26/05/2010 21:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μαντέλη

Αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και ΠΑΣΟΝ πυροδότησε η κατάθεση του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσου Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens και η παραδοχή του ότι πήρε χρήματα από την εν λόγω εταιρεία.

«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της. Και σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στη δήλωση της ΝΔ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, «με τη δήλωση ''κύκλων της Ρηγίλλης'' για την εξεταστική επιτροπή της Siemens αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ''παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας πολιτικής ζωής'', επειδή η κυβέρνηση έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη διαφάνεια προς όλες τις κατευθύνσεις».

Κατηγορεί μάλιστα τη ΝΔ πως «ακολουθεί ακόμα και τώρα μετά την περίφημη λεκτική μόνον ''συγγνώμη'' του κ. Σαμαρά τη γνωστή της τακτική από τότε που ήταν κυβέρνηση: συγκάλυψη στη διαφθορά, ατιμωρησία και συμψηφισμός. Γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σταθερή και έντιμη στάση της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή».

Υπενθυμίζει τέλος ότι «ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτος μίλησε και πρότεινε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών (και της Siemens) για να μην μείνει καμία σκιά. Και αυτό εμείς το εννοούμε».

Ανταπαντώντας η ΝΔ καταλογίζει στον κ. Πεταλωτή, ότι υποστηρίζει πολλά και διάφορα στην απάντησή του, αλλά δεν βρήκε ούτε μία κουβέντα να πει για την «ταμπακέρα», «δηλαδή, για το γεγονός ότι δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Τσουκάτος και Μαντέλης, που έχουν ομολογήσει δημόσια ότι πήραν χρήματα από τη Siemens, έχουν υπάρξει πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/05/2010 21:49:39

  και μας κοροϊδεύουν κανονικά, αφου ο Τσουκάτος παροπλίστηκε επί Σημίτη, και ο Μαντέλης θεωρείται καμένος από το τέλος της πρωτης τετραετίας Σημίτη.

  Αλλά μας δουλεύει λίγο και η ΝΔ. Υπάρχουν δημόσια έγγραφα της Γερμανικής Δικαιοσύνης. Μιλάνε με νούμερα. Πολλά εκατομμύρια. Τι κάθεστε και κοιτιέστε; Ζητήστε τα ονόματα. Μερικά τα ξέρετε. Δεν τα ζητάτε; Είστε συνένοχοι. Το να βγαίνει 10 λεπτά ο Καμένος στο κουτί, δεν φτάνει.

  Ο Κακλαμάνης είναι πιο πειστικός σαν αντιπολίτευση. Είπε τουλάχιστον τα πράγματα με το όνομά τους

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 26/05/2010 22:00:44

   Σωστά. Η αδράνεια είναι συνενοχή.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 26/05/2010 22:14:31

   Το έχω πει πολλές φορές, με τους Νόμους των 300 έχει σημασία κουβέντας ... καφενείου οι ευθύνες αφού όλα έχουν παραγραφεί.
   Εκτός από :

   -μήνυση στη SIEMENS με απαίτηση αποζημίωσης του 2% του συνόλου των έργων που έχει πάρει έντοκα τα τελευταία 15 χρόνια
   -δήμευση μετρητών και ακίνητης περιουσίας καθώς είναι αποτέλεσμα μαύρων χρημάτων και δεν έχει παραγραφεί τίποτα

   τα ονόματα ενέχουν απλά ενδιαφέρον ...γιαουρτιού

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 26/05/2010 22:19:24

    και στην Ferostaal (Krupp τι τι λένε...) 85 έσκασε, λένε στην Γερμανία. εκατομμύρια ευρώ, όχι φάσκελα...

    Και στην Mann

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 26/05/2010 22:34:36

    Ακριβώς μήνυση σε όλες τις εταιρίες που έδωσαν μίζες για δουλειές και καθάρισες πολιτικά είτε λέγεσαι ΓΑΠ είτε Σαμαράς είτε τρεχαγυρευόπουλος, έτσι κάνουν τα κράτη είτε είναι Νορβηγία είτε Νιγηρία...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 26/05/2010 22:37:32

    πες το . Ακόμα και η Νιγηρία. Και καλά η Κυβέρνηση, φοβάται. Η Αντιπολίτευση τι φοβαται; Είμαστε υπέυθυνοι κλέφτες και κλεπταποδόχοι; ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ και ότανμ ο άλλος θα χάνει τη δουλειά του ή το μαγαζί του, θα επιωθού με λεμονόκουπες.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 26/05/2010 22:38:35

    κεσεδάκι ...πήλινο, γιατί για να καταλάβεις την πέτσα χρειάζεται μπέσα

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ο Ιθαγενής 26/05/2010 22:47:17

    Ιθαγενή, τσανάκα και στο δόξα πατρί.

 2. Factorx avatar
  Factorx 26/05/2010 22:03:10

  Κι εγω βλέπω κάποιου είδους συναινεση γι αυτοκάθαρση, αλλά εινια νωρίς ακόμα. θα το δούμε. κατα την γνωμη μου πάντως δδεν φτανουν αυτα που κανουν μεχρι στιγμής

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Factorx 26/05/2010 22:08:39

   Νομίζω ότι όλοι ελπίζουμε να πάρει κάτι μπρός, αλλά τι ελπίζουμε εμείς και τι λένε ή θα λένε οσονούπω έξω, είναι διαφορετικά. Οι προσδοκίες για την Αντιπολίτευση σε τέτοιες καταστάσεις, είναι χαμηλές, αλλά η παρουσία της ΝΔ χαμηλότερη. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ; Έχει ιδέα η ΝΔ τι ταβάει η πιάτσα; Ή ενημερώνεται από το Μένγκα και τον Σκάϊ και τον Αυτιά;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Factorx 26/05/2010 22:10:33

   Όχι δε φτάνουν, είναι ελάχιστα. Με τι καρδιά θα πάμε να τους ψηφίσουμε όταν αυτή τη στιγμή λείπουν ένα δις σε μίζες;

   Πολύ φοβάμαι ότι τα υπάρχοντα κόμματα τουλάχιστον τα 2 μεγάλα δε θα τη βγάλουν καθαρή με τις μίζες και το γενικότερο κλίμα. Τα πράγματα αλλάζουν ταχύτατα.

 3. μαρκος avatar
  μαρκος 26/05/2010 22:06:56

  Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.....

 4. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 26/05/2010 22:13:32

  Όλο κάτι παροπλισμένοι κατηγορούνται. Όλοι οι εν ενεργεία είναι καθαροί δηλαδή;

 5. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 26/05/2010 22:20:59

  Με τους νταβατζήδες "ελεύθερους" κάθαρση δεν πρόκειται να υπάρξει.

  Ας συναινέσει ο Σαμαράς με τον ΓΑΠ, ας συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί έχουν την εξουσία στα χέρια τους και όχι τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των νταβατζήδων και ας τους "ξηλώσουν" για να πάει επιτέλους μπροστά αυτός ο τόπος.

 6. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 26/05/2010 23:09:42

  Η πιάτσα περιμένει απλά να ακούσει το επόμενο κανόνι του πελάτη της ή προμηθευτή της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.