#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2013 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση: Τόσα αυτογκόλ ούτε ο «Α.Ο. Κωλοπετινίτσας» δεν μπορεί να βάλειΑν θα ήθελε να κάνει κάποιος έναν απολογισμό από το ... Παρασκευοσάββατο του τρόμου για την κυβέρνηση θα έβαζε μόνον έναν τίτλο: «Το Μαξίμου(μ) της αφασίας».

Τόσα αυτογκόλ μαζεμένα, ούτε ο «Α.Ο. Κωλοπετινίτσας» δεν μπορεί να βάλει. Κι όμως, το ρεκόρ το κατάφεραν συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη που μετέτρεψαν μια σημαντική επιτυχία σε πλήρη διάλυση της κυβερνητικής βιτρίνας.

Σκεφτείτε μόνο τα εξής: Πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων. Από τη μια η τρόικα που έλεγε πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και αν θέλετε να «βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους». Επίσης, αρνούνταν τον φόρο ακινήτων επειδή, έλεγε, δεν θα εισπραχθούν τα προϋπολογιζόμενα έσοδα.

Από την άλλη κυβερνητικοί βουλευτές και η αντιπολίτευση έβλεπαν τα δύο νομοσχέδια και έβγαζαν φωτιές. Κι όμως, μέσα σε λίγα 24ωρα βελτιώθηκαν και τα δύο. Και η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ήταν καλή και ο ΕΝΦΙΑ ήταν κατά πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Έτσι, και το εμπόδιο της τρόικας ξεπεράστηκε και οι βουλευτές ικανοποιήθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν.

Κι όμως, αντί να επικοινωνηθεί η επιτυχία της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο ειδικά του καυτού θέματος των πλειστηριασμών, στη Βουλή έγινε της κακομοίρας. Όχι γιατί έφυγε ο Πολύδωρας, άλλωστε το γαρ πολύ της θλίψεως είχε γεννήσει προ πολλού παραφροσύνη.

Αλλά γιατί όλες αυτές οι κωμικοτραγικές καταστάσεις των περασμένων ημερών θόλωσαν την εικόνα της κυβέρνησης.

Βασική αιτία φυσικά το απίστευτο αλαλούμ με τις άσχετες τροπολογίες που μπήκαν στα δύο νομοσχέδια και προκάλεσαν τον πανικό. Βουλευτές που δεν ήξεραν τίποτε και πήγαν να ψηφίσουν τις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και για τα ακίνητα, βρέθηκαν προ απίστευτης εκπλήξεως. Η μία ρύθμιση άλλαζε τα πάντα στο Κώδικα Φορολογίας, η άλλη αύξαινε τα πρόστιμα, η τρίτη έκανε ρουσφέτι στις off shore, η επόμενη άλλαζε τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και εν συνεχεία κάποιες «περίεργες» τροπολογίες για μια σειρά από θέματα, άσχετα με αυτό που κλήθηκαν να ψηφίσουν οι βουλευτές.

Ποιος φταίει για όλο αυτό το επικοινωνιακό και ουσιαστικό χάλι της κυβέρνησης;  Η εύκολη απάντηση είναι οι υπουργοί που πέρασαν τις ρυθμίσεις στα νομοσχέδιά τους, δηλαδή ο Στουρνάρας και ο Χατζηδάκης. Η δύσκολη απάντηση είναι εκείνοι που έδωσαν αυτές τις τροπολογίες και η ακόμη πιο δύσκολη είναι η πολιτική αφασία του Μεγάρου Μαξίμου, εκεί που υποτίθεται ότι χαράσσεται η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Θες «πήραν ληγμένα γενόσημα», θες δεν κατάλαβαν το χάος που θα προκληθεί ή υποτίμησαν την κατάσταση, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε ένα χριστουγεννιάτικο ατύχημα. Κι αν ο Πολύδωρας ήταν δεδομένο ότι θα «την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια», υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές της ΝΔ που είναι στα κάγκελα. Γιατί; Διότι αισθάνθηκαν παντελή έλλειψη σεβασμού στον θεσμικό τους ρόλο. Βρέθηκαν να είναι «τροχονόμοι» τροπολογιών που δεν είχαν κανένα νόημα, ή μάλλον είχαν για συγκεκριμένους χώρους και συμφέροντα.

Ποια ήταν η εικόνα που έμεινε στο ελληνικό λαό; Πέραν της Πολυδώρειας φλυαρίας και του τουρίστα Λιάπη που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αυτό που έμεινε ήταν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με απίστευτη προχειρότητα κρίσιμα θέματα όπως οι πλειστηριασμοί, οι φόροι στα ακίνητα, τα πρόστιμα για τη φοροδιαφυγή και άλλα πολλά.

Κάποιοι λένε ότι βασική αιτία για το γεγονός ότι οι Καλικάντζαροι βγήκαν νωρίτερα φέτος στην Ελλάδα, είναι ότι υπάρχει ενδοκυβερνητικός εμφύλιος με ομάδες, ομαδούλες, ομαδάρχες, αξιωματικούς και ανθύπατους που συγκρούονται μεταξύ τους. Αντί να υπάρχει μια ενιαία γραμμή για να σωθεί η χώρα, ορισμένα στελέχη, μέσα κι έξω από το Μαξίμου, από το πρωθυπουργικό επιτελείο αλλά και από τα υπουργικά γραφεία έχουν «σκάψει» χαρακώματα και δίνουν μάχες.

Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για ίντριγκες, συγκρούσεις συμφερόντων, παιχνίδια εξουσίας και συνωμοσίες.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, όχι μόνο γιατί διαθέτει 153 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ είναι υπό διάλυση. Κυρίως, η αγωνία για μια πιθανή κατάρρευση τους επόμενους μήνες που θα υπάρξουν κι άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες, έγκειται στο γεγονός ότι επικρατεί αλαλούμ στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Όταν ο καθένας κάνει ότι θέλει, είναι επόμενο και οι βουλευτές να είναι ανεξέλεγκτοι και να απειλούν… με ατύχημα. Αφήστε δε που καραδοκεί η Ντόρα κι απ’ ότι μαθαίνουμε και ο Κ. Μητσοτάκης που δέχεται πολιτικούς και δημοσιογράφους στο γραφείο του στην Αραβαντινού για μια… δημιουργική συζήτηση για το μέλλον της χώρας.

Είθισται να λέμε ότι την ώρα της μάχης όποια αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στο στράτευμα. Όταν, όμως, δεν «τραβάνε» οι αξιωματικοί και οδηγούν στην ήττα, τότε ο στρατηγός έχει κάθε δικαίωμα αλλά και κάθε υποχρέωση να τους αλλάξει.

Εν προκειμένω, την ώρα που η κυβέρνηση θυμίζει καμίνι, ο πρωθυπουργός έχει τους πάντες υπό κρίση. Κι όταν εννοούμε τους πάντες, αυτό αφορά το πρωθυπουργικό επιτελείο, τους υπουργούς και υφυπουργούς, τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού. Σίγουρα ο πρωθυπουργός είναι αυτό που κυβερνά και παίρνει τις τελικές αποφάσεις για όλα. Όμως, ο στρατηγός δεν τα καταφέρνει ποτέ χωρίς ικανό επιτελείο. Όσοι, λοιπόν, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δίνουν μάχες χαρακωμάτων για προσωπικό όφελος, πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα. Διότι με τις παλινωδίες τους, τις γκάφες τους, τα εγκληματικά λάθη τους, εκθέτουν τον κ. Σαμαρά και θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα.

Οι επόμενες ημέρες είναι ημέρες αγάπης, ακόμη και για τους κυβερνητικούς Καλικάτζαρους. Όσοι, όμως, δεν συνετιστούν και συνεχίσουν στο ίδιο βιολί, τότε καλύτερα να απομακρυνθούν πριν τις Απόκριες. Διότι τους Καλικάντζαρους τους συγχωρεί ο πρωθυπουργός ίσως και ο λαός. Οι μασκαράδες, όμως, θα καούν μαζί με τον βασιλιά Καρνάβαλο.

Reporter

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 23/12/2013 10:47:13

  Το λεω, το φωνάζω, το κραυγάζω!!! ΕΚΛΟΓΕΣ!! Γενάρη, άιντε Φλεβάρη, αν πάμε ετσι μεχρι τον Μαιο, θα γίνουμε αποικία του Μπαγκλαντες!! Ασε τις Ευρώπες και τις προεδρείες Σαμαρά παιδί μου και ξεκούνα για ΕΚΛΟΓΕΣ!!

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 23/12/2013 11:03:02

  Τέτοια είδους προβλήματα προκαλούνται από τραγική έλλειψη συντονισμού. Νομίζω ότι, between the lines, το άρθρο φωτογραφίζει ανεπαίσθητα τον υπεύθυνο αυτών των παλινωδιών, που οδηγούν σε κυβερνητικές ήττες, όταν θα έπρεπε να μιλούμε για κυβερνητικές επιτυχίες.

  Κάποια πράγματα, όμως, αγαπητοί φίλοι, θα πρέπει να ειπωθούν ανοικτά. Αν δεν λέμε ονόματα για να μην θιγούν άνθρωποι, στο τέλος αυτό που θα συμβεί θα είναι να καταρρεύσει η κυβέρνηση υπό το βάρος ανικανοτήτων, ανασφαλειών και του συνακόλουθου μπάχαλου. Θα είναι κρίμα.

 3. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 23/12/2013 11:09:15

  Ετσιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!

 4. warrior avatar
  warrior 23/12/2013 12:28:55

  "Κι όμως, αντί να επικοινωνηθεί η επιτυχία της διαπραγμάτευσης...". Μπορείτε σας παρακαλώ να μάθετε επιτέλους ελληνικά; Άκου "να επικοινωνηθεί η επιτυχία". Δεν υπάρχει ρήμα "επικοινωνούμαι". Και δεν υπάρχει η έκφραση "επικοινωνώ κάτι σε κάποιον", άρα αυτό το κάτι δεν μπορεί να επικοινωνηθεί. Υπάρχει μόνο η έκφραση "επικοινωνώ με κάποιον για κάτι". Άσε το άλλο το ηλίθιο "ο τάδε επικοινωνεί τις απόψεις του". Επιτέλους, ανοίξτε κανένα λεξικό πριν αναπαράγετε μεγαλειώδη γλωσσικά λάθη που διαχέονται παντού και διαιωνίζονται.

 5. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 23/12/2013 12:39:31

  "....Όσοι, λοιπόν, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή δίνουν μάχες χαρακωμάτων για προσωπικό όφελος, πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα. Διότι με τις παλινωδίες τους, τις γκάφες τους, τα εγκληματικά λάθη τους, εκθέτουν τον κ. Σαμαρά και θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα."
  Τελεία.

 6. Aris avatar
  Aris 23/12/2013 14:45:18

  Aγαπητέ Ρεπότερ έδωσες την απόλυτα σωστή εικόνα της κυβέρνησης.
  Επεισες και τον τελευταίο διστακτικό, οτι οι συνιστώσες του Σύριζα συνεργάζονται και θα συνεργάζονται και οταν θα είναι κυβέρνηση, πολυ πιο αρμονικά απο τις συνιστώσες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  Τόσα αυτογκόλ αποκλείται να βάλουν. Ούτε απο το ευρώ θα μας βγάλουν και ξέρουν ως καθηγητές πανεπιστημίου τον Καπιταλισμό και τις σωστές επενδύσεις στις τρείς κορυφαίες Παγκόσμιες τράπεζες που κυβερνούν την γή. Κάθε άλλο παρά δεκαπενταμελές είναι.

 7. Όλα Πάνε Δεξιά avatar
  Όλα Πάνε Δεξιά 23/12/2013 15:00:04

  Οι ατυχέστατες συγκρίσεις με την ιστορική ομάδα της Κωλοπετινίτσας, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Όλα Πάνε Δεξιά 23/12/2013 23:06:18

   Τουλάχιστον οι (εκάστοτε) παικτες της συμπαθούς Κωλοπετινιτσας, λογικα θα σεβονται τη φανελα , το εμβλημα, και την ιστορια του συλλογου τους.
   Ενώ καποιοι αλλοι, αστο καλυτερα....

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/12/2013 15:11:24

  Οσο υπάρχει βενιζέλος πρασεγγίζουμε τον πάτο.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΠΕΛΙΑΣ 23/12/2013 23:04:23

   Ενώ ο Στουρνάρας είναι το ....καλο το 10 για τη ΝΔ :-) . ''Πρωταθλημα'' θα παρουμε με σεντερ-φορ αυτό το καθαρο-αιμο. Νταμπλ αν βαλω και το σιγουρο ...θριαμβο στις Βουλετικες εκλογες, οποτε γινουν.
   Ισως ο Στουρνάρας, να είναι η ''εκδικηση'' των ΠαΣοΚων, που ειδαν το κομμα τους να συντρίβεται εκλογικα το 2012, και τη ΝΔ να είναι ξανα πρωτη ...

 9. kritwn avatar
  kritwn 23/12/2013 19:09:36

  Το πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς πολλοί υπουργοί απαξιούν να εμφανιστούν στη Βουλή για να ενημερώσουν τους βουλευτές. Εν μέρει αυτό είναι δικαιολογημένο καθότι η σύνθεση του κοινοβουλίου περιλαμβάνει πλέον αρκετούς γραφικούς τύπους με αποτέλεσμα ο εκάστοτε κυβερνητικός να βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απαντά σε ανοησίες.

  Ταυτόχρονα όμως οι βουλευτές δεν γνωρίζουν τι καλούνται να ψηφίσουν. Προσθέστε και το γεγονός πως πολλοί βουλευτές, ειδικά από το ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνονται πως δεν θα είναι στην επόμενη βουλή οπότε αναζητούν την ηρωική έξοδο ώστε να περισώσουν το «τομάρι» τους. Και τέλος ας μην ξεχνάμε πως τα ΜΜΕ πλέον λειτουργούν με κανόνες εντυπωσιασμού, σηκώνουν πολύ τους τόνους με το παραμικρό για να θρέψουν το θηρίο του λαϊκισμού που ζει και βασιλεύει.

  Πρέπει να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ βουλευτών και υπουργών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα του όποιου επιτελείου του Μαξίμου. Είναι γενικότερο πρόβλημα διακυβέρνησης.

 10. δημης avatar
  δημης 23/12/2013 21:03:13

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...
  ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.