#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2010 20:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόλπο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών η υπόθεση Wikileaks;

Επιφανειακά αν τη δούμε, η όλη ιστορία της Wikileaks είναι ότι πρέπει για σενάριο ταινίας του Oliver Stone. Ένας 39χρονος Αυστραλός, κρατάει όμηρους τον πρόεδρο και το υπουργείο Εξωτερικών της Αμερικής, απειλώντας με μια τεράστια διαρροή, αν δεν τον αφήσουν να δημοσιεύει ανενόχλητος τα εκατοντάδες χιλιάδες από απόρρητα και άκρως ευαίσθητα κρατικά έγγραφα που διαθέτει. Αν όμως εξετάσουμε τις λεπτομέρειες, που μέχρι στιγμής δημοσιεύτηκαν από τα πλέον καθεστωτικά ΜΜΕ όπως είναι η New York Times, τότε βλέπουμε να ξεπροβάλλει μια ξεκάθαρη ατζέντα. Μια ατζέντα που κατά σύμπτωση, βοηθά να αποπροσανατολιστεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον από την αμερικανική γεωπολιτική εμπλοκή στο Ιράν, στη Ρωσία, και στη Βόρειο Κορέα. Η υπόθεση της Wikileaks δεν είναι παρά μια μεγάλη απάτη από πλευράς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που θα χρησιμοποιηθεί για να αστυνομεύεται το διαδίκτυο.

Το σενάριο είναι τόσο τέλειο που δεν μπορεί να είναι αληθινό. Ένας δυσαρεστημένος 22χρονος Αμερικανός στρατιώτης σε υπηρεσία στη Βαγδάτη, ο χαμηλόβαθμος αναλυτής Bradley Manning, που τον περιγράφουν ως μοναχικό ομοφυλόφιλο, τρελαμένο με τους υπολογιστές, ψάχνει και βρίσκει διαβαθμισμένες πληροφορίες. Αποφασίζει να τις κατεβάσει κρυφά μέσα σε μια περίοδο 8 μηνών, σε κενά CDs, προσποιούμενος ότι ακούει Lady Gaga! Πέραν των εγγράφων, λέγεται πως προμήθευσε τη Wikileaks και με ένα βίντεο από κάμερα ελικοπτέρου, που δείχνει απρόκλητη επίθεση των Αμερικανών εναντίον άοπλων δημοσιογράφων, καθώς και με απόρρητα ημερολόγια πολέμου από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με έναν διάσημο παλιό χάκερ, ώστε να ανεβάσει τα 250.000 έγγραφα στο διαδίκτυο, όμως ο χάκερ τον κάρφωσε στις αρχές, και τώρα ο Manning είναι σε απομόνωση σε στρατιωτική φυλακή, οπότε και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να τον ανακρίνουν (τι βολικό). Η πλοκή τώρα θεριεύει. Τα έγγραφα καταλήγουν στα χέρια του Julian Assange, του ιδρυτή της υποτιθέμενα αντικαθεστωτικής Wikileaks, ο οποίος επιλέγει μερικά από τα πιο συμβατικά ΜΜΕ του πλανήτη για να χειριστούν τις διαρροές για λογαριασμό του, αφού αυτός διώκεται από δυο Σουηδέζες που ναι μεν έκαναν συναινετικό έρωτα μαζί του, αλλά που αργότερα αποφάσισαν πως επρόκειτο για … βιασμό.

Ο Assange επιλέγει, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα New York Times που κάποτε δημοσίευσε πλαστά στοιχεία για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ. Όπως είπε, δεν είχε το χρόνο να «ξεσκαρτάρει» τα έγγραφα, για αυτό τα παρέδωσε στους εκδότες των εφημερίδων. Τόσο αντικαθεστωτικός. Η New York Times ανέθεσε τη δουλειά στον δικό της David E. Sanger, ο οποίος είναι μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, καθώς και του Aspen Institute Strategy Group, μαζί με την Condolisa Rice, τον πρώην υπουργό Άμυνας William Perry, τον πρώην αρχηγό της CIA John Deutch, τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και σημερινό επικεφαλή της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick, και άλλους πολλούς.Περίεργη επιλογή μέσου για κάποιον που δηλώνει αντικαθεστωτικός. Βέβαια ο ίδιος έχει πει ότι πιστεύει στην επίσημη εκδοχή για την 9/11, όπως και ότι η λέσχη Bilderberg είναι μια απλή συνάθροιση κάποιων καλών ανθρώπων.

Τα πρόσφατα διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν και που έκαναν διεθνή πάταγο δεν είναι αυτό που είπε η  Hillary Clinton, « …μια επίθεση εναντίον των ΗΠΑ… που θέτει σε κίνδυνο ζωές αθώων». Ούτε είναι αυτό που είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών «…η 9/11 της παγκόσμιας διπλωματίας». Τα 250.000 τηλεγραφήματα δεν είναι «άκρως απόρρητα» όπως μας θέλουν να νομίζουμε. Τουλάχιστον 2-3 εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων των ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε αυτή τη διαβάθμιση, και περίπου 500.000 σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στο Secret Internet Protocol Network (SIPRnet), όπου φυλάσσονταν τα έγγραφα. Μόλις το 6% των εγγράφων που διέρρευσαν ήταν χαρακτηρισμένα ως απόρρητα, ένα επίπεδο κάτω από το «άκρως απόρρητο». Ένα 40% ήταν απλά «εμπιστευτικά», και όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν καν διαβαθμισμένα.

Οι αποκαλύψεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το γεγονός ότι κάποιος από την πρεσβεία αναφέρεται στους Putin και Medvedev ως «Batman και Robin», μας λέει πιο πολλά για το πολιτισμικό επίπεδο των Αμερικανών διπλωματών, παρά για τη ρωσική πολιτική.

Για όποιον όμως έχει εντρυφήσει στη τέχνη της κατασκοπείας και της παραπληροφόρησης, από το «δράμα» της Wikileaks ξεπροβάλλει ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Η εστίαση είναι σε επιλεγμένους αμερικανικούς γεωπολιτικούς στόχους, να φαίνονται, όπως είπε και η Hillary Clinton, ότι δικαιώνουν τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Αποκαλύπτεται για παράδειγμα ότι η Β. Κορέα, με την υποστήριξη της Κίνας, παρά τις αμερικανικές εκκλήσεις, έστειλε πυραύλους στο Ιράν. Ή ότι ο άρρωστος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας αποκάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο «Χίτλερ!».

Αυτό που προκύπτει από την όλη φασαρία είναι πως το σκάνδαλο της Wikileaks εξυπηρετεί τη προώθηση της αστυνόμευσης του διαδικτύου, όπως ήθελε ο Bush, και τώρα θέλει ο Obama. Ήδη, η αμερικανική κυβέρνηση έκλεισε τον σέρβερ της Wikileaks στις ΗΠΑ, αν και δεν παραβιάστηκε κάποιος νόμος του κράτους.

Η διαδικασία αστυνόμευσης του ίντερνετ έχει ξεκινήσει πολύ πριν τις πρόσφατες διαρροές. Το 2009, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Jay Rockefeller και αυτή των  Ρεπουμπλικανών Olympia Snowe εισήγαγαν τον νόμο Cybersecurity Act of 2009 (S.773), βάσει του οποίου ο πρόεδρος θα έχει την εξουσία να αποσυνδέει ιδιωτικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές  από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, «επιτρέπεται στον πρόεδρο να κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με την ασφάλεια σε μη κρατικά ηλεκτρονικά δίκτυα, και να κάνει ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα». Τώρα μάλιστα που επικράτησαν στις εκλογές οι Ρεπουμπλικάνοι, αναμένεται πως ο συγκεκριμένος νόμος θα υπερψηφιστεί κατά προτεραιότητα τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το νεοσύστατο (σχετικά) υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) που δημιουργήθηκε μέσα στη γενική υστερία που ακολούθησε τη 11/9/2001, και που συγκρίνεται με την χιτλερική Gestapo, έχει ήδη αρχίσει να αστυνομεύει στενά το διαδίκτυο. Κατάσχει και σφραγίζει (χωρίς δημοσιότητα) διάφορους ιστότοπους (websites & web domains) χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες και χωρίς δίκες. Αυτό που κάνει είναι να τα καταλαμβάνει αυθαίρετα και να τοποθετηθεί μια τρομακτική ένδειξη Department of Justice στο web site που στοχοποιεί. Πάνω από 75 ιστότοποι έχουν σφραγιστεί μόλις τη περασμένη εβδομάδα. Προς το παρόν, η έμφαση δίνεται στα σάϊτς που υποτίθεται  ότι παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, αν και το torrent-finder.com που το υπουργείο έκλεισε πρόσφατα, δεν περιείχε τίποτα τέτοιο. Ήταν απλά μια μηχανή αναζήτησης. Βήμα βήμα λοιπόν, η ελευθερία της έκφρασης απομακρύνεται όλο και πιο πολύ. Τι θα ακολουθήσει μετά;

S.A.-Global Research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. A.M. avatar
  A.M. 10/12/2010 20:23:05

  «Η υπόθεση της Wikileaks δεν είναι παρά μια μεγάλη απάτη από πλευράς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που θα χρησιμοποιηθεί για να αστυνομεύεται το διαδίκτυο.»

  99,9 % αυτή είναι η αλήθεια στην υπόθεση.

  Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όσοι «χτυπάνε» διάφορες σελίδες είναι - ή είναι όλοι - πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.
  Η αντίδραση των χακτιβιστών μπορεί να είναι αυθόρμητη αντίδραση που όμως θα εξυπηρετήσει τα σχέδια όσων αποβλέπουν στην αστυνόμευση του διαδικτύου.

  Τελικά εάν και όταν αστυνομευθεί πλήρως το διαδίκτυο
  τότε θα έχει πάει περίπατο και η ελευθερία της έκφρασης
  και θα αστυνομεύεται ακόμη και η διακίνηση ιδεών στο διαδίκτυο
  και θα φτάσουμε σε μια παγκόσμια δικτατορία ΚΑΙ στο διαδίκτυο.

  • Greekx avatar
   Greekx @ A.M. 11/12/2010 15:14:02

   Σωστότατος......

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 10/12/2010 20:40:55

  ΠΡΑΓΜΑΤΗ,ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ.

 3. Nick avatar
  Nick 10/12/2010 20:49:58

  Η υπόθεση της Wikileaks δεν είναι παρά μια μεγάλη απάτη από πλευράς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που θα χρησιμοποιηθεί για να αστυνομεύεται το διαδίκτυο
  ------------
  Ναι, είδες, πως το έλεγαν αυτό στις ΗΠΑ... χμ.. α ναι, America, from freedom to fascism.

  Ουφ, ευτυχώς που δεν πρόκειται να πατήσω το ποδι μου εκεί. Όρεξη είχα να μου κάνει και η TSA ψιλάφιση του σώματος μου...

 4. Nick avatar
  Nick 10/12/2010 20:51:22

  Απορώ πως οι μυστικές υπηρεσίες μιαν ωραία πρωϊα αποφάσισαν να βγάλουν 250.000 έγγραφα στη φόρα. Βαρέθηκαν με τις προηγούμενες διαρροές και ήθελαν κάτι πιο συναρπαστικό;

 5. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 10/12/2010 21:10:54

  Σίγουρα, πρόκειται για ένα κόλπο.

  Η Κλίντον ήθελε πολύ να μαθευτεί πως η CIA την συμβούλευσε να παροτρύνει τους Αμεριανούς διπλωμάτες, ώστε να συλλέγουν DNA, αποτυπώματα και άλλο υλικό βρουν από τους διπλωμάτες του ΟΗΕ.

  Η Shell ήθελε πάρα πολύ να μαθευτεί πως καυχιέται για τους δικούς της, που έχει εγκαταστήσει σε κάθε υπουργείο της Νιγηρίας, ώστε να κατευθύνει τα νομοσχέδια σχετικά με περιβάλλον και ενέργεια.

  Οι ΗΠΑ ήθελαν πολύ να μαθευτεί ο βρώμικος τρόπος με τον οποίο συνεργάστηκαν με την Κίνα για να σαμποτάρουν ό,τι έγινε στην Κοπεγχάγη. Όπως επίσης ήθελαν πολύ να δώσουν στη δημοσιότητα όλους τους ευαίσθητους στόχους αμερικανικών συμφερόντων.

  Οι Σαουδάραβες ήθελαν πολύ να μαθευτεί το σχέδιό τους για εισβολή σε Ιράν και Λίβανο, με συμμετοχή αραβικών δυνάμεων.

  Προφανώς είναι κόλπο και όποιος διαφωνεί, είναι αφελής.

  Έλεος.

  Τόσα χρόνια που έβγαιναν έγγραφα για άλλες χώρες, κανείς δεν ήξερε το Wikileaks. Τώρα, το έμαθαν όλοι και λένε το μακρύ και το κοντό τους. Αλήθεια, γιατί δεν άγγιξαν τα ελληνικά ΜΜΕ τα ελβετικά έγγραφα με ελληνικό εφοπλιστικό ενδιαφέρον; Τα έχουν βγάλει εδώ και χρόνια. Σσσςςς, η πατρίδα κοιμάται.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γιάννης Σ. 10/12/2010 21:17:18

   Γιατί δεν μας τα λες εσύ να τα μάθουμε;

   • Nick avatar
    Nick @ Strange Attractor 10/12/2010 21:23:50

    http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/39533.html

 6. panos33 avatar
  panos33 10/12/2010 22:06:52

  για την "ιντερνετικη αστυνομευση"προκειται????? η μηπως για ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ που θα περιλαμβανει ετσι και αλλιως την "ιντερνετικη αστυνομευση"?????Μια προκληση παγκοσμιας μεγαλης αναταραχης,(βρισκομαστε ειδη οικονομικο-νομισματικη καταιγιδα) και ενοπλων μαχων μεταξυ κρατων, με σκοπο την οριστικη καταλυση των εθνων και περασμα του κοσμου στην"νεα εποχη" και ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ?????

  • A.M. avatar
   A.M. @ panos33 10/12/2010 22:46:08

   Όπως τα γράφεις είναι (τόγραψα και πιο πάνω)
   Πάμε για παγκόσμια διακυβέρνηση.
   Μάλλον καλύτερα πάμε για παγκόσμια δικτατορία.
   Και ο έλεγχος του διαδικτύου αλά Κίνα είναι απλώς ένα κομμάτι αυτού του σχεδίου.

 7. FOTZIO avatar
  FOTZIO 10/12/2010 23:09:51

  H NEA PAGKOSMIA DIKTATORIA HDH EXEI APLOSEI TA PLOKAMIA THS KAI STO DIADIKTYO

 8. helas george avatar
  helas george 10/12/2010 23:43:06

  poly svsta kai xvra ypodoxhs kai askhshs koinvnikhs mhxanikhs h italia me anysyxhse giati den eida poyuena ypouesh apo italia me apoxaraktirismo eggrafvn (ayto tha ginei sthn poreia apla o asanz epaije kala mallon to rolaki) mias kai einai h monh xvra ean den kanv lathos poy ypouhke to senario gia dikastiko ypobauro ston elegxo tvn blogs kai toy diadiktyoy.eyxaristv

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 10/12/2010 23:52:03

  Κι αν αυτό ακριβώς το άρθρο είναι το κόλπο των μυστικών υπηρεσιών για να θίξουν το κύρος των δημοσιεύσεων του wikileaks και να ελαττώσουν τις επιπτώσεις τους?

 10. Kennan avatar
  Kennan 11/12/2010 00:16:17

  http://www.antinews.gr/?p=74176

 11. rally monkey avatar
  rally monkey 11/12/2010 01:07:51

  ασκηση μεγαλης κλιμακας 'in perception management'

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.