29/02/2012 18:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση για γέλια: Μετά τις εκλογές οι φορολογικές δηλώσεις!!!

Από τη μια γκάφα στην άλλη, πάνε οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Αφού καταταλαιπώρησαν τον κόσμο και τελικά έδωσαν την τελευταία στιγμή παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πήγαν ακόμη παραπέρα και ανακοίνωσαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν φέτος μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Μετά τις εκλογές δηλαδή θα γίνει η υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά, έτσι για να πάρει η νέα κυβέρνηση την κρυάδα. Να εξοργιστεί ο κόσμος και να τα ρίξει εκεί που δεν πρέπει.

Αλλά, από την άλλη είναι πιο σοβαρό το γεγονός που δημιουργείται με τα έσοδα. Την ώρα που καιγόμαστε για να γεμίσουν τα ταμεία πάνε πίσω τις φορολογικές δηλώσεις με την αιτιολογία ότι θα γίνουν γρηγορότερα οι εκκαθαρίσεις. Μα καλά, πότε θα αρχίσουν να μαζεύονται λεφτά στα ταμεία; Από Σεπτέμβρη;

Αν δεν κάνουμε λάθος το Μνημόνιο προβλέπει τρίμηνου ελέγχους κι αν δεν πληρούνται οι όροι που έχει θέσει η τρόικα τότε θα κόβεται η χρηματοδότηση.

Πώς λοιπόν θα δικαιολογήσει η κυβέρνηση, και μιλάμε για τη νέα κυβέρνηση, τις αστοχίες και την ανικανότητα των προηγούμενων;

Γεννιέται, επίσης, κι ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα για τους πολίτες. Σύμφωνα με το Μνημόνιο η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα θα πρέπει το 2012 να πληρωθεί σε τρεις δόσεις αντί για 6 πέρυσι, γεγονός που είχε διευκολύνει πολύ κόσμο. Τώρα, με την καθυστερημένη υποβολή των δηλώσεων χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν να πληρώσουν σε μία ή δύο δόσεις. Που θα τα βρουν τόσα λεφτά, τους ρώτησε κανείς;

Για την ιστορία, οι προθεσμίες είναι οι εξής:

1. Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον.  έτους 2012  των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

3. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.

4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/02/2012 18:37:42

  Αφήνουν "καμμένη γη" λέμε... Αφού είναι σίγουροι πως δε θα δουν καρέκλες μετά τις εκλογές, εκδικούνται τη χώρα και το λαό που τους πίστεψε και τους τάιζε τόσα χρόνια και έγιναν σα "δαμάλια". Είπαμε: ένοχοι ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ χώρας και λαόυ!

 2. Φελίζα avatar
  Φελίζα 29/02/2012 19:32:48

  Τι διαφορετικό γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με τις δηλώσεις εισοδήματος? Οι προθεσμίες ήταν στις ίδιες ημερομηνίες.

 3. giorgos avatar
  giorgos 29/02/2012 20:35:49

  Δεν υπάρχει προφανής λόγος να καθυστερήσει η υποβολή των δηλώσεων,ή τουλάχιστον δεν τον έχουν αναφέρει οι υπεύθυνοι.Άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάτι μας κρύβουν.Μήπως επειδή τα εκκαθαριστικά θα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία χρεωστικά, μαζί με το χαράτσι πάνω από 1000 ευρώ,θέλουν να ψηφίσουμε χωρίς "δυσάρεστες"αναμνήσεις?

 4. Απόστολος avatar
  Απόστολος 29/02/2012 20:54:04

  Παίζουν τα ρέστα τους σε μπλόφα, ίσως για να αποφύγουν τις εκλογές.

 5. factorx avatar
  factorx 29/02/2012 21:25:04

  Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών σχετικά με την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2012, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας. Επιβεβαιώνει την πλήρη διάλυση των οικονομικών υπηρεσιών.
  Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου, που οι χρόνοι υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετατοπίζονται εξαρχής προς το τέλος του 1ου εξάμηνου του έτους.
  Στην πράξη αυτό σημαίνει κατάρρευση των εσόδων, αφού μετατοπίζεται χρονολογικά ο προγραμματισμός της είσπραξής τους. Την ώρα που η χώρα αγωνίζεται για την επίτευξη των πολύ δύσκολων στόχων που της έχουν τεθεί, οι ιθύνοντες του υπουργείου φαίνεται να μην έχουν ακόμη –μετά από 2,5 χρόνια- συνειδητοποιήσει την ευθύνη του ρόλου τους.
  Η πρωτοφανής μετατόπιση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποτελεί «φιάσκο» για τον κ. Βενιζέλο, που θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
  Παράλληλα, όμως, δημιουργεί και υπόνοιες για πιθανά εκλογικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της χώρας, εξέλιξη για την οποία κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να απαντήσουν».

  • Artemis avatar
   Artemis @ factorx 29/02/2012 21:35:30

   "αποτελεί «φιάσκο» για τον κ. Βενιζέλο, που θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού."
   Μήπως από τώρα βάζει μια θηλειά στο λαιμό της κυβέρνησης Σαμαρά?

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ Artemis 02/03/2012 05:38:44

    Πασοκιές!
    (μεταφράστε ελεύθερα)

 6. κώστας avatar
  κώστας 29/02/2012 21:25:41

  Παλαιοκομματικά τερτίπια σε μία κοινωνία που έχει ξυπνήσει από το λήθαργο και παρακολουθεί ξεβράκωτους ηγέτες, δίκην Μουσολίνι, να γελοιοποιούνται ηχηρώς. Όμως δεν αρκεί η γελοιοποίηση· Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου είναι για φυλακή. Θα το τολμήσει ο Σαμαράς;

  • greek doctor avatar
   greek doctor @ κώστας 29/02/2012 21:45:03

   Μπα, δε νομίζω να το τολμήσει.

 7. ΜΠ avatar
  ΜΠ 01/03/2012 05:32:10

  www.eforiakoi.org
  Α.Σ.ΚΙ. ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29.2.2012)

  Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση του Γερμανικού Συνδικάτου Εφοριακών (DSTG). Από την ανακοίνωση αυτή είναι σαφές ότι:

  1. Oι Γερμανοί εφοριακοί ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ την προγραμματισμένη αποστολή 160 Εφοριακών στην Ελλάδα, γιατί θεωρούν ότι: ''η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα γνώσης σχετικά την εκτέλεση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά υστερεί σε ότι αφορά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις φορολογικών νόμων, για εισπράξεις φόρων, και προπάντων για κατακρατήσεις φόρων και αποτροπή και πάταξη της φοροδιαφυγής''.

  2. Θεωρούν ότι η έλλειψη υποδομών, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα των φορολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

  3. Παραδίδουν μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας, σε εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι η άρνησή τους '' αφήνει στη χώρα την αξιοπρέπεια της και δίνει τη σωστή βοήθεια μετατρέποντας την σε αυτοβοήθεια''.

  Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των Γερμανών Εφοριακών (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και η ελεύθερη μετάφρασή του (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), είναι στο www.eforiakoi.org και είναι η καλύτερη απάντηση στην παραπληροφόρηση και στα παπαγαλάκια της μνημονιακής προπαγάνδας (ορισμένων ΜΜΕ). Οι σκοπιμότητές τους, δεν μπορούν πλέον να να κρυφτούν.

  Για την ΑΣΚΙ

  Αλεξιάδης Τρύφων: 6944614559

  Μέρκος Δημήτρης: 6973991235

 8. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 01/03/2012 10:46:07

  Επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για να καλύψει ένα νοικοκυριό όλες του τις υποχρεώσεις,το μεταθέτουν για ημερομηνίες που δεν θα υπάρχουν έξοδα για πετρέλαιο και φροντιστήρια.Αλλιώς εισπράξεις γιοκ.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ ιωάννης33 01/03/2012 18:10:53

   Αυτό επιδιώκουν ...αλλά λίγο διαφορετικά. Να δείξουν ότι σκέφτονται τους πολίτες και γι αυτό μεταθέτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2012 για το καλοκαίρι.
   Τα τελευταία χρόνια αυτές είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες για τις δηλώσεις εισοδήματος, δεν αλλάζει τίποτα , πέραν του ότι μετατίθεται και η καταληκτική ημερομηνία για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν το Μάρτη ή Απρίλη.
   Αν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα μόνο αυτούς αφορά .... ή δεν θέλουμε να δείξουμε προς τα έξω τις ζημιές που θα εμφανίσουν ή παλεύουμε για την ψήφο τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.