#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2012 19:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να σχηματοποιείται το βασικό κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προφανώς ως κύριο κορμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς σε περίπτωση συνεργασιών ορισμένες από τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου θα δοθούν σε στελέχη άλλων κομμάτων, πιθανότατα του ΠΑΣΟΚ.

Με λίγα λόγια μοιράζουν ήδη οφίκια.

Έτσι θα προκύψει μια Κυβέρνηση «καθαρά προοδευτική» με ολίγη από τις λοιπές πασοκικές δημοκρατικές δυνάμεις:

Υπουργείο Οικονομικών: Φαβορί ήταν –πριν την οριστική καταγγελία του Μνημονίου- ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Άρα δεν έχει σημασία ποιος θα μπει, αφού το Υπουργείο θα μετονομαστεί από Οικονομικών σε «Ανταλλακτικής Οικονομίας».

Για τα έσοδα θα οριστούν ο Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γεωργακόπουλος του ΠΑΣΟΚ, για να  ξεκαθαριστεί ποιος είναι σωσίας του άλλου…

Υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών: με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το αντικείμενο των δύο Υπουργείων θα είναι σχεδόν ταυτόσημο. Θα προτιμηθεί η κυρία Ρένα Δούρου, που έχει «ευρωπαϊκό αέρα»  αν στο μεταξύ δεν γίνει κίνημα «κατά της ξανθιάς» μέσα στις συνιστώσες.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει λόγο ύπαρξης και θα αντικατασταθεί από εικοσαμελή επιτροπή που θα ασχοληθεί με την κρατικοποίηση των βιομηχανιών, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΒ.

Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Κοινωνικών Δικτύων θα μπει ο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που κατέχει το αντικείμενο.Στο Υπουργείο Υγείας θα μπει ο Λοβέρδος, με αναπληρωτή τον Ανδρουλάκη  για τιμωρία.

Στο Εργασίας η Σακοράφα με αναπληρώτρια τη Βερούλη.

Το Υπουργείο Παιδείας θα το λάβει ο Π. Τατσόπουλος, αν δεν γίνει Πρόεδρος της Βουλής, η οποία και θα γίνει ρινγκ…

Υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα σωφρονιστικά καταστήματα, Α, Τσοχατζόπουλος, για να λύσει εκ των έσω τα προβλήματα.

Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Παναγιώτης Στρατούλης για να σωθούν όλα τα μεγάλα πνεύματα που τείνουν προς εξαφάνιση.

Το νέο Υπουργείο Γεωργίας και Άμυνας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θα το πάρει ο Λαφαζάνης. Στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα αντικατασταθούν τα βλήματα με τριαντάφυλλα…

Για το Υπουργείο Αιγαίου θα γίνουν οι απαραίτητες συνομιλίες με την Τουρκία, έτσι ώστε να μετατραπεί το Αιγαίο σε μια οικονομική λίμνη αμοιβαίου συμφέροντος. Η έδρα του θα είναι η Σμύρνη. Αν διαφωνήσουν οι Τούρκοι θα είναι η Νέα Σμύρνη.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα μετατραπεί σε σύλλογο προβληματισμού για το μέλλον της θαλάσσιας χελώνας.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα είναι από κοινού, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ η Διοικητική Μεταρρύθμιση θα χρεωθεί στην κυρία Κατσέλη και θα πιστωθεί στον Γεράσιμο Αρσένη…

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ ισχυρό κυβερνητικό σχήμα, το οποίο δεν πρέπει να αναλωθεί αυτήν την περίοδο και να το κρατήσουμε για τη δύσκολη εποχή που ο γαλαξίας μας θα συγκρουσθεί με την Ανδρομέδα…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 04/06/2012 19:36:21

  Σε μια ένδειξη καλής θελήσεως και ανοίγματος στο χώρο των Σαμαρικών, αναμένεται να οριστούν ο Δαναός και ο Στρέηντζ Υπουργός και Υφυπουργός αντίστοιχα του Υπουργείου (ξερο)Νήσων.

 2. airman avatar
  airman 04/06/2012 20:51:19

  Το Παιδείας προτείνω να το κρατήσει ο ''Τσε Αλέξης'' που ξέρει από καταλήψεις ή εναλλακτικά να τοποθετηθεί η κ. Αλ Σαλέχ, που μπορεί να είναι πιο ''διεισδυτική'' σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και έχει και διαπολιτισμικό/πολυπολιτισμικό υπόβαθρο!
  Ο Τατσόπουλος θα τα ''αργιεψει'' τα παιδιά!

 3. dirty harry avatar
  dirty harry 04/06/2012 22:54:18

  Το μπαλετο θα βγαινει πριν ή μετα τους κλοουν ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.