#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνητικές διαφωνίες και ...απροθυμίες παρατείνουν την αγωνία για τα μέτρα 11,5 διςΑν κάποιοι περίμεναν ανακοινώσεις των μέτρων αύριο Δευτέρα μάλλον θα απογοητευτούν. Μάλιστα, στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αύριο, δεν πρόκειται να κλειδώσουν τα μέτρα που θα αφορούν κατά κύριο λόγο μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τα «παζάρια» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αλλά και μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμη, ίσως και να «φάνε» όλο το καλοκαίρι καθώς όπως όλοι αντιλαμβάνονται δεν είναι καθόλου εύκολες οι αποφάσεις. Από την μια η τρόικα ζητά επιτακτικά μέτρα και μάλιστα κοστολογημένα μέχρι τελευταίου ευρώ κι από την άλλη, υπάρχουν ακόμη διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Έτσι, αύριο θα γίνει μια ακόμη συνάντηση προκειμένου:

Πρώτον να βρεθούνοι χρυσές τομές, για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται, μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη και

Δεύτερον, για να χαραχθεί μια κοινή γραμμή τόσο απέναντι στην αδιάλλακτη τρόικα όσο και σε ότι αφορά το αίτημα επιμήκυνσης του προγράμματος.

Δεν αποκλείεται δε να υπάρξει μέσα στο Σεπτέμβριο απόφαση για επιμήκυνση κατά δύο έτη παράλληλα με την ανακοίνωση του πακέτου των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, τα βασικά προβλήματα που εμποδίσουν στο «κλείδωμα» των μέτρων 11,5 δις είναι τα εξής:

1.     Οι αντιρρήσεις που προβάλλουν σε κάποια μέτρα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προτείνουν ισοδύναμα μέτρα. Έτσι, επιχειρούν να κάνουν αντιπολίτευση… συμπολιτευόμενοι, πράγμα που δεν είναι και το καλύτερο αυτή την κρίσιμη στιγμή. Όποιος ενδιαφέρεται για το πολιτικό του μέλλον θα πρέπει να ξέρει ότι δε θα υπάρχει κάτι τέτοιο αν δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα.

2.     Το σημαντικότερο, ωστόσο, ζήτημα είναι η ανετοιμότητα (ή και η απροθυμία) ορισμένων υπουργών και αξιωματούχων υπουργείων να παρουσιάσουν τα μέτρα που οι ίδιοι προκρίνουν. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι σε συγκεκριμένο που παίζει σοβαρό ρόλο στο πώς θα μειωθούν οι δαπάνες οι τροικανοί βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη. Ενώ τους υπόσχονταν μέτρα δεν έβαζαν δίπλα την κοστολόγηση που έπρεπε να βάλουν. Έτσι, οι συζητήσεις οδηγήθηκαν σε ναυάγιο καθώς ήταν φανερό ότι κάποιοι προσπαθούσαν να «μπερδέψουν» την τρόικα, να «μπουρδουκλώσουν» την κατάσταση και να κάνουν ότι έκανε δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή να κρύβουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε ο Γ. Στουρνάρας με τον Π. Τόμσεν που δεν ήταν κανένας… μυστικός δείπνος όπως ειπώθηκε, αλλά ένα τραπέζι σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας που δεν είχε το βάρος και το… θρίλερ που κάποιοι επιχείρησαν να της δώσουν.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει όλες τις επόμενες ημέρες τις συναντήσεις του με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα και η αναγκαιότητά τους.  Οι συνεργάτες των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη φέρεται να εξέφρασαν αντιρρήσεις για κάποια από τα μέτρα ενώ ειδικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι του Σαββάτου με τον Φ. Σαχινίδη και τον Χρ. Πρωτόπαππα προκειμένου  να συζητήσουν τη γραμμή του κόμματος.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα θέσει θέμα μόνο για την επίσημη κατάθεση του αιτήματος της επιμήκυνσης του προγράμματος. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να γίνει στα τέλη Αυγούστου όταν ο Αντώνης Σαμαράς θα περιοδεύσει στην Ευρώπη και θα έχει επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ή το αργότερο τον Οκτώβριο, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει μια έκτακτη Σύνοδος ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό το αίτημα της χώρας να κατατεθεί τότε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 29/07/2012 07:53:33

  Βαδίζουμε στο κενό. Όσα μέτρα κι αν ληφθούν δεν μπορούν να δώσουν τίποτε σε μια χειμαζόμενη οικονομία που βολοδέρνει σε ύφεση 9%. Όσο πιο πολύ επιμένουμε σε μέτρα κατά των συνήθων υπόπτων , ενώ αφήνουμε άθικτο το μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες τίποτε δε θα μείνει όρθιο στη χώρα. Η τρόικα γνωρίζει επίσης πως τα μέτρα είναι ατελέσφορα. Τέσσερα εκετομμύρια Έλληνες δεν πληρώνουν φόρο στο κράτος ούτε ευρώ-μεταξύ τους τα πιο πολλά 4.000 μεγαλοεπιχειρηματίες. Η χώρα μας είναι ένα ιδιότυπο φεουδαρχικό-καπιταλιστικό κράτος-από τα δύο τελευταία στην Ευρώπη μαζί με την Αλβανία. Η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ προετοιμάζονται από τους εταίρους μας.

 2. blue nile avatar
  blue nile 29/07/2012 09:00:38

  Γεώργιε δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
  Η κατάσταση πια δεν είναι τραγική. Είναι πολύ τραγική.
  Είναι ορατό περισσότερο από κάθε άλλη φορά το αποτρόπαιο ενδεχόμενο της εξόδου από την ευρωζώνη.
  Όποιος σκαμπάζει λίγο από μακροοικονομικά καταλαβαίνει ότι το πράγμα δεν βγαίνει.
  Ήλπιζα ότι η τρόικα θα βάλει νερό στο κρασί της και θα αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα.
  Όμως η λήψη νέων μέτρων επιδεινώσει πολύ παραπάνω την κατάσταση.
  Πριν από 30 μήνες όταν ζητούσαν από τονΣαμαρά τα ισοδύναμα που πρότεινε αντί των τότε προτεινόμενων περιοριστικών μέτρων είχε απαντήσει ότι επέβαλαν μέτρα τα οποία ποτέ δεν είχαν την αποδοτικότητα που αναμενόταν. Οπότε δεν υπήρχε και μεγάλος λόγος να μπαίνουμε στον κόπο να βρούμε ισοδύναμα.
  Κάπως έτσι πρέπει να κινηθεί και τώρα.
  Η επαναδιαπραγμάτευση είναι όντως μια μακρά και επίπονη διαδικασία όμως εμείς δεν έχουμε άλλο χρόνο.
  Μερικοί δεν έχουν καταλάβει κάτι το πολύ απλό.
  Ότι και να κάνουμε μείς , όσες μεταρυθμίσεις και να περάσουμε όσες αποκρατικοποιήσεις και να κάνουμε όσους δημόσιους υπαλλήλους και να απολύσουμε αν δεν αλλάξει η εφαρμοζόμενη συνταγή της τρόικας δεν έχουμε καμιά ελπίδα.
  Αν η ύφεση είναι 9% τότε αν τα νέα μέτρα κινούνται σε υφεσιακή κατεύθυνση θα δούμε την ύφεση να σκαρφαλώνει πάνω από 10% πολύ γρήγορα .
  Η αυξημένη ύφεση θα σκοτώσει ακόμα πιο γρήγορα τα τελευταία ζωντανά κύτταρα της ελληνική κοινωνικής οικονομίας.
  Ουσιαστικά εξωθούμαστε σε μια ασύντακτη χρεωκοπία την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

 3. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 29/07/2012 09:50:32

  Τι έγινε? Μήπως ο Κουβέλης αντιδρά σε κάτι? Αφήστε τον να φύγει! Να το πώ με μια έκφραση της μόδας, ...δείξτε του την πόρτα εξόδου.

  Ακούτε, δε θα πάρει ο Κουβέλης (ούτε κι ο Βενιζέλος) στην πλάτη του κανένα μέρος της οποιασδήποτε αποτυχίας. Ούτε κανείς θα ζητήσει απ αυτούς τους δυό ευθύνες.

  Αντε, σαρανταρίσαμε πια...

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Ἀντρέας 29/07/2012 10:55:01

   Θα ζητήσουν ευθύνες οι ψηφοφόροι τους.Οπως και εγώ θα ζητήσω ευθύνες απο αυτόν που θεωρεί τις φοροαπαλλαγές για δάνεια,ενοίκια,ιατρικά ως οικογενειακή ''πολυτέλεια''

 4. Γεωργία avatar
  Γεωργία 29/07/2012 09:51:20

  Σωστός.!!
  Ο νέος φοροαρμαγεδών, θα είναι το νέο φορολογικό, όπου μισθωτοί και συνταξιούχοι των 10 έως 25 χιλ, θα δουν αυξήσεις που θα τρίβουν τα μάτια τους σε σχέση με φέτος.
  Ελπίζω να λογικευτούν, και ο Υπουργός Στουρνάρας να θυμηθεί τον Καθηγητή Στουρνάρα.

 5. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 29/07/2012 10:48:13

  Αρα λοιπόν μην γκρινιάζετε οταν η τρόικα πρώτα ζητάει αποτελέσματα και μέτρα και μετά συζητάει για ελάφρυνση και επιμήκυνση.Βλέπετε οτι πολλοί στοχεύουν σε καλές δημόσιες σχέσεις με οδηγό την απροθυμία.Πως θα αντιμετωπιστούν είναι ένα άλλο χρονοβόρο γεγονός

 6. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ avatar
  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ 29/07/2012 11:01:19

  Το έχουμε ξαναπεί: Με τον κουβελορεμπούση και το διαλυμένο πασοκ, δεν μπορεί να γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!
  Η μόνη λύση είναι να πέρει τολμηρές αποφάσεις ο σαμαράς και αν οι δυο συνεχίσουν να φέρνουν αντιρρήσεις , και να δημιουργούν προβλήματα, να τους καταγγείλει και να πάει σε εκλογές.
  Αλλιώς φθείρεται κάθα ημέρα και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα!
  Στη χειρότερη να βγεί ο τσύριζα πρώτο κόμμα, να κάνει συνεργασία με τους δύο αποτυχημένους και σε κανένα τρίμηνο να τους κυνηγάνε όχι μόνο αυτοί που τους ψήφισαν, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός!

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ 29/07/2012 14:00:17

   Για πες μας κανα δυό τολμηρές αποφάσεις να πάρουμε μια ιδέα τι περνάει από το μυαλουδάκι σου;

  • jk avatar
   jk @ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ 29/07/2012 14:01:54

   Οι υποτιθέμενες τολμηρές λύσεις οδηγούν σε ύφεση πάνω από 10%. Το θέμα για σένα είναι αν θα τις πάρει μόνος του ο Σαμαράς ή μαζί με τους άλλους 2;

 7. gio avatar
  gio 29/07/2012 11:04:08

  Να κουρευτει μερος των ιδιωτικων χρεων, να μειωθει ο φορος στα καυσιμα και καποιοι συντελεστες ΦΠΑ και ας πανε οι μισθοι στα 400 ευρω

  • chris avatar
   chris @ gio 29/07/2012 11:58:36

   Λαθος, 150 ειναι καλα

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ gio 29/07/2012 14:01:39

   !!!!!!!!!!!!!

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 29/07/2012 11:59:06

  Καλημέρα σε όλους.Η κεντρική ανάρτηση αναφέρεται στην επιμήκυνση κατά δύο έτη και στο τέλος του αρχικού κειμένου γίνεται σχολιασμός για επίσημη κατάθεση αιτήματος που αφορά την επιμήκυνση.Ως γνωστόν,το πρόγραμμα ισχύει ως το 2014.Αυτό γνωρίζω,αυτό έχω ακούσει αρκετές φορές,το έχω διαβάσει άλλες τόσες.
  ΟΜΩΣ,μπαίνοντας στην κεντρική σελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αφού εισέλθει κάποιος στα στατιστικά,παρατηρεί εμβρόνητος πως το πρόγραμμα (η συμφωνία με το ΔΝΤ) ισχύει μέχρι το Μάρτιο του 2016!!!Οι ημερομηνίες είναι ξεκάθαρες.Συγκεκριμένα,από τις 15 Μαρτίου του 2012 έως τις 14 Μαρτίου 2016!!Οι υπόλοιποι (μαζί με την Ελλάδα) είναι η Αρμενία,η Μολδαβία,η Ιρλανδία,η Πορτογαλία και οι Σεϋχέλλες (όλα αυτά με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2012).Άρα,η επιμήκυνση ισχύει με το παραπάνω και όλα όσα ακούγονται από επίσημα χείλη είναι μυθεύματα!!
  Και τώρα μπαίνουν τ'αναπόφευκτα ερωτήματα:Ο Βενιζέλος δεν γνωρίζει πως η επιμήκυνση είναι ένας μύθος;Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός το αγνοούν;Είναι δυνατόν;;;
  Ακούμε παντού για προσπάθειες τρομερές που καταβάλλονται,γι'αγώνα μεγάλο περί επιμήκυνσης που δήθεν θ'ανακουφίσει τη καταταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία,για συζητήσεις επί συζητήσεων και λοιπά και λοιπά,ΕΝΩ στη πραγματικότητα όλα αυτά είναι ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ διότι η περιβόητη επιμήκυνση έχει δοθεί ΕΠΙΣΗΜΑ έως το Μάρτιο του 2016!!
  Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο,τότε θα πρόκειται για πολιτική ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ!!!Εάν ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο,να βγει η ελληνική κυβέρνηση και να διαψεύσει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ό,τι έχει αναρτηθεί στο σάιτ του ΔΝΤ.Απλές,παστρικές και καθαρές δουλειές.Τίποτα άλλο.

  • kitsos avatar
   kitsos @ Komis Montechristo 29/07/2012 12:37:25

   Η πρωτη η η τελευταια θα ειναι που μας κοροιδευουν?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Komis Montechristo 29/07/2012 14:13:52

   Κόμη, μην ενθουσιάζεσαι, αυτό που διάβασες (μέχρι το 2016)είναι για το πρόγραμμα χρηματοδότησης και όχι για την υποχρέωση επίτευξης δημοσιονομικών στόχων μέχρι το 2014 που τώρα ισχύει βάσει των όρων της δανειακής σύμβασης. Τα λεφτά θα δίνουν μέχρι το 2016 αλλά εμείς θα πρέπει να πιάσουμε τους στόχους το 2014 πράγμα ανέφικτο γι' αυτό θα ζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή επιμήκυνση μέχρι το 2016 ή και περισσότερο. Τί δεν είναι κατανοητό;

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Komis Montechristo 29/07/2012 14:15:49

   Η επιμήκυνση είναι στο χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων και όχι στο πότε λήγει το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει επιπλέον χρόνος παράτασης εφαρμογής του προγράμματος, άρα ή ΝΕΑ χρήματα ή ΝΕΟ κούρεμα χρήματος, μιας και η ύφεση τρώει τις περικοπές δαπανών και το PSI ήταν η μεγαλύτερη πατάτα σε ότι αφορά κούρεμα χρέους.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Komis Montechristo 29/07/2012 14:27:41

   Κόμη, μην αναπαράγεις τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλο η εφαρμογή του προγράμματος (το μέχρι πότε δηλαδή θα μας δώσουν τα λεφτά) και άλλο η εφαρμογή των μέτρων. Το ΔΝΤ λέει μέχρι πότε θα μας δώσει τα λεφτά. Η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Factorx 29/07/2012 15:15:32

    Προς όλους όσους σχολίασαν τη σκέψη μου:
    Πρώτον.Δεν φτάνει να λέμε εμείς οτιδήποτε.Δεν οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να διευκρινίσει κατηγορηματικά κάποια πράγματα;Το τόνισα επαρκώς και στο φινάλε του παραπάνω σχολίου μου.Δεν είναι ορθό να ξεκαθαριστούν κάποια σύννεφα;Για μένα υπάρχει ομίχλη παντού.Η χώρα είναι επί ξύλου κρεμάμενη.Γι'άλλους είναι ξεκάθαρο.Διατηρώ το δικαίωμα να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός.
    Δεύτερον.Δεν ενθουσιάζομαι με τίποτα.Τι να ενθουσιαστώ και με ποιο;Το αφήνω ασχολίαστο.
    Τρίτον.Προσωπικώς κοιτάζω το εξής που είναι και λογικό (ίσως γι'άλλους φανεί παράλογο).Χρήματα και όροι δεν πάνε μαζί;Εξάλλου,από την ώρα που δίνονται τα χρήματα ως το 2016,δεν είναι απολύτως λογικό να υπάρξει παράταση και στη εφαρμογή των μέτρων έως τότε;Ακόμη όμως και αν κάνω τόσο μεγάλο λάθος και αν όσοι διαφωνήσατε μαζί μου έχετε δίκιο,γιατί να μην υπάρξει ένα νέο ακόμη μνημόνιο έτσι ώστε να καλυφθεί αυτή η διαφορά των δυο ετών και να μας δέσουν χειροπόδαρα σφιχτά,πια;Δεν είμαι συνωμοσιολόγος αλλά ο νους μου πηγαίνει παντού πια.Βέβαια,τα γεγονότα θα δώσουν απαντήσεις και ουδείς μπορεί να προβλέψει,με ακρίβεια,το τι θα συμβεί τελικώς.
    Τέταρτον.Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν παριστάνω τον ξερόλα.Άλλη είναι η επαγγελματική μου ιδιότητα.Όμως το να μοιράζομαι με άλλους τις σκέψεις μου,ΔΕΝ σημαίνει πως ''αναπαράγω ανοησίες του Σύριζα''.Ας μην εξάγουμε εντελώς λανθασμένα και βιαστικά συμπεράσματα.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Komis Montechristo 29/07/2012 15:24:15

     Με συγχωρείς Κόμη, αλλά δηλώνεις ότι δεν είσαι οικονομολόγος, όμως δεν ρωτάς στο πρώτο σχόλιο σου, αλλά υιοθετείς μια αδόκιμη θέση: "Και τώρα μπαίνουν τ’αναπόφευκτα ερωτήματα:Ο Βενιζέλος δεν γνωρίζει πως η επιμήκυνση είναι ένας μύθος;Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός το αγνοούν;Είναι δυνατόν;;;" Εσύ δεν τα έγραψες αυτά;

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ Factorx 29/07/2012 16:00:11

      Καθόλου αδόκιμη Φάκτορα.Είναι η άποψή μου.Δεν γνωρίζω τι είναι αλήθεια και τι όχι.Και το ξαναγράφω:Είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός.Η κυβέρνηση πρέπει να διευκρινίσει,μια και καλή,τα θολά σημεία.Στο τέλος του σχολίου μου το τονίζω εμφαντικά με τη λέξη ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.Και κάτι τελευταίο:
      Δεν οφείλει ο πρωθυπουργός να κάνει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου (όχι στη ΔΕΘ,είναι μακρύς ο καιρός έως τότε) και να δοθούν απαντήσεις σε πολλά θολά σημεία που υπάρχουν;Με ποιο τρόπο θα υπάρξουν καθαρές απαντήσεις σε τόσα καυτά ερωτήματα;Όλοι οικονομολόγοι είμαστε;Όχι βέβαια.Έχει τονιστεί κατά κόρον εδώ το έλλειμμα επικοινωνίας που έχει η παράταξη.Δεν είναι απαραίτητο ΤΩΡΑ να ενημερωθεί η κοινή γνώμη,από τα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας;Σκέψεις κάνω.Τέλος πάντων.Απαντήσεις θα πάρουμε από τα γεγονότα.Οψόμεθα.

     • Factorx avatar
      Factorx @ Komis Montechristo 29/07/2012 17:32:03

      Ό,τι πεις. Κάνει και ζέστη

  • Heaven avatar
   Heaven @ Komis Montechristo 29/07/2012 15:27:51

   πολυ Olympia διαβαζεις Κόμη!!

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Heaven 29/07/2012 16:26:19

    Υπάρχει ένα ωραίο παλαιό ρητό:Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μη λες....

    • Heaven avatar
     Heaven @ Komis Montechristo 29/07/2012 16:36:04

     μεγαλη μπουκια ...που να την βρω πλεον!
     οσο για την μεγαλη κουβεντα, ολα ειναι μπροστα μας!!!

 9. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 29/07/2012 12:14:40

  gio

  Και ποιος θα αγοραζει και τι με μισθο 400Eu ;
  Μονο με σενα δεν σωζεται η οικονομια.

  • gio avatar
   gio @ ΚΕΝΤΡΟ 29/07/2012 12:43:31

   Γιατι σταθηκες στα 400 ευρω εγραψα και κατι αλλο, αγαπητε μου οι μισοι Ελληνες δουλευαν στο λιανικο εμποριο δυστυχως ενα μαγαζακι 50 τμ δεν μπορει πλεον να ζει 5 οικογενειες δεν συμβαινει πουθενα στο κοσμο, τελειωσαν τα δανεικα και ξεγυμνωθηκαν ολοι, τα μικρα και φτωχα αφεντικα αποτελουν μεγαλο προβλημα για την Ελλαδα

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ gio 29/07/2012 13:20:56

    "τα μικρα και φτωχα αφεντικα αποτελουν μεγαλο προβλημα για την Ελλαδα" στα μεγάλα και πλούσια αφεντικά;

   • chris avatar
    chris @ gio 29/07/2012 15:37:37

    Ολοι ψαχνουμε να βρουμε ποιοι απο εμας φταινε.
    Η αιτια ειναι βεβαια οι πολλοι μικρομεσαιοι, οι πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι, τα κλειστα επαγγελματα, οι κηφηνες αγροτες, οι .. οι.... οι...
    Συγνωμη αλλα αυτες οι οικογενειες , καμια διακοσαρια τον αριθμο , που τοσες δεκαετιες λημαινονταν τα παντα σ΄αυτην την χωρα μαζι με τους πολιτικους τους υπηρετες, δεν φταινε σε τιποτα;
    Φταινε λιγακι;
    Φταινε πολυ;
    Φταινε το ιδιο με μας;
    Φαγαν αυτοι , αλλα φαγαμε και μεις;
    Εσυ που το υποστηριζεις αυτο δεν σε πειραζει που αυτοματα τοποθετεις τον εαυτο σου κατω απ΄αυτους;
    "Ανω θρωσκω" φιλοι μου
    σκυφτα περπατουν οι ενοχοι κι οι δουλοι

 10. λαλακης avatar
  λαλακης 29/07/2012 13:03:26

  Το προβλημα στη χωρα ειναι το ΔΗΜΟΣΙΟ.
  Γραφειοκρατια ,διεφθορα, μονιμοτητα , τριπλασιοι μισθοι απο τον ιδ τομεα
  εχουν βυθισει στην εξαθλιωση και τη ζητιανια τη χωρα.
  Οταν δε βγαινω οικονομικα δε κοιταω πρωτα τα εσοδα αλλα τα ΕΞΟΔΑ.
  Επι Πασοκ δημιουργηθηκαν γιγαντιαιες γραφειοκρατικες δομες , αμετρητα
  κεντρα υγειας , κρατικοποιησεις, ατελειωτες προσληψεις ΔΥ κλπ
  ολα αυτα πλεον δεν μπορουν να συντηρηθουν.
  Ακομα και αν παιθανουν απο πεινα του ιδ τομεα αμεσως μετα θα καταρρευσει
  και το δημοσιο.
  Ειναι η περιπτωση Καρκινου-ανθρωπινου σωματος.
  Αφου ο Καρκινος σκοτωσει το σωμα πεθαινει κι αυτος.
  Οσοι βλεπουν συντελειες ας δουν Βορεια στις Βαλτικες δημοκρατιες
  που εβαλαν ταξη και περιορισαν δραστικα των αριθμο των ΔΥ παραλληλα
  με παταξη της γραφειοκρατιας.
  Πολιτικη Βουληση χρειαζεται . Αν ο Α Σαμαρας προχωρησει θα μεινει στην ιστορια.

 11. Tινα avatar
  Tινα 29/07/2012 13:09:12

  Εγώ σαν απλός πολίτης παρακολουθώ ένα έργο που έχει έναν κακό μπάτσο(βλ.Στουρνάρας) και δύο καλούς(πασοκ δημαρ) που προσπαθούν να φρενάρουν τον πρώτο για "να μην υποφέρει ο κόσμος".Αυτό περνάει προς τα έξω.Διαρέουν σκληρά μέτρα,βγαίνει μετά από κάθε συνάντηση ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος και "καθησυχάζουν" τον κόσμο.Αν νομίζουν εκεί στο Μαξίμου ότι είναι σωστή αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση κάτι δεν πάει καλά,μα καθόλου καλά.

 12. Enzo avatar
  Enzo 29/07/2012 13:37:26

  Όλος ο νότος θα γυρίσει στα νομίσματα του και δεν βλέπω να είναι η Ελλάδα που θα βγει πρώτη .

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Enzo 29/07/2012 14:18:00

   Η Ισπανία θα είναι πρώτη που θα βγει, εάν συνεχιστεί η Γερμανική πολιτική της ΕΕ.

   • ο αποτέτοιος avatar
    ο αποτέτοιος @ Γεωργία 29/07/2012 15:33:36

    δεν πρόκειται περι αυτού...το δίλημμα τους είναι αν θα μας θυσιάσουν και η κατάρρευση μας φοβίσει τους λαούς τους διασώζοντας ιταλία κ ισπανία
    Ή
    αν η έξοδος μας οδηγήσει σε πλήρη κ ανεξέλεγκτη κατάρρευση του ευρώ επομένως πρέπει να μας διασώσουν...απόφαση που δεν παίρνουν

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ ο αποτέτοιος 29/07/2012 18:35:46

     Αυτό το νομίζουν....αλλά όταν η ανεργία και η ύφεση θα αρχίσει να παίρνει φωτιά, τότε θα δεις τι έχει να γίνει. Ο Φίσσερ, ο Σκιντέλσκι, ο Κρούγκμαν κλπ, μιλάνε για την κοινωνική έκρηξη που θα ακολουθήσει με την συνέχιση του γερμανικού δόγματος της λιτότητας.
     Προσωπικά θεωρώ ότι η Ισπανία θα είναι η πρώτη που θα βγει εκτός, διότι πολύ απλά ΧΡΩΣΤΑΕΙ στον ιδιωτικό τομέα και όχι στην ΕΚΤ όπως εμείς. Και άμεσα θα ακολουθήσει και η Ιταλία που έχει διπλάσιες αποπληρωμές ομολόγων.
     Εκτός εάν οι Γερμανοί αποφασίσουν να δώσουν....τρις.

 13. ano-kato avatar
  ano-kato 29/07/2012 14:08:36

  Εκείνα τα ισοδύναμα 18,5 δισ που είχαν βρεθεί κωδικό κωδικό και που είναι ρε παιδιά

 14. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 29/07/2012 15:01:16

  τα μοναδικά μέτρα με λογική είναι ο ενιαίος στις ΔΕΚΟ(γιατί όχι στα ειδικά μισθολόγια δεν κατάλαβα δηλαδη?)
  εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα(αν και γενικόλογο αυτό,είναι ικανοί να βάλουν όριο απο τα 20 χιλ ευρώ)

  τα υπόλοιπα είναι άδικα με΄τρα και ξεσηκώνουν την οργή του κόσμου ενώ θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε πρόωρη σύνταξη...
  πρώτα πρώτα περικόπτουν ακούω 13 κ 14 μισθό,τον ήδη τσεκουρεμένο
  περικόπτουν διπλες συντάξεις...τι θα πεί αυτό?υπάρχουν βουλευτές που παίρνουν τεράστιες συντάξεις και μια ακόμα μικρή ..και χήρες με δυό μικρές συντάξεις(η δεύτερη ήδη τσεκουρεμένη )...δεν πρέπει να μπεί εδώ ένα πλαφόν στα 2300?για να μην είναι άδικο το μέτρο?
  όριο 1500 ευρώ στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης...ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
  δηλαδή όλοι είναι υγιείς σε αυτόν τον κόσμο?ή όλοι παίρνουν φτηνά φάρμακα για την ασθένεια τους?ή ή ή...είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο,ίσως το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών
  αναδρομική ισχύ στο εφάπαξ λέει!τι είναι αυτό πως μπορεί να γίνει αανδρομική ισχύ?κάποιος το πήρε πριν δυό χρόνια το έφαγε (με τις σφίξεις που υπάρχουν) και του ζητάνε τώρα μέρος πίσω?ΑΝΟΗΣΙΑ,προλεταροποιουν εκ νέου τον κόσμο
  απο δω και μπρος φυσικά η περικοπη του εφάπαξ είναι λογική,αλλά η αναδρομική ισχύ δηλώνει ηλιθιότητα.
  νέες περικοπές στις συντάξεις πάνω από 1400 ευρώ!10% λέει και στου ΟΓΑ επίσης
  ακόμα ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους..δεδομένου πως μιλάμε για οριζόντιο μέτρο...το ίδιο είναι η περικοπη στα 6 χιλ ευρώ του δικαστή 10% και το ίδιο στα 1400 ευρώ?είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο δεδομένου πως δεν αγγίξαν το ίδιο βάναυσα τους μισθούς των δικαστών και άλλων παχυλά αμοιβομένων(που ακούστηκε να ορίζονται οι μισθοί ενός κλάδου από τους ίδιους) ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ παρα την ύφεση,επομένως συνεχίζουν οισ τρέβλωσεις στην αγορά,ενώ ο έλεγχος και πιθανόν και η νομοθεσία κάτι άσχημο μυρίζουν,βάζουν φόρους προσωπικού εισοδήματος και περιουσίας,άμεσους φόρους και προλεταροποιούν και όσους έχουν 1400 ευρώ
  επίσης λέει θα βάλει πρόστιμο στους αιώνιους!και που θα βρούν να το πληρώσουν?είναι ρεαλιστικό αυτό το μέτρο?ένα μέτρο ελέγχου στα πανεπιστήμια γιατί δεν πέρασε?γιατι δεν ελέγχει ποιοί καθηγητές έχουν δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά βάσει δυτικού Μ.Ο να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα?γιατι δεν περιορίζει τους εισαχθέντες και δεν αλλάζειτ ον τρόπο διδασκαλίας(π.χ όχι πάνω απο 30 άτομα ανά αίθουσα διδασκαλίας)..γιατί συνεχίζουν να υφίσταται κόμματα μέσα στις σχολές?

  μαθαίνουμε για απίστευτη φοροδιαφυγη σε νησία τουριστικούς παραδείσους,μαθαίνουμε για τριπλάσια φοροδιαφυγή απο την δύση στους εισοδηματίες...γιατι το κράτος δεν είναι αυστηρό με όλους αυτούς γιατι δεν στέλνει φυλακή δημεύοντας περιουσίες(τα μάθαμε πρόσφατα απο ρακιντζή)επίορκους υπαλλήλους?γιατι 3 χρόνια τώρα δεν εκσυγχρόνισε την εφορία τις υπηρεσίες του δημοσίου,τους δήμους ,δεν άνοιξε τα επαγγέλματα,δεν πάταξε τις στρεβλώσεις
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΜΟΝΊΜΩΣ ΑΥΤΌ ΤΟ 50% και για τους υπόλοιπους?

  προσωπικά αν περάσουν κάποια μέτρα από τα παραπάνω ΔΕΝ πρόκειται να ψηφίσω ΣΑΜΑΡΑ ξανά και δηλώνω εξοργισμένος

  • ο αποτέτοιος avatar
   ο αποτέτοιος @ ο αποτέτοιος 29/07/2012 15:31:21

   στις 20 αυγούστου είναι να πληρώσουμε πόσα δίς στην ΕΚΤ...να περάσουμε μέχρι τότε ΟΛΕΣ τις μεταρρυθμίσεις και να ΜΗΝ το πληρώσουμε...με τα 3 πλας δις που θα γλυτώσουμε τα αφαιρούμε απο τα 11.5

   έχουμε ύφεση τερατώδη και ακόμα συνεχίζουμε να αυτευνουχιζομαστε

 15. niknikopol avatar
  niknikopol 29/07/2012 16:27:15

  "Τα «παζάρια» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αλλά και μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμη" .... τελικά, το έχουμε το κολληματάκι μας, έτσι???...

 16. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 29/07/2012 22:59:11

  πάντως ακόμα κυκλοφορούν άνθρωποι στο χρεωκοπημένο δημόσιο(αδιάφορο αν είναι δικαστές,σαλεπιτζήδες ,συνταξιούχοι ή υπουργοί) που παίρνουν 4 κ 5 χιλιαρικά το μήνα!επίσης συνεχίζουν οι φοροφυγάδες να γλεντάνε...υπάλληλοι και δεκοτζήδες να ναι εκτός ενιαίου
  και παρόλαυτα κόβουν από τους ήδη πετσοκομμένους


  πώς να ηρεμήσει μετά η κοινωνία?και πως να μην εκλεγεί ο τσίπρας ,ναι ακόμα και αυτός,πρωθυπουργός?

 17. GeorgeK avatar
  GeorgeK 30/07/2012 00:26:23

  Δυστυχώς όλοι αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν πως η τελευταία ευκαιρία της χώρας ήταν να είχε βγει πρώτο κόμμα ο Σύριζα...Όχι για κανένα άλλο λόγο, απλά υπήρχε μια περίπτωση να σωθούμε, γιατί η ζημιά των τοκογλύφων θα ήταν μεγαλύτερη της υποχώρησης που θα έκαναν...αν φυσικά ήμασταν αποφασισμένοι να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα...Η έξοδος της Ελλάδος από την Ευροζώνη είναι προδιαγεγραμμένη και θα γίνει με τους όρους που μας έχουν ήδη επιβληθεί.

 18. NICK avatar
  NICK 30/07/2012 00:42:59

  το πολιτικο συμπερασμα προφανες: η συγκυβερνηση είναι ασταθής. ιδίως δε η ΔΗΜΑΡ πάει ολοταχώς για ΛΑΟΣ νο2.

 19. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 30/07/2012 11:02:44

  αν δεν εκσυγχρονιστεί η διοίκηση,δεν παυθούν οι επίορκοι υπάλληλοι,δεν πιάστουν οι φοροφυγάδες ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται...

  ο ενιαίος πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις ΔΕΚΟ και φυσικά και στους υπαλλήλους της βουλής,σε υπαλλήλους των γραφείων κτλ ,τα άλλα ειδικά θα πρέπει να έχουν περικοπές και κανείς στο χρεωκοπημένο αυτό κράτος δεν γίνεται να ξεπερνά τα 3 χιλ ευρώ μηνιαίο μισθό είτε είναι δικαστής,είτε υπουργός

  επίσης αν θέλουν απολύσεις θα επαναλάμβω όσα γράφει τόσες και τόσες φορές ο καθηγητής γιανναράς...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΌΣΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΙΧΩΣ ΑΣΕΠ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ?
  όλοι μας ξέρουμε γιατί.

 20. abc avatar
  abc 30/07/2012 11:46:01

  Καλά πιστεύουν αλήθεια πως άμα συμφωνήσουν στα 11,5 δίς θα τα μαζέψουν κιόλας?
  Κι αν δεν τα μαζέψουν οι Γερμανοί αυτή τη φορά (είναι η έκτη που δεν θα τάχουμε μαζέψει νομίζω) θα μας βγάλουν απο το ευρώ κι ας πληρώσουν οι Τραπεζίτες?
  Εχουν τον κ@λο να το κάνουν αυτό και γιατί δεν τόκαναν απ' την αρχή?

 21. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 30/07/2012 12:28:07

  Νομιζω οτι ενα ταβανι περιπου στα 2.300 ευρω για τις συνολικες αποδοχες ενος συνταξιουχου ειναι αποδεκτο στη σημερινη δυσκολη εποχη.

  Να ΜΗΝ πειραχθουν οι πιο κατω συνταξιμες αποδοχες, αφου εχουν ηδη υποστει πολλες μειωσεις.

  Ας δωθει και μια ελπιδα σ' ολους εμας του ιδιωτικου τομεα, οτι ΔΕΝ θα παμε και πιο κατω.

  Ας υπαρξει μια ελαφρυνση στους μικρο-ιδιοκτητες ακινητων που δεν εχουν ''μεταφερει'' τη μικρη τους ιδιοκτησια τους σε οφ-σορ.

  Αυτα.

 22. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 30/07/2012 16:27:00

  Βλέπω να παίζεται το ίδιο εργάκι για πολλοστή φορά και ούτε καν με μία
  αλλαγή.Έχουμε και λέμε.
  Σκηνικό μαύρο,σχεδόν απεικονίζει την κόλαση.Φωνές ,φωνές από παντού,
  "έρχεται ,έρχεται η Τρόικα",φωνές πανικού,οι άνθρωποι τρέχουν να κρυφ-
  τούν.Βγαίνει ο χορός και άδει τα μελλούμενα,{λάθος δεν είναι ο χορός,μα
  οι δημοσιογράφοι}.Θα γίνει χαλασμός θα γίνει μεγάλη σφαγή.Προάγγελοι
  της συντελούμενης καταστροφής.Θα κοπούν συντάξεις ,θα μηδενιστούν τα
  πάντα.Κάθε μέρα αναγγέλουν και χειρότερα.Οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ξέχασαν
  όσα μας έλεγαν ως τα χθές,σάμπως τα ίδια δεν έκαναν πάντα;Οι πρίγκηπες
  όπως πάντα αλώβητοι{οι μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες}
  που αντί να δώσουν τον οβολό τους,συντρέχουν στην Τρόικα με όσες πλη-ροφορίες θέλουν για να περάσουν "βολευτικά" γι αυτούς μέτρα,μέτρα που
  τους συμφέρουν .Ο από μηχανής θεός απών για να δώσει μια λύση λυτρωτι-
  κή για το πλήθος,έτσι το δράμα δεν έχει τέλος.Πείτε μου φίλοι ,πόσες φορές
  τα τελευταία αυτά τρία χρόνια ακούσατε ότι η χατζάρα του Προκρούστη
  που μας κόβει πολύ-πολύ την κάθε φορά από τα πόδια μας ,ότι είναι ο δρόμος για την ΣΩΤΗΡΙΑ;Πόσες φορές ακούσατε να πληρώσει ένας φοροφυγάς όσα χρωστά τόσα χρόνια στο κράτος και μην μου πείτε για κανένα Λάκη Γαβαλά,
  δείγμα φυλακισμένου ,γιατί θα γελάσω κλαίγοντας.Πόσες προεκλογικές υποσχέσεις ακούσατε ψεύτικες ως τα σήμερα;Δούλεμα χωρίς τελειωμό.Μας
  τέλειωσαν κι αυτές.Φρούδες υποσχέσεις,φρούδες ελπίδες. Νοιώθω πιά τόσο
  μ---------η,που ίσως είναι ο μόνος λόγος ,δεν το'χω σκοπό ,να δώσω τέλος
  σε μια ζωή που περιμένεις απλά την επόμενη κίνηση του Προκρούστη.
  Την ημέρα των τελευταίων εκλογών συνάντησα ένα φίλο.Τι γίνεται του λέω;
  Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ μου λέει.Ήξερα ότι ήταν Ν.Δ.Τον ρώτησα γιατί;Προτιμώ τον ακαριαίο θάνατο μου λέει παρά τον αργό.Του αντέτεινα μια λαική ρήση
  που λέμε εδώ ,πιθανόν κι αλλού:''ΑΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕΤΑΖΩΝΕΤΑΙ",μπας και τον πείσω.Θαρρώ όμως πως αυτός τελικά είχε το δίκιο με το μέρος του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.