#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/10/2011 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση ε-φαιδρείας
Το κυβερνητικό ρεπορτάζ είναι εύγλωττο: «Οι συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου δεν ανησυχούν τόσο για τις ψηφοφορίες εκτιμώντας ότι το πολυνομοσχέδιο της Τρόικα θα περάσει στο σύνολο του. Παρότι πιστεύουν ότι κάποιοι βουλευτές θα επιμείνουν καταψηφίζοντας άρθρα όπως το 37 για τις εργασιακές σχέσεις. Ωστόσο το άγχος είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει σημάδια κατάρρευσης και ανυπαρξίας. Χαρακτηριστικό του κλίματος διάλυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκουν... ούτε έναν υπουργό να υπερασπιστεί δημοσίως σε τηλεοπτικά παράθυρα την πολιτική της κυβέρνησης. Ενδεικτική του κλίματος είναι και η άρνηση πολλών βουλευτών να προσυπογράψουν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία».

 

Στα σημάδια έχουν μείνει.  Πλήρης κατάρρευση, πλήρης ανυπαρξία. Δεν υπάρχουν κι άλλες "εφεδρείες" να επιστρατευθούν. Χωρίς κοινωνικά ερείσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς ατζέντα ούτε για την επόμενη εβδομάδα. Αναμένει εντολές και εκτελεί σαν βιομηχανικός εργάτης. Όπως της «βαράει» ο Τόμσεν και οι άλλοι τροϊκανοί αρκουδιάρηδες χορεύει.

Θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν υπάρχει πολιτικό «ανάστημα» μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, να ρίξει την Κυβέρνηση. Όλοι φοβούνται να μην χαρακτηρισθούν «προδότες». Του κόμματος. Της χώρας θα είναι ευεργέτες. Και μην ξεχνάμε ότι πολύ δύσκολα η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ξαναδεί το έδρανα από  τόσο κοντά…

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, μετά τους σιδηροδρομικούς και η ΠΑΣΚΕ Αυτοδιοίκησης. Από Κίνημα, έγιναν συνεστίαση. Φεύγουν μαζικά άρον-άρον. Χορτάτοι,  μισοφαγωμένοι, ψιλονηστικοί, όλοι αποχωρούν

Μόνο ο Big Ben μοιάζει αγέρωχος, την ώρα που και το αυθεντικό κομμάτι στο Λονδίνο γέρνει. Βάζει φόρους στους Έλληνες, ανοίγει τα χαρτιά του στα κανάλια. Αναμένουμε πότε θα φορολογήσει τα κανάλια και θα μιλήσει ειλικρινά στους Έλληνες. Να μάθουμε πως θα πορευτούμε. Αν και αμφιβάλλουμε ότι ξέρει…

Στα επίπεδα ζωής του 2004 θα μας φέρει η ύφεση μας είπε μεσοβδόμαδα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχουμε τους «φραγκολεβαντίνους» στο σβέρκο και άρα είμαστε και λίγο στο 1204. Πάμε για μετανάστευση όπως το 1954.  Επίσης οι μισθοί πάνε για το 1904 και η κοινωνία τείνει στο προφητικό «1984» του Όργουελ.

Άλλο 1-1-4 άλλο 9.84 που λέει και το άσμα. Τον οποίο ο δήμος επιμένει να κρατά ανοιχτό, ενώ την ίδια ώρα κλείνει βρεφονηπιακούς σταθμούς διώχνοντας και κόσμο; Στην καθαριότητα θα μπουν ιδιώτες τελικά. Θα παρουσιασθούν φθηνότεροι και στην πράξη θα αποδειχθούν ακριβότεροι. Και τα σκουπίδια δύο φορές την εβδομάδα θα βγαίνουν. Όχι όποτε γουστάρουμε. Στο μπαλκόνι σημαιοστολισμένα. Η δημοτική αστυνομία θα καραδοκεί για τους παραβάτες. Δεν έπρεπε να βγει προς τα έξω ότι η αποκομιδή θα γίνει συνοδεία των ΜΑΤ: όλοι θα βγάλουν τα «χημικά» τους στους δρόμους για αντίποινα…

Αντίποινα και η Κυβέρνηση στους μισθωτούς που απεργούν. Από το μισθό θα αφαιρείται και η έκτακτη εισφορά. Αν υπάρξει και έβδομη δόση από την έκτακτη εισφορά θα αφαιρείται ο μισθός και το υπόλοιπο θα προστίθεται στον λογαριασμό του ΟΤΕ. Αν μείνει απλήρωτος θα κόβουν  στους εργαζόμενους το νερό, το βήχα και τα ψυχοφάρμακα.  Όποιος αντιμιλήσει, κατευθείαν στην εφεδρεία. Όποιος λοξοκοιτάξει θα τρώει βρύα και λειχήνες.

Το αν μια απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική δεν το κρίνουν πλέον τα δικαστήρια αλλά ο Μόσιαλος. Είπε επίσης ότι και οι καταλήψεις θα θεωρηθούν απεργίες και θα περικοπούν τα αντίστοιχα ποσά από τους μισθούς.

Κυβέρνηση ε-φαιδρείας.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/10/2011 16:07:13

  Τους φαιδρούς δεν αρμόζει εφεδρεία μόνο πίσσα και πούπουλα.

  ΥΓ

  φαντάζομαι ο κύριος Μόσιαλος θα κόψει μισθούς και στους βολευτές που έχουν καταλάβει έδρανα και απλά πληρώνονται και δεν πατάνε;
  Γιατί μπορεί να κλείνει η ΕΤ1 αλλά το Κανάλι της Βουλής άδειες αίθουσες δείχνει.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/10/2011 16:57:58

  Το νερό, Μικρέ Οδυσσέα, είναι η επόμενη επιδρομή. Απο εποχής Σημίτη ...ψήνεται.

  • LamprosM avatar
   LamprosM @ archaeopteryx 15/10/2011 17:18:24

   Πριν καμια βδομαδα ειχε στο Σκαι ενα πανελ ¨οικολογων" που μιλουσαν για τα προνομια της "σωστης τιμολογιακης πολιτικής για το νερο". Αν ακριβυνει, θα ειμαστε πιο ορθολογικοι στην χρηση του. Φυσικα συμφωνουσαν όλοι οι χαχολοι στο πανελ.

   • φωνη avatar
    φωνη @ LamprosM 15/10/2011 19:44:04

    Από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ 16/08/2009
    Τι είναι ολοκληρωτισμός;

    Είναι το έσχατο όριο του ιδεαλισμού: Η πεποίθηση ανθρώπων, ότι αυτοί γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια -αυτό που ΘΑ συμβεί κι αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί- και στο όνομα αυτής της «ακλόνητης βεβαιότητας» πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν στους άλλους τις άκαμπτες εμμονές τους.

    Οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού επικαλούνται είτε την επίφαση της φιλοσοφικής αναζήτησης (κυρίως στον αρχαιοελληνικό κόσμο), είτε το πρόσχημα της μεταφυσικής οντολογίας (κυρίως στον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα) είτε το άλλοθι της «επιστήμης» (στη σύγχρονη εποχή).

    Σε κάθε ιστορική περίοδο οι οπαδοί ολοκληρωτικών αντιλήψεων επικαλούνταν είτε την «ανώτερη φιλοσοφική σκέψη» (την εξουσία των φιλοσόφων) είτε το «εξ αποκαλύψεως θεϊκό θέλημα» (την εξουσία του Ιερατείου) είτε την «ακλόνητη επιστημονική αλήθεια» (την εξουσία της «πρωτοπορίας» - πολιτικής ή τεχνοκρατικής) για να επιβάλουν τη θέλησή τους. Και να υποτάξουν τη θέληση -και την ψυχή- των οργανωμένων κοινωνιών…

    Μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών κοινωνιών, υπήρξαν νέες ολοκληρωτικές θεωρίες «επιστημονικής τελεολογίας» του κόσμου:

    Οι οπαδοί της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» επαγγέλλονται και ευαγγελίζονται τη «νομοτελειακή κατάλυση» των εθνικών κοινωνιών (όπως οι σοσιαλιστές προκάτοχοί τους ευαγγελίζονταν τη «νομοτελειακή κατάλυση» της ελεύθερης αγοράς) και την επικράτηση μιας «παγκόσμιας δημοκρατίας» (όπως οι προκάτοχοί τους ευαγγελίζονταν την «αναπόδραστη επικράτηση» μιας παγκόσμιας κομμουνιστικής κοινωνίας). Και για να το επιτύχουν δεν διστάζουν να συγκρουστούν με τις τοπικές κοινωνίες…

    Κι αυτή ακριβώς η σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών ιδεαλισμών: Συγκρούονται μαζί τους, όχι για να τους επιβάλουν το κοινό καλό, αλλά για να τις υποτάξουν στις δικές τους ιδεοληπτικές εμμονές.

    Το βλέπουμε σήμερα με πολλαπλούς τρόπους να εκδηλώνεται γύρω μας.

    - Πότε οι «περιβαλλοντολόγοι», αποφασίζουν -χωρίς να ρωτήσουν κανένα- να «αποκαταστήσουν» την ισορροπία του οικοσυστήματος σε διάφορες απομονωμένες περιοχές της χώρας. Και πετάνε οχιές στην Άνδρο (κόντρα στη θέληση των κατοίκων) ή εγκαθιστούν αρκούδες στο βορειοδυτική Ελλάδα (προκαλώντας απόγνωση στους τοπικούς πληθυσμούς, γιατί καταστρέφουν καλλιέργειες και επιτίθενται σε ανυποψίαστους ανθρώπους, χώρια που προκαλούν σοβαρά ατυχήματα σε περιφερειακούς δρόμους), ενώ αλλού προσπαθούν να εγκαταστήσουν κοπάδια λύκων!

    Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με την αποκατάσταση του οικοσυστήματος. Γιατί ο άνθρωπος είναι μέρος του οικοσυστήματος και η εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας αλλάζει αναπόφευκτα και τις ισορροπίες στη φύση. Δεν μπορεί να απαιτούμε να υπάρχουν τα ίδια ζωικά είδη και με τις ίδιες μεταξύ τους αναλογίες και σχέσεις (στην τροφική αλυσίδα) σήμερα, με αυτές που υπήρχαν πριν από εκατό, διακόσια ή τρεις χιλιάδες χρόνια…

    Τι θα πει «αποκατάσταση» της οικολογικής ισορροπίας. Αποκατάσταση σε σχέση με πότε;

    Πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια στην Αττική υπήρχαν λιοντάρια και ύαινες. Πρέπει, άραγε, να τα επαναφέρουμε;

    Πριν μερικές δεκαετίες το αστικό συγκρότημα των Αθηνών έφτανε ως το «τέρμα Αμπελοκήπων» κι από κει άρχιζαν κήποι με οπωροφόρα δένδρα κι αμπέλια. Στην πανίδα της περιοχής αφθονούσαν τα φίδια. Θα 'πρεπε, τάχα, να φέρουμε σήμερα και να εγκαταστήσουμε φίδια στους Αμπελοκήπους ή στο Νέο Ψυχικό ή στο Μαρούσι ή στην Κηφισιά;

    Αυτό ασφαλώς ούτε που το διανοούνται οι «οικολόγοι» (διότι οι ίδιοι κατοικούν εκεί γύρω). Το κάνουν όμως στην Άνδρο και σε άλλα κυκλαδονήσια! Χώρια που προσπαθούν να φέρουν… λύκους στη Μυτιλήνη. Προκαλώντας την οργή των Μυτιληνιών…

    Πάλι καλά που δεν θυμήθηκαν τα θαλάσσια τέρατα της ελληνικής μυθολογίας και δεν σκέφτηκαν -ακόμα- να αμολήσουν λευκούς καρχαρίες στις θάλασσές μας!
    (.................)
    Από πού αντλούν όλο αυτό το θράσος;

    Από τη βεβαιότητα ότι οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα τι «αναπόφευκτα» θα γίνει και τι «αδιαμφισβήτητα» πρέπει να γίνει. Άρα, ως «προφήτες» μιας «νέας εποχής», οφείλουν να συγκρουστούν με όποιους αντιστέκονται στην «αναπόδραστη εξέλιξη».

    Νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη επιστημονική γνώση (αγνοώντας, προφανώς, ότι η επιστημονική γνώση δεν είναι ποτέ απόλυτη). Και πιστεύουν ότι οφείλουν να γίνουν κήρυκες της «μοναδικής αλήθειας», επιβάλλοντας σε όλους τους υπόλοιπους το δικό τους «μονόδρομο σκέψης».


    Αλλά όταν στα μυαλά των ανθρώπων κυριαρχεί η «νομοτέλεια» -το αναπόφευκτο «τέλος» και το χωρίς εναλλακτικές επιλογές «πρέπει»- τότε ο ολοκληρωτισμός γίνεται αληθινή απειλή για την κοινωνία.

    Τα πρόβλημα, ασφαλώς, δεν είναι μόνο οι ακρότητες τέτοιων ομάδων, που μοιάζουν γραφικές. Το πρόβλημα είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «γραφικότητες» σε διεθνή κλίμακα: όσοι τις χρηματοδοτούν και τις καθοδηγούν, όσοι προβάλλουν εγκωμιαστικά τη δράση τους και εξιδανικεύουν τα κίνητρά τους:
    Αυτοί δεν είναι γραφικοί.

    Είναι επικίνδυνοι!

    Κι απέναντι τους δεν συγχωρείται η παραμικρή ολιγωρία.

    Ούτε δικαιολογείται η παραμικρή επιείκεια…

    Ν. Ζ.

    • δημης avatar
     δημης @ φωνη 16/10/2011 19:54:13

     "(αγνοώντας, προφανώς, ότι η επιστημονική γνώση δεν είναι ποτέ απόλυτη)"
     ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ....
     ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ...ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ..(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ,ΛΕΝΕ ,ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑ ΣΕΙΣ ΟΙ....ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ Ω ΕΙΔΙΚΟΙ;;;;)
     ΑΡΑ ,ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΝ , ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ...
     ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.....
     ΞΕΧΝΟΥΝ ,ΣΚΟΠΙΜΑ ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ,ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ,ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΠΟΥΡΔΑ...
     Β. ΜΠΟΥΚΟΦΣΚΙ(ΡΩΣΟΣ ΜΑΘ/ΚΟΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΩΝ): "...ΣΙΓΟΥΡΑ Ο...ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ...ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;;; -ΣΤΑ 1500 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ,ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΝΣΤΑΝΤΙΣΜΟ.."

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/10/2011 17:34:49

  Από τους προωθητές της Ανρωπογενούς Κλιματολογικής Αλλαγής. ΔΕΝ υπάρχει ένας νόμος να απαγορεύει την κατα συρροή ψευδολογία;

  αν έπιανε το βουντού που κάνω για το Σκάϊ (και όλο το πράσινο σκυλολόϊ) θα έιχαν ΟΛΟΙ τώρα, λέπρα πανούκλα, σύφιλη, αιμοροϊδες και κολικό του νεφρού. Προφανώς δεν πιάνει, ακόμα, το βουντού. Θα πιάσει όταν δεν έχουμε να πληρώνουμε λογαριασμούς όμως, και τότε, θα τους ανταμώσουμε στην στράτα των Μουσούρων κοντά στην Σπίνα και το Αποπηγάδι...

  • manos avatar
   manos @ archaeopteryx 15/10/2011 17:58:45

   Ηδη έχουν αρχίσει να αναφέρουν για τον πληθυσμό που θα αγγίξει τα 7 δισ.
   Ο καλύτερος εκπρόσωπος της συμμορίας αυτής, είναι κάποιος Dr Eric Pianka.
   Το 2006 σε ένα ιατρικό συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Τέξας,

   • manos avatar
    manos @ manos 15/10/2011 18:02:52

    Ουπς, πατάτα έκανα...

    Συνεχίζω.
    Είπε λοιπόν ότι η γη δεν μπορεί να αντέξει τόσο κόσμο, και ότι θα ήταν καλό να εξαφανισθεί το 90% του πληθυσμού. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με κάποιο αερομεταφερόμενο υιό τύπου έμπολα.
    Για τους υπόλοιπους σκατάδες τα ξέρετε, Μπιλ Γκέιτς, Τέρνερ του CNN, η Οπρα Γουίνφρει, και φυσικά ο Αλ Γκορ ο προστάτης της μάνας γης, των πάντα, και των πράσινων βρυκολάκων.

  • lampros avatar
   lampros @ archaeopteryx 16/10/2011 04:02:56

   Από τους προωθητές της Ανρωπογενούς Κλιματολογικής Αλλαγής. ΔΕΝ υπάρχει ένας νόμος να απαγορεύει την κατα συρροή ψευδολογία;

   Όχι, εδώ δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την αντιεπιστημονική μπουρδολογία και την αναπαραγωγή απόψεων που ταιριάζουν σε βλαχαδερά ρεπουμπλικάνους από το Άρκανσο, περί ανυπαρξίας ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής...

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/10/2011 18:23:57

  Στο Βέλγιο βγάζεις σκουπίδια συγκεκριμένες μέρες σε συγκεκριμένες σακούλες, άλλες για ανακύκλωση (υποχρεωτικά) κλπ. Μερικά σωστά είναι, αλλά να κοιμάσαι με το άγχος αν ετοίμασες την πράσινη σακούλα για το πρωί κ να πετάγεσαι Παναγία μου είναι Πέμπτη!, είναι ολίγον psycho

 5. Orestios avatar
  Orestios 15/10/2011 23:17:01

  Οι γνωστές Μαλθουσιανές διδαχές, Μάνο.
  Από τον 19ο αιώνα τα ίδια λένε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.