#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2011 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνητικό χάος, ατέλειωτη φημολογία και σενάρια διαφυγής

Η πολιτική του μας οδήγησε στο μνημόνιο, η παραπολιτική μας οδηγεί στη χρεοκοπία
Του Κώστα Ροδινού

Βοηθούσης και της απεργίας των ΜΜΕ,  η κυβερνητική προπαγάνδα έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία! Αναδιάρθρωση, ανασχηματισμός, αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου, πρόωρες εκλογές.  Όλα αυτά συζητούνται τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα έντονα. Σενάρια επί σεναρίων και υποθέσεις επί υποθέσεων.

Θέλουν να στήσουν και πάλι ένα σκηνικό κρίσης. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Κάθε φορά που επίκειται η λήψη νέων μέτρων, καλλιεργείται μια εικόνα καταστροφής!  Για να εμφανιστεί στη συνέχεια, ως από μηχανής ….σωτήρας, ο κ. Παπανδρέου! Και όλα αυτά τα παιχνίδια, τα πληρώνει ο ελληνικός λαός με αυξημένα επιτόκια και πιο επώδυνα μέτρα.

Τα πράγματα άλλαξαν..

Μόνο, που αυτή τη φορά τα πράγματα δεν είναι ίδια.

Πρώτον: Γιατί μετά από δεκαοχτώ μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Το μνημόνιο απέτυχε και η κυβέρνηση απεδείχθη ανίκανη. Δεν φταίνε πλέον μόνο οι προηγούμενοι. Εδώ μας οδήγησαν οι …απερχόμενοι.

Δεύτερον: Όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εικόνα κατάρρευσης όχι μόνο της  κυβέρνησης, αλλά και της εικόνας του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος και αυτό αναδεικνύει θέμα κοινωνικής νομιμοποίησης της πολιτικής της. Επι πλέον, το εκλογικό σώμα με συντριπτικά ποσοστά δηλώνει ότι η ακολουθούμενη πολιτική  επιδεινώνει την κατάσταση. Αυτό σημαίνει έλλειψη ελπίδας. Και χωρίς ελπίδα η οικονομία δεν ανακάμπτει.

Τρίτον: Η μαζική ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και η άρνησή τους να ψηφίσουν νομοσχέδιο εγκεκριμένο μάλιστα από το Υπουργικό Συμβούλιο, θέτει  θέμα δεδηλωμένης! Μπορεί  οι …αντάρτες να  προκαλούν εκ του ασφαλούς, όμως,  η ενέργειά τους έχει τεράστιο συμβολισμό με πολλαπλά μηνύματα. Εκθέτει και αποσυντονίζει την κυβέρνηση, εντείνει  την αμφισβήτηση και υποσκάπτει  την δυνατότητα του  πρωθυπουργού να κυβερνήσει.

Τέταρτον: Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τουλάχιστον, της  Ε.Ε.. Οι δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ενισχύουν την εκτίμηση  αυτή. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε πολλά σε πολλούς και τώρα δεν μπορεί να  παρουσιάσει ως έργο ούτε τα ελάχιστα αποδεκτά. Ο τραγελαφικός χειρισμός της  ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και η πλήρης κατάρρευσης των εσόδων, το πρώτο τρίμηνο, απετέλεσαν το τελειωτικό χτύπημα.

Πέμπτον: Όλο και περισσότεροι συμφωνούν, ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικώς, δίνουν μια χαμένη μάχη. Βαδίζουν  σε κινούμενη άμμο. Συνεχώς βυθίζονται στα αδιέξοδά τους. Και το χειρότερο δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο. Δεν υπάρχει Plan B. Είχαν εναποθέσει όλα τα αυγά τους σ’ ένα καλάθι.

Τι επιδιώκουν;

Με την πολιτική της να έχει αποτύχει παταγωδώς, η κυβέρνηση επιδίδεται σ’ αυτό που γνωρίζει και τα καταφέρνει καλύτερα: στην παραπολιτική. Τι προσπαθούν να κάνουν:

Πρώτον: Να βρούν τρόπο να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη τη λήψη νέων μέτρων. Δεν φταίει η πολιτική τους! Φταίνε οι μηχανισμοί που δεν εισπράττουν φόρους. Φταίνε και οι πολίτες που φοροδιαφεύγουν! Η περίπτωση να ευθύνονται οι αυξημένοι φόροι, τα λουκέτα, η έκρηξη της ανεργίας, η δραματική μείωση μισθών και συντάξεων  και η βαθειά ύφεση,  μάλλον….αποκλείεται!

Δεύτερον:   Με τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού να καλλιεργήσουν την ψευδαίσθηση μιας νέας αρχής. Reset, αγγλιστί!   Ας μη γελιόμαστε. Όσο ισχύει το μνημόνιο, απλώς ο …Μανωλιός,  θ΄ αλλάξει  ρούχα! Θα ….θυσιαστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, με την ελπίδα να φυσήξει ούριος άνεμος για να σωθεί ο αρχηγός!

Τρίτον: Να μετακυλίσουν τις ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση δεν αφορά μόνο στα εξαπτέρυγα. Ο στόχος  είναι να εξασφαλίσουν την συναίνεση  τον κ. Σαμαρά. Μάλλον ματαιοπονούν εδώ γιατί λόγω της διογκούμενης δυσαρέσκειας,  οι ….πρόθυμοι λιγοστεύουν. Εξ ου και οι γνωστές …παραινέσεις των …συγκροτημάτων.

Τέταρτον, οι συζητήσεις για τις πρόωρες εκλογές έχουν διπλό στόχο: αφ΄ενός να συσπειρώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την βάση τους που φυλλοροεί και αφ΄ετέρου να φοβίσουν το εκλογικό σώμα μπροστά στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας! Η ακυβερνησία (θέλουν να μας πούν) θα επιδεινώσει τα πράγματα.

Όμως, οι πρόωρες εκλογές ίσως  αποτελούν   την  οδό διαφυγής προκειμένου να γλυτώσουν από την πλήρη εκλογική κατάρρευση.

Συμπέρασμα: Ο κ. Παπανδρέου, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το βασικό του στοίχημα, το μνημόνιο, απέτυχε. Ούτε τη γενναιότητα να ομολογήσει την αποτυχία του διαθέτει, ούτε εναλλακτικό σχέδιο.  Επειδή απέτυχε η  πολιτική του , καλλιεργεί την παραπολιτική. Η πολιτική του μας οδήγησε στο μνημόνιο. Η παραπολιτική του  μας οδηγεί στη χρεοκοπία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 10/04/2011 07:29:31

  Κώστα Καλημέρα .
  Η όλη κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Η παραπολιτική σε συνδυασμό με την άντίσταση βολεμένων μήπως προκαλέσει διαχασμό και επομένως γεγονότα ανεξέλεγκτα; Η οργή για τους τραπεζίτες και όλη η συζήτηση για την διατήρησή τους σε συνδυασμό με το γεγονός του ΤΡΙΣΕ στην ΕΕ μάλλον επιδεινώνουν την κατάσταση . Φαίνεται ότι το παιχνίδι είναι στημένο και άρα το ξέσπασμα της οργής πιθανόν να προκαλέσει γεγονότα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ spiros 10/04/2011 12:12:15

   Καλημέρα
   Σπύρο,
   Αν και το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν παραδίδει την εξουσία εύκολα, ίσως είναι η πρώτη φορά που η κρίση τους υπερβαίνει.
   Και τους υπερβαίνει γιατί πρώτη φορά βρίσκονται σε ρήξη με τον βασικό, τον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του.
   Τέτοιες ρήξεις οδηγούν σε κατάρρευση.

   • spiros avatar
    spiros @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:26:45

    Άνευ κονιορτού, κλπ;

  • thanasis avatar
   thanasis @ spiros 10/04/2011 13:55:46

   oι βολεμενοι δεν θελουν να χασουν την βολεψη τους αλλα το
   ποταμι της οργης αλλα και η σιωπηλη πλειοψηφια θα τους
   ξεβολεψη απο την νωχελικοτητα και τον εφησυχασμο
   του καναπε και θα του βγαλη στην μαχη κατα του σαπιου
   παλαιου σκηνικου, το οποιο σιγα-σιγα καταρρεει δινοντας
   την θεση του στον ηλιο του νεου

 2. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 10/04/2011 08:56:37

  Η κυβέρνηση ήθελε, όπως έλεγαν, να διασώσουν τη χώρα. Σήμερα, μετά από 10 εξαντλητικούς για την ελληνική κοινωνία μήνες προσπαθούν να διασώσουν την δική τους πλήρη κατάρρευση από την κατάσταση που εγκλώβισαν το μέλλον της χώρας και εγκλωβίστηκαν .
  Ο Γ. Παπανδρέου αποδείχθηκε ότι ήταν ένα διαχειριστής που ενέργησε μόνο με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών
  Από όποια πλευρά και να το δεις, από δω και πέρα είναι σα να θέλουν να σταματήσουν την παλίρροια

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ o βουνίσιος 10/04/2011 12:02:16

   Kι όχι μόνο των δανειστών αλλά και των ανθελλήνων φίλων του.
   Διαβάστε στο ακόλουθο άρθρο "Канал 5: Μιχάλης Τρεμόπουλος-Ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων!"
   για τον Τρεμόπουλο ο οποίος συν τοις άλλοις χαρακτήρισε την σημερινή εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ως πολύ καλή από ότι του Κώστα Καραμανλή σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.
   h++p://elnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3123:-5-----------&catid=34:2010-01-11-15-59-50&Itemid=53

 3. tzager avatar
  tzager 10/04/2011 09:09:35

  Μάλλον οι εκλογές είναι προ των πυλών...

  Μία μονοκομματική κυβέρνηση, και δη η μία κυβέρνηση Πα.Σο.Κ με τους χρόνιους συμπλεγματικούς δεσμούς με τα συνδικάτα, δε μπορεί να εφαρμόσει τις ρηξυκέλευθες αλλά και αυτονόητες αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στο κράτος.

  Νομίζω ότι τον μόνο που συμφέρουν αυτή τη στιγμή οι εκλογές είναι τον GAP. Και θα ρίξει το μπαλάκι εσωκομματικά και στην αντιπολίτευση που κράζει κατά του μνημονίου και θα βρεθεί ανέτοιμη να ξεκαθαρίσει τη θέση της στους πολίτες.

  Και τα λαικίστικα και εύκολα κατά του μνημονίου και η λοιπή παπαρολογία... last year!!!

  Εδώ σε θέλω κάβουρα....

 4. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 10/04/2011 09:12:45

  λεω εγω τωρα ο ασχετος. απ΄αυτη την ιστορια και τη σπουδη του γιωργακη να μας βαλλει στο ΔΝΤ και ολα αυτα τα παραμυθια οτι δηθεν δεν ειχαμε να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις , και ολα τα σχετικα. λεω εγω τωρα ολα αυτα τα εκανε χωρις να κερδισει τοιποτα προσωπικα,και δε λεω φυσικα να γινει γενικος γραμματεας του ΟΗΕ, τοση πολυ αγαπη για την πατριδα ο γιωργακης? γιατι πολλα ακουγονται...

 5. ΔΡΑΜΙΝΟΣ avatar
  ΔΡΑΜΙΝΟΣ 10/04/2011 10:31:36

  Πάντως, από την Πέμπτη το απόγευμα συστήνουν ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι, σε λίγους γνωστούς και συγγνείς, επαυξημένη επαγρύπνηση για τις επόμενες ημέρες.
  Λέτε να πρόκειται για ανασχηματισμό;;;;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΔΡΑΜΙΝΟΣ 10/04/2011 12:12:12

   "Επαυξημένη επαγρύπνηση", ως προς τι;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 10/04/2011 12:13:00

    Ούτε και οι ίδιοι ξέρουν προς τι!

 6. manos avatar
  manos 10/04/2011 10:56:01

  Τι να τον κάνεις τον ανασχηματισμό όταν βρωμάει το κεφάλι? Δηλαδή για το ότι ο Παπακωνσταντίνου τα θαλάσσωσε, ο Παπανδρέου δεν φέρει ευθύνη?
  Θα επιλέξει ο ΓΑΠ νέο υπουργό και επιτόπου θα έρθει η άνοιξη, θα ανθίσουν τα λουλούδια, και τα πουλιά θα κελαηδούν χαρούμενα?
  Αυτό μου θυμίζει ένα χαζούλι ανέκδοτο από την περίοδο που ήμουν φοιτητής:
  Στον Β παγκόσμιο, σε κάποιο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης ο διοικητής έχει μαζέψει τους κρατούμενους για πρωινή καταμέτρηση.
  Τους λέει λοιπόν: Σήμερα θα αλλάξετε ρούχα.
  Πω πω, χαμός στο στρατόπεδο, αγκαλιές φιλιά, φωνές, γιατί είχαν κάτι μήνες να αλλάξουν και να πλυθούν.
  Λέει λοιπόν ο διοικητής δείχνοντας έναν έναν:΅Εσύ μ'αυτόν, εσύ μ'αυτόν, εσύ μ'αυτόν, κ.λ.π.
  Ελπίζω να μην θίγω ή προσβάλλω μνήμες. Ενα αστείο είναι, αλλά δείχνει τι σημαίνει ανασχηματισμός του γιωργάκη.

 7. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 10/04/2011 10:56:51

  "Με «κριτήριο» το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προωθείται σήμερα στην ΕΕ (κεντρικές αποφάσεις για μισθούς, φόρους, συντάξεις κλπ), θεωρούμε ότι αυτό που μάλλον επιδιώκεται τελικά, είναι η εγκατάσταση μίας κεντρικά κατευθυνόμενης οικονομίας «σοβιετικού τύπου» στην Ευρώπη, με πρωτεύουσα τη Γερμανία - στην οποία θα ηγούνται οι διεθνείς τράπεζες και το ευρύτερο Καρτέλ." (πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2326.aspx ).

  Το συμπέρασμα είναι πως οι ιθύνοντες βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και πολύ δύσκολα θα φύγουν από τη θέση τους. Καλημέρα.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/04/2011 11:54:29

  Κώστα, συμφωνώ σε όλα, αλλά (και συγγνώμη) οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση της εμπιστοσύνης στο υπάρχον κομματικό σύστημα. Αυτό, το φτωχό μυαλό μου το ερμηνέυει ως ανάγκη για άλλου είδους "αλλαγή".

  Μία "αλλαγή" (στην οποία συμμετείχα) ήταν η απ ευθείας εκλογή αρχηγού κόμματος.

  Χρειάζονται και άλλες "αλλαγές" στο ίδιο μοτίβο και εάν δεν τις ζητήσει ο Σαμαράς, νομοτελειακά θα συμβούν ένα από δύο πράγματα: Ή θα τις ζητήσει κάποιος άλλος (μην υποτιμάμε την πονηριά του Πασόκ εξ άλλου) και θα τις πλασάρει σαν την πολιτειακή εξέλιξη στην κρίση . Ή, το πιθανότερο, με αφορμή κάποια από τις 5-10 κρίσεις που μας έχουν ζώσει θα πάμε σε εξωκοινοβουλευτικά "οικουμενικά" κόλπα.

  Ο Σαμαράς μίλησε δόξα τω Θεώ για συνταγματικές αλλαγές. h++p://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265665. Δεν φτάνει. Να μιλήσει για τα 4-5 μεγάλα θέματα και να ζητήσει να πάνε απ ευθείας σε δημοψήφισμα (ή προτιμότερο, για μένα, να τα κάνει προεκλογική πλατφόρμα)

  ΔΕΝ αρκεί η κατάρρευση του Πασόκ. Ούτε με παρηγορεί το ότι το ένα κόμμα είναι στο 19% και το άλλο στο 18,5%. Και τα δύο μαζί είναι κάτω από 50% και το αστειάκι με τις προεκλογικές συσπειρώσεις τέλειωσε, και εάν δεν τέλειωσε, απλά θα αλλάζουμε περιτύλλιγμα μέχρι να αλλάξει.

  Το λινκ το έβαλα επίτηδες, για την φωτό... Δήμας... Η Πράσινη Απάτη σε μπλε σελοφάν. Οπαδός της Ανρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής. Ποιός τον θέλει στην Νέα Δημοκρατία; Ο Μπαρόζο; Κοινώς, κοιτώντας μόνο το τομάρι μου, θέλω να ξέρω τι ψηφίζω. Την Πράσινη Απάτη π.χ. δεν την γουστάρω ούτε σε πράσινο ούτε σε μπλε περιτύλιγμα. Μπορεί να είμαι μειοψηφία, αλλά το ξέρει αυτό κανείς; Ή θα μας στηρίζει ο Σκάϊ εάν είμαστε και λίγο Πράσινοι;

  Να, π.χ., σοβαρή άποψη που δεν είναι αντιευρωπαϊκή (τρομάρα μας) αλλά ξεφορτώνεται τις Πράσινες Μούχλες (σε όποιο κόμμα κι αν βρίσκονται): O Helmut Kohl! h++p://www.bild.de/politik/2011/helmut-kohl/schreibt-ueber-die-atom-krise-17072266.bild.html και για περίληψη και μετάφραση h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_2433.html

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 10/04/2011 12:05:07

   Αρχαίε,
   Ο κ. Παπανδρέου, μόλις πρίν από 18 μήνες κέρδισε τις εκλογές με 11 μονάδες διαφορά!
   Η κατάρρευσή του είναι ραγδαία. Και φαίνεται να μην έχει σταματημό γιατί δεν έχει άλλο σχέδιο!
   Οσον αφορά στη Ν.Δ. προφανώς τα πράγματα δεν είναι ίδια.
   Το κόμμα προέρχεται από μι βαριά στρατηγική ήττα.
   Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ της φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες αυτής της χώρας.
   Διεγράφη η βασική διεκδικίτρια για την ηγεσία.
   Οι μνήμες είναι ακόμα έντονες.
   Ο Σαμαράς προσπαθεί να κτίσει ένα καινούργιο κόμμα.
   Αν, όμως, μελετήσει κάποιος τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων θα διαπιστώσει οτι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.
   Το πρόβλημά του είναι οτι δεν έχει πολύ διαθέσιμο.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:35:45

    Κύριε Κώστα δεν κέρδισε ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου τις εκλογές του '09.
    Απλά πήρε 9.400 τόσες ψήφους πάνω από την πανωλεθρία του '04!
    Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο καταρρέει!
    Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου!
    Γιατί η ΠΑΣΚΕ, σε νοσοκομειακές εκλογές που έγιναν πρόσφατα, ανέβασε την δύναμή της κατά μία έδρα!

    Αν φταίει η ΔΕΞΙΑ για κάτι κύριε Κώστα είναι για τα φοβικά σύνδρομά της.
    Αν ο ΔΕΞΙΟΣ και ΗΓΕΤΗ δεν χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, θα γελάνε μαζί μας τα σκυλιά. Τα πράσινα επί του προκειμένου!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Σταύρος 10/04/2011 14:39:46

     Κυρ Σταύρο,
     Συμφωνώ και επαυξάνω για τα φοβικά σύνδρομα.
     Η πηγή όλων των προβλημάτων.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:35:47

    Κύριε Ροδινέ, καλά το λέτε, αλλά ούτε κι η πατρίδα έχει χρόνο. Αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία και έθνος φοβερές προκλήσεις και δεν ξέρω αν η υπομονή μπορεί να δώσει κάτι. Χρειαζόμαστε ηγέτες-καμικάζι..

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ ΝΙΚΟΛΑΣ 10/04/2011 14:38:43

     Νικόλα,
     συμφωνώ πως ούτε η πατρίδα έχει πολύ χρόνο μ' αυτούς που μας κυβερνάνε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 10/04/2011 12:08:13

   Αρχαίε,
   και κάτι ακόμα.
   Προφανώς και το σύστημα βρίσκεται σε κρίση.
   Αυτή την κρίση, όμως ,επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν εξωθεσμικοί παράγοντες και να επιβάλλουν εξωθεσμικές λύσεις.
   Εκεί βρίσκεται η παγίδα...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:29:13

    Για αυτό, ας κρατήσουμε εμείς την πρωτοβουλία της Δημοκρατίας. Την πήραμε με την εκλογή του Σαμαρά. Την πήραμε με το αίτημα για συνταγματικές αλλαγές.

   • akis avatar
    akis @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:41:56

    ...ενώ οι θεσμικοί παράγοντες μας δώσανε θεσμικές λύσεις...

  • Xartografos avatar
   Xartografos @ archaeopteryx 10/04/2011 15:17:01

   Φωνάξτε το σας παρακαλώ. Μετά από 45 χρόνια αφωνίας πεισθήκαμε να συμμετέχουμε στην ευλογημένη εκλογή αρχηγού-ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΓΙΣΤΗ, και το χαρήκαμε. Περιμένουμε τις επόμενες καινοτομίες όπως στον επιτάφιο, θλιμένοι αλλά ευέλπιδες. Κοίτα όμως που το κερί σώνεται... Εν όψει (όπου να ναι έρχονται) εκλογών ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι λίστες των υποψηφίων να αναδειχθούν από τα μέλη : να ψηφίσουμε, να ακουστούμε -λύνουμε έτσι και τα χέρια κάθε επιτροπής εκλογικού αγώνα. Τι διάολο τα κάνουν εκει στη Συγγρού 500.000 mails? Κι ούτε ο αρχηγός, ούτε οι εν ενεργεία να δικαούνται πάνω από 10% του συνόλου των υποψηφίων.

 9. andronikos avatar
  andronikos 10/04/2011 11:59:49

  τα πραγματα ειναι απλα... θελουν λιγο χρονο ακομα για να ξεπουλησουν την κρατικη περιουσια...θα κανουν τα παντα για να τον κερδισουν ...ο γαπ αν δεν πουλησει τα παντα δεν φευγει...ειναι πατραμυθι οι εκλογες
  (....Σαν εκεινα τον χιλιστων ...στις 30/12/2011 ωρα 2¨.32 θα γινει η αποκαλυψη οποτε περιμενουν τα θυματα....ΗΣΥΧΑ)
  απο την αρχη βαδιζουν βαση σχεδιου...επεσαν εξω μονο σ ενα...
  εδω δεν ειναι αργεντινη....
  ο λαος κ αυτο ειναι μια επιτυχια της μεταπολιτευσηε εχει αρκετα υψηλο μορφωτικο επιπεδο η ενημερωση δεν ερχεται μονο απο τα κρατικα μεσα(μεγα,σκαι,νετ,...)...ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ οποτε εμαθε το παιχνιδι που εχει αλλωστε παιχθει πριν κ αλλου...ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
  ενας στοχος τους ηταν κ οι καταθεσεις αλλα την πατησαν πανω απο 100 δις εφυγαν απο το τραπεζικο συστημα σε 1.5 χρονο
  στο χερι μας ειναι να μη πουλησουν παρατιμης οτε /δεη/....

  • akis avatar
   akis @ andronikos 10/04/2011 12:46:30

   ...εγω νομιζω οτι ηθελαν να φυγουν,
   οι πραξεις τους αυτο δειχνουν.

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/04/2011 12:13:04

  Αν θυμηθούμε τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων πριν 1 1/5 χρόνο, τότε το 20% του ΠΑΣΟΚ σήμερα φαντάζει καταποντισμός.
  Στις δημοσκοπήσεις απεικονίζονται τα σκληροπυρηνικά μπλοκ των 2 κομμάτων, που ότι κι αν γίνει θα τα ψηφίζουν
  Τις εκλογές όμως τις κρίνουν πάντα οι πρωτοεμφανιζόμενοι ψηφοφόροι, και ένα ποσοστό 5-8%, ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, που παραμένει αναποφάσιστο έως λίγο πριν τη κάλπη.
  Εκεί θα παιχτεί το αποτέλεσμα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 10/04/2011 12:18:23

   Καλημέρα
   Strange,
   Oι πρωτοεμφανιζόμενοι ψηφοφόροι όντως είναι μια κρίσιμη παράμετρος.
   Δεν είναι, όμως, η καθοριστική.
   Ομως, η παρούσα κρίση διαπερνά πλέον όλα τα κόμματα.
   Η εκτίμησή μου είναι οτι η νέα κοινωνική πλειοψηφία θα αποτελείται απο συνιστώσες όλων των αποχρώσεων του πολιτικού φάσματος.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Strange Attractor 10/04/2011 12:38:16

   Πιστευω οτι πρεπει να σταματησουμε να μιλαμε για κομματα και να μιλαμε για προσωπα !!
   Προσωπα και θεσεις. 1+1=2

   ΠΠ

   ΥΓ. και ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-εμπιστοσυνη σε ΠΑΣΟΚΟ και τα δεκανικια του

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 12:13:11

  Yπαρχει ενα κενο.
  η εννοια του κενου εχει αναλυθει πλεον απο τους Φυσικους.
  κενο δεν υπαρχει... το βλεπουμε εμεις οταν αναμεσα σε 2 αντικειμενα δεν παρατηρουμε κατι..
  Μεταξυ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ψηφοφορων υπαρχει ενα κενο στην αντιληψη του κοσμου. Εαν το ψαξουμε, το δουμε απο κοντα με το μικροσκοπιο.. κενο δεν υπαρχει.
  Το "κενο" στην περιπτωση μας το δημιουργουν τα ΜΜΕ διοτι με την υπαρξη του κενου συνυπαρχει η αβεβαιοτητα και η "σουπα".
  ΜΜΕ=Διερει και Βασιλευε στο κενο

  Εαν ο κ Σαμαρας δωσει το μιρκοσκοποιο στους ψηφοφορους, αυτοι θα κατανοησουν οτι κενο δεν υπαρχει. Αλλη λυση δεν υπαρχει παρα η ΝΔ με τον Σαμαρα αρχηγο. Το κενο θα γεμισει με επιμονη στις συγκεκριμενς και χειροπιαστες θεσεις για τα οικονομικα, πολιτικα, Θρησκευτικα και Εθνικα θεματα που απασχολουν την Ελλαδα. Ο ψηφοφορος βλεπει κενο παντου. Δεν ενημερωνεται για τα παραπανω.

  Τελος η επιθεση στο ΠΑΣΟΚ πρπει να ειναι μετωπικη και ολομετωπη καθετη και οριζοντια. Μια ατομικη πολιτικη βομβα στο τεχνητο κενο εξουσιας των ΜΜΕ.

  Για να γινεις μεγαλο κομμα ( οχι με Γκρουεζες!! ) αλλα κομμα με επαφη και ακροαση στη λαικη βαση.. πηγαινεις δε ΑΜΕΣΗ "διαπραγματευση" με το ΛΑΟ.

  Να εξηγησω τι εννοω ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ?? δεν χρειαζεται...

  Ο ΛΑΟΣ πιεζεται απο παντου. Ο ειλικρινης αποσυμπιεστης θα ειναι και Ο νικητης στις καρδες μας και οχι μονον στις καλπες.

  ΠΠ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 12:19:53

   Καλημέρα ΠΠ,
   Τα κενά, όπως ξέρεις, ...γενικώς καλύπτονται!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:31:51

    Καλημερα Κωστα,

    εχουμε επαρκεια φελλων...

    ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 12:35:18

    Αυτος που θα μου "ακουμπησει" την τσιπα και το φιλοτιμο θα ειναι νικητης. Οι αλλοι θα νικησουν στη μαχη της καρεκλας.
    Για να μου την ακουμπησει ( σικ) ..θα πρεπει να εχει τα 2 προσοντα!!
    χαχαααααα πως βγηκε ετσι το σχολιο???

    ΠΠ

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 16:43:15

   Το καλητερο σχολιο εδω και καιρο. Με την προταση σου αυτη:
   "Για να γινεις μεγαλο κομμα ( οχι με Γκρουεζες!! ) αλλα κομμα με επαφη και ακροαση στη λαικη βαση.. πηγαινεις δε ΑΜΕΣΗ “διαπραγματευση” με το ΛΑΟ"
   Προς Σαμαρα και ΝΔ εδωσες το συνθημα και το δρομο που πρεπει να ακολουθησει ο Σαμαρας και οσοι βουλευτες του κομματος πιστευουν στην Ελλαδα και στον Ελληνα πολιτη, αλλιως ξεκουμπιδια δεν θα διαφερουν σε τιποτα απο το ΠΑΣΟΚ.
   Αρκετα κοροιδευτηκε ο Ελληνας απο μετριους ως αχρηστους πολιτικαντιδες,

   Αντωνη αλλαξε τα ολα ξεκινα πρωτα απο ολα με τον τροπο συμπερηφορας των βουλευτων απεναντι στη λαικη βαση, βγαλ τους στο δρομο, ας φανε και καμια ψηλη δεν πειραζει, κανε τον λαο να σε πιστεψει. Ο Ελληνας ειναι ετοιμος αν μπορεις ξεκινα χτες.

 12. antanistimi avatar
  antanistimi 10/04/2011 12:21:46

  Το προβλημα του Σαμαρα ειναι τα οποια κουρασμενα,διαπλεκομενα,και πολλες φορες ανοητα στελεχη ορισμενα απο τα οποια σε πολλες πολεις προκαλουν γελιο.Αλλο προβλημα ειναι οι επιλογες που εχει κανει σε καποια προσωπα με τα χρισματα που εδωσε.Δεν ανηκω στη ΝΔ αλλα ουτε προκειτε με αυτα που βλεπω αν και θα ψηφισω.Δεν μπορει να μπει καλα στην κοινωνια(αλλιως θα ειχε 50% τωρα) ΚΑΙ λογω διαπλοκης.Πολλοι κατι θελουν και ειναι εκει.Και στα μικρα μερη και οχι μονο ολα ειναιστη φορα φανερα. Οι πραγματικοι πατριωτες που θα αγωνιζονταν πραγματικα ανιδιοτελως για την ιδεα,για την Ελλαδα,αγωνιστες της ζωης με αποδοχη απο την κοινωνια μενουν απ` εξω.Αυτους εχει προβλημα να συστρατευσει ο Αντωνης αλλιως θα σαρωνε τωρα.

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ antanistimi 10/04/2011 16:49:46

   Συνφωνω, και ομως τωρα ειναι η ωρα να βγουμε απο το καβουκι μας εμεις που δεν ψηφισαμε ποτε και να στηρηξουμε με την ψηφο μας τον μονο δημοκρατικα εκλεγμενο αρχηγο κομματος. Τωρα ειναι η ωρα να βγει μπροστα ο Σαμαρας να διεκδηκησει την εξουσια. Να κυβερνησει με γνωμονα την αληθεια και μονο.

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 10/04/2011 12:25:25

  Μόνο κάποιοι γενναίοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να προκαλέσουν την πτώση αυτής της κυβέρνησης. Φυσικά, θα κατηγορηθούν ως αποστάτες οι οποίοι "πρόδωσαν τη δημοκρατική παράταξη" και άλλα φληναφήματα. Αλλά η Ιστορία πολύ λίγη σημασία θα δώσει στις κρίσεις των αργυρώνητων παπαγάλων. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν τέτοιοι.

  Υπάρχουν, φυσικά, και παρασκηνιακές διεργασίες που δε γνωρίζουμε. Έχουμε μπροστά μας μια παρτίδα σκάκι που δεν έχει ολοκληρωθεί, όπου γνωρίζουμε μόνο κάποιες κινήσεις και προσπαθούμε να μαντέψουμε, με βάση τις λειψές πληροφορίες που έχουμε, κάποιες άλλες ακόμα άγνωστες.
  (Και τι δε θα δίναμε να μαθαίναμε τα τηλεγραφήματα μεταξύ των πρεσβειών και την μυστικών υπηρεσιών! Όσοι ζήσουμε μετά από τριάντα, σαράντα χρόνια και ανοίξουν τα αρχεία μάλλον θα γελάσουμε πολύ! Και θα διαπιστώσουμε, για άλλη μια φορά, ότι δεν είμασταν παρά αναλώσιμα πιόνια που κάποιον άλλον προστάτευαν, καταδικασμένα να μη φτάσουμε ποτέ στην άκρη της σιακιέρας.)

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 10/04/2011 12:33:24

   Καλημερα Γιαννη,
   αυτοι οι γενναιοιμ να μας δωσουν ποθεν.ποτε εσχες απο το 74 και μιλαμε !!
   τα ζιβαγκα και τα αμπεχωνα της Μιζας και της ρεμουλας.
   ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΣΟΚΟ ever...
   Βρες μου ΕΝΑΝ.

   ΠΠ

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 10/04/2011 12:42:20

  Καλημέρα ΠΠ.
  Η πανέμορφη ανοιξιάτικη Κυριακή λουσμένη με το απαράμιλλο ελληνικό φως, μου δημιουργεί μια αίσθηση αισιοδοξίας!
  Προφανώς ισχύει αυτό που λες. Η ιστορία τους αυτό δείχνει. Πάνω απ' όλα το μαντρί! Αλλά στην πολιτική ποτέ δεν ξέρεις. Υπάρχει και το ένστικτο της προσωπικής αυτοσυντήρησης που είναι ισχυρό.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 12:50:31

  μα ειναι αχρηστοι!!. τι θα κανουν εκτος πολιτικης??
  και οι χαχολοι ψηφιζουν.
  μαντρια και καγκελα αλλα για αλλο λογο !!
  ΑΠ τη στιγμη που για εναν πολιτικο εχεις ραμματα για τη γουνα του, τοτε ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ !!!
  τι θα προσφερουν στην κοινωνια οι ΠΑΣΟΚΟΙ βουλευτες εαν φυγουν απ την πολιτικη?? ΤΙΠΟΤΕ ! θα πληρωνουμε βουλευτικες αποζημιωσεις σε τομαρια χωρις λογο και επειδη μας διοικησαν για 4 χρονια! ΕΛΕΟΣ.

  Πληρωνουμε Τσοχατζοπουλους και Μαντεληδες και Λαλιωτηδες.

  ΠΠ

 16. Brankaleon avatar
  Brankaleon 10/04/2011 13:03:33

  Ακατανόητο και πολύ ανεξήγητο, τέτοιες μέρες να σιγούν τα Μ.Μ.Ε.
  Ένας ολόκληρος λαός να ζεις στο σκοτάδι, όχι ότι και η παρεχομένη πληροφόρηση έχει να κάνει με "φώς", κ.τ.λ.
  Αλλά οι διαφημήσεις, διαφημήσεις.

 17. ΔΡΑΜΙΝΟΣ avatar
  ΔΡΑΜΙΝΟΣ 10/04/2011 13:11:02

  Επαυξημένη επαγρύπνηση ως προς τις καταθέσεις τους................

  αν αυτό λέει κάτι;;;;;;;;

  • akis avatar
   akis @ ΔΡΑΜΙΝΟΣ 10/04/2011 13:25:00

   οι καταθεσεις τους ειναι εκτος...

 18. neos avatar
  neos 10/04/2011 13:19:32

  Προδότες!
  Εφιάλτες!
  Σύγχρονοι νενέκοι!.

 19. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 10/04/2011 13:28:41

  Τικ... τακ... τικ... τακ... πριν ένα χρόνο μπήκε σε λειτουργία το ρολόϊ. Το πιστόλι το άδειασε όλο πάνω στους συμπατριώτες του. Και τώρα αναμονή.

 20. ΔΡΑΜΙΝΟΣ avatar
  ΔΡΑΜΙΝΟΣ 10/04/2011 13:29:24

  Οι καταθέσεις των εχόντων και όχι μόνο είναι εκτός,
  δεν αναφέρθηκα σε αυτούς, αλλά σε αυτούς που έχουν τα χρήματά τους ακόμη στην Ελλάδα και δεν είναι λίγοι.

 21. Εnzo avatar
  Εnzo 10/04/2011 13:37:18

  μουαχαχαχαχαχα βρε τον Door Door μοτερακι ειναι το στομα του.
  καλα λεω εγω να σε βαλουμε στην βουλη εκει να τους τρελανεις στις ερωτησεις.
  θα σηκωθουν να φυγουν απο το σφυροκοπημα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Εnzo 10/04/2011 14:47:52

   Δεν είναι κακη ιδέα!
   Θα βραχυκυκλώσει όλο το σύστημα με τις ερωτήσεις του!

   • Kamil avatar
    Kamil @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 14:57:34

    Όλοι για μια θεσούλα κοπτόμεθα τελικά, έτσι δεν είναι;

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Kamil 10/04/2011 15:07:50

     ποσα βλεφαρα εχει η καμηλα??

     ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Εnzo 10/04/2011 14:54:48

   με τιματε μποθ με την εμπιστοσυνη σας !
   οι ερωτησεις πηγαν την ανθρωποτητα μπροστα!...
   οι απαντησεις ηρθαν μονες τους!! κανενας δεν απαντησε στον ρωτουντα..
   πχ καιει η φωτια??

   περα απο την πλακα μεταξυ μας, απαντησεις δεν πηραμε ΠΟΤΕ απο κανεναν !

   αν κανει ο φακτωρας ενα σεξιον ερωτησεων προς απαντηση...... εκει να δεις !!...γελιο. να μενουν αναπαντητες να χρονιζουν και να "τοκιζονται" με φαπες.

   ΠΠ

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 14:58:30

    Η γιαγιά μου έλεγε, "ρωτώντας πάς στην Πόλη!"
    Μια είναι η Πόλη!

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 15:07:00

     ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ
     1,2,3,4,....10 ζητηματα.
     Η Πολη και η Ιθακη καθενος απο εμας, ειναι ορατη!

     Δεν μπορει γ@μ@ την τυχη μου μεσα, να υπογραφει ο αλλος 2 μερες πριν την ισχυ του νομου που τον εξουσιοδοτει!!!! και ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΩΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ..!

     Δεν μπορει αν κανουν γαργαρα το Διστομο και τη Μιζενς. Μιζενς με την οποια, καθαριζουμε και το Χρεος..! Δικαστικα+Νομικα.

     Δεν μπορει να δινουμε 100Δις στις Τραπεζες χωρις να ρωταει κανεις το ΓΙΑΤΙ..! διαιρεσε τα 100δις με τα 11 εκ πολιτων!! δωστε 10.000 στον καθενα μας...και στα μωρα.

     ξερετε τι εχει να τραβηξει ο επομενος Πρωθυπουργος??? ειδικα απο εδω μεσα !!...

     ΠΠ

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 15:12:03

      ΠΠ
      Αυτοί οι υπολογισμοί σου σπάνε κόκκαλα!

 22. μαρβιν avatar
  μαρβιν 10/04/2011 14:42:14

  παρουσιαζετε την κατασταση με λαθος τροπο κυριε ροδινε.
  στα ματια ενος ασχετου με την ολη ιστορια φανταζει σαν η κυβερνηση να προσπαθει να σωσει τη χωρα,να εχει κανει λαθος επιλογες-ως απλα μια ανικανη κυβερνηση-και απλα δεν ξερει τωρα τι να κανει.δεν εχει τι να κανει.
  η κυβερνηση ουτε ανικανη ειναι ουτε χαμενη.η κυβερνηση πετυχαινει σιγα σιγα το στοχο της.επελεξε χωρις δυσκολια να φερει το δντ κ τον εμσ.χαντακωσε το λαο και και δανειστηκε απο αυτους που επρεπε να φορολογησει σωζοντας τους και δινοντας τους διπλο οφελος.μη φορολογηση και δανεισμο με τοκογλυφικους τοκους.
  ηρθε σαν λαδωμενος πτωχευτικος συνδικος ο γαπ να παραδωσει τα παντα στους δανειστες.στις ξενες τραπεζες,στις ελληνικες τραπεζες,στους ελληνες επιχειρηματιες ντεμεκ φιλανθρωπους(μετα των συζηγων)πατριωτες.
  ο γαπ ειναι ο πιο πετυχημενος πρωθυπουργος εβερ μεχρι στιγμης.εχει κατορθωσει να φερει εις περας ενα σχεδιο που ουτε δικτατορας δεν θα καταφερνε.
  αντι να τον παρουσιαζετε αποτυχημενο πειτε την αληθεια.ειναι πετυχημενος.και μαλιστα τοσο οσο κανεις δεν φανταζοταν.αν αρχισετε να προβαλετε την επιτυχια του αυτη πιστευω οτι θα εχετε πολλαπλα οφελη.
  επιτελους ο λαος θα αρχισει να καταλαβαινει ποιο ειναι το σχεδιο.θα αρχισει και αυτος να πονταρει στη χρεοκοπια και τοτε θα ειναι οι δανειστες αυτοι που θα τρεχουν να (μας)γλιτωσουν.και τοτε ισως το παραπανω κειμενο να δικαιολογει την αποτυχια του γαπ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ μαρβιν 10/04/2011 15:17:24

   Μαρβιν,
   τώρα να πώ οτι έχεις άδικο;
   Δεν έχεις!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ μαρβιν 10/04/2011 15:28:10

   Μαρβιν,
   βασιζομαστε σε λαθος δεδομενα, και με λαθος "οργανα-εργαλεια" προσπαθουμε αν λυσουμε ενα πλασματικο προβλημα! Νομιζεις οτι με αυτες τις προυποθεσεις θα βρει ποτέ κάποιος λυση??? ΠΟΤΕ !!!
   να σου θυμισω την ιστορια του Φυσικου Νιλς Μπορ.. οταν του εβαλαν εξετασεις με θεμα «Να περιγράψετε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο».
   Του εδωσαν ενα προβλημα και ενα οργανο μετρησης!!!!
   Γνωριζεις την απαντηση του??

   «Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στο λαιμό του βαρόμετρου και στη συνέχεια κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα μέχρι να εγγίζει το έδαφος. Το ύψος του κτιρίου θα ισούται με το μήκος του νήματος συν το μήκος του βαρόμετρου».

   Αυτή η πρωτότυπη απάντηση εξόργισε τόσο τον εξεταστή, ώστε αυτός έκοψε το φοιτητή στο συγκεκριμένο μάθημα. Ο φοιτητής προσέφυγε στις αρχές του Πανεπιστημίου, ισχυριζόμενος ότι η απάντησή του ήταν αναμφίβολα σωστή και ότι αδίκως κόπηκε.

   Το Πανεπιστήμιο όρισε έναν άλλο εξεταστή να διερευνήσει το θέμα και να αποφασίσει εάν έπρεπε να κοπεί ο φοιτητής ή όχι. Ο κριτής αυτός θεώρησε ότι η απάντηση που δόθηκε ήταν πράγματι σωστή, αλλά δεν φανέρωνε καμία αξιοσημείωτη γνώση Φυσικής.

   Για να διαλευκανθεί τελείως το θέμα, αποφασίστηκε να καλέσουν το φοιτητή και να του αφήσουν έξι λεπτά, μέσα στα οποία αυτός θα έπρεπε να δώσει μια προφορική απάντηση που να μην είναι τόσο απλοϊκή, αλλά να δείχνει κάποια εξοικείωση με τις βασικές αρχές της Φυσικής.

   Για πέντε λεπτά ο φοιτητής έμενε σιωπηλός, βαθιά απορροφημένος στις σκέψεις του. Ο εξεταστής του θύμισε ότι ο χρόνος τελειώνει και ο φοιτητής απάντησε ότι είχε στο μυαλό του μερικές ιδιαίτερα σχετικές απαντήσεις, αλλά δε μπορούσε να αποφασίσει ποια να χρησιμοποιήσει. Στην προτροπή να βιαστεί, απάντησε ως εξής:

   «Κατ’ αρχήν, θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε το βαρόμετρο στην ταράτσα του ουρανοξύστη, να το αφήσουμε να πέσει και να μετρήσουμε το χρόνο που κάνει μέχρι να φτάσει στο έδαφος.

   Το ύψος του κτιρίου μπορεί να υπολογιστεί τότε από τον τύπο: H=(gt 2)/2. Όμως, δε θα το συνιστούσα γιατί θα ήταν κρίμα για το βαρόμετρο».

   «Μια άλλη εναλλακτική απάντηση» είπε ο φοιτητής «είναι η εξής: Εάν υπάρχει ηλιοφάνεια, θα μπορούσαμε να μετρήσουμε το ύψος του βαρόμετρου, να το στήσουμε όρθιο στο έδαφος και μετά να μετρήσουμε του μήκος της σκιάς του. Στη συνέχεια μετρούμε το μήκος της σκιάς του ουρανοξύστη, και με απλό τρόπο μπορούμε να υπολογίσουμε το πραγματικό ύψος του ουρανοξύστη με αριθμητική αναλογία».

   «Αλλά, εάν θα θέλατε να αντιμετωπίσετε το θέμα με ιδιαίτερα επιστημονικό τρόπο, θα μπορούσατε να δέσετε ένα μικρού μήκους νήμα στο βαρόμετρο και να το θέσετε σε ταλάντωση σαν εκκρεμές, πρώτα στο έδαφος και μετά στην ταράτσα του ουρανοξύστη. Το ύψος θα μπορούσε να βρεθεί μετρώντας και συγκρίνοντας τις δύο περιόδους, οι οποίες είναι αντιστρόφως ανάλογες των τετραγωνικών ριζών των επιταχύνσεων της βαρύτητας στο έδαφος και στο ύψος του ουρανοξύστη. Η επιτάχυνση της βαρύτητας εξαρτάται με τη σειρά της από το ύψος από την επιφάνεια της γης και συνεπώς γνωρίζοντας την επιτάχυνση της βαρύτητας στην ταράτσα βρίσκουμε το ζητούμενο ύψος».

   «Α!»είπε πάλι ο φοιτητής, «Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος, όχι κακός: Αν ο ουρανοξύστης διαθέτει εξωτερική σκάλα κινδύνου, θα ήταν ευκολότερο να ανεβεί κανείς τη σκάλα βάζοντας διαδοχικά σημάδια επαναλαμβάνοντας το μήκος του βαρόμετρου. Μετά θα ήταν εύκολο να υπολογίσει το ύψος του ουρανοξύστη προσθέτοντας όλα αυτά τα μήκη.

   Αλλά, αν απλώς θα θέλατε να είστε ιδιαίτερα βαρετός δίνοντας μια ορθόδοξη απάντηση, θα μπορούσατε να μετρήσετε την ατμοσφαιρική πίεση στην ταράτσα και στο έδαφος και να μετατρέψετε τη διαφορά των millibars σε ανάλογη διαφορά σε μέτρα.»

   «Όμως, επειδή ως φοιτητές παροτρυνόμαστε συνέχεια να ασκούμε την ανεξαρτησία του μυαλού μας και να εφαρμόζουμε επιστημονικές μεθόδους, αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να χτυπήσουμε την πόρτα του θυρωρού και να του πούμε:

   Αν θα ήθελες να έχεις ένα ωραίο καινούριο βαρόμετρο, θα σου χαρίσω αυτό αν μου πεις το ύψος του ουρανοξύστη».

   Τωρα αν ερθεις στην αρχη του σχολιου μου.... εμεις εχουμε εναν πλασματικο ουρανοξυστη, εχουμε φοιτητη Θεολογιας και οργανο μετρησης !

   ΠΠ

   • μαρβιν avatar
    μαρβιν @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 17:31:37

    εμενα η ιστορια δεν μου μοιαζει και τοσο με του μπορ οσο με του βουγια και της εθιμικης μεταγραφης της κορης του.(για να το προσαρμωσω στα δεδομενα μας)
    παρανομη η μεταγραφη.εξαλλος ο κοσμος.ο βουγιας παραμενει καθηγητης(σου κανει ενα πορτραιτο ο θοδωρακης η ο κωττακης,κανεις και μια αναδασωση,λαικιζεις και λιγο κοσμοπολιτικα και ολα καλα) και η κορη εκει που θελει.
    με αλλα λογια αλλη η λυση που θελει ο λαος και αλλη η ηγεσια του.συνειδητες επιλογες και οι δυο.
    θελω να πω δηλαδη οτι δυσκολευομαι πλεον να πιστεψω οτι οι επιλογες ηταν λανθασμενες.οτι τα οργανα μετρησης ηταν λανθασμενα.και τελος οτι θα ειναι λανθασμενο το αποτελεσμα.
    εξαρταται ποιος εισαι.αν εισαι ο λαος σου φανεται λαθος και αν εισαι ο δανειστης σου φαινεται σωστο.το θεμα ειναι γιατι να πιστεψω οτι ο αγωνας του γαπ γινεται για δικο μου καλο.αφου αμοιβαδα να ημουν θα καταλαβαινα οτι δεν γινεται για καλο μου.οτι δεν ειμαι εγω ο αυτοσκοπος των προσπαθειων.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ μαρβιν 10/04/2011 19:32:37

     αν ηξερε "το καλο της" η αμοιβαδα.. δε θα πολλαπλασιαζε ποτε το κυτταρο της !! για το καλο της οικουμενης.

     ΠΠ

 23. anonymous avatar
  anonymous 10/04/2011 15:04:08

  Πάρτε και τα κατορθώματα του Τατούλη

  http://www.inews.gr/116/apo-mnimonio-se-mnimonio-to-pamezilepsane-kai-oi-perifereies.htm

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ anonymous 10/04/2011 15:20:53

   το περασε το αυλακι αυτος....

   ΠΠ

 24. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/04/2011 15:06:02

  Προσχώρηση τού Α. Παπαδόπουλου στη ΝΔ παίζει;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ιαπετός 10/04/2011 15:11:08

   Ιαπετέ,
   Η εκτίμησή μου είναι οτι μάλλον ως προάγγελος της παρέμβασης Σημίτη λειτούργησε.
   Εχει και αυτός τις φιλοδοξίες του Σουφλιά: Μεταβατικός!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ιαπετός 10/04/2011 15:11:26

   Αν βγει στο Συνταγμα, φωναξει τα καναλια και ειδικα το Μεγκα, και αναφωνησει τρεις
   "Απεταξαμην το ΠΑΣΟΚ, Απεταξαμην τον Αντρεα "
   θα το σκεφτουμε.
   Μετα τα απεταξαμην, να μας δωσει λιστα ονοματων ΠΑΣΟΚΩΝ οι οποιοι κατα τη γνωμη του πρεπει να πανε φυλακη...! οκ??

   ΠΠ

   Συγχωροχαρτια στη Μητροπολη. εχω και Πρασινα κολυβα.

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 15:13:46

  βοηθω να δουμε το προφανες ! τα νουμερα-λενε τα βιβλια- δε λενε την αληθεια. τα δικα μου τη λενε !

  καντε πραξεις. μην το φιλοσοφειτε πολυ. ειναι μπροστα στα ματια σας.

  ΠΠ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 15:17:58

   Ετσι!

 26. Εnzo avatar
  Εnzo 10/04/2011 15:29:28

  ελα door door, αφιερωμενο.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cWdFcEyb6mQ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Εnzo 10/04/2011 15:47:35

   οχι ρε Εντσο.. τον υπουργο Παιδειας στο κλαρι???..!!
   εμεν μ αρεσει ο αλλος ο πιωμενος που βριζει !! στον "ουρανο". τον εχεις δει?
   αχχαχαααααααααα

   ΠΠ

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 15:50:26

    ακουσε τον παππου, μια χαρα τα λεει. τι να κανει ο ανθρωπος?
    τα πηρε στο κρανιο με την ολη κατασταση.
    οχι δεν εχω δει τον αλλο που λες, δωσε λινκ.

 27. tzager avatar
  tzager 10/04/2011 16:12:29

  Κύριε Ροδινέ,
  Το ασθενές σημείο με την ανάλυσή σας είναι ότι δεν είστε αντικειμενικός και πραγματιστής.
  Το Πα.Σο.Κ και η κυβερνησή του όντως καταρέουν σαν χάρτινος πύργος μέσα σε 18 μήνες... Ο Γ.Α.Π. και ο στενός του κύκλος ήξεραν την κατάσταση... Ήξεραν τι αναλαμβάνουν και που οδεύει η χώρα... Είπαν ψέματα!!! Γι'αυτό η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών τους δε μπορούν να σταθούν πουθενά και φυλλοροούν...
  Το άλλο μισό της αλήθειας είναι όμως ότι και ο Καραμανλής και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. (Μπακογιάννη, Σαμαράς, Σουφλιάς και οι λοιποί συγγενείς..)ήξεραν ή τουλάχιστον καταλάβαιναν τι έρχεται... Έμπειροι πολιτικοί είναι άλλωστε... Δεν επιτρέπεται να μην καταλάβαιναν... Και γι'αυτό άλλωστε και μας τελείωσε έτσι άδοξα η Νέα Διακυβέρνηση...

  Τώρα το αν έπρεπε να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο ή μπορούσαμε να το αποφύγουμε μικρή σημασία έχει.. Γιατί όπως έδειξε και η ιστορία με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, και μέτρα άμεσα πήραν και λυσσαλέα προσπάθησαν οι κυβερνήσεις τους να αποφύγουν κάθε είδους επιτήρηση αλλά δε τα κατάφεραν...

  Και απ'ότι φαίνεται ΟΛΑ ήταν προαποφασισμένα για τα γουρουνάκα της περιφέρειας (PIGS)... Σειρά τώρα έχει ο τελευταίος αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης.. η Ισπανία..

  Ότι κι αν λέει λοιπόν η Ν.Δ. και ο Σαμαράς είναι άκρως υποκριτικά και η ανυπαρξία μεταμέλειας βγάζει μάτι!!! και νομίζετε ότι είναι τυχαίο ότι μέσα σε αυτή τη λαίλαπα μέτρων η αξιωματική αντιπολίτευση καταρρέει επίσης... Ή για να είμαι πιο ακριβής δε καρπώνεται ούτε ένα ψηφαλάκι από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης..??? Τα δημοσκοπικά ποσοστά της Ν.Δ. έχουν φτάσει στο ναδήρ... Η κεντροδεξιά μαζί με Λα.Ο.Σ. και Δη.Συμ. δε ξεπερνά το 28%!!!

  Η απαξία που γνωρίζει το πολιτικό σύστημα είναι πρωτόγνωρη και μη αναστρέψιμη. Γι'αυτό θέλει θάρρος, τόλμη και ρήξη με το παρελθόν. Τι να το κάνει ο πολίτης όταν βλέπει το Μανώλη, τον Καμμένο ή τη Πιπιλή να εξαπολύουν μύδρους κατά του μνημονίου όταν ξέρουν ότι στήριζαν πριν ενάμιση χρόνο μία παραπαίουσα κυβέρνηση που έβαλε και αυτή το λιθαράκι της (για να μην πω ογκόλιθο ολόκληρο..) στην οικονομική καταστροφή της χώρας..???? Και βγαίνουν στις τηλεοράσεις λες και είναι στελέχη του Συ.Ριζ.Α. ή της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και βρίζουν το μνημόνιο... λες και δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ κυβερνητικοί βουλευτές, υφυπουργοί ή μεγαλοσυνδικαλιστές!!!!

  Αυτές η συμπεριφορές και οι κεντρικές πολιτικές στρατηγικές αποτελούν ΠΡΟΚΛΗΣΗ για τους πολίτες και κυρίως για τους νέους ανθρώπους. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!!!!

  Πρέπει να υπάρξει καθαρή παραδοχή από τα δύο κόμματα εξουσίας και τα νυν ή πρώην στελέχη τους ότι κατέστρεψαν τη χώρα με τις ψηφοθηρικές, διαχειριστικές και λαικίστικες πολιτικές που κατά καιρούς εφάρμοσαν... να συναινέσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε μία οικονομική και θεσμική πλατφόρμα εξόδου από την οικονομικο-πολιτική και κοινωνική χρεοκοπία που μαστίζει τη χώρα το συντομότερο δυνατο!!!

  Αντί για να εξαπολύουν εκατέρωθεν τα βέλη... χωρίς καμία πειθώ.... επιβάλλεται να τα βρούνκαι μπροστά στις κάμερες... γιατί στις κάμαρες τα έχουν ήδη βρει... και να μας δώσουν μία προοπτική!!!!

  Αυτοί ΟΛΟΙ... άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο μαας έφτασαν εδώ... Αυτοί να μας βγάλουν!!! Δεν είναι ισοπέδωση και λαικισμός.. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι!!!!

  Λοιπόν ας αφήσει ο Σαμαράς και η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. το αντάρτικο και αντί να στέλνουν απεσταλμένους στον Καβαλάρη του Βορρά για ηθική και πολιτική συμπαράσταση στο "δράμα" του... μπας και χάσουν κανένα ψηφαλάκι... ας ανασκουμπωθούν και μαζί με τους Πασόκους ας αναλάβουν να διαλύσουν ότι σαθρό και σάπιο έχουν εκθρέψει σε αυτή τη χώρα!!!!

  Και πριν προλάβεις να μου πεις "..και η δικιά σου (Μπακογιάννη) είναι αθώα περιστερά..??" σου λέω ότι και αυτή και πολλοί εκεί μέσα ευθύνονται για τα νοσηρά φαινόμενα των τελευταίων 30 χρόνων... αλλά τουλάχιστον αυτοί δε χαιδεύουν τα αυτάκια των δημόσιων υπαλλήλων, ούτε των φορτηγατζήδων, ούτε των λεοφορειατζήδων... και να ξέρεις ότι πολλοί απ'υτούς που θίγονται μπορεί να είχαν 'φτιαχτεί' από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και το 'σύστημα' της Ντόρας... Αλλά τουλάχιστον αυτοί έχουν αντιληφθεί ότι το πολιτικό (εκλογικό) τσουνάμι έρχεται και απαλλαγμένοι από τη ψηφοθηρική νοοτροπία των κομμάτων εξουσίας δεν υπόσχονται ούτε συντάξεις ούτε μισθούς!!!

  Κύριε Ροδινέ η ΧΩΡΑ δεν έχει χρόνο για χάσιμο... ΟΧΙ ο Σαμαράς!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tzager 10/04/2011 16:50:07

   tzager,
   κατ' αρχήν αγνοούσα οτι η κα. Μπακογιάννη είναι "¨δικιά σου".

   Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίσουμε: εγώ ποτέ δεν έκρυψα οτι θεωρώ τον Αντώνη Σαμαρά ως τη μοναδική επιλογή για να βγάλει αυτή τη στιγμή τη χώρα απο το αδιέξοδο.

   Επίσης, διαφωνούσα πάντα με την ισοπεδωτική κριτική ότι όλοι φταίνει το ίδιο.
   Δεν φταίνε όλοι το ίδιο.΄
   Διαφωνώ, επίσης και με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος συλλήβδην.
   Ολη αυτή η παραφιλολογία για οικουμενικά σχήματα είτε εκφράζει την αδιέξοδη στρατηγική ορισμένων (Παπανδρέου), είτε την αχαλίνωτη επιθυμία κάποιων να ασκήσουν εξουσία (Καρατζαφέρης) ή την αγωνία άλλων να επιβιώσουν πολιτικά (Μπακογιάννη).

   Αυτή τη στιγμή ο μόνος που διατύπωσε (και θα επαναδιατυπώσει) μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση είναι ο Σαμαράς.
   Από τις άλλες πλευρές ακούω κηρύγματα.
   Από δεν την κα. Μπακογιάννη, αφήστε το καλύτερα.
   Δεν θέλω να σας πικράνω Κυριακάτικα.
   Ομως, στις δημοκρατίες κάθε λαός έχει την ηγεσία που επιλέγει.

   • tzager avatar
    tzager @ Κώστας Ροδινός 10/04/2011 18:41:47

    Κύριε Ροδινέ,

    Φυσικά και συλλήβδην το πολιτικό σύστημα ευθύνεται για τη σημερινή χαοτική κατάσταση που περνάει η χώρα!!!!
    Πείτε μας τώρα ότι η Ν.Δ. που και η Ντόρα πιστά και ο σημερινός αρχηγός της λιγότερο πιστά υπηρέτησαν ως μεγαλο-υπουργοί δε φταίνε σε τίποτα!!!!

    Και προσπαθήστε να μας πείσετε ότι ο Σαμαράς δεν έχει αγωνία να επιβιώσει πολιτικά και να μην κατρακυλήσει το 'μαγαζί' επί αρχηγίας του στα εκλογικά τάρταρα...

    Όσο για την ολοκληρωμένη πρόταση μιλώντας ανούσια για 'ανάπτυξη' και τάζοντας στους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους επαναφορά μισθών και συντάξεων στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας δεν είναι αγαπητέ ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από τη κρίση και από το μνημόνιο.

    Και εδώ θα σας κάνω την πρόβλεψη ότι ο Σαμαράς και άλλοι θα κληθούν να υπηρετήσουν τις επιταγές του μνημονίου και θα δούμε τότε τι θα γράφετε εδώ..???

    Όσο για τις προτάσεις της Ντόρας... Αφήστε το καλύτερα... Τουλάχιστον εκεί στη Δημ. Συμμαχία δε διακατέχονται από την γνωστή αρρώστια του φόβου του πολιτικού κόστους και προτείνουν πολύ μικρότερο κράτος, ιδιωτικοποίηση ΟΛΩΝ των ΔΕΚΟ, ενιαίο φόρο 20% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, γεναίες φοροαπαλλαγές για τους νέους επιχειρηματίες, πώληση μαζί με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και άλλα ριζοσπαστικά μέτρα.

    Η Ν.Δ. δεν έχει το σθένος ούτε με τους οδηγούς λεωφορείων και τους λοιπούς βολεμένους του δημοσίου να τα βάλει!!! Ούτε καν τολμάει ακόμα και τώρα να προτείνει πώληση δημόσιας περιουσίας και μασάει τα λόγια της διακατεχόμενη από μία νεο-κρατικίστικη νοοτροπία που απέχει μακράν από ένα μεγάλο κεντρο-δεξιό κόμμα εξουσίας και γνήσιο υπέρμαχο της ελεύθερης αγοράς!!!

    Κι εγώ επίσης δε θέλω να σας πικράνω αλλά όπως και ο λαός έτσι και κάθε κόμμα έχει την ηγεσία που του αξίζει!!!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ tzager 10/04/2011 19:11:04

     Κατ' αρχήν χαίρομαι που η Ν.Δ. δεν προτείνει πώληση της περιουσίας του Δημοσίου α) γιατί αυτή δεδομενη συγκυρία θα ισοδυναμούσε με ξεπούλημα, β)γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι αξιοποίησης αυτής της περιουσίας. Και αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι, πρώτος ανέδειξε αυτό το θέμα ο Αντώνης Σαμαράς.

     Οσον αφορά στις προτάσεις της ΔΗΣΥ, λυπούμαι που θα το πώ, αλλά τις προτάσεις αυτές τις διατυπώνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που σχεδίασαν την οικονομική πολιτική της περιόδου 1990-1993.
     Κάνετε και ένα άλλο λάθος. Συγκρίνετε το παρελθόν με το μέλλον.
     Μη σπεύδετε, λοιπόν, να προεξοφλήσετε την μελλοντική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά.
     Περιμένετε να δείτε.
     Προφανώς και κάθε κόμμα έχει την ηγεσία που του αξίζει:
     Και οι ηγεσίες κρίνονται απο τις επιλογές τους σε κρίσιμες αποφάσεις.
     Οπως για παράδειγμα η κα. Μπακογιάννη, που είχε την διορατικότητα να ψηφίσει το μνημόνιο για να σώσει τη χώρα και τώρα το καταγγέλλει επειδή μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

  • A.M. avatar
   A.M. @ tzager 10/04/2011 16:56:26

   Εν πολλοίς συμφωνώ.
   Δεν καταλαβαίνω όμως πως είναι δυνατόν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση, αυτοί οι ίδιοι οι άνθρωποι να βγάλουν την χώρα απ την κατάσταση που οι ίδιοι την έφεραν.
   Είναι δυνατόν;
   Μα .. αποτέλεσμα δικών ΤΟΥΣ πολιτικών αποφάσεων είναι η σημερινή κατάσταση!

   Οι πολιτικοί και η πολιτική έχουν εντελώς απαξιωθεί στα μάτια των Ελλήνων.
   Εντελώς!
   Και το πρώτο πράγμα που θάπρεπε να κάνει ο Σαμαράς είναι να ξανακερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών, όλων των πολιτών και όχι μόνον των ΝΔτων.
   Τα ποσοστά μένουν εκεί που μένουν επειδή ΌΛΟΙ οι πολίτες θεωρούν ΌΛΟΥΣ τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα ΊΔΙΑ.

   Αν κάποιος πολιτικός δεν καταφέρει με ΈΡΓΑ και όχι με τα λόγια! να πείσει ότι ΔΈΝ είναι σαν τους άλλους θα φτάσουμε σε ακυβερνησία ή σε κυβερνήσεις του 20% με αποχή 70%.

   Τώρα πως θα τα καταφέρει κάποιος πολιτικός ΕΜΠΡΆΚΤΩΣ να αποδείξει ότι δεν είναι ίδιος με τους άλλους δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην χώρα .. ειλικρινά δεν το γνωρίζω.
   «Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια!»
   Και αν δεν τάχει να τα βρεί γιατί αλλοιώς δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ.

   Όσο για την Ντόρα.. μία απ τα ίδια!
   Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λέει κάποια σωστά πράγματα, και ο πατέρας της έλεγε, αλλά ... λόγια!
   Όταν είσαι τόσα χρόνια στην πολιτική και μας λές πάλι .. λόγια!.. λυπάμαι.
   Πήξαμε στα λόγια!
   Η Ντόρα είχε ευκαιρίες να δείξει.. και δεν έδειξε έργα.

 28. A.M. avatar
  A.M. 10/04/2011 16:24:24

  Περίεργες μέρες.
  Ανησυχητικά περίεργες.

  Το θέμα είναι από που θα μας έρθει.
  Συνήθως μας έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε.
  Και μας έρχεται και αυτό που δεν περιμένουμε.
  Οψόμεθα.

  • Brankaleon avatar
   Brankaleon @ A.M. 10/04/2011 18:58:06

   Σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες, κι' αν σκάσει κανένα "φασούλι", για υπεράσπιση του "σοσιαλισμού", της "δημοκρατικής παράταξης", ή της δημοκρατίας, πολλά μπορεί να περιμένει κανείς.
   Είναι ικανοί για όλα απολύτως.
   - Από, ... κάτι "σαν" Δεκέμβρη του 2008, ή
   - Μακεδονικό, ή
   - Αιγαίο, ή
   - Α.Ο.Ζ., ή
   - "Ηρωϊκή" έξοδο (οπότε θα μπορούν να ξαναγίνουν "σοσιαλιστές", κ.ο.κ.
   Υπ' όψιν ότι, ακόμη απά τον "μηχανισμό", δεν πειράχθηκε, ούτε τρίχα του.

   ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.

 29. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 10/04/2011 17:00:09

  Έτσι όπως μας κατάντησαν οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν τους μένει παρά να επιβιβασθούν όλοι στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ τους και να μας αδειάσουν τη γωνιά !

 30. Brankaleon avatar
  Brankaleon 10/04/2011 19:03:28

  Για το μόνο που ανησυχώ, είναι, ο Α. Σαμαράς πόσο θέλει και μπορεί να "κουβαλήσει" την βαλίτσα.
  Και πόσο θέλουν και μπορούν να του σταθούν, αυτοί που τον πλαισιώνουν.

 31. Nik Boutlas avatar
  Nik Boutlas 04/01/2012 12:10:09

  Ας ελπίσουμε να γίνουν εκλογές άμεσα, μπας και αναλάβει κανείς "μη υπάλληλος". Πριν το πάσχα λέει ο Σαμαράς και φαίνεται να βάζει βέτο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.