20/06/2010 08:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυνηγάνε τις μαρίδες κι αφήνουν τους μεγαλοκαρχαρίες

Σ’ αυτή τη χώρα, όταν κάτι δε λειτουργεί σωστά και δεν αποδίδει δεν το καταργούμε για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο. Απλά το κρατάμε και φτιάχνουμε και το άλλο, γι αυτό όλη η χώρα έχει γεμίσει υπηρεσίες και δημόσιους φορείς.

Έτσι λοιπόν και ο ΣΔΟΕ είτε λόγω ανικανότητας είτε εξαιτίας της «λευκής» απεργίας των εφοριακών αδυνατεί να μαζέψει χρήμα στα κρατικά ταμεία και να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Και τι κάνει η κυβέρνηση γι αυτό; Μήπως τους κόβει τα κεφάλια; Μήπως τους αλλάζει όλους με πιο καλούς και πιο τίμιους ελεγκτές;

Όχι, αποφασίζει απλά να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ΣΔΟΕ μέσα στον… ΣΔΟΕ που θα κυνηγά όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα.

Παράλληλα, ξεκινά μια μάχη εντυπωσιασμού προκειμένου να πιάσει γιατρούς, συμβολαιογράφους, ιδιοκτήτες ευαγών νυχτερινών κέντρων, ή ιδιοκτήτες με πισίνες, off shore και σκάφη. Καλά όλα αυτά, αλλά ο χρόνος τρέχει και λεφτά δεν βρίσκονται ενώ τα λαμόγια συνεχίζουν να κάνουν το πάρτι φοροδιαφυγής. Ή μήπως δεν τους ξέρουν τόσα χρόνια ποιοι είναι οι φοροφυγάδες; Ας πάνε μια βόλτα από τη μαρίνα του Αλίμου και του Φλοίσβου να πιάσουν τους σκαφάτους που δηλώνουν 10.000 ευρώ εισόδημα.

Ας μπουν στο google να βρουν τις πισίνες ή ας κάνουν μια βόλτα από τα σκυλάδικα να δουν πόση «χαρτούρα» πέφτει και ποιοι την μαζεύουν. Τέλος, επειδή οι περισσότεροι βουλευτές είναι δικηγόροι δεν είναι δα και δύσκολο να βρουν ποιοι κάνουν τις off shore, ποιοι συμβολαιογράφοι φοροδιαφεύγουν.

Αλλά δεν θέλουν να το κάνουν. Το ΣΔΟΕ κάνει ντου σε κάτι μικροεπιχειρήσεις με ελάχιστες παραβάσεις και τους κλείνει. Μήπως ο κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει εντολή για τα μεγάλα ψάρια; Όπως για παράδειγμα γνωστό καναλάρχη που χρωστά 50 εκατ. ευρώ από εικονικά τιμολόγια αλλά η κυβέρνηση κάνει «μούγκα».

Η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια να κάνει ρήξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimi avatar
  Dimi 20/06/2010 08:42:58

  «Πολιτική με μέτρο τον άνθρωπο!»

  Τότε, που οι μίζες σφύριζαν σαν τα τραίνα http://bit.ly/9Rfd80

 2. Deneb avatar
  Deneb 20/06/2010 11:45:22

  Εγω πάλι δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που πρέπει να πληρώνουμε φόρους σε μια κατοχικη κυβέρνηση.

 3. tzimy avatar
  tzimy 20/06/2010 12:08:50

  που είναι όλοι αυτοί που με την προηγούμενη κυβέρνηση έβγαιναν στα κεραμίδια σκούζοντας.
  δείτε ένα ωραίο σχόλιο http://aliartos-city.blogspot.com/2010/06/x_19.html

  • Hot dog avatar
   Hot dog @ tzimy 20/06/2010 13:46:07

   Είναι πολύ απλό φίλε μου: Πολλοί καλλιτέχνες (..και πιστεύω όχι μόνο στην Ελλάδα) είναι μέρος του συστήματος. Ας παραμείνω διακριτικός & να μην αναφέρω κανέναν, μου επιτρέπεις.

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 20/06/2010 12:15:00

  Η δουλειά της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης, δεν είναι να κυνηγάει τους "μεγαλοκαρχαρίες". Η κυβέρνηση αυτή, αλλά και η κάθε κυβέρνηση που είδαμε ως τώρα, τα συμφέροντα των "μεγαλοκαρχαριών" προστατεύει. Διότι αυτοί είναι και οι πραγματικοί εργοδότες της. Ετσι δουλεύει αυτή η μοντέρνα δημοκρατία. Η γνωστή και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, κοινοβουλευτισμός.

  Τον ίδιο εργοδότη με την κυβέρνηση αυτή και το κυβερνών κόμμα έχουν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και όλα τα συνδικάτα. Λίγο ή πολύ. Κιαν όχι ακριβώς εργοδότη, πάντως όχι και εχθρό. Αφού είναι ολοφάνερο ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικάτα ΔΕΝ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Επαρκώς τουλάχιστον. Δηλαδή δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για να καταπέσουν τα μέτρα. Μήπως κάνουν και δεν το καταλάβαμε;

  Ετσι η κάθε λογής Τρόϊκες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση διότι βλέπουν τα μέτρα τους να περνούν "αβρόχοις ποσί" και να γίνονται νόμοι χωρίς καμμιά ουσιαστική αντίδραση. Απολύτως καμμιά. Φαντάζομαι την χαρά τους.

  Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα που διαφωνούν με τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν ΗΔΗ ΚΥΡΗΞΕΙ μία ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο να καταπέσουν τα μέτρα αυτά που από πλευράς οικονομικών κατακτήσεων μας ξαναγυρίζουν στην κατάσταση που ίσχυε περίπου πριν το 1945. Και θα έπρεπε να συγκλονίζουν τις μεγάλες πόλεις τουλάχιστον με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. Και μεγαλειώδεις πορείες αντίδρασης του λαού.

  Ομως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα αφήνουν τον λαό να κοιμάται. Και δεν τον καλούν να αγωνιστεί. Αλλά ούτε και του ανακοινώνουν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο δράσης, αν έχουν, για το πως θα παρθούν τα μέτρα αυτά πίσω και το πως θα πάψουν να ισχύουν. Εν το μεταξύ τα μέτρα γίνονται νόμοι της "Ελληνικής Δημοκρατίας". Και προστίθενται και νέα μέτρα, και νέα μέτρα και νέα μέτρα...

  Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν. Ηρθαν για να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις ενός αιώνα διεκδικητικού κινήματος. Ακόμη και αν τελικά τα μέτρα δεν αποδώσουν τα "αναμενόμενα" οικονομικά έσοδα και οφέλη και αναγκαστικά οδηγηθούμε σε "μερική ή ολική αναδιάρθρωση" ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. Οπως και οι "αποκρατικοποιήσεις". Οπως και οι σχεδιαζόμενες εκποιήσεις της περιουσίας του δημοσίου.

  Και μέσα στο παθητικό κλίμα που δημιουργήθηκε και την διάθεση της μη-αντίδρασης που διαμορφώθηκε, θα "βρουν την λύση τους" και ορισμένα χρονίζοντα εθνικά θέματα όπως η ονομασία των Σκοπίων, ενδεχομένως το κυπριακό, (μια που και ο κ. Ερντογάν βλέπει ότι τώρα έχει δημιουργηθεί και μια "ευκαιρία"), και ποιος ξέρει τι άλλο.

  Υπάρχουν μη-υποτελείς στον κάθε "εργοδότη" κομματικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις με διάθεση να αγωνιστούν; Βεβαίως και υπάρχουν. Και που βρίσκονται; Βρίσκονται στην συρρικνωμένη βάση ΟΛΩΝ των κομμάτων και ΟΛΩΝ των συνδικάτων. Στην ΒΑΣΗ βρίσκονται οι υγιείς δυνάμεις. Οχι στις κορυφές. Εκεί δηλαδή που βρίσκονταν ΠΑΝΤΑ. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται και η αφετηρία της δημοκρατίας. Στην ΒΑΣΗ.

  Και αποτελούνται οι δυνάμεις αυτές από καθημερινούς ανθρώπους σαν όλους εμάς. Που "τσιγαρίζονται" από τις ίδιες ανάγκες και τις περικοπές των μέτρων. Που έχουν την ίδια ανασφάλεια και οργή με όλους μας. Και που θα κατέβαιναν μαζί μας στον δρόμο και στην συγκέντρωση. Στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Που κανένας από τους "αντιπολιτευόμενους" φορείς δεν πρόκειται να υποκινήσει ή να υποστηρίξει. Διότι μια τέτοια κίνηση θα του αφαιρούσε τον όποιο έλεγχο των κινήσεων που τώρα έχει ή νομίζε πως έχει.

  Βέβαια αυτή η κυβέρνηση θα πέσει. Αργά η γρήγορα. Εχει προκαλέσει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά στη χώρα. Και όπως συνέβη και αλλού τα περισσότερα πρόσωπα που την απαρτίζουν θα χαθούν από το "πολιτικό σκηνικό". Πότε θα γίνει αυτό; Ισως πολύ σύντομα. Ισως το Φθινόπωρο που μας έρχεται.

  Και τι θα μπει στην θέση αυτής της κυβέρνησης; Θα αποσύρει η νέα κυβέρνηση τα μέτρα;

  Επειδή οι "μεγαλοκαρχαρίες" δεν θέλουν να αποσυρθούν τα μέτρα τους, το πιθανώτερο είναι να δούμε να σχηματίζεται πριν τις εκλογές ένα ευκαιριακό πολιτικό μέτωπο-κόμμα που θα απαρτίζεται από ανθρώπους διαφόρων παρατάξεων (οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει) και που θα αποπειραθεί να κερδίσει τις εκλογές. Το όνομα ενός τέτοιου μετώπου μπορεί να είναι "Μέτωπο σωτηρίας της Ελλάδας", "Διαπαραταξιακή ενότητα και σωτηρία". Σωτηρία πάντα. Για τα συνθήματα θα φροντίσουν οι επικοινωνιολόγοι. Ειδικοί της δημοκρατίας κι αυτοί.

  Και το πιθανώτερο, για να προεκτείνω τον συλλογισμό μου, είναι ότι ένα τέτοιο μέτωπο θα συγκινήσει τον λαό και για άλλη μια φορά θα του υποκλέψει την ψήφο, μια και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να έχουν σχέδιο απόσυρσης των μέτρων και ανακούφισης των χαμηλών εισοδημάτων. Κιαν έχουν σχέδιο απόσυρσης μας το κρατούν μυστικό.

  Και φυσικά ένα τέτοιο "μέτωπο" ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πάρει πίσω τα μέτρα ούτε αυτό. Οπως και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση σχηματιστεί βέβαια. Απλώς θα κερδίζουν χρόνο. Κι εμείς θα πληρώνουμε.

  Θραξ Αναρμόδιος

 5. Hot dog avatar
  Hot dog 20/06/2010 13:43:28

  .....ως συνήθως!!! Αυτή η "σταθερότητα" των "θεσμών" στη αγ-Ελλάδα...!

 6. zackii avatar
  zackii 20/06/2010 13:50:43

  Το ΣΔΟΕ (πληροφορία από συνδικαλιστές του) κυνηγάει ακόμα , μετά από καταγγελίες..Όλοι οι εφοριακοί το ξέρουν..Είναι τελείως ανοργάνωτοι..παρά τα όσα λένε στις τηλεοράσεις γιά να σας ψαρώσουν..Γράφτε τους..ελεύθερα

 7. πολίτης avatar
  πολίτης 20/06/2010 14:22:28

  Ούτε ανικανότητα, ούτε λευκή απεργία. Την αιτία την εντοπίζεις στο τέλος: Δεν υπάρχει εντολή για μεγάλα ψάρια και από τα μικρά δε βγαίνει ψωμί.

 8. perastikos avatar
  perastikos 20/06/2010 15:35:54

  φακτορα μόνο τον τηλεκαναλάρχη με τα 50 εκατ. εικονικά εχεις να πεις?
  το 2% επι των πωλήσεων που πραγματοποιούν και το οποίο εκπίπτουν ως δαπάνες ανευ δικαιολογητικών δεν σε ενοχλεί? μιλάμε για πάνω απο 20 εκατ. ευρω κάθε χρόνο, τα οποία προφανως μοιράζονται μαυρα οι εκδότες-τηλεκαναλάρχες και τα φερέφωνά τους στα παράθυρα και τίς φυλάδες. Ετσι και τα κέρδη των επιχειρήσεών τους ειναι μειωμένα αντίστοιχα και οι φόροι εισοδήματος σε εταιρικό και προσωπικό επίπεδο πάνε στίς τσέπες των φιλόπτωχων και αναξιοπαθούντων γκλαμουράτων...

  • Factorx avatar
   Factorx @ perastikos 20/06/2010 15:47:38

   αγαπητέ αποκάλυεψε όποιον θέλεις - με στοιχεία, αυτός μου ήρθε στο μυαλό

 9. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 20/06/2010 16:17:21

  Ε.. δεν περιμένουμε ..και να κάψει τον «αξιότιμο» Σημίτη ..που του χάρισε ..το δαχτυλίδι ..δημόσια ..έλεος ποια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.