#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2008 00:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κωμικοτραγικές καταστάσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων

Απεγνωσμένες προσπάθειες καταβάλει πλέον η Ουάσιγκτον για επίλυση του Σκοπιανού. Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι ύστερα από πιέσεις των ΗΠΑ ο Μάθιου Νίμιτς σπεύδει πάλι στην Αθήνα και τα Σκόπια για να επιτύχει την επανέναρξη των συνομιλιών. Προχθες ,οι ίδιες πηγές της Ουάσιγκτον έφεραν τον Νίμιτς ως περίπου παραιτηθέντα και αντικατασταθέντα από την αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, την Βικτόρια Νιούλαντ, στο σαλόνι της οποίας …απέτυχαν οι προηγούμενες συνομιλίες. Ενώ όμως ο Μάθιου ετοιμάζει τις βαλίτσες του, την ίδια στιγμή τα Σκόπια ετοιμάζονται να διαλύσουν την Βουλή και να προκηρύξουν εκλογές. Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι και η Αθήνα εμφανίζεται πρόθυμη να λάβει μέρος στις συνομιλίες αυτές.  Πράγμα που σημαίνει όμως ότι θα διαπραγματευθεί με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ η αστάθεια στη χώρα θα βαθαίνει. Το ερώτημα είναι βεβαίως τι είδους συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί και ποιος θα προσφέρει τις εγγυήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Όλα αυτά προσλαμβάνουν πλέον κωμικές διαστάσεις και δεν είναι λίγοι οι ξένοι διπλωμάτες που σχολιάζουν ειρωνικά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της γνωστής παρέας του Σταίητ Ντιπάρτμεντ. Αυτή η κατάσταση μόνο δυο ερμηνείες επιδέχεται κατά την γνώμη μου. Είτε ότι το Σταίητ Ντιπάρτμεντ έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, Είτε ότι οι ΗΠΑ βιάζονται και κάνουν ότι μπορούν για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, επειδή διαφορετικά θα αρχίσει η διάλυση. (στη φωτο η Νιούλαντ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ασκοπος avatar
  ασκοπος 12/04/2008 01:16:27

  Την καραμέλα της διάλυσης της FYROM την πιπιλίζουν όλοι οι εθνικοπατριώτες, δεξιοί και αριστεροί, που προτείνουν ως καλύτερη λύση τη "μη λύση".
  Το έλεγαν κάποιοι αστείοι πριν 15 χρόνια και το ξαναλένε και σήμερα. Με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα στους υποστηρικτές προστέθηκαν και διάφοροι πατριώτες αριστεροί που έχουν ίνδαλμά τους τον Καραμανλή.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 12/04/2008 11:29:07

  Αυτό, με το πάρε δώσε της Αθήνας με τα Σκόπια, δηλαδή τις αμέτρητες φορές, που μία ο Καραμανλής και μία η Ντόρα προσκαλούν-παρακαλούν τα Σκόπια να έλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ αυτά αρνούνται πεισματικά και όχι μόνο, θυμίζουν τον αμφιτρύωνα, που τον αποφεύγουν μερικοί απο τους προσκεκλημένους για δικούς τους λόγους ή την γκόμενα που δέν τραβάει, παρά το χαμόγελο της ΟΜRON, το οποίο σήμερα, όπως απο χθές έχει ανακοινώσει η εταιρεία αυτή απο την Ιαπωνία, το μετράει με το χαμογελόμετρο και με ένα καθρεφτάκι ενσωματωμένο με δείκτη απο 0 μέχρι 100. Στην ελληνική περίπτωση ο δείκτης της γκόμενας που ξεροσταλιάζει, περνάει πάνω απο τα 100 και δείχνει ότι χάσκει!

  Δέν τραβάει ούτε το μπόϊ, ούτε το ντεκολτέ, ούτε το κτένισμα, ούτε τα παντελόνια ούτε και το χαμόγελο της ... ΟΜRON.

  Οι άνθρωποι δέν θέλουν ραντεβού, ραβασάκια και κουβεντούλες. Θέλουν μόνο και τραβούν για εκλογές, όπου το σύνθημα δέν μπορεί να είναι παρα η Μακεδονία. Εντός 60 ημερών απο την διάλυση της Βουλής τους και άσε τον Μπούς να φαντάζει και να φαντάζεται σαν ο Δον Κιχώτης του ΝΑΤΟ, που πάει να καρφώσει τους ανεμόμυλους, που βάζουν αέρα στα μυαλά των γειτόνων μας.

  Κάνουν λοιπόν μία σοφή κίνηση οι Τσερβένκοφσκυ και παρατρεχάμενοι ή όχι; Κερδίζουν χρόνο ή χάνουν; Κερδίζουν σε αποτέλεσμα ή όχι; Φοβούνται τα χειρότερα με τους Αλβανούς και ενδεχομένως και τους Βουλγάρους ή όχι;

  Είναι η μία όψη του νομίσματος, που αντικρύζουμε εμείς νότια του κρατιδίου και βλέποντάς την αναρωτιόμαστε, γιατί δέν προκηρύσσει και ο Καραμανλής δημοψήφισμα για το όνομα, αφού εκεί το αποτέλεσμα, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, θα απαντά με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο στους πολιτικούς εντός και εκτός χώρας, για το τί επιθυμεί το εκλογικό σώμα. Φυσικά και θα απαντά ότι, ο πληθυσμός απαιτεί το σημερινό συνταγματικό όνομα και αμέσως μετά θα το απαιτούν και οι Αμερικανοί απο τον Καραμανλή και την Ντόρα, αφού το όνομα και η γλώσσα τους αριθμούν ηλικία 50 ετών και όχι την ηλικία της παλιατζούρας της αρχαίας μακεδονικής διαλέκτου και εθνότητος των 2.500 ετών!

  Ως εκ τούτου η όψη αυτή εξακολουθεί να μας επιβάλλει τον σερ Μάθιου ή όποιον άλλο δέν την κοπανήσει απο το State Department, για να μας κουβαλάει με το αεροπλάνο απο την Ουάσιγκτων το φακελάκι με το Νέα, Μοντέρνα, Βαλακνική ... Μακεδονία και εμείς με το χαμόγελο της Ντόρας του δείκτου άνω του 100, να του απαντούμε ότι, το ευχαριστούμε , αλλά δέν θα πάρουμε ...

  Μήπως όμως υπάρχει ήδη σχηματισμένη και διαφέρει η δεύτερη όψη του νομίσματος απο την πρώτη; Μήπως οι μάγκες αυτοί στα Σκόπια έχουν μυαλό περισσότερο απο το δικό μας; 'Η μήπως και μας βοηθούν για να γλιτώσουμε (???) απο τους υπερατλαντικούς μας μπάστακες και βοηθούν και το κράτος τους αντί να διαλυθεί να προλάβει, με όποιο όνομα, να μπεί επιτέλους στο ΝΑΤΟ και αργότερα και στην Ε.Ε;

  Μοιάζει πολύ απλό για να είναι και αληθινό. Γιατί, άν όντως έχουν αποφασίσει με ή χωρίς την αμερικανική πίεση να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το όνομα, αλλά χωρίς απο πίσω την εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά κάποιο σχήμα υπηρεσιακό και ανεξέλεγκτο, που δέν λογοδοτεί όσο αυτό που εκλέγεται απο τον λαό, είναι πολύ εύκολο να τεθούν και να συμφωνηθούν ονομασίες που προσεγγίζουν ή και συμπίπτουν με τις δικές μας απαιτήσεις.

  Επειδή η διπλωματία περπατάει σε δρόμους και στενά που δέν έχουν σήμανση, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε μία τέτοια ευκαιρία και, αλίμονο άν και πάλι προκύψουν στην διαδρομή αυτή οι γνωστοί ρεμπεσκέδες μας, που ζήσαμε στο παρελθόν των 17 ετών, Έλληνες την καταγωγή, αλλά υπάλληλοι - δέν ντρέπεται να το λέει ο λαός, αφού και αυτοί οι ίδιοι δέν το κρύβουν - ξένων κυβερνήσεων και ξένων υπηρεσιών, για να μας ξαναπούν ότι, κάθε στραβομάρα τους θα την ξεχάσουμε στα επόμενα 10 χρόνια ...

  'Ας ζήσουν και οι Σκοπιανοί κάτι ανάλογο ή και ίδιο με εμάς, γιατί έτσι θα προσγειωθούν στην πραγματική ευρωπαϊκή ιστορία, όπου και αυτοί υπάγονται. Όχι αμέσως βέβαια, αλλά σίγουρα μετά απο 10 χρόνια ...

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.