15/09/2008 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση: για όλα φταίει το …ΠΑΣΟΚ

 Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε σήμερα ότι ανακαλούνται οι υπουργικές αποφάσεις Φωτιάδη και Δρυ με τις οποίες είχε γίνει δεκτό ότι η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου. Όπως μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ «με βάση αυτές τις αποφάσεις, αλλά και άλλη μία απόφαση του υφυπουργού κ. Π. Δούκα είχε ανοίξει ο δρόμος για ανταλλαγή της Βιστωνίδας με το Ολυμπιακό Χωριό και άλλα ακίνητα του Δημοσίου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς που όπως προαναγγείλαμε ζητά με συμπληρωματική του παραγγελία τη δέσμευση των ακινήτων που περιήλθαν στη Μονή Βατοπεδίου και των χρημάτων, τα οποία εισέπραξε η ίδια Μονή από την πώληση ακινήτων, που περιήλθαν σε αυτήν από την ανταλλαγή, μεταξύ των οποίων και ολυμπιακό ακίνητο.

Όπως ανακοινώθηκε, παράλληλα, με τη νέα παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβιβάζει: «Αντίγραφα πιστοποιητικών του υποθηκοφυλακείου Ξάνθης από τα οποία προκύπτει ότι στις 19/11/2002 μεταγράφηκε η υπ΄ αρθμ. 1064538/5928/Α0010/2002 απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομικών Απ. Φωτιάδη με την οποία αναγνωριζόταν η κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου επί εκτάσεως 25.000 παραλίμνιων εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα, συνεπεία της οποίας μεταγραφής περιήλθε έκτοτε, ήτοι από 19/11/2002, στη Μονή Βατοπεδίου η κυριότητα της εκτάσεως αυτής»

Και καλά, οι ενέργειες της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζονται - για τον επιπλέον λόγο ότι άμα το κάνουμε με ορισμένες θα βουτήξουμε από το μπαλκόνι. Αλλά στην κυβέρνηση δεν έχουν πραγματικά το Θεό τους. Σε ποιους πάνε να τα πουλήσουν αυτά, οι επίκληροι και διάδοχοι του «συστήματος ΠΑΣΟΚ; Ακόμα να καταλάβουν εκεί στο Μαξίμου ότι λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε; Και πολύ σιωπή;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 15/09/2008 16:54:06

  Και το βιολί βιολάκη για τα «παιδία μας»

 2. george avatar
  george 15/09/2008 16:55:07

  Κάθε μέρα δοξολογώ αυτή την κυβέρνηση που μας έσωσε στο παρα πέντε απ' το ΠΑΣΟΚ και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που επιχείρησε. Παιδιά προχωρήστε, είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σας...

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/09/2008 17:11:03

  - Πως ξέρεις ότι η ζωή σου είναι χάλια;

  - Όταν μια νυμφομανής σου λέει «ας μείνουμε φίλοι καλύτερα»

  καπως ετσι.....

  ΠΠ

 4. nas avatar
  nas 15/09/2008 17:11:45

  Κάποιος εδώ παρακάτω σε άλλο σχόλιο είπε πως θα περάσουν 10 χρόνια για να ξεχαστούν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ... οπότε αυτή είναι η αντίληψη και η γραμμή όλης της νεοδεξιάς καμαρίλας (και των ψευτοαριστερών συνοδοιπόρων της) που εκφράζεται απο την αγαστή συνεργασία της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ με την ΑΥΡΙΑΝΗ: για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ! φταίει για τους καλόγερους, φταίει για τις νεομίζες προς τους πρώην πτωχούς της νέας διακυβέρνησης, φταίει που οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ της Ν.Δ. βρήκαν γκόμενα μετά τον Μάρτη του 2004, φταίει για τις βίλες του ψευτοΘόδωρου, για τα κότερα του Σπηλιωτόπουλου και του γέρου και του Αρη, τις γερές συμβολαιογραφικές αναλήψεις της Βουλγαρακαινας και της Βαληνακαινας...φταίει το ΠΑΣΟΚ που κάποια νηπιαγωγός έγινε γιατρός-χειρούργος, φταίει το ΠΑΣΟΚ που ο Μπόμπολας ξαναπήρε τα φιλέτα στα δημόσια έργα, φταίει το ΠΑΣΟΚ που τα πλαστα τιμολόγια των χθεσινών αυριανιστών χάθηκαν στους αυριανούς υποστηριχτές του μικροΚαραμανλισμού! ναι φταίει το ΠΑΣΟΚ που έχασε τις εκλογές και ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ τις δουλειές που έκαναν τόσα χρόνια οι δεξιοί πεθεροί, συμπέθεροι, ξάδερφοι και κουμπάροι με το σκοτεινό κράτος της δεξιάς του Κυρίου... και οι ίδιοι δήλωναν πως έκαναν δουλειές και μεσιτείες... θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η συνήθεια δεν την αφήνει αδέρφια... γιαυτό και η νέα διακυβέρνηση ξεβρακώθηκε τόσο γρήγορα όσο και να σας ενοχλεί...αλλά γιατί δεν βλέπω τώρα τελευταία να μιλάτε για το πρωτοφανές πείραμα του Τσίπρα; αν δεν γουστάρετε Γιώργο -αφού ο Κώστας σας κορόϊδεψε- ψηφίστε Τσίπρα... χμμμμ, μήπως είστε κρυπτοδιαπλεκόμενοι και πάντα με το γκουβέρνο; και δεν το... ξέρετε;

 5. nas avatar
  nas 15/09/2008 17:43:21

  Να κι ο Ψυχάρης... που θέλει να δώσει γραμμή στο ΠΑΣΟΚ γράφοντας: Ηδη η ΝΔ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση από της ιδρύσεώς της. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν κατάρρευση. Το ζήτημα όμως δεν είναι τα προφανή σκάνδαλα. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει το ΠαΣοΚ. Αν αντιγράψει την πολιτική της ΝΔ το 1988-1989 και της περιόδου μετά το 2000 ως τις εκλογές του 2004, ασφαλώς μπορεί να βυθίσει τον αντίπαλο, τη ΝΔ. Η σκανδαλολογία είναι ίσως πολιτικά χρήσιμη, φέρνει ψήφους - προσωρινά - αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι απαραίτητο να αποκαλυφθούν πλήρως τα σκάνδαλα, αλλά ας μη χάνομε τον στόχο. Τώρα που το ΠαΣοΚ φαίνεται να επιστρέφει στο παιγνίδι και οι δημοσκοπήσεις ανοίγουν νέους ορίζοντες, τώρα ακριβώς το ΠαΣοΚ πρέπει να δείξει ότι είναι ώριμο και ικανό να αναλάβει συντόμως τη διακυβέρνηση της χώρας".
  Δηλαδή... το ΠΑΣΟΚ φταίει που όλος ο κόσμος συζητά για τα σκάνδαλα...

 6. george avatar
  george 15/09/2008 17:51:57

  Χαρά στο κουράγιο σου να διαβάζεις τον Ψυχάρη...

 7. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 15/09/2008 18:11:11

  ο Φοροσκούφης έχασε την μπάλα....δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση αρκεί να πει ..αλλάζω τα φορολογικά νομοσχέδια του βλάκα.

 8. Jim avatar
  Jim 15/09/2008 18:20:41

  Ο Δρυς και ο Φωτιάδης είναι μωρές παρθένες.
  Δεν έχουν ιδέα για την κυριότητα των παραλίμνιων εκτάσεων της Βιστονίδας;;;;
  Δεν παραχώρησαν αυτοί τις εκτάσεις πέριξ της λίμνης Βιστονίδας;;;
  Η αλήθεια είναι ότι η εκχώρηση των εκτάσεων στην Μονή Βατοπεδίου έγινε από τους υφυπουργούς το ΠΑΣΟΚ.
  Στη συνέχεια οι εκτάσεις της λίμνης Βιστονίδας παραχωρήθηκαν στους γεωργούς που στην ουσία είχαν την χρησικτησία (τα καλλιεργούσαν επί χρόνια).

  Η ανταλλαγή των εκτάσεων πέριξ της λίμνης με αστικά ακίνητα έγινε από τους υπουργούς και υφυπουργούς της Ν.Δ..

  Απλά είναι τα πράγματα.
  Τα όσα γράφονται και λέγονται από τους φανατικούς ένθεν κακείθεν είναι ΑΣΤΕΙΑ και ΓΕΛΟΙΑ.
  Όσοι δε υπερσπίζονται τους μεν ή τους δε είναι ΑΣΤΕΙΟΙ και ΓΕΛΟΙΟΙ.

 9. Xase avatar
  Xase 15/09/2008 18:32:32

  Φιλε νας

  Ισως θα μπορουσες να μου πεις την αυριανη και τον Κουρη ποιος τον εκανε αυτο που ειναι;;

  Ξεχνας πως την ελεγαν Κουριαδα παλιοτερα;;2

  Σιγουρα τωρα που ο Κουρης αλλαξε στρατοπεδο ειναι κακος για τους πασοκους. Ο Κουρης παντα ο ιδιος ηταν. Και αν αυριο βγει παλι το ΠΑΣΟΚ εκει θα ξαναγυρισει, μην τον βριζεις λοιπον. Την δουλεια του κανει.

  Το ΠΑΣΟΚ σαν σοσιαλιστικο κομμα εκανε πελωρια λαθη και παρεδωσε την εξουσια στην ΝΔ. Αν δεν εκανε αυτα τα λαθη και κυβερνουσε σωστα και συνετα και σοσιαλιστικα οπως επρεπε δεν θα ειχαμε στον ζβερκο μας αυτους τους κλεπταποδοχους και τους μιζαδορους.
  Αλλα και στο ΠΑΣΟΚ ειχαμε τους Ακηδες, τους Νεονακηδες, τους Γιαννους, τους Μαντεληδες, και πολλους αλλους που δεν τους ξερουμε ακομα αλλα καποτε θα τους μαθουμε.

  Τιποτα δεν ειναι κρυπτο κατω απο τον ηλιο

 10. Χωριάτης avatar
  Χωριάτης 15/09/2008 18:47:36

  Ο Ευθυμίου γλείφει τον Εφρέμ
  Ελευθεροτυπία, 15-9-2008
  Τον Οκτώβριο του 2004, οι διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου είχαν ήδη δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς αρμόδιοι υπουργοί, οι Γ. Δρυς και Απ. Φωτιάδης, είχαν αποδεχθεί εισηγήσεις γνωμοδοτικών οργάνων που παραχωρούσαν λίμνη και παραλίμνιες εκτάσεις στη Βιστονίδα. Μπορεί στη συνέχεια να ζήτησαν επανεξέταση των δεδομένων, αλλά είχε ήδη υπογραφεί πρακτικό παράδοσης συγκεκριμένων εκτάσεων από το 2003. Τοπικοί παράγοντες της Θράκης είχαν προσφύγει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και είχαν ενημερώσει γραπτώς τόσο για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Βιστονίδα όσο και για τα κενά στη διεκδίκηση από τους μοναχούς. Και πάλι όμως, όλα αυτά έμοιαζαν πολύ μακρινά στην αίθουσα του συνεδρίου όταν πήρε τον λόγο ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου:

  «Οπως είπε ο γέροντας Εφραίμ, είμαστε σε μια εποχή που διαπιστώνουμε παγκόσμια την αίσθηση ενός κενού των κοινωνιών μας, που είναι κενό της ύπαρξής μας. Εμείς οι Ελληνες σε αυτό το κενό έχουμε απαντήσει. Εχουμε τη ρωμαλέα ιστορική μας πορεία. [...] Στο Αγιον Ορος εδώ και χίλια χρόνια έχουμε το σταθερό σημείο αναφοράς της Ορθοδοξίας αλλά και των εκάστοτε μορφωμάτων της ελληνικής πολιτείας, καθώς το Ορος αυτοπροσδιόριζε από τη βυζαντινή περίοδο τον εαυτό του ως τον πνευματικό στρατό του αυτοκράτορα... Είναι ευθύνη της πολιτείας να συνδράμει το Ορος στο σύνολό του με την έκφρασή του ως ιερά κοινότητα στην πνευματικότητα του έργου του. Γι' αυτό και νιώθω και μέρισμα προσωπικής περηφάνιας που αυτά τα δέκα χρόνια εφαρμόσαμε το σωστικό πρόγραμμα ώστε οι αγιορείτες να είναι απερίσπαστοι στο πνευματικό τους έργο».

  Για να καταλήξει προφητικά: «Είμαι βέβαιος, κύριε υπουργέ Επικρατείας, ότι η κυβέρνησή σας θα συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση και μεθοδικότητα την ενίσχυση του έργου των αγιορειτών μας»!!!

 11. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 15/09/2008 18:57:37

  ola edo grafonte apantisi factorx se sas tha dosoun pote ? Blepe Tatoulis,GAP ....Ntora, Ευθυμίου ,KLP seits ehoun gramatis ehoun ntreponte ?i opos lei i parimia ""esi tous ftinis ke avti lene pos brehi""

 12. Le canard avatar
  Le canard 15/09/2008 19:19:26

  Ο διοικητής του Αγίου Ορους, γαλάζιος, Δαλακούρας, που έπαιξε ρόλο στην πώληση του Ελεύθερου Τύπου σε εφοπλιστές (ο ίδιος μεσάζων-εφοπλιστής) και κατόπιν στη Γιάννα, ήξερε κάτι για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου;

  Ο κ.Δαλακούρας είναι ευαίσθητος και περί τα περιβαλλοντικά. Είναι στο ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, με πρόεδρο τον Βασίλη Κωνσταντακόπουλο που κτίζει μια τουριστική εγκατάσταση-τέρας στη Δυτική Μεσσηνία. Εναν τόπο περιβαλλοντικά ευαίσθητο, με προστευόμενες περιοχές. Προφανώς το έκτρωμα των 3000 κλινών που φτιάχνει, καθώς και η μετατροπή ολόκληρων λόφων σε γήπεδα γκόλφ, εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος της περιοχής (Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Ρωμανός, κ.λ.π.). Στο ΔΣ είναι επίσης οι: Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κούστας, γενικός γραμματέας η Μαρία Τσάκου, ειδ. γραμματέας ο Δημήτρης Λεμονίδης, ταμίας ο Νίκος Μπαφαλούκος, αν. ταμίας ο Μιχάλης Δαλακούρας και μέλη οι Γιώργος Γράτσος, Αδ. Μ. Λεμός, Πήτερ Γ. Λιβανός, Ειρήνη Σ. Νταϊφά, Νίκος Α. Παππαδάκης, Ιάκωβος Α. Περαντινός, Νίκος Α. Τσαβλίρης, Νίκος Γ. Φιστές και Γιάννης Χαλάς.

 13. thanos avatar
  thanos 15/09/2008 19:47:34

  @11.Xase
  September 15th, 2008 at 6:32 pm

  Kanenas apo aytoys den yparxei shmera sto PASOK.kai ayto einai to eyxaristo.

 14. thanos avatar
  thanos 15/09/2008 19:52:42

  @13.Χωριάτης
  September 15th, 2008 at 6:47 pm

  Χωριατη κατι μου μυριζει...μηπως πηρες το μπουλο σου απο το ΠΑΣΟΚ και τωρα μας τα γυριζεις? μεχρι προχθες ρε φιλε ησουν ο υπερμαχος για το ΠΑΣΟΚ και τωρα την κανεις γυριστη?χαχαχαχαχα

 15. Xase avatar
  Xase 15/09/2008 20:14:27

  Thanos

  Αν δεν με απατα η μνημη μου ο Γιαννος και ο Νεονακης ειχαν στοιχιστει πισω απο τον Μπεννυ ετσι δεν ειναι;
  Ποιος μου λεει αυριο μεθαυριο πως δε θα ειναι σε κυβερνητικα ποστα.
  Ειπα και για αλλους αφανεις, που δεν τους γνωριζουμε. Ας βασταμε μικρο καλαθι.

 16. nas avatar
  nas 15/09/2008 21:05:48

  Αγαπητέ Xase, αυτές οι φοβίες υπάρχουν σε όλα τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ, στους φίλους και στους ψηφοφόρους... δεν γίνεται όμως να βαδίζουμε με φοβίες απο τις άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος, όταν έχουμε μπροστά μας το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ παρόν της διακυβέρνησης των "αρματολών και των κλεφτών". άσε να λένε οι μπλε με πράσινους και κόκινους κόκους παπαγάλοι, για τον Γιωργάκη, το παιντι και άλλες τέτοιες συνήθεις απαξιωτικές αναφορές... ο Γιώργος αν μη τι άλλο ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ στους γνωστούς νταβατζήδες, τους ΝΙΚΗΣΕ πέρσι και φέτος ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ που δεν τους έκανε το χατήρι να παραιτηθεί. Ασφαλώς το στοίχημα για μια ΔΙΚΑΙΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ διαχείρηση της εξουσίας, δεν κερδήθηκε, κι ας βγάζουν τα γκάλοπ τα ποσοστά που βγάζουν χθες, σήμερα ή αύριο. Ο Γιώργος πρέπει να περάσει μπροστά στη συνείδηση του ΛΑΟΥ και όχι στις λίστες των ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΗΔΩΝ. Ασφαλώς διάφοροι ανώνυμοι που βρήκαν ευκαιρία να πηδήξουν, ή να γλύψουν κανα κοκαλάκι θα γράφουν για πρασινοτσολιάδες και άλλα τέτοια φαιδρά, λόγω θλίψεως... Οι διάφοροι Ακηδες, Γιάννοι και όλα αυτά τα φαιδρά απολειφάδια του Μπομπολιστάν και του Λαμπαρακισμού, ξωπετάχτηκαν απο τον Γιώργο, με ΤΕΡΑΣΤΙΟ προσωπικό κόστος. Όσοι κάνουν τους μάγκες, ας θυμηθούν τι έγραψαν οι εξαγορασμένες απο τον ψευτοΘόδωρο πένες εναντίον ενός προέδρου μεγάλου κόμματος, με στόχο να τον απαξιώσουν. τα υπόλοιπα είναι για να διασκεδάζουν τη θλίψη τους οι αριστερούληδες που συμπορεύτηκαν με τους Κένταυρους για να κονομήσουν...

 17. Χωριάτης avatar
  Χωριάτης 15/09/2008 21:17:15

  thanos,
  είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν γουστάρω τύπους σαν τον Ευθυμίου που γλείφουνε το παπαδαριό. Γκέγκε;

 18. Xase avatar
  Xase 15/09/2008 21:25:43

  Χωριατη

  Ο Ευθυμιου πριν μπει στο ΠΑΣΟΚ ηταν στο Βημα καλο στελεχος. Εκει που ο Ψηχαρης λυνει και δενει και ο οποιος Ψηχαρης ηταν (χωρις να διαθετει τα τυπικα προσοντα) διευθυντης του αγιου ορους. Δηλ. και της μονης βατοπεδιου. Λογικο δεν ειναι να γλειφει το παπαδαριο;; Αλλωστε πως νομιζεις πως μπηκε στο ΠΑΣΟΚ ο Ευθιμιου;; Ξεκαρφωτος ηταν;;

 19. potamiotis avatar
  potamiotis 15/09/2008 22:03:54

  ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΑΛΠΑΡΕΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΙΕΝ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ Π@Π@Ρ@ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ....

 20. thanos avatar
  thanos 15/09/2008 22:46:20

  @10.Jim
  September 15th, 2008 at 6:20 pm

  Rwthse ton eayto soy, GIATI h ypotheshs htan sta Dikasthria? ean kai efoson den yphrxe provlhma metaxy kyvernhshs kai Vatop-aidiou.Otan dyo symfwnoun den pane sta dikasthria...poly "Manwlh"vlepeis

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.