28/07/2011 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - αγροτοσυνδικαλιστών

Εκνευρισμό και καχυποψία έχει προκαλέσει στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η ανυποταξία των συνδικαλιστών τους, όπως ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα έγιναν στη Βουλή με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτο Καραμίχα κατά την συζήτηση των αναγκαστικών συγχωνεύσεων των συνεταιρισμών, που αποτελεί παραβίαση του άρθρου 12, παράγραφος 4, του Συντάγματος για την αυτοδιοίκηση και την αυτοδιάθεση των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Ο Καραμίχας είπε ότι αναγκαστικές συγχωνεύσεις έχουν επιχειρηθεί με το 227 Νομοθετικό Διάταγμα, της 7ετίας, το 1973, που βεβαίως, δεν έγινε πράξη αυτό το Διάταγμα, γιατί έπεσε η Χούντα, και επεσήμανε ότι ούτε η χούντα δεν τόλμησε να βάλει στο Διάταγμα αναγκαστικές μετατροπές, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Κατέθεσε μάλιστα το Διάταγμα 227. Το έγγραφο πήρε στα χέρια του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας και άρχισε να φωνάζει «να αποσυρθεί αυτό το έγγραφο, το οποίο κατετέθη από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν έγγραφα στην Ελληνική Βουλή  που γράφουν «χούντα» επάνω. Είναι απαράδεκτο».

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ διευκρίνισε ότι πρόκειται για τις σημειώσεις του, αλλά ο Σκανδαλίδης με τον Δριβελέγκα επέμειναν. «Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων να μιλάτε με μεγαλύτερο σεβασμό, όταν αναφέρεστε στα Κόμματα, στις χρηματοδοτήσεις και όλα αυτά. Άμα, θέλετε να κάνετε Κόμμα, κάντε το και ελάτε να εκλεγείτε», του φώναξε ο Σκανδαλίδης.

Και έτσι διερράγησαν οι σχέσεις…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 28/07/2011 10:23:35

  Αυτά τα φοβικά σύνδρομα της επταετίας τους έχουν μπλοκάρει την ψυχοσύνθεση.
  Δεν μπορούν με τίποτα να δεχτούν ότι η χούντα μπροστά τους ήταν σοσιαλιστικός παράδεισος.Γδέρνουν οικονομικά τον κόσμο,δέρνουν όποιον βγαίνει στον δρόμο,η ανασφάλεια του κόσμου έχει φτάσει στο να αγοράζουν καραμπίνες μέσα στις πόλεις κι αυτοί ακόμη φοβούνται μην τους συγκρίνουν με τους χουντικούς.
  Είναι εκτός τόπου και χρόνου!!!

  • Kostas avatar
   Kostas @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 28/07/2011 18:12:09

   Δεν φοβούνται την επταετία αλλά τη συνειρμηκή σύγκριση των 2 καθεστώτων. Καθεστώς η 7ετία, καθεστώς και το ΠΑΣΟΚ. Μας συντηρούν στη τρομοκρατία των διλλημάτων (σοσιαλισμός ή .., μνημόνιο ή φτώχευση, ευρώ ή δραχμή, οι καλοί - οι κακοί, κλπ) , μέθοδο των απολυταρχικών τους προτύπων. Δεν τους είδες : το μόνο δημοκρατικό κόμμα. Σε λίγο θα θέσει εκτός βουλής όλα τα υπόλοιπα, έτσι πρέπει αφού δεν είναι δημοκρατικά. Αλήθεια, υπάρχει κανείς στη χώρα που να πιστεύει οτι μετά 30,40,50 χρόνια θα πάρουμε πίσω τα ασημικά μας; Τον ορυκτό πλούτο μας, την ενέργεια και ότι πλουτοπαραγωγικό είχει ή μπορεί να έχει αυτή η χώρα προς όφελος των πολιτών της; Αλήθεια , πιστεύει κανείς ότι θα επιτραπεί σε ένα ΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟ κράτος να θέσει VETO για να προστατέψει εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα; Και μάλιστα με τέτοια εξουσία που ηθελημένα και σκόπιμα παρέδωσε "μέρος" (κατά το "ολίγον έγγυος") της κυριαρχίας σε ξένα οικονομικά συμφέροντα; Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι μπορούν οι υπεύθυνοι της επιτάχυνσης της κατρακύλας να μας γυρίσουν πίσω; ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το μέλλον μας ούτε των παιδιών μας. Ούτως ή άλλως, οι ίδιοι είναι περαστικοί τουρίστες ....... και το ελικόπτερο έτοιμο. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ; ; ; ; ; ;

 2. Κώστας Δημητρίου avatar
  Κώστας Δημητρίου 28/07/2011 13:16:20

  Για τους συνεταιρισμούς κάτι πρέπει να γίνει, γιατί αυτό που ισχύει δεν είναι ό,τι καλύτερο. Έχουμε συνεταιρισμούς σφραγίδες και συνεταιρισμούς που έχουν δραστηριότητα αλλά είναι πάντα ...η θέση κάποιου για να βρει μετά θέση στην πολιτική ζωή της χώρας κλπ.
  Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι αγρότες -εκτός κάποιων εξαιρέσεων λίγων συνεταιρισμών- έχουν άγνοια και δεν μετέχουν στα των συνεταιρισμών. Το μόνο που γνωρίζουν είναι την ...μπουτίκ...., όπου αγοράζουν διάφορα φυτοφάρμακα και λιπάσματα κλπ.

  Φυσικά ούτε σκέψη για να υπάρχει κάποιος να ενημερώνει αγρότες κλπ.

  Και μερικοί έκαναν παιγνίδι με διάφορα πράγματα ή θα κάνουν... Ιδίως τα της πράσινης ανάπτυξης είναι ό,τι χειρότερο ... βλ. φωτοβολταικά κλπ.

  Κι οι αγρότες -εκτός εξαιρέσεων και μεγαλοαγροτών- προσδοκούν ανάσταση τιμών ... και φυσικά αυτό είναι όνειρο και μόνο όνειρο. Ήδη τα αγροτικά προιόντα πάνε κατά διαβόλου... Χαρακτηριστικό είναι ότι ελιά και λάδι πάνε κατά διαβόλου από τιμές... και φυσικά το ίδιο ισχύει και για άλλα πράγματα ...

  • Kostas avatar
   Kostas @ Κώστας Δημητρίου 28/07/2011 18:19:47

   Συνονόματε,
   Σε απασχόλησε γιατί οι συνεταιρισμοί πρέπει να είναι υπό τη σκέπη του κράτους; Μια ομάδα ατόμων με ίδια ή ομοιειδή δραστηριότητα συνεννώνουν τις δυνάμεις τους για να επιτύχουν τα καλλίτερα για τα μέλη τους. ΤΙ ΘΕΛΕΙ το κράτος ανάμεσά τους; Αν δεν μπορούν να πετύχουν ή να αλλάξουν τα πρόσωπα ή να διαλύσουν το συνεταιρισμό τους, επιφορτιζόμενοι την επιτυχία ή αποτυχία τους. ΓΙΑΤΙ το κράτος - όλοι εμείς- να πληρώνουμε τις αμαρτίες τους; Το κράτος βέβαια, θέτει κανόνες για την επιτυχία τους , αλλά οι ίδιοι οι συνεταιριζόμενοι είναι υπεύθυνοι για τη τύχη τους. ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΟΥΤΕ ΑΜΕΣΗ ΟΥΤΕ ΕΜΕΣΗ.

   • Kostas avatar
    Kostas @ Kostas 28/07/2011 18:31:09

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΚΟΛΗ Η κοματοκρατία και το κεφάλαιο ΠΡΕΠΕΙ να ελέγχουν κοινωνικές ομάδες, είναι ευκολότερο. μέσα πό τον "ακηδεμόνευτο, γνήσιο" συνδικαλισμό και τις οργανώσεις του; Με ακηδεμόνευτους, "ανένταχτους" εργατοπατέρες-συνδικαλιστάδες. Όπου τολμήσει να διεκδικήσει το πραγματικό συμφέρον των συνδικαλισμένων, έ! τότε υπάρχουν οι δυνάμεις σωφροσύνης και επανένταξης.
    Φίλε μου, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρέπει να είναι και να παραμένουν οι φτωχότεροι των μελών. Μόνο αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν και προστατέψουν ακηδεμόνευτα τα συμφέροντά των μελών τους. Χορτάσαμε από πρωτοπαπάδες, κανελόπουλους βούτες μεγαλοτσιφλικάδες κλπ.

 3. χρηχα avatar
  χρηχα 28/07/2011 16:34:05

  Ο κος Καραμίχας, ό άθρωπος παντός καιρού και παντός απόχρωσης , ο βασιλικότερος του βασιλέως από δέκα(;) υπουργούς γεωργίας στην θητεία του , επαναστάτησε και τα έβαλε με την κυβέρνητική πολιτική;;;;

  Θαύμα..... θαύμα....

  Πρέπει να έβαλε το χεράκι της η μεγαλόχαρη, μεγάλη η χάρη της , ενόψει και της γιορτής της προσεχώς στις δεκαπέντε του επομένου μηνός.....

  Ή...

  Φάνηκε επιτέλους το ποιόν του αγροτοδιαχρονικού αρχηγού...του μεγάλου Καραμίχα..... έβαλε στο χέρι το νομοσχέδιο ανενεργούς συνεταιρισμούς που οι σφραγίδες τους χρησιμοποιούνται από "κάποιους" (γνωστούς άγνωστους) ......δεν ξέρω για ποιό λόγο ...το αφήνω στην φαντασία του αναγνώστη....

  Κακό είναι το νομοσχέδιο....δεν το στηρίζω..... αφήνει τους μισούς αγρότες απ'έξω.... πρόχειρο...γεμάτο ασάφειες και ανακρίβειες, προσπαθεί ως άλλος Καλικράττης να τα στριμώξει όλα σε ένα...πως λένε να μας τυλίξει σε μια κόλα χαρτί;....'εεε κάπως έτσι...αλλά είναι σε κάποια σημεία σωστό, γιατί καταργεί κάποιους που δεν υπάρχουν......ζόμπι της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.....
  Ας μας κάνει ο Καραμίχας μια πρόταση για το μέλλον των αγροτών, αντί να υπερασπίζεται τα ζόμπι....το υποχρεωτικό της διαγραφής των ανύπαρκτων συνεταιρισμών τον πείραξε;

 4. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 28/07/2011 17:18:09

  Παρακαλώ να μη θίγει κανείς την τιμή του κου Σκανδαλίδη και της παρέας του εντός της Βουλής.Δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο κος Κώστας.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.