#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2012 23:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση Λουκά… Παπαγιώργου με ολίγον Ζολώτα

 Οι δημοσιογράφοι στην καλύβα του Μπάρμπα - Λουκά

Είμαστε πλέον σίγουροι. Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι το alter ego του Γιώργου Παπανδρέου με ολίγο από… Ζολώτα, όπως άλλωστε έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί.

Έτσι θα ήταν καλύτερα αν η κυβέρνησή του να ονομαζόταν κυβέρνηση Λουκά… Παπαγιώργου διότι αντιγράφει όλα τα.. σουσούμια και τις γκάφες του προκατόχου του.

Το απέδειξε και στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Δύο μήνες μετά την επιλογή του, τους δέχθηκε στο Μαξίμου για να τους ζητήσει, τι νομίζετε;

Να κάνουν σωστή και αντικειμενική ενημέρωση λόγω της κρίσιμης περιόδου στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Αυτό που έκανε δηλαδή και ο κ. Παπανδρέου, αλλά όχι απ’ ευθείας, από την πίσω πόρτα με τα αφεντικά των μέσων ενημέρωσης, τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα. Κι από αυτούς έγκυρη ενημέρωση είχε ζητήσει.

[caption id="attachment_142433" align="alignleft" width="360" caption="http://antistachef.wordpress.com/"][/caption]

Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος είναι στεναχωρημένος γιατί δεν του φτάνουν τόσες αγιολογίες και τόσο γλείψιμο από τα πρόθυμα ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Ζητά κάτι παραπάνω. Να αρχίσουν για παράδειγμα οι εφημερίδες και τα κανάλια να γράφουν ότι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και το ψαλίδι στις επικουρικές είναι για το καλό μας. Ετσι θα εκτιμήσουμε το χρήμα και τις προσπάθειες που κάνει αυτή η κυβέρνηση.

Να γράψουν επίσης οι δημοσιογράφοι ότι δε φταίει ο κ. Παπαδήμος για τα επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα. Η τρόικα τα ζητά κι εφόσον είναι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.

Φαίνεται επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος βλέπει μακροχρόνιο το πολιτικό του μέλλον και σου λέει ότι πρέπει να φτιάξει το προφίλ του προστάτη της χώρας που… μόνη κόκκινη γραμμή του είναι η σωτηρία της. Πράσινα άλογα δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με πληροφορίες, λέχθηκαν τα εξής:

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουμε φτάσει στο αμήν, τα ψέματα τέλειωσαν κι αν δεν κάνουμε ότι μας λέει η τρόικα, αν δε ληφθούν τώρα σκληρά μέτρα τότε το Μάρτιο θα χρεοκοπήσουμε. Ξέχασε, πάντως, ότι παραμονές Χριστουγέννων έλεγε κι αυτός και ο κ. Βενιζέλος ότι δε θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Πάνω απ’ όλα στην παρούσα φάση είναι να κολλήσει στον τοίχο ο λαός. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, τι θα διαλέξει;
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας ότι αφού το Δημόσιο κόβει δαπάνες πρέπει να μειωθούν και οι θέσεις εργασίας. Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη Βουλή ο κ. Ρέππας απέκλειε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αλαλούμ, δηλαδή σαν να μην πέρασε μια μέρα από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τη μείωσή τους, υποστήριξε ότι είναι συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας από το Μνημόνιο κι ότι τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί στη βάση των προγραμματικών δηλώσεων. Ας πούμε ότι είναι έτσι. Ο κ. Παπαδήμος δε έγινε εντολοδόχος πρωθυπουργός για να διαπραγματευτεί; Που είναι τώρα που τον χρειάζονται οι συνταξιούχοι;
Για το 13ο και 14ο μισθό επανέλαβε ότι είναι εντολή της τρόικας για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Το ίδιο και η μείωση του κατώτατου μισθού και οι ωριμάνσεις. Κανείς δεν απαντά, όμως, γιατί η τρόικα δεν το λέει επίσημα ποτέ και σε καμιά συνέντευξή της;
Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές επανέλαβε ότι θα γίνουν μόλις η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της. Πάντως, δεν απέκλεισε να γίνουν πριν το Πάσχα, άλλωστε το έχει ζητήσει και ο Αντώνης Σαμαράς επιτακτικά.
Για τη στήριξη που έχει από τα τρία κόμματα τόνισε ότι είναι καλή αλλά θα μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Μήπως να ζητούσε και από τον… dj να σταματήσει τους εκβιασμούς ότι θα φύγει από την κυβέρνηση; Ή να ζητούσε από τους υπουργούς – μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ να δουλέψουν περισσότερο αντί να ονειρεύονται την καρέκλα;
Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έδωσε πόντους στον Μ. Χρυσοχοϊδη το οποίο είχε δει λίγο πριν, λέγοντας ότι η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ το 2011 έφτασε το 99%.
Και τέλος, διέρρευσε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα. Ωραίο κόλπο. Αφού δημιουργούμε χιλιάδες ανέργους και εξαθλιωμένους τους ρίχνουμε και κανένα ξεροκόμματο που το βαφτίζουμε κοινωνική προστασία.

Όλα αυτά ειπώθηκαν στην… καλύβα του Μπάρμπα Λουκά ο οποίος πιστεύει ότι με επικοινωνιακούς χειρισμούς και εκκλήσεις για… αντικειμενική ενημέρωση θα γλιτώσει την αποδοκιμασία και το ...ελικόπτερο

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 11/01/2012 11:09:28

  “Η ΤΡΟΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ Ο ΚΡΑΝΙΟΣ

  Hτανε μια φορά ένας Κράνιος παχύς και θρεμμένος και βοσκούσε στο λιβάδι.
  Τον βλέπει μια Κυβέρνηση και τον ωρέχτηκε. Πάει στην Τρόικα:

  - Eλα να δεις Τρόικα έναν Κράνιο. Αμα πράμα για φαϊ !

  Πάει η Τρόικα βλέπει τον Κράνιο κι άρχισαν να τρέχουν τα σάλια της.

  - Ξέρεις τι να κάνουμε Τρόικα; λέει η Κυβέρνηση.

  - Τι; Εσένα κόβει το κεφάλι σου.

  - Να αγοράσουμε μια βάρκα και να τη φορτώσουμε χρέη, να πάρουμε τον Κράνιο μαζί για ναύτη και, άμα βγούμε στο πέλαγος, να τον φάμε ! Αϊντε συ, σύρε να πάρεις μια βάρκα κι εγώ πάω να συμφωνήσω με τον Κράνιο.

  Πάει η Τρόικα, αγοράζει μια βάρκα, τη φορτώνει χρέη. Πάει κι η Κυβέρνηση, παίρνει τον Κράνιο, κατεβαίνουν στο γυαλό, μπαίνουν μέσα στη βάρκα.

  Οταν έφτασαν καταπέλαγα, λέει η Κυβέρνηση:

  - Καλά, εμείς τώρα ταξιδεύουμε, λεφτά υπάρχουν,
  αμ ποιος ξέρει αν θα πάμε ζωντανοί.
  Για καλό και για κακό ελάτε να εξομολογηθούμε.

  Γίνεται η Τρόικα πνευματικός, ξομολογά την Κυβέρνηση πρώτα.

  - Τι αμαρτίες έκαμες κυρά Κυβέρνηση;

  - Εκλεψα κάμποσες κότες, κι έφαγα κάτι άλλα αγριμέλια, λαγοί,
  μαγοί, κουνέλια. Να ! Τέτοια πράγματα έπνιξα κι έφαγα.

  - Δεν κάνεις δουλειά σου κυρά Κυβέρνηση, σκουλήκια τση γης έφαγες.
  Ελα τώρα, ξεμολόγα με κι εσύ.

  - Λέγε, τι αμαρτίες έκαμες;

  - Εφαγα κάμποσα πρόβατα, κάμποσα κατσίκια, κάμποσα γελάδια.

  -Α, μικρά πράγματα. Σκουλήκια τση γης.

  Υστερα, λέει η Τρόικα στον Κράνιο:

  - Ελα και συ, κυρ Κράνιε, να μας πεις τι αμαρτίες έχεις;

  - Εγώ, λέει ο Κράνιος, μια φορά όντας φορτωμένος μαρούλια,
  γύρισα κι έκοψα ένα φύλλο, γιατί τα λιμπίστηκα και το φαγα!

  - Α ! κυρ Κράνιε, είπανε κι οι δυο μαζί :
  Εφαγες το μαρουλόφυλλο χωρίς λάδι, χωρίς ξύδι ....
  και πώς δεν επνιγήκαμε σε τούτο το ταξίδι !

  - Η αμαρτία σου είναι μεγάλη και πρέπει να σε φάμε !

  - Βρε αμάν!

  - Οχι, πρέπει να σε φάμε !

  - Καλά, λέει ο Κράνιος, μόνο ο πατέρας μου, όταν πέθανε μου έδωκε μια γραφή και την έχω εδώ στου ποδαριού μου το πέταλο.
  Ελα κυρα Τρόικα, διάβασέ την, για να ιδώ τι μου γράφει, κι ύστερα φάγε με !

  Σηκώνει το πισινό του το ποδάρι, πάει η Τρόικα να διαβάσει,
  της πατεί μια κλωτσιά στα μούτρα, πάρ' την μέσ' τη θάλασσα.

  Η Κυβέρνηση βλέποντας αυτά πηδά κι αυτή μέσ' τη θάλασσα για να γλυτώσει, πνίγονται κι οι δύο κι έτσι απόμεινε η βάρκα με τα χρέη στον Κράνιο τον γάϊδαρο.

  Τρισέ = Τρισεύγενη; Τρισεκατομύρια;”

  ~Κράνιος: “Γράψε ένα μικρό ποίημα με αφορμή το πληκτρολόγιο”
  (3 μήνες πριν) Kalliergo.gr/Forum #2236

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.