#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2012 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόκκινη κάρτα του Spiegel στον Τόμσεν και την παρέα τουΈνα εντυπωσιακό άρθρο το οποίο θα κάνει αίσθηση, δημοσιεύσει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και δεν είναι τυχαίο ότι το κάνει αυτό. Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι τροικανοί είναι

πιόνια πολιτικών συμφερόντων και προτείνεται η διάλυσή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

«Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.

«Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», υποστηρίζει το περιοδικό.

Επομένως, δύο είναι τα θέματα που βγαίνουν από το ρεπορτάζ.

Το πρώτο ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα βγάλουν κόκκινη κάρτα στον Τόμσεν και την παρέα του, αυτοί που τους επέλεξαν.

Και το δεύτερο ότι είναι πολιτική η απόφαση για το αν θα σωθεί η Ελλάδα κι όχι με βάση την έκθεση της τρόικας.

Κατά τα άλλα το Spiegel δικαιώνει το Antinews που τα είπε από νωρίς για τον κ. Τόμσεν και την παρέα του:

Ο Τόμσεν να πάρει το Μνημόνιο και να φύγει!

Το πρόγραμμα του Τόμσεν είναι για τα μπάζα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 01/10/2012 17:05:57

  Η διαμάχη Αγγλίας Γαλλίας για τον έλεγχο της αμερικής κατέληξε στον πόλεμο της ανεξαρτησίας.
  Η διαμάχη ΗΠΑ Γερμανίας για τον έλεγχο της Ελλάδος-και όχι μόνο- που θα καταλήξει;

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Χμμμμ 01/10/2012 17:28:56

   Νά, μιά καλή αφετηρία για να προσεγγίσει κανείς,έστω,μέρος της
   αλήθειας απο τα διαδραματιζόμενα των τελευταίων ημερών!
   Και κάτι άλλο: γιατί οι Γερμανοί μας υποβάλλουν το αίτημα της
   επιμήκυνσης;...δεν υπήρξε πρωτογενής δική μας ιδέα...ούτε και
   είναι τόσο επωφελής,αφού συνοδεύεται απο το σύνολο των
   υφεσιακών μέτρων...γιατί όχι το νέο κούρεμα που ζητά η άλλη
   πλευρά;
   Μπορεί να περνάμε φάση παρακμής...δεν είμαστε,όμως,τόσο
   εύκολα διαχειρίσιμος λαός,μιάς κάποιας ζώνης απρόσκοπτων
   επενδύσεων και κινέζικων μεροκάματων...που ξέρεις; ίσως, άν
   πατηθεί ο κάλος υπέρμετρα, να βγεί λαγός απ'το μανίκι,λέω ίσως...!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ βαγόνι 01/10/2012 18:33:17

    Αμήν στο ίσως!

   • Tasos avatar
    Tasos @ βαγόνι 01/10/2012 18:48:26

    ο λαγός ακόμα δε βγαίνει λόγω της λεπτής ισορροπίας που θέλει την κρίσιμη μάζα να ψευτοσυντηρείται έστω με 1 σύνταξη ή 1 πετσοκομμένο μισθό ανά σπίτι, πράγμα που κρατάει κάπως και το 1εκ ανέργων που αλλιώς θα ψάχναν φαί στους κάδους. Φαντάζομαι ότι η αλλαγή πλεύσης κάποιων στην Ευρώπη ίσως προέρχεται από την αίσθηση ότι σε λίγο πέφτουν σε τοίχο οπότε το πλάνο τους να είναι να αφήσουν κάτι μικρό που η ευρεία μάζα να φοβάται να το χάσει. Κι ως γνωστό, αν ο άλλος δεν έχει τίποτα να χάσει τότε σπάει η ισορροπία.

    • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
     Εμμανουήλ Πρόιος @ Tasos 01/10/2012 18:53:25

     Σωστός!

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/10/2012 18:06:20

  Αν δεν δείξουμε εμπιστοσύνη στο Σαμαρά και μόνο γκρινιάζουμε κινδυνεύουμε να πέσει η κυβέρνηση και να μην ωφεληθούμε από την πολιτική απόφαση της ΕΕ να μας στηρίξει. Οι εδώ σχολιαστές κατά πλειοψηφία δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό. Νομίζουν δεδομένη την εξ ανάγκης παραμονή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση. Δεν είναι όμως έτσι. Επίσης είναι σαν να λέμε ότι ο Σαμαράς μας πρόδωσε. Να ξεκολλήσουμε

 3. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 01/10/2012 18:09:02

  Εντάξει, εντάξει, αρκετά με τις θεατρικές υπερπαραγωγές πολύπλοκου -για να ναι πειστικό- σεναρίου. Τελειώνετε με το θέατρο...

 4. xp avatar
  xp 01/10/2012 18:21:18

  To ΔΝΤ θέλει κουρεμα και είναι ποιο ρεαλιστικο.Η Γερμανία αργό θάνατο,ίσως για να μην φανεί η φουσκα των δικών της τραπεζών.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/10/2012 18:50:14

  Οι υπάλληλοι της τρόικα είναι υπάλληλοι. Οι 3 προιστάμενοι της κάτι σαν τα golden boys των τραπεζών το 2008.
  Ποσώς ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των "μετόχων", δηλ. το δημόσιο χρήμα, τα λεφτά των φορολογουμένων της Ευρώπης (και όχι μόνον), που δίδονται στα τρύπια προγράμματα σταθεροποίησης των "PIIGS". Οι παχυλοί μισθοί τους ενδιαφέρουν και τα bonus.
  Κάποια στιγμή, αργά αλλά μοιραία, οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί προιστάμενοι θα σκεφτούν τα πεταμένα λεφτά, όπως έγινε τo 2008 στο Αμέρικα.
  Ο νέος "Alan Greenspan" θα είναι θηλυκού γένους, με το όνομα Christine, και θ' αναφωνήσει όπως εκείνος "εκάναμε μεγάλα λάθη". H ίδια θα είναι και Greenspan και Ben Bernanke.
  ¨Οπως στην καρέκλα του Henry (Paulson) ανέβηκε ο Timothy (Geitner) με την Κευνσιανή πολεμική κραυγή "Quantitative easing", έτσι στη θέση του Wolfgang (Schauble) θ' ανέβει κάποιος Peer (Steinbruck) ή Jürgen (Trittin): Και θ' ακουστεί η ξεχασμένη πολεμική κραυγή "τώρα επενδύουμε στην Ευρώπη".
  Οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικα θα συνεχίσουν να παίρνουν καλούς μισθούς και (κάπως μικρότερα) bonus, αλλά θα ξαναγίνουν μετριότητες-οικονομολόγοι της ρουτίνας και άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.
  Να μου το θυμηθείτε: Τα πολιτικά λάθη επιδέχονται μόνον πολιτικές διορθώσεις. Ποτέ "τεχνοκρατικές".

  • Tasos avatar
   Tasos @ Ο Θείος 02/10/2012 00:53:02

   Τα γερμανά άμα τους πείς για QE βγάζουν σπυράκια και έχουμε πολλά ψωμιά για ευρωομόλογα και τέτοια κόλπα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Tasos 02/10/2012 12:04:27

    Τα δεξιά γερμανά, επί το ακριβέστερον.
    Όπως ακριβώς και τα δεξιά αμερικανά.
    Αλλά (ωιμέ), και τα πιό πολλά δεξιά ελληνά.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 02/10/2012 14:45:38

     Βλέπε flat tax.
     Σαν Ουκρανοί ή Βούλγαροι οικονομολόγοι σε αποτοξίνωση, της δεκαετίας του 1990.
     Ο flat tax είναι η μεθαδόνη του εξαρτημένου κομμουνιστή.

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 01/10/2012 20:19:53

  Η Οικονομία είναι δύσκολη υπόθεση για να την εμπιστευτείς στους οικονομολόγους-τεχνοκράτες..Αμα τυγχάνει να είναι και καθηγητάδες ακόμη χειρότερα.

  Πολύ το μαγειρεύουν το δικό μας μενού οι μαγείροι...Δεν τους βγαίνει η συνταγή, κόβετε η μπεσαμέλ,χάθηκε το αλάτι ?
  Το τουρλού πάντως θέλει και ομπάμια αλλιώς δεν πετυχαίνει με τίποτε.

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 01/10/2012 21:30:58

  Θα μπορουσαμε να ειχαμε αποφηγει πολλα αρνητικα αν διωχναμε απο την αρχη τον Τομσεν.Επιτελους αρχησαν να ξυπναναι μερικοι.

 8. δημης avatar
  δημης 02/10/2012 01:31:18

  "Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι τροικανοί είναιπιόνια πολιτικών συμφερόντων και προτείνεται η διάλυσή τους."...
  Και...εμείς που τους περάσαμε για μέλη της Φιλοπτώχου της Ενορίας μας .... λάθος κάναμε;;;;;;;
  Πάντως ...έτσι που το πάει το...έγκριτο περιοδικό σε μία δεκαετία μπορεί να ...αντιληφθεί ότι ο..Χίτλερ ήταν ηγέτης της Γερμανίας και αιματοκύλισε τον κόσμο...
  Εκτός άν ...αν που δεν το υποψιάζομαι .... βάζει και αυτό λίγη ζαχαρίτσα στο έξω μερος του ..φαρμάκου που θα μάς εξασφαλίσει αιώνιο ζωή... ( ο...Μαυρογιαλούρος έλεγε θα σας εξαφανίσωμε ...αντί εξασφαλίσουμε γλώσσα λανθάνουσα...) .

 9. Evrimedon avatar
  Evrimedon 02/10/2012 08:43:46

  Οι Ελληνες συμπεριφερομεθα στους ξενους σαν να ειμαστε ραγιαδες ,υποτελεις τους, νοιωθουμε μειωνεκτικα απεναντι τους. Οι ξενοι δεν εχουν τα ιδια συναισθηματα και συμπεριφορες οπως εμεις, τον ξενο αμα τον κερασης ενα τσιγαρο σε κοιταζει περιεργα , αμα τον χτυπισης φιλικα στην πλατη παρεξηγητε, αμα του χαμογελας σε υποπτευετε . Εμεις συμπεριφερομενοι σαν δουλοι τους ,στους Τροικανους τους παραχωρησαμε σπιτι να μενουν δωρεαν,φαγητο δωρεαν , μεταφορες δωρεαν ,ολα δωρεαν με εξοδα του κρατους. Οι ξενοι δεν τα θελουν αυτα και μας παρεξηγουν , υποπτευονται οτι ειμαστε υπουλοι , κατωτεροι τους και γιαυτο τους καλοπιανουμε. Κανονικα θα επρεπε ουτε νερο να μην τους δινουμε και ολα να τα πληρωνουν απο την τσεπη τους. Για να καταλαβετε ποσο ηλιθιοι ειμαστε σαυτα τα ζητηματα θυμηθητε παλια οταν για πρωτη φορα αρχιζαν να ερχονται λαθρομεταναστες στην Ελλαδα οι κατα τοπους Μητροπολιτες αντι να τους διωξουν με τις κλωτσιες ετρεχαν και τους εδιναν κουβερτες και φαγητο και να το αποτελεσμα γεμισαμε βια και εγκλημα. Το 1984 βρεθηκα για καποια εργασια μου στις ΗΠΑ και μια μερα Αμερικανοι και εγω επρεπε να βγουμε εξω στο υπαιθρο για μετρησεις ,εγω δεν πηρα μαζι μου ουτε φαγητο ,ουτε νερο διοτι ηλπιζα στις 2 να τελειωνε η εργασια μας , λοιπον σας λεω οτι κατα της 3 το μεσημερι καναμε διαλλειμα για φαγητο ολοι βγαλανε φαγητα , αναψυκτικα και τρωγανε μπροστα μου σαν τα μοσχαρια και κανεις δεν μου προσφερε ουτε λιγο φαγητο ουτε αναψυκτικο , αυτο δεν το ξεχναω ποτε στην ζωη μου.

 10. noname avatar
  noname 03/10/2012 11:17:43

  Είστε γελοίο site,blog και ο λόγος είναι απλός.Δε δέχεστε την αντίθετη άποψη ακόμα και όταν αυτή είναι τεκμηριωμένη και γραμμένη χωρίς προσβολές.Αναφέρομαι στο σχόλιο που έκανα κάτω από όσα έγραψε ένας εδώ μέσα που δε θεωρεί ότι ο Αντωνάκης μας πούλησε,επίσης!!!Σας διαγράφω μια για πάντα και σας γράφω ξέρετε που!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.