοι να τους σφαξει ο Μουαμαρ με το πρασινο βιβλιαρακι.
     Στην πραγματικοτητα η γαλλικη επεμβαση απετρεψε τη μετακομιση της Βεγγαζης βορειοτερα.

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 06/04/2011 13:35:03

  Φίλτατε κάποιε.
  Δέν έχουμε και πολλές επιλογές.
  Εχουμε τίς επιλογές, πού έχει και μιά νεαρή μέν, φτωχή δέ κορασίς. Πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή τι και πώς θέλει να ζήσει. Οι επιλογές της
  1. Πτωχή μέν, τίμια δε.
  2. Πτωχή μέν, αλλά αξιοπρεπώς διαβιούσα. Στα κρυφά κάνουμε και μερικές βύζιτες για να μην ξεπέσουμε κάτω από ένα όριο.
  3. Πτωχή μέν, φιλόδοξη δέ. Αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο νά βρούμε στην Τρούμπα δικό μας σπίτι. Το φωνάζουμε στην διαπασών, ότι είμαστε πουτάνες και προσπαθούμε να αποδείξουμε, ότι προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες στούς πελάτες μας. Μόνοι μας, στο δικό μας σπίτι, μπορεί να χύσουμε και κάποιο κρυφό δάκρυ γιά την κατάντια μας. Φταίμε εμείς πού γεννηθήκαμε φτωχοί και δεν έχουμε άλλες επιλογές; Γιά να μη μας γονατίσουν οι μαύρες σκέψεις, βγαίνουμε έξω. Μπαίνουμε σε μπαράκια της νύχτας και αισθανόμαστε ανακούφιση με το φώς τού νέον. Είναι πολύ clean. χαλαρώνουμε και παραγγέλνουμε Ουίσκι. Επιτέλους συμμετέχουμε και εμείς στἠν ζωή τού μάταιου αυτού κόσμου.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Ιαπετός 06/04/2011 13:57:58

   Και η "λεπτόγεως" Αττική των χρόνων του Θουκυδίδη, φτωχή χώρα ήταν σε φυσικό πλούτο και ολιγάνθρωπη συγκριτικά με την χώρα των Περσών και των Μηδων, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να μείνει επί μακρόν ελεύθερη και ανεξάρτητη και όχι μόνο να δημιουργήσει ανυπέρβλητο και αθάνατο πολιτισμό αλλά και να τον "εξάγει" στα πέρατα της οικουμένης.

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 06/04/2011 14:19:18

  Και οι αμερικάνοι “παράγουν” πολιτισμό. Και “ελεύθεροι” είναι και η πλανητική “εξαγωγή” του πολιτισμού τους είναι γεγονός. Και πεπεισμένοι είναι γιά τίς αξίες τους.
  Η αθηναική συμμαχία και χρήματα μάζεψε με τον τσαμπουκά της από τούς άλλους έλληνες και κατέσφαξε και πυρπόλησε κάθε πόλη πού εναντιονώταν στο τσαμπουκά της και την Ελλάδα διέλυσε με τον πελοποννησιακό πόλεμο. Ο “μή δημοκράτης” Μ. Αλέξανδρος, ο βασιλεύς, δημιούργησε ελληνική οικουμένη. Ολα είναι σχετικά. Και ο καθένας “ζεί” με τα πρότυπά του. Αλλο είναι το ζητούμενο.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Ιαπετός 06/04/2011 18:47:05

   Το παράδειγμα το έφερα για να δείξω ότι ένα μικρό, ολιγάνθρωπο και σχετικά φτωχό σε φυσικούς πόρους κράτος όπως για παράδειγμα η αρχαία Αθήνα, μπορεί να είναι ανεξάρτητο, ισχυρό και να παράγει πολιτισμό ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί ή να αντιπαρατεθεί με πολύ δυνατότερα κράτη.
   Για να φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει «ηγεμονία» έπρεπε πρώτα να αρνηθεί να «μηδίσει» και να τα παίξει όλα κορώνα-γράμματα σε κρίσιμες αναμετρήσεις με πολύ ισχυρότερους αντιπάλους.
   Θεωρώ ότι μάλλον υπάρχουν και άλλες επιλογές πλην αυτών της νεαρής κορασίδος που προανέφερες.

 8. Dora avatar
  Dora 06/04/2011 15:35:34

  Παει, τελειωσαμε.Ποσα χρονια κρατησε το ονειρο 190? Ε, τωρα ξυπναμε.
  Δεν ειμασταν αξιοι να μεινουμε ελευθεροι. Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια,γαρ.

 9. Dora avatar
  Dora 06/04/2011 15:41:51

  Φτωχεια,κατατρεγμος,αλλα αμανεδες ακουω. Ετοιμαζονται για το ονειρο.Τους ειπαν οτι στην ευρωπη εχει μασα τζαμπα.Δεν κανω πλακα,οι ιδιοι που ειναι εδω το λενε.Θα σε πληρωνουν και θα καθεσαι τους λενε...
  Ετοιμαστειτε,η ευρωπη ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ, εκει θα μεινουν,στην χωρα μας.
  Αντε να βλεπω τους ανθρωπισταραδες ν'ανοιγουν τα σπιτια τους.Ποσα δωματια εχετε?4? Κανενα προβλημα. Μια οικογενεια στο καθενα.Ετσι ζουν στα μερη τους.
  Και θα εχετε και δουλεια ολες οι μαμες της χωρας,στο φουλ.

 10. sakis avatar
  sakis 06/04/2011 16:43:39

  Φανταστείτε τους Λίβυους πρόσφυγες δεν τους θέλουν ούτε τα ''αδέρφια'' τους μουσουλμάνοι Αιγύπτιοι, τα γειτονόπουλα τους που έχουν μάλιστα και κοινή Αραβική καταγωγή που τουλάχιστον η Αίγυπτος έχει και 85 εκατ. πληθυσμό και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες θα τους άντεχε ενώ η πάμπλουτη μονοκρατορία και παγκόσμια,διαστημική υπερδύναμη Ελλάδα με τον απίστευτ τεράστιο πληθυσμό των 10 εκατ. σύμφωνα με τους Τσίπρηδες,Λαζόπουλους,Κανάκηδες και όλους αυτούς τους ''μεγαλοανθρωπιστές'' της Μυκόνου είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχτούμε και να λύσουμε την παγκόσμια φτώχεια δισεκατομυρίων λιμοκτονούντων
  Αφού λύσαμε τα προβλήματα της Ελλάδας και ζούμε με χρυσά κουτάλια
  κάτι πρέπει να κάνουμε ρε παιδιά και για την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας.Εγώ προτείνω να ρωτήσουμε και την ΝΑΣΑ
  για τυχόν ύπαρξη εξωγήινης ζωής ώστε αφού θα λύσουμε ως χώρα και την παγκόσμια φτώχεια που ταλαιπωρεί τον πλανήτη εδώ και χιλιετίες πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και στην λύση της διατροφής και των εξωγήινων γιατί ξέρετε πόσοι εξωγήινοι σε άλλα ηλιακά συστήματα περνάνε δύσκολες μέρες και δεν έχουν να φάνε και κινδυνεύουν να πεθάνουν;
  Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε και προβλήματα φτώχειας
  και των εξωγήινων ίσως και άλλων διαγαλαξιακών πολιτισμών και αφήστε τα φτωχαδάκια,τους τριτοκοσμικούς,καθυστερημένους Αμερικανούς,Γερμανούς,Ιταλούς,Ελβετούς,Σουηδούς,Ολλανδούς να ασχολούνται με ανοησίες τύπου οικονομική ανάπτυξη,άνοδο του βιοτικού επιπέδου περιορισμό και απέλαση των λαθρομεταναστών και εξορθολογισμό της μεταναστευτικής πολιτικής για την προφύλαξη των λαών τους από την είσοδο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και την φύλαξη της κοινωνικής τους συνοχής αυτά και κάτι άλλα τέτοια φαιδρά.Εδώ μιλάμε για την Ελλαδάρα τον ορισμό μιας σύγχρονης και οργανωμένης χώρας με μοναδικό της στόχο να σώσει τον γαλαξία από την πείνα

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ sakis 06/04/2011 19:17:29

   Θα στο κάνω λιανά για να το καταλάβεις.
   Για την έλλειψη συνοχής της ελληνικής κοινωνίας, την οικονομική κρίση, τις σπατάλες, την κακοδιαχείριση, την διάλυση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας, το εξωτερικό χρέος και την σήψη και διαφθορά της πολιτικής στην Ελλάδα δεν φταίνε οι μετανάστες.
   Οι μετανάστες δεν φταίνε για τον εθνικό διχασμό, τους εμφυλίους, την μικρασιατική καταστροφή, το κυπριακό, την χούντα και για το κακό το ριζικό μας.

   Το μεταναστευτικό έχει γίνει πρόβλημα, γιατί τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει σε αυτήν την ρημαδοχώρα. Είναι δηλαδή το σύμπτωμα (ή μάλλον ένα από τα συμπτώματα) και όχι το γενεσιουργό αίτιο.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Κάποιος 06/04/2011 19:38:02

    Να στο κάνω λιανά (αν και δεν θα θες να καταλάβεις):

    Και για τους λαθρομετανάστες και για όλα τα άλλα φταίει (εν μέρει ή εξ ολοκλήρου) η αριστερά με το εκάστοτε προσωπείο της... Και κάθε αντιμετώπιση ενός προβλήματος οφείλει να στοχεύει σην ρίζα του. Όταν γκρεμίσουμε την χούντα σου, θα είναι όλα καλύτερα.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ ΚΜ 06/04/2011 19:41:42

     Ποια είναι η χούντα μου και ποιοι είστε εσείς ;

 11. ΚΜ avatar
  ΚΜ 06/04/2011 19:44:06

  Μονά-ζυγά δικά τους...

 12. Κάποιος avatar
  Κάποιος 06/04/2011 19:49:56

  Το παραμύθι με το σφαγέα Καντάφι, πούλησε το στα «αμερικανάκια» που τσιμπάνε.
  Έχεις δει πολλούς Λίβυους μετανάστες τα τελευταία 30 χρόνια ;
  Απ’ ότι θυμάμαι το αντίθετο συνέβαινε με εκατοντάδες έλληνες και χιλιάδες κινέζους και άλλων εθνικοτήτων εργαζόμενους και επιχειρηματίες να δραστηριοποιούνται στην Λιβύη.
  Τώρα που πλακώσανε τα δημοκρατικά και φιλελεύθερα γεράκια για να σπείρουν και άλλες παράπλευρες απώλειες αρχίζουν τα καραβάνια προσφύγων.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κάποιος 06/04/2011 20:14:42

   Δεν εχω δει γιατι η Λιβυη λογω πετρελαιου ηταν σχετικα πλουσια χωρα.
   Ωστοσο δεν εμεινε και δεν μπορουσε να μεινει εξω απο την παναραβικη εξεγερση.Ο Κανταφι ,αντιθετα με αλλους Αραβες ηγετες αντεδρασε απο την πρωτη στιγμη με τανκς και κανονια και το πραγμα πηγε σε εμφυλιο πολεμο.
   Αυτο εγινε πριν απο οποιαδηποτε εξωτερικη επεμβαση.
   Αρα εαν δεν γινοταν η επεμβαση οι εξεγερμενοι ειτε θα καθονταν να τους καθαρισει ειτε θα εφευγαν στο εξωτερικο.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ψυχραιμια 06/04/2011 20:27:23

    Και η Σαουδική Αραβία έχει πετρέλαια.
    Εκεί γιατί δεν γίνονται διαδηλώσεις ;
    Eχουν ελευθερία και δημοκρατία ή μήπως το καθεστώς τους τα έχει καλά με τα αφεντικά ;
    Επίσης στην Αλγερία την Αίγυπτο και την Υεμένη τους εξεγερμένους τους βλέπω να κρατάν παντόφλες και να καβαλάν καρότσες φορτηγών, όχι να ρίχνουν με αντιαρματικά και αντιαεροπορικά και να οδηγούν τεθωρακισμένα και μαχητικά αεροσκάφη.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 06/04/2011 20:35:57

    Φυσικα και δεν ειναι δημοκρατια η Σ.Αραβια. Δεν γινονται ακομη διαδηλωσεις στη Σαουδικη Αραβια αν και αποπειρες εγιναν αλλα προκειται για την καρδια του ισλαμ με πολυ φανατικο πληθυσμο που περνα σχετικα καλα αν και τους εδωσε αυξηση 15%.
    Δεν αποκλειεται ομως να γινουν.
    Για διαδηλωσεις ξεκινησαν και στη Λιβυη αλλα ο Κανταφι αμεσως κλιμακωσε.

 13. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 07/04/2011 02:38:18

  Φίλε ΚΜ, μη μιλάς με υπονοούμενα,δε γνωρίζουμε τι έχεις στο
  μυαλό σου,και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι υπονοείς!
  Αν πάλι σκοπός σου είναι να τη "βγαίνεις"κάθε λίγο και λιγάκι στον "Κάποιο"ταμπελοποιώντας τον,το μόνο που καταφέρνεις
  είναι να εκτείθεσαι ανεπανόρθωτα θα έλεγα.
  Εν πάσει περιπτώση, απόψεις ανταλλάσουμε, συναγωνιστές εί-
  μαστε και όχι ανταγωνιστές!
  Κατάλαβέ το επιτέλους,και προσπάθησε να συμφιλιωθείς με την
  ιδέα αυτή.
  Φιλικά,και καλό σου βράδυ.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 07/04/2011 17:53:22

   Αυτόκλητε υπερασπιστή του «Κάποιου», Μακεδόνα Θεσσαλονικιέ:

   Από τότε που αυτός ο τόπος απαλλάχθηκε από την (βλαβερή για το έθνος) χούντα των συνταγματαρχών, υποδουλώθηκε σε μια άλλη χούντα, εξωθεσμική και διαφορετικού τύπου (ιδεολογικού). Αυτή η χούντα είναι αριστερή και προοδευτική (με ότι αυτό σημαίνει κατά καιρούς) και ... επιδοτούμενη (με το αζημίωτο). Στραγγαλίζει και στιγματίζει όλες τις αντίθετες ιδέες, και επιβάλεται κόντρα στο λαϊκό αίσθημα.

   Υπό αυτή την έννοια, προφανώς δεν είμαστε συναγωνιστές με τον «Κάποιο», καθώς αντιμάχομαι ό,τι ακριβώς αυτός είναι και πρεσβεύει.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΜ 08/04/2011 03:07:26

    Φίλε ΚΜ από τα γραφόμενά σου κρίνω πως η δική σου
    ιδεολογία,στραγγαλίζει και στιγματίζει όλες τις αντί-
    θετες ιδέες.
    Το αν επιβάλλονται οι ιδέες σου στο"λαικό αίσθημα"
    δεν το γνωρίζω,(εύχομαι όχι).
    Οι αριστεροί είναι λοιπόν το σαράκι του Έλληνα;
    Κυβερνήσεις αριστερών μας χάλασαν τη μόστρα;
    Η χούντα των αριστερών δε μας άφησε να προοδεύσουμε;
    Μα καλά πόσο αφελής είσαι;(Ή φανατικός;).
    Α,και κάτι άλλο.Εγώ το ρόλο του υπερασπιστή δεν παίζω.
    Αν χρειαστεί όμως να υπερασπιστώ κάποιον, θα ζητή-
    σω πρώτα την άδειά σου.
    Καληνύχτα.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 08/04/2011 15:23:49

     «Μακεδόνα Θεσσαλονικιέ» (τί σόι Μακεδόνας αλήθεια; Ορίτζιναλ ή στυλ Τρεμόπουλου;) εγώ πάλι δεν θα σου κάνω τη χάρη να σου ζητήσω την άδεια ποτέ για αντικρούσω τα προοδευτικά δόγματά σας.

     Καλό ξημέρωμα.

     ΥΓ: Και μη μου μιλάς για κυβερνήσεις γιατί είπαμε, η χούντα σας είναι εξωθεσμική, λέμε! Ζει και βασιλεύει ανεξαρτήτως κυβερνητικών εναλλαγών - μέχρι να γκρεμιστεί. Αυτά λοιπόν πάνε πέστα σε καναν καταναλωτή προοδευτικότητας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.