#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2013 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και νέο Μνημόνιο είναι έννοιες συμβατές;

Δεν μας αφήνει να «αγιάσουμε» ο Αλέξης.

Κάνοντας λόγο για «παιχνίδι λέξεων» εκ μέρους της κυβέρνησης και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλοι σε αυτό τον τόπο γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι δυο έννοιες ασύμβατες» και πρόσθεσε:
«Άλλωστε, το μνημόνιο θα τελειώσει το ίδιο το βράδυ των εκλογών που ο λαός μας θα δώσει μια μεγάλη πλειοψηφία και μια καθαρή εντολή σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας»

Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο: Μια το επαναδιαπραγματεύεται, μια το ακυρώνει, μια το σκίζει, μια το αναθεωρεί, μια το τελειώνει, λίγο φιλότιμο να έχει το παλιομνημόνιο, θα φύγει ζαλισμένο και κατατροπωμένο…
Έρχεται και στο «ζουμί»: Το μεγάλο ερώτημα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ποιο είναι το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή. Παρουσιάζοντας το σχέδιο του κόμματός του, το ιεράρχησε σε πέντε προτεραιότητες:
1. Αντικατάσταση, με νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, του καταστροφικού Μνημονίου, με ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου. Και ταυτόχρονα έναρξη της αληθινής, σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.
2. Δημοσιονομική σταθεροποίηση, με κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.
3. Διαμόρφωση ενός σταθερού εργασιακού και φορολογικού πλαισίου.
4. Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία χαρακτήρισε ως εθνικό πρόβλημα.
5. Αποκατάσταση και διεύρυνση των θεσμών κοινωνικής προστασίας.

Άρα να συνοψίσουμε για να γίνει κατανοητό σε εμάς τους κοινούς θνητούς με τον κοινό νου. Με αυτά τα 5 σημεία προφανώς και δεν διαφωνεί ουδείς.

Πως λέμε το «φως το αληθινό». Έτσι πρέπει να δεχτούμε και τη «διαπραγμάτευση την αληθινή»

Το «αγκάθι» είναι η νέα διαπραγμάτευση για τις δανειακές υποχρεώσεις. Αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μας στείλουν όλες οι χώρες της ΕΕ από ένα καράβι λεφτά, έτσι για τα καλορίζικα.

Το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ θα μας στείλουν λευκές επιταγές, να γράψουμε τα ποσά που έχουμε ανάγκη.

Ο Πούτιν θα μας στείλει φυσικό αέριο σε όποια μορφή θέλουμε σε τιμή κόστους και ο Μαδούρο άφθονο πετρέλαιο τιμής ένεκεν.

Με τόσους πόρους θα είναι άνετη η χρηματοδότηση ενός κοινωνικού κράτους με σύνταξη ΟΓΑ στα 4 χιλιάρικα μηνιαίως και συνακόλουθα τα ημερομίσθια θα ανέβουν αρχικά στα 751 ευρώ (μεικτά)

Διότι, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ιδιαίτερα στη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, που θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες και στην στήριξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ακόμη σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα διευκολύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία των παραγωγικών επενδύσεων, την ιδιωτική πρωτοβουλία, όμως, που αναλαμβάνει επιχειρηματικό ρίσκο και «όχι την πειρατική πρωτοβουλία που έρχεται να λεηλατήσει τους λιγοστούς πόρους μιας ασθενούς οικονομίας».

Τα «σπάει» ο Αλέξης. Μιλάμε για αμιγώς φιλελεύθερη επιχειρηματολογία, για ένα λίβελλο ενάντια στην παρασιτική, κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε επίσης ότι «με την ίδια ένταση θα δώσουμε τέλος στην ψευδώνυμη ιδιωτική πρωτοβουλία των αποκρατικοποιήσεων, που είναι ο πνεύμονας της κρατικοδίαιτης διαπλοκής», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η φάμπρικα θα κλείσει».

Λεφτά έχουμε όπως μας απέδειξε,  άρα ανάγκη για αποκρατικοποίηση δεν υπάρχει. Απλά και σοβαρά πράγματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και τις θέσεις του για το τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανακεφαλαιοποιημένο και υγιές τραπεζικό σύστημα, υπό κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο, χρηματοδοτικό εργαλείο της ανασυγκρότησης της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί καθυστέρησε την ανακεφαλαιοποίηση.

Τους την πέφτει και από δεξιά. Μετά τα απανωτά χτυπήματα του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε πλευρά, αυτό το «ντου από παντού» είναι απορίας άξιον πως στέκεται ακόμη η τρικομματική…
Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Είμαστε πεπεισμένοι για αυτό, συντασσόμαστε στο πλάι του και αναμένουμε με καρτερία την πεφωτισμένη διακυβέρνηση του.

Άλλωστε είναι προφανές ότι στην Κουμουνδούρου συντάσσουν το δικό τους Μνημόνιο και όποιος θεωρεί ότι θα είναι μακράν χειρότερο από το δυσβάσταχτο υπάρχον είναι οπορτουνιστής, αντιδραστικός , είναι άνω των 120 ετών και του ευχόμαστε να του καεί το DVD και να του «κατσικωθεί» η πεθερά στο σπίτι…

Και γεννάται το ερώτημα: Κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  και νέο (σκισμένο, αναθεωρημένο, πεταμένο, διαπραγματεύσιμο)  Μνημόνιο είναι έννοιες συμβατές;

 

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Advisor avatar
  Advisor 18/04/2013 17:59:29

  Βεβαίως και θα σκιστεί το Μνημόνιο (Memorandum) το ίδιο βράδυ των εκλογών το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα Συμφωνητικό Αρχών (Heads of Agreement) το οποίο θα προβλέπει όχι ιδιωτικοποιήσεις αλλά αποκρατικοποιήσεις, και αντί για "μειώσεις μισθών", "ορθολογικοποιήσεις αμοιβών και συντάξεων". Και η Δανειακή Σύμβαση (Loan Agreement) επίσης θα κουρελιαστεί και θα πυρποληθεί σε μια σεμνή τελετή αφού περιφερθεί επί τριήμερο στους δρόμους της Πρωτευούσης και στην θέση της θα υπογραφεί μια Σύμβαση Διευκόλυνσης (Facility Agreement) (με τους ίδιους όμως όρους γιατί οι δόσεις πρέπει να πέφτουν).
  Σας θυμίζει σε τίποτε την Συμφωνία Απομάκρυνσης (δια της επέκτασης του χρόνου παραμονής) των Βάσεων (του θανάτου);;; Ναι, ναι, τότε που ο μεγάλος δημαγωγός ΑΓΠ τις "ξωπέταξε " από την Ελλάδα;;;

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 18/04/2013 19:28:17

  Αγαπητέ Μ.Ο., τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η συνεχής μείωση της ανταγωνιστικότητας συσσωρεύει ελλείμματα,δημόσιο χρέος και αυξάνει σε ετήσια βάση τις ανάγκες δανειακής ανατροφοδότησης. Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση αυτών προβλημάτων υπερβολικής μόχλευσης απαιτούν απομόχλευση. Οι κυβερνητικές δυνάμεις (ευρώ) προτείνουν το δρόμο της απομόχλευσης μέσω λιτότητας,αποπληθωρισμού, εξισορρόπησης του εμπορικού ισοζυγίου και συναινετικής διεύθετησης του χρέους. Από την άλλη μεριά, η μόνη εναλλακτική είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και άρα η βίαιη εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου και του προϋπολογισμού, η μονομερής διευθέτηση του χρέους και ο πληθωρισμός. Και οι 2 επιλογές έχουν τεράστιες συνέπειες.
  Αυτό είναι όμως το σημείο-κλειδί της όλης υπόθεσης, ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται την πολιτική και την οικονομία ως καταστάσεις/λειτουργίες ασύμβατες με δύσκολες επιλογές/προσαρμογές. Ο μέσος τρόπος αντίληψης της ελληνικής κοινωνίας για τα αδιέξοδα της οικονομίας είναι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας καλής και μιας κακής λύσης, που οι κυβερνώντες δεν επιλέγουν την καλή γιατί είναι προδότες,γερμανοτσολιάδες,δοσίλογοι κλπ. Το ενδεχόμενο να έχεις να διαλέξεις μεταξύ 2 οδυνηρών δρόμων και μόνο, δεν αγγίζει τη μέση ελληνική αντίληψη. Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσονται φαινόμενα ΣΥΡΙΖΑ,ΧΑ,ΑΝΕΛ. Πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη δημοσκοπική παράνοια του τύπου ναι στο ευρώ,όχι στο μνημόνιο(!!!) και άφθονος λαϊκισμός. Και όπως καλά ξέρουμε ο λαϊκισμός για είναι ισχυρός θα πρέπει να πατάει σε κάποια πραγματικά δεδομένα, όπως η 39ετής διακυβέρνηση διαφθοράς από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή οι σκοτεινές διαδρομές επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτό επιτρέπει στο λαϊκισμό να μην ''ασχολείται'' με την πελατειακή/αντιπαραγωγική διάρθρωση του δημοσίου και τη φοροδιαφυγή που -κατά κύριο λόγο- παράγεται από τους μικρομεσαίους, και άρα με αυτόν τον τρόπο να αποκτά δημοφιλία. Το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά τους ''προδότες'' πολιτικούς. Λες και αν υπήρχε κόμμα που διεκδικούσε την εξουσία και έλεγε ότι θα πετάξει έξω τα ρουσφέτια από το δημόσιο, θα γκρεμίσει τα αυθαίρετα, θα ''χτυπήσει'' με τον πιο δυναμικό τρόπο τη φοροδιαφυγή και ανέλυε πως θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή σε κάθε επαγγελματικό κλάδο (ταξί,υδραυλικούς, μανάβηδες κλπ) θα έβρισκε την ψήφο του...Επομένως, ο λαϊκισμός προχωράει ''χέρι-χέρι'' με τη γενικότητα. Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή,θα εκσυγχρονίσουμε το δημόσιο,θα,θα,θα και πάντα με γενικότητες και αοριστίες. Έτσι,δημιουργήθηκε ο μύθος των συμμαχιών του Νότου, άσχετα αν η κάθε αβεβαίοτητα που θα προκαλέσουμε πλήττει πρώτα το Νότο σε καταθέσεις,επιτόκια δανεισμού (πχ ''ξύλο''στο eurogroup της Κύπρου από Γαλλία,Ισπανία) και ευνοεί το Βορρά. Έτσι, δημιουργήθηκε ο μύθος της κατάργησης των μνημονίων και παραμονής στο ευρώ, έτσι δημιουργήθηκαν οι μύθοι για βοήθειες από τη Ρωσία,Κίνα, έτσι δημιουργήθηκαν οι μύθοι για σωτηρίες από ΑΟΖ και Τράπεζα της Ανατολής κλπ. Το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτές οι δυνάμεις στις εκλογές πήραν κάτω από 50% (ΣΥΡΙΖΑ 27%,ΑΝΕΛ 7,5%,ΧΑ 7%) και στις δημοσκοπήσεις (πλην ΧΑ) δεν αναπτύσσουν δυναμική. Το να τους ασκήσουμε εμείς κριτική και να μην έχουν τίποτα άλλο από γελοίες απαντήσεις (του τύπου δε σας λέμε τι θα κάνουμε γιατί είστε μαρτυριάρηδες και θα το πείτε στη Μέρκελ) ή να βρίζουν (γερμανοτσολιάδες,δοσίλογοι κλπ) είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να πεισθούν οι ευρωπαϊστές(;;) κυβερνώντες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις! Αυτό πραγματικά είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί άρθρα επί αρθρών...

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 18/04/2013 22:15:33

  Kαι τα 5 σημεία είναι εξαιρετικά ! Και εξαιρετικά συγκεκριμένα ! Τι πειλαμβάνει το εθνικό σχέδιο; Τι περιλαμβάνει η δημοσιονομική σταθεροποίηση; Θα περιορίσεις δαπάνες; Ποιές; Θα αυξήσεις έσοδα; Πως; Τι θα προβλέπει το σταθερό φορολογικό πλαίσιο; Πόσους φόρους, σε ποιούς, πως; Να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να διερύνουμε την κοινωνική προστασία! Ποιος διαφωνεί; Μήπως όμως χρειάζονται χρήματα; Επενδύσεις; Ευρωπαϊκή στήριξη; Θα την εξασφαλίσεις χωρίς- μέσω της φοβερής και τρομερής διαπραγμάτευσης σου - να τηρήσεις τους όρους που θεωρούν αναγκαίους οι δανειστές;
  "Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ..." Μπα ! Μάλλον αλλάζει κι αυτό! "Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" - διαβάζω - "μεγάλη πλειοψηφία", "καθαρή εντολή"- πάμε για 50% με αξιωματική αντιπολίτευση τον.... Λαφαζάνη.

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/04/2013 22:44:32

  Απαρχεωμένες ιδεοληψίες, κενολογίες πολιτικής δράσης επί χάρτου.
  Λόγια όμορφα σαν τα παραμύθια της γιαγιάς και τους μύθους των προγώνων.
  Κι ενώ τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και η στρατηγική επίλυσής των απλή στην πολυπλοκότητά τους στα χέρια άδολων και ικανών.

 5. Αμφιβολία avatar
  Αμφιβολία 19/04/2013 03:12:24

  Ρε, πού καταντίσαμε!

  Να περιμένουμε από αυτό το παιδάκι να μας βγάλει από το λούκι...

 6. kiki64 avatar
  kiki64 19/04/2013 06:28:40

  Πρώτα θα το σκίσουμε, μετά θα το καταργήσουμε, ύστερα θα το επαναδιαπραγματευθούμε, αργότερα θα το μεταθέσουμε χρονικά, τώρα θα το αντικαταστήσουμε, και τέλος η ....γνωστή χιλιοπαιγμένη από τις κυβερνοσυγκυβερνήσεις κασέτα...τι θέλετε να μην έχετε πετρέλαιο-φάρμακα-προφυλακτικά?
  Ας ξυπνήσουν και οι τελευταίοι. Όταν πας στο "Θείο" στο Αμέρικα να του φιλήσεις το χέρι και να πάρεις το χρίσμα του επόμενου τους ψευτοτσαμπουκάδες τους αφήνεις σπίτι σου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.