#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2013 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κόκκινοι» υποκριτέςΙδιαίτερα συγκινημένοι εμφανίζονται διάφοροι δημοσιογράφοι, μουσικοί ή πολιτικοί που πέρασαν από την ΕΡΤ και τώρα τη βλέπουν να κλείνει. Θεμιτή η συγκίνησή τους, κανείς δε μπορεί να βάλει μέτρο στα συναισθήματα κάποιου. Όμως, έχει περισσέψει και η υποκρισία ορισμένων που ακόμη πιστεύουν ότι οι πολίτες είναι κουτορνίθια ή δε βλέπουν τι παίζεται. Χαρακτηριστική η περίπτωση του ΚΚΕ το οποίο αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να διατηρήσει ότι σάπιο, παλιό, διεφθαρμένο και άρρωστο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, διότι προφανώς του θυμίζει το ίδιο το κόμμα.

Έτσι, λοιπόν, η Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος με περγαμηνές που πέρασε 3 φορές από την ΕΡΤ αλλά έκανε καριέρα και στα ιδιωτικά κανάλια, εξέφρασε την οργή της για το λουκέτο λέγοντας: «Σαν να καίνε την κούνια μου, να την κάνουν προσάναμμα. Πρέπει να υπερασπιστείς το σπίτι σου ακόμα και αν είναι χάλια στα θεμέλια. Ακόμα και αν έχει αμαρτήματα. Αν το κλείσεις, αν το παραδώσεις στο χρόνο και στη λήθη, δεν μπορείς πια να μιλάς για σπίτι... Είναι πολύ πικρό οι λιλιπούτειοι του σήμερα να καταργούν τη Λιλιπούπολη των μεγάλων. Και μόνο το γεγονός ότι έχουν ακουστεί από την ΕΡΤ οι φωνές του Χατζιδάκι, του Ελύτη, του Κατράκη, τι άλλο να πω...».

Είπαμε, σεβαστή η άλλη γνώμη και η συγκίνηση αλλά μήπως το έχουμε παρατραβήξει με τις δηλώσεις συμπαράστασης σε ένα κανάλι που δεν κλείνει αλλά που θα ανοίξει μικρότερο και πιο «καθαρό»;

Ποιος είπε στην κ. Κανέλλη ότι με το να κλείνει η ΕΡΤ κλείνει μαζί της και η ιστορία; Ο Χατζηδάκις, ο Κατράκης, ο Ελύτης, η Λιλιπούπολη και όλος ο καθαρός πολιτισμός που προσέφερε η ΕΡΤ δεν διαγράφονται. Ποιος είπε ότι ο Σαμαράς μαζί με το διεφθαρμένο κανάλι σβήνει και το αρχείο του ή την προσφορά του; Το παρελθόν, καλό ή κακό κανείς δε μπορεί να το σβήσει, αλλά και κανείς δε μπορεί να διατηρεί μια αρρωστημένη κατάσταση γιατί κάποτε ο τεράστιος Χατζηδάκις έκανε τεράστιο έργο. Επομένως, όλες αυτές οι οιμωγές μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Άλλωστε, ίσως το μόνο σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ είναι η ψηφιοποίηση του αρχείου της ώστε να το βλέπει κάθε Έλληνας και να το χαίρεται. Η πολιτιστική κληρονομιά δεν σβήνει με καμιά Πράξη, αλλά ούτε θέλει και κανείς να το κάνει. Τελεία και παύλα.

Από την άλλη, η κ. Κανέλλη που χαρακτηρίζει σπίτι την ΕΡΤ ή κούνια της που γίνεται προσάναμμα, μήπως μπορεί να μας πει τι είναι ο 902, η Τυποεκδοτική και ο Ριζοσπάστης; Αυτά δεν είναι σπίτια της που τα ’καψε η φοβέρα του Κόμματος; Εκεί γιατί δεν έκλαψε κανείς, οι εργαζόμενοι εκεί δεν έχουν στόματα να θρέψουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περικλής avatar
  Περικλής 16/06/2013 18:41:26

  Άλλο μια ιδιωτική επιχείρηση ή κομματικός προπαγανδιστικός μηχανισμός όπως το 902 και άλλο η δημόσια τηλεόραση. Ούτε εσείς δεν τα πιστεύετε αυτά.

  Ο Σαμαράς έκανε μεγάλο λάθος με το να ρίξει μαύρο. Έπρεπε να είχε ήδη έτοιμη τη ΝΕΡΙΤ ώστε να μη χρειαστεί να δούμε μαύρο. Μέγα σφάλμα, και τα πήγαινε συμπαθητικά ως τώρα.

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Περικλής 16/06/2013 18:43:18

   Υ.Γ.: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα τον ψήφιζα αν αύριο είχαμε εκλογές. Μήπως και ξεβρωμίσει ο τόπος. Αλλά είναι βλακεία μια κίνηση που με καλύτερους χειρισμούς θα είχε 60-70% αποδοχή να εγείρει αντιδράσεις.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Περικλής 16/06/2013 19:55:15

   Πέστα στο Μανιτάκη φίλε μου που υποτίθεται είχε μήνες τώρα το πλάνο για τις 2000 θέσεις που θα μειωνόταν το δημόσιο και όταν ήρθε η ώρα ήταν φούσκα.

  • εν δυνάμει Διγενής Ακρίτας avatar
   εν δυνάμει Διγενής Ακρίτας @ Περικλής 17/06/2013 07:57:28

   Επρεπε ακούγεται να είναι κλειστή το τέλος Ιουνίου; Γιατί; Κάτι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για τους λόγους!

 2. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 16/06/2013 18:42:02

  -Σεπτέμβριος 2012:
  "Το ΚΚΕ ανακοίνωσε επισήμως την παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», για οικονομικούς λόγους. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Περισσού, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, εξαιτίας του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.
  «Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως η ΚΕ είχε ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης του «902»".

  - Απρίλιος 2013:
  "Συνεχίζονται οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» που μεσολάβησε λόγω του συνεδρίου του ΚΚΕ. Τρείς ακόμα δημοσιογράφοι της κομματικής εφημερίδας προστέθηκαν στον κατάλογο των απολυθέντων, ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν έχει κλείσει ακόμα. Πρόκειται για τους κκ. Γ. Μιχαηλάρη, Π. Κακαλή και Γερ. Χολέβα. Οι πρώτοι δυο ήταν μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν στο πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει ο Περισσός προσφεύγοντας στην ΕΣΗΕΑ μαζί με άλλους δώδεκα συναδέλφους τους, ενώ είχαν κάνει και ασφαλιστικά μέτρα για την μην καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών, ενώ ο τρίτος ήταν μεταξύ των διαφωνούντων που αρθρογράφησαν στον προσυνεδριακό διάλογο ασκώντας κριτική στην ηγεσία οι επιλογές της οποίας, όπως είχε υποστηρίξει, οδηγούν «προς άλλο κόμμα». Ο συνολικός αριθμός των απολυθέντων εργαζομένων στον «Ριζοσπάστη», ανέρχεται πλέον στους δέκα επτά."

  Υποκριτές του αισχίστου είδους.
  Εκλογές για να τελειώνουν και αυτοί. Είναι ωραία στην β εθνική της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

  • Σωτήρης avatar
   Σωτήρης @ Κώστας ΜΠ 17/06/2013 00:04:21

   To KKE δεν πεθαινει ΠΟΤΕ. και βαζουμε σε αυτο οσο στοιχημα θελει ο καθενας

   • Ήσκιος avatar
    Ήσκιος @ Σωτήρης 17/06/2013 00:08:03

    Το ζήτημα δεν είναι οτι δεν πεθαίνει ποτέ...
    Πότε θα αναστηθεί και ΑΝ είναι το ερώτημα

 3. kotstak avatar
  kotstak 16/06/2013 18:45:02

  Ο δημοσιογράφος, όταν εργάζεται κάπου, πρέπει να γνωρίζει τρία πράγματα:
  1. Ποιος πληρώνει το μισθό του.
  2. Εάν αυτός που πληρώνει το μισθό του το ξέρει και το επιθυμεί.
  3. Ποιος έπρεπε να πληρώνει το μισθό του.

  Η κυρία Κανέλλη αυτά, επειδή είναι και επιχειρηματίας, όχι απλά έπρεπε να τα ξέρει, έπρεπε και να τα διδάσκει.

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 16/06/2013 19:12:01

  Γιατί στα άλλα ιδιωτικά ΜΜΕ που απέλυαν δημοσιογράφους το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν ύψωνε τη μπαντιέρα κατά της ιδιοκτησίας του μέσου και καλούσε σε επαναλαμβανόμενες απεργίες τους εργαζομένους σε αυτό; Θυμάσαι κάτι αντίστοιχο στις απολύσεις στον 902 και το Ριζοσπάστη από το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ;

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Συριζαλβανία του Χότζα 16/06/2013 19:17:27

   Διότι το ΚΚΕ είναι στον κόσμο του. Δε με αφορά το τι κάνει αρκεί να μη δυσχεραίνει την πρόοδο της χώρας.

   Το τι γίνεται με τη δημόσια τηλεόραση με νοιάζει και με αφορά όμως.

   Μη συγκρίνουμε το τι γίνεται στο 902 και στα ιδιωτικά κανάλια με το τι γίνεται στη δημόσια τηλεόραση. Μήλα και πορτοκάλια.

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 17/06/2013 00:31:43

  «Σαν να καίνε την κούνια μου, να την κάνουν προσάναμμα. Πρέπει να υπερασπιστείς το σπίτι σου ακόμα και αν είναι χάλια στα θεμέλια. Ακόμα και αν έχει αμαρτήματα. Αν το κλείσεις, αν το παραδώσεις στο χρόνο και στη λήθη, δεν μπορείς πια να μιλάς για σπίτι… "
  Τόσο εγωιστική άποψη, από βουλευτή !
  Πότε ισχύει αυτή η φράση της κ. Κανέλλη ; Μόνο όταν κανείς ζει αποκλειστικά, για τον εαυτό του, έχοντας κλεισμένο το "εγώ" του, στο "χθες" και στο "σήμερα".
  ΟΜΩΣ αυτή η φράσση δεν ισχύει, όταν κανείς ξεπερνά το εγώ και τις αναμνήσεις του,
  όταν προνοεί για τα παιδιά του, για τα παιδιά των παιδιών του, για τους νέους και τους αγέννητους, για το ΜΕΛΛΟΝ.
  Σ' αυτήν την περίπτωση, οφείλει να γκρεμίζει ό,τι σαθρό, για να χτίσει από την αρχή, επάνω σε γερά θεμέλια. Εξάλλου, οι αναμνήσεις της κούνιας δεν σβήνουν ποτέ από την καρδιά (για όσους έχουν...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.