Κωνσταντοπούλου: Πρίγκηπας ο Ρωμανός
08/12/2014 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κωνσταντοπούλου: Πρίγκηπας ο Ρωμανός

Συνεχίζεται το ύπουλο, το βρόμικο παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες ενός νέου παιδιού που κάνει απεργία πείνας και κινδυνεύει να πεθάνει πριν την ώρα του. Το κόμμα του μπάχαλου, που πουλάει «προστασία» και οικειοποιείται κάθε τι που μοιάζει με... κοινωνικό κίνημα, επανάσταση, εξέγερση, αποφάσισε και τώρα να υιοθετήσει και τον Νίκο Ρωμανό.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός χθες, ξεχνούν οι Συριζαίοι εσκεμμένα ότι ο Ρωμανός καταδικάστηκε για ληστεία με καλάσνικοφ. Αλλά μπορεί κάποιοι να το παίζουν υπερασπιστές του νεαρού, υπάρχουν κι άλλοι που έχουν... ξεφύγει. Μια από αυτούς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που έγραψε άρθρο αφιερωμένο στον Γρηγορόπουλο και τον Ρωμανό. Με... δάκρυα στα μάτια και... έτοιμη να αρπάξει τις ψήφους των ευαίσθητων πολιτών η καλή μας η Ζωή, αυτή η ευγενική ψυχή που στάζει μέλι για όποιον μιλάει, πώς λέτε ότι χαρακτηρίζει τον Ρωμανό;

«Πρίγκηπας» είναι για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο νεαρός. Κουβέντα για το τι έχει κάνει και το τι απειλεί να κάνει στην πατρίδα του. Είναι πρίγκηπας για τη Ζωή ο Ρωμανός. Ενώ οι άλλοι πρίγκηπες, που δουλεύουν από 18 ετών για το μεροκάματο, που έχουν φάει σφαλιάρες απίστευτες, απογοητεύσεις από την ίδια τους τη χώρα τι είναι; Παρακατιανοί;

Γιατί όλοι αυτοί οι νέοι του μόχθου, των σπουδών, της προκοπής, που αγαπάνε την πατρίδα τους και δεν την καίνε με την πρώτη ευκαιρία δεν είναι πρίγκηπες και είναι ο Ρωμανός;

Έλεος, πια. Ας σταματήσει η κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης.

Όσο για την Κωνσταντοπούλου τι να πεις; Την έχει μάθει το Πανελλήνιο για το ήθος και το ύφος της. Με δακρύβρεχτα άρθρα σαν το παρακάτω νομίζει ότι θα εμφανιστεί πιο ευαίσθητη;

Διαβάστε το άρθρο

«6 Δεκέμβρη 2014, Το τραγούδι του νεκρού αδελφού

Όλες αυτές τις μέρες στη σκέψη μου είναι δύο δεκαπεντάχρονα παιδιά. 6 Δεκέμβρη 2008. Στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, 9 η ώρα το βράδυ. Ο Αλέξανδρος και ο Νίκος. Είχαν ραντεβού για τη γιορτή του Νίκου. Πήραν από το ψιλικατζίδικο αναψυκτικά και κάθονταν με άλλα παιδιά, στο κέντρο της πόλης. Στα γύρω καταστήματα, άνθρωποι όλων των ηλικιών έπιναν τον καφέ τους. Μετά, θα πήγαιναν σε ένα πάρτυ. Ο Αλέξανδρος είχε αγοράσει ένα βραχιόλι με μια καρδιά για να προσφέρει στην αγαπημένη του…

Αυτό το ήσυχο βράδυ του Αγίου Νικολάου, δύο αστυνομικοί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο, στη μέση του δρόμου, επιτιθέμενοι απρόκλητα και πυροβολώντας στο ψαχνό άοπλα, αμούστακα παιδιά. Δύο πυροβολισμοί. Ο ένας στην καρδιά, ο άλλος στην ψυχή. Δύο θύματα. Ο Αλέξανδρος, που ξεψύχησε στα χέρια του Νίκου και μιλάει πια μόνο μέσα από τη γελαστή φωτογραφία του, ένας μικρός πρίγκιπας. Κι ο Νίκος, που δίνει μάχη ζωής ή θανάτου, ζητώντας από ένα σύστημα που δεν αναγνωρίζει, εκείνα που το ίδιο σύστημα προσποιείται ότι εγγυάται για όλους.

Ο Αλέξανδρος δεν φαντάστηκε ότι θα γινόταν το σύμβολο εξέγερσης μιας γενιάς από την οποία κάποιοι θέλησαν να αφαιρέσουν ακόμη και το δικαίωμα στο όνειρο. Δεν φαντάστηκε ότι θα έκλαιγαν γι’ αυτόν αγόρια και κορίτσια που δεν τον γνώρισαν ποτέ αλλά συγκλονίσθηκαν από τη δολοφονία του, γιατί είδαν σε αυτόν τον εαυτό τους ή τον αδελφό τους να πυροβολείται και να ξεψυχά πριν ζήσει τη νιότη του. Δεν διάβασε τα χιλιάδες γράμματα που άφησαν γι’ αυτόν παιδιά της ηλικίας του αλλά και μητέρες και πατεράδες, παππούδες και γιαγιάδες. Δεν μύρισε τα λουλούδια που απέθεσαν στον τόπο της δολοφονίας τόσοι και τόσοι ούτε είδε την ταμπέλα που τοποθέτησαν απλοί άνθρωποι-όχι η Πολιτεία- μετονομάζοντας την οδό Τζαβέλλα σε οδό Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Αλέξανδρος δεν είχε ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Και αυτή η αδικία είναι αβάσταχτη, αφόρητη. Και το αμετάκλητο βίωμα, το ανεπούλωτο τραύμα, του ζωντανού φίλου κι αδελφού που δολοφονείται και ξεψυχά στα χέρια σου, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι εξεγείρει όποιον δεν είναι μέσα του νεκρός. Κι από 15χρονα παιδιά κι από νέους ανθρώπους και από ζωντανά πνεύματα, η Πολιτεία δεν μπορεί να περιμένει ούτε να πνίγουν τον πόνο και την οργή τους ούτε να βάζουν το θυμό τους στη φορμόλη της υποκριτικής πολιτικής ορθότητας των συμβιβασμένων.

Ο Νίκος Ρωμανός, ο κολλητός του Αλέξανδρου, 21 χρονών σήμερα, διακινδυνεύει τη ζωή του για τις ιδέες του και για το όνειρο της πρόσκαιρης ελευθερίας, που θα του εξασφαλίσουν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται, αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε, ενώ ήταν προσωρινά κρατούμενος. Συγκρούεται με το Κράτος, αλλά δίνει στη Δημοκρατία μία ευκαιρία να νοηματοδοτήσει ξανά το περιεχόμενό της.

Στα γράμματα των ανθρώπων στον Αλέξανδρο, μία λέξη κυριαρχούσε κι επανερχόταν: ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Συγγνώμη από τον Αλέξανδρο ζητούσαν άνθρωποι άγνωστοι σε αυτόν, που δεν τον προστάτευσαν.

Συγγνώμη ζητούσαν τα παιδιά που δεν ήταν δίπλα του

Συγγνώμη ζητούσαν οι μεγάλοι που άφησαν τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια κοινωνία όπου ένας αστυνομικός θεώρησε ότι έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει με το όπλο του μια αθώα ζωή.

Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού ενεργοποιεί τα ίδια αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που συναισθάνεται την ευθύνη της για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που έχει και πρέπει να έχει το δικαίωμα να εξεγείρεται, να αμφισβητεί, να συγκρούεται ιδεολογικά με το κράτος, να παλεύει για τις ιδέες του και για τα όνειρά του και να μην θέλει να υποταχθεί, αλλά να ζήσει τη ζωή του σύμφωνα με τα ιδανικά του.

Στον τάφο του Αλέξανδρου, η πλάκα γράφει:

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΩΝ 15

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Αν είχα χρόνο…..

Αν μ’ άφηνε ο θάνατος που κανείς δεν σταμάτησε…..

Αν μπορούσα να σας πω……

Πεθαίνω. Όμως εσείς ζείτε…

Δικαιώστε με. Πείτε για μένα. Προ πάντων στους ανύποπτους. Σε κείνους που δεν ξέρουν

Οι φίλοι μου με λέγαν πρίγκηπα

Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι το όνομά μου θα επικρατούσε τόσο πολύ στον κόσμο

Αυτοί οι πρίγκιπες πεθαίνουν αθώοι, δολοφονημένοι, σε μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ»

Ο Αλέξανδρος δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι αυτή η περικοπή από τον Άμλετ θα ταίριαζε τόσο στη σύντομη και τρυφερή ζωή του. Και ο Νίκος μάλλον δεν θα ήθελε να τον παρομοιάζουμε με έναν μικρό πρίγκιπα του ντε Σαιντ Εξυπερύ.

Η εκδικητικότητα απέναντι στο 21χρονο Νίκο Ρωμανό, η δαιμονοποίησή του, η επιμονή ισοπέδωσής του και η απαίτηση υποταγής του, πυροβολούν ξανά και ξανά τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην καρδιά και βρίσκουν ξανά και ξανά τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά στο κούτελο. Αποτελούν κρατική υποτροπή σε ένα έγκλημα με τελικό θύμα τη δημοκρατία. Εκείνοι που εισηγούνται αυτήν την υποτροπή και αδιαφορούν για το αποτέλεσμά της είναι οι πιο αμετανόητοι. οι πιο στυγνοί υπαίτιοι των βιωμένων συνεπειών του εγκλήματος.

Ελπίζω όταν δημοσιεύονται αυτές οι γραμμές, η Πολιτεία να έχει επιτέλους ενεργήσει ώστε να μην δολοφονήσει άλλον ένα μικρό πρίγκηπα, που δίνει μια μάχη που δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να δώσει ποτέ, για λογαριασμό μιας κοινωνίας που δεν έδωσε ακόμη όλες τις μάχες που έπρεπε να δώσει απέναντι σε ένα κράτος που δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη.

Κοινωνία, πολιτεία, πολίτες, πολιτικοί αλλά και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, δικαστές και εισαγγελείς, όλοι έχουμε υποχρέωση να ενεργήσουμε, ο καθένας από τη θέση του, για να ζήσει ο Νίκος και να νικήσει το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια, για μια «ανάσα ελευθερίας», όπως ο ίδιος την περιγράφει. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα μπορούμε να ζητήσουμε συγγνώμη ούτε από τον εαυτό μας.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/12/2014 18:20:34

  Υπερασπιζόμενη τον ψευτοεπαναστάτη του παλαιού ψυχικού η κ. Κωνσταντοπούλου συνηγορεί(;) στην κλοπή από αυτόν και την συμμορία του των όποιων αποταμιεύσεων απλών ανθρώπων, εργατών, γεωργών και άλλων βιοπαλαιστών είχαν χρήματα στην τράπεζα του Βελβενδού, ακριβώς αυτών που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται. πως το λέμε Ελληνιστί. conflict of interest? Τι έχετε να δηλώσετε κ. Κωνσταντοπούλου;

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 08/12/2014 18:25:51

  Αρπαχτικά! Καραδοκούν το ξεψύχισμα ενός παιδιού να το κάνουν ιαχή. Αδίστακτοι! Το ξαναγράφω και δεν θα κουραστώ να το γράφω: ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ. Με τον τρόπο τους είναι αυτοί πρώτοι που τον έχουν καταδικάσει, σπρώχνοντας τον οι ίδιοι, άπονα, στο θάνατο του. Θα είναι το κέρδος του πτώματος τους, που το έπλασαν με τα διεστραμμένα τους μυαλά, εξωθώντας ένα παιδί σε έναν ηρωϊσμό που θα τους αποφέρει πολλά κέρδη. Επενδύουν στο θάνατο του γι'αυτό και στήνουν όλο αυτό τον επικοινωνιακό ορυμαγδό. Τον θέλουν εξάπαντος νεκρό. Έτσι τους είναι χρήσιμος. Ζωντανός τους είναι παγερά αδιάφορος. Δεν θα έκαναν καμιά καμπάνια αν οι πιθανότητες να ζήσει ήταν περισσότερες-σαν την απεργία του Μιχελογιαννάκη ας πούμε.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ iconology2009 08/12/2014 18:46:00

   Γενικά συμφωνώ. Άς δούμε όμως και αυτό, νομίζω έχει συνοχή και λέει αλήθειες: Κάθε εποχή, κάθε γενιά έχει τους ήρωές της, τα σύμβολά της... Εδώ και καιρό, στην Ελλάδα, μέσα από ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα μίσους και οργής γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν ήρωες και σύμβολα. Από εκείνους που όλο περιμένουν την εξέγερση που δεν έρχεται. Εκείνους που ξεροστάλιαζαν στο Σύνταγμα νομίζοντας ότι θα γινόταν πλατεία Ταχρίρ, περίμεναν το κίνημα Occupy από τη Wall Street ότι θα μεταλαμπαδευτεί στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που φαντάζονταν το Φέργκιουσον να δείχνει «εκκλησία» μπροστά στην Αθήνα. Ετσι προσπαθούν να φτιάξουν και τους ήρωες της εποχής. Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένας άνδρας που έκανε μια πολύ σημαντική επιλογή στη ζωή του, την οποία τιμά και σήμερα μέσα από τη φυλακή. Ισως ο ίδιος ο Ρωμανός να έχει κλονισθεί. Ισως να θέλει απλώς να βρει την ευκαιρία να ξεφύγει για να συνεχίσει τον «αγώνα» του. Εκείνοι όμως που τον κάνουν σύμβολο οι ίδιοι το καταστρέφουν. Ο Ρωμανός δεν είναι το «παιδί» που απλώς θέλει να επανενταχθεί, όπως λέει ο δικηγόρος του. Το «παιδί» που κάθε πρωί με τη σάκα θα τρέχει να προλάβει τα μαθήματα και τα εργαστήρια. Ο Ρωμανός είναι άνδρας που στερήθηκε πολλά από τότε που έχασε έναν αγαπημένο φίλο του. Και με όσα άλλα μπορεί να του έχουν συμβεί πιστεύει ότι το μίσος του για την κοινωνία λέγεται αναρχία. Οταν τον αποκαλούν «παιδί» καίνε το σύμβολό τους. Το παιδί είναι εκείνο που νομίζει ότι ο «ένοπλος αγώνας» του είναι ένα παιχνίδι στο xbox. Κι αν χάσει μια φορά θα αγοράσει «ζωές» να ξαναπαίξει. Κι αν χαλάσει η συσκευή η μαμά του θα του πάρει καινούργια... Η αλήθεια είναι ότι ο Ρωμανός δικαιούται να ζήσει όσα δεν πρόλαβε ο Γρηγορόπουλος. Οτι πρέπει να έχει όλα τα δικαιώματα που έχει και ο τελευταίος κρατούμενος. Ο,τι ισχύσει όμως για τον Ρωμανό να ισχύσει και για κάθε νεαρό κρατούμενο στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα. Εκεί που υπάρχουν πραγματικά παιδιά. Που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν, να σπουδάσουν και ίσως έκλεψαν για να ζήσουν. Οχι για να κάνουν επανάσταση. Εξάλλου το xbox δεν το έχουν ακουστά. Για αυτά τα παιδιά δεν θα ακούσετε ποτέ τίποτα. Ούτε από κόμματα ούτε από αρχηγούς. Ούτε θα καεί η Αθήνα για αυτά. Τέτοιοι ήρωες δεν ταιριάζουν στην εξέγερσή τους... (Νίκος Μελέτης, "Έθνος", 6.12.2014)

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ Uncle Stgm 08/12/2014 19:09:03

    Να προσυπογράψω κι εγώ και με τα δυό μου χέρια μάλιστα το κείμενο, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση που έβγαλε μια πολύ επιλεγμένη ομάδα αποφοίτων της σχολής Μωραΐτη-φιλικά διακείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ- είναι-καθόλου συμπτωματικό αυτό-η πρώτη που να αφορά το ζήτημα των σπουδών και της επανένταξης των νέων εγκλείστων. Μέχρι τώρα ποτέ δεν έχουν δείξει ανάλογης ευαισθησίας παρέμβαση και πουθενά. Τώρα που συμβαίνει το παιδί αυτό να είναι κι αυτός απόφοιτος αυτού του πολύ εκλεκτού σχολείου. Δεν βοηθάνε τέτοιες παρεμβάσεις. Στη πραγματικότητα είναι εξαρτήματα ενός επικοινωνιακού μηχανισμού που εκμεταλλεύεται για ίδιον πολιτικό όφελος τη συγκυρία. Το παιδί πεθαίνει κι αυτοί ετοιμάζουν φιέστα ηρωοποίησης-ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΙ; Και το παιδί αυτό είναι ΜΟΝΟ ΤΟΥ εκεί μέσα ενόσω οι άλλοι παίζουν ζάρια με αυτή τη ζωή. και παίζουν εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρουν ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει να τηρούνται οι νόμοι. Σε τελευταία ανάλυση γιατί δεν καταφεύγουν στο Προέδρο της Δημοκρατίας να ζητήσουν Χάρη;(δεν ξέρω αν ο θεσμός ισχύει ακόμη). Αν ισχύει όμως δεν θα το κάνουν, γιατί ο κίνδυνος να του δοθεί η Χάρη(προσωπικά θα το ευχόμουν) θα εξαλείψει την επικοινωνιακή φιέστα που ετοιμάζονται να στήσουν. Το ξαναγράφω: ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΣΑΝ ΛΑΧΕΙΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ-τι κέρδισε η Νέα Δημοκρατία από ένα τέτοιο συμβάν, που προφανώς δεν οργάνωσε; Μια συντριπτική ήττα. Άλλοι κέρδισαν απ'το θάνατο εκείνου του παιδιού. Πάνω κάτι αυτοί που προσδοκούν προσβλέποντας και στου Νίκου Ρωμανού το θάνατο(η χρονική επιλογή δεν είναι τυχαία).

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ iconology2009 08/12/2014 19:45:55

     Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν οι της ΝΔ. Πολιτικά αυτοκαταστροφικοί ως συνήθως. Για να πάρουν στροφή χρειάζονται να διατρέξουν πρώτα ολόκληρο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Οι άλλοι, οι "απέναντι" (δυστυχώς όχι μόνον εξ "αριστερών", αλλά και πάαααρα πολλλοί ακραιφνείς "δεξιοι", είπαμε: Θέλουν "ηρώων και μαρτύρων αίμα". Οι πονηροί γιατί είναι τυπικοί νεοέλληνες πολιτικοί, οι αφελείς γιατί φαντασιακά ζούν ακόμη τη "συνέχεια του Εμφυλίου ως 3ο γύρο". Το πρώτο είναι πολιτική ανεπάρκεια. Το δεύτερο πολιτικαντισμός. Το τρίτο είναι ψυχολογικό σύνδρομο, όχι πολιτική στάση Συμβαίενι και σε καλύτερες οικογένειες: στο Νότο των ΗΠΑ κάποιοι φαντασιώνονται ακόμη (όχι μετά από 65 αλλά μετά απο 200 χρόνια), τη ρεβανς του Αμερικανικού Εμφυλίου. Σε πολύ κόσμο περισσεύει η αδρεναλίνη και η τεστοστερόνη, λείπει όμως η καρδιά και το πνεύμα

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ iconology2009 08/12/2014 20:09:27

     iconology2009
     Εις βαρος του Ρωμανου εκκρεμουν τρια ενταλματα προσωρινης κρατησεις για αλλες υποθεσεις. Οποτε και χαρη να του δοθει για την καταδικη θα παραμεινει στην φυλακη ως κατηγορουμενος προσωρινα κρατουμενος. Ειναι αυτα τα τρια ενταλματα που δεν επετρεψαν στο δικαστικο συμβουλιο να του χορηγησει αδεια

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Zugzwang 08/12/2014 20:24:56

      Μας ζάλισες ρε φίλε με τα εντάλματα. Τα εντάλματα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΝΟΧΗ και η παρακολούθηση των μαθημάτων του με φύλαξη αστυνομικού (τόσοι χαζοφυλάνε άχρηστους χαραμοφάηδες δημοσιοκάφρους),δεν εμποδίζουν τη διεξαγωγή των δικών.

     • βαγγέλας avatar
      βαγγέλας @ Τρελό νερό 08/12/2014 20:32:09

      Ναι καλά, θα τον τραβολογάει μια διμοιρία ΜΑΤ μέσα στα αμφιθέατρα, υπό την βροχή των μολότωφ που θα ρίχνουν τα συντρόφια του... Ρε πάτε καλά, μας δουλεύετε ή έχετε ξεφύγει εντελώς;;

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ βαγγέλας 08/12/2014 21:12:11

      E, τότε σύμφωνα με την άποψή σας, ας τον χώσουμε ισόβια χωρίς καν νόμιμη άδεια ποτέ, για να αισθανθείτε ...ασφαλείς, γιατί πραγματικά απειλείται και η ευημερία, και η ζωή και η ασφάλειά σας, από έναν άνθρωπο. Πλάκα έχετε. Κάνε τε καλύτερα τους μάγκες σ΄όλους εκείνους που σας μαστιγώνουνε ολημερίς χωρίς να βγάζετε άχνα.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Τρελό νερό 08/12/2014 22:00:54

      Ασφαλως και τα ενταλματα δεν σημαινουν ενοχη. Σημαινουν ομως διεξαγωγη ανακρισεων για τρομοκρατικες δραστηριοτητες. Και στις περιπτωσεις αυτες δεν χορηγουνται αδειες στους κατηγορουμενους.

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Zugzwang 09/12/2014 09:14:21

      Ετοιμάζεται η τροπολογία που θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων του Ν.Ρωμανού, με βραχιολάκι γεωγραφικού εντοπισμού. Όλα γίνονται όταν υπάρχει ψύχραιμη προσέγγιση.

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ iconology2009 08/12/2014 20:28:25

     Ας κάνει λίγο πίσω λοιπόν η συγκυβέρνηση, ας επιτρέψει την παρακολούθηση των μαθημάτων με αστυνομική φύλαξη και ας ακυρώσει τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που μας ιστορείτε. Τι ακριβώς την εμποδίζει; Ας ακυρώσει τα σχέδια οποιωνδήποτε θέλουν νεκρό τον Ρωμανό.

     • βαγγέλας avatar
      βαγγέλας @ Τρελό νερό 08/12/2014 20:34:40

      Τι την εμποδίζει; Καμιά διακοσαριά κουκουλοφόροι που θα την πέσουν στην αστυνομική φύλαξη την πρώτη μέρα της αδείας. Ααααα!! Ειλικρινά δεν το σκεφτήκατε ε;;; Σας πιστεύουμε, σας πιστεύουμε...

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ βαγγέλας 08/12/2014 21:07:53

      Αυτό τώρα είναι σοβαρό επιχείρημα; Τους υπουργούς και τους λοιπούς πως καταφέρνουν και τους ...φυλάνε αλήθεια χωρίς να τους επιτεθούν ...200 αναρχικοί; Δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, ε; Μυστήριο.

     • βαγγέλας avatar
      βαγγέλας @ Τρελό νερό 08/12/2014 21:14:41

      Να πω κυρία, να πω, να πω;;; Επειδή οι υπουργοί και οι λοιποί δε πάνε να σπουδάσουν σε αμφιθέατρα του πανεπιστημιακού ασύλου; Επειδή δεν είναι αντιεξουσιαστικά σύμβολα σαν το Ρωμανό; Επειδή αν οι σύντροφοί του αποσπάσουν το Ρωμανό από τα χέρια της συνοδείας του από την πρώτη μέρα θα ρεζιλέψουν το κράτος και την αστυνομία όπως είναι ο στόχος τους; Επειδή δεν μπορούν να μπουν στις αίθουσες των πανεπιστημίων δεκάδες αστυνομικοί, ακροβολιστές και μοτοσυκλετιστές; Το πέτυχα;;;

     • Μεγάλες στιγμές avatar
      Μεγάλες στιγμές @ Τρελό νερό 08/12/2014 21:20:28

      Εσύ απο επιχειρήματα άλλο τίποτα... Ας το δοκιμάσουμε και βλέπουμε.Τζάμπα θα είναι (νομίζεις) η φύλαξη του Ρωμανού στη σχολή.Και όμορφο το κλίμα σίγουρα,μια θα κερνάει καφέ ο Ρωμανός και μια οι χωροφύλακες.Έχουν μάλιστα κοινά θέματα για συζήτηση.Σκοποβολή,τακτικές διαφυγής,διαμετρήματα,ζωτικά όργανα.Θα σπάσει γρήγορα ο πάγος (ή θα σπάσουν μερικά κεφάλια)

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Μεγάλες στιγμές 08/12/2014 21:29:22

      Να δείς όμως, που τελικά θα το ...δοκιμάσουμε.

     • Θόδωρος 17.06.201? avatar
      Θόδωρος 17.06.201? @ Τρελό νερό 08/12/2014 21:03:14

      Είναι πολύ ύπουλο αυτό που λέτε και το ξέρετε... Πάλι για κορόϊδα ψάχνετε? Εκτός κι αν το πιστεύετε ειλικρινά, οπότε αποδέχομαι τις αγνές προθέσεις σας. Αλλά να σας ενημερώσω ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Να σας υπενθυμίσω ότι οι ακροαριστεροί -ποσώ δε μάλλον οι αναρχικοί- υποστήριζαν και υποστηρίζουν: "Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα"

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Θόδωρος 17.06.201? 08/12/2014 22:02:17

      Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύει ο καθένας, για να απαιτώ να μην καταπατηθούν τα νόμιμα δικαιώματά του. Όποια ιδεολογία και αν πιστεύει.

     • τεφαρίκι avatar
      τεφαρίκι @ Τρελό νερό 08/12/2014 23:46:25

      Κανένα δικαίωμα δεν καταπατείται. Αν είναι κάποιος που δεν πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις για εκπαιδευτική άδεια, αυτός είναι ο Ρωμανός. Με την αμετανόητη και προκλητική στάση του, τις συγκαλυμμένες απειλές τρομοκρατικών ενεργειών-εκτελέσεων και την υπό εξέλιξη ανάκριση για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση, δεν υπάρχει χώρα στο κόσμο που το αρμόδιο συμβούλιο να του χορηγούσε την άδεια. Κανένα νόμιμο δικαίωμά του δεν καταπατείται λοιπόν.

     • Μαύρος Πητ avatar
      Μαύρος Πητ @ τεφαρίκι 09/12/2014 09:23:37

      Αδικα κουράζεστε. Ζήτημα λίγου χρόνου είναι, ο κ.Ν.Ρωμανός να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα μαθήματα στη σχολή του.

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ Τρελό νερό 08/12/2014 23:47:15

      Άντε στο Νοσότρος να απαιτήσεις. Με ΝΔ κυβέρνηση δεν περνάει νομοθετική ρύθμιση απελευθέρωσης του εκαλιώτη.

     • Μαύρος Πητ avatar
      Μαύρος Πητ @ Δημήτρης 09/12/2014 09:21:11

      Νομοθετική ρύθμιση για βραχιολάκι όμως, όσο και να σκούζετε, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Και για τους Εκαλιώτες και για τους Πειραιώτες κουτούλη.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Τρελό νερό 09/12/2014 11:09:46

      Δεν αποφασίζει η "συγκυβέρνηση".Αποφασίζουν οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Και οι δικαστές που έδωσαν άδεια στον Ξηρό διώκονται πειθαρχικά γιατί υποχρεούνται να μη δίνουν άδεια όταν υπάρχει κίνδυνος.Με όσα γράφει και λέει ο Ρωμανός δικαστής που θα υπογράψει την άδεια παίζει την καρριέρα του. Δεν μπορεί να πάει ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος να ξεκλειδώσει το κελί να τον βγάλει.Δε γίνονται έτσι τα πράγματα.Η μετατόπιση της ευθύνης της δικαστικής απόφασης στην κυβέρνηση μπορεί να είναι σύμφωνη με τη μαρξιστική και αναρχική άποψη ότι δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών και όλες οι εξουσίες είναι της "αρχουσας τάξης" αλλά ο σύριζα επιδιώκει να αναλάβει την κυβέρνηση μιας χώρας με τέτοιους κανόνες. Έχει λοιπόν γίνει όμηρος των ταραξιών που ενθαρρύνει.

 3. bob o mastoras avatar
  bob o mastoras 08/12/2014 19:10:56

  Ολιγαρχική σκέψη με περικεφαλαία, που έλεγε και ένας μπάρμπας και μάλιστα με όρια λάστιχο! Από ότι γράφει, ο Ρωμανός απευθύνεται στην κοινωνία (σα να ήταν η μαμά του) και «... δίνει στη Δημοκρατία μία ευκαιρία να νοηματοδοτήσει ξανά το περιεχόμενό της...» Ζωή μου, κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το Μιλτιάδη (ναι, τον Αθηναίο στρατηγό).

 4. ΤΤ avatar
  ΤΤ 08/12/2014 21:38:36

  Δεν διαφωνώ με την Κα Κωνσταντοπούλου. Πρίγκηπας ο Ρωμανός, του οίκου των Νάσιουτζικ και μεγαλόσταυρος του Τάγματος των Μωρα'ι'τωπαίδων Βαρώνη κι η ίδια, δεύτερη βαρώνη των Κωνσταντοπουλαίων. Αλλά εκτός από το ius primae noctis υπάρχει και το noblesse oblige... Πόρκα μιζέρια.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΤΤ 08/12/2014 21:42:29

   Έγραψες!!!

  • Πάρης ο όμορφος avatar
   Πάρης ο όμορφος @ ΤΤ 08/12/2014 22:22:10

   Πολλές οι στερήσεις και βασανιστικά τα συμπλέγματα ε; Κρίμα μωρέ, αλλά τι να γίνει; Έτσι είναι η ζωή. Άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα... Προσπάθησε περισσότερο. Κάτι μπορεί να γίνει. Θα΄ρθει άσπρη μέρα και για σάς.

 5. Naruto avatar
  Naruto 08/12/2014 23:31:39

  Και να θέλει να σταματήσει την απεργία ο Ρωμανός , με τις δηλώσεις και την ηρωοποίησή του απο τους Συριζαίους και λοιπούς ανεύθυνους ειναι δύσκολο να κάνει πίσω . Τον σκοτώνουν για να τον κάνουν σημαία .

 6. Τί να λέμε avatar
  Τί να λέμε 09/12/2014 07:25:04

  Μίλησε η πριγκίπισα για πρίγκιπες. Σε τί διαφέρει αυτή από τη...Ντόρα την εξερευνήτρια; Αριστεροδεξιές Ολιγαρχικές οικογενειοκρατίες. Που είσαι ρε Ποταμίσιε Χάνο να τη στηρίξεις;

  • Τί να λέμε avatar
   Τί να λέμε @ Τί να λέμε 10/12/2014 14:31:30

   Αν ένα επαρχιωτόπουλο έπεφτε στο παραμικρό παράπτωμα θα το είχαν πετάξει στη φυλακή και θα ξεχνούσαν τα κλειδιά...απλώς επειδή κανείς δεν θα έβγαινε εκ του συστήματος του Διεφθαρμένου Κράτους της Αθήνας να το στηρίξει...κανένα ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ σύστημα διαπλεκομένων Αθηναϊκών σαλονιών δεν θα υπήρχε από πίσω... Χαρισματική συμπεριφορά σε έναν 21χρονο ενήλικα τρομοκράτη εκ των καλών οικογενειών τους Κράτους της Αθήνας...(γιατί η Κωνσταντοπούλου τί είναι ;;; Στα σαλόνια του Κράοτυς της Αθήνας δεν μεγάλωσε;) Και ποιά δικαιοσύνη δίνει το Κράτος της Αθήνας στα επαρχιωτόπουλα;;;; "Σκάσε και μη μιλάς ρε χωριάτη. και πλήρωνε τους φόρους της Αθήνας." Δεν έχει ιδεολογική ερμηνεία...έχει "εθνική" ερμηνεία...βούτυρο στο ψωμί ορισμένων... Κύριοι, ετοιμαστείτε για τα πιο όμορφα...

   • Άλφα του Κενταύρου avatar
    Άλφα του Κενταύρου @ Τί να λέμε 10/12/2014 16:10:11

    Αφήστε πια κατά μέρος τα κομπλεξάκια και τη μισαλλοδοξία. Η τροπολογία θα ισχύσει ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΕ Α.Ε.Ι, είτε γεννήθηκε στην Κηφισιά, είτε στην Δραπρτσώνα. Η υπόθεση του κ. Ν.Ρωμανού, στάθηκε μόνο η αφορμή για να νομοθετήσει με σοβαρότητα και σύνεση η Πολιτεία. Μην κάνετε σαν έξαλλος ...οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας που απαιτούσε άδικο πέναλτυ. Πρέπει να είμαστε πολιτισμένη κι ευαίσθητη κοινωνία. Όχι ξεχάρβαλο γήπεδο και άξεστη κερκίδα.

 7. GJ avatar
  GJ 09/12/2014 10:22:01

  Ερώτηση.... Εάν στη θέση του Ρωμανού ήταν ένας μη πολιτικοποιημένος νεαρός που για διάφορους λόγους πήρε το καλάσνικοφ κ έκανε τα ίδια ή ήταν ένας με σαφή ακροδεξιά πολιτική άποψη, όλοι αυτοί, δημοσιογράφοι-κοράκια και πολιτικοί του 'παλουκιού' (αν καταλαβαινόμαστε) θα γαύγιζαν?? Ή μήπως τελικά είμαστε χωρισμένοι σε Χούτου και Τούστσι???

  • karenin avatar
   karenin @ GJ 09/12/2014 11:34:41

   Αναμένεται οργισμένη ανακοίνωση του Συριζα οπου θα καταγγέλει την κυβέρνηση ότι με την επίσπευση της εκλογης προέδρου και κατα συνέπεια των εκλογών, αλλάζει ατζεντα και αποσπά την προσοχή του λαού απο το μείζον θέμα της απεργίας πεινας του Ρωμανού..... Στα σοβαρά τώρα, η πολιτικη διαχείρηση της υπόθεσης είναι για κλαματα. Ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα βρουν μια λυση, μην τρέχουν μετα πισω απο γεγονότα.

 8. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 09/12/2014 12:06:42

  " Και προφανώς η διεκδίκηση που κάνω δεν αφορά την στέρησή μου στο δικαίωμα της εκπαίδευσης, ούτως ή άλλως θεωρώ ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι περιστολής του ανθρώπινου πνεύματος και δημιουργίας ανθρώπων πειθήνιων" Τάδε έφη Ρωμανός.Η υπόθεση έληξε.Οι αλληλέγγυοι φώναζαν πως του στερείται το δικαίωμα της εκπαίδευσης.Τους διέψευσε ο ίδιος.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κώστας ΜΠ 09/12/2014 12:53:55

   Έτσι Κώστα. Το επεσήμανα κάποια στιγμή κι εγώ,αλλά πέρασε χωρίς να ακουμπήσει...

 9. Οπούντιος Λοκρός avatar
  Οπούντιος Λοκρός 09/12/2014 16:42:35

  Ο θείος Ουλιάνοφ, που όσο και να είναι, ήξερε κάτι παραπάνω για την επανάσταση απο το κάθε μειράκιο τών Β.Π. έλεγε: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερος αντεπαναστάτης από τον επαναστατημένο μικροαστό." Κάτω από αυτό το πρίσμα γίνεται φανερό γιατί με το ζόρι η νεολαία ωθείται να επαναστατεί για τον κάθε γόνο και όχι για τα πραγματικά της προβλήματα (ανεργία, χαμένη ελπίδα, μετανάστευση).

 10. Φρουρός avatar
  Φρουρός 09/12/2014 21:00:56

  Παρατήρησα ότι :

  1. Ο Διευθυντής της Αυγής ( κ. Φίλης ) στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου 8-12 Δευτέρα βράδυ προανήγγειλε τον θάντατο του κρατούμενου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού .

  2. Το ίδιο έκανε και ο διευθυντής του ραδιοσταθμού Κόκκινο ( κ.Αρβανίτης) στην εκπομπή του Μπογδάνου στο ΣΚΑΙ 9-12 .

  Μήπως η προπαγανδιστική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Νίκο Ρωμανό εσκεμένα και σκόπιμα στον θάνατο για να τον φορτώσει πολιτικά στον Αντώνη Σαμαρά;
  Σε παλαιότερεςεποχές άλλα σκοτεινά κέντρα δολοφόνησαν τον βουλευτή Λαμπράκη και το φόρτωσαν σε λάθος άνθρωπο , στον Κωνσταντίνο Κααραμανλή. Η προπαγανδιστική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ύποπτη . Και κάτι ακόμη να μην ασχολούνται μόνο με τον θάνατο του Νίκου Ρωμανού αλλά και με το Κραχ της οικονομίας που προκαλούν με την απόφαση τους να μην στηρίξουν την συνταγματική προτροπή για αναδιξη προέδρου Δημοκρατίας. Αυτό που έγινε σήμερα στο Χρηματηστήριο ( κραχ - 13 % ) και την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της ΄χωρας είναι η αρχή του μεγάλου κραχ . Είναι που οι αγορές θα χορεύουν στον ρυθμό τους. Αλλοίμονο στην χώρα εάν επικρατήσουν οι απόψεις τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.