Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία με τους δανειστές εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του σοσιαλφιλελευθερισμού
26/02/2015 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόκκινο Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία με τους δανειστές εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του σοσιαλφιλελευθερισμού

Ακόμη ένα εσωκομματικό χτύπημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ από το Κόκκινο Δίκτυο που αποτελείται από μέλη της «Αριστερής Πλατφόρμας» αλλά και άλλες συνιστώσες του, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα rproject.gr αναφέρεται πως:

Το πρόγραμμα των «μεταρρυθμίσεων» που κατέθεσε ο Γ. Βαρουφάκης, εκ μέρους της κυβέρνησης «με κορμό τον Σύριζα», αναδεικνύει την αλήθεια για τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών στο Eurogroup : πρόκειται για εγκλωβισμό του Σύριζα στα όρια μιας σοσιαλ-φιλελεύθερης πολιτικής.

Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ ανατρέπεται η κατεύθυνση της συνεδριακής απόφασης του Σύριζα, που όριζε την ακύρωση των Μνημονίων και των συνοδευτικών νόμων ως πρώτο βήμα για τη συνολικότερη ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας.

Σε άλλο σημείο τονίζει: Απέναντι στη συμφωνία στο Eurogroup και στο συνοδευτικό πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων», οι οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, το εργατικό κίνημα και τα κοινωνικά κινήματα αντίστασης, πρέπει να βρουν τη δύναμη να απαντήσουν: ΟΧΙ! Και να κρατήσουν στη συνέχεια μια στάση απειθαρχίας, μια στάση εργατικής και λαϊκής πάλης που θα επιδιώκει την ανατροπή αυτής της δεσμευτικής πολιτικής στην πράξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 26/02/2015 20:17:48

  ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ! ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ! - Το μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα στην νεότερη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας!
  - Κατάργησαν το Μνημόνιο, επεκτείνοντάς το!
  - Το έσχισαν, ράβοντάς το!
  - Το σταμάτησαν, ξεκινώντας το!...
  - Το διέγραψαν, υπογράφοντάς το!
  Θα γίνουμε συνεργοί τους;
  ΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ/ 1 ώρα πριν

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 26/02/2015 20:55:21

  ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ! ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ! http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/griechenland/griechenlands-regierung-steuert-auf-neue-finanzluecke-zu-13451308.html Να γιατί "έφεραν" τον Τσίπρα! Ολοταχώς για νέο, 3ο Μνημόνιο-Δανειακό Πακέτο πηγαίνουν την Ελλάδα οι άνθρωποι του Βερολίνου, ώστε να επιτύχουν την απόλυτη συμμόρφωση της νέας τους "επαρχίας" στα γερμανικά στάνταρτς και την πλήρη κατάκτηση-παράλυση της χώρας μας στα ατσάλινα δίχτυα τους! Πάνω από 20 δισ. μετά τον Ιούνιο είναι οι ανάγκες και τουλάχιστον ακόμη 10 δισ. χρειάζονται και για την επόμενη χρονιά... Επομένως, όπως ήδη γράφουν στην Γερμανία, είναι αναπόφευκτο ένα ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ, ένα νέο δηλαδή Μνημόνιο, με νέα αυστηρά μέτρα, επειδή με τις διαψευσμένες προσδοκίες των πολιτών και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, υπάρχει ήδη μεγάλη υστέρηση εσόδων, νέα διεθνή ανυποληψία και κλονισμός της εμπιστοσύνης των αγορών, που δεν θα μας δανείσουν, όπως θα επιχειρούσε ο Σαμαράς, ποντάροντας στην εικόνα εμπιστοσύνης και βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών, με Πλεονάσματα πέραν και των προβλέψεων του Μνημονίου, αν και σε βάρος πολλών ομάδων, με στόχο τον πιο γρήγορο πάντως απογαλακτισμό από το τοξικό Μνημόνιο. Το Νέο επείγον Μνημόνιο ύψους 30-40 δισ, υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει πλέον αναπόφευκτο... Και η βαριά σκλαβιά θα συνεχιστεί αμείωτη, ίσως και σε βάρος πλέον των ζωτικών εθνικών θεμάτων και δικαιωμάτων μας.... Και ο Τσίπρας θα εκφωνήσει πανηγυρικό και πάλι διάγγελμα... NOIAZOMAI/ 1 ώρα πριν *** Έτσι εξηγούνται η πρόσκληση και οι υπερωρίες εκεί στο Como.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.