#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2011 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση 100 ημερών και εκλογώνΜέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό και είχε εξασφαλίσει τη 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση.

Ξαφνικά όμως ο Γ. Παπανδρέου έφτασε την χώρα στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα.

Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.  Η ΝΔ έκανε και τα δύο. Και έσωσαν τη χώρα και επέβαλαν πορεία για εκλογές.

Ο Σαμαράς μπορούσε να περιμένει πότε θα πέσει ο Παπανδρέου για να εισπράττει πολιτικά οφέλη. Αυτός όμως θα το έκανε μόνο ένας λαϊκιστής πολιτικός γιατί μέχρι να αποφασίσει να φύγει ο Παπανδρέου η χώρα θα είχε καταστραφεί. Αποφάσισε λοιπόν ο Σαμαράς να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες που του αναλογούν και να συμπράξει θέτοντας δύο προϋποθέσεις

1.         Να φύγει ο Παπανδρέου

2.         Εκλογές

Έτσι, την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστελνε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό, η ΝΔ έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς τα έξω και σταθερότητας στο εσωτερικό.

Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τι έγινε μέσα σε μια εβδομάδα. Την περασμένη Δευτέρα ο Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου, και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο. Μέσα μια εβδομάδα πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.

"Τώρα με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης" υποστηρίζουν στη ΝΔ.

Υπάρχουν πολλά να απαντήσει κανείς σε αυτά και όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι αντιδράσεις του κόσμου είναι έντονες.

Η γνώμη μας είναι ότι έγινε μια αρχή, ο Σαμαράς θα ήταν ανεύθυνος πολιτικός αν παρακολουθούσε απ΄ έξω την καταστροφή της χώρας και περιοριζόταν σε έναν αντιπολιτευτικό βερμπαλισμό.

Και είναι γεγονός ότι μέσα σε έξι μέρες κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Όμως η πορεία  και η κατεύθυνση των εξελίξεων άλλαξαν οριστικά και ανεπιστρεπτί . Ο Παπανδρέου δεν είναι πια πρωθυπουργός και ο λαός θα μιλήσει σε 100 μέρες.

Μοναδικός σκοπός της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η διαχείριση της μετάβασης προς τις εκλογές και προκειμένου ο λαός να αναδείξει μια ισχυρή κυβέρνησης που θα επαναδιαπραγματευθεί  το Μνημόνιο.

Πρέπει δηλαδή η νέα κυβέρνηση να είναι μόνο “ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου” και συγκεκριμένα να εξασφαλίσει την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής,  να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου μπορεί να αλλάξει και οι εκλογές να επισπευσθούν.

Επειδή η ΝΔ έδωσε μεν λύση στο αδιέξοδο, υπάρχει όμως ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης του Κοινοβουλίου. Γι αυτό θεωρεί μόνο η λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί λύση προς την ομαλότητας.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο μεταξύ απο την Συγγρού είναι θετικές και αισιόδοξες καταρχήν. Η ΝΔ δεν θα στηρίζει καμία συγκυβέρνηση, διαμηνύεται. Η ΝΔ θα στηρίξει μόνο τη μετάβαση από το Μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών η ΝΔ διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα. "Τα νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας" ειπώθηκε. "Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε".

Σύμφωνα εξάλλου με δηλώσεις του Βενιζέλου και της Τρόικας τα μέτρα για 2012 έχουν ήδη ληφθεί Τα νέα μέτρα θα πρέπει να  ψηφιστούν μετά τον Ιούνιο του 2012, όταν θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή.

Στην σύσκεψη έγινε επίσης σαφές ότι: "Δεν «συγκυβερνούμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει ομαλά από την κυβέρνηση και ότι "η ΝΔ είναι αντιμνημονιακή και θα παραμείνει αντιμνημονιακή". Το μνημόνιο άλλωστε απέτυχε και αυτό δεν το λέει μόνο η ΝΔ. Το λέει Τρόικα, το είπε η κυρία Μέρκελ στο Λαϊκό Κόμμα.

Η ΝΔ θα ψηφίσει επίσης μόνο τη δανειακή σύμβαση και δεν δέχεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα κερδίζει χρόνο στο χείλος της καταστροφής. Στόχος της ΝΔ με την νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι μόνο η αποκατάσταση της ομαλότητας και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε σε 100 ημέρες ο λαός να αποφασίσει νηφάλια και χωρίς εκβιαστικά τελεσίγραφα ένα καλύτερο μέλλον

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bohemian avatar
  Bohemian 07/11/2011 14:18:35

  Το καινούργιο πιο σκληρό μνημόνιο που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία ψηφίζεται μόνο πακέτο με τα νέα πολύ σκληρά μέτρα, αυτό είναι ξεκάθαρο από τους εκβιαστές των Βρυξελλών. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές καρατζαφέρειας λογικής.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Bohemian 07/11/2011 14:23:31

   Θα μπορούσατε να μας παραθέσετε πηγή που έχετε βρει αυτό το νέο σκληρό μνημόνιο με τα νέα πολύ σκληρά μέτρα?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ TopGunZ 07/11/2011 15:26:32

    Θα μας τα ξεφουρνίσουν οι ευρωναζί στην πορεία, μην ανησυχείς.

  • Vpower avatar
   Vpower @ Bohemian 07/11/2011 15:19:28

   Ο κ. Παπανδρέου δεν θα ηγείται της νέας κυβέρνησης. Πιθανές οι εκλογές κατά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο.
   —–> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html

   • Theo avatar
    Theo @ Vpower 07/11/2011 15:47:37

    Η Μέρκελ απαίτησε ο Λουκάς Παπαδήμος να είναι πραγματικός πρωθυπουργός και οι εκλογές να μην γίνουν νωρίτερα από το Φθινόπωρο του 2012!

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ Theo 07/11/2011 15:53:23

     Έχουμε την πηγή?

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 07/11/2011 14:22:48

  Μεγάλη καθυστέρηση βλέπω ακόμα και στην ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.

  Σίγουρα θα γίνει;;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Aris. A 07/11/2011 15:24:49

   Ο εκλεκτός των τραπεζιτών και των ευρωναζί φέρεται ότι έχει θέσει ως αδιαπραγμάτευτο όρο την παράταση του βίου της κυβέρνησης μέχρι το... τέλος Μαρτίου! Γι' αυτό ίσως και υπάρχει η δυστοκία. Παράλληλα, σε σύσκεψη που έγινε, λέει, στις Βρυξέλλες, οι ευρωναζί συμφώνησαν να απαιτήσουν την ψήφιση της δανειακής σύμβασης "πακέτο" με τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, προκειμένου να φαλκιδεύσουν την όποια λαϊκή βούληση ήθελε προκύψει από τις εκλογές.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 07/11/2011 15:27:25

    Η δανειακή σύμβαση λέει πρωτογενή πλεονάσματα.
    Το μνημόνιο λέει τον τρόπο.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Γιάννης 07/11/2011 15:34:37

     Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι οι ευρωναζί θα έχουν... ηθικές αναστολές να επιβάλουν ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, όταν βλέπουν ότι μπορούν να επιβάλουν συναινέσεις, ακόμα και πρωθυπουργούς (ονομαστικά);

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ Αυριανιστής 07/11/2011 15:47:59

      Σίγουρα θα θέσουν τους όρους τους.
      Εξάλλου αυτό είναι διαπραγμάτευση.
      Ακόμα και αν ο Σαμαράς μπορέσει να περάσει το Ζάπειο ΙΙ σίγουρα θα υπάρχει η εναλλακτική των νέων μέτρων.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Αυριανιστής 07/11/2011 15:42:42

    Παράλληλα, σε σύσκεψη που έγινε, λέει, στις Βρυξέλλες, οι ευρωναζί συμφώνησαν να απαιτήσουν την ψήφιση της δανειακής σύμβασης “πακέτο” με τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν,

    Γιατί περίμενε κανείς κάτι άλλο; Όχι μόνο θα απαιτήσουν τα παραπάνω αλλά θα ζητήσουν 180. Όταν άκουσα για δημοψήφισμα έπεσα από τα σύννεφα. Όμως μόλις είδα τις αντιδράσεις κατάλαβα ότι τους πονάει πάαααααααρα πολύ διότι έχουν τεράστια ανοίγματα. Επί της ουσίας παίζεται η οικονομική κατάσταση της Γαλλίας και της Ιταλίας. Για το λόγο αυτό πρέπει:
    α) Να μην ψηφιστεί τίποτε σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις των Ευρωπαίων. Μπορούμε να τους πούμε τι δεχόμαστε και τι όχι. Μόλις αρχίσουν οι εκβιασμοί στο αεροπλάνο κι επιστροφή στην Αθήνα.
    β) Αν χρειαστεί απόσυρση στήριξης από τη ΝΔ στη νέα κυβέρνηση. Μας εκβιάζετε δε μπορούμε να ψηφίσουμε αυτά που μας ζητάτε κι αποχωρούμε. Θα πάθουν παρόμοιο στραπάτσο με το σχέδιο Ανάν και θα ξεμπροστιαστούν διότι αυτοί είναι σε χειρότερη κατάσταση με εμάς.
    γ) Να πάμε σε εκλογές με ξεκάθαρη ατζέντα. Ξεκάθαρη ατζέντα θα πει: "Ξέρετε παίζετε αυτό κι αυτό και οι συνέπειες θα είναι αυτές. Αποφασίστε τι θέλετε."
    δ) Μετά τις εκλογές να ζητήσουμε όχι από τη Γερμανία αλλά από τους Συμμάχους του Β΄ ΠΠ να μας επιδικάσουν τις γερμ. αποζημιώσεις. Ξέρετε θα τους πούμε χρωστάμε αλλά έχουμε απαιτήσεις. Κατά διαβολική σύμπτωση τα χρωστάμε σε εσάς. Αν θέλετε να πάρετε τα λεφτά σας επιδικάστε μας τις γερμ. αποζημιώσεις. Αλλιώς δε σας δίνουμε μία.

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Αυριανιστής 07/11/2011 15:51:11

    Επειδή έχει παίξει πολύ το όνομα Παπαδήμος δεν θα απέκλεια να μην είναι τελικά.

  • Μara avatar
   Μara @ Aris. A 07/11/2011 16:40:50

   Xα χα! Τώρα αρχίζουν τα καλύτερα....

   Όσο για τις 100... ημέρες της νέας κυβέρνησης, μμμ... για κόψτε... λίγο κ. διαχειριστή, σαν πολλές μου φαίνονται.

 3. papaki avatar
  papaki 07/11/2011 15:18:29

  το θεμα ειναι ενα. ήταν εναντια στα μνημονια και τα τοιαυτα; ηταν. θα τα ψηφισει τωρα. προφανως. δεν ξερω τι πιεσεις δεχτηκε, και που προφανως θα δεχτηκε πολλές, όμως νικητης ειναι ο παπατζης. γλιτωσε το ελικοπτερο και θα φθειρει οσο μπορεί και τη νδ ωστε να μη βγει αυτοδυναμη.

  • SERTIS.ANTONIS@GMAIL.COM avatar
   SERTIS.ANTONIS@GMAIL.COM @ papaki 07/11/2011 15:25:11

   ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΝΔ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ.........ΑΛΛΑ Η ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ.....

   • papaki avatar
    papaki @ SERTIS.ANTONIS@GMAIL.COM 07/11/2011 15:39:35

    ναι. ομως αυτός που θα ψηφιζε νδ δε θα εχει σε κατι να ελπιζει. το θεμα ειναι να βγει η νδ ή το να απαλλαγούμε απο το μνημονιο και την παγκοσμια διακυβερνηση που σκιζονται να φερουν το συντομοτερο δυνατον; η γιαγια μερκελ και ολοι οι διαβολοι που εχουν πιασει τα καλα ποστα σε αυτη τη γη επεβαλαν το δικό τους. για τον παπατζη δε μπορώ να πω τιποτα, γιατι η αξία της υπαρξης του θεωρώ οτι ειναι κάτω και απο αυτή του σκουληκιου.

   • Αγγελος avatar
    Αγγελος @ SERTIS.ANTONIS@GMAIL.COM 08/11/2011 01:20:12

    κανεις μεγαλο λαθος φιλε μου.Ο κΣαμαρας συναινεσε στη μεγαλθυτερη κωλοτουμπα χρονιας απο τον γαπ τον κατεστερψε και τον ντροπιασε στα ματια πολλων νεοδημοκρατων.Εσπασνα τα τηλεφωνα σημερα για παραπονα και αποχωρησεις στελεχων.Με λιγα λογια ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ .ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΤΩΤΡΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ.Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ.ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ papaki 07/11/2011 15:28:37

   Nικητής είναι και ο Καρατζαφύρερ. Τονείδα στην τηλεόραση με τον Παπούλια και γελούσαν και τα μουστάκια του. Σου λέει, "θα το παίξω τώρα αντιμνημονιακός και θα χτυπήσω και πρωθυπουργία ακόμη".

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Γιώργος 07/11/2011 15:34:29

    Καλέ έδωσε συνέντευξη...μίλησε για τις συντάξεις, την Εθνική κυριαρχία και το λαθρονόμο..απλά αποκρουστικός και απίστευτα ιδιοτελής...κι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται να κάνει εξέταση IQ....

 4. stanley@gr avatar
  stanley@gr 07/11/2011 15:19:51

  Υπομονη και στηριξη στον Προεδρο!!

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/11/2011 15:30:07

  με δεδομένη την αστοχία του προϋπολογισμού του 2011 κατά περίπου 5 δισ , θα πρέπει η ,νέα ,κυβερνηση να πάρει και πρόσθετα μέτρα ,για το 2012 βλέπουμε!!

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/11/2011 15:30:47

  Σε μια έξαρση αισιοδοξίας (εξαιτίας της καθυστέρησης της ανακοίνωσης) σκέφτηκα ότι ίσως και τα...τσούγκριζαν! αλλά ό,τι κι αν αποφασιστεί,εμπιστεύομαι τον Πρόεδρο (και θα βαρεθείς να με βλέπεις να το γράφω Φάκτορα...!)!!!

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 07/11/2011 15:32:19

  Έβγαζαν κάποτε από ένα λαδοπίθαρο έναν ποντικό πνιγμένο και κάποιος φώναξε.
  "προσοχή μην στάξει η ουρά του ποντικού!"
  Έπαιρνε Εθνοδιαλυτικές αποφάσεις και υπέγραφε Μνημόνια και Εφαρμοστικούς Νόμους το ΠΑΣΟΚ και τώρα το πρόβλημα ορισμένων εδώ μέσα είναι το "αν-θαν-εαν- και όποταν", του Σαμαρά.
  Ένας "πουθενάς" τον οποίο είχα βρίσει, μέσα σε δύο χρόνια έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στην τρίτη γενιά Παπαντρέου χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι!
  Δίνει το έναυσμα να μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε fighting club και μερικοί εδώ μέσα "τραβάνε ζόρι"!
  Και ποιός θα είναι αυτός; Και ποιός θα είναι Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κι εκείνος και ο άλλος και ο παρ' άλλος;
  Μήπως δεν θα έπρεπε να γίνει η αποπομπή του Γιωργάκη και να συνεχίζαμε με το ΠΑΣΟΚ και τον Μπένυ και το Στοκχόλμιο Σύνδρομο;
  Ε;;;
  Εκλογές δεν ζητάγαμε όλοι, αν και απ' ότι βλέπω ο καθένας για δικούς του λόγους!
  ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!
  Πιστεύω να προσέλθετε αυτή την φορά και να μην πάτε για καφέ.
  Μαυρίστε κατά βούληση.
  (το πυρ κατά βούληση, είναι πλεονέκτημα άλλων)

  • gynner avatar
   gynner @ Σταύρος 08/11/2011 01:36:09

   Σωσίβιο στον Παπανδρέου πέταξε ο Σαμαράς φίλε μου.Θα είχε φύγει με κλωτσιές απο τους δικούς του αν δεν έτρεχε ο Αντώνης να τον σώσει.Και σου θυμίζω οτι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό.Η πρώτη αν θυμάσαι ήταν στο μεσοπρόθεσμο.Τυχαίο;Νομίζεις............

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/11/2011 15:33:07

  Σύμφωνοι , το ¨εκατό ημερών¨ μέσα στην αιωνιότητα της ζωής δεν ακούγεται σαν ¨3,5 μήνες η 4,5,6 με ¨λίγη παράσταση¨ . Στα θέματα ¨χωροχρόνου¨ ο άνθρωπος έχει μια μεταφυσική αντίληψη. Πάντως ορισμένες φορές στην πολιτική σε ¨100 ημερούλες¨ ( και μάλιστα κατά απαίτηση ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ , ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό ) γίνεται της , συγνώμη , ¨π¨ , μέχρι και πόλεμοι ¨εκ του εξωτερικού προκαλούμενοι ¨ ή ¨εμφύλιοι¨. Όλα γίνονται , και μάλιστα έχοντας κυβέρνηση Παν-καλών ανθρώπων και Τραπεζιτών εξ Αμερικής που κάποτε και αυτοί , όπως πολλοί άλλοι ¨ φυτεύτηκαν¨ σε καίρια πόστα της Ελλάδας.

  • xzetta avatar
   xzetta @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/11/2011 16:03:56

   εδω σε μια εβδομάδα έγινε της πόπης φαντάσου τι μπορεί να γίνει σε 100 ημέρες.....the horror!

 9. Ηλίας avatar
  Ηλίας 07/11/2011 15:38:06

  1. O Παπανδρέου ήταν ήδη υπ' ατμόν.
  2. Βλέπε 1. [Εκλογές αναποφευκτες και σπαραγμός του πασοκ και διαλυση]

  Μοιραίο σφάλμα κατά τη γνώμη μου η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Σαμαρά. Κι από άποψη εθνικού συμφέροντος και από κομματική αν θες ή πολιτική άποψη.
  Πλέον είναι συνένοχος όχι μόνο στα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νεα δανειακή σύμβαση [10 χρονια μνημόνιο και μετρα] αλλά και στα προηγούμενα [χαρατσια/εφεδρειες/φόροι].
  Όπως θα λεγε κι ο μεγαλος στοχαστης είναι μια lose-lose κατάσταση.
  Αντιθετα, ο γκαπ αντι να σκαρφαλώνει στην ταρατσα για να δραπετευσει με ελικοπτερο, βγαινει απο την εξωπορτα με το κυρος του θεσμικου παραγοντα και του συνεγγυητη της εθνικης σταθεροτητας!!!!
  Κριμα και παλι κριμα. Απογοητευση πλεον παντου. Μονη λυση η πατριωτικη αριστερα.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ηλίας 07/11/2011 17:20:50

   1. Την αναδρομική ευθύνη δεν την καταλαβαίνω.
   2.Ποα είναι η πατριωτική αριστερά;
   3. Τι επιλέγει η πατριωτική αριστερά μεταξύ βραχυροθεσμου κομματικού κέρδους και συμφέροντος της πατρίδας;

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ firiki2010 07/11/2011 17:56:28

    1.Αναδρομική γιατί τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου τρεχουν τωρα που μιλαμε και θα παρθουν και νεα για τις αστοχιες τους. Να μην πω για τα χαρατσια...
    2.Πατριωτικη αριστερα ειναι το ΚΚΕ και μεγαλο κομματι του ΣΥΡΙΖΑ [κυριως ο συνασπισμος]. Στα λόγια θα μου πεις. Οκ, τωρα ομως βλεπουμε τα λογια της νδ να γινονται πραξη αλλα...προς αλλη κατευθυνση.[βλ. δανειακη συμβαση και εκχωρηση κυριαρχιας με επιτροπειες κτλ.]
    3.Θα σου πω εγω τι επιλεγω μεταξυ κομματικου συμφεροντος και εθνικου συμφεροντος. Το δευτερο σαφεστατα. Εχω ομως την εντυπωση οτι τα εχουμε διαφορετικα στο μυαλο μας τα πραγματα. Εγω πιστευω οτι το σκυψιμο του κεφαλιου συνεχως στους στυγνους εκβιασμους απαντωνται μονο με μεγαλες πραξεις αντιστασης απο μερους των πολιτικων και οχι το ξεπουληματος της εθνικης περιουσιας και του αφανισμου της μεσαιας και εργατικης ταξης της χωρας με σκοπο την καθε ...επομενη δοση δανεικων.

    Αυτο που δεν εχει μεινει αγαπητε να μας απαιτησουν ειναι καθε ελληνικη οικογενεια να δωσει τον πρωτοτοκο υιο της σε καποιο εργοστασιο της φολκσβαγκεν για τζαμπα εργασια για 20 χρονια. Και ειμαι σιγουρος οτι αν το θεσουν οι "δανειστες" ως απαιτηση για την 7η δοση θα το δεχτουμε κι αυτο για την ...σωτηρια της χωρας.

 10. kakofonix avatar
  kakofonix 07/11/2011 15:38:19

  Το ''Θέμα'' αναφέρει ότι υπάρχει εμπλοκή γιατί το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συμβιβαστεί με την άρνηση Σαμαρά να στελεχώσει το σχήμα με στελέχη της ΝΔ. Επιπλέον ο άπληστος Παπαδήμος (Παπατζήμος) ζητάει γην και ύδωρ και έχει ζητήσει κάτι απίθανα στελέχη από το νεκροταφείο του εκσυγχρονισμού, που αν εμφανιστούν σε κυβερνητικές θέσεις, θα γίνει επανάσταση. Τελικά αυτοί οι αμερικανοθρεμένοι, δεν έχουν καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kakofonix 07/11/2011 15:46:08

   Χαζούς τους περνάγατε στο ΠΑΣΟΚ, να μη βάλουν βέτο; Θέλουν οπωσδήποτε συμμετοχή και της ΝΔ στο κυβερνητικό κάδρο, πιστεύοντας (και όχι άδικα) ότι έτσι θα καταφέρουν όλους αυτούς τους μήνες να διεμβολίσουν τη συμπαγή αντιμνημονιακή βάση που τώρα στηρίζει τον Σαμαρά.

   Το έχουμε ξαναπεί, η επιβιωσιμότητα του ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρότερη κι από εκείνη των... κατσαρίδων μετά από θερμοπυρηνικό πόλεμο!

   • android.K. avatar
    android.K. @ Αυριανιστής 07/11/2011 15:50:21

    στηριζουμε με εμπιστοσυνη τον Προεδρο.
    Αυτό και τίποτε άλλο!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kakofonix 07/11/2011 15:50:19

   Όσο για τον Παπατζή-μο, όπως τον λες, δεν είναι θέμα απληστίας. Αυτά του υπαγόρευσε η χοντρογερμανίδα να απαιτήσει, αυτά απαιτεί. Παίζει καλά το ρόλο του. Πάρτε το χαμπάρι, πέρα από τις "αγιογραφίες" που του κάνουν σήμερα τα μνημονιολάγνα ΜΜΕ: δεν είναι "Statesman" όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν, είναι άλλος ένας διεκπεραιωτής του συμβολαίου εκτέλεσης της Ελλάδας, που τον ανέσυραν από την αφάνεια τώρα που είδαν ότι ο μέχρι τώρα εκλεκτός τους (ο ΓΑΠ) δεν τραβάει στην ανηφόρα.

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ Αυριανιστής 07/11/2011 15:58:06

    Τρέμουν τον Σαμαρά (και τις εκλογές) και θα εκβιάζουν συνεχώς μέχρι να γονατίσει. Ήδη άρχισαν τις διαρροές.

    • Αιμιλια Σ. avatar
     Αιμιλια Σ. @ kakofonix 07/11/2011 16:30:45

     δηλαδη?

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/11/2011 15:42:22

  Δε χρειάζεται να εικάσεις και πολύ για την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης. Τη ζητάει, κανονικά και με το νόμο, ως όρο ο ίδιος ο Παπαδήμος!

 12. xzetta avatar
  xzetta 07/11/2011 15:46:03

  το όποιο σχήμα είναι θνησιγενές και δεν θα αντέξει 100 ημέρες. Η υποστήριξη από 2 τουλάχιστον κόμματα (δηλαδή με σχετική κοινοβουλευτική άνεση) θα επιτρέψει σε κάποιους που πειθαρχούσαν αγκομαχώντας, να βρουν την ευκαιρία να πηδήξουν από το πασοκοτραίνο πριν τον γκρεμό και να κάνουν και το καταπιεσμένο επαναστατικό τους διάβημα (ακολουθώ την συνείδηση ελέυθερος αφού τώρα δεν πέφτει η κυβέρνηση-δεν κινδυνεύει η χώρα). Το άρμα πολιτών και τα λοιπά δοχεία υποδοχής να ναι καλά.... Δηλαδή πάλι με 151 θα περάσουν τα νομοσχέδια μόνο που θα είναι και μπλέ και πράσινα ανάμικτα. Και τα μικρά κόμματα θα γιγαντόνονται....

 13. mx avatar
  mx 07/11/2011 15:46:08

  Φίλιπ Ρέσλερ: Είτε κάνετε ό,τι πει η Γερμανία και μένετε στο ευρώ είτε φεύγετε
  Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 11:39
  Μοιράσου
  Μετά την συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ο Γερμανός υπΟικ. Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποιεί ότι οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνουν στην ευρωζώνη, κρατώντας ανοικτή τη συζήτηση για έξοδο απ'το ευρώ.

  «Οι Έλληνες έχουν την επιλογή να κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή να μην τις κάνουν και να φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», είπε ο Ρέσλερ μιλώντας στην λαϊκή εφημερίδα Bild.

  «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η υπομονή έχει τα όριά της» είπε μιλώντας ως άλλος Γερμανός στρατηγός ο κύριος Ρέσλερ ενώ όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει για τους Γερμανούς τους καθησύχασε ότι «δεν κινδυνεύουν οι οικονομίες τους και οι φόβοι τους είναι αβάσιμοι.»

  Τέλος, ο Ρέσλερ δήλωσε πως είναι πιθανό να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα που αφορούν στην ΕΕ όπως π.χ. για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ΕΕ, όχι όμως για δημοσιονομικά και οικονομικά θέματα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της «πολιτικής εκμετάλλευσης και του λαϊκισμού».

  XrimaNews.gr με πληροφορίες από dw-world.de, bild

 14. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 07/11/2011 15:49:25

  ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΚΟΡΟΙΔΙΑ; Ακούω διάφορα παπαγαλάκια να λένε στην τηλεόραση ότι ο Γιωργάκης και ο Σαμαράς έπρεπε να είχαν συμφωνήσει νωρίτερα. Αυτά όμως τα παπαγαλάκια δεν μας λένε όμως σε τι έπρεπε να είχαν συμφωνήσει και ούτε μας λένε σε τι συμφώνησαν. Στην πραγματικότητα αυτά που λένε τα παπαγαλάκια είναι μια ακόμα ύπουλη πίεση στον Σαμαρά όχι για να κάνει μια καλή για τον λαό συμφωνία αλλά για να κοροιδέψει τον λαό μαζί τους υποταγμένους Πασόκους. Το μεγάλο κέρδος για τον λαό μας είναι ότι θα δεί με τα ίδια του τα μάτια αν ο Σαμαράς είναι φίλος του ή εχθρός του. Και αν ο λαός μας δει ότι ο Σαμαράς είναι εχθρός του τότε θα τον φάει μαύρο φίδι στις εκλογές. Και όχι μόνο αυτό. Ο λαός μας θα δώσει πρωτοφανή ποσοστά στα κόμματα της αριστεράς και πολύ καλά θα κάνει. Γι αυτό είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς δεν θα μας κοροιδέψει. Τόσο χαζός δεν είναι!!!

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Χρήστος Δημάρης 07/11/2011 16:01:41

   Σου απάντησα χτες και το αναρτώ και σήμερα, μήπως και καταλάβουν μερικοί εδώ μέσα από τι ξεχωρίζουν οι άντρες.

   Σταύρος είπε:
   07/11/2011 στις 1:52 am
   Εύγε!
   Τελικά, ένας Αριστερός (κατά τα λεγόμενά σου) μπορεί να είναι Πατριώτης (κατά τα γραφόμενά σου), σε αντίθεση με κάποιους συνσχολιαστές των οποίων η αγάπη για την Πατρίδα περνάει από το… πορτοφόλι τους.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Σταύρος 07/11/2011 16:04:08

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 15. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ 07/11/2011 16:00:49

  Ο πατέρας του ήταν με τα σωληνάκια και δεν έλεγε κανείς να τον πείσει να παραιτηθεί ! ! ! ! Και όταν άφηνε την τελευταία του πνοή .........πανυγύριζαν οι χαχόλοι, γιατι ......ο πρωθυπουργός, είχε την γεναιότητα - παρά τα σωληνάκια- να επιτρέψει στην Μ----α να δηλώσει επιτέλους ..."παραίτηση" !!!!!!
  Σας θυμίζει κάτι ;
  Επιοτέλους χαχόλοι!
  Μας βυθίσατε, μας καταστρέψατε, μας εξεφτελίσατε ! Επιτέλους, μήν υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη μας !!!!!!

 16. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 07/11/2011 16:02:23

  ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ…ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΝΔ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ………

  Καλά με αυτο το πλευρό να κοιμάστε

 17. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/11/2011 16:03:43

  Noμίζω πως αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Εκλογές θα γίνουν μόνο όταν οι (κρυφές) δημοσκοπήσεις δίνουν τα επιθυμητά για τους Γαλλογερμανούς αποτελέσματα. Πρακτικά, η ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία, Καρατζαφύρερ και ΠΑΣΟΚ αρκετά ανεβασμένοι, ώστε να μαρκάρουν στενά τη ΝΔούλα.

 18. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/11/2011 16:05:21

  Ψήφισε ο Σαμαράς κανένα μνημόνιο και δεν το ξέρω?? Μήπως έφερε καμιά κατοχική τρόικα στη χώρα και επίσης μου διαφεύγει? Επειδή απ΄ ότι ξέρω στην Ιπποκράτους δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή ελικοδρομίου, καλό θα είναι να προμηθευτούν πυραυλάκια, όπως αυτά που έβαζε ο James Bond και δραπέτευε εις τους αιθέρας.

 19. Σταύρος avatar
  Σταύρος 07/11/2011 16:05:35

  Εκλογές σε 100 μέρες.
  Η αγωνία εξαργυρώνεται στην κάλπη.
  Για τις υπόλοιπες απαντήσεις, διαβάστε με προσοχή!

 20. babis flou avatar
  babis flou 07/11/2011 16:12:19

  γνωριζει κανεις ποτε ειναι οι εκλογες σε γαλλια και γερμανια μεσα σ το 2012? ποτε θα ξεκουμπιστουν αυτοι οι λαλακες μπας και αλλαξει κατι προς το καλυτερο?

 21. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 07/11/2011 16:12:22

  ρε παιδια ειναι δυαντον καποιοι ακομη και σημερα να μην εχουν διαβασει το κειμενο της νεας συμβασης οπως αναφερουν καποιοι φιλοι παραπανω...ειναι απλο...τα οσα προβλεπει ειναι ΑΘΛΙΑ....ενα απο ολα, που ειναι κατα κορον το μεγαλυτερο ψεμα ειναι οτι το χρεος μειωνεται κατα 100...δηλαδη 50% των οσων κουρευονται...δεν λενε ομως οτι ταυτοχρονα παιρνουμε νεο δανειο 100 +30, ενω το 50% ειναι ποσοστο που θα επιβεβαιωθει μονο με συμμετοχη 100% των ιδιωτων...το ιδιο το ΔΝΤ δεν προβλεπει πανω απο 65-70 εκ,...αρα αντι να μειωθει μεγαλωνει το χρεος...και βεβαια οπως εχει γραφει εδω μεσα και αλλου το σημαντικοτερο ολων ειναι η υπαγωγη στο αγγλικο δικαιο.....και βεβαια να μην ξεχασει κανεις τον Ραιχενμπανκ, τη δημιουργια των ανεξαρτητων οικονομικων ζωνων εντος επικρατειας, το προγραμμα ΗΛΙΟΣ που ειναι σκανδαλαρα, το θεμα της βρωμικης ιστοριας του χρυσου και αλλα που μεχρι σημερα ο Σαμαρας τα κατακεραυνωνε..

 22. eco avatar
  eco 07/11/2011 16:17:27

  Το ότι καταφάραμε να διώξουμε τον πανούργο με νοοτροπία Καντάφι πρωθυπουργό δεν σημαίνει ότι θάλουμε να γίνουμε μια από τα ίδια.
  Δεν υπάρχουν στη ΝΔ "κανταφικοί" όπως είπε ο Παπαχελάς και αυτό πρέπει να το αποδείξουμε σε οποιονδήποτε δύσπιστο.
  Άλλο Σαμαράς και άλλο Παπανδρέου, Τσαουσέσκου, Κανταφι κλπ
  Ο Σαμαράς προκάλεσε εκλογές και ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί ελεύθερα!!

 23. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 07/11/2011 16:19:24

  Το θέμα είναι ότι με τις ενέργειές του συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους οι πατρόνες της πατρίδας μας και του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό πανηγυρίζουν ακόμα στα κανάλια οι ρουφιάνοι δημοσιογράφοι τους. Πρέπει να βγει ο Σαμαράς να μιλήσει γιατί υπάρχει μεγάλη πίκρα στον κόσμο που τον στήριξε.

 24. anaconda avatar
  anaconda 07/11/2011 16:24:02

  Και λίγο λές!

 25. jkr avatar
  jkr 07/11/2011 16:24:49

  Ταπεινή μου άποψη: εκλογές δεν θα γίνουν το 2012!

  • saltcity avatar
   saltcity @ jkr 07/11/2011 16:45:50

   2011 ?

 26. stanley@gr avatar
  stanley@gr 07/11/2011 16:32:42

  ο γελοίος Βιετκόγκ του euro ο Ρέσλερ πήρε 1,8% στις εκλογές (στο Βερολινο)!!!!!!!

 27. 100 να είναι οι ώρες τους avatar
  100 να είναι οι ώρες τους 07/11/2011 16:33:12

  Ναι ναι σε 100 μέρες θα αλλάξουν όλα , έτσι έλεγε και το ΠΑΣΟΚ , στην 6 δόση μας απαγόρευσαν την ψήφο στην 7η ? έχετε τ'ιποτα στα υπόψη

 28. πασχάλης avatar
  πασχάλης 07/11/2011 16:45:23

  Παιδια να κανω μια ερωτηση? Ας υποθεσουμε οτι παει να ψηφιστει ενα νομοσχεδιο στο οποιο η ΝΔ εχει αντιρρησεις ,το Πασοκ που εχει λαβει ψηφο εμπιστοσυνης ηδη, δεν θα μπορει να το ψηφισει ασχετως με τις διαφωνιες?Εκτος κι αν η νεα κυβερνηση ζητησει εκ νεου ψηφο εμπιστοσύνης(Κατ αρχην γινεται αυτο?)

 29. Θέμις avatar
  Θέμις 07/11/2011 16:51:01

  Ξεχάσαμε να ευχηθούμε "βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους " στον Μ.Ο. και τη Scarlett...

 30. Greek Voter avatar
  Greek Voter 07/11/2011 16:53:22

  Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποτρέψουμε είναι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές.

  Αυτό άλλωστε έχει υποστηριχθεί και για το αρχικό Μνημόνιο από τους Θεοδωράκη, Μπέη, Κασσιμάτη, κλπ .

  Θα θέτω υπ΄ όψιν τα κατωτέρω που διάβασα σε σχετικό δημοσίευμα:

  «Τα Ελληνικά ομόλογα μεταλλάχθηκαν σε τοξικά μέσα σε λίγες εβδομάδες “τιτανικών”, Τ3 – Τ10, δηλώσεων Σόρος και Ρουμπινί. Όπως ακριβώς έγινε με τα τοξικά της Lehman Brothers, ακόμα και τα πρόσωπα είναι τα ίδια!
  Αφού λοιπόν οι ομολογίες του Ελληνικού κράτους απαξιώθηκαν, έγιναν δύο κινήσεις:
  1. Πρώτη κίνηση, τα τοκογλυφικά δάνεια του ΔΝΤ που μετάλλαξαν τα ομολογιακά δάνεια (Ελληνικού δικαίου), σε τοκογλυφικά δάνεια (Βρετανικού δικαίου).
  2. Δεύτερη κίνηση, ότι δεν εντάχθηκε στην “ανταλλαγή” με το ΔΝΤ, επαναγοράστηκε από τις Ελληνικές κρατικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία! ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ! Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η πράξη, πάρθηκε η απόφαση για το “κούρεμα”, που βέβαια θα το πληρώσει στην συντριπτική του πλειοψηφία, ο Ελληνικός λαός.
  * Ποιοί ήταν οι “προνομιούχοι” που μπόρεσαν να ξεφορτωθούν Ελληνικά ομόλογα αθόρυβα, μέσω του ΔΝΤ; Πρώτο πεδίο εισαγγελικής έρευνας.
  * Ποιοί έδωσαν εντολές για επαναγορά των ομολόγων που ΗΔΗ είχαν καταστεί “τοξικά” από τις κρατικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία; Ποιοί ήταν οι “προνομιούχοι” πωλητές που τα ξεφορτώθηκαν; Δεύτερο πεδίο εισαγγελικής έρευνας.
  Όποιος διοικητής έδωσε την εντολή να αγοραστούν αυτές οι τοξικές βόμβες που θα καταστρέψουν τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, πρέπει να εντοπιστεί πριν την καταστροφή.

  Υπάρχει όμως ένα λεπτό σημείο: Τόσο το ΔΝΤ όσο και το PSI στην ουσία συνιστούν δανεισμό πέραν του Συνταγματικού και νόμιμου ομολογιακού, ο οποίος διέπεται από δίκαιο εκτός του Ελληνικού και εκχωρεί Εθνική κυριαρχία.

  Όσο λοιπόν δεν υπάρχουν 180 ψήφοι, όλο το σχέδιο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.»

 31. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 07/11/2011 16:56:59

  Να επιμείνει η ΝΔ, και να μην δώσει πολιτικά πρόσωπα.
  Αλλαγή μόνο στα ''εκλογικα'' υπουργεία με κοινής αποδοχής πρόσωπα που σημειολογικά παραπέμπει σε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

 32. KA avatar
  KA 07/11/2011 17:14:21

  Θέλω να είμαι ακόμα αισιόδοξος και να πιστεύω πως ο Σαμαράς, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, δεν θα "ρυμουλκηθεί στην όχθη του Μνημονίου", όπως έγραψε ο Σταύρος Λυγερός στην Καθημερινή. Πιστεύω ακόμα στη δύναμη της πολιτικής του βούλησης. Το σημείο καμπής θα είναι στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης αν αυτή περιλαμβάνει υπαγωγή του χρέους στο αγγλικό δίκαιο. Αν γίνει αυτό, όντως η πολιτική ηγεσία φλερτάρει με την έννοια της εσχάτης προδοσίας.

  Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα. Τελείωσε ο βίος της Κυβέρνησης Τσολάκογλου και φαίνεται να προχωρούμε στην βραχύβια (αλλά, χωρίς να είμαστε και σίγουροι ...) Κυβέρνηση Λογοθετόπουλου. Το ζητούμενο είναι να μην περάσουμε σε Κυβέρνηση Ράλλη και ζήσουμε τα νέα Τάγματα Ασφαλείας.

 33. theo1611 avatar
  theo1611 07/11/2011 17:14:55

  Η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας πρέπει κατά τη γνώμη μου να τεθεί υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην ευρωζώνη.

  Ο,τιδήποτε υπό τον όρο ότι καμμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν θα αποχωρήσει.

  Εάν έστω και μία αποχωρήσει δεν ισχύει τίποτα από το σημείο της αποχώρησης και στο εξής (θα επανεξετάσουμε τη θέση μας)

  Απλά και καθαρά πράγματα και ας αφήσουμε τις ομφαλοσκοπήσεις.

  ΥΓ: Μήπως ξέρουμε σήμερα τι θα επιλέξει τελικά να κάνει π.χ. η Ιταλία, ή η Γαλλία ή ίσως-ίσως και η Γερμανία?

  • KA avatar
   KA @ theo1611 07/11/2011 17:38:01

   Σωστή τοποθέτηση, κατ' αρχήν. Το ελάχιστο θα ήταν να τεθεί μία ρήτρα στη σύμβαση που να δηλοί πως κάποιες από τις πρόνοιες της σύμβασης δεν ισχύουν αν σταματήσει να υπάρχει η Ευρωζώνη με την σημερινή της μορφή.

   Απλά αμφιβάλλω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό και πολιτικά χρήσιμο. Θα μπορούσε να ερμηνευθεί (όσο προσεκτικά και να το διατυπώσεις) πως αφήνεις στον εαυτό σου το δικάιωμα να διαλύσει την ευρωζώνη για να μην πληρώσεις το χρέος σου! Αντίθετα είναι πιό απλό και κατανοητό να αρνηθείς την υπαγωγή του χρέους σε ξένο δίκαιο. Έτσι απλά.

   • theo1611 avatar
    theo1611 @ KA 07/11/2011 17:57:24

    Να το διευκρινήσω λοιπόν.

    Εφόσον δεχόμαστε, ως αδύναμος κρίκος, πολυετείς δεσμεύσεις εξαιρούμε τον εαυτό μας από την πρόκληση του προβλήματος που ανέφερες (δίνουμε και παίρνουμε).

    Η δέσμευση ισχύει μέχρις ότου έστω και ένα άλλο μέλος, πλην ημών, της Ευρωζώνης, την κάνει (μου φαίνεται ότι η Ιταλία έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο, καθώς έχει και την οικονομία και τα λοιπά που ενδεχομένως της το επιτρέπουν ως αξιοπρεπή εναλλακτική επιλογή).

    Κατά τη γνώμη μου και εφικτό και πολιτικά χρήσιμο!!!

    • KA avatar
     KA @ theo1611 07/11/2011 18:11:54

     Δεν διαφωνώ μαζί σου. Το αντίθετο. Χρήσιμο είναι σίγουρα το σενάριο που περιγράφεις. Απλά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ΓΑΠ (και ιδιαίτερα μετά την απίστευη προβοκάτσια του δημοψηφίσματος, επιπέδου Σαλικασβίλι και βάλε ....) η πολιτική χρησιμότητα και το εφικτον του εγχειρήματος με προβληματίζει βαθύτατα. Ίσως να έχεις δίκιο. Απλά, θα το σκεφτόμουν διπλά και τρίδιπλα ....

 34. andreas avatar
  andreas 07/11/2011 17:31:37

  Μην το παρεις σαν ειρωνια Φακτορα αλλα σαν αστειο.Διαβαζοντας το αρθρο σου δακρυσα ειδικα στην αρχη που γραφεις οτι θα μπορουσε να καθετε και να απολαμβανει τα ωφελη απο την φθορα του Πασοκ.

 35. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 07/11/2011 17:41:01

  σε λίγο θα μας ζητάν το λόγο ο Αρης το καλόπαιδό απο την πάτρα,ο κούλης ,κι ο γυιός το βαρβιτσιώτη.
  α ρε έρμη δεξιά.

 36. Matrix avatar
  Matrix 07/11/2011 17:41:23

  Τα μηνύματα που έρχονται ειναι καταστροφικά για την ΝΔ. Στο επομενο γκαλοπ, με αυτα που κανει ο Σαμαρας, δεν θα παρει ουτε 20%. Δυο χρονια τωρα μας εχει ζαλισει με την αντι-μνημονιακη πολιτικη του, και τωρα θα συν-υπογραψει μετρα και συμβαση εναντιον του λαου. Ο ΓΑΠ του εριξε το δολωμα και αυτος τσιμπησε για τα καλα. Δυστηχως ο Σαμαρας γκρεμισε σε ενα βραδυ οτι εχτισε 2 χρονια.

 37. orgone avatar
  orgone 07/11/2011 17:44:51

  H προσδοκία για εκλογές εντος 100 ημερών είναι φρούδα ελπίδα.
  Ο ΓΑΠ έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μπορεί να υπαναχωρήσει ανά πάσα στιγμή από τις όποιες δεσμεύσεις φέρεται ότι έχει αναλάβει, χωρίς να μπορεί κανείς να τον υποχρεώσει για οτιδήποτε.
  Ο Σαμαράς έπεσε στο λάκκο με τα φίδια.

 38. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 07/11/2011 17:46:52

  "...Δεν μπορούσε να περιμένει να πέσει ο Παπανδρέου..."
  Μπορούσε να κάνει κάτι πιο απλό. Να τον ρίξει και να πάμε απευθείας σε εκλογές , τη μόνη δημοκρατική και συνταγματική διέξοδο. Εκτός εάν έχουμε εξουσιοδοτήσει οι Έλληνες αυτούς τους κυρίους να ορίζουν και να διορίζουν "πρωθυπουργούς" που δεν έχουμε εκλέξει, και δεν το ξέρουμε.

 39. papasmurf avatar
  papasmurf 07/11/2011 18:08:37

  Τελικά κατάλαβε κανείς τι συνέβη ;Φεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου και στην θέση του νέος πρωθυπουργός κάποιος τεχνοκράτης που πιθανότατα θα είναι ο Παπαδήμος άνθρωπος του Σημίτη υπάλληλος του ΔΝΤ και πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου. Δηλαδή θα έχουμε για μεταβατικό πρωθυπουργό έναν άνθρωπο των τραπεζών, έναν εκπρόσωπο των δανειστών.
  Και ο Σαμαράς που τελικά έπεσε στην παγίδα; να παιρνει στροφή και να στηριζει αυτο το σχημα που στις πλάτες του ελληνικού λαού στήνει ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας και χρεωκοπιας.
  Το χειρότερο δε απο ολα ο Παπανδρέου φεύγει σαν κύριος . Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η ομιλία του στην βουλή το βράδυ της Παρασκευής όπου έκανε έναν εντυπωσιακό απολογισμό της πρωθυπουργίας του λέγοντας ότι άλλαξε τη χώρα, συγκρούστηκε με το κατεστημένο και πάλεψε για την σωτηρία της Ελλάδας.Παει και το ελικόπτερο πανε και τα δικαστήρια ............
  Και εμείς απορρημένοι να προσπαθούμε με την λίμα να στρογγυλεύουμε γωνίες
  και να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.....................

 40. mx avatar
  mx 07/11/2011 18:10:47

  Παπαδήμος: Τι έλεγε για το χρέος, ποια η συνδρομή του στο «μαγείρεμα»;
  Δημοσιευμένο στις 7 Νοε 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:
  Με βάση τις γνώσεις του για τη λειτουργία της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας, τις επαφές του με τη διεθνή οικονομική και κυρίως τραπεζική κοινότητα, αλλά και την εμπιστοσύνη που ήδη έχει απ’ τους Έλληνες και τους ξένους ηγέτες ο Λουκάς Παπαδήμος, δηλαδή ένας τραπεζίτης με πολιτική σκέψη, αυτή τη στιγμή προκρίνεται ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες.
  Έχοντας περάσει από πολλές καίριες θέσεις είτε ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και ως άμισθος σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου ο Λουκάς Παπαδήμος ευνόησε την υιοθέτηση πολιτικών που διευκόλυναν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές της.
  Όταν το 1994, ορίστηκε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, του ανέθεσε το έργο της προετοιμασίας της χώρας για την ένταξη στην ευρωζώνη ενώ από το 1996 και μετά συνεργάστηκε στενά και με επιτυχία για τον σκοπό αυτό με τον Κώστα Σημίτη. Τρία χρόνια αργότερα (το 1999) από τη θέση του Διοικητή της ΤτΕ ήταν εκείνος που μίλησε δημόσια για τη χρηματιστηριακή «φούσκα» προκαλώντας τότε έντονες αντιδράσεις σε πολλούς καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που τον κατηγόρησαν πως ήταν υπαίτιος μαζί με τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπαντωνίου και που οδήγησαν την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση.
  Λίγα χρόνια αργότερα, το 2002, μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, όπου και ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στο πλευρό του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Λουκάς Παπαδήμος ευνόησε την υιοθέτηση πολιτικών που διευκόλυναν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές της, όπως η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Μπορεί η θητεία του ως αντιπρόεδρος να τελείωσε το 2010 αλλά στο ενδιάμεσο –το 2007- είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από τα ΜΜΕ αλλά και τον τότε υποψήφιο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί , όταν αμφισβητήθηκαν τα στοιχεία με τα οποία εντάχθηκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ.
  Ο Λουκάς Παπαδήμος απασχόλησε όμως την ελληνική κοινωνία και το 2009 καθώς είχε βολιδοσκοπηθεί προκειμένου να περιληφθεί ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με προφανή προοπτική να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα. Ο ίδιος προτίμησε να αρνηθεί την θέση και να παραμείνει αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Καλοκαίρι του 2010 το όνομα του ήταν μέσα στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σε αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά επίσης δεν τελεσφόρησε, καθώς επέλεξε να βρεθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ως άμισθος οικονομικός σύμβουλος του. Εκείνη την περίοδο ο γνωστός τραπεζίτης έκανε έντονες δηλώσεις και πήρε θέση κατά της ευρείας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, του μεγάλου κουρέματος, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο περικλείει μεγάλους κινδύνους και μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

 41. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 07/11/2011 18:23:45

  Ειδικα τον τελευταιο καιρο ο κοσμος ειχε αρχισει να μας ακουει. Εμας τους απλους μαχητες της παραταξης. Ειχε αρχισει να συμμεριζεται τις προτασεις μας. Φαινοταν η ελπιδα στο προσωπο τους. Ειχαν αρχισει να μας εμπιστευονται. Δεν καταλαβαν ενα ομως πραγμα. Εμεις που δεν ζητησαμε ποτε τιποτα απο την παραταξη καναμε τα παντα λογω των πεποιθησεων μας. Λοιπον αυτες τις ιδεες δεν τις πουλαμε για κανενα. Εμεις ψηφισαμε το Σαμαρα για την ηγεσια εμεις θα ειμαστε αυτοι που θα βρουμε και τον επομενο. Κανεις δεν ειναι πανω απο την πατριδα μας! Η Ελλαδα ειμαστε εμεις και οχι τα κλειστα κεντρα αποφασεων των κομματων

 42. Matrix avatar
  Matrix 07/11/2011 18:26:13

  Έτσι ειναι φίλε μου. Δυστηχως. Το μαχαιρι ειναι στο λαιμό. Το κακό είναι οτι η πίεση που ασκήθηκε για συγκυβέρνηση είναι γιατι η νεα δανειακη συμβαση θελει 180. Τι σημαίνει αυτό? Προφανως εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας. Ο Αντωνης μας την εκανε, και ας προσπαθουν μεσα απο αυτο το site να τον υποστηριζουν. Ο κοσμος πλεον εχει ξυπνησει και το Φεβρουαριο (ή οποτε γινουν εκλογες) θα πάει στη κάλπη με μια πισινή......

 43. Matrix avatar
  Matrix 07/11/2011 18:27:14

  Έτσι ειναι φίλε μου. Δυστηχως. Το μαχαιρι ειναι στο λαιμό. Το κακό είναι οτι η πίεση που ασκήθηκε για συγκυβέρνηση είναι γιατι η νεα δανειακη συμβαση θελει 180. Τι σημαίνει αυτό? Προφανως εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας. Ο Αντωνης μας την εκανε, και ας προσπαθουν μεσα απο αυτο το site να τον υποστηριζουν. Ο κοσμος πλεον εχει ξυπνησει και το Φεβρουαριο (ή οποτε γινουν εκλογες) θα πάει στη κάλπη με μια πισινή……

 44. Ιξίων avatar
  Ιξίων 07/11/2011 18:33:00

  Όσο οι ώρες περνούν, ασχέτως αν καταλήξουν
  σε Παπαδήμο ή σε Παπαστρούμφ, εγώ ένα
  πιστεύω πλέον: Όπως την ημέρα του ΟΧΙ
  τη λύση την έδωσε ο ΛΑΟΣ, ο κοσμάκης δηλ.
  το ίδιο θα κάνει και τώρα.
  Θα μείνουν με τις διαβουλέυσεις στο χέρι.

 45. theo1611 avatar
  theo1611 07/11/2011 18:34:35

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

  Πρέπει να το σκεφτούμε και διπλά και τρίδιπλα.

  Από την Ιταλία, που έχει αστική τάξη, προτάθηκε η λύση Βαρουφάκη από το καλοκαίρι (δηλαδή ομόλογα που θα αγοράσει η αστική τάξη της Ιταλίας)

  Αυτά τα δεδομένα με προβλημάτισαν σε σχέση με την ετοιμότητα της Ιταλίας να την κάνει και να τρέχουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ, που την είδαν πρώτοι μεταξύ ίσων!!!

 46. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2011 18:41:29

  Νομίζω ότι κάποιοι φίλοι έβλεπαν στον Σαμαρά κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι.
  Ας πάρουμε για παράδειγμα το μνημόνιο. Η ΝΔ δεν ήταν ποτέ καθολικά αντι-μνημονιακή. Ήταν αντίθετη σε συγκεκριμένα πράματα της πολιτικής (φορολογία, μείωση μισθών και συντάξεων, έκτακτη εισφορά κ.ά). Αναγνώρισε όμως ότι το μνημόνιο είχε και πολλούς στόχους που ήταν ήδη πάγιες θέσεις της ΝΔ (διαρθωτικές αλλαγές ,άνοιγμα αγορών, ιδιωτικοποιήσεις, εξυγίανση των κρατικών επιχειρήσεων). Γι΄ αυτό και η ΝΔ ψήφισε και πολλούς νόμους μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς τα έχει εξηγήσει αυτά πολλές φορές. Μη βάζουμε λοιπόν στο στόμα του πράματα που ποτέ δεν είπε. Αν νομίζουν κάποιοι φίλοι ότι ο Σαμαράς είναι ένας αριστερός, αντι-δυτικός/ ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, μάλλον έχουν παρεξηγήσει τα πράματα.

 47. Pluto avatar
  Pluto 07/11/2011 19:07:30

  Μέσα σε 100 ημέρες θα εξανδραποδισθεί καί ξεπουληθεί πλήρως η χώρα,από μιά Κυβέρνηση στην οποία συνήνεσε η ΝΔ δίχως όμως να την ελέγχει,υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να την ανατρέψει στο Κοινοβούλιο.
  Ο στόχος ΠΑΣΟΚ καί δανειστών είναι να συνεχισθεί το μοντέλο της συγκυβέρνησης καί μετά τις εκλογές.Γιά τον σκοπό αυτό , θα εκβιάσουν με όπλο την 6η δόση αδιανόητες παραχωρήσεις καί ταπεινώσεις από την "συγκυβερνώσα" ΝΔ στις επόμενες 30=40 ημέρες.Ο Σαμαράς θα φθάσει στις εκλογές απαξιωμένος καί φθαρμένος όσο σχεδόν ο Βενιζέλος ,δηλ. ο κύριος αντίπαλός του.Τα περί αυτοδυναμίας όνειρο χειμερινής νυκτός....
  Μιλάμε για νέα Βάρκιζα....Αντε Βουλιαγμένη, γιά όσους δεν γουστάρουν τον συνειρμό!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.