#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2010 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κυβέρνηση» ειδικών της παγκοσμιοποίησηςΣε προηγούμενο άρθρο γράψαμε για την Σύνθεση της  Επιτροπής που δημιουργήθηκε για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης (http://www.antinews.gr/?p=33249).

Σε αυτό το σημείο πρέπει να παρατηρήσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, η κίνηση αυτή προσθέτει ουσιαστικά ένα ακόμη «Οβάλ Γραφείο» που απαρτίζεται από «Ειδικούς» (Specialized), έπειτα από εκείνο που έχουμε ήδη αποκαλύψει (http://www.antinews.gr/?p=31339).

Και τα δύο βρίσκονται υπό την εποπτεία του κ. Χάρη Παμπούκη.

Με λίγα λόγια το μικρό και ευέλικτο σχήμα πάει περίπατο, μιας και έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από «μικρά υπουργικά γραφεία» με παράλληλες και συγκρουόμενες αρμοδιότητες.

Το κυβερνητικό σχήμα πλέον αποτελείται από …ειδικούς…και η γενική έλλειψη συντονισμού είναι από τις πρώτες μέρες εμφανής.

Δεύτερον, το μοντέλο της διακυβέρνησης (και αυτό) στηρίζεται στην εξωτερική βοήθεια. Και αν το πολιτικό προσωπικό του εκσυγχρονισμού (Σύστημα Σημίτη-Παπαντωνίου) έχει ήδη στελεχώσει κομβικές θέσεις στη κρατική μηχανή, η βοήθεια από τα έξω κρίνεται από πολλούς ως επικίνδυνη.

Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες δεν θα πατήσουν για πρώτη φορά το πόδι τους στη Ελλάδα.

Υπέρμαχοι του Τρίτου Δρόμου, θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, μεταμοντέρνοι διανοητές «σύγχρονων» ιδεολογημάτων.

Ο  Kevin Featherstone, έχει γράψει μια σειρά από βιβλία, για να προπαγανδίσει το έργο του Κ. Σημίτη (βλ. Πολιτική στην Ελλάδα. Η πρόκληση του εκσυγχρονισμού), ενώ ο Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού του T. Blair, είναι ο θεωρητικός πρωτεργάτης της ιδεολογικής παραμόρφωσης των Εργατικών, μέσα από τα αδιέξοδα του Τρίτου Δρόμου. Επιπλέον υπερασπίζεται με κάθε μέσο την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ζητήματα παραβιάσεων μειονοτήτων (βλ. Κόσσοβο).

Ο Roger Wilkins, είναι επίσης ο άνθρωπος που έχει αδυναμία στο πορτοκαλί παπιόν και στις «πορτοκαλί» επαναστάσεις. Είναι από τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν προκειμένου να επιβληθεί η ανεξαρτησία του Κοσσόβου.

Ο Leif Pagrotsky, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, στη Σουηδία, αντιμετωπίζει ήδη τη Τουρκία ως ένα κράτος- μέλος της Ένωσης, και δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην περιοχή των Βαλκανίων

Όλοι ανεξαιρέτως έχουν λάβει μέρος στα περίφημα «Συμπόσια της Σύμης» που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, και έχουν «διαφημίσει» μέσα από τα άρθρα τους τις ικανότητες του Γ. Παπανδρέου.

Δικαίως λοιπόν πήραν θέση στη νέα Επιτροπή Σοφών.

(ο κ. Παπανδρέου σήμερα στην Ινδία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 04/02/2010 15:01:30

  Γιατί αισθάνομαι κουρασμένος....  Για αρκετά χρόνια προσπαθούσα να βρω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος και κατηγορούσα την έλλειψη ύπνου. Τώρα όμως ξέρω τον πραγματικό λόγο ... Είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω υπερβολικά!

  Ο πληθυσμός αυτής της χώρας είναι 11.000.000. Τα 5.100.000 είναι συνταξιούχοι και βρέφη ... Μας μένουν λοιπόν 5.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

  Από αυτούς τα 3.000..000 είναι σε σχολεία (Δημοτικό μέχρι Μεταπτυχιακά) άρα μένουν 2.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

  Από αυτούς, 800,000 είναι στο στρατό (αξιωματικοί και φαντάροι) και μας μένουν 2.100.000 να κάνουν τη δουλειά.

  Βγάλε έξω και 1.500..000 δημοσίους υπαλλήλους (που τα ξύνουν) άρα μένουν 600.000 να κάνουν τη δουλειά.

  Αν σκεφτείς ότι κάθε χρονική στιγμή, στα νοσοκομεία υπάρχουν 188,000, μας μένουν 412.000 για να κάνουν τη δουλειά.

  Επίσης υπάρχουν 358.998 στις φυλακές. Μας μένουν 53.002 για να κάνουν τη δουλειά.

  Αν σκεφτείς ότι οι άνεργοι είναι 53,000 πολύ εύκολα καταλαβαίνεις ότι μένουν μόνο 2 για να κάνουν τη δουλειά.

  Εσύ κι εγώ!
  ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ !!!!!

  Κι' εγώ ο μ@λ@κ@ς δουλεύω !!!!!!!!!!!!!

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ ataktos 04/02/2010 15:08:12

   Ωραίος !!

   Την καλησπέρα μου αγαπητέ άτακτε.

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ ataktos 04/02/2010 15:13:48

   Αν ειχαμε 800.000 στραύτεμα θα είμασταν υπερδύναμη.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ ataktos 04/02/2010 15:23:47

   Δύο ήδη επιπλέον αναγνώστες καθήμενους μετράει το κοντέρ, άτακτε! Μείωνε σιγά - σιγά τους ανέργους!

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/02/2010 15:16:37

  Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, με αλλαγές επί του αρχικού σχεδίου, το νομοσχέδιο για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες.

  Το προσχέδιο νόμου «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» παρουσιάζει στις 16.00 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

  Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τα σχέδια της κυβέρνησης.

  Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση καθιερώνουν το χαλαρότερο κατώφλι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας πρέπει να γίνουν αυστηρότερες και να εφαρμοσθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία».

  Για την απόκτηση ιθαγένειας, παραμένουν προϋπόθεση τα πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής για τα παιδιά νομίμων μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

  Αν έχουν γεννηθεί αλλού, απαραίτητα είναι τα τρία χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο για όσους είναι άνω των 18 ετών ή έξι χρόνια φοίτησης στο σχολείο αν είναι ανήλικοι. Η ΝΔ ζητεί το όριο να είναι τα εννέα χρόνια φοίτησης.

  Επίσης, δικαίωμα ψήφου δίνεται στους νόμιμους μετανάστατες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ΝΔ ζητά να ισχύσει από τις μεθεπόμενες.

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4558952

  Μια χαρά τα καταφέρατε Ψυχραιμία. Από εδώ, από εκεί, τουμπάρατε τελικά τη ΝΔ να φαίνεται ότι δήθεν διαφωνεί μόνον στα επιμέρους.

  Πώς το ήξερες εσύ όμως βρε μπαγασάκο;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 04/02/2010 18:54:23

   Εγω τι σου εκανα; εγω αποφασιζω ; η δικη μου αποψη ειναι εκφρασμενη εδω και καιρο.Οι συγκατοικοι εχουν συνεννοηθει,ο ενας να εχει την κυβερνηση και ο αλλος τη ΝΔ.

 3. donaE avatar
  donaE 04/02/2010 15:30:24

  Επρεπε να διαλεξουμε οικογενειοκρατια η ξενοκρατια.Δεν εχει τιποτα αλλο το μενου;

  • monntag avatar
   monntag @ donaE 04/02/2010 15:45:11

   αυτοχειρία

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ donaE 04/02/2010 15:57:07

   ναι μετανάστευση των γηγενών Ιθαγενών και ας μείνουν τα τζάκια με τα κομματικά στελέχη και τους λαθρομετανάστες.
   Οταν αυτοεκκαθαριστούν επιστρέφουμε.

   ΥΓ

   και πριν αρχίσουν να γκρινιάζουν οι πολιτισμοί φίλοι μας, μπορούν να μου αναφέρουν μια χώρα που παρέχει Ιθαγένεια με τέτοιες προϋποθέσεις;
   Μία Ευρωπαϊκή χώρα.... και μην βιαστεί ο ΓΑΠ να μου πει η Δανία...

 4. tony avatar
  tony 04/02/2010 15:46:21

  Πολυ ωραιο.
  Μπράβο ατακτε.
  Τα είπες όλα.

 5. AntiPASOK avatar
  AntiPASOK 04/02/2010 17:44:13

  Έχω την εντύπωση ότι στο επιτελείο του ΓΑΠ υπάρχουν και ειδικοί της Πακιστανοποίησης. Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση.

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 04/02/2010 18:17:48

  Είχαμε ήδη "υποδεχτεί" την νέα κυβέρνηση της Ξενοκρατίας από τα μέσα του Οκτώμβρη ( 2009 ) με δύο εκτεταμένες παρεμβάσεις :

  ¨ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ¨ Mini-Gallery Of Greek- Socialist Fighters…¨SOCIALISM a la carte¨ - OF GEORGE PAPANDREOU (junior)"


  Με τις παρακάτω υποκατηγορίες :

  -Χάρης Παμπούκης Η ¨FRIEDRICH ENGELS¨

  -Γλυκερία Σιούτη Η ¨ROSA LUXEMBURG¨

  -ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ Η ¨ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ¨

  Στο : Στο :http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1091335


  -ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ Η΄¨ΚΛΑΡΑ ΤΣΕΤΚΙΝ¨…ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ – ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ¨ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ¨ - ΦΟΥΤΖΙΜΟΡΙ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ …

  Στο : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1091335

  -ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ !

  Στο : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1093476ίχα

  Με αφορμή την δήλωση στον ,"Guardian" ,του θιασώτη της "πρώτης του πατρίδας" ,του θιασώτη του "Πρώτου Κράτους των "Αυτοδημιούργητων" Μεταναστών" ,"Είμαι Έλληνας της Ελλάδας αλλά και της Διασποράς" και ότι θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του "αυτοδημιούργητους" της Διασποράς , είχα διατυπώσει και το παρακάτω ερώτημα στον κ. G.A.P. , πρωθυπουργό και θεμελιωτή της "Νέας Καλλικράτειας -Περιφερειακής-Ομοσπονδιακής και Πολυπολιτισμικής μας Πατρίδας " , "Νταντόν" έθεσε το παρακάτω ερώτημα "Προς Πατροκτόνους" :

  " Georg , επειδή αγαπάς και θαυμάζεις τόσο πολύ τους μετανάστες , ιδιαίτερα την ελληνική , ¨αυτοδημιούργητη ¨ , ¨διασπορά¨ γιατί δεν κατάφερες να βρεις και να μας καλέσεις , όπως έκανε ο αείμνηστος πατέρα σου το 1982 ( ¨πατέρα τον βλέπεις από κει πάνω¨ ;;; ) τον επίσης ομογενή ¨James Petras¨ ο οποίος τότε ανέλαβε να κάνει διαλέξεις στην Ελλάδα για τις ¨θεωρίες μετάβασης στον σοσιαλισμό¨ , με παράδειγμα αυτό της Χιλής του αείμνηστου Αλλιέντε , όπως για τη θεωρία της ¨μεικτής οικονομίας¨ ( σταδιακή ¨κοινωνικοποίηση¨ με κρατικές – δημοτικές επιχειρήσεις¨ , ¨συνοικιακά συμβούλια , ¨δημοκρατικός προγραμματισμός-σύνταξη του ¨πενταετούς σχεδίου¨ οικονομικής ανάπτυξης μετά προτάσεις ¨λαϊκών συνελεύσεων¨ σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας , το τελευταίο λειτουργούσε αναπηρικά μέχρι το 1989 ).

  Κοίτα ¨Georg¨ με τι ¨αντί-σοσιαλιστικά¨ θέματα ασχολείται ακόμα ο ¨ομογενής μας¨ ,τι γράφει ιδιαίτερα ένας Ομογενής Ελληνοαμερικάνος για την "μετανάστευση" σαν εργαλείο του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού που υπηρετείς , και μην τρομάξεις:

  "Διεθνής Μετανάστευση και Αυτοκρατορική Συσώρευση"

  http://www.ardin.gr/node/2654

  Επίσης όλη η αρθρογραφία του Τζέημς Πέτρας για την Νέα Καπιταλιστική Ταξη που υπηρετείς με τόσο φανατισμό :
  James Petras website
  http://lahaine.org/petras/

  Το 1965 όλη η Ελλάδα συγκλονιζότανε με το σύνθημα " ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΠΑΡ΄ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ " ! -ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ " ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ " ! κάτι διαισθάνεται σήμερα η Νέα Τάξη στην Ελλάδα γι΄αυτό και θέλει να επαναλάβει την " Δίκη των 6΄" . Οι προδότες στο Γουδί πρέπει να ξεχαστεί , διότι όλοι οι Γκάουλάϊτερ δεν παραδέχονται την έννοια της εσχάτης προδοσίας σε ένα λαό , σε μια χώρα. Ακόμα και ο Τσολάκογλου και ο Ράλλης ήταν "ατυχής προσωπικότητες" που ήθελαν να περιορίσουν τα "δεινά για τον ελληνικό λαό¨μέσα σε μία " δύσκολη ιστορική συγκυρία" . Όμως πάντα οι προδότες , ακόμα και με τις "καλλίτερες προθεσεις" θα καταλήγουν στο ΓΟΥΔΙ , ακόμα και εαν αλλάξετε τα βιβλία και την ιστορία.

  Για τους άλλους Γκάουλάϊτερ της κυβέρνησης G.A.P. αξίζει να διαβάσουμε την παρακάτω δημοσίευση :

  http://olympia.gr/2010/02/04/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%be%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b1%cf%80/

 7. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 04/02/2010 18:47:25

  Πρέπει να "κρατήσουμε" και μια θέση κενή στην κυβέρνηση για τον εκπρόσωπο της Ε.Ε.
  Είμαστε για γέλια η για κλάματα, ελεικρινά δεν ξέρω...
  Και μέσα σε όλα αυτά :
  "H Ελλάδα πάει "Bollywood"...
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/h-bollywood.html

  • exomatiakaivlepo avatar
   exomatiakaivlepo @ exomatiakaivlepo 04/02/2010 18:48:44

   * Ειλικρινά

 8. μαρικα avatar
  μαρικα 04/02/2010 23:48:53

  πεταναι εξω τους δικους μας αριστους και φερνουν μεσα ανθρωπους αμφηβωλου αξιας.Ο Γιωργακης θωλωνει τα νερα για να μην προλαβαινει κανεις να δυαμαρτηριθει.Παντος κατι ακουσα οτι ετοιμαζεται ο Ελληνισμος να βγη στους δρομους ,ειναι αληθεια αυτο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.