Κυβέρνηση: «Σύγκρουση μέχρι τέλους»
05/07/2014 11:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση: «Σύγκρουση μέχρι τέλους»

Ο Πρωθυπουργός, έχοντας επιλέξει τη «σκληρή γραμμή», είναι ανυποχώρητος και δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει από τη στρατηγική την οποία έχει χαράξει.

Μονόδρομος είναι για την κυβέρνηση η μετωπική σύγκρουση με τους εργαζομένους-απεργούς της ΔΕΗ, μετά την απόφαση για επιστράτευσή τους και αφού είχε προηγηθεί η δικαστική απόφαση που κήρυττε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους.

Η κυβερνητική γραμμή είναι: «Σύγκρουση μέχρι τέλους» και ο Πρωθυπουργός, έχοντας επιλέξει τη «σκληρή γραμμή», είναι ανυποχώρητος και δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει από τη στρατηγική την οποία έχει χαράξει.

Ήδη η απόφαση του να χρησιμοποιήσει το «όπλο» της πολιτικής επιστράτευσης δείχνει ότι εμμένει στη σκληρή γραμμή και το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφές: «Κανείς δεν δικαιούται να κάνει κατάχρηση της επαγγελματικής του θέσης και της θέσης που του έχει εμπιστευθεί η κοινωνία για την εξυπηρέτησή της, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό είναι αυτονόητο και πασιφανές».

Στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί η άποψη ότι «οι απεργοί, έστω και αργά, θα υποχωρήσουν» και επενδύουν πολιτικά στη θεωρία του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», δηλαδή στην αντιπαράθεση μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δεν περίμενε άλλο για να διαπιστώσει ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και ανέλαβε το πολιτικό κόστος της πολιτικής επιστράτευσης , με την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος, με κύρια αιτιολογία τις κοινωνικές συνέπειες που προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εμφανίζονται ήρεμοι και για τους βουλευτές της ΝΔ και δεν ανησυχούν για τη στάση τους στην ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

ΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 05/07/2014 16:31:10

  “Πέταξε όσο πιό ψηλά μπορείς, τα ύψη δεν σκοτώνουν. Τα χαμηλοπετάγματα πονάνε και ματώνουν.” (Αερικό του Νότου)

 2. my way avatar
  my way 06/07/2014 07:21:35

  Τι κυνική αναφορά;! "Το πρωθυπουργικό γραφείο επενδύει πολιτικά στον κοινωνικό αυτοματισμό". Όταν κάποιοι επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό, να είναι απολύτως βέβαιοι ότι κάποιοι άλλοι, οι πολλοί, επενδύουν στον εκλογικό αυτοματισμό και κάποια κυριακάτικη νύχτα θα πάνε σπίτι τους βαριά ηττημένοι. Να θεωρηθεί αυτονόητο ότι δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΓΕΝΟΠ και του αντιπαθέστατου και αμετροεπή Φωτόπουλου αλλά σε μια συνολική κατάσταση που πλήττει βάναυσα όλες τις κοινωνικές ομάδες, στρέφει τη μια απέναντι στην άλλη, χωρίς να παράγεται επωφελές για τον λαό αποτέλεσμα.

 3. Nikos avatar
  Nikos 06/07/2014 09:20:59

  Μετά τη δικαστική απόφαση.......τα καλά και συμφέροντα λένε στο χωριό μου.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 06/07/2014 17:41:48

  Στο κουκλίστικο Καστελόριζο (Castelo Rosso), βρέθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πάρτι Άντριου Λιβέρις, όπου συναντήθηκε με περισσότερους από 100 επιχειρηματίες από την Αμερική, Αυστραλία και Ιταλία. (photo credit: RodosAlarm.gr) http://on-msn.com/1lKrBg5 Στις 20 Απριλίου 2010, Όχι τυχαία, το ακριτικό Καστελόριζο επέλεξε ο εθνοκτόνος Πρωθυπουργός ΔΝΤ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, για το αλγεινό του διάγγελμα εγκλωβισμού της Ελλάδας στη μέγγενη του ατέρμονα ανεξόφλητου χρέους ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Μαθηματικό Νίκο Λυγερό και Επιστημονικό Σύμβουλο Στρατηγικής του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, Τάσσου Παπαδόπουλου: “Η Aξία Κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου Εντός της Ελληνικής ΑΟΖ: ΑΙΓΑΙΟ: 1,5 δις βαρέλια. IONIO: 2 δις βαρέλια. ΚΡΗΤΗ: 14-22 δις βαρέλια. ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ “ως αιχμή του δόρατος”: 50 δις βαρέλια. Σημείωση: “To μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες. Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Η Γαλλία μελετά τη Μεσόγειο, από το 1911.” Ο Ελληνισμός, με Έλληνα Πρωθυπουργό, έμπρακτα και ειρηνικά, στο Άγος του Χρέους! αντεπιτίθεται.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/07/2014 18:55:31

  Πάντως, καλού κακού κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την Energa, την Hellas Power, πρώην μετοχους, Ελβετία, Ντουμπάι και τον Τζίμη τον Τίγρη. http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/296711/energa-hellas-power-oi-proin-metohoi-i-elvetia-kai-to-doubai/ Ως "τιγρηδες", είναι ικανοί να ξανατολμήσουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.