#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2010 19:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβερνήτες σε μια καθημαγμένη χώρα δίνουν συνεντεύξεις


Δεν μας έφταναν δύο εβδομάδες «παρέλασης» του κλιμακίου της Τρόϊκας από όλα τα υπουργεία, τις συστάσεις τους που δεν επιδέχονται αντιρρήσεων και των προτροπών για νέα μέτρα, όπως η πώληση της ΔΕΗ που προκάλεσε ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση, έγινε και το εξής απίστευτο. Για δύο ημέρες, σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τραγωδίας, δηλαδή οι επικεφαλής του κλιμακίου, έδωσαν συνεντεύξεις, αναλύοντας τα πάντα. Για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στην οικονομία (θεμιτό αφού γι’ αυτό πληρώνονται) μέχρι παραινέσεις στα πολιτικά κόμματα για αποδοχή της κατάστασης με σηκωμένα τα χέρια και… κατεβασμένα τα παντελόνια (πράγμα ανεπίτρεπτο).

Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί. Εδωσαν ολόκληρη συνέντευξη τύπου ξεχωριστά από αυτή του υπουργείου Οικονομικών. Εστησαν ολόκληρη παράσταση και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις, εμφανιζόμενοι ως θεσμικοί παράγοντες αυτού του τόπου, ως εκλεγμένοι ή διορισμένοι στην ελληνική κρατική μηχανή.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχουν προσλάβει ειδικούς συμβούλους επικοινωνίας, εταιρείες δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα με στόχο να περάσουν τις απόψεις της Τρόϊκας στην ελληνική κοινή γνώμη.

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά άραγε; Μήπως ο κ. Τόμσεν ή ο κ. Τραα, ο κ. Ντερούζ, ο κ. Μαζούχ σκέπτονται να πολιτευτούν στη χώρα μας;

Μήπως θα μπουν σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας ή θα δηλώσουν υποψηφιότητα για περιφερειάρχες;

Η απάντηση φυσικά είναι όχι αφού και η ερώτηση μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Αρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά;

Δυστυχώς ο μόνος λόγος που μπορούμε να δούμε είναι ότι στην Ελλάδα λειτουργούν ως κυρίαρχοι, ως κατακτητές ή αναμορφωτές μιας χώρας διαλυμένης. Εμφανίζονται κυνικοί και ταυτόχρονα ισχυροί μιλώντας επί παντός του επιστητού διότι αισθάνονται ότι κυβερνούν για κάποια χρόνια και μετά θα πάνε αλλού να διαλύσουν άλλη χώρα.

Και το ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τους βάλει στη θέση τους. Η κυβέρνηση είναι παραδομένη στις ορέξεις τους αφού υπέγραψε το Μνημόνιο της ντροπής και τώρα δεν μπορεί να το πάρει πίσω.

Αρα, η Τρόϊκα έτσι θα λειτουργεί τα επόμενα χρόνια. Σαν κυβερνήτες σε μια καθημαγμένη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 09/08/2010 20:04:14

  H πολιτειακή αυτή αλλαγή έγινε χωρίς την δημοκρατική γνώμη των Ελλήνων.
  Οφείλουμε να αναρωτηθούμε για την δημοκρατική νομιμότητα της κυβέρνησης.

 2. neotera avatar
  neotera 09/08/2010 20:49:48

  Μπάαα ! Τίποτα δε γίνεται. Ας κάτσουμε στ' αυγά μας. Το λέει άλλωστε και η ανάρτηση. "...κανείς δεν μπορεί να τους βάλει στη θέση τους. Η κυβέρνηση είναι παραδομένη στις ορέξεις τους αφού υπέγραψε το Μνημόνιο της ντροπής και τώρα δεν μπορεί να το πάρει πίσω." Αφού δεν μπορεί η κυβέρνηση να το πάρει πίσω, ας κάτσουμε να τον πάρουμε από πίσω ! Μπορεί και να μας αρέσει, που ξέρεις ?))

 3. mitsosms avatar
  mitsosms 09/08/2010 20:57:44

  Ο Αντωνάκης ζορίζεται:

  h**p://mitsosms.blogspot.com/2010/08/blog-post_2347.html

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ mitsosms 09/08/2010 21:01:05

   Μη φας, έχει γλάρο. Εύκολα και αβασάνιστα ο Δράκος.

   • ψιλιασμενος avatar
    ψιλιασμενος @ Ηλίας 09/08/2010 21:13:18

    Μεγαλε ο Δρακος, ειναι ανθρωποδιωχτης και οχι μονο. Ολη η Πελλοπονησος, βριζει!!!

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 09/08/2010 21:08:32

  Οταν τα ίδια έλεγε και ο Γκαργκάνας ΟΛΑ τα Μedia τον χλεύαζαν. ΣΕ αυτούς της Τρόικας συμπεριφέρονται με δουλική υποτέλεια. Και προβάλλουν συλήβδην τις θέσεις τους ως Εθνοσωτήριες.

 5. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/08/2010 22:48:24

  Δε μας νοιάζει όλη η πελοπόννησος. οι νομοί που χρειάζονται είναι δικοί μας. ηλεία και αχαϊα είναι σε άλλη περιφέρεια.

 6. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/08/2010 23:06:06

  Η Τρόϊκα επιμένει ότι το ελληνικό δημόσιο χρωστάει 300 δις ευρώ στους επενδυτές τα συμφέροντα των οποίων αντιπροσωπεύει. 300 δις ευρώ.

  Οκ, ρε παιδιά. Κι επειδής δεν μου βρίσκονται ψιλά απάνω μου, να σας δώκω ένα 500άρι να σας ξοφλήσω; Να πάρτε. Τα ρέστα δικά σας ρε σεις τροϊκάνοι. Πιείτε μια μπύρα στην υγιειά μας κι ευχαριστούμε και για την 'ξυπηρέτηση. Ο θεός να σας το ξεπληρώσει.

  Ποιον αντιπροσωπεύει η Τρόϊκα και γιατί τόσο ενδιαφέρον να σώσει το ελληνικό δημόσιο από χρεωκοπία; Κινείται από μία ακατανίκητη εσωτερική ανάγκη στην οποία την σπρώχνουν τα φιλλεληνικά της αισθήματα; Μήπως μας "ηράσθη σφόδρα";

  Ποιοι; Αυτοί που μας προμήθευσαν μονάρχες με το αζημίωτο, κατέστρεψαν την πατρίδα μας με παγκόσμιους πολέμους αν-αποζημίωτους, απομύζησαν στο παρελθόν με δάνεια, αναγκαστικά και χαριστικά, το ελληνικό δημόσιο, προκάλεσαν τους εμφυλίους μας, και μας έκαναν 3-4 φορές ναυτικό αποκλεισμό που λιμοκτονήσαμε; Εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι μας αγαπούν μόνο τόσο λίγο. Τους έχω για πιο αγαπησιάρηδες. Εσείς;

  [Φέρτε τα μάρμαρά μας πίσω ρε ζήτουλες, κλεφταράδες λόρδοι και δούκες ψωμολύσσες που ονειρευόσασταν οι μισοί να γίνεται ελέω θεού μοναρχαίοι μας, που σας προικίσαμε, σας κόψαμε μισθούς, σας ράψαμε μέχρι το βρακί που φοράτε και σας χτίσαμε ως και το κεραμίδι που βάλατε πάνω από το κεφάλι σας, για να μας προδίνουν τα βασιλικά βλαστάρια σας τα σχέδια και τις θέσεις του ελληνικού στρατού, και τις αποθήκες μας με τα όπλα, στις "Κεντρικές Δυνάμεις" του πεθερού Κάϊζερ].

  Ποίων λοιπόν τα συμφέροντα αντιπροσωπεύει η περίφημη Τρόϊκα;
  Τι θα έχανε η Τρόϊκα και τα συμφέροντα πίσω από αυτήν αν η χώρα μας "πτώχευε";
  Οχι τι θα χάναμε εμείς σαν χώρα. Θα χάναμε σίγουρα με τούτους που εχουμε την ατυχία να έχουμε επικεφαλής.
  Η Τρόϊκα και τα αφεντικά της, τι θα έχανε;

  Τα πάντα θα έχανε, σας λέω, με σιγουριά. Θα έχανε πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται ότι θα έχανε. Αλλά οι πολιτικοί μας για άλλη μια φορά αποδεικνύονται πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και εντελώς αναντίστοιχοι με τις επιθυμίες του "κυρίαρχου λαού" (από τα σύντομα ανέκδοτα) που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Παλιά ιστορία αυτό με τους ηγέτες μας, πολύ παλιά... Αξιος λαός, αλλά από ηγέτες άτυχος... Ατυχος ο έρμος. Πολύ άτυχος δηλαδή. Μα πάρα πολύ άτυχος. Αστο να πάει στο...

  Τα ομόλογα όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Είναι επένδυση από την πλευρά ενός επενδυτή. Μπορεί να παίρνουν το "κουπονάκι" τους (το ομολογιακό αντίστοιχο του τόκου) οι επενδυτές, αλλά τα ομόλογα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟ σαν αυτά που παίρνει ένας ιδιώτης ή ένα δημόσιο από μία τράπεζα. Είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ.

  Το ομόλογο είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, λέμε.

  Και, ω! τι έκπληξη, με βάση τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, από το δημόσιο χρέος το 82% είναι σε ομόλογα. ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 18% είναι σε κάτι, που μου μοιάζει πιο πολύ με δάνειο. Είμαι βέβαια και αναρμόδιος στα οικονομικά όπως και σε όλα τα άλλα, αλλά... Αλλά γιατί παλληκάρια μου πολιτικοί μας και τροϊκάνοι λεβέντες μου, να σας χαρώ, το 82% του δημοσίου χρέους να είναι σε ομόλογα; Γιατί να μην είναι και αυτό σε δάνειο; Δάνειο κανονικό; Θα υπάρχει λόγος φαντάζομαι. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

  [Πήγα στην ιστοσελίδα ΟΔΔΗΧ, μήπως μάθω δυο-τρία πράγματα σχετικά με το δημόσιο χρέος. Την σχεδόν δωρική ιστοσελίδα σε στοιχεία και σχεδιασμό. Πολύ δωρική. Μα τόσο δωρική που αν ήσουν κακεντρεχής θα την έλεγες εύκολα ΠΑΜΠΤΩΧΗ. Και αν ακούσω ότι γι' αυτή την ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ πληρώσαμε καμμιά κατοσταριά χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή της, θα χαρώ πολύ. Μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Διότι φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για τον κλάδο μου στην πιάτσα. Αν είσαι τυχερός...]

  Ετσι, πατριωτάκια, μέχρι πριν το Μνημόνιο, το 82% του δημοσίου χρέους ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ. Διότι ήταν ομόλογα. Τώρα με αυτό το δάνειο των 110 δις ευρώ, τι κάνει η πολυ-φίλητή μας Τρόϊκα; ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ. Αλα τις!

  ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ.

  Βασικά μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο με τα ομόλογά του, χρωστούσε σε ιδιώτες. Ιδιώτες, ναι. Τράπεζες ιδιωτικές και ιδιώτες επενδυτές.

  Τώρα με την μετατροπή των ομολόγων σε δάνειο δια του Μνημονίου, σε ποιον χρωστάει; Στις κεντρικές τράπεζες των ΛΑΩΝ που μας δάνεισαν. ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΑΜΑ. Τώρα χρωστάμε σε λαούς. Οχι επενδυτές της "ελεύθερης αγοράς". Διαφορά μεγάλη. Πολύ.

  Είναι προφανές το σχέδιο πατριώτες: Για μια 40-ετία, βάζουμε λυτούς και δεμένους, χορηγούμενους, χαζοχαρούμενους, επιδοτούμενους, ενεργούμενους, αυτούς που κάνουν δωράκια στον εαυτό τους, δωράκια στους άλλους, δωράκια σε όλους, αυτούς που κάνουν διακοπες στα γιωτ των δικών μας, αυτούς που έρχονται στα βαφτίσια, τους γάμους, και τις σουίτες μας, αυτούς με τους οποίους έχουμε μια "κοινωνική" και "οικογενειακή" σχέση, και όποιους άλλους διαθέτουμε τέλος πάντων, λυτούς και δεμένους βάζουμε, ΩΣΤΕ το ελληνικό δημόσιο να "δανείζεται" με ομόλογα.

  Ομόλογα, ομόλογα, ομόλογα... Ακόμη και όταν δεν τα χρειάζεται τα χρήματα πραγματικά. Βρίσκουμε ανάγκες εμείς... Δημιουργούμε ανάγκες... Αλλωστε τα χρήματα καταλήγουν στις τσέπες δικών μας ανθρώπων. Και τα ομόλογα βολεύουν και στους ισολογισμούς, προϋπολογισμούς και άλλες τέτοιες λογιστικές καταστάσεις του δημοσίου διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΑΝΕΙΑ. Ωστε να τρομάξει ο λαός ο κυρίαρχος αν τα πληροφορηθεί και ανησυχήσει και χάσει τον ύπνο του... (πότε έμαθε ο μέσος έλληνας ότι το δημόσιό ΤΟΥ χρωστάει 300 δις;). Κι αφού τους τιγκάρουμε στο ομόλογο μέχρι σκασμού, που να τους βγαίνει το ομόλογο από τη μύτη, και να μην το χωνεύουνε ούτε με άλκα σέλτσερ, τους τραβάμε και μια μετατροπή σε δάνειο ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ και τους παίρνουμε ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Ρίο, διόδια και τα σώβρακα. Συν τίποτις μελλοντικές άδειες εξόρυξης και γεωτρήσεων. Ε, κι ότι άλλο μας κάτσει. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.

  Κι από κει που είχαμε χαρτάκια που έτσι και μας λέγαν "βάλτε τα κει που ξέρετε" και "δεν παίρνετε μία" τσουρουφλιζόμασταν, τώρα θα πάρουμε το φιλέτο. Δεμένους χειροπόδαρα τους έχουμε με υπογραφές και υποθήκες. Βουλές, ξε-Βουλές, προέδροι, παρα-προέδροι και λοιποί πολιτειακοί παράγοντες, υπογράψαν. Ολοι υπόγραψαν. Ολοι. Φαρδιές-πλατιές οι υπογραφές. Και η μεγάλη σφραγίδα του Κράτους (αχ! ρε σεις). Και πού 'σαι; Και η αντιπολίτευση μας αναγνωρίζει. Κούκλα δουλειά. Μερακλαντάν. Επαγγελματική δουλειά ρε σου λέω.

  Καλό κόλπο; Καλό λέει...

  Πρώτα πρώτα όλοι οι ενδιάμεσοι δικοί τους τα κονόμησαν. Νόμιμα, παράνομα, τι σημασία έχει; Μήπως τιμωρείται κανένας ποτέ; Και δεύτερον, οι δανειστές μας (ο θεός να τους το ξεπληρώσει), έβαλαν μια ολόκληρη χώρα στο χέρι. Λίγο τόχεις; Και τρίτον και σπουδαιότερον, πέτυχαν τον ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ τους στόχο: ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ (ή έτσι νομίζουν).

  Και τώρα;

  Τώρα θα κοιτάξουν να σώσουν κι άλλο τις τράπεζες που αντιπροσωπεύουν. Τους αρχικούς δηλαδή ιδιώτες επενδυτές των ομολόγων. Βάζοντας το ελληνικό δημόσιο να μαζεύει ΦΠΑ, από σένα και μένα, και να τους τα δίνει ΜΕΤΡΗΤΑ. Εξευτέλισαν ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ μετατρέποντας τα ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ. Κάτι σαν διαχειριστές πολυκατοικίας ένα πράμα τους έκαναν τους δικούς μας. Και όταν αποφασίσουν ότι έσωσαν ότι μπορούσε να σωθεί, και πήραν ότι μπορούσαν να πάρουν, θα μας ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ επιτέλους. Μέχρι τότε θα μας "συντηρούν" με δόσεις δανειακές σαν ναρκομανή που του δίνουν την δόση του.

  Καλά αυτοί ρε πατριώτες. Αλλά εμείς;
  Για 300 ψωρο-δις ευρώ την κοστολογούμε την πατρίδα μας;
  Τόσο φτηνά ρε σεις; Τόσο τίποτα;
  Μαγαζί γωνία έχουμε. Το πιο παλιό στην πιάτσα.
  Για 300 δις ευρώ θα τους αφήσουμε να κάνουν Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ότι της κάνουν;
  Μας είχα για ποιο μάγκες.
  Και μας και κάποιους, έστω, από τους πολιτικούς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
  Που είναι η μαγκιά σας η ελληνική, ηγέτες μας;
  Που είναι η μαγκιά σας;

  Πούσαι ρε Ανώνυμε της Ελληνικής Νομαρχίας να δεις τι κάνουν στους "γλυκύτατούς σου έλληνες" οι κεφαλές τους, πάλι;
  Πούσαι ωρέ παπούλη να δεις;
  Σαν να μην άλλαξε τίποτε από τότε.

  Κρίμας

  Θραξ Αναρμόδιος

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Θραξ Αναρμόδιος 10/08/2010 01:02:56

   θρακα μου αδελφε και πατριωτη μου.
   Μου ραγισες την καρδια με τα λογια σου..γιατι ο θυμος ο βαθυς θυμος σου ειναι και δικος μου.Και ολων των Ελληνων ..(εκτος των εγκαθετων..καποτε οι δοσιλογοι πρεπει να πληρωσουν) που γινεται παραπονο και καποτε θα ξεσπασει σαν ταουναμι..

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Θραξ Αναρμόδιος 10/08/2010 01:34:45

   Θράκα Αναρμόδιε, εύγε!!! Κατάφερες να μετουσιώσεις το θυμό σου και την απογοήτευσή σου σε ένα γλαφυρότατο σχόλιο, που θα «σκουντήξει» δυνατά όποιον το διαβάσει.
   Θα παρακαλούσα λοιπόν τον Φάκτορα, να του κάνει μια ξεχωριστή ανάρτηση για να θυμώσουμε, μ’ αυτούς που μπλέξαμε, όσοι γίνεται πιο πολλοί! Φάκτορα τί λες, δεν αξίζει;

 7. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 10/08/2010 00:37:02

  Τι σημαίνει «δεν μπορεί να το πάρει πίσω»; Πρόκειται για διεθνή συμφωνία; Έπρεπε να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία; Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Όλες οι δυνάμεις του τόπου πρέπει να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να τεθεί θέμα αντισυνταγματικότητας. Όχι για τα επιμέρους μέτρα, όπως κάνουν κάποιοι. Για τη διαδικασία και το σύνολο.

 8. Κικη avatar
  Κικη 10/08/2010 07:22:35

  Αποτον βορα μεχρι τον νοτο,συμφωνουμε με τον Θρακα,το θεμα ειναι ποτε θα βγαλουμε τον θυμο μας προς τα εξω,εναντιον τους ποτε,κοντευουμε να κλαταρουμε απο τα νευρα.Ποια ομαδα ανθρωπων απομονωμενων στον μικροκοσμο της καλη ωρα ,θα ξεσηκωθει ,θα οργανωθει θα βγει στους δρομους να τους παρει στο κυνηγι,να εκδικηθει τον εξευτελισμο που εχουμε υποστει,την ταπεινωση απο την κατοχικη κυβερνηση,την προδοσια των ονειρων μας και της χωρας μας.Αυτο το ποτε μας τρωει,και ειναι αρκετοι που περιμενουν τον ξεσηκωμο,απο ολη την Ελλαδα.Βρεθηκαμε να χρωσταμε για τις τραπεζες,και στις τραπεζες,γιατι,αν δεν πηγαιναν καλα ας κλεινανε,οπως τα μαγαζια.Γιατι πρεπει να πληρωσουμε εμεις τα χαλια των τραπεζων,γιατι με αυτους που μπλεξαμε καλα λες,δεν φορολογουν τα υπερκερδη των τραπεζων ξερετε ποσο θα μειωθει το ελλειμα,αλλα το κρατος παιρνει δανεια,και τις δανειζει και πληρωνουμε παλι εμεις.Κωστοπουλοι Σαλλες και Ραπανοι αισθανεστε ,οχι,ας ξυπνησουμε λοιπον.Και Ω Αντιπολιτευση Ολη Ξυπνα,λιγο μας ενδιαφερουν τα εσωκομματικα σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.