#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/01/2011 09:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόκκαλης υπέρ παγκοσμιοποίησηςΘετικές είναι οι προοπτικές της Ελλάδας στη νέα παγκοσμιοποιημένη γεωπολιτική σκηνή που διαμορφώνεται σήμερα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που έκανε το γνωστό αμερικανικό κέντρο αναλύσεων Rand για λογαριασμό του «Ιδρύματος Κόκκαλη». Η έρευνα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο από τον Ιαν Λεσέρ, έναν από τους ερευνητές που τη συνέταξαν.


Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11 Σεπτεμβρίου ενδυνάμωσε τις στρατηγικές επιλογές της Ελλάδας προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στα Βαλκάνια. Επίσης χαιρέτισε το διάλογο Κληρίδη - Ντενκτάς στην Κύπρο.


Ο Σ. Κόκκαλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των εχθρών της παγκοσμιοποίησης. «Η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, «δεν είναι θύμα, αλλά αγωγός της παγκοσμιοποίησης». Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι «σε αντίθεση με άλλους άδραξαν τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στην περιοχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/01/2002

ΣΣ: Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον η Στάζι για να σχολιάσει το τελευταίο για τον Ψυχρό Πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 06/01/2011 10:00:20

  Θέλει η π@@@@@α να κτυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...
  Οσο γιά την Στάζι, ποιός σας είπε ότι δεν υπάρχει ? Στάζ(ε)ι μέλι !

 2. KM avatar
  KM 06/01/2011 10:47:22

  Κέντρο αναλύσεων Rand; Βρε, βρε... Η Ayn Rand ήτανε απολογήτρια σε θεωρητικό/«δογματικό» επίπεδο του «εγωϊσμού» (ή «παρτακισμού» όπως τον αποκαλώ εγώ), δηλαδή ήθελε να πείσει τον κόσμο ότι το κοινό καλό προκύπτει... όταν ο καθένας δρα αμιγώς εγωιστικά και ιδιοτελώς, αδιαφορώντας για τους άλλους. Πρόκειται για μια νοσηρή «θρησκεία» που προάγει την υποδούλωση της κοινωνίας και όλων στην άκρατη ατομοκρατία και νομιμοποιεί ηθικά τον νόμο της ζούγκλας. Ασφαλώς, ορισμένοι κύκλοι αβαντάρουν αβέρτα τέτοιες αντιλήψεις (με ιδρύματα, θινκ τανκ κλπ).

  Τις αντιλήψεις αυτές τις συνοψίζει η φράση της Ραντ: «I am not primarily an advocate of capitalism, but of egoism.» Δηλαδή «Δεν είμαι κήρυκας πρωτίστως του καπιταλισμού αλλά του εγωϊσμού».

  • John treats, john drinks avatar
   John treats, john drinks @ KM 06/01/2011 14:26:51

   http://en.wikipedia.org/wiki/RAND_Corporation
   Gia na mh leme o,ti theloume...

   • KM avatar
    KM @ John treats, john drinks 06/01/2011 15:56:15

    Το άρθρο δεν ήταν σαφές, εγώ προφανώς αναφερόμουν στο

    h++p://en.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand_Institute

    παρακλάδι του οποίου είναι το
    h++p://www.aynrand.org/site/PageServer?pagename=media_topic_multiculturalism

    Αν και «συνωνυμία», δεν χρειάζεται να το ψάξεις και πολύ για να δεις προς τα που συγκλίνουν όλα αυτά...

 3. ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΟΣ avatar
  ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΟΣ 06/01/2011 10:55:30

  ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ,ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΠΟΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
  ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ...

 4. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 06/01/2011 12:42:19

  Στις εγκαταστάσεις του δεν μπήκαν οι κοριοί της Vogafone;

  h**p://spectrum.ieee.org/telecom/security/the-athens-affair

 5. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 06/01/2011 12:58:00

  Έχει όμως φωτογραφίες (και όχι μόνον), με Νεοδημοκράτες, με Φλωράκηδες...

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/01/2011 13:17:25

  Ποιοι κυβέρνησαν/κυβερνούν την Ελλάδα βρεεεεε...

  Καλά λέγεται "1 φωτό 1000 λέξεις" - γιαυτό καμιά φορά βαριέμαι να γράφω.
  Τι να γράφεις και τι να εξηγείς...

  Όλη η πρόσφατη νεοελληνική ιστορία στη χαρά στις φωτο.
  Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί..

  Και στη δουλικότητα με την οποία ο Μαντέλης σπεύδει να σηκωθεί όρθιος για να τον χαιρετήσει ο "μεγάλος".

  Τουλάχιστον ο μακαρίτης ο Κίτσος τους στήριζε λόγω συμφέροντος και ιδεολογίας αλλά είχε τα @@ όταν θιγόταν να τους αντιμετωπίζει σαν αυτό που ήταν, σκύβαλα.
  Από το "Τσοβόλα είσαι συνένοχος ή βλαξ;" μέχρι τον "κοκκαλίνο".

  Κι ο Ανδρέας ο Λοβέρδος από τη μυστηριώδη σέχτα "Αριστερά του ΚΚΕ" στη δεκαετία του 70 με την ευγενική συνδρομή του συστήματος Κόκκαλη πρώτος βουλευτής στη Β' Αθήνας με 130.οοο σταυρούς.
  Δεν ήταν όλοι γνωστοί σου, ε Ανδρέα;

  Αφού πέρασες τα πιο επώδυνα μέτρα για την αγορά εργασίας κατ' επιταγήν του ΔΝΤ αποτελειώνεις το πτώμα της δημόσιας υγείας.
  Χωρίς να βάλεις μυαλό ούτε όταν παρά λίγο να πας σαν το σκυλί στ' αμπέλι.

  Κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους από έναν "αριστερό".
  Γιατί να υπάρχει όριο ξεφτίλας κάτω απ' το οποίο δεν δικαιούται να πέσει ένας πολιτικός, όπως σοφά δήλωσε ο βόθρος και συνάδελφός σου στο υπουργικό Ανδρέα μου;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Προφήτης 07/01/2011 16:52:02

   Βροντάν όλα τα σίδερα, βροντoύν κι οι σακοράφες..

 7. Dal avatar
  Dal 06/01/2011 13:24:04

  Τον περασμένο Οκτώβριο οι ΗΠΑ, δια του υπουργού οικονομικών τους Τίμοθυ Γκάιντνερ εισηγήθηκαν την επιβολή έλεγχου στα εμπορικά πλεόνασμα και αντίστοιχα στα εμπορικά ελλείμματα των χωρών, με μια διακύμανση της τάξεως του +4%εως -4%. Η πρόταση διατυπώθηκε με επιστολή στους υπουργούς οικονομικών των G 20, λίγο πριν την τελευταία σύνοδο στη Ν. Κορέα. Οι ΗΠΑ ουσιαστικά εισηγήθηκαν μια αρχική ρύθμιση στην παγκοσμιοποίηση.
  Στις ΗΠΑ, των οποίων το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαίνεται μεταξύ του 6 και 4%, έχει αρχίσει μια έντονη εδώ και καιρό σχετική συζήτηση, που οδήγησε μάλιστα στον νομπελίστα οικονομολόγο Πώλ Κρούγκμαν, να προτείνει να επιβληθούν δασμοί στα κινέζικα προϊόντα της τάξεως του 35%.
  Στη χώρα μας, στην οποία όπως γνωρίζουμε το αντίστοιχο έλλειμμα ανήλθε στο 15%, η συζήτηση αυτή ούτε καν αναπαράγεται στα ΜΜΕ, μολονότι τέθηκε από την μακράν πρώτη οικονομική δύναμη του πλανήτη, αυτήν που επέβαλε την παγκοσμιοποίηση, γεγονός το οποίον αυτό καθ εαυτό θα έπρεπε να προβληματίσει.Tο ανακύψαν ζήτημα φαντάζει να απασχολεί περισσότερο τις ΗΠΑ, οι οποίες μάλιστα έχουν τη σχέση εξαγωγών- εισαγωγών με τη Κίνα στο 1:4, παρά την Ελληνική κοινωνία, καίτοι η αναλογία αυτή για τη χώρα μας βρίσκεται στο 1:24!!!. Όπως πάντα εμείς τον ύπνο του δικαίου. Περί άλλα τυρβάζουμε.
  Θέλω να μάθω τώρα την γνώμη της Rand

 8. babayaro avatar
  babayaro 06/01/2011 13:42:07

  Το λοιπον,ο θειος Σωκρατης ειναι τα τελευταια 20 χρονια αυτο που λεμε συνωνυμο της διαπλοκης και κατι αλλα κλισε...
  Πρεπει να του αναγνωριστει ομως,πως ηταν πρωτοπορος στην μεταφορα υψηλης τεχνολογιας και τεχνογνωσιας απο το εξωτερικο,εστησε τον ομιλο της intracom και εγινε η πρωτη ελληνικη επιχειρηση εξαγωγης εγχωρια παραγομενης τεχνολογιας..
  Εν ολιγης,κρατησε ελληνες επιστημονες εδω,βοηθησε την καταβαραθρωμενη ντοπια αμυντικη βιομηχανια,παιρνοντας συμβολαια που αλλοτε αξιζε,αλλοτε οχι..αλλα αυτο ειναι ενα θεμα που θα το δουμε μονο μεσα απο το βαθος της ιστοριας... ο πρακτορακος της σταζι εχω την εντυπωση πως λειτουργησε μεσα στα πλαισια του-ετσι οπως τον εννοουμε εμεις στο μαντελισταν-ανταγωνισμου.. ο εχων τα περισσοτερα λαδια,παιρνει και την δουλεια στο τελος.Οι χαμενοι,αυτοι που δεν ειχαν,η που δεν τα εχωσαν εκει που επρεπε,βγαινουν και καταριουνται την διαπλοκη(βλεπε αλαφουζο και καθημερινη)...
  μεχρι την επομενη δουλεια..

 9. LATIN AMERICA avatar
  LATIN AMERICA 06/01/2011 16:07:59

  He is the real boss!

 10. κοπριτης avatar
  κοπριτης 06/01/2011 17:11:03

  Βλέπω και τον υποτακτικό Λοβέρδο στις φωτο

 11. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 06/01/2011 17:56:34

  Σύμβαση συνολικού ύψους 51,6 εκατ. ευρώ υπέγραψε η INTRAKAT με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια-Κασσανδρεία του Οδικού Κυκλώματος Κασσάνδρας Ν.Χαλκιδικής».

  Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας του Ν. Χαλκιδικής και συγκεκριμένα του τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία συνολικού μήκους 17 χιλιομέτρων εκ των οποίων στα πρώτα 5,5 χλμ πρόκειται να γίνει διαπλάτυνση του υφισταμένου δρόμου ενώ τα υπόλοιπα 11,5 χλμ θα κατασκευαστούν σε νέα χάραξη. Η σύνδεση του οδικού τμήματος με το υπάρχον δίκτυο οδών γίνεται μέσω δύο ανισόπεδων κόμβων, ενός στην περιοχή Φώκαιας και του άλλου στην περιοχή της Κασσανδρείας, η κατασκευή των οποίων περιλαμβάνεται στην εν λόγω εργολαβία.

  Ο δρόμος θα έχει χαρακτηριστικά οδικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας.

  Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
  http://taxalia.blogspot.com/2011/01/52.html

 12. zackii avatar
  zackii 06/01/2011 19:36:23

  Ο <> ήταν ο Κοσκωτάς..στη θέση του Κοσκωτά. Μονο που κάποιοι έμαθαν το μάθημά τους και δεν τον έμπλεξαν με τον τύπο.

  • zackii avatar
   zackii @ zackii 06/01/2011 19:37:07

   Στα εισαγωγικά είναι η λέξη -θείος-

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.