Κυβερνητική αποσύνθεση
21/10/2014 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνητική αποσύνθεση

Μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση τους κραδασμούς που θα φέρει ένα νέο ασφαλιστικό ή ένα νέο εργασιακό που θα απαιτήσει η τρόικα;

Νέα σημάδια αποσύνθεσης της κυβέρνησης, αποτελούν οι κόντρες που ξέσπασαν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο. Τι περίεργο; Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί θέμα για ένα νόμο που και το ίδιο έχει ψηφίσει, που έχει απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει και που εν πάση περιπτώσει δεν θα έπρεπε να φωνάζει για τα «πελατάκια» του, τους δημοσίους υπαλλήλους.

Που ήταν τόσα χρόνια που ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι σε επίπεδα κάτω από 600 ευρώ (με 14 μισθούς βεβαίως); Που ήταν το ΠΑΣΟΚ όταν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ αφεντικού και υπαλλήλου;

«Δήλωσε ότι παίρνεις τον βασικό, μην αναφέρεις ότι είσαι παντρεμένος και έχεις παιδιά και άμα σου αρέσει. Αν όχι πήγαινε να βρεις αλλού δουλειά». Αυτό λένε σε χιλιάδες υπαλλήλους αλλά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν κουβέντα. Τρέχουν να υπερασπιστούν και πάλι την ιερή αγελάδα. «Κάντε υπομονή έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θα σωθείτε» είπε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που έκανε καριέρα και λεφτά με τις χιλιάδες ομαδικές αγωγές.

Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να σώσει το δημόσιο από τη λαίλαπα και ο ιδιωτικός τομέας ας πάει στον αγύριστο. Ποιος νοιάζεται γι' αυτούς; Αυτοί δεν μπήκαν με το μπιλιετάκι του κομματάρχη.

"Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι εμείς ουδέποτε έχουμε κληθεί να συζητήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν έχουμε δει σχέδιο, το βλέπουμε στις εφημερίδες. Ε, αυτό το σχέδιο ορθώς λέμε στον κόσμο ότι δεν το ξέρουμε και δεν το έχουμε αποδεχθεί", τόνισε ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Ο αιώνιος συνδικαλιστής που έγινε βουλευτής και υπουργός. Ο ίδιος είναι...

Κι έτσι, η κυβέρνηση εισέρχεται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με αντιπαραθέσεις που προφανώς κάποια στιγμή θα κληθούν να λύσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Όμως, η σύγκρουση για το θέμα αυτό είναι ένα δείγμα για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα που πλησιάζει. Οι δανειστές ζήτησαν να ανοίξει ξανά το θέμα του ενιαίου μισθολογίου που μόνο ενιαίο δεν είναι αφού καμιά 60αριά χιλιάδες παίρνουν περισσότερα και αυτούς αγγίζει το θέμα που άνοιξε ο Μητσοτάκης. Και βεβαίως του πρωτοδιόριστους που θα παίρνουν 680 ευρώ.

Το θέμα αυτό είναι ένα από τα κρίσιμα που θα ανοίξουν το Νοέμβριο και που θα δοκιμάσουν τη συνοχή της κυβέρνησης. Άραγε, πέρα από τα φθηνά κόλπα του κόμματος του 3% με το ζόρι, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, η κυβερνητική πλειοψηφία θα μείνει αρραγής;

Μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση τους κραδασμούς που θα φέρει ένα νέο ασφαλιστικό ή ένα νέο εργασιακό που θα απαιτήσει η τρόικα;

Εδώ δε μιλάμε για την αξιολόγηση που πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς. Μιλάμε για περικοπές μισθών, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να περάσει το μήνυμα της αποκατάστασης των αδικιών. Γι' αυτό τα σημάδια αποσύνθεσης θα ενταθούν τους επόμενους μήνες και κανείς δεν είναι σίγουρος πώς θα πάει αυτός ο συνασπισμός μέχρι τις Προεδρικές εκλογές με την τρόικα να πιέζει για άσχημα μέτρα και να επισείει τον μπαμπούλα των αγορών που θα διαλύσουν τα πάντα.

Κανείς δε θέλει να δει την Ελλάδα να καταρρέει υπό το βάρος των αγορών. Όλοι κατάλαβαν ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν πρόβα τζενεράλε. Όμως και κανείς δεν είναι σίγουρος αν μπορεί το πολιτικό σύστημα να αντέξει τη θηλιά που περνά η τρόικα στην Ελλάδα. Και όταν εννοούμε πολιτικό σύστημα αναφερόμαστε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι όταν γίνει κυβέρνηση πώς θα αντέξει τις ασφυκτικές πιέσεις. Και μιλάμε για ερασιτέχνες που μπορεί να κάνουν το λάθος σε μια στιγμή.

Δυσοίωνα τα μηνύματα για το μέλλον της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Seagull avatar
  Seagull 21/10/2014 08:08:19

  Ευτυχώς που δεν θα χρειαστεί να παρθούν άλλα οριζόντια μέτρα.

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 21/10/2014 08:28:53

  1)Τρελό σενάριο: Ελλάδα 2027. Η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση συνεργασίας ΚΚΕ και ΧΑ ακόμη ένα άνοιγμα του ασφαλιστικού και του εργασιακού. Θέλει υπογραφή και των δύο μεγάλων κομμάτων δηλαδή του ΚΚΕ και της ΧΑ. 2)Για να σοβαρευτούμε, αν η τρόικα απαιτήσει άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είμαι μαζί της. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να έχουν περιχαρακωθεί στα κεκτημένα και να εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των υπολοίπων σε όποιο επάγγελμα επιθυμούν 3)Αν μιλάμε για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, το πράγμα θα είναι όχι μόνο εξοργιστικό αλλά και απόλυτα γελοίο. Υπό αυτήν την έννοια, τι σημαίνει άνοιγμα ασφαλιστικού; Τόσο καιρό που μήνα παρά μήνα γίνεται και μία νέα μείωση δεν ήταν ανοιχτό; Και πως στο καλό θα πληρώνουν μετά τους υπέρογκους φόρους οι πολίτες; ήδη δυσκολεύονται. Και πως δεν θα ξαναγυρίσουμε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης αν πάρουμε κι άλλα υφεσιακά μέτρα; Είδαμε και πάθαμε να ισορροπήσει η οικονομία. 4)Παρατηρώ όλο και περισσότερα άρθρα να απομένουν με 0 - 20 σχόλια. Δεν συνέβαινε αυτό νωρίτερα. Δεν φταίει το αντινιούζ βέβαια. Απλά είναι που βρίσκονται τα ίδια θέματα στην επικαιρότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχει γίνει κουραστικό. Ήδη έχουμε πει τα πάντα. Προσωπικά, προτιμώ να εκτονώνομαι σχολιαστικά στο θέμα της αμφίπολης.

 3. Ποταμίσιος Χάνος avatar
  Ποταμίσιος Χάνος 21/10/2014 08:34:19

  ''Μιλάμε για περικοπές μισθών, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να περάσει το μήνυμα της αποκατάστασης των αδικιών.'' Αυτό είναι το κακό. Οτι δεν συναισθάνονται πως όσα έχουν συμβεί κάνουν το βίο των πολιτών αβίωτο και αναλώνονται σε επικοινωνιακές ταχυδακτυλουργίες άνευ ουσίας.

 4. GregA avatar
  GregA 21/10/2014 10:51:43

  Και το plan B'; Ποιό είναι; Γιατί πάλι αναλωνόμαστε για τις διαθέσεις της όποιας τρόϊκα; Αντέχει η Ε.Ε. άλλη μια διελκυνστίδα του τύπου κάντε αυτά και εμείς να χαριεντιζόμαστε μεταξύ μας αναλύοντας με εμβρίθεια το εργασιακό και το ασφαλιστικό και τις συνέπειές του στη κοινωνία και την οικονομία; Ο Ρέντσι προχωρά σε μειώσεις φορολογίας, η Γαλλία δεν άκουσε τις επιταγές της Γερμανίας, παρά την αλλαγή της κυβέρνησης και την εκπαραθύρωση των διαφωνούντων και εμείς αγωνιούμε πως θα παραμείνουμε τα καλά παιδιά και θα ακολουθούμε πιστά τις εντολές. Γιατί αφήνουμε στον τσίριζα το πλεονέκτημα της διαφωνίας την ώρα που οι μεγάλες χώρες (πλην Γερμανίας) γίνονται "κακά παιδιά"; Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που αναφέρεται από πολλούς εδώ μέσα σαν πανάκεια, είναι απλά σκιαμαχία, δεδομένης της μείωσης και της ανελαστικότητας της ζήτησης των υπηρεσιών που προβλέπεται να απελευθερωθούν. Ας βγει μπροστά ο Σαμαράς, ο ίδιος και όχι μαζί με τον ανερμάτιστο Σερίφειο βάτραχο (βλέπε βενιζέλος) να ζητήσει συνεργασία και κοινό αγώνα με Ρέντσι και Γαλλία. Γιατί συνεργασίες μόνον με Γερμανία; Ευρώπη είναι κυρίως η Γαλλία. Η συμπλεγματική Γερμανία θα αντιμετωπίσει σύντομα μεγάλη οικονομική κρίση, πιθανότατα και κοινωνική. Γιατί ταυτιζόμαστε με το χθες της Ευρώπης και όχι με το αύριο; Ευρώπη χωρίς τη Γερμανία γίνεται χωρίς την Γαλλία όχι. Ας στρίψουμε το τιμόνι, να χαράξουμε φιλοευρωπαϊκή και όχι φιλογερμανική πολιτική, ας απαλλαγούμε από την ελλειματολαγνεία της Γερμανίας και να συμπαραταχθούμε με την Ιταλία και τη Γαλλία για την ανατροπή της Γερμανικής κυριαρχίας. Μια τέτοια στροφή θα δώσει διακόσιους και όχι 180 για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ GregA 21/10/2014 12:34:54

   Vive la France!

   • GregA avatar
    GregA @ Άπαντα Επιστάμενος 21/10/2014 16:05:25

    Η Γαλλία είναι ο φυσικός μας σύμμαχος, σε αντίθεση με την πάντοτε εχθρική προς τον Ελληνισμό Γερμανία. Το DNA αυτών των ισοροπιών δεν αλλάζει και ούτως ή άλλως εν ευθέτω χρόνω θα συμπορευθούμε με τη Γαλλία. Grece - France alliance = Ελλάς - Γαλλία συμμαχία φωνάζαμε το 74 όταν ήρθε ο Καραμανλής. Το ίδιο θα ξαναπούμε σε λίγο καιρό αναγκαστικά.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ GregA 21/10/2014 20:31:38

     Μάταιος κόπος. Δεν σπάει ο Γ/Γ "άξονας" ούτε με ΤΝΤ - και δεν έχετε ούτε κάν βαριοπούλα. Αυτοί έχουν Τotal, Mercedes, Κrupps, Peugeot, Gazprom-NorthStream (!), Deutsche et France Telecom, Dassault-Mirage, Paribas, Deutche Bank και πολλά άλλα, και τα προστατεύουν "ανταγωνιστικά συνεργαζόμενοι". Εμείς έχουμε και τα προστατεύουμε (ομολογώ με φοροαποφεύγον σθένος...) καφέ-μπάρ, ταβέρνες - γουρουνάδικα, κομμωτήρια, "εισαγωγαί ο Μήτσος", σκυλλάδικα, "μοντελλάδικα" και άλλα κόλπα... Μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια, μην συγχέουμε "τη βάση με το εποικοδόμημα" (που λέει ο Άδωνις). Ουδεμία σχέση έχει η μπάμια με τη μυτερή μούρη και τα βλήματα σε εγχώριους πολιτικούς και οικονομικούς εγκεφάλους, με τα βλήματα Exocet και με τη μυτερή μούρη των Mirage.

     • GregA avatar
      GregA @ Uncle Stgm 22/10/2014 22:16:57

      Θα σε παρακαλούσα όταν απαντάς σε κάτι δικό μου να μην αναφέρεις τον κ. Γεωργιάδη διότι και η αναφορά μόνον και μόνον της ύπαρξης του, προκαλεί την αισθητική μου. Ο "άξονας" Γ/Γ νομοτελειακά οδεύει προς διάλυση διότι στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ. Η Γαλλία πάντοτε αντιμετωπίζει την Γερμανία σαν το "αναγκαίο κακό" για την ύπαρξη της Ε.Ε. Στον βιομηχανικό τομέα είναι πάντοτε αντίπαλοι, ουδέποτε συνεργάτες παρά μόνον σε ελάχιστες περιπτώσεις, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα μάλιστα, εξετάζοντας σε βάθος την βιομηχανική υποδομή όπως ενέργεια, προμήθεια Α' υλών, εργατικό κόστος κλπ, η Γαλλική βιομηχανία είναι υγιέστερη της Γερμανικής και θα επιβιώσει όταν η Γερμανική θα γονατίσει. Όσον αφορά τώρα τα σουβλατζίδικα κλπ θα σου απαντήσω ότι ευτυχώς δεν έχουμε πολλά πράγματα, όπως οίκους ανοχής κτηνοβασίας, που συμβάλλουν οπωσδήποτε στο αυξημένο ΑΕΠ της "φίλης χώρας" και οπωσδήποτε δεν θέλουμε και ούτε πρόκειται να τα αποκτήσουμε, όση αύξηση του ΑΕΠ και εαν μας προσφέρουν αυτά. Βέβαια ουδεμία σχέση έχουν και τα σύκα, με τους πρωθυπουργούς διαφόρων χωρών, αλλά και οι αγκινάρες στα μυαλά και στο σουλούπι εγχωρίων πολιτικών και "οικονομικών" εγκεφάλων που εναγωνίως αγωνίζονται να φανούν αρεστοί σε ό,τι μη Ελληνικό και βαυκαλίζονται γι' αυτό.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ GregA 23/10/2014 10:42:18

      Βιομηχανική υποδομή; ενέργεια; Μάλλον δεν έχετε ακούσει τα 3 ονόματα: Total, Gazprom, Νorthstream-Gerhardt Schröder; H Total de France σκάβει και αντλεί. Η Gazprom κλείνει deals και πουλάει. Και ο πρώην καγκελλάριος "διανέμει"... Apropos, προχθές σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας στο αεροδρόμιο της Μόσχας ο πρόεδρος της Total Kριστόφ ντε Μαρζερί. Το Lear-Jet του τράκαρε με ...εκχιονιστικό. Απίστευτο και όμως αληθινό. Έτσι χτίζονται οι μπίζνες και οι "άξονες". Με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με ιδρώτα και με αίμα. Όχι με αραχτούς κοιλιόδουλους στα γουρουνάδικα και με "μοντελλάδικα" για την νοτιο-νοτιοβλακανική ελίτ (της Καμμένης φρυγανιάς).

     • GregA avatar
      GregA @ Uncle Stgm 23/10/2014 11:32:16

      Αγωνίζομαι να σε καταλάβω, αλλά μάταια. Πως προκύπτει ο άξονας από την απάντησή σου; Επειδή λες ότι ο Schroder μοιράζει; Και πως γνωρίζεις τον ρόλο του. Αυτά μου φαίνονται θεωρίες συνομωσίας νεοφιλελέ τύπου. Οι πρώην καγκελάριοι (βλ. ΓΑΠ) είναι παντού οι ευπρόσδεκτοι μαϊντανοί. Με έναν παχυλότατο μισθό κάνουν τις καλύτερες PR και όλα τα άλλα γίνονται στο παρασκήνιο που ούτε εσύ ούτε εγώ γνωρίζουμε και φυσικά δεν πρόκειται να μάθουμε. Άσε που με τα λεγόμενα σου ανατρέπεις τα συμπεράσματά σου. Αφού είναι τόσο αγαστή η συνεργασία, γιατί δολοφονήθηκε (:) ο δ/νων σύμβουλος και όχι πρόεδρος της TOTAL ; Για να σφαργισθεί με αίμα η συνεργασία; Ο άξονας δεν υπάρχει, άσε δε ποτέ δεν υπήρξε. Εαν είχες ζήσει λίγο έστω τους Γάλλους θα το γνώριζες.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ GregA 23/10/2014 11:58:11

      Θεωρίες συνομωσίας; Δολοφονήθηκε; Άν η βότκα είναι δολοφόνος, έτσι είναι... Οι εταιρείες, οι παράγοντές τους και τα κεφάλαια (Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά ή ότι άλλο) συνεργάζονται. Συνεταιρίζονται με αμοιβαίο όφελος. Για το κέρδος. Καμμιά συνωμοσία. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός. Με συμπράξεις, με ενώσεις, χωρισμούς, αντιπαλότητες. Ο πρωην καγκελλάριος Σρέντερ δεν είναι μαιντανός. Μάνατζερ είναι τώρα. "Συμπτωματικά" είναι και προσωπικός φίλος του Πούτιν... Ο άξονας υπάρχει ακριβώς γιατί έχουν κοινά μακροπρόθεσμα συμφέροντα και ως εκ τούτου στήνουν κοινά project. Ξέρουν πολύ καλά ότι η Γαλλία ή η Γερμανία, καθεμιά μονη της, είναι ένα πολύ μικρό κράτος, ένας οικονομικός και γεωπολιτικός νάνος, για να επιβιώσει "αξιοπρεπώς" σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Ιαπωνία - και άλλοι ανερχόμενοι εξωευρωπαικοί γίγαντες. Γ/Γ "άξονας" λοιπόν, ως "ευρωπαικός πυρήνας". Είναι θέμα απλής λογικής και αριθμών, γι αυτό κατέληξαν εκεί, όχι απο ιδιοτροπία. Το παράδειγμα που ανέφερα είανι χαρακτηριστικό: τι βασικό λείπει από τις βιομηχανικές - τεχνολογικές δυνάμεις "μέσου μεγέθους" Γαλλία και Γερμανία; Η ενέργεια. Πως θα τη βρούν; Βρίσκοντας έναν μεγάλο ενεργειακό προμηθευτή και εταίρο (Ρωσία); Πως θα έχουν άριστες συνθήκες ως "πελάτες"; Συμπράττοντας μεταξύ τους, αλλά και με τον "έμπορο-προμηθευτή" του και αποτελώντας μέρος της εκματάλλευσης και της διανομής του ενεργειακού πόρου. Απλά πράγματα. Σε κάθε Σχολή management αυτές οι αρχές είναι τα βασικά μαθήματα. Νομίζετε ότι τα κράτη δεν τις εφαρμόζουν; Αναρχομπάχαλα κράτη πολιτικής πατρωνείας σαν αυτό που το χρεοκόπησαν 30 χρόνια κυριαρχίας ΝΔΣΟΚ (και υποφέρουμε οι απλοί πολίτες), ασφαλώς δεν εφαρμόζουν τέτοιες αρχές συνέργειας, οικονομιων κλίμακας και optimizing. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτε...

     • GregA avatar
      GregA @ Uncle Stgm 23/10/2014 19:05:46

      Τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας, όχι μόνον δεν είναι κοινά, αλλά άκρως ανταγωιστικά. Στοχεύουν στις ίδιες αγορές και με παρεμφερή και άκρως ανταγωνιστικά προϊόντα. Οι αμυντικές τους βιομηχανίες είναι ανταγωνιτικές και σήμερα πλέον δεν συνεργάζονται σε κανένα project. Στην ενέργεια το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο και η μεγάλη αντιπαλότητα μετξύ τους βρίσκεται στο γεγονός ότι το κόστος της ενέργειας για τη βιομηχνία στη Γαλλία είναι το μισό από το αντίστοιχο Γερμανικό. Τώρα για τις ειδικές αρμοδιότητες του κάθε Σρέντερ, δεν γνωρίζω αλλά συνήθως οι πρώην πρωθυπουργοί, καταλήγουν μαϊντανοί. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει προοτπική στη Γαλλογερμανική συνεργασία διότι η Γαλλία γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ε.Ε. δεν θα μακροημερεύσει με τη Γερμανία να παίζει τον χωροφύλακα. Η Ε.Ε. είναι γαλλική έμπνευση και κατά την άποψή μου η επόμενη ημέρα θα είναι από τη μια η Γερμανία με τον τόσο αγαπητό σε αυτήν "ζωτικό χώρο" (Τσεχία, Πολωνία κλπ) θα είναι μιά οικονομική ενότης με πιθανή σύμλευση της Σκανδιναυίας και της Φινλανδίας και από την άλλη η άλλη ευρώπη, η ορθολογική, με συμμετοή και του Ισραήλ. Ο πολιτικός χρόνος αυτή της εξέλιξης δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί, αλλά πιστεύω ότι είναι μέσα στη προσεχή δεκαετία.

     • Δημήτρης Κ. avatar
      Δημήτρης Κ. @ GregA 23/10/2014 21:08:19

      Φίλτατε GregA και πάλι σαν να ακουω τον εαυτό μου να μιλάει...Πρόσθεσε μετά το Ισραήλ, μακροπρόθεσμα και τη Ρωσία που έχει πρωτοκολλημένη αίτηση ένταξη στην ΕΕ της Γαλλίας (Απο τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια την σχεδίασε πρώτος ο Ντεγκώλ). Oσο για τη Γερμανία, πέραν της Φινλανδίας και της Αυστρίας δεν βλέπω να έχει άλλους δορυφόρους γιατί οι άλλοι θα της ζητήσουν λεφτά...

     • Constantine P. avatar
      Constantine P. @ Uncle Stgm 23/10/2014 21:25:21

      Επομένως θείε δεν υπάρχει αίμα. Και καλός ο Γ/Γ άξονας και συμφέρων για τους Γερμανούς που έβγαλαν πάνω απο 150 δις απο την κρίση. Επομένως αν δεν δώσουν τίποτα για να τον διατηρήσουν, ο άξονας θα σπάσει και οι Γερμανοί θα μείνουν μόνοι με τους δορυφόρουσ Φινλανδούς άντε και τους συγγενείς τους Αυστριακούς το πολύ. Ο Γάλλοι έχουν εναλλακτικές για άξονα με τους Άγγλους ή καλύτερα με τους Ρώσους και σίγουρα με τους Ιταλούς. Οι Γερμανοί αν τσαντίσουν επαρκώς τους Γάλλους θα μείνουν χωρίς άξονα...Σου μιλώ υπεύθυνα ως Γάλλος πολίτης που οι Γερμανοί και πάλι αρχίζουν να μας τη δίνουν εδώ στη Γαλλία.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Uncle Stgm 23/10/2014 21:59:16

      Ο καθένας μπορεί να βλέπει ελεύθερα ό,τι θέλει και να κάνει όποια πρόβλεψη θέλει. Γι αυτό άλλωστε έχουν εφευρεθεί και τα ζάρια. Μπορεί ασσόδυο, μπορεί και εξάρες. Φυσικά, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την έξοδον εκ της μπαρμπουτιέρας...

 5. no justice avatar
  no justice 21/10/2014 14:01:50

  Η μονη ελπιδα Σαμαρα ειναι να κανει μεταρυθμισεις και να μειωσει το δημοσιο.Το χω ξαναπει και το ξερει ολη η χωρα,ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ,μην τους προστατευετε αλλο.Σταματηστε τα χαρατσια και σταματηστε τη φτωχοποιηση του κοσμου.Θα κερδισει αυτος που θα μειωσει το δημοσιο,οσο κι αν ακουγεται παραδοξο και που τελικα ειναι ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΟ.

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/10/2014 20:36:33

  Τα πολιτικά πράγματα τραβούν το φυσιολογικό τους δρόμο: "Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα" (θυμάται κανείς τον Μπακογιάννη, την Ελληνική φωνή της DW μέσα στα χρόνια του ζόφου, δολοφονημένο απο τους εθνικολαικιστές φαιο"κόκκινους" φασίστες );

 7. chp avatar
  chp 21/10/2014 22:45:11

  Δεν έχει μόνο ο άξονας τεχνολογία ,έχουν και άλλοι ....... Στην Ασία γεννιέται το νέο (Κόλπος,Κορέα,Κίνα κτλ). Το κλειστό κλαμπ του άξονα μπορεί να την γλυτώσει , εμείς ? Υπάρχει όμως ελπίδα ! Οπου υπάρχει αντριλίκι , ουσιαστικό και οχι γιαλαντζί : "Η δήθεν χρεοκοπημένη Αργεντινή έστειλε επιτυχώς στο διάστημα τον πρώτο της δορυφόρο! Η Αργεντινή έστειλε, επιτυχώς, στο διάστημα, τον πρώτο της δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, σχεδιασμένο αποκλειστικά στη χώρα. Όπως δήλωσε και η πρωθυπουργός της χώρας Κριστίνα Κίρσνερ στο λογαριασμό της στο Τουίτερ: "Ο ARSAT-1 είναι στο δρόμο για το διάστημα. Τι συγκίνηση!". Ο δορυφόρος θα καταλάβει θέση 36.000 χλμ. μακριά από τη Γη. Αποτελεί τον πρώτο του είδους του, κατασκευασμένο και σταλμένο σε τροχιά, από κράτος της Λατινικής Αμερικής. Χρειάστηκαν επτά χρόνια δουλειάς 500 επιστημόνων, το κόστος του ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι σε λειτουργία για τα επόμενα 15 χρόνια. Με αυτή την ενέργεια η Αργεντινή μπαίνει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, χωρών που έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν σκάφη στο διάστημα, μαζί με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ισραήλ και χώρες της Ε.Ε.." Υπάρχει ζωή και εκτός ευρώ και καλύτερη κατά τεκμήριο ....

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ chp 21/10/2014 23:24:53

   Καλό σας ταξίδι με τους ομοïδεάτες σας, αλλά χωρίς εμάς. Ελεύθεροι είστε, και για ταξίδι στη του Πυρός ακόμη, ή στη Σουμάτρα, δεν θα σας δέσουμε κιόλας...

  • Ποταμίσιος Χάνος avatar
   Ποταμίσιος Χάνος @ chp 23/10/2014 12:01:54

   Ωραία όλα αυτά αγαπητέ, ποιός μπορεί να διαφωνήσει και πολύ μπράβο της και της Αργεντινής που παλεύει επιτυχώς με τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας. Όλοι θέλουμε να τα καταφέρει και να ξεφύγει απ΄τους απατεώνες που εκβιάζουν με θράσος και καταστρέφουν τους λαούς. Σίγουρα υπάρχει ζωή και εκτός Ευρώ και μπορεί να είναι και πολύ καλύτερη, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Εμείς, που ακριβώς σου φαινόμαστε να ...κολλάμε; : ΑργεντινήΦυσικοί πόροι Η Αργεντινή είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς παραγωγούς παγκόσμια, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην παραγωγή μελιού, σόγιας και ηλιόσπορων, ενώ είναι πέμπτη στην παραγωγή καλαμποκιού, και ενδέκατη στην παραγωγή σιταριού. Το 2007, η αγροτική παραγωγή ανέρχονταν στο 9,4% του ΑΕΠ και περίπου στο 1/3 των συνολικών εξαγωγών. Η σόγια και τα παραπροϊόντα της, κυρίως ζωοτροφές και φυτικά έλαια, αποτελούν βασικά εξαγώγιμα αγαθά, καταλαμβάνοντας το 24% του συνόλου. Το σιτάρι, το καλαμπόκι και άλλα αγρωστώδη αποτελούν το 8%. Η κτηνοτροφία αποτελεί επίσης μεγάλη βιομηχανική δύναμη, κυρίως όμως για εσωτερική κατανάλωση. Τα βοοειδή, το δέρμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ανέρχονται στο 5% των συνολικών εξαγωγών. Επίσης, η εκτροφή προβάτων και το μαλλί είναι σημαντική οικονομική παράμετρος στην Παταγονία, αν και από το 1990 αυτές οι δραστηριότητες συνεχώς συρρικνώνονται.Βιομηχανίες-Ενέργεια-Πρώτες ύλες Στην Αργεντινή υπάρχουν αρκετές βιομηχανίες, τόσο ελαφριές όπως επεξεργασίας τροφίμων,υφαντουργίακλπ, όσο και βαριές όπως μεταλλουργίας,αυτοκινήτων και επεξεργασίας χημικών και πετροχημικών. Η παραγωγή ηλεκτρικού ανέρχεται στα 97,17 δισεκατομμύρια κιλοβάτ(2001) ενώ οι ανάγκες κυμαίνονται στα 92,12 δις κιλοβάτ. Υπάρχει εισαγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικού της τάξεως των 7,417 δις και 5,662 δις κιλοβάτ αντίστοιχα (2001). Η παραγωγή πετρελαίου φτάνει στα 828.600 βαρέλια ανά ημέρα ενώ οι ανάγκες δεν ξεπερνούν τα 486.000 βαρ./μερα (στοιχεία 2001). Επίσης η παραγωγή φυσικού αερίου φτάνει τα 37,15 δις κυβικά το χρόνο ενώ οι ανάγκες είναι 31,1 δις κυβικά ανά έτος (στοιχεία 2001).Εισαγωγές-εξαγωγές Η χώρα εισάγει μηχανικούς εξοπλισμούς, πλαστικά, χημικά, μηχανοκίνητα οχήματα. Οι εισαγωγές κατά το 2003 ανήλθαν στα 13,27 δις αμερικανικά δολάρια χωρίς τους φόρους. Η Αργεντινή εισάγει προϊόντα κατά κύριο λόγο από τις Βραζιλία 28,1%,Η.Π.Α20,1% και Γερμανία6,2%. Οι εξαγωγές της αφορούν κυρίως πρώτες ύλες και κρεατικά είδη. Το ύψος αυτών των συναλλαγών κατά το 2003 κυμάνθηκε στα 29,57 δις αμερικάνικα δολάρια χωρίς φόρους. Κύριοι συνέταιροι είναι η Βραζιλίασε ποσοστό 18,8%, η Χιλή 11,5%, οι Η.Π.Α 11,5%, η Ισπανία4,5%, η Κίνα4,2% και η Ολλανδία4,1%.

 8. chp avatar
  chp 23/10/2014 23:01:30

  Κατ'αρχήν και η Ελλάδα έχει τομείς δυνατους ,ασχέτως εαν δεν αξιοποιούνται πχ Λιγνίτης .Λόγω ΕΕ υπάρχει τεράστια στρέβλωση στην αγορά ενέργειας με τις ΑΠΕ . Θα το βλέπετε στους λογαρισμούς του ρεύματος. Η ναυτιλία , ο αγροτικός τομέας ,ο τουρισμός είναι επίσης δυνατά χαρτιά.Ακόμη και τομείς που δεν φαντάζεστε αναπτύσσονται σε επίπεδο στελεχών ή και επιχειρήσεων στο εξωτερικό ,απο Ελληνες .Αποφεύγουν την επαφή με το Ελληνικό κράτος για να μην φορολογηθούν 45% (βλ Θεοχάρης και παγκόσμιο εισόδημα) Αντιθέτως στην πατρίδα η χαλυβουργία πχ αναγκάζεται να δίνει τα υπολλείματα σε ειδικό εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Γερμανία ,συγνώμη με παραποίηση παραστατικών,στην Κινα. 60 € η "Γερμανία" +30 € που το αγοράζουν οι Κινέζοι =90€ /τον η μπάζα .Προσθέστε και το ακριβό ρεύμα -λόγω πολιτικής ΕΕ - και να ο μαρασμός. Εαν ρωτήσετε έναν Σύριο θα σας πεί ότι εισάγουμε πολλά αγροτικά προιοντα -κυρίως πατάτες-απο την Συρία. Ειναι αλήθεια !Ειδατε ποτέ πατάτες Συρίας? Απλώς βαφτίζονται .... Εαν ψάξετε σε κάθε τομέα υπάρχουν σαφείς απαγορεύσεις,συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες περιορισμοί.Μπορώ να απαριθμήσω πάνω απο 100 πρόχειρα,αλλά μάλλον θα γίνω βαρετός. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ελληνας ήταν και είναι εξωστρεφής λαός .Οι Ελληνικές επιχειρήσεις πρόκοψαν στην ζώνη του δολλαρίου .Από την ΕΔΟΚ ΕΤΕΡ μέχρι την ναυτιλία . Για το ερώτημα εαν είναι δύσκολη μια επιστροφή ,θα το αντιστρέψω .Η παραμονή είναι καταστροφική ,το μόνο που θα παράγεται σε λίγο θα είναι ...τόκοι . Εχει επικρατήσει η λογική του τζογαδόρου που χάνει.Παιζει μανιωδώς για να χάσει περισσότερα.... Ορισμένοι πιστεύουν οτι η Σαγγάη είναι η πολη που γνώρισε ο Καβαδίας με τα χαμίνια,την φτώχεια κτλ Ε ειναι το ακριβώς αντίθετο .Ο κόσμος αλλάζει . Πρέπει κάθε οικονομία να βρεί την λύση που της ταιριάζει όπως βρήκε την ιδανική λύση το Ντουμπάι ,η Κίνα,η Μαλαισία ,η Ν.Κορέα και άλλες .Λύσεις υπάρχουν.Μονο αν είσαι ελεύθερος όμως να επιλέξεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.