#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2013 18:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα στην κόντρα επιλέγουν Βενιζέλος και ΚουβέληςΚόντρα στην κόντρα επιλέγουν οι Β. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης οι οποίοι αποφάσισαν, έπειτα από τηλεφωνική επαφή που είχαν να καταθέσουν από κοινού πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό. Μια πρόταση που φυσικά βασίζεται στο σχέδιο Ρουπακιώτη για το οποίο η ΝΔ έχει δηλώσει ότι δεν θα το περάσει.

Όπως όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να εκβιάσουν καταστάσεις και τραβούν το σχοινί μέχρι να σπάσει, εκτός κι αν φυσικά τα πάντα γίνονται για το θεαθήναι αφού και τώρα να κατατεθεί ο νόμος πάει σίγουρα για Σεπτέμβριο και βλέπουμε αφού η Βουλή κλείνει γύρω στις 14 Ιουνίου και Ολομέλεια θα έχουμε με τα πρωτοβρόχια. Ως τότε, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης προανήγγειλε την κίνηση αυτή. Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 28/05/2013 18:27:00

  Ο Σαμαράς δεν πρέπει να υποχωρήσει ούτε σπιθαμή. Ας σπάσει το σχοινί, να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι.

  • aparadektos avatar
   aparadektos @ Επισκέπτης 28/05/2013 21:11:40

   Αν σπάσει το σκοινί θα πέσει η κυβέρνηση. Αυτό θέλεις;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ aparadektos 28/05/2013 22:57:32

    Για τέτοια θέματα πρέπει να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα με κάθε κόστος. Μιλάμε για την ουσία της δημοκρατίας. Την ελευθερία έκφρασης. Και πιέζουν να καταργηθεί με νόμο οι μεγάλοι δημοκράτες "κεντροαριστεροί" που τη χούντα της δίωξης της ελευθερίας του λόγου την αναφέρουν πάντα ως σκοταδισμό και τώρα θέλουν να την επιβάλλουν στους αντιπάλους τους. Ουαί γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Γεώργιος Τ. 29/05/2013 10:37:36

     Με καλύπτεις.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/05/2013 19:21:32

  Θα βγουν στο "Βουνό" ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη;
  Υπάρχουν μερικές αντικειμενικές δυσκολίες:
  1. Ο Βενιζέλος θα δυσκολευθεί ακόμα και ένα βραχάκι να ανέβει...Θα του συνιστούσα να βρει πρώτα έναν personal trainer.
  2. Ο μπαρμπα Φώτης-Φανούρης είναι παππούς, ίσα-ίσα για τις ανηφόρες της Κυψέλης κάνει....
  3. Το "Βουνό" έχει γεμίσει είτε με αυθαίρετες βίλλες, είτε με χιονοδρομικά κέντρα όπου συχνάζουν νεόπλουτοι νεοέλληνες "σκιέρ" και μάλλον δεν προσφέρεται πια για αντάρτικο....
  Κατά τα άλλα, νόμος που θα ψηφιστεί από ΔημΑρ, Σύριζα και Πασόκ, θα μας δώσει μία καλή πρώτη γεύση νεοκομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.
  Περιμένω μερικούς "χρήσιμους ηλίθιους" (ή απλά δόλιους τυχοδιώκτες) από την εκκλησιαστική ιεραρχία να βγουν να τον υποστηρίξουν...Έχω ήδη υπόψη μου 3-4 ονοματάκια, γνωστών και μη εξαιρετέων τηλε-μητροπολιτών...

 3. elli avatar
  elli 28/05/2013 19:47:46

  Το Συμβούλιο της Ε.Ε έχει βγάλει μια Απόφαση -Πλαίσιο στο οποίο πρέπει κάποια στιγμή να εναρμονιστούν τα κράτη-μέλη, όμως υπάρχει και ένα Δουβλίνο 2 που προστατεύει τις χώρες του Βορρά από την αθρόα μετανάστευση!
  Πρώτα οι βόριοι κοίταξαν να θωρακίσουν τον κω..ο τους με το Δουβλίνο 2 και μετά έβγαλαν και αντιρατσιστικούς!
  Η Ελλάδα μακράν απέχει από το ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο μετανάστευσης που έχουν οι χώρες του βορρά.
  Όταν μπορέσει η χώρα να πατάξει τη λαθρομετανάστευση, και θα γνωρίζει για κάθε μετανάστη την ακριβή διεύθυνση, στοιχεία εργασίας, κλπ, όπως γίνεται στις βόριες χώρες, ώστε σε περίπτωση παραβατικότητας να μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της άμεσα και δραστικά, τότε ΝΑΙ, να περάσουν 100 αντιρατσιστικοί νόμοι που θα προστατεύουν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ και ενταγμένους στην ελληνική κοινωνία μετανάστες!

 4. ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
  ΑΚΤΗΜΩΝ 28/05/2013 19:56:58

  Εκλογες τωρα. Τουλαχιστον θα ξεβρωμισει η χωρα απο το σαπιο ΠΑΣΟΚ.

 5. tak avatar
  tak 28/05/2013 20:18:05

  Εκβιασμός στο Σαμαρά;
  Έχει δείξει να φοβάται;
  Και σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί σπουδαιότερο το νομικό λαθρομεταναστευτικό κατασκεύασμα από την οικονομία της χώρας;
  Βουρ λοιπόν Βαγγέλη...
  Και ... γαία πυρί μειχθήτω!
  Και ... αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις...
  Και εσύ και όλοι μας...

  Aπολείπειν ο θεός Aντώνιον

  Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί
  αόρατος θίασος να περνά
  με μουσικές εξαίσιες, με φωνές-
  την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
  που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
  που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
  Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
  ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
  μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
  Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
  σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
  πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
  κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
  με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
  ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
  τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
  κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις

  • tak avatar
   tak @ tak 28/05/2013 20:19:05

   Φυσικά Κώστα Καβάφη διαβάζουμε!!!

   • B.Q avatar
    B.Q @ tak 28/05/2013 20:40:51

    ++++++++++++ Και ταιριάζει!!!!!!!

  • Αιρετική avatar
   Αιρετική @ tak 28/05/2013 20:42:00

   ++++++++++++ Και ταιριάζει!!!!!!!

 6. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 28/05/2013 20:20:59

  @Επισκέπτης & @ΑΚΤΗΜΩΝ

  Ωραία :) τα λέτε έχετε σκεφτεί όμως με ποιον θα κάνει κυβέρνηση η Ν.Δ. στη περίπτωση που ακολουθήσει τη συμβουλή σας και πάει σε εκλογές.

  • ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
   ΑΚΤΗΜΩΝ @ Γιάννης Κιαπέκος 28/05/2013 20:33:50

   Το σιγουρο ειναι οτι με αυτον τον εκλογικο νομο, μονο το πρωτο κομμα μπορει να σχηματισει κυβερνηση. Αυτη η ερωτηση θα μπορουσε να γινει και μετα τις εκλογες του Μαη, ομως μετα τις εκλογες του Ιουνιου η λυση βρεθηκε.

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ ΑΚΤΗΜΩΝ 28/05/2013 21:25:12

    Στις εκλογές του Ιουνίου το σενάριο (με πρώτη τη Ν.Δ.) ήταν προδιαγεγραμμένο Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ. τώρα ; εκτός αν θεωρείς ότι αν τα "σπάσουν" τώρα με συνέπεια να οδηγηθούμε σε εκλογές , μετά θα τα "ξαναβρούν" σαν να μη συνέβη τίποτα - δε το βλέπω πολύ πιθανό.
    Και κάτι τελευταίο η νομή της εξουσίας είναι η ισχυρότερη συγκολλητική "ουσία" που υπάρχει ... είμαι σίγουρος ότι τελικά θα τα "βρουν"

 7. someone avatar
  someone 28/05/2013 20:41:03

  με κουτσουρεμενο το πασοκ τη δημαρ (και τη νεα δημοκρατια) η χρυση αυγη θα δικαιωθει παλι που μιλαει για κυβερνηση νεα δημοκρατια συριζα

 8. Αιρετική avatar
  Αιρετική 28/05/2013 20:47:36

  Kαμία έκπληξη. Οι Αρλεκίνοι στέκονται σιγά-σιγά στο ύψος τους και μας αποκαλύπτουν το ...ταλέντο τους! Για όσους τους περνούσαν για ...άλλους :-).

 9. Tasos avatar
  Tasos 28/05/2013 21:37:37

  Το πιο ενοχλητικό από όλα είναι ότι κλείνει λέει η βουλή για 3 μήνες και δε θα χει ολομέλεια! Γιατί αυτό? διακοπές 3 μήνες? και μετά φωνάζουμε για δασκάλους και καθηγητές ότι κάθονται 4 μήνες το χρόνο. Τί πάει να πει κλείνει η βουλή?
  Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά, αναμενόμενα και δε προκαλούν καμία έκπληξη. Όταν φτάσουμε στο παρά 1 φυσικά θα κάνουν πίσω γιατί ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΔΗΜΑΡ μπορούν να έχουν ύπαρξη εκτός από αυτή που τους δώθηκε λόγω της συγκυρίας της συγκυβέρνησης. Μόλις η κυβέρνηση τελειώσει όταν τελειώσουν, θα τελειώσουν και αυτοί οι δύο.

 10. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 28/05/2013 21:38:54

  Να τα πάρουμε τα πράγματα λίγο απο την αρχή
  1)«Με οδηγίες του Σαμαρά "έτρεξε" το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» λέει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος..
  Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε: «Να δούμε αν υπάρχουν κάποιες διορθώσεις, αλλαγές, τροποποιήσεις, να τις συζητήσουμε. Ούτως ή άλλως, έτσι γίνεται με όλα τα νομοσχέδια. Εμείς λέμε όμως ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου έχει συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Επιπλέον, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κύριος Ρουπακιώτης και ο κύριος Καραγκούνης ήταν σε απόλυτη συνεργασία και μάλιστα λειτουργούσαν υπό τις εντολές του κυρίου Σαμαρά να τρέξουν το νομοσχέδιο. Μάλιστα, το αρχικό νομοσχέδιο, εμπνεύσεως του κυρίου Καραγκούνη, ήταν πολύ πιο αυστηρό σε σχέση με αυτό που δόθηκε πριν λίγες μέρες στα κόμματα και τώρα πήγε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Αρα, δεν έχω καταλάβει τι έχει αλλάξει στην πορεία και έχουμε αυτές τις παλινωδίες. Οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήταν να τρέξει το νομοσχέδιο, ότι είναι δημοκρατική επιτακτική ανάγκη. Επιπλέον, θα συμβαδίζουμε και με τις κοινοτικές οδηγίες στα θέματα αυτά. Η φιλοσοφία του νόμου λέμε ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της χώρας και επίσης, θα συμβαδίσουμε επιτέλους με τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

  2) «Όχι» στη θέσπιση ιδιώνυμου λέει η Νέα Δημοκρατία μετά από νέα σύσκεψη που έγινε σήμερα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με τη συμμετοχή των Θ. Μπούρα, Χρ. Λαζαρίδη, Χ. Αθανασίου, Κ. Καραγκούνη, Πρ. Παυλόπουλου, Τ. Νεράντζη και Τ. Μπαλτάκου.Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη διαπιστώθηκε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού (υπάρχει ο νόμος 927/1979 και το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα που επιβάλει επιβαρυντικές ποινές σε σχέση με τις προβλεπόμενες ποινές). Στην επάρκεια του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου. Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι Ν.Δ. δεν θεσπίζει ιδιώνυμο, καθώς, όπως επισημάνθηκε, τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης, που θα μπορούσε δυνητικά να γενικευτεί κατά των πάντων καιΚρίθηκε, τέλος, ότι τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές έως και θεμιτές.

  Οποτε προκύπτει το εύλογο ερώτημα; Ποιό είναι το ιδιώνυμο και πως προέκυψε ξαφνικά; Και γιατί προκαλεί την αντίδραση της Ν.Δ.;

  Το να ακούω πολιτικά στελέχη που έχουν διακριθεί κατά το παρελθόν- αλλα και συνεχίζουν να μιλούν να αρθρογραφούν κα ινα πολιτεύονται -με όρους εμφυλιακής ή μετεμφυλιακής Ελλάδας με βάζει σε υποψίες.Δεν τους είχα τόσο δημοκράτες ώστε να υπερασπίζονται την Ελευθερία γνώμης.Για κοιτάξτε καλύτερα πόσο λοιδωρείται η αντίθετη άποψη αν και τεκμηριωμένη ακόμα και εδώ.Οποτε αλλού είναι το Πρόβλημα

  Επαναλαμβάνω ότι μετα τις δηλώσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων ,την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και τις Ανησυχίες του Εβραικού Λόμπι αλλά κα ιτου Ισραήλ λείαν συντόμως η Ελληνική Κυβέρνηση θα απολογηθεί για τα κενά στην αντιρατσιστική Νομοθεσία καθώς δεν αποτελεί ήσσονος σημασίας παράγοντα κοινωνικής σταθερότητας.Το πόσο απαραίτητη είναι η κοινωνική σταθερότητα τοις πάσιν γνωστόν

  Ο Πολιτικός μυωπισμός δεν επιτρέπει την ορθή ανάγνωση της Ιστορίας ως εκ τούτου θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε Εθνικές ήττες.Το ότι κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν το Ηθικό πλεονέκτημα και να μιλήσουν με όρους σύγχρονους και όχι διχαστικούς ας προβληματίσει το Κόμμα ενόψει Συνεδρίου.Ας ανατρέξουν στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δρόλαπας 28/05/2013 22:34:28

   Δεν με εκπλήσσει που και μέσα στη ΝΔ υπάρχουν οι "χρήσιμοι ηλίθιοι¨ του νεοκομμουνισμού και του νεοφασισμού της "πολιτικής ορθότητας". Ευχαριστούμε για το σπουδαιοφανές λογύδριο, πάντως...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δρόλαπας 28/05/2013 22:42:36

   Για να απολγηθει πρεπει να κληθει.Μια εξηγηση των οσων εγιναν ειναι οτι προγραμματιζοταν συναντηση Ομπαμα - Σαμαρα στην Αμερικη ωσπου μαθαμε οτι δεν θα γινει γιατι ο Ομπαμα δεν εχει χρονο (ενω εχει χρονο να συνανταται επι ωρες με τον Ερντογαν για να σχεδιαζουν τον πολεμο στη Συρια).
   Αφου ομως δεν εχει αυτος χρονο δεν εχει και "αντιρατσιστικο" νομοσχεδιο.Πιθανον ο Σαμαρας να εδωσε οδηγιες να καταρτισθει εν οψει επισκεψης εκει και μετα απο αιτημα των Αμερικανοεβραιων και να το ματαιωσε μολις ματαιωθηκε η επισκεψη.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 28/05/2013 23:02:45

    Λάθος! Επειδή ο Σαμαράς δεν είνα κολλημένος άνθρωπος γενικά και βιαστικός στις κινήσεις του, δέχθηκε να ψαχτεί το νομοσχέδιο και ΑΝ καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει και ο ίδιος και ΑΝ χρειάζεται να προχωρήσει. Ο Μπαλτάκος λοιπόν το έψαξε και βρήκε πως αυτά που θέλουν οι ευρωπαίοι εμείς τα έχουμε κάνει νόμο από το 1979. Και επιπλέον πως σημαντικά μέρη του ρουπακιώτικου σχεδίου νόμου είναι αντιδημοκρατικά. Και απερρίφθη μετά βδελυγμίας. Έψαξε, έμαθε και απέρριψε. Τόσο απλά.

 11. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 29/05/2013 07:41:25

  Μέ βάση το νομοθέτημα του 1979 πόσοι και ποιοί καταδικάστηκαν για παραβατική συμπεριφορά και έκνομη δραστηριότητα;

  Απο όσο θυμάμαι το 1979 είχαμε άλλα προβλήματα, δεν το περίμενα νομοθέτης να καλύψει με νομοθέτημα του 40 χρόνια πολιτικής ζωής και μάλιστα να προβλέψει και την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής και την έκταση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης ας σοβαρευτούμε λοιπόν

  Η Αλήθεια είναι πολύ οδυνηρή και πρέπει να αποτελέσει προιόν αυτογνωσίας. Η Ν.Δ. είναι δημοκρατικό κόμμα, σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, σέβεται τον Ελληνικό Λαό, σέβεται την Ιστορία της ας σεβαστούν ορισμένοι λοιπόν και την νοημοσύνη μας.Η Αμυντική στάση προκαλεί αποξένωση, η έλλειψη πρωτοβουλιών εσωστρέφεια, ας διαμορφώσει μια πρόταση Νόμου ως εκείνη νομίζει και ας την καταθέσει.

 12. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 29/05/2013 08:29:08

  Σωστός ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.