08/12/2007 11:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του "Αντί"

Στο Αντί που κυκλοφορεί στα περίπτερα:
 

Τα αποθεματικά των ταμείων πραγματικός στόχος της κυβέρνησης
Ο Συνασπισμός στο δρόμο για την εκλογή νέου αρχηγού
Στους λαβύρινθους του αυτιστικού ΠΑΣΟΚ
Ένα πόρισμα καίει την Interamerican και τσουρουφλίζει την κυβέρνηση
Απόλυτος κυρίαρχος ο Πούτιν στη Ρωσία
Ο Δεκέμβρης του 1944 και τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 08/12/2007 15:21:30

  Μόνο και μόνο για τα Δεκεμβριανά θα το αγόραζα αν εδώ που είμαι υπήρχε. Θα σου γράψω όμως τη γνώμη μου.
  Ο Γεροπαπατζής μαζί με το παλάτι και με προτροπή των Άγγλων ανάγκασαν τους αριστερούς με την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν μετά τα δεκεμβριανά και τη συμφωνία της Βάρκιζας να βγουν στο βουνό.
  Αυτός ήταν ο δεύτερος κύκλος του εμφυλίου. Ο πρώτος είχε αρχίσει από το 43 και κορυφώθηκε με τα δεκεμβριανά.
  Σε κάθε περίπτωση αποκλειστική ευθύνη για το δεύτερο κύκλο του εμφυλίου έχει ο γεροπαπατζής και το παλάτι. Το γεροπαπατζή τον βόλευε γιατί αν το ΚΚΕ είχε σήμερα 30% δε θα έβλεπε το κέντρο ποτέ εξουσία. Το μεν παλάτι το ξεφορτωθήκαμε την οικογένεια του γεροπαπατζή πότε?

  Όπως έχω γράψει στη themapati νομίζω, το ΚΚΕ έχει κάνει την αυτοκριτική του έχει διαπιστώσει αυτά που έπρεπε να διαπιστώσει, έχει αποβάλει τους αριστερούς γιαλαντζί (ΣΥΡΙΖΑ)που ήταν εκείνη η πτέρυγα που τους οδήγησε στον εμφύλιο και προχωράει. Και το σπουδαιότερο από όλα είναι αξιόπιστος συνομιλητής.

 2. factorx avatar
  factorx 08/12/2007 15:35:06

  Που βρίσκεσαι Εξάκτινε να στο στείλω;

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 08/12/2007 15:43:57

  Ο Πουπάκης στον Ελ.Τύπο για το ασφαλιστικό: «Γιατί δεν με άκουσαν;».
  Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, λέγει ότι«την Τετάρτη οι ΔΑΚίτες θα βγουν στους δρόμους» στην προγραμματισμένη εικοσιτετράωρη απεργία για το ασφαλιστικό. Ο «γαλάζιος συνδικαλιστής» επιρρίπτει για μια ακόμη φορά ευθύνες στον υπουργό Απασχόλησης, κ. Βασίλη Μαγγίνα για την εξέλιξη του διαλόγου και επαναλαμβάνει ότι είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία ενός υπουργείου βάζει απέναντι ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς να έχει κάνει επίσημα γνωστές τις θέσεις της.

  Παρ'όλα αυτά αναμασά τη γνωστή εδώ και τέσσερα χρόνια καραμέλα ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον κ. Κώστα Καραμανλή και καλεί τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ευθυγραμμιστούν με τα τρία πρωθυπουργικά «δεν» για τα όρια ηλικίας, τις συντάξεις και τις εισφορές.

  Οι Νεοδημοκράτες εξακολουθούν να "προστατεύουν" τον Καραμανλή. Μόνον που πρέπει να κατανοήσουν ότι τώρα πιά δεν βρίσκονται στην πρώτη τετραετία και ότι ανοχή έχει πάψει να υφίσταται.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 08/12/2007 17:59:20

  FactorX είμαι εκτός Ελλάδας. Δεν πειράζει. Αρκεί που μιλάμε εδώ. Ευχαριστώ πάντως.

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/12/2007 21:31:30

  Εξάκτινε, για τα ιστορικά γεγονότα, στην Ελλάδα, τα τελευταία 60 χρόνια αποφεύγεται(;) να τεθεί η ευρύτερη γεωπολιτική διάσταση. Η ιστορική καταγραφή έχει μεταβληθεί σε «φούσκα», διογκωμένη από έναν υπέρμετρο συναισθηματικό βερμπαλισμό, εκατέρωθεν.

  Η μεν πλευρά των νικητών έχει κάθε λόγο να αποκρύπτει τα πραγματικά γεγονότα και αίτια. Σχετικά το, κατά την άποψή μου αξιόλογο, «Η συνέχιση του Εμφυλίου με άλλα μέσα», τού Άκη Γαβριηλίδη, Εκδόσεις. ΚΨΜ, Αθήνα 2007.

  Η δε πλευρά των ηττημένων, δεν έχει κι αυτή καταφέρει να αναδείξει τη σκληρή ιστορική αλήθεια διότι αφ΄ ενός βαρύνεται με ανθελληνικές ενέργειες, όπως η υποστήριξη σλαβικών επιδιώξεων, κατατεμαχισμού της Βόρειας Ελλάδας , αφ΄ετέρου ο μετέπειτα διχασμός της επηρέασε και την ιστορική αποτίμηση : για παράδειγμα, ο θλιβερός Λεων. Κύρκος, ένας αστός που βρέθηκε στην Αριστερά και συμμετείχε στην συνάντηση με τον Τσώρτσιλ, ο οποίος τους τούμπαρε, υπέγραψαν τη Βάρκιζα, αφοπλίσθηκαν και μετά, φυσικά, τούς σκότωσε, βγήκε πρόσφατα και δήλωσε «ευτυχώς που δεν νικήσαμε».

  Δείτε λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, ενώ εμείς «απεραντολογούμε», πόσο αδρά και πόσο επακριβώς, σε 10 γραμμές, ο Νοαμ Τσομσκι καταγράφει την μεταπολεμική ελληνική ιστορία, εδώ
  «If anyone were to write an honest history of post-WWII period, the first chapter would be devoted to how the British and American forces liberating Europe, one of the first things they did was to destroy the resistance, and to undermine the labor movement, and to try to beat back the efforts to create radical democratic programs.
  It varied in different countries but happened everywhere. Like in Italy, it started happening in 1943, since they moved in. By the time, the British and American forces reached Northern Italy, it had been pretty well liberated by the resistance, they had driven out the Germans mostly, and they had established their own institutions: worker-managed industrial systems, cooperatives, and so on.
  The British and Americans were totally appalled, they had to dismantle the whole thing and restore the rights of owners, meaning restore the traditional fascist system. An in fact, in the case of Italy, it’s particularly interesting. It continued at least into the 1970s. Italy was the main center of CIA subversion, well into the 1970s, but it happened everywhere else, too.

  In Greece, there was a war to destroy the resistance; they killed about a 150,000 people, and ended up restoring something like the traditional fascist structure.

  Not long after the United States strongly supported the first restoration of actual fascism in Europe, and continued to support it, it was overthrown by the Greeks.

  And elsewhere it took different forms. In England and the United States, there were similar things happening. The population was also radicalized, and there had to be some adaptation to them, so you get the welfare state periods. But this is just the constant flux of struggle and conflict internal to hierarchic societies».

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/12/2007 21:35:48

  Factor, η υπερσύνδεση δεν "βγήκε".
  Το "εδώ", η συνέντευξη τού Τσόμσκι, είναι
  http://www.chomsky.info/interviews/20070402.htm

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 08/12/2007 22:21:33

  Προφήτη στην Κύπρο και στην Ιταλία έχουμε 30% αριστερά. Στην Ελλάδα δεν την έχουμε. Επίσης αυτό που γράφεις για τον Κύρκο επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα πιο πάνω ότι δηλ. οι γνήσιοι κομμουνιστές παρασύρθηκαν στον εμφύλιο από τους δικούς τους κι εξαναγκάστηκαν από το γεροπαπατζή και το παλάτι.

  Η γεωπολιτική είναι απλή. Δεν έπρεπε με τίποτε η Ρωσία να κατέβει στη μεσόγειο. Γι αυτό μας δημιούργησαν οι Άγγλοι το 1821. Για να είμαστε προτεκτοράτο δικό τους και να προλάβουν τους Ρώσους. Αν δεις τον παγκόσμιο χάρτη θα δεις ότι παράλληλα προς τα σύνορα της Ρωσίας και της πρώην ΕΣΣΔ έχει δημιουργηθεί μια παραθαλάσσια ζώνη ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους και η ζώνη αυτή έχει σκοπό να παρεμποδίζει την κάθοδο της Ρωσίας στη θάλασσα. Η Ρωσία σήμερα έχει 2 ναι σωστά διαβάζεις 2 λιμάνια. Ένα στη βόρειο θάλασσα κι ένα στον ειρηνικό. Το Βλαδιβοστόκ νομίζω. Για να βγει στον Ωκεανό είτε ατλαντικό είτε ειρηνικό πρέπει να υποβάλει τα σέβη της στους Αμερικάνους. Ανα 200 μίλια έχουν βάση. Η απόσταση δε είναι τυχαία. Όσο πιο πολύ προχωράει η τεχνολογία και διευκολύνει τον έλεγχο τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η απόσταση των βάσεων μεταξύ τους.

  Φέρε τώρα το γεωπολιτικό στην Ελλάδα. Οι Ρώσοι δεν πρέπει να κατέβουν κάτω κατά τη γνώμη των Αμερικάνων και από την άλλοι οι Ρώσοι θέλουν κατακερματισμένη Μακεδονία με τα τότε σχέδια του ΚΚΕ για να κατέβουν στον Αιγαίο. Έχεις έναν ωραίο εμφύλιο.

  Μικροπολιτική και βλάκες ιθαγενείς από τη μια και διεθνή συμφέροντα από την άλλη δημιούργησαν έναν εμφύλιο πόλεμο που σε συνδυασμό με τη μικρασιατική καταστροφή μας κατέστησαν ένα μικρό φοβικό κράτος που δε μπορεί να προστατέψει τους πολίτες του. Τις συνέπειες τώρα έχουμε αρχίσει να τις βλέπουμε κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 08/12/2007 23:41:11

  Ξέχασα να γράψω ότι ο πόλεμος της Κορέας και του Βιετνάμ σχετίζονται με τη γεωπολιτική των Αμερικάνων. Δεν έπρεπε να κατέβουν οι Ρώσοι στη θάλασσα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.