#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2011 21:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση ... 300 ημερών και βάλε έδειξε ο κ. ΠαπαδήμοςΈντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί ανάμεσα στους βουλευτές μετά την "παρθενική" εμφάνιση του Λ. Παπαδήμου στο βήμα της Βουλής ως πρωθυπουργού. Αιτία οι προαναγγελίες του νέου Πρωθυπουργού που συνιστούν διακυβέρνηση τουλάχιστον διετίας…! Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που μιλούσαν για εκλογές τον Φθινόπωρο, ενώ ο Λ. Παπαδήμος δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, παρά μόνο ότι «το έργο της κυβέρνησης είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την χρονική θητεία της…»!

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του είπε επίσης ο κ. Παπαδήμος: «Για όσο διάστημα η Βουλή των Ελλήνων θα μου εμπιστεύεται την ευθύνη του πρωθυπουργού, θα εκτελώ τα καθήκοντά μου με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας»

Ενώ όταν ρωτήθηκε μετά από δημοσιογράφους σχετικά απάντησε πως  «ευελπιστεί» όμως πως η νέα κυβέρνηση «δεν θα είναι παρένθεση αλλά θα αποτελέσει γέφυρα που θα διευκολύνει την μετάβαση της χώρας στην πορεία δημοσιονομικής ισορροπίας και ανάπτυξης»...

 Λίγη ώρα προηγουμένως ο Παπανδρέου έστελνε μήνυμα από την Ιπποκράτους  η παρούσα κυβέρνηση είναι “πλήρης” και όχι κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” όπως τόνισε στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Α. Σαμαράς.

Ένα άλλο θέμα που συντείνει στο ότι θα επιδιώξουν να μην είναι κυβέρνηση 100 ημερών, αφορά τις υπογραφές που ζητάνε οι Βρυξέλλες από την πολιτική ηγεσία του τόπου, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία της δανειακής σύμβασης. Όταν ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφους: «Μιλήσατε για δέσμευση αλλά δεν είπατε για τις υπογραφές που ζητούν οι Βρυξέλλες» είπε : «θα δούμε πως θα γίνει», αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο…

«Ευελπιστεί» όμως πως η νέα κυβέρνηση «δεν θα είναι παρένθεση αλλά θα αποτελέσει γέφυρα που θα διευκολύνει την μετάβαση της χώρας στην πορεία δημοσιονομικής ισορροπίας και ανάπτυξης»...

Είναι δήλωση αυτή για Κυβέρνηση 100 ημερών;

Οι προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο κ. Παπαδήμος είναι για κυβέρνηση 100 ημερών;

1.    Μέχρι τέλος του έτους προγραμματίζεται η ενεργοποίηση 24 επιπλέον προγραμμάτων για ενίσχυση της απασχόλησης…

2.    Η εκπλήρωση των όρων για την έγκαιρη εκταμίευση – έως 15 Δεκεμβρίου – της 6ης δόσης.

3.     Οι συζητήσεις με την τρόικα προκειμένου να καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση που πρέπει να κυρωθεί πριν από το τέλος του έτους (2011).

4.     Άμεση δημοσίευση της δημόσιας διεθνούς αναγγελίας για το PSI.

5.     Να διασφαλιστεί με τη συμμετοχή του EFSF η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος κατά την περίοδο εφαρμογής του νέου PSI. Κύρωση της σύμβασης που ρυθμίζει εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες.

6.     Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

7.     Νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, νέα αξιολόγηση φορέων και προσωπικού του δημόσιου τομέα και ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού.

8.     20 σχέδια επενδύσεων με διαδικασίες fast track

 9.     ΑΕΙ, Υγεία,  κλπ.

Δείχνει κυβέρνηση 100 ημερών η για κυβέρνηση 300 ημερών και βάλε;

 Ομιλία σε ....οικονομικό συνέδριο

Κατά τα άλλα η ομιλία του κ. Παπαδήμου ήταν αυτό που λέμε: παρ' ολίγο να μας πάρει ο ύπνος. Υποτονική, χωρίς κάποιο ηχηρό μήνυμα που ίσως περίμενε ο κόσμος για να αναθαρρήσει. Flat, τεχνοκρατική, θύμιζε πολύ... Χάρβαρντ. Θύμιζε οικονομολόγους σε συνέδριο για το πώς θα σώσουν τον πλανήτη, όπου ο καθένας κάνει την ομιλία του και κάθεται να ακούσει τους υπόλοιπους. Μόνο... καφέ και μπισκότο δεν μοίρασαν στα έδρανα της Βουλής.

Πάντως, ένα είναι σίγουρο από την ομιλία του Λ. Παπαδήμου: Ο,τι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, αν κρίνουμε και από το χειροκρότημα.

Όμως, η επιτυχία της κυβέρνηση και η σωτηρία της κυβέρνησης δεν θα φανεί στο χειροκρότημα που λέει και το τραγούδι. Αν θα είναι ο πρωθυπουργός της εξόδου από το ευρώ ή αυτός που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας, αυτό θα φανεί στο τέλος.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... πολιτική αν και όπως ο ίδιος δηλώνει δεν είναι πολιτικός. Θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί και ολίγον Πασοκική, δηλαδή περιέγραψε τι πρέπει να γίνει για να βγει η Ελλάδα από το τούνελ, όπως έκανε τόσους μήνες ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος. Όμως, από σχέδια, από business plans και από οράματα έχουμε χορτάσει καιρό τώρα.

Ο κ. Παπαδήμος δεν ανέφερε ούτε ένα μέτρο για το πώς θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα. Πώς άλλωστε να το έκανε αυτό καθώς αφενός παρέλαβε καμένη γη και πρέπει να τη διαχειριστεί για 100 ημέρες και αφετέρου, το μόνο που έκανε ήταν να διαβάσει τα σημειώματα των υπουργών του.

Θα μπορούσε να ήταν πιο τολμηρός, να πει ξεκάθαρα ότι θα αποκρατικοποιηθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, θα κλείσουν αυτές οι εταιρείες, θα φύγουν τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι. Προφανώς το έκανε με σκοπό διότι δε θέλει να χρεωθεί τα «καυτά κάστανα» τα οποία θα βγάλουν από τη φωτιά ο Βενιζέλος, ο Ρέππας, ο Λοβέρδος κ.λπ.

Σχετικά με το έλλειμμα δήλωσε ότι θα κινηθεί κοντά στο 9% στο τέλος του 2011 και σημείωσε πως ωστόσο το χρέος αυξάνεται γιατί δεν υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα. Μάλιστα, σημείωσε πως τα μέτρα, οι νέοι φόροι και η μείωση της κρατικής δαπάνης έχουν προκαλέσει μεγάλη ύφεση και αναταράξεις στην κοινωνική συνοχή.

Ισως εδώ να έχει ενδιαφέρον και να υπάρξει στροφή της οικονομικής πολιτικής από την άκριτη υιοθέτηση φορομπηχτικών πολιτικών στη μείωση του κράτους και της σπατάλης που είχε εκτοξευτεί επί ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, πρώτη προτεραιότητα όπως είπε είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη εκκρεμότητα είναι η συζήτηση με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα της δανειακής σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sceptic avatar
  sceptic 14/11/2011 22:03:48

  Ηθελα να ήξερα ποιός από όλους μας δουλεύει...

  • ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
   ΑΝΔΡΕΑΣ @ sceptic 15/11/2011 06:47:07

   Η TRILATERAL ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ SUPER MARIO ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΙΟΛΑΣ

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 14/11/2011 22:04:02

  Αμάν είπαμε να ξεκαλουπώσουμε τον Παπανδρέου.
  Αμάν θα πούμε και τώρα, να διώξουμε τον Παπαδήμο.
  Πάντως 19 Φεβρουαρίου δεν το κόβω για εκλογές.

 3. sintonistis avatar
  sintonistis 14/11/2011 22:05:57

  ακριβως ετσι ειναι ....μιλουσε και εδινε την εντυπωση οτι εχει μπροστα του μια τετραετια και οχι 100 ή 300 ημερες. Μην ξεχναμε κατι ομως. ......... Για να περασει απο την βουλη οποιοδηποτε μετρο, θα πρεπει να ψηφισθει απο τους βουλευτες. θα ψηφισθει ομως?
  Βουλευτες και οχι μονο, και απο τα τρια κομματα εχουν δηλωσει οτι δεν θα ψηφισουν νεα μετρα. εκτος και αν η κωλοτουμπα εχει γινει εθνικο σπορ πλεον

  • sintonistis avatar
   sintonistis @ sintonistis 14/11/2011 22:09:42

   ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ .... ΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΦΑΚΕΣ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ?

   • sintonistis avatar
    sintonistis @ sintonistis 14/11/2011 22:12:00

    Ο παπαδημος θα προτεινει νομους ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΝ. ΑΥΤΑ.......

   • manos avatar
    manos @ sintonistis 14/11/2011 22:24:47

    Φαντάσου να περάσει νόμο που να μας υποχρεώνει να τρώμε φασόλια 5 μέρες τη βδομάδα.
    Ω ρε γλέντια. Θα λύσουμε το ενεργειακό όλης της Ευρώπης. :-)

   • Ροζαλια avatar
    Ροζαλια @ sintonistis 14/11/2011 22:32:16

    Ε και, θα τρώμε φακες μια θα (χ)έζουμε κάγκελα.
    Θα μας χρειαστούν!

 4. manos avatar
  manos 14/11/2011 22:07:50

  Προχώρα πρωθυπουργέ. Το 75% των πολιτών είναι μαζί σου. Βέβαια δεν τους ρώτησαν όλους αλλά φαίνεται ότι 1000 άτομα είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.

 5. Nίκος avatar
  Nίκος 14/11/2011 22:08:20

  Εγω λεω να τον κρατησουμε μεχρι το τελος της τετραετιας.Τι πιο δημοκρατικο.Αλλωστε αυτο δεν θελουν ΟΛΑ τα εξωθεσμικα κεντρα εξουCIAς?

 6. Παπακωνσταντίνος avatar
  Παπακωνσταντίνος 14/11/2011 22:09:39

  Ιδου η Ρόδος κύριε Σαμαρά αποσύρετε την στήριξη αυτού του υπαλλήλου των Τραπεζιτών

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 14/11/2011 22:13:10

  ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν εκλογές σε λίγους μήνες.
  Οι εκλογές θα καθυστερήσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα χρόνο ακόμα ( ή ακόμα περισσότερο ).
  Θέλουμε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς, όταν θα βλέπει ότι ΔΕΝ γίνονται εκλογές στο προ-συμφωνημένο διάστημα.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 14/11/2011 22:20:54

  Οι ξένοι ( στο εξωτερικό ) ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ότι οι εκλογές στην Ελλάδα αναβάλλονται για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα χρόνο.
  Στην Ελλάδα, αυτό παραμένει ένα μυστικό.

 9. Alexios Tegos avatar
  Alexios Tegos 14/11/2011 22:28:16

  Oι δανειστες μας καθως και οι γνωστοι αγνωστοι ντοπιοι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ δεν θα επιτρεψουν να γινουν εκλογες στις 19 Φλεβαρη….Ακομα κι ο Κεμαλ Ντερβις
  της γειτονας βγηκε και υπερασπιστηκε την μεγαλη χρονικα παραμονη της
  κυβερνησης λαιμητομου Παπαδημου…..
  Και ο ποιο αδαης μπορει να καταλαβει ακουγοντας ολους αυτους οτι εχουν
  ηδη αποφασισει την ΦΙΜΩΣΗ του Ελληνικου λαου.
  Δεν υπαρχει ξενη εφημεριδα που να υποστηριζει το αντιθετο…
  Κατι επισης που αναφερει ο τυπος του Εξωτερικου, και οχι ο τυπος των εδω
  ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ειναι οτι ο Παπαδημος ηρθε για να εφαρμοσει αυτα που
  οι δανειστες ζητανε και οι Ελληνες πολιτικοι δεν μπορουν να κανουν
  λογω τεραστιου πολιτικου κοστους.
  Αυτο το τελευταιο κολλαει και το παζλ.. απο το δημοψηφισμα… του χαους που προκαλεσε στην Ευρωπη… των τελεσιγραφων
  που ακολουθησαν… και της σημερινης καταστασης που μας οδηγησαν.
  ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ
  ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ
  ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΤΑΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ
  ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ….

  Υ.Γ Για το καλο μας οπως η καγκελαρια του Βερολινου μας λεει..

 10. jkr avatar
  jkr 14/11/2011 22:31:11

  Ο Σαμαράς θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του τον Φεβρουάριο, αλλά η κυβέρνηση θα έχει πλειοψηφία στην Βουλή έως το 2013.

 11. Ian Mac Os avatar
  Ian Mac Os 14/11/2011 22:31:23

  Ποιος ο λόγος να γίνουν εκλογές τον Φεβρουάριο εφόσον κανένα κόμμα με αυτά τα ελεεινά ποσοστα που τους δινουν οι δημοσκοπήσεις δεν θα καταστεί αυτοδύναμο; Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ούτε ο Σαμαράς θα θέλει τις εκλογές με το 22, άντε 25 , άντε 28 τοις εκατό λέμε τώρα διότι δεν αρκεί για αυτοδυναμη κυβέρνηση οπότε , και πολύ σωστά θα κάνει, θα περιμένει να έχει ποσοστό Κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει? Δεν είναι πια εδώ, μας χαιρέτησε, Αλληλούια!

 12. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 14/11/2011 22:36:01

  Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αρχίσει να φυλοροεί σε λίγο καιρό σαν μαραμένο τριαντάφυλλο.
  Συν τις κοινωνικές ταραχές που θα είναι σε ημερήσια διάταξη τον επόμενο καιρό.

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/11/2011 22:37:55

  Μεράκι το έχω να δούμε στον τόπο πρωθυπουργούς, να μιλούν Ελληνικά καθαρά, χωρίς αγγλοαμερικανικό αξάν...

  • manos avatar
   manos @ ΕΥΑ 14/11/2011 22:44:42

   Υπάρχει ελπίδα Ευα, αν στις 19/2/2012 ...........

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ manos 14/11/2011 23:13:46

    Μακάρι mano...απλά μακάρι...

  • intruder avatar
   intruder @ ΕΥΑ 15/11/2011 14:55:02

   Μην εχεις την εντυπωση οτι ειναι Ελληνας επειδη το λεει το διαβατηριο του.Ειναι ενας Ευρωπαιος τεχνοκρατης-τραπεζιτης που θα αναλαβει αυτο το διαλλειμμα της Δημοκρατιας για να κανει την δουλεια της Bundesbank.Τοσο απλα.

 14. ARHS avatar
  ARHS 14/11/2011 22:38:19

  και να αρει την εμπιστοσυνη της η ΝΔ στην κυβέρνηση τον Φεβρουάριο ανετα μπορει με τις ψηφους ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ να κυβερνήσει για αλλα δυο χρονια.
  Αυτά τα μέτρηση η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς ;

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ ARHS 14/11/2011 23:09:31

   Εύλογη η ερώτηση.

   Αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν είχε προβλέψει αυτό το σενάριο κατά τη διαπραγμάτευση με τον πλήρως αναξιόπιστο ΓΑΠ.

   Πιστεύω (χωρίς να το γνωρίζω) ότι έχει ασφαλές plan B γι΄αυτή την περίπτωση.Απλά δεν είναι της ώρας να το αποκαλύψει.

   Έτσι διατηρεί και μια βασική αρχή του πολέμου που λέγεται: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ!!!

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 14/11/2011 22:38:44

  Με αργά αλλά σταθερά βήματα, πραγματοποιείται το σχέδιο των διεθνών μεγαλοτραπεζιτών, για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας δικτατορικής υπερκυβέρνησης των τραπεζιτών.
  Όσοι δεν το πιστεύουν, ας κάνουν υπομονή κάποια ( όχι πολλά ) χρόνια ακόμα, μέχρι να το δουν μπροστά τους με τα μάτια τους.

 16. nick avatar
  nick 14/11/2011 22:43:48

  Ο Σαμαράς πρέπει να μιλήσει στη Βουλή και να υπενθυμίσει ευθέως στον Παπαδήμο που θα κάθεται στα διπλανά έδρανα ότι 19 Φεβρουαρίου έχουμε εκλογές...

 17. Lewnidas avatar
  Lewnidas 14/11/2011 22:44:23

  Απο την πεμπτη κιολας εχει πεσει γραμμη στα υπουργεια να βγαλουν οτι προγραμμα γινεται οσο ποιο γρηγορα γινεται.μιλαμε για το πασοκ που το ΕΣΠΑ,πακετα στηριξης και λοιπες αγαθοεργιες τα επαιζε στα δακτυλα χωρις να ειναι ρατσιστες-οποιος εκοβε μεροκαματο τουν περναγαν και την προταση (το περιεργο για ολο το βαθυ πασοκ ηταν οτι δεν τους αφηναν μεχρι τωρα να βγαλουν τπτ).

  το παιχνιδακι ειναι σεταρισμενο και ο σαμαρας εχει πεσει στην λουμπα.εκλογες δεν γινονται μα με πασοκ και λαος, μα με προθυμους σε εκλογες δεν πανε.

 18. Νίκος avatar
  Νίκος 14/11/2011 22:47:03

  Η αναβολή των εκλογών, θα γίνει για να ............. "σωθεί η Ελλάδα".
  Γιατί να μην γίνει;

 19. steven avatar
  steven 14/11/2011 22:50:41

  Καλησπέρα ....!

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα αναγραφόμενα ! Τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο δεν μπορεί να κάνει κανείς άλλος, ούτε εδώ ούτε και στο εξωτερικό.

  Τέλος ανάπτυξη δεν μπορεί να έλθει με τέτοια οικονομική και φορολογική κατάσταση . Ο ίδιος όμως τα αποκάλυψε αυτά με την επιμονή για ψήφιση πλήρως σε συμφωνία της 27 Οκτωβρίου, μια συμφωνία που δεν είναι πουθενά γραμμένη ολόκληρη (ή είναι και δεν το ξέρουμε...)!

  Επιπλέον των ανωτέρω οι Ετέροι μας, ζητούν ακόμα και επιμένουν για την ενυπόγραφη επιστολή των Πολιτικών ανδρών της χώρας μας σε μια λευκή σελίδα που να γράφει ότι έχουν αποφασίσει για εμάς.... Δηλαδή ο κ. Σαμαράς δεν έχει κερδίσει τίποτα ακόμα...

  Μάλλον τα πράγματα - μακάρι να βγω ψεύτης - θα πάρουν τη χειροτέρα των δρόμων που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, για τους πολίτες του αλλά και των μέλλον των παιδιών μας αλλά και των παιδιών αυτών...

  Το αμέσως προσεχές μέλλον θα δείξει πιο θα είναι το μέλλον μας.

  Κάτι ακόμα ... οι ετέροι μας , αρχίζουν να χάνουν και αυτοί αξιοπιστία με το να απειλούν με την 6 δόση, μιας και αθετούν τις υπογραφές τους καθώς η απόδοση αυτής της δόσης δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις απειλές και αιτιάσεις που τώρα προτάσσουν για την καταβολή της....

  Μήπως το όλο οικοδόμημα δεν είναι και τόσο σόι και θα πρέπει να επανεξετάσουμε την καούρα μας να μείνουμε κάπου που οι συγκάτοικοι συνεχώς μας απειλούν ... αυτό δεν είναι συγκατοίκηση αλλά κάτι άλλο....

  Ακόμα και σε ένα παιδί αν του φωνάζεις συνεχώς κάποια στιγμή και αυτό ή θα φωνάξει πίσω ...ή στην χειρότερη θα σηκωθεί και θα φύγει ... ανεξαρτήτου κόστους.... το μέλλον αβέβαιο εστί για όλους....ακόμα και για τους οικονομολόγους που έχουν καταντήσει τελευταία καλύτεροι και από μάγοι που βλέπουν στην Μαγική Σφαίρα το εξαιρετικό μέλλον που... δεν έρχεται ποτέ..!!!

  Με εκτίμηση

  Steven

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/11/2011 22:51:37

  Ρίξτε τον. Διακομματικά.

 21. Κατ.Κατ. avatar
  Κατ.Κατ. 14/11/2011 22:57:06

  Εγω το αξαν δεν το έπιασα γιατί αποκοιμηθηκα!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Κατ.Κατ. 14/11/2011 23:15:56

   Τυχερέ....εκείνο το ''ρ'' μου τσάκισε τα νεύρα...

   • Χαλκιδέος avatar
    Χαλκιδέος @ ΕΥΑ 15/11/2011 09:41:33

    Υπάρχει κάπου να δούμε την ομιλία του νέου μας "πρωθυπουργού" για να μην χάσουμε το εν λόγω αξάν; Έτσι, για μαζοχισμό! ;)

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ Χαλκιδέος 15/11/2011 12:51:21

     Αχ..με πιάνεις αδιάβαστη..στην τηλεόραση τον είδα...δε μπαίνεις σε κανένα πασοκικό site, μήπως και υπάρχει...; (αλλά σε παρακαλώ πολύ να το προσέξεις..δεν είναι επιθυμίες αυτές..)

 22. restart avatar
  restart 14/11/2011 22:57:49

  Η πρώτη εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης!!! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=uTN0LVdVTGU&feature=share

 23. andreas gr avatar
  andreas gr 14/11/2011 22:59:52

  Και μετα μας φταιει η αριστερα.Μου φαινεται οτι αν θελουμε να μαθαινουμε την αληθεια τουλαχιστον για τα οσα θα μας συμβουν πρεπει να παρακολουθουμε τα λεγομενα της αριστερας για να ξερουμε τι θα μας συμβει.Την κοροιδευουμε την Παπαρηγα αλλα εδω και 2 χρονια το λεγε οτι ολα τα μετρα παιρνονται για να μας οδηγησουν σε ελεγχομενη χρεοκωπια και τελικως ειχε δικιο.Τι θα κανει τωρα ο Σαμαρας θα θυμιζει εγκλωβισμενο του χρηματιστηριου.Η κυβερνηση και να αποχωρησει πλεον η ΝΔ εχει 153 και το ΛΑΟΣ και δεν τον εχουν αναγκη.Αυτο καταφερες αρχηγε για αυτο τσιριζουμε εδω περα τοσες μερες και μας την λενε και απο πανω.Εκανες το δεκανικι αυτο που κοροιδευαμε δηλαδη και ξερεις τι τυχη εχει το δεκανικι οταν ο αλλος γινει καλα,μαλλον ξερεις.Με την κινηση σου μας μπαστακωσες για δυο χρονια ακομα το ΠΑΣΟΚ και τωρα για να τους ξεφορτωθουμε πρεπει να το κανουμε μονοι μας,ας ειναι.

 24. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 14/11/2011 23:03:17

  Έχω τήν άποψη ότι τό πολιτικοοικονομικό ελλαδικό εξουσιαστικό σύστημα, ώς οιονεί κομπραδόρικο, θά ενδώσει στίς πιέσεις καί θά αποδεχθεί εξευτελιστικούς όρους στήν δανειακή σύμβαση.
  Η διαδικασία, περί ού ο λόγος, είναι σέ πλήρη εξέλιξη. Διεθνή καί εγχώρια ΜΜΕ, Παπαδήμοι καί λοιποί «σωτήρες» προετοιμάζουν τήν κοινή γνώμη νά αποδεχθεί τό μοιραίο. Είναι χαρακτηριστική τών πιέσεων η αναβολή πληρωμής τής έκτης δόσης καί η τρομοκρατία, χωρίς εισαγωγικά, πού ασκείται στό παραζαλισμένο κατεστημένο ώστε νά ενδώσει αμαχητί. Ο φόβος λαϊκού ξεσηκωμού, σέ περίπτωση μή καταβολής μισθών καί συντάξεων από τό κράτος, τούς κόβει τήν ανάσα.
  Δέν υπάρχει, δυστυχώς, αυτόβουλη εθνική εξουσιαστική αστική τάξη, η οποία θά μπορούσε νά εναντιωθεί στήν διαφαινόμενη υποτέλεια, προτάσσοντας τά δικά της συμφέροντα, πιέζοντας έτσι γιά ένα έντιμο συμβιβασμό.
  Οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές πολιτικές δυνάμεις, στήν συνείδηση τού κόσμου τίς εκφράζει η παραδοσιακή αριστερά, δέν πελαγοδρομούν απλώς ελλείψει προτύπου, αλλά αποτελούν καί τήν κύρια δύναμη ελέγχου τών μαζών.
  Η μόνιμη επίκληση καί τό μόνιμο αναμάσημα «προοδευτικών» κενολογιών, καταδικασμένων ήδη πρό πολλού στήν φυσική επαναστατικότητα τής άμορφης ανθρώπινης μάζας, προσφέρει καί τήν καλύτερη κάλυψη στήν κομπραδόρικη αστική μας τάξη νά οδηγήσει τό εθνικό μας κράτος στήν μοιραία (;) υποτέλεια.
  Μπορεί νά ακούγεται παράδοξο στά αυτιά πολλών σχολιαστών, αλλά η μοναδική δύναμη πού φοβάται καί προσπαθεί μέ κάθε τρόπο νά ελέγξει τό παγκοσμιοποιημένο πιά εξουσιαστικό ανθρωπαριό, πού έχει ήδη πρό πολλού αυτονομηθεί από τήν ανθρώπινη νοηματοδότηση τής ζωής, είναι ο εθνισμός.
  Ο εθνισμός είναι η ανθρώπινη ανάγκη βίωσης και επιβίωσης σέ ένα αξιακά ( τόπο καί χρόνο) οργανωμένο ανθρώπινο σύνολο (τό όμαιμον, ομότροπον καί ομόγλωσσον αυτό υπηρετούσε).
  Δέν θέλω νά θεωρητικολογήσω, αλλά νά αναδείξω τήν προοδευτική δυναμική τού «ξεχασμένου» εθνισμού.
  Στήν εθνοκεντρική αντίληψη, στόν βίαια παγκοσμιοποιούμενο κόσμο, βρίσκεται σήμερα η προοδευτικότητα, μέ τήν έννοια τής άρνησης, άρα καί τής αντίστασης, στή ισοπεδωτική ιδεολογία τής ατομικής δουλείας πού πρεσβεύουν τά αφανή καί εμφανή διεθνοποιημένα ανθρωπάρια.
  Ο Σαμαράς, θέλω νά πιστεύω, ότι εκφράζει (από ιδεολογία ή από ανθρώπινο ένστικτο) σήμερα αυτή τήν κυοφορούμενη δυναμική. Δέν νομίζω ότι είναι ο Σωτήρας.
  Οι άνθρωποι σώζονται όταν αναγκασθούν νά κάνουν τήν επιλογή σωτηρίας τής ανθρώπινης υπόστασής τους. Τό πρώτο πού ζητούν είναι αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια στήν ιδιοπροσωπεία τους. Δηλαδή στήν ελευθερία προσδιορισμού τού σκοπού τής ύπαρξής τους.
  Στή ελευθερία.

 25. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 14/11/2011 23:05:54

  Η φράση - κλειδί είναι "20 σχέδια επενδύσεων με διαδικασίες fast track"

 26. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 14/11/2011 23:06:34

  Ας πρόσεχαν αυτοί που συναίνεσαν.

  Ο Σαμαράς πάντως μπορεί να 'ρεφάρει' μη ψηφίζοντας κάποιο σημαντικό νομοσχέδιο και αποσύροντας αυτούς που μπορεί να αποσύρει, δηλαδή τον Μουρμούρα, τον Βαρτζόπουλο και τον Αλιβιζάτο. Πιθανώς και τον Δήμα. Τα δυο "Α" είναι άκρως συναινετικά. Είναι εκεί για να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο, πάσει θυσία. Εκτός και αν τα μεγάλα αφεντικά τους προστάξουν διαφορετικά.

  • Qnihilism avatar
   Qnihilism @ Γιώργος Τρεβής 14/11/2011 23:13:18

   Τα πρόσωπα που έχει τοποθετήσει ο ΑΣ στην κυβέρνηση είναι σημάδι ότι την στηρίζει απόλυτα. Δε θα ρισκάρει να κάψει και δικά του δυνατά χαρτιά κάνοντας αυτό που λες.

 27. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 14/11/2011 23:11:07

  ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΛΕΓΑΜΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ,ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙς ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙς ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΓΑΠ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΘΟς ΠΟΛΙΤΙΚΕς
  Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟς ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΥΝΑΜΟς
  ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟς, ΠΩς ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ

 28. ad kan avatar
  ad kan 14/11/2011 23:11:09

  Καληνύχτα παράγοντα, εκτός αν ...και σεις είστε στο κόλπο.

  Ο ΓΑΠ έδινε δημοψήφισμα και σεις μας στρώσατε τον Παπαδήμο.

  Τώρα εξηγούνται οι υστερίες Σαμαρά.

  Λογόκρινε με τώρα

  • factorx avatar
   factorx @ ad kan 14/11/2011 23:13:30

   Σιγά μην σε λογοκρίνω- και να στερήσω την διασκέδαση από τους αναγνώστες. Ναι όλοι εμείς εδω είμαστε στο κόλπο. Εγώ, ο Στρειντζ, ο ΜΙκρος Οδυσσέας και η Σκάρλετ μαζί...

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ factorx 14/11/2011 23:17:16

    Ειμαι κι εγω στο κολπο,ενας ταπεινος μικροσχολιαστης,
    διψασμενος για μνημονια,τριμερεις,μεσοπροθεσμα κτλ.
    Παρακαλω το μερτικο μου!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ad kan 14/11/2011 23:31:53

   ad kan, εκτός απ' ότι σχολιάζεις, ψηφίζεις κιόλας έτσι;
   γιατί αγόρι μου καλό το κάνεις αυτό;
   σκέψου τα νιάτα σου και την ομορφιά σου!!!

 29. anonymous avatar
  anonymous 14/11/2011 23:12:57

  Δεν πρόκειται να παραδώσουν την εξουσία. Αυτό ήταν και είναι γνωστό.

 30. Orestios avatar
  Orestios 14/11/2011 23:17:53

  Κλαίω.......

 31. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 14/11/2011 23:20:32

  Έγραψα την άποψή μου τη Παρασκευή,όσο πιο διεξοδικά μπορούσα.Ποιος θα τολμήσει να ρίξει τη κυβέρνηση για να πάμε σ'εκλογές το Φεβρουάριο;Ζωντανό θα τον φάνε όλοι...Η εκκίνηση έγινε από τις δήθεν ''έγκυρες δημοσκοπήσεις'' της Κυριακής και τη στήριξη που παρείχαν σ'αυτή τη κυβέρνηση εγχώρια διαπλοκή και ξένοι.Φοβάμαι πως με αυτή τη κυβέρνηση επικυρώθηκε μια συνταγματική εκτροπή τεράστιου βεληνεκούς....Αντί να οδηγηθούμε σ'εκλογές τώρα,οδηγηθήκαμε σ'αυτή τη λύση,με,παντελώς,άγνωστη διάρκεια.Όποιος άκουσε τον Παπαδήμο,αντιλήφθηκε πολλά.Κάτι γνώριζαν οι παλαιότεροι που έλεγαν ουδέν μονιμότερον του προσωρινού....ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστώ.Αν πέσω έξω,πολύ μικρό το κακό ή μάλλον καθόλου κακό.Αλλά πως θα δικαιολογηθεί η ηγεσία της ΝΔ που συνηγόρησε σ'αυτό που βλέπουμε;Θέλω να ελπίζω πως υπάρχει στρατηγική για διέξοδο.Όσο για το Παπανδρέου έπαιξε τέλεια το ρόλο του και ο Παπαδήμος συνεχίζει ακάθεκτος.Φοβάμαι πολύ χειρότερες εξελίξεις.Η όλη κατάσταση θυμίζει έντονα 1936 και 1967....Μπαίνουμε σ'ένα πολύ σκοτεινό τούνελ.Δεν θα εμφανιστούν όπλα και τανκ,αλλά αγορές και ξένοι δανειστές που να ελέγχουν τα πάντα.Χθες απηύθυνα ένα ερώτημα,όσο πιο ολοκληρωμένα μπορούσα,αλλά απάντηση,ακόμη,δεν έλαβα....

 32. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 14/11/2011 23:24:44

  Ο τύπος έχει συγκεκριμένη αποστολή και θα την εκτελέσει εν ψυχρώ.
  Αντιλαϊκά μέτρα-όσα δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ.
  Εθνικά θέματα.
  Εκποίηση δημ. περιουσίας.
  Πτώχευση της χώρας και έξοδο από την ΟΝΕ.
  Τότε μόνο θα φύγει.

 33. Mara avatar
  Mara 14/11/2011 23:24:59

  O άνθρωπος νόμιζε ότι μιλούσε σε στελέχη μεγάλης πολυεθνικής.
  Άκουσα καλά..??? Είπε πως θα διαπραγματευτεί το νέο μνημόνιο της Δανειακής Σύμβασης???
  Σύγγνωμη.... αυτά δεν συμφωνήθηκαν, ότι θα τα διαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές????
  Ώπα... παιδιά... ώπα.... θα τρελλαθούμε τελείως τώρα???
  Ο Σαμαράς είπε ότι ψηφίζει στόχους και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....
  Τί είναι τούτο που προέκυψε σήμερα???
  Σε αυτόν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης? Δηλαδή ψήφο για να διαπραγματευτεί αυτός νέα μνημόνια και μέτρα?

  • Mara avatar
   Mara @ Mara 14/11/2011 23:38:31

   Μωρέ... το βλέπω το κουνάβι του Ψυχικού να κατσικώνεται, για τα καλά...
   Άχ Αντώνη.... φωτιά που μας άναψες.
   Τρέχα τώρα να την σβύσεις, πριν είναι αργά... για όλους μας.

 34. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 14/11/2011 23:29:27

  Aυτό λέγεται απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των πολιτικών. Δεν καταργούμε και τις εκλογές, τη Βουλή, τους υπουργούς, γραμματείς, φρουρούς, συμβούλους, και λοιπούς μαϊντανούς ; Aφού κυβερνάνε εξωθεσμικά κέντρα γιατί να ξοδεύουμε τόσα χρήματα για το θεαθήναι ;

 35. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 14/11/2011 23:36:41

  Αυτό που θεωρώ ως το πλέον πιθανό σενάριο - χωρίς όμως να είναι απαραίτητο αυτό να συμβεί - είναι κάποιοι να επιχειρήσουν μελλοντικά εσωτερική διάσπαση στην ΝΔ., ώστε να αποκτήσει μια "στέρεη" κοινοβουλευτική δύναμη ο Παπαδήμος. Αυτό μάλλον δεν επίκειται αμέσως, αλλά ίσως κάποιες ζυμώσεις να έχουν υποπέσει ήδη στην αντίληψη του Αντώνη Σαμαρά. Υπό αυτήν την έννοια, οι υπαινιγμοί του κ. Χατζηγάκη μάλλον δεν στόχευαν στον Π. Καμμένο (τον οποίον χρησιμοποίησαν ως αφορμή) αλλά εστρέφοντο εμμέσως εναντίον του προέδρου του κόμματος, ο οποίος δεν είχε πλέον άλλη επιλογή από το να δείξει αποφασιστικότητα.
  Το ισχυρότερο όπλο του Α. Σαμαρά συνίσταται, στο ότι αυτός είναι σε θέση να συσπειρώσει τον κορμό της λαϊκής δεξιάς σε σκληρές στοχεύσεις, στο βαθμό μάλιστα, που μπορεί να ισχυριστεί σε μια τέτοια περίπτωση, ότι η πολιτική της συνεννόησης και της συγκατάβασης, παρά το αναμφίβολο κόστος που έχει για τον ίδιο, αντί να εκτιμηθεί δημιουργικά, στράφηκε με απαράδεκτα ύπουλο τρόπο εναντίον του.
  Σήμερα η λαϊκή δεξιά και οι συνασπισμένοι με αυτήν διαθέτουν βαριές επικοινωνιακές πυροβολαρχίες και είναι αποδεδειγμένα εις θέσιν να συσπειρώσουν ευρύτερο περίγυρο. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό προτέρημα στα χέρια του Σαμαρά, για την διαφύλαξη της ενότητος του κόμματος.
  Η νοοτροπία όμως του τρέχοντος κυβερνητικού συνασπισμού εκτιμώ, ότι εμφορείται από τυχοδιωκτισμό ανάλογο με αυτόν του ΓΑΠ. και οι βασικοί θιασώτες του δεν θα κινηθούν στην βάση του σεβασμού των θεσμών, των δομών και των συμφωνηθέντων, σε μια προσπάθεια να πακτώσουν ένα βασικό διακομματικό πυρήνα, σε καιροσκοπική βάση, ο οποίος θα μπορούσε να τους εγγυηθεί - συμφώνως προς της προσδοκίες τους - κυβερνητικό έλεγχο, ακόμη και μετά τις εκλογές.
  Όποιος παρατηρήσει με προσοχή τη γραφή των τελευταίων ημερών του FactorX, ο οποίος είναι μεν αδιαμφισβήτητος υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν παύει να έχει οξυτάτη δημοσιογραφική όσφρηση, η οποία ανάγεται περισσότερο σε έκτη αίσθηση και δημιουργική ερμηνεία των σημείων των καιρών, παρά σε αποτίμηση συμβατικών δεδομένων κατά τα συνήθη, μαρκάρει ήδη το έδαφος στην προοπτική της μεγάλης "μάχης των μαχών". Τέτοια έμπειρα πρόσωπα εξ άλλου δεν χαραμίζουν άνευ λόγου την προοπτική μιας ρεβάνς.
  Σε αυτά τα πλαίσια ακολουθούμε και μεις, ως πτωχοί συγγενείς, καραμανλικοί του αντιεξουσιαστικού χώρου, μήπως και καταφέρουμε να καρπωθούμε και μεις κάτι που τρέχει στα γύφτικα. Θυμάμαι μια ιστορία, που μου έλεγε ο παππούλης μου: Όταν ήταν νεαρός συνάντησε κάποιον σε ένα χωράφι, που κάτι έψαχνε. "Τι ψάχνεις γέροντα", τον ρώτησε. "Ψάχνω μήπως και βρω κανένα παλιό πέταλο ή κανένα καρφί, για να φτιάξουμε βόλια. Είμαστε μερικοί νοματαίοι, που θέλουμε να λευτερώσουμε την Μακεδονία", του απάντησε.

  • factorx avatar
   factorx @ Μποτίλια στο Πέλαγος 14/11/2011 23:41:32

   Hasta la vista

  • Mara avatar
   Mara @ Μποτίλια στο Πέλαγος 15/11/2011 00:31:18

   Aγαπητέ Μποτίλια,

   Ότι είναι να κάνει... πρέπει να το κάνει γρήγορα.
   Ο κόσμος έχει σοκαριστεί. Δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη...
   Άν παγιωθούν, τα αρνητικά αυτά συναισθήματα, τελείωσε το θέμα...
   Σήμερα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Παπαδήμου, ο κόσμος υπέστη δεύτερο σόκ.... και τις ευθύνες τις ρίχνει στον Σαμαρά.
   Πρέπει να απεγλωβιστεί ΑΜΕΣΑ.

 36. SAS avatar
  SAS 14/11/2011 23:42:12

  Πάντως θα έπρεπε να γίνει μια συνταγματική αναθεώρηση με μόνη αλλαγή την αντικατάσταση των εκλογών με τις δημοσκοπήσεις ... την πιο δημοκρατική έκφραση της βούλησης του λαού .

 37. Tassos avatar
  Tassos 14/11/2011 23:44:06

  Να το ξαναγράψω: Οποιος πιστεύει ότι αποσύροντας ο Σαμαράς τους υπουργούς του μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ κοροϊδεύει τον εαυτό του. Το πρόβλημα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει η ΝΔ είναι ότι θα την κατηγορήσουν για την πτώση της (και καλά επιτυχε(σ)μένης κυβέρνησης). Εκεί θα πρέπει να κινηθεί έξυπνα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Tassos 15/11/2011 09:46:48

   Συμφωνώ απολύτως

 38. agitatoras avatar
  agitatoras 14/11/2011 23:49:29

  ΑΠΟ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ (ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ) . ΟΠΟΤΕ ....ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 39. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 15/11/2011 00:05:23

  Αυτός φοβάμαι οτι δεν το πάει το κούρεμα(όντας καλώς τραπεζίτης).
  Το θέμα είναι αν δουλεύει για την χώρα του ή για την τραπεζά του(όποια και αν είναι)

 40. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 15/11/2011 01:43:27

  Ειχαμε να διαλεξουμε μεταξυ ΕΚΤ (Παπαδημο) και ΔΝΤ (Ρουμελιωτη). Και αυτο οχι να διαλεξουμε εμεις αλλα οι δανειστες μας. Δειχνει να κανει κουμαντο η Ευρωπη στα του οικου της μεχρι στιγμης. Η απερχομενη κυβερνηση παρεδωσε σκυταλη στα πλοκαμια των τραπεζων. Φαινεται να παραμενει η ΕΚΤ πολυ περισσοτερο στο τιμονι της Ελλαδας απο 100 μερες. Και φαινεται οτι ειναι μια κατασταση που βολευει ολους. Εννοω πολιτικους, ευρωπαιους, τραπεζες. Το λαο δεν θα τον ρωτουσε κανεις αλλωστε. Εδω περασαν τα μνημονια με μορφη νομου...τωρα βρεθηκαν οι σωτηρες; Για το ευρω δουλευουν ολοι. Αλλα που θα παει;

 41. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 15/11/2011 03:25:39

  Το ΠΑΣΟΚ έχει αγοράσει τη χώρα...ο Σαμαρας έχει ελπίδα μόνο αν πείσει ότι βγαίνοντας κυβέρνηση θα βάλει του υπεύθυνους φυλακή, θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚοκράτος και θα ξαναφτιαχτεί η Ελλάδα απο την αρχή.

  Δεν είμαι σίγουρος αν προλαβαίνει, όμως....

 42. Μπαϊλντισμένος avatar
  Μπαϊλντισμένος 15/11/2011 08:57:29

  Σενάριο:

  Κατά τα μέσα Ιανουαρίου του '12 το ΠΑΣΟΚ έχει στις δημοσκοπήσεις μονοψήφια ποσοστά, ο τρισμέγιστος δεν έχει παραιτηθεί από Πρόεδρός του, το συνέδριο προγραμματίζεται για Μάιο και βάλε.
  Ο Παπαδήμος έχει χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια, δεν έχει κάνει τίποτα, ούτε την 6η δόση δεν έχουμε πάρει, αλλά η συμφωνία της 26.10 έχει περάσει απ' τη βουλή και στη διαδικασία του PSI έχουν παρουσιαστεί κάποιες “μικροεμπλοκές διαδικαστικού χαρακτήρα”. Παρόλα αυτά με τη συμβολή των ΜΜΕ θεωρείται “ο καταλληλότερος” στις δημοσκοπήσεις και ο κόσμος δε θέλει εκλογές.
  Ο Σαμαράς λοιπόν ζητά να εφαρμοστεί η συμφωνία με τον τρισμέγιστο και αποφασίζει να αποσύρει τους υπουργούς της ΝΔ και την εμπιστοσύνη του από το Λουκά.
  Ο “επιτέλους παίζω ρόλο” βρίσκεται σ' αδιέξοδο. Από τη μια δε θέλει να χάσουν ο Άδωνις κι ο Μάκης την υπουργική Mercedes κι απ' την άλλη δε θέλει να φαίνεται τόσο εξόφθαλμα ο έρωτας με τους πασόκους. Πρέπει να αποσύρει κι αυτός τα καλόπαιδα απ' το γκουβέρνο, αλλά πρέπει και “να σωθεί η χώρα, να ολοκληρωθεί το PSI και να πάρουμε την 6η δόση”.
  Και ω του θαύματος! Εμφανίζονται ως από μηχανής θεοί η Θοδώρα κι ο Φώτης και μπαίνουνε κι αυτοί στο κόλπο! Και “υπερκομματική στήριξη” έχει ο Λουκάς και “σώζουμε” τη χώρα!
  Άσε που θα πάρουμε και την 6η δόση.
  Κι ο Σαμαράς, ο κακός, θα πάρει και το κόστος της προσπάθειας ν' ανατρέψει τον “καταλληλότερο” Λουκά. Το καμάρι μας! Ακούς εκεί! Τόσο κόπο κάναμε να τονε βρούμε κι αυτός θέλει να χαλάσει η ταχινόσουπα!
  Κι αν δε πάρει κόστος δε τρέχει και τίποτα. Μέχρι τον Οκτώβριο του '13 που θα γίνουν οι εκλογές μπορεί να έχει αντιστραφεί το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ που θα έχει νέο αρχηγό (ο τρισμέγιστος, άμα ξαναπάρει το τσιφλίκι της Σοσιαλιστικής τον Ιανουάριο του 12, κόβει ρόδα μυρωμένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές και πάει νιου γιορκ να τρώει φυστικοβούτυρα). Άσε που θα είναι και κρίσιμες γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI και να πάρουμε την 6η δόση...

 43. trooper avatar
  trooper 15/11/2011 12:20:41

  ο Σαμαράς έκανε λάθος.Εκλογές ΔΕΝ θα γίνουν.Εμείς τι κάνουμε?

 44. Kώστας avatar
  Kώστας 15/11/2011 16:30:39

  Kύριε Παπαδήμο,
  το ό,τι είστε παγαπόντης το ξέραμε. Καλά έχουμε καταλάβει πως ενώ έχει επέλθει καταρχήν συμφωνία για εκλογές τον 2/2011 σε συμπαιγνία με τον ένοχο και άξιο Ειδικού Δικαστηρίου ΓΑΠ, θα παρασπονδήσετε.
  Εδώ τον 9/1999 και ενώ τάχα προειδοποιούσατε για τη φούσκα του Χρηματιστηρίου, πομπάρατε την φούσκα τον ίδιο ακριβώς μήνα αυξάνοντας το όριο των δανείων για μετοχές(τζογοδάνεια) από 5 σε 15 εκ δραχμές, εξυπηρετώντας τους τραπεζίτες και γδέρνοντας τους αφελείς.

  Σας ξέρουμε καλά κύριε. Κανένα σοβαροφανές ύφος σας δεν μας παραπλανεί. Κανένα λίφτινγκ από τα αναξιόπιστα ΜΜΕ δεν σας μακιγιάρει επαρκώς.
  Σας έχω νέα: δεν θα σουβλίσετε αρνί ως πρωθυπουργός ακόμη και όταν-ως κοινός παγαπόντης- παρασπονδίσετε και σπελουλάρετε μαζί με το ΠΑΣΟΚ την τάχα "αναγκη παραμονής της κυβέρνησης". Ακόμη και αν φέρετε τη ΝΔ σε δύσκολη θέση συνεπικουρούμενος από τα τάγματα παραπληροφόρησης δεν θα σωθείτε. Θα πάψετε να είστε πρωθυπουργός τον 3/2011. Γιατί τότε, αν τολμήσεστε να παραβιάσετε τον λόγο σας, θα δείτε γεγονότα στους δρόμους που αυτή τη φορά θα στρέφονται εναντίον σας και που μπροστά τους η 28/10/2010 θα μοιάζει παιδικό πάρτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.