09/10/2008 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόσοβο: Πρώτη σερβική «νίκη»

 Σε μια εξέλιξη που ουσιαστικά συνιστά νίκη της Σερβίας, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το ζήτημα της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Με ψήφους 77 υπέρ, 6 κατά αλλά και 74 αποχές -μεταξύ των οποίων ήταν και πολλές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το αίτημα της Σερβίας να ζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να γνωμοδοτήσει για το κατά πόσο η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου είναι σύμφωνη προς το διεθνές δίκαιο.

Μεταξύ των χωρών που ψήφισαν κατά ήταν οι ΗΠΑ και η Αλβανία, ενώ η Βρετανία και η Γερμανία απείχαν. Αντιθέτως, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Σλοβακία υπερψήφισαν το σερβικό αίτημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 09/10/2008 17:18:49

  Και ποιος εγγυάται ότι το διεθνές δικαστήριο της Χάγης δεν είναι ελεγχόμενο και δε θα βγάλει πολιτική απόφαση? Βέβαια άλλη λύση εκτός από τα όπλα δεν είχαν.

 2. commento avatar
  commento 09/10/2008 19:12:21

  Το θέμα είναι ότι οι ΗΠΑ πλέον δεν περνάνε τη γραμμή τους παρά μόνο στα προτεκτοράτα ... Στο Διεθνές Δικαστήριο ίσως είναι πιο εύκολο να επηρεάσουν, αλλά φαίνεται πλέον ότι το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό αλλάζει και οι ΗΠΑ να είναι πολύ απομονωμένες.

 3. τρομπιχ avatar
  τρομπιχ 09/10/2008 21:35:10

  Νίκη, ποια νίκη;

  Αμέσως απάντησε στα δικά του χωράφια - δούλεψε ο αμερικανικός παράγοντας και το Μαυροβούνιο σήμερα αναγνώρισε το Κόσσοβο.

  Αύριο θα κάνει το ίδιο και η Φυρομ. 101%, σε συνάρτηση με τη χρήση του λιμανιού του Μπαρ.

  Η Σερβία κλείστηκε από "εχθρικά" κράτη!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.

  Το πιθανότερο, την επόμενη διετία θα μιλάμε για την ανάγκη διχοτόμησης κι απόσπασης της περιοχής του Πρέσσεβο (αλβανικός πληθυσμός 20-40% στο σύνολο) και της Βοϊβοντίνα (ουγγρική μειονότητα ).


  Όλα δείχνουν πως η Αμερική είναι αποφασισμένη για την προτεκτοροποίηση της Σερβίας, σε μια έκταση 40-60.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων , κάτι σαν το Μοριά+Ρούμελη. Με πληθυσμό 3-4 εκατομμύρια. ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΕΡΒΙΑ. ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΕΝΕΓΚΟΥΣ που διδασκόμαστε από το Βυζάντιο.

  Ποτέ ένας άνθρωπος (Μιλόσεβιτς) δεν έκανε τόσο κακό σε εκατομμύριοα άλλους.

  Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα μας μείνει κι ο Μπάεβιτς αμανάτι!

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/10/2008 02:07:01

  O Μιλόσεβιτς αυτο-βομβαρδίστηκε.!!!!!!!!!!!!!!!
  Μάστα.
  Καλά τίπτα γιά Χόλμπρουκ ,Κλίντον,Ωλμπράιτ,U.C.K.,Γιόσκα Φίσερ,Μπερναρ Κουσνέρ δέν έχουμε ακούσει??
  Σέ μερικά χρόνια οι διαστρεβλωτές τής Ιστορίας θα γράφουν πώς ο Μιλόσεβιτς βομβάρδισε την Σερβία και ο Κλίντον με τούς αληταράδες τού U.C.K. τήν απελευθέρσαν...............................

 5. τρομπιχ avatar
  τρομπιχ 10/10/2008 04:52:39

  ποιος θυμάται, ποιος νοιάζεται για τους χτεσινούς χόλμπρουκ, τον κλίντον, την ολμπράιτ... ή τους σημερινούς κοντολίζα κλπ

  το ταμείο της σρβίας χτύπησε το Ζ και το μαγαζί έχει τρομακτικό έλλειμμα, φούντο, φαλιμέντο...

 6. τρομπιχ avatar
  τρομπιχ 10/10/2008 04:53:22

  πριν προλάνω να λαλήσω, τα σκοπια τόκαναν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.