#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνητικών αυτογκόλ...συνέχειαΔε μπορεί, στην κυβέρνηση είναι «ματιασμένοι», τουλάχιστον επικοινωνιακά και κάθε φορά που υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία, έρχεται ξαφνικά από το πουθενά ένα άλλο θέμα για να το καλύψει.

Το πρώτο σοβαρό λάθος ήταν πριν τα Χριστούγεννα όταν κλείδωσε η δόση για την Ελλάδα, και προτού καν πατήσει η ελληνική αντιπροσωπεία σε ελληνικό έδαφος είχε ανοίξει το θέμα του φορολογικού. Θα θυμάστε τότε που κάποιοι διέρρεαν σενάρια για φορολόγηση με 45% και άλλα πολλά που έκαναν κακό στην κυβέρνηση και τότε ο πρωθυπουργός είχε σπεύσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν έβαλαν μυαλό από τα παθήματα του παρελθόντος και συνεχίσουν κάποιοι να καλύπτουν τις επιτυχίες με γκρίνια και αντιπαράθεση. Προτού καλά – καλά σβήσουν τα φώτα της Συνόδου Κορυφής και των κονδυλίων που εξασφάλισε η Ελλάδα και που αποδεδειγμένα συνιστούν επιτυχία, κάποιος στην Αθήνα αποφάσισε να κάνει τη γκάφα του. Άνοιξε ξαφνικά, και χωρίς κανένα διάλογο με τα κόμματα ή τους φορείς, θέμα αλλαγής του νόμου για τις απεργίες και τον συνδικαλισμό. Ένα νόμο που ισχύει από το 1982, τριάντα χρόνια δηλαδή και που είναι παντελώς ξεπερασμένος.

Το θέμα αποκάλυψε η «Ημερησία του Σαββάτου» και αμέσως κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, για να λέμε την αλήθεια ο ίδιος ο κ. Βρούτσης έσπευσαν να επιβεβαιώσουν πως θα ανοίξει ο διάλογος για την αλλαγή του νόμου.

Δεν πρόλαβε να αρθρώσει λέξη και αμέσως τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης προκάλεσαν σεισμό. Δεν έφταναν δηλαδή όλα τα άλλα προβλήματα στην κυβέρνηση κυρίως με τις αντιρρήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε απολύσεις στο δημόσιο και στο νόμο για την ιθαγένεια, ήρθε και το θέμα με το νόμο για τις απεργίες ώστε να χαλάσει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

«Δε μας ρωτήσατε κι ανοίγετε ένα τέτοιο θέμα» ήταν τα λόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. κι εδώ που τα λέμε έχουν δίκιο. Ποιος αποφάσισε να γίνει αυτή τη στιγμή ο «μουτζούρης», τώρα που μια εθνική επιτυχία πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη; Το μοναδικό ανοικτό μέτωπο είναι αυτό της ανάπτυξης και σ΄ αυτό θα έπρεπε να εστιάσει όλη την προσοχή της η κυβέρνηση, αντί να προκαλεί τριγμούς με ρυθμίσεις και νόμους που σίγουρα θα προκαλέσουν θύελλα.

Να μην αλλάξει ο νόμος; Φυσικά και να αλλάξει, αλλά όταν θα είναι καλύτερη η πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Ασφαλώς και είναι αναχρονιστικός και κάνουν κουμάντο οι συνδικαλιστές οι οποίοι οργανώνουν απεργίες χωρίς προειδοποίηση, χωρίς συνελεύσεις και χωρίς προσωπικό ασφαλείας. Ασφαλώς και ο νόμος για τις επιτάξεις είναι γελοίος και πρέπει να αλλάξει. Ασφαλώς και πρέπει να κοπούν τα προνόμια των συνδικαλιστοπατέρων από κάθε κόμμα που νομίζουν ότι το εργατικό κίνημα είναι τσιφλίκι τους.

Ωστόσο, όλες οι αλλαγές απαιτούν διάλογο και πολύ προσεκτική μελέτη, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση είναι τρικομματική.

Κι ενώ όλοι θα έπρεπε να ασχολούνται με τα 18 δις και πώς αυτά θα περάσουν στην πραγματική οικονομία, κάποιοι εντός της κυβέρνησης αποφάσισαν να κάνουν…τζάμπα μάγκες τους Πασόκους, τη ΔΗΜ.ΑΡ. και την πράσινη ΓΣΕΕ.

Διαβάστε τις αντιδράσεις για να καταλάβετε:

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ.Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της Ν.Δ., θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ιδιαίτερα σήμερα μια τέτοια ενέργεια μπορεί να ερμηνευθεί ως τιμωρητικού χαρακτήρα κίνηση απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να οδηγήσει σε όξυνση την ώρα που η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια. Είναι γνωστή η διαφωνία μας με ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους στα συνδικάτα. Υπάρχουν όμως η ΓΣΕΕ,η ΑΔΕΔΥ και πολλές άλλες φωνές του υπεύθυνου διαλόγου και διεκδίκησης στο συνδικαλιστικό κίνημα.Και σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε . Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα νηφάλιο και ειλικρινή διάλογο με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους εξηγώντας τις πολιτικές της,αναζητώντας λύσεις μέσα στις δυνατότητες της οικονομίας και ζητώντας συνέργεια και στήριξη στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Οι σχεδιασμοί για νομοθετικές παρεμβάσεις δεν προσφέρουν ,πρέπει να εγκαταλειφθούν».

«Από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 για αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία (το περίφημο άρθρο 4 του Γ.Αρσένη), για επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ αουτ) και για καθορισμό της οργάνωσης και δομής των συνδικαλιστικών οργανώσεων;» δήλωσε ο υπεύθυνος προγράμματος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Η»: Θέμα αλλαγής του καταστατικού «χάρτη», ο οποίος ρυθμίζει από το... 1982 το καθεστώς κήρυξης των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη λειτουργία των συνδικάτων και τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, «άνοιξε» η σύγκρουση της κυβέρνησης με τα συνδικάτα, ιδιαίτερα εκείνα που κατέχουν (και εκμεταλλεύονται) τη δεσπόζουσα θέση τους στην «αγορά» στερώντας το κοινωνικό σύνολο ακόμη και από βασικές υπηρεσίες.

«Την ώρα που συνεχίζονται οι δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και παράλληλα η φοροδιαφυγή, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν η Κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών. Ο τελικός στόχος της πολιτικής της είναι όμως εμφανής. Και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 11/02/2013 08:52:07

  Δηλαδή Φάκτορα το θεματάκι είναι επικοινωνιακό..;;;

  Κι αν τα κανάλια πανηγύριζαν επί μία εβδομάδα για την 'περίλαμπρη νίκη' της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες τι θα γινόταν..;;;

  Μήπως θα απαλυνόταν ο φόβος και η ανασφάλεια των νοικοκυριών για το οικονομικό τους μέλλον;;;;

  Ή μήπως η δημοφιλία της κυβερνησης θα εκτοξευόταν...;;;

  Νομίζω ότι άδικα ανησυχείς.

  Ούτε τα PSI, ούτε τα ταμεία συνοχής επηρεάζουν τη διάθεση των πολιτών έναντι της κυβερνησης.

  Αυτά είναι θέματα υψηλής πολιτικής που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει.

  Επικοινωνιακές διαχειρήσεις παλαιού τύπου δεν μετράνε πια. Στην κοινωνία η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Η ακραία και αυταρχική διάθεση στον επικοινωνιακό πυρήνα της κυβερνησης για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο απέχουν από τα τεκταινόμενα στην κοινωνία.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 11/02/2013 10:10:01

  Δυστυχως ετσι ειναι !Ειναι αλλο πραγμα να ξερεις τι να κανεις και αλλο το πως και ποτε θα το κανεις !Το τι να κανεις ας πουμε οτι ειναι στην agenda της Κυβερνησης αλλα τα υπολοιπα {πως,ποτε,ποιος,που,ποσο = οι απαντησεις στα 5 W του management} θελει αρετη και τεχνη για να τα εφαρμοσεις κατα τροπο που να ελπιζεις σε επιτυχια !Ο Βρουτσης εχει εγγραψει αρκετα φαουλ στην διαχειριση αυτου το τοσο δυσκολου σε τετοιες εποχες {τρικομματικη κυβερνηση αριστεριστικης νοοτροπιας κατα τα 2/3} και συμπαρασυρει ολοκλξηρο το κυβερνητικο οικοδομημα σε πτωτικη πορεια τουλαχιστον στις εντυπωσεις .Απο τοτε που ηταν Τομεαρχης Εργασιας στην ΝΔ εδειχνε οτι δεν μπορουσε να χειριστει το συνδικαλιστικο -εργασιακο θεμα με τροπο που και να περασει τις οποιες μεταρρυθμισεις αλλα και να ισορροπισει ο,τι απομεινει απο αυτες .Αντιμετωπιζει τα πραγματα απο οικονομικης -ωφελιμιστικης πλευρας και δεν βλεπει τον κινδυνο των απελπισμενων απαξιωμενων συνδικαλιστων που ελλοχευει στην νοοτροπια που τους διεπει και ειναι το ''γαια πυρι μιχθητω'' με την εμπρηστικη υποδαυλιση των δουλοπαροικων του λαικισμου συριζοτσιπραιων και των σταλινισκων κουκουεδων !Τωρα οι ''κοινωνικοι'' εταιροι εργοδοτες και εργαζομενοι στην αντιπρωσωπευση τους που κυβερνουν χρονια την χωρα εχουν χωριστει σε 2 στρατοπεδα εφαμογης των αναγκαιων κατα την αποψη μου αλλαγων στον αλλαζονικο και μονοπλευρο Ν 1264/82 ο οποιος παρεδωσε την οικονομικη δραστηριοτητα της χωρας στους απαιδευτους ,αμορφωτους συνδικαλιστες της εκαστοτε κυβερνωσας νομεγκλατουρας με μονο συνθημα φατε πιειτε και λογαριασμο μην δωσετε.Ενας ελεγχος στα οικονομικα της ΓΣΕΕ και των αλλων συνδικαλιστικων οργανωσεων απο το 1982 χρονο αφετηρια της εργασιακης παντοδυναμιας των και μετα θα δειξει που πηγαν τα λεφτα της Εργατικης Εστιας που εδιδοντο στις συνδικαλιστικες οργανωσεις καθως και ποιοι ωφεληθηκαν απο την συνδικαλιστικη τους δραση μεσω των εκπροσωπησεων -τοποθετησεων τους σε διαφορες επιτροπες ,διοικητικα συμβουλια κλπ των ΔΕΚΟ ,Τραπεζων και των αλλων κρατικων οργανισμων . Σωστος ο στοχος ομως αλλα λαθος ο τροπος προσεγγισης του για μια ακομη φορα απο τον ΥΠΕΡΓ κ Βρουτση .

 3. πολιτης avatar
  πολιτης 11/02/2013 10:39:48

  δεν μπορει σε καθε κυβερνητικη πρωτοβουλια που θελει να αντιμετωπισει το σαπιο να μιλαμε με ορους επικοινωνιας. δυστυχως ειναι τοσα πολλλα αυτα που πρεπει να γινουν σε επιπεδο ουσιας που δεν υπαρχει η πολυτελεια της επικοινωνιακης δαιχειρισης και αναμονης σωστου timing. αλλωστε εδω που εχουμε φτασει τα παντα θα κριθουν απο το αποτελεσμα και μονο.......
  πυρ ομαδον στο σαπιο ........

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ πολιτης 11/02/2013 11:30:24

   Eσυ περιμενεις ακομα να δεις αποτελεσματα ; Θυμιζει το ανεκδοτο με τον φανταρο που στην ασκηση πεφτει απο το αεροπλανο και δεν ανοιγει το αλεξιπτωτο κι αυτος λεει "να δεις που κατω δεν θα μας περιμενουν και τα αυτοκινητα".

 4. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 11/02/2013 10:49:29

  Μ’ αυτά και με τα’ άλλα, και ο Ρουμπάτης σήμερα στο κουρμπέτι υπέρ του Τσίπρα. Σε λίγο θα δούμε Κωστόπουλο, Θείο Βρέφος, και άλλα φαντάσματα του Ανδρεϊκού και περί την επικοινωνία πασόκ

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/02/2013 12:43:53

  Ενα άλλο θεαματικό αυτογκόλ πάμε να βάλουμε και στο θέμα που (σωστά και άγια), άνοιξε για την επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου Συνδικαλισμού, Απεργιών κλπ.

  Επικοινωνιακό αυτογκόλ, στο ότι , δεν ξέρω πως , αλλα, απ'ολο το ζήτημα, αυτό που αναφέρουν τα Media και μένει στον κόσμο είναι πως η Κυβέρνηση θέλει να δώσει στους (κακούς) εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας...

  Ουσιαστικό αυτογκόλ , γιατί, πάλι , μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα και οι "εργαζόμενοι" του Δημόσιου Τομέα.

  Ετσι, αντί να μάθουμε πως δρομολογείται περιορισμός των προνομίων και των καταχρήσεων των πάσης φύσεως Φωτόπουλων του ευρύτερου Δημοσίου , που εκβιάζουν και κατεβάζουν τους διακόπτες, ο κόσμος σχηματίζει την εικόνα μιάς κυβέρνησης που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κακού ιδιώτη-εργοδότη με το ημίψηλο και το πούρο Αβάνας!

  Αυτή η ατολμία να αγγίξουμε την Ιερή Αγελάδα του Δημοσίου , θα μας χαντακώσει όλους...

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/02/2013 12:55:49

  Διευκρίνιση στο προηγούμενό μου, διαφωνώ με την ανάρτηση στις ΑΙΤΙΕΣ που είναι αυτογκόλ το παραπάνω θέμα. Το "ανοιχτό μέτωπο της ανάπτυξης" θα μείνει σχήμα λόγου, όσο η χώρα γίνεται σκορποχώρι ανα πάσα στιγμή απο λίγουε συνδικαλιστές.

  Επρεπε να γίνει τώρα η κίνηση. Αλλα επικεντρωμένη στους "Φωτόπουλους" , όχι στους εργαζόμενους γενικά. Α, και κάτι άλλο: Θα χαρώ να ακούσω επιτέλους την κυβέρνηση να λέει στους ΠΑΣΟΚ / ΔΗΜ.ΑΡ , "εγώ θα το περάσω ,στην ανάγκη με ψήφους απο ΑΕροψεκασμένους και Χ.Α ,και εσείς ,αν έχετε πρόβλημα ,ρίξτε την Κυβέρνηση!"

  Εδώ η Ελλάδα χάνεται ,με τη Φώφη θα ασχολούμαστε?

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/02/2013 13:14:39

  Άν δεν μπορούν να μαζέψουν έσοδα απο τους έχοντες και κατέχοντες, κι άν δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει λογική και πρέπουσα λύση:
  Ακόμη και ο Πάπας παραδέχεται ότι "δεν μπορεί" και παραιτείται (μόλις βγηκε η είδηση για τον Βενέδικτο).
  Πάει όμως πολύ να φορτώνουν κάθε ανεπάρκειά τους στους εργαζόμενους, και ιδιάιτερα του ιδιωτικού τομέα.
  Μήπως θα βαφτίσουν "μεταρρύθμιση" και τέτοια τριτοκοσμικά δωράκια στους εργοδότες ;
  Ύστερα απορούν που ο κόσμος ακούει για μεταρρυθμίσεις και κουμπώνεται μέχρι το λαιμό. Οι άσχετοι χέζο*ν μέσα στη φωλιά τους, έλεος πιά με τόση χοντροκοπιά.

 8. Πέτρος avatar
  Πέτρος 11/02/2013 13:15:07

  Δεν κοιτάζει εκεί πέρα ο Βρούτσης να κάνει καμιά δουλειά, τώρα θυμήθηκε τα κακώς κείμενα των διαδικασιών με τις οποίες αποφασίζονται οι απεργίες. Εν μέσω άγριου πολέμου, πόσες χιλιάδες μέτωπα με το λαό σου συμφέρει να ανοίξεις; Και οι φοροκλέφτες, κλεφτοεργολάβοι, λαμόγια εργοδότες, στο απυρόβλητο !!!

  • σταρατα avatar
   σταρατα @ Πέτρος 11/02/2013 13:30:41

   ΣΩΣΤΟΣ!!!! 1000++++++

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/02/2013 13:16:34

  Δούλοι που εξυπηρετούν τ' αφεντικά τους.
  "Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ" σε μέτρα κατευνασμού των εχόντων και κατεχόντων, το έγραψα ήδη.

 10. Queen In Black avatar
  Queen In Black 11/02/2013 13:45:39

  Την....εικονική πραγματικότητα, μπορεί κανείς να την επηρεάσει με κατάλληλο χειρισμό και δεξιοτεχνία. Όταν όμως ασκείς την εξουσία, καλείσαι να αλλάξεις την πραγματικότητα προς όφελος αυτών που σε εξουσιοδότησαν να χειριστείς τις τύχες σου. Κι αυτό, είναι πολύ σοβαρό για να παίζει κανείς μαζί του.

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/02/2013 14:58:51

  Ο Πέτρος έχει απόλυτο δίκιο!!

 12. ΠληβειοΠατρίκιος avatar
  ΠληβειοΠατρίκιος 11/02/2013 15:49:20

  Πως καταντήσαμε έτσι βρε παιδιά; Ούτε για το αν θα ξύσουμε το αυτί μας δεν αποφασίζουμε μόνοι μας πια. Υπάρχουν νόμοι, συμβάσεις, μνημόνια και Τρόϊκες που πρέπει να μας το ...επιτρέψουν!! Είναι φορές που νομίζω οτι θα κοιμηθώ κι όταν ξυπνήσω, θα καταλάβω οτι ήτανε εφιάλτης όλο αυτό το σκηνικό.
  Πρέπει να αντιδράσουμε επί τέλους δυναμικά, αλλιώς θα τρελαθούμε.

  • σταρατα avatar
   σταρατα @ ΠληβειοΠατρίκιος 11/02/2013 20:39:08

   To Πατρίκιος φίλε ξέχνα το . Ολοι πληβείοι είμαστε πλέον, για πολλά χρόνια μάλιστα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.