26/05/2010 16:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα Προέδρου Βουλής – υπουργού Εσωτερικών

Οξύτατη αντιπαράθεση πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή τον Καλλικράτη.

Αφορμή η έντονη διαφωνία του κ. Πετσάλνικου για την μείωση των δήμων στο νομό του σε τρεις και την ενσωμάτωση του δήμου που διαμένει με το δήμο Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών  να ακούει τις τοπικές κοινωνίες και είπε πρέπει «να ψηφίζουμε τα ν/σ με την καρδιά μας».

Όπως είπε επίσης δέχεται καθημερινά παράπονα στο γραφείο του από δημότες της ελληνικής περιφέρειας.

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης, σαφώς ενοχλημένος,  είπε ότι η περίπτωση του δήμου Μακεδνών που αναφέρεται ο πρόεδρος της Βουλής, υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό ως ορεινός δήμος, καθώς πληρούσε τις προϋποθέσεις. Η αποχώρηση όμως δύο δήμων, της Κλεισούρας και του Βιτσίου, ήρε τις προϋποθέσεις του νόμου και συνεπώς δεν μπορούσε να παραμείνει ως αυτόνομος δήμος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 26/05/2010 16:31:39

  Μα καλά,ο Πετσάλνικος μόνο για την περιοχή του ενδιαφέρεται? Όλη η Ελλάδα ξεσηκώθηκε με τον Κακκικράτη.Ο δε Ραγκούσης,στην καρακοσμάρα του.

 2. ApoTel avatar
  ApoTel 26/05/2010 17:54:16

  Άντε να μειωθούν και οι βουλευτές σε 200 να ψάχνει και την έδρα του

 3. the bitter end avatar
  the bitter end 26/05/2010 18:04:51

  που πάτε ωρε ταγάρια με τους Πετσάλνικους?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.