#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2011 22:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόλαφος από τον ΟΟΣΑ για την φορολογική πολιτικήΟμοβροντία επικριτικών σχολίων ακούει εδώ και μήνες η κυβέρνηση για την αντιαναπτυξιακή της πολιτική η οποία μαζί με το Μνημόνιο μας έφεραν στην κατάσταση της χρεοκοπίας. Όλοι τους λέγαμε ότι με φόρους, φόρους και ξανά φόρους θα πετύχουν το ακατόρθωτο. Να διαλύσουν όποια ανταγωνιστικότητα μας είχε απομείνει και να στραγγίξουν πολίτες και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την υστέρηση των εσόδων.

Νέα έκθεση του ΟΟΣΑ  που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αποτελεί νέο κόλαφο για την κυβερνητικό πολιτική καθώς συστήνει μείωση φόρων αλλιώς θα χάσουμε για χρόνια το τρένο της ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα θα χάσει σοβαρό έδαφος συγκριτικά με άλλες χώρες. Η διαφορά εισοδήματος από άλλες χώρες με καλύτερες επιδόσεις, η οποία είχε μειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, θα μεγαλώσει και πάλι ως αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη", υπογραμμίζει ο διεθνής οργανισμός.

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι ο συνδυασμός βαριάς φορολογίας στην εργασία και σημαντικών φοροαπαλλαγών στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία.

Όλο το στρεβλό σύστημα που επί χρόνια οικοδομήθηκε η ελληνική οικονομία, συνεχίζεται και επί ΠΑΣΟΚ και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Φοροαπαλλαγές για τους χαμηλόμισθους, βαριά φορολογία για τους μισθωτούς τι να κάνουν κι αυτοί καταφεύγουν στη φοροδιαφυγή.

«Η υψηλή φορολογία, πολύ μεγαλύτερη από το μέσο όρο των κρατών του ΟΟΣΑ, που επιβαρύνει τα εισοδήματα από εργασία, γίνεται αφόρητη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Σε αυτό οφείλεται η σημαντικά υψηλότερη ανεργία μεταξύ των ηλικιωμένων. Σε συνδυασμό με το εύρος στο οποίο εφαρμόζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα λεγόμενα 'βαρέα' επαγγέλματα, ένα, πολύ μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, μέρος των εργαζομένων οδηγείται στην πρόωρη συνταξιοδότηση».

Όλα όσα υποσχέθηκε να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και δεν κάνει, όλες οι μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται ότι προωθεί αλλά ποτέ δεν τα έβαλε πραγματικά με τα μεγάλα «πράσινα» συντεχνιακά συμφέροντα. Αυτά ζητά ο ΟΟΣΑ να γίνουν, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται πλέον με το αν θα περάσει το νόμο για τα φρουτάκια προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στον τζόγο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μια αδιέξοδη πολιτική, αντιληπτή από εχθρούς και φίλους της κυβέρνησης, δεν γίνεται κατανοητή από την ίδια. Ο λόγος; Η αποστολή, η συμφωνία που υπέγραψαν όταν ανέβηκαν στην εξουσία και δεν πρέπει να αλλάξουν γραμμή από εκεί. Μέχρι να πέσουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cornelsen avatar
  cornelsen 07/04/2011 23:52:53

  Το πρόβλημα των δημοσίων εσόδων -και κατ' επέκταση τού δημόσιου χρέους- είναι πως αυτά εδώ και χρόνια αντλούνται από μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν μπορεί να επιβιώσει μια κοινωνία όταν τα έξοδα πληρώνονται από αυτούς που δεν έχουν ενώ αφήνονται στο απυρόβλητο αυτοί (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν από τα περισσεύματά τους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ cornelsen 08/04/2011 00:18:17

   Καλά, την καραμέλα αλλού. Οι ελ. επαγγελματίες πένονται και οι επιχειρήσεις τους κλείνουν. Επιβιώνουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς. Είναι φυσιολογικό να πληρώνουν αυτοί τους φόρους. Αυτή είναι η τάση σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα.

   ΥΓ. Ο ΦΠΑ είναι 23% και τον πληρώνουν όλοι. Με τόσο υψηλό ΦΠΑ δε θα έπρεπε να υπάρχει άλλος φόρος. Δηλ. πόσο θέλουν να πάρουν;

 2. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 08/04/2011 00:35:09

  Ο ΟΟΣΑ λέει πράγματα που για μας τους Έλληνες είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια και είναι και ο βασικώς λόγος που στα τελευταία σαράντα χρόνια η δεξιά παράταξη κυβέρνησε μόνο δέκα περίπου χρόνια αλλά παρόλαυτά παρουσιάζεται σαν αυτή η οποία έχει το μεγαλύτερο φταίξιμο για την σημερινή οικονομική κατάσταση. Ο λαός ξεχνά εύκολα, δύσκολα αναγνωρίζει τα μεγάλα πράσινα συνδικαληστικά , συντεχνιακά συμφέροντα που ήταν και είναι η μεγάλη εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που πρέπει να ξεβολευτούν είναι αυτοί που πρέπει και να απολυθούν, εάν πρέπει το Δημόσιο να γίνει λιγότερο.Πρώτα οι Πρασινοφρουροί του Συνδικαλισμού θα πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά μήπως και μπορέσει και κάποια αλλαγή προς τα εμπρός, και παρθεί καμιά απόφαση και προς το συμφέρον της Ελληνικής Οικονομίας και όχι μόνο προς το συμφέρον των συνδικάτων και ιδιαίτερα εννοώ τα Πράσινα Συνδικάτα των κάθε λογής ΔΕΚΟ. Άκουσον άκουσον τα λεφτά των κρατικοποιήσεων δεν πήγαιναν για να μειωθεί το Δημόσιο Χρέος όπως έπρεπε, αλλά αντιθέτως πήγαιναν τα χρήματα για την χρηματοδότηση των οικιοθελών εξόδων των εργαζομένων, αλλά και στα επικουρικά ταμεία τους.Αυτά δεν είναι φαντασίες μου αλλά τα αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κος Χρηστοδουλάκης.Την πολιτική αυτή δεν μπορεί να την εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ διότι έτσι τρώει τις σάρκες του, για το λόγο αυτό αλλά και για πολλούς άλλους πρέπει να προκηρυχτούν εκλογές μήπως και ο σοφός μας λαός αποφασίσει την αλλαγή. Μόνο αλλαγή χρειάζεται αυτός ο τόπος μήπως και δούμε και κάποιο φως σε αυτό τούνελ του Μνημονίου και της Φορολογικής λαίλαπας που μας έριξαν.

 3. Nik avatar
  Nik 08/04/2011 02:31:31

  Οσοι έχουμε πείρα στην δημιουργία επιχειρήσεων ξέρουμε τι κρατά δέσμια τη χώρα.Είναι η ιδιάζουσα ελληνική γραφειοκρατεία που όμοιο δεν έχει πουθενά στον κόσμο.

  Για την αδειοδότηση εργαστηρίου που δηλώνει ότι θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά μόνο εργαλεία χειρός ζητήθηκε: μηχανολογική μελέτη κόστους 7000 Ευρώ, περιβαλλοντική μελέτη, δήλωση ιπποδύναμης (πόσα άλογα έχει ένα κατσαβίδι!!!) και άλλα κοστοβόρα και χρονοβόρα με την δέουσα χαρτούρα και χάσιμο χρόνου. Αυτή η γραφειοκρατεία καθυστερεί την είσπραξη φόρων, κάθε δημιουργική επένδυση και κάθε πρόοδο.

  Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Φτιάξτε πρώτα αυτό και τα υπόλοιπα θα πέσουν μόνα τους στη θέση τους.

 4. giannis avatar
  giannis 08/04/2011 08:40:53

  Υπομονή, τώρα που θα αυξήσουν τον ΦΠΑ στα αναψυκτικά θα στρώσουν όλα
  τα οικονομικά μας....προβλήματα, σίγουρα πάντως οι περισσότεροι από δαύτους
  έχουν βρει από τώρα που θα πάνε όταν θα αρχίσει ο κόσμος να τους ψάχνει....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.