#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2008 23:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόμμα ηλικιωμένων γίνεται η ΝΔ

_____________________________________ 

Σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις, η επιρροή της Ν.Δ. παραμένει καθηλωμένη, με ποσοστά απογοητευτικά, στις μικρές ηλικίες από 18 έως 25 ετών. Αντίθετα, στη λεγόμενη «τρίτη ηλικία», η Ν.Δ. εξακολουθεί να κερδίζει τη μερίδα του λέοντος σε επιρροή. Σοβαρές υποχωρήσεις όμως καταγράφονται στις αποκαλούμενες «παραγωγικές ηλικίες» από 35 μέχρι 55 ετών. Κοινός παρονομαστής των όποιων μεταβολών εμφανίζονται είναι τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα. Η εικόνα στις νέες ηλικίες είναι εύκολα εξηγήσιμη καθώς τα προβλήματα της απασχόλησης, των χαμηλών αποδοχών αφήνουν χώρο κυρίως στο ΣΥΝ να καρπώνεται πολιτικά οφέλη. Η δυσμενής θέση της Ν.Δ. στις ηλικίες αυτές συσχετίζεται επίσης με την «απουσία οράματος, προοπτικής και την παντελή έλλειψη ενός κώδικα σύγχρονης επικοινωνίας και συμπεριφοράς». Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα πολιτικά δεδομένα και στις ηλικίες άνω των 55. Εκεί ο συνδυασμός συντηρητικών αντανακλαστικών με χαμηλές προσδοκίες, καθώς και η εντεινόμενη αίσθηση ανασφάλειας από την οικονομία ωθεί ακόμα και χαμηλοσυνταξιούχους να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Ν.Δ. (από την Ημερησία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/05/2008 03:53:20

  Περί γερόντων...

  "ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

  «Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας» για τους ζηλωτές μοναχούς ζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας

  «ΑΜΕΣΗ επέμβαση της Αστυνομίας» στο Άγιον Όρος για την επίλυση του ζητήματος με τους ζηλωτές μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου, ζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλης Φλωρίδης, με επιστολή του στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Υποστηρίζει πως τίθεται μείζον «νομικό, εκκλησιαστικό αλλά και εθνικό ζήτημα», με την παραμονή στη μοναστική Πολιτεία των ζηλωτών που έχουν κηρυχθεί σχισματικοί, τονίζοντας ότι πρέπει να απομακρυνθούν. Ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος κοινοποιεί την επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον Οικουμενικό Πατριάρχη, μεταθέτει την ευθύνη τής μη απομάκρυνσης των ζηλωτών μοναχών της Μονής Εσφιγμένου στην Πολιτεία, που δεν προχωράει «στην εκτέλεση αποφάσεων» και αναφέρεται στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, της διοίκησης του Αγίου Όρους και την επικύρωσή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις οποίες οι μοναχοί πρέπει να απελαθούν.
  «Επιβάλλεται η άμεση επέμβαση της δημόσιας δύναμης, η οποία μπορεί γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς επιπλοκές να προβεί στην εκτέλεση της απόφασης περί απέλασης των παρανόμως κατεχόντων την Ι. Μονή», επισημαίνει ο εισαγγελέας. Εκτός του νομικού ζητήματος που θέτει ο εισαγγελέας, σημειώνει ότι υπάρχει σοβαρό εκκλησιαστικό και εθνικό ζήτημα", από "ta-nea", 22-5-08.

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/05/2008 04:05:48

  "Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις":

  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

  Με αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08 ) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση.

  Έτσι θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς τρεις σελίδες με ανακρίβειες δια χειρός του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που καταδικάζουν 107 μοναχούς σε βέβαιο θάνατο εντός Αγίου Όρους. Ελπίζουμε όμως με ένα θαύμα στο τέλος η λογική να πρυτανεύσει.

  Η Μονή μας σέβεται και στηρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

  Η θρησκευτική μας διαφωνία έγκειται στις φιλοπαπικές διαθέσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχη και όχι στον θεσμό.

  Όλα έχουν ξεκινήσει από την ημέρα που η Ιερά Μονή Εσφιγμένου κάνοντας χρήση παραγράφου του Καταστατικού Χάρτου του Άγιου Όρους, σταμάτησε την μνημόνευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως μόνη μορφή διαμαρτυρίας, εναντίον στις φιλοπαπικές διαθέσεις της κεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας. Αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του μοναστηριού, αν και αυτή η διαμαρτυρία προβλέπεται από τους «νόμους» του Άγιου Όρους ως η μόνη μορφή εναντίωσης στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

  Το γεγονός ότι ένα μοναστήρι όρθωνε ανάστημα και έλεγε ότι οι κοινές λειτουργίες με τον Πάπα είναι κατά των Ιερών κανόνων της εκκλησίας , έπρεπε να εξαλειφθεί Μετά τα υπόλοιπα μοναστήρια άρχισαν να διαμαρτύρονται και αυτά με επιστολές προς τον Οικουμενικό μας.

  Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήταν «κακό» παράδειγμα που δεν έπρεπε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 19 μονές του Άγιου Όρους. Έτσι τα μέτρα εναντίον της μονής μας έπρεπε να είναι σκληρά . Εδώ σας θυμίζω ότι στο Άγιο Όρος υπάρχει το «αυτοδιοίκητο» και ο ρόλος του Οικουμενικού είναι του θρησκευτικού καθοδηγητή.

  Όμως με την βοήθεια του Διοικητή του Άγιου Όρους (που είναι πάντα πολιτική θέση και καθοδηγούμενος από το κράτος) μπορεί ο Οικουμενικός να κατευθύνει και την διοίκηση του Άγιου Όρους αφού ο Διοικητής λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο των Ηγουμένων των υπόλοιπών μονών. Το δικό μας εκπρόσωπο σε αυτά τα συμβούλια τον έχουν διώξει, αν και υπάρχει όρος στον καταστατικό χάρτη ότι κανένας εκπρόσωπος μοναστηριού δεν απομακρύνεται πέρα των έξι μηνών, εκπρόσωπο η Ιερά μονή Εσφιγμένου δεν της επιτρέπεται να έχει περίπου 30 χρόνια.

  30 χρόνια παραβιάσεων του καταστατικού χάρτη μόνο και μόνο ώστε να δεχτούμε τις κρυφές επικοινωνίες του Φαναριού με το Βατικανό που από τότε είχαν εκδηλωθεί με αποκορύφωμα την κοινή λειτουργία Πάπα -; Οικουμενικό μέσα στο Φανάρι πριν ένα χρόνο.

  Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις (κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στο σύνολο τους έχουν γίνει αβάστακτες για αυτό είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ζητάμε βοήθεια. Αν είχαμε φωνή στο συμβούλιο των εκπροσώπων του Άγιου Όρους θα πηγαίναμε εκεί να τα πούμε αλλά όπως σας προείπα δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα μας έχει απαγορευτεί.

  Επιπλέον :

  Μας έχουν πάρει το όνομα μας που εδώ και δεκαπέντε αιώνες φέρουμε αδιάλειπτα, και το έδωσαν σε μια άλλη αδελφότητα που είναι από σύσταση της παράνομη βάση του καταστατικού χάρτη του Άγιου Όρους. Δίνοντας το δικαίωμα στην νέα Εσφιγμένου να υπογράφει σαν Εσφιγμένου και να πάρει τα χρήματα της Ε.Ε. που αρνιόμαστε εμείς. Χρήματα που πληρώνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν την όποια κίνηση μας εντός και εκτός Άγιου Όρους αλλά και χρήματα που δίνουν το κίνητρο σε μοναχούς να παίρνουν λοστούς και να μας επιτίθενται την ώρα που κοιμόμαστε στα κελιά μας.

  Επιπλέον έτσι τους δίνουν το δικαίωμα να δεσμεύσουν ότι μας ανήκει (βάρκες, ακίνητα ,αυτοκίνητα) και με κόπο έχουμε κάνει.
  Μας απαγορεύουν να έχουμε πιστούς εντός της Μονής μας ούτε τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας μας .

  Μας απαγορεύουν την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

  Μας έχουν ονοματίσει ως καταληψίες ενώ εδώ ζούμε εδώ και δεκαπέντε αιώνες.

  Μας απαγορεύουν να φέρνουμε τρόφιμα εντός της μονής μας.

  Μας απαγορεύουν να μπορούμε να ψαρεύουμε με τις ίδιες τις βάρκες μας.

  Μας απαγορεύουν να φέρνουμε φάρμακα για τους αρρώστους μας.

  Μας απαγορεύουν να προσκαλούμε γιατρούς που παρακολουθούν χρόνια περιστατικά γερόντων μας.
  Πεθαίνουν γερόντια αδιάγνωστα στην Ελλάδα του 2008.

  Μας απαγορεύουν να καλέσουμε γιατρό της επιλογής μας , τον μόνο γιατρό που μπορούμε είναι έναν γενικής ιατρικής που βρίσκεται στις Καρυές, που σε περίπτωση κακοκαιρίας δεν έρχεται καν.

  Μας απαγορεύουν οτιδήποτε στοιχειοθετεί την επιβίωση μας.

  Μας έχουν καταδικάσει σε αργό θάνατο.

  Για όλα αυτά ο δικηγόρος μας .. έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά που λόγω σχέσης κράτους - Φαναριού έχει μπει στο «συρτάρι».

  Όλα αυτά με την ευλογία του Οικουμενικού, μέσα σε Ελλαδικό χώρο.

  Ως σημαία έχουν την απόφαση του ΣτΕ που απλά έχει αποφασίσει ότι σε θρησκευτικά θέματα δεν είναι αρμόδιο, αυτό τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν όλα αυτά;

  Βοήθεια ... είμαστε 107 μοναχοί, 107 ψυχές!"...

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 25/05/2008 05:48:23

  είμαστε 107 μοναχοί
  ΕΙΜΑΣΤΕ 11111777!!!!
  ειμαστε ολοι μαζι σας

 4. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 25/05/2008 06:00:09

  Αυτός ο Φλωρίδης η πως αλλιώς δεν είναι σε αυτό τον ντουνιά φιλοξενούμενος ??
  Με ποιανού δικαιοδοσία παρέμβει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου??
  Ας σταματήσει επιτέλους στα όρια δικαιοδοσίας δηλ. Θεσσαλονίκη που λειτουργεί το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ που μολύνει την Πόλη και ο ξύπνιος Παπαγίαννης(Ζ..) παίζοντας πάλι «παιχνιδάκια» του το έχει επιτρέψει?.
  Αλλά μπορεί έχει κότσια ??

 5. ντορα avatar
  ντορα 25/05/2008 06:15:10

  Μη καρφώνεται το Ζωγραφιστό παιδί μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.