#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2013 16:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση τελευταίας ευκαιρίαςΈχουν δίκιο όλοι όσοι (κυρίως νεοδημοκράτες) έχουν θυμώσει με την αναβάθμιση του κυβερνητικού ρόλου του ΠΑΣΟΚ και του πληθωρικού αρχηγού του;

Είχαν άραγε κάποια λογική οι προτάσεις που ακούστηκαν από πολλούς, κυρίως μέσα στην Νέα Δημοκρατία για άμεσες εκλογές μετά την αποσκίρτηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση;

Βλέποντας εκ των υστέρων και πιο ψύχραιμα τα πράγματα, έχοντας και γνώση πλέον για την σύνθεση της νέας δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ας επιχειρήσουμε μια (παρακινδυνευμένη;) εκτίμηση για όσα έγιναν και κυρίως για όσα θα (πρέπει να) γίνουν στο άμεσο μέλλον από αυτή την κυβέρνηση.

Αν θέλει κανείς να είναι αντικειμενικός και δίκαιος, θα πρέπει να αναγνωρίσει πως τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν «εισφέρει» στην νέα κυβέρνηση (με ελάχιστες εξαιρέσεις), το καλύτερο έμψυχο δυναμικό που έχουν στο κοινοβουλευτικό «ρόστερ» τους. Αυτό από μόνο του σηματοδοτεί την σημασία αυτής της κυβέρνησης για την χώρα και το πολιτικό σύστημα. Σε περίπτωση που αυτή η «σύνθεση» αποτύχει να φέρει σε πέρας το έργο που καλείται να εκτελέσει, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, τουλάχιστον σε επίπεδο προσώπων και τουλάχιστον από αυτά τα δύο κυβερνητικά κόμματα. Η επόμενη λύση συνεπώς σε μια τέτοια περίπτωση, είναι οι εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα.

Δεν νομίζω προσωπικά πως βλάπτουν γενικά οι εκλογές και μάλλον είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως αντί να «σέρνεται» μια κυβερνητική δυσπραγία, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να καταφεύγει κανείς στην λαϊκή ετυμηγορία. Μονάχα που τούτη την ώρα και δεδομένης της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως οι εκλογές θα μπορέσουν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα κυβερνητικής δυσπραγίας. Αντίθετα, ίσως περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, οδηγώντας σε πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο την χώρα. Ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση, η δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, μπορεί να καταστήσει αδύνατη κάθε απόπειρα «πολιτικού εκβιασμού» του εκλογικού σώματος, με συνέπεια, ακόμη και πολλαπλές συνεχόμενες εκλογές να μην σταθεί δυνατόν να προσφέρουν την πολυπόθητη λύση. Μετά; Μπορεί να εγγυηθεί όποιος θα επιθυμούσε πρόωρες εκλογές αυτή την ώρα, αν θα άντεχε η οικονομία και η κοινωνία έναν τέτοιο ατελέσφορο εκλογικό μαραθώνιο;

Όσον αφορά τώρα στην αναβαθμισμένη για πολλούς συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα έλεγα πως εδώ δεν χωρούν μικρότητες και ανασφάλειες. Δυστυχώς τα μαθηματικά είναι αδυσώπητα. Οι εκλογές του Ιουνίου του 2012 έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα (οι δημοσκοπήσεις δεν παράγουν ευτυχώς ή δυστυχώς χειροπιαστά αποτελέσματα), δηλαδή, 30% ΝΔ, 12% ΠΑΣΟΚ. Βάσει αυτού του αποτελέσματος οποιοσδήποτε καλόπιστος παρατηρητής θα διαπιστώσει πως η κυβερνητική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι αναλογικά θεμιτή.

Συνεπώς, η νέα δικομματική κυβέρνηση είναι μια «κυβέρνηση τελευταίας ευκαιρίας». Όχι φυσικά για την χώρα, το έχουμε γράψει και παλαιότερα, οι χώρες δεν πεθαίνουν ποτέ. Η «τελευταία ευκαιρία» αφορά την αλλαγή του πολιτικο-οικονομικού μοντέλου της χώρας. Έχω την άποψη και την έχω καταθέσει πολλές φορές εδώ μέσα, πως αν δεν αλλάξουμε ως χώρα το ΛΑΘΟΣ μοντέλο ανάπτυξης, δημόσιας διοίκησης και πολιτικής διακυβέρνησης που ακολουθήσαμε ως τώρα, η χώρα θα μείνει για πολλά χρόνια δέσμια της οικονομικής κρίσης και οι πολίτες θα φτωχαίνουν συνεχώς και θα ριζοσπαστικοποιούνται ολοένα και περισσότερο, με συνέπειες ανυπολόγιστες για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Κοιτάζοντας την σύνθεση της νέας κυβέρνησης και λαμβάνοντας υπόψη, αφενός της απομάκρυνσης του «χειρόφρενου» της ΔΗΜΑΡ και αφετέρου την εκπεφρασμένη βούληση των δύο εναπομεινάντων εταίρων στην κατεύθυνση αυτής της τόσο κρίσιμης αλλαγής μοντέλου ανάπτυξης, έχει την αίσθηση πως αυτή η απαραίτητη δομική μεταρρύθμιση για την χώρα θα γίνει ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ.

Σε αυτή την άποψη, συνηγορούν τόσο τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί σε συγκεκριμένους τομείς πολύ κρίσιμους για την επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος (Κ. Μητσοτάκης, Α. Γεωργιάδης, Γ. Στουρνάρας, Γ. Μιχελάκης, κ.α.), όσο και η κατευθύνσεις και οι στόχοι που ξεκάθαρα έθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήδη από την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πιστεύω πως όλοι όσοι έχουμε την γνώμη πως η χώρα θα πρέπει να εξακολουθήσει να πορεύεται εντός της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής ένωσης, όσοι καταλαβαίνουμε πως έχουμε ήδη φύγει από την εποχή των μνημονίων και περάσαμε στην εποχή των αποφάσεων επί του πρακτέου εντός της χώρας, όσοι αισθανόμαστε πως πλησιάζει επιτέλους η ώρα της τελικής και καθοριστικής (για ολόκληρη την Ευρώπη) διαπραγμάτευσης και συμφωνίας για την μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ, όλοι όσοι παλεύουμε για την αλλαγή του λανθασμένου κρατικοδίαιτου μοντέλου ανάπτυξης που ακολούθησε μέχρι τώρα η χώρα, θα πρέπει να ευχόμαστε να πετύχει στο έργο της αυτή η κυβέρνηση της «τελευταίας ευκαιρίας». Και όχι μονάχα να ευχόμαστε, αλλά να βάζουμε και πλάτη γι' αυτό, στηρίζοντας τον Πρωθυπουργό και κάθε προσπάθεια που θα αναλαμβάνει αυτός και η κυβέρνησή του προς την σωστή κατεύθυνση, χωρίς περιττές γκρίνιες και άκαιρες απογοητεύσεις. Κι αυτό επειδή, είναι για όλους μας ξεκάθαρο πως η επόμενη καλύτερη λύση για την χώρα, δυστυχώς δεν φαίνεται καν στον πολιτικό ορίζοντα.

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια λέει ο θυμόσοφος λαός μας!

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 26/06/2013 17:59:38

  Συμφωνώ μαζί σου Ακενατόν αλλά πρέπει να φτιάξουμε και ένα δικό μας σχέδιο εξόδου απο την κρίση.
  Δηλαδή θα πρέπει να βάλουμε στόχους ποιοί τομείς της οικονομίας πρέπει να τραβήξουν μπροστά και παράλληλα να συμμαζέψουμε το ΣτΕ όσον αφρά τις επενδύσεις (να μην παίζει περιβαντολλογικά παιχνίδια και να εδίδει τις αποφάσεις σε τρείς μήνες).
  Για να γίνει εκκίνηση της οικονομίας πρέπει να μειωθούν οι φόροι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παταχθεί η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.
  Να γίνει καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης (όχι τυφλές απολύσεις) με μικρότερο κράτος οργανωμένο ορθολογιστικά, δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό (αρκεί να πάνε εμπειρογνώμονες σε Καναδά, Αγγλία, Δανία Σουηδία, Ιαπωνία).
  ΔΕΝ πρέπει την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης να την αφήσουμε σε κομματικους συνδικαλιστές, δικηγορίσκους, οικονομολόγους της πεντάρας και πληροφοριακά αναλφάβητους (η πληροφορική τεχνολογία να είναι δομικό στοιχείο του νέου κράτους). Χρειαζόμαστε ΟΡΑΜΑ και παράδειγμα.
  Με την ευκαιρία ας απολυθούν άμεσα οι μισοί μισθοδοτούμενοι αργόσχολοι της Βουλής και να κλείσει το κανάλι της (ας εκπέμπονται οι συνεδριάσεις απο ένα κανάλι της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης).
  Τέρμα τα λόγια θέλουμε έργα!!

 2. o deksios avatar
  o deksios 26/06/2013 18:30:05

  οποιος γκρινιαζει για τους πασοκους της κυβερνησης, να μην ψηφιζε περσι ανελ, δημαρ, μπανακι, αποχη, κτλ....
  δηλαδη πως θα εκανε με 130 βουλευτες απο μονος του κυβερνηση ο Σαμαρας???

 3. GO avatar
  GO 26/06/2013 20:26:27

  Akenaton,
  στις αρχές ακόμα της κρίσης που δημιουργήθηκε με την υπόθεση της ΕΡΤ και αφού με έντονο τρόπο διατύπωσα τις απόψεις μου, είχα πει ότι θα περίμενα τις εξελίξεις και θα επανερχόμουν στα θέματα που μας έκαναν να διαφωνούμε.
  Μετά τα όσα μεσολάβησαν, έχεις ακόμα αντίρρηση ότι η "ΕΡΤ" ήταν ένα τεράστιο πολιτικό λάθος, σε όλα τα επίπεδα και τις διαστάσεις;

  • akenaton avatar
   akenaton @ GO 27/06/2013 01:20:31

   Θα σας απαντήσω χωρίς ίχνος υπεκφυγής, αφού ολοκληρωθεί η κίνηση για δημιουργία της νέας δημόσιας τηλεόρασης. Ελπίζω να μου συγχωρήσετε την καθυστέρηση, θέλω κάτι να διαπιστώσω ακόμη. Καλή νύχτα σας εύχομαι.

   • GO avatar
    GO @ akenaton 27/06/2013 12:15:32

    Προς τι ο πληθυντικός;

    • akenaton avatar
     akenaton @ GO 27/06/2013 13:22:07

     Κεκτημένη ταχύτης!

 4. mara M. avatar
  mara M. 26/06/2013 20:34:47

  40 χρόνια είχαν την ευκαιρία αγαπητέ Akenaton. Οι επόμενες εκλογές θα είναι η τελευταία ευκαιρία.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ mara M. 27/06/2013 01:58:15

   Ποιά ευκαιρία είχαν? Αφού η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν ήθελε και ίσως δε θέλει ακόμα καμία μεταρρύθμιση πουθενά. Ο κόσμος καταψήφισε τα κυρίαρχα κόμματα της μεταπολίτευσης (ειδικά το ΠαΣοΚ) όχι επειδή κατάλαβε ότι ο κρατισμός και ο αντιμεταρρυθμισμός τους οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αλλά γιατί σταμάτησε η αναπαραγωγή του μοντέλου οικονομίας που είχαμε, αφού σταμάτησε ο δανεισμός. Η εκλογική απάντηση των πολιτών ήταν να στραφεί σε ακόμη πιο κρατικίστικα και αντιμεταρρυθμιστικά κόμματα όπως ο ΣυΡιζΑ, οι ΑνΕλ και η ΧΑ. Η Ελλάδα έφτασε να προσδοκά μεταρρυθμίσεις αποκλειστικά από τα κόμματα που την έφτασαν ως εδώ!!
   Οι επόμενες εκλογές δεν θα είναι καμία ευκαιρία αλλά η επιβεβαίωση ότι σαν λαός μας αξίζουν αυτά που περνάμε! Αλλά αφού βλέπεις τις επόμενες εκλογές ως ευκαιρία, σίγουρα θα μπορείς να μας πεις και ποιό κόμμα εσύ πιστεύεις ότι θα μας...σώσει και θα κάνει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, έτσι για να το ψηφίσουμε κι εμείς και να σωθούμε...

   • Peri avatar
    Peri @ μεταρρυθμιστής 27/06/2013 07:55:49

    Εμείς θέλουμε αλλά δεν μας αφήνει ο ανώριμος λαός.....
    Πόση αμετροέπεια επιτέλους;;;

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ Peri 27/06/2013 12:32:29

     Παραδείγματα πολλά, από το νόμο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό έως το νόμο Κοντογιαννόπουλου για την παιδεία. Ο...μεταρρυθμιστής λαός βγήκε τελικά νικητής!

     • mara Μ avatar
      mara Μ @ μεταρρυθμιστής 27/06/2013 17:07:29

      Αυτοί έφτιαξαν το καλούπι αγαπητέ μου. Σαράντα χρόνια κυβερνούν. Ας εφτιαχαν έτσι το κράτος ώστε να μην χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτοί το είδαν σαν λάφυρο και το επανδρωσαν με στρατιές ρουσφετάνθρωπων, για ψηφαλάκια, βολέματα ημετέρων, τρελοί μισθοί παρατρεχάμενων και κολητων για εξυπηρέτηση και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ας ξεκινήσουν τις μεταρρυθμίσεις με μείωση του δικού τους μισθού χωρίς να απαιτούν να τους πληρώνει ο ξεζουμισμένος λαός κινητά κι ακίνητα και ταξίδια με διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, γιατί εξαιρούνται; Και τώρα λέει θέλουν να μας σώσουν με τι; με θυσίες δικιές μας. Αυτοί δεν χρωστάνε τίποτα αφού τα έκαναν όλα καλά και τώρα θα τα κάνουν καλύτερα. Προσωπικά δεν περιμένω τίποτα, δεν κολλάω σε κανένα κόμμα και δεν ξεχνάω.
      Ενα κόμμα που δεν έχει κυβερνήσει θα έχει την ευθύνη της διαχείρησης αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα έχει διαπράξει το εγκλημα. Μόνο σ΄ενα τέτοιο θα έδινα ευκαιρία.

     • μεταρρυθμιστής avatar
      μεταρρυθμιστής @ mara Μ 27/06/2013 18:37:22

      Ποιός δεν έχει διαπράξει το έγκλημα? Θυμάσαι κανένα κόμμα που την εποχή των δανεικών να ζήταγε μεταρρυθμίσεις και μείωση των ελλειμμάτων για να μη χρεοκοπήσουμε? Το αντίθετο όσες αναγκαίες (ελάχιστες βέβαια) οικονομικές μεταρρυθμίσεις προσπαθούσαν να γίνουν η Αριστερά τις πολέμαγε λυσσαλέα, κι όσες (ελάχιστες πάλι) κοινωνικές μεταρρυθμίσεις προσπαθούσαν να γίνουν τις πολέμαγε λυσσαλέα η Άκρα Δεξιά. Βλέπεις κανένα κόμμα σήμερα εκτός από τη Δράση και ενδεχομένως τη Δημιουργία Ξανά που να μιλάνε για μεταρρυθμίσεις? Ο ΣυΡιζΑ, οι ΑνΕλ και η ΧΑ έφτασαν σε αυτά τα ποσοστά επειδή ακριβώς το μόνο που δε ζητούν είναι μεταρρυθμίσεις, αν τις ζητούσαν ούτε τη ψήφο τους δε θα έβρισκαν! Τέλος, αν σκεφτόμαστε όλοι με τη λογική σου, ε τότε ας έρθει να κυβερνήσει και η ΧΑ που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ...

     • mara M. avatar
      mara M. @ μεταρρυθμιστής 27/06/2013 19:37:40

      Οσο υπάρχει ατιμωρησία και κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τις τεράστιες ευθύνες ορισμένων, δυστυχώς η ΧΑ θα γιγαντώνεται όχι γιατί σκέφτονται με τη λογική τη δική μου αλλά γιατί ο πολλοί, λανθασμένα πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που θα καθαρίσουν το τοπίο και θα ξηλώσουν ένα ομολογουμένως σαθρό σύστημα.
      Δικό τους έργο είναι η ΧΑ όχι δικό μας.

     • μεταρρυθμιστής avatar
      μεταρρυθμιστής @ mara M. 27/06/2013 20:29:05

      Εγώ για τα κόμματα και τις μεταρρυθμίσεις μίλησα κυρίως, όχι τόσο για τη ΧΑ!

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 26/06/2013 21:25:33

  Μια χαρά τα λες Akenaton , αλλά μπορεί η λογική σ΄ αυτή τη χώρα και να έχει τελειωσει.
  -"Να τον χαίρεσαι τον Σαμαρά!" - "Γιατί; " - "Που έκανε τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο και τη Φώφη υπουργό !" _ "Και τι ήθελες να κάνει. Μήπως έχει 151 βουλευτές και δεν το ξέρω; - "Ναι , αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βλέπω ! Τον Βενιζέλο ... τον Χρυσοχοίδη... Ελεος! " - " Βλέπεις εσύ καμμιά καλύτερη συμμαχία; Να πάμε σε εκλογές; - "Οχι ! Καινούργια εντολή ! Ας κυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ -ΔΗΜΑΡ- ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ " - Δεν βγαίνουν τα κουκιά, δεν θέλουν ... και τον Βενιζέλο θα τον βλέπεις πάλι ! Ασε που θα διαλυθεί ο τόπος ! " - " Ναι γιατί τώρα θα τον σωσει ο Βενιζέλος με τη Φώφη !"
  Απόσπασμα σημερινού μου διαλόγου (στο περίπου) στη γειτονιά. Φοβάμαι ότι κάποιοι άνθρωποι ( μάλλον πολλοί) έχουν μια εξαιρετικά στρεβλή αντίληψη μιας σίγουρα όχι ευχάριστης πραγματικότητας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 27/06/2013 01:21:27

   Μάλλον μας τελείωσε η λογική αγαπητέ Φιρίκη, έχετε δίκιο!

 6. "V" avatar
  "V" 27/06/2013 01:32:40

  Εγω παλι θελω να θεσω το θεμα καπως διαφορετικα.
  Θα αφησω στην ακρη την αντι-επιχειρηματολογια σχετικα με το μονοδρομο της ευρωπαϊκης πορειας της χωρας. Για την οικονομια της συζητησης θα συμφωνησω οτι αυτη ειναι η συμφερουσα για την χωρα επιλογη, δεν πρεπει επ' ουδενι να φυγουμε απο την ευρωπαϊκη οικογενεια, οτι μονο μεσα στην ΕΕ υπαρχει σταθεροτητα, προοπτικη, ευημερια, προκοπη, ευτυχια κλπ.
  Αντιπαρερχομαι επισης το γεγονος οτι στο σημειο που βρισκομαστε μας εφερε (με τις οποιες ευθυνες του λαου-ομως ενα λαο δεν μπορεις να τον αλλαξεις) ενα διεφθαρμενο πολιτικο συστημα (κ σε αντιθεση με ενα λαο, οποιοδηποτε πολιτικο συστημα μπορεις να το αλλαξεις) το οποιο..."εφαγε απο τα τουβλα, εφαγε απο τα κουφωματα, εφαγε απο τις πορτες, εφαγε απο τα πατωματα, εφαγε, εφαγε, εφαγε....". Δεχομαι λοιπον οτι αυτο το ιδιο αδηφαγο πολιτικο συστημα θα σωσει τη χωρα κ θα ξαναφερει την ευημερια, οπως ειπαμε μεσα στους κολπους της ΕΕ.
  Κανω οτι δεν καταλαβαινω οτι αυτο το πολιτικο συστημα ακομα και σημερα, ελαχιστα εως καθολου εχει αγγιχτει απο την κριση σε οτι αφορα τις βουλευτικες-υπουργικες αποζημιωσεις, προνομια, δυνατοτητα τοποθετησεων δικων τους ανθρωπων σε διαφορες πολιτικες θεσεις στο δημοσιο, αλληλοϋποστηριξη (και γιατι οχι μεχρι) και καλυψη μεταξυ των. Το μονο τιμημα που εχουν πληρωσει ειναι οτι δεν μπορουν να κυκλοφορησουν μονοι τους στο δρομο. Οποία καταντια της δημοκρατιας! Ομως, for the sake of the argument που λενε κ οι φιλοι μας, το προσπερναω και αυτο.
  Παση θυσια λοιπον Ευρωπη. Μεχρις τελικης πτωσης
  Και ρωταω εγω τωρα.
  Και αν τελικα φυγουμε απο την ΕΕ χωρις δικη μας υπαιτιοτητα.
  Αν, ω μη γένοιτο και θου κυριε φυλακην το στωματι μου, δεν επιβιωσει η ΕΕ μιας κ δεν το λες κ φοβερα σταθερο το οικοδομημα αυτη τη στιγμη. αν διαλυθει για τον Α ή Β λογο κ 'μεις βρεθουμε πια μονοι μας, πως ακριβως σκεφτονται οι κυβερνωντες να διαχειριστουν την κατασταση; Τι θα μας συμβουλευσουν οι πολιτικοι ηγετες της χωρας να κανουμε;
  Με βαση την σημερινη θεωρια οτι χωρις ευρωπη χαος, αβυσσος κ ερεβος,τι θα μας προτεινουν; Να αυτοκτονησουμε ομαδικα; Θα ηταν βεβαια μια καποια λυση...
  Αν υποθεσουμε οτι σε μια τετοια περιπτωση δεν θα σκορπισουν σαν τα ποντικια και αποφασισουν να μεινουν εδω και να διαχειριστουν την νεα κατασταση, τι κανουν αυτη τη στιγμη για να θωρακισουν με τον καλυτερο τροπο που μπορουν αυτη τη χωρα κ το λαο της, αν παρ' ελπιδα συμβει το απευκταιο;
  Μηπως ανασυγκροτουν (κ μαλιστα με γοργους ρυθμους οπως οι καταστασεις επιβαλλουν) την αγροτικη παραγωγη της χωρας ωστε να μην πεινασουμε;
  Μηπως φροντιζουν να ενισχυσουν την αμυντικη θωρακιση της χωρας τοσο αναφορικα με το ηθικο των ΕΔ οσο κ σε επιπεδο υποδομων;
  Μηπως αγωνιζονται να στησουν ενα συστημα υγειας το οποιο θα μπορει να φροντισει το λαο τους για να μη ψοφολογισει σαν το σκυλι;
  Μηπως σχεδιαζουν την ΤΑΧΙΣΤΗ "ελληνοποιηση" της Ελλαδος γιατι αν τυχον και ερθουν τα πανω κατω με 2-3 εκ. μεταναστες εδω μεσα θα γινει της κορεας;
  Μηπως στεκονται αρωγοι στον θεσμο της οικογενειας που τοσο πολυ εχει αναγκη αυτη την ωρα η χωρα;
  Μιλαμε για τους βασικους πυλωνες επιβιωσης ενος εθνους. Τους απαραιτητους ωστε αν σε βρει το κακο, να μπορεσεις να ανταπεξελθεις. Μιλαμε για το ελαχιστο που θα επρεπε να κανουν, ανεξαρτητα απο την βαθεια τους πιστη για την παση θυσια παραμονη της Ελλαδας στην ΕΕ.
  Τι κανουν λοιπον για αυτα τα βασικα;
  ΤΙΠΟΤΑ, για να μην πω κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ωστε να αποδυναμωθουν.
  Πως λοιπον να εμπιστευθω τις προθεσεις τους; Πως να συνταχτω με τον διεφθαρμενο (πολιτικο συστημα) του χθες που σημερα στο ονομα της εθνικης σωτηριας μου λεει οτι θελει να κατεδαφισει ως αλλος "γκρεμιστης" το παλαιο.
  Γινε λοιπον κ. Σαμαρα ..."της νυχτιας βλαστος, του χαλασμου πατερας. Μα να κοιταζεις παντα προς το φως το απομακρο της μερας". Οτι θελει και το γκρεμισμα... "νου και καρδια και χερι".
  Να γκρεμισεις λοιπον κ. Σαμαρα. Αλλα την ασκημια, οπως λεει και ο Παλαμας. Οχι τις ζωες μας

  • Peri avatar
   Peri @ "V" 27/06/2013 08:01:25

   Θεός! απλά...

  • akenaton avatar
   akenaton @ "V" 28/06/2013 19:21:43

   Η σκέψη σας είναι και σκέψη μου εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη όσο αυτή υπάρχει. Αλλά επίσης, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως χωρίς εναλλακτικό σχέδιο (το περίφημο Plan B), βαδίζει η χώρα "ξυπόλυτη" στ' αγκάθια. Και φυσικά, δικαιούσθε να σκέπτεστε πως τέτοιο σχέδιο ΔΕΝ υπάρχει, κι εγώ το ίδιο σκέπτομαι, δεδομένου πως αν υπήρχε, θα έπρεπε ήδη να έχουμε κινηθεί προς πολλές από τις κατευθύνσεις που αναφέρετε (και άλλες τόσες), πράγμα φυσικά που θα γινόταν ορατό. Η ανυπαρξία τέτοιων στοχευμένων κινήσεων εκ μέρους των κυβερνόντων, είναι φυσικό να δίνει την εντύπωση πως εναλλακτικό σχέδιο δράσης δεν υπάρχει και αν υπάρχει δεν εφαρμόζεται. Λυπάμαι πολύ που το γράφω, αλλά έτσι φαίνεται (τουλάχιστον) να είναι.

 7. DebbyTant avatar
  DebbyTant 27/06/2013 03:40:55

  Σιγα βρε σωτηρες της καταστροφης
  Καλα ημασταν πριν ερθετε εσεις

 8. Albert avatar
  Albert 27/06/2013 15:08:11

  Για κυβέρνηση τελευταίας ευκαιρίας είναι οριακά καλύτερη απο την προηγούμενη δεδομένων των συνθηκών, και κανονικότατα κομματική.
  Πάντως, και μόνο που απομακρύνθηκε ο Στυλιανίδης και παρέμεινε εκτός ο Κεφαλογιάννης ο ανασχηματισμός ήταν αξιόλογος.
  Συνυπολογίζοντας την παραμονή Στουρνάρα και την είσοδο Μητσοτάκη στο ΥΔΜ, η κυβέρνση απέκτησε ένα σχετικά αξιόμαχο configuration.
  Κάτι γραφικοί τύπου Παναγιωτόπουλου είναι αναπόφευκτοι (εσωτερικοί λογαριασμοί), ο ανώδυνος Αβραμόπουλος είναι το μόνο άλλο "μεγάλο όνομα" της ΝΔ (ως γνωστόν το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ στερείται βάθους), ο Βαρβιτσιώτης είναι σπονδή στον πατέρα του (το καραμανλικό τοτέμ που μας φόρτωσε τον ΚΚΒ'), ο δε Γεωργιάδης είναι στοίχημα και είτε θα καθιερωθεί ή θα καεί οριστικά (με αντίστοιχα αποτελέσματα στο ΥΥγείας).

  Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του όλο τον τραχανά, (νέα οργανογράμματα, job description ανά θέση) και ελπίζω ότι θα στηριχτεί ανεπιφύλακτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.