31/08/2008 13:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυοφορείται πολιτική ανατροπή;

Αφού αναλύσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα του, ο κ. Σταυρός Ψυχάρης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υποδεικνύουν τον νικητή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, «οψέποτε διεξαχθούν». Όπως άλλωστε έλεγε και ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, «η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα: ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα σου βγάλει…»

Είναι προφανές ότι με εκτιμήσεις σαν κι αυτές συμφωνούμε όλοι. Εκείνο όμως που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι οι λόγοι που κάνουν τον κ. Ψυχάρη να καταλήξει (μετά την ανάλυση των συμπερασμάτων) στο συμπέρασμα ότι «είναι πιθανόν ότι κυοφορείται πολιτική αλλαγή - μάλλον ανατροπή». Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε όλοι οι υπόλοιποι; Πως θα εκδηλωθεί αυτή η «ανατροπή»; Από ποιους και κυρίως που; Στη ΝΔ, κατά την πρακτική της τριανδρίας (Έβερτ, Κανελλόπουλος, Δήμας) που ανέτρεψε ουσιαστικά τον Μητσοτάκη το 1993 και με την οποία είχες άριστες σχέσεις το ΒΗΜΑ; Στο ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο, ή άλλον ευνοούμενο του Συγκροτήματος, με σιδερόβεργες, ή χωρίς; Με την δημιουργία «νέου κόμματος» όχι επιχειρηματιών, αλλά στηριζόμενο από επιχειρηματίες, όπως μας λένε επιμόνως;

Ότι κι αν συμβαίνει είναι πάντως προφανές ότι ο κ. Ψυχάρης εναντιώνεται σαφώς στην ιδέα μια «κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων». «Επειδή θα ακύρωνε την ουσία της πολιτικής, θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι τα δύο κόμματα είναι ίδια, εξισώνοντας(!) την Πρόοδο με τη Συντήρηση, και θα ανέθετε τον ρόλο της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως σε πρόσωπα που δεν υποστηρίζουν εφικτά κυβερνητικά προγράμματα». Και κυρίως επειδή έτσι τα δυο (εναπομείναντα) μεγάλα κόμματα και οι κοινοί φίλοι τους θα μοιράζονταν μεταξύ τους τις δουλειές και θα άφηναν στην απέξω τους άλλους ανταγωνιστές της εξουσίας.

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15449&m=A01&aa=1

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neoinileis avatar
  neoinileis 31/08/2008 14:05:10

  Τέσσερα είναι τα στοιχεία του γκάλοπ που χρίζουν μελέτης.

  - Τρίτο κόμμα με 16% είναι οι αναποφάσιστοι.


  - Η ΝΔ επικρατεί στην παράσταση νίκης 51,3% έναντι 19% του ΠαΣοΚ. Δηλαδή και σύμφωνα με το γκάλοπ ούτε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξανακερδίσει τις εκλογές.

  -Η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ ( στα γκάλοπ) είναι επίσης εμφανής. Νομίζω ότι οι φοιτητικές εκλογές είχαν καταγράψει το πραγματικό ποσοστό του Συριζα. Αυτό εξηγεί και το λογο επαναφοράς του Α. Αλαβανου σε δημόσιες εμφανίσεις πχ επίσκεψη στην Ηλεία.

  -Το 71,4% λέει όχι σε κυβερνητική συνεργασία ΠαΣοΚ-ΝΔ,

  Όλα αυτά δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό δεν έχει διαμορφωθεί, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες η κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στα λαϊκά στρώματα του πληθυσμού και το δείχνει.


  Συμπέρασμα: Η κοινωνία ζητάει από τα «κόμματα εξουσίας» να αλλάξουν,
  neoinileias.blogspot.com

 2. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 31/08/2008 14:14:02

  Είναι φανερό ότι το Συγκρότημα είναι τρομοκρατημένο. Δεν κατάφερε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με τα έντυπα και τους σμπίρους του.
  Ο ΓΑΠ τους έχει πάρει τα σώβρακα.Απομένει να δούμε την τελευταία φάση.

 3. aionios avatar
  aionios 31/08/2008 15:09:31

  Δικαιοσύνη, δημοσκοπήσεις και AGB.
  Τα τρία θεμέλια του συστήματος.

 4. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 31/08/2008 18:17:12

  Ο Παπανδρέου σε ένα πολιτικό συμβούλιο ανέφερε για τον πόλεμο που δέχεται από το συγκρότημα ότι:τώρα μετράμε τους εχθρούς και τους φίλους μας.
  Τα μετέφεραν όπως πάντα οι παρατρεχάμενοι του ΔΟΛ και δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί λες ότι για όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ φταίει μόνο ο Γιώργος.

 5. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 31/08/2008 18:59:21

  @ανώνυμος 2:20
  Ρώτα κανέναν ποδοσφαιρόφιλο να σου εξηγήσει την έκφραση.

 6. krifos avatar
  krifos 01/09/2008 16:21:34

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.