#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2010 15:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνητική υποχώρηση στο ν/σ για τους προϊστάμενουςΤις σφοδρές αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του ίδιου του πρώην προέδρου της Βουλής Απ.Κακλαμάνη, προκάλεσε η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, το νοσμοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διαφώνησε ανοικτά με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, όμως θέλει να έχει το δικαίωμα απεριόριστου λόγου και ψήφου.

«Γι' αυτό», είπε ο κ. Κακλαμάνης, «προτείνω να αποσυρθεί, γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρείται συνέχεια η Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφώνησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατείγγειλε τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως «μέσα σε πέντε μήνες το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση των οικείων διατάξεων του κανονισμού της Βουλής περί κατεπείγοντος χαρακτήρα νομοσχεδίων».

Στο τέλος, ο κ. Ραγκούσης αναγκάστηκε να δηλώσει οτι αποσύρει τον χαρακτήρα εφόσον δεν συμφωνούν και τα κόμματα, αλλά έθεσε ως όρο να ψηφιστεί έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, είχε, δικαιολογήσει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι αυτό επιβλήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και επειδή «κάποιοι προιστάμενοι γνωρίζουν ότι δεν πληρουν τα κριτηρια και υπό τον φοβο ότι δεν θα παραμεινουν στην θεση τους, η κυβέρνηση φοβάται μήπως κατεβάσουν τα μολύβια».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 08/03/2010 15:24:32

  Σχεδόν όλα τα νομοσχέδια,που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς ψήφιση στη Βουλή,ήταν με την διαδικασία του κατεπείγοντος.Αυτό αποτελεί σοβαρότατη Συνταγματική εκτροπή, για να μην μιλήσω για απανωτά μίνι πραξικοπήματα...

 2. adistaktos avatar
  adistaktos 08/03/2010 16:34:28

  ...ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

 3. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 08/03/2010 17:36:00

  Πέρα από το απαράδεκτο της διαδικασίας του κατεπείγοντος, νομίζω είναι το 4ο ή το 5ο "κατεπείγον" νομοσχέδιο και όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο κ Κακλαμάνης, κ Ραγκούσης και το λέω ως Δ Υπάλληλος αλληλο...δουλευόμαστε....

  Ας ψηφισθεί λοιπόν και ας δημοσιευθεί απόψε, σε πόσο καιρό θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το εν λόγω νομοσχέδιο;
  Πότε θα γίνουν οι Γ Δ/ντες; Σε 3 μήνες τουλάχιστον.... ζήσε Μάη μου ...
  Οπότε το πρόβλημα δεν είναι η μία ή δύο εβδομάδες αλλά ο σκοπός του νομοσχεδίου...


  ΥΓ

  Αν η οποιαδήποτε Κυβέρνηση φοβάται ότι κάποιοι θα κατεβάσουν τα μολύβια υπάρχουν κυρώσεις.
  Αλλά σε μια χώρα που οι επιλογές είναι πελατειακές (κομματο - συνδικαλιστικές) με μοίρασμα καρεκλών, φυσικό είναι να απορούμε για τα αυτονόητα.
  Δύο μικρές απορίες:

  -αφού υποτίθεται θα προχωρήσουν σε οργανωτικές αλλαγές τι κρίσεις θα κάνουν;
  -αφού δεν υπάρχει αξιολόγηση ΑΕΙ πως μετράει ο βαθμός πτυχίου; γιατί για Δ/ντης Διοικητικού ή Οικονομικών πχ μπορεί να κριθεί το πτυχίο Θεολογίας, Φιλοσοφικής, Διοίκησης, Οικονομικών με κοινή αφετηρία...

  • O Ιθαγενής avatar
   O Ιθαγενής @ O Ιθαγενής 08/03/2010 17:51:24

   Το μεγαλύτερο γέλιο όμως, στη χώρα που τα αυτονόητα είναι αδιανόητα, είναι ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται για να να γίνει αξιοκρατική η επιλογή των Προϊσταμένων στο Δημόσιο, ομολογώντας ότι τα τελευταία 30 χρόνια δεν ήταν.
   Εντάξει καλό είναι να γίνονται βήματα προόδου και να ομολογούνται λάθη...και τι κάνει; όπως και το προηγούμενο του κ Παυλόπουλου; πριμοδοτεί την Υπηρεσία σε θέση ευθύνης όσων δεν είχαν κριθεί αξιοκρατικά (δεν το λέω εγώ το νομοσχέδιο το γράφει...)

   Ελλάδα 2010....

 4. bugtrottel avatar
  bugtrottel 08/03/2010 20:41:37

  Το έχουμε ξαναδεί το έργο και με τον Παυλόπουλο και με τους αντίστοιχους Υπουργούς , Παπανδρέου Βάσω, Παπαδόπουλο Αλέξανδρο, Σκανδαλίδη κ.α.. Η πρεμούρα να αντικαταστήσουν τους προϊστάμενους στο δημόσιο, ακόμη και τα ικανά στελέχη, διακατέχει όλους τους υπουργούς όταν αλλαζει η κυβέρνηση,πόσον μάλλον το κόμα που κυβερνά. Ας αφήσουν το δημόσιο να επιλέγει στελέχη απο τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν τα προσόντα. Γιατί με τους τάχα μου μάναντζερς( κολυτούς των πρωθυπουργών και όχι μόνον), οίδαμε τι πάθαμε και οίδαν και αυτοί. Στο κάτω κάτω παραβιάζεται το Σύνταγμα. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ορκισθεί να εκπληρώνουν τα καθηκοντά τους εντίμως και ευσυνηδείτως. Αυτούς που μας κουβαλούν, που ούτε να ορκισθούν δεν θέλουν πως θα τους ελέγξουν; Με την πίστη τους στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.