#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2011 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρες Ραγκούση με Ρέππα, Βενιζέλο και ΚαστανίδηΜία ωραία ατμόσφαιρα είναι στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση. Ήδη οι νέοι υπουργοί έπιασαν τα φτυάρια για τους προκατόχους τους. Το κύριο πρόσωπο είναι ο πρώην (και για λίγο) ισχυρός άνδρας της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Υποδομών είναι σε διάσταση με τους Ρέππα και Βενιζέλο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με τον Ρέππα για τα ταξί και με τον Καστανίδη για τον Καλλικράτη.

Η απελευθέρωση των ταξί φαίνεται πως «απελευθέρωσε» την κόντρα Ραγκούση – Ρέππα. Έτσι οι Ρέππας και Βενιζέλος κατηγορούν τον Ραγκούση ότι δεν προώθησε το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αν και θα έπρεπε να το είχε παρουσιάσει τον Ιούνιο. Επισημαίνουν δε ότι, επειδή το θέμα ήταν «σε μηδενικό σημείο» και τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, υποχρεώθηκε ο Βενιζέλος στον εφαρμοστικό νόμο να περάσει διάταξη που σταματά όλες τις ωριμάνσεις προκειμένου να πιέσει την ΑΔΕΔΥ να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο δε Καστανίδης επέκρινε τον γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικού Γιάννη Στεφάνου, ο οποίος παρέμεινε στο υπουργείο, επειδή δεν έχουν προωθηθεί ακόμη όλα τα διατάγματα και οι ρυθμίσεις που αφορούν την μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», με αποτέλεσμα οι Δήμοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Σημειώνεται ότι ο Στεφάνου είναι στενός συνεργάτης του Ραγκούση από τότε που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Κυβέρνηση «σκορποχώρι» δηλαδή. Ο ένας γκρεμίζει όσα έχτιζε ο άλλος. Ο επόμενος ανακαλεί όσα έλεγε ο προηγούμενος. Ματαιώνει όσα προωθούσε ο προκάτοχός του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/07/2011 16:24:40

  ΟΛΟΙ τους κάνουν ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ εις βάρος της ζωής ΜΑΣ...ΔΕΝ υπάρχει ΦΙΛΟΤΙΜΟ....Έχει ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ κάθε έννοια εντιμότητας και ειλικρίνειας....

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/07/2011 16:32:20

  Δεν τσακωνονται, χειροκροτουν ο ενας τον αλλον απο πολυ κοντα !!! χαχαα

  1. * Η νέα υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας δήλωσε πως η χώρα του θα απαιτήσει εγγυήσεις έναντι οποιασδήποτε συμμετοχής σε νέο πακέτο διάσωσης στην Ευρωζώνη και επιθυμεί οι ιδιώτες επενδυτές να αναλάβουν μεγαλύτερα βάρη συμμετοχής.

  2. * Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Iούνιο. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 70 μονάδες, 4 μονάδες κάτω από τα επίπεδα του Mαΐου. H χαμηλότερη επίδοση του δείκτη ήταν οι 69 μονάδες τον Aπρίλιο 2009.

  ΠΠ

 3. m.s avatar
  m.s 05/07/2011 21:46:47

  δηλαδή τώρα ή ΝΔ με ποιον πρέπει να συναινέσει!!!;;;;

 4. factorx avatar
  factorx 05/07/2011 22:14:02

  Ερώτηση προς τον νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου και Νίκος Σαλαγιάννης με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν «γιατί άλλαξε η κυβερνητική απόφαση για τα ταξί η οποία εξασφάλιζε και προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και συναίνεση των κοινωνικών εταίρων».

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 3919/2011 για την κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου σχέδιο ΠΔ σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί. 

 Οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί είχαν χαιρετίσει τη δημοσιοποίηση του ΠΔ εφόσον διαμόρφωνε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες ταξί, υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για τους πολίτες, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και εξίσωση των υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου αναιρεί την πολιτική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας, η οποία και ήταν συμφωνημένη σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των αρμόδιων υπουργών και Οικονομικών και εξασφάλιζε την συναίνεση των επαγγελματιών του κλάδου».

 5. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 06/07/2011 05:45:07

  ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ

  http://www.youtube.com/watch?v=WJ3-mkvWSHI&feature=player_embedded

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.