#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2011 15:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση - Δικηγόροι = 0 -1Άλλη κυβερνητική νίλα στην Βουλή. Ο υφυπουργός Οκονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σάλπισε υποχώρηση, όταν «απειλήθηκε» και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας) ότι δεν θα ψηφίσουν διάταξη του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα που δίνει τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας που υπάρχει πρωτοδικείο και την απέσυρε.

Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Όταν μάλιστα η δεύτερη περίπτωση είναι αρκετά σοβαρότερη καθώς η κυβέρνηση ουσιαστικά και τυπικά πλέον υποχρεώθηκε σε ήττα από μία συντεχνία, αυτή των δικηγόρων. Ενώ δηλαδή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θέλει να παρουσιάζεται ως η προμετωπίδα της κυβερνητικής προσπάθειας για την «κάθαρση», δείχνει αδυναμία σε μια μεγάλη ομάδα βουλευτών που επαγγέλλονται δικηγόροι, διότι απλά διαθέτουν την αριθμητική δύναμη στη Βουλή για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ενώ δηλαδή μιλάνε για άνοιγμα των επαγγελμάτων, στερούν τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας. Άραγε, το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς; Τους φαρμακοποιούς; Όχι βέβαια. Έτσι, αν θελήσουμε να το αποδώσουμε με αθλητική ορολογία, μπορούμε να γράψουμε στον πίνακα Δικηγόροι – Κυβέρνηση 1-0.

Το παρασκήνιο

Το υπουργείο Οικονομίας ήδη έχει φέρει μια αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο που δίνει τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας που υπάρχει πρωτοδικείο. Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι αφήνει θολό το τοπίο ως προς τη δυνατότητα ίδρυσης εταιριών ανά την Ελλάδα και κάλεσε τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη να ξαναδεί το ζήτημα…αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να «μαυρίσουν» το άρθρο του νόμου. Την ίδια στιγμή πήρε το λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος άδραξε της ευκαιρίας και δήλωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο συγκεκριμένο άρθρο!

¨Ετσι ο κ. Σαχινίδης πήρε το πράσινο απο το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα να κάνει την αλλαγή που του ζητήθηκε.

Antiκοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/02/2011 16:50:55

  Προφανώς και δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα οι δικηγόροι να συστήνουν δικηγορικές εταιρείες όπου και όσες θέλουν. Ούτε το δικαίωμα εμπορικής διαφήμησης πρέπει να έχουν. Γιατί; Διότι ο δικηγόρος είναι - και οφείλει να είναι - δημόσιος λειτουργός, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις κατά την διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και όχι επιχειρηματίας επί σκοπώ κέρδους. Τα παραπάνω, αν επιθυμούμε, βέβαια, η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τί σύμπτωση! Αυτοί που επιθυμούν και προωθούν διακαώς την εξαχρείωση και καννιβαλοποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν λυσσαλέα να καταστήσουν την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα. Οι αφελείς απλά επαναλαμβάνουν κλισέ.
  Δημήτριος Κοκκαλάκης
  Λαμία

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/02/2011 17:19:42

   Εσύ φίλε μου Δημήτρη, δέν αναπαράγεις κλισέ ; Αυτά περί "δημοσίου λειτουργήματος" τα λέμε κι εμείς οι γιατροί, αλλά τουλάχιστον σκύβουμε να μή μας πάρουν οι πέτρες και τα λεμόνια...

   • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
    Δημήτριος Κοκκαλάκης @ τσώφλι πασατέμπου 17/02/2011 18:25:31

    Αν οι ορισμοί του Νόμου θεωρούνται κλισέ, να μην παραπονιόμαστε γιά την ανομία που ταλαιπωρεί την Χώρα.

    • Xartografos avatar
     Xartografos @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/02/2011 21:33:12

     Καλά, κόψε κάτι συνάδελφε δικηγόρε, γιατί μεταξύ μας τουλάχιστον ας είμαστε αληθέστεροι. Είναι άλλο πράγμα ο κορεσμός και η πενία των νέων δικηγόρων, άλλο η ποιότητα (ταχύτητα, ευθυκρισία, υγιείς φυλακές...) στην απονομή του δικαίου, και άλλο ο βούρκος με τον οποίο έχουμε φράξει τα "κεκτημένα" μας.

 2. co avatar
  co 17/02/2011 17:44:10

  "Διότι ο δικηγόρος είναι – και οφείλει να είναι – δημόσιος λειτουργός, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις κατά την διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και όχι επιχειρηματίας επί σκοπώ κέρδου"

  τα ιδια ακουω τζαμπα και βερεσε και απο τους συμβολαιογραφους.

  αν ειναι δημοσιοι λειτουργοι να καταργησουμε τις αμοιβες και να τους βγαλουμε ενα μισθο 1500€ αντι να δουλευον με ποσοστα, αλλα δεν νομιζω να τα θελουμε αυτα ε;;;;

  • TED avatar
   TED @ co 17/02/2011 18:08:57

   Φίλε για τους συμβολαιογράφους δεν ξέρω αλλά αμέτρητοι είναι οι Δικηγόροι (κυρίως νέοι) που μόνο στα όνειρα τους μπορούν να φανταστούν "μηνιάτικο" των 1500 €.

   • TED avatar
    TED @ TED 17/02/2011 18:57:59

    Απλά απαντούσα στον co που κατηγορεί τους συμβολαιογράφους και δικηγόρους ότι φοβούνται μη χάσουν τα έσοδα τους.

    Ευχαρίστως όμως να διορθώσω το παραπάνω σχόλιό μου:
    "Αμέτρητοι είναι οι Δικηγόροι (κυρίως νέοι) που μόνο στα όνειρα τους μπορούν να φανταστούν μηνιαίο εισόδημα 1500 €".

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ co 17/02/2011 18:40:06

   Αν λοιπόν βγάλουμε στους δικηγόρους μισθό, θα τους κάνουμε δημόσιους υπαλλήλους. Νομίζω, οτι ούτε στην Ανατολική Γερμανία επί Χόνεκερ - Στάζι (και Κρόκους) οι δικηγόροι δεν ήταν μισθοδοτούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ισως στη Βουλγαρία επί Ζίβκωφ. Ξεχνάμε, βέβαια, οτι ο υπάλληλος οφείλει υπακοή στον εργοδότη. Αρα, ας διαλέξουμε εργοδότη γιά τον δικηγόρο, γιά να δούμε και σε ποιόν θα οφείλει τελικά υπακοή. Τελικά, θέλουμε τον δικηγόρο ελεύθερο επαγγελματία, κομμάτι της μεσαίας τάξης, γιά την οποία κάποιοι κόπτονται στην θεωρία, ή θέλουμε καλύτερα μιά κοινωνία με εξουθενωμένη την μεσαία τάξη, εύπλαστο κιμά στα χέρια των αδίστακτων;

   • TED avatar
    TED @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/02/2011 18:58:22

    Απλά απαντούσα στον co που κατηγορεί τους συμβολαιογράφους και δικηγόρους ότι φοβούνται μη χάσουν τα έσοδα τους.

    Ευχαρίστως όμως να διορθώσω το παραπάνω σχόλιό μου:
    “Αμέτρητοι είναι οι Δικηγόροι (κυρίως νέοι) που μόνο στα όνειρα τους μπορούν να φανταστούν μηνιαίο εισόδημα 1500 €”.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/02/2011 19:00:03

    Ο δικηγόρος υπακούει σ'αυτόν που του "σκάει" τα περισσότερα και πουλάει τον πελάτη του στο δευτερόλεπτο.
    Οι δικηγόροι στην Ελλάδα έχουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη.
    Οικογένειες ξεκληρίζονται για ασήμαντες υποθέσεις και γίνονται κιμάς στα χέρια δικηγόρων με "αδίστακτες" αμοιβές.
    Από αναβολή σε αναβολή και πέντε-πέντε τα χιλιάρικα (ευρώ) σαν τα πεντοχίλιαρα της Γλυκερίας.
    Έχω κι άλλα αλλά βαριέμαι...

    ΥΓ. Οι βουλευτές απείλησαν να καταψηφίσουν επειδή είναι οι ίδιοι δικηγόροι ή για λόγους δημοσίου συμφέροντος; (ρητορικό)

    • sanderson avatar
     sanderson @ ο ξένος 17/02/2011 21:28:55

     "Οι δικηγόροι στην Ελλάδα έχουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη."

     Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

 3. Ηλίας Πιερίδης avatar
  Ηλίας Πιερίδης 17/02/2011 18:50:24

  Μα είναι δυνατόν ακόμη να μιλάμε περί "δημοσίου λειτουργήματος". Κάκιστα η κυβέρνηση δεν προχωρεί (πραγματικά) με περισσότερη τόλμη στο άνοιγμα επαγγελματικών συντεχνιακών προνομίων.

  Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι γνωρίζω πολλούς καλούς φίλους οι οποίοι έχουν την ίδια άποψη με εμένα και αυτοί εξασκούν το λειτούργημα του, εμπόρου, ελεύθερου επαγγελματία, μικροεπιχειρηματία, παραγωγού σε διάφορους τομείς, έχουν υψηλού επιπέδου σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ΔΕΝ έχουν λάβει ποτέ καμιά επιδότηση και δεν έχουν κανένα προνόμιο και καμιά διασφάλιση έναντι του καθημερινού ρίσκου που διαχειρίζονται ενώ επίσης δεν λειτουργούν παρασιτικά και προσφέρουν και θέσεις εργασίας, ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

  Οι δικηγόροι και η οποιαδήποτε συντεχνιακή ομάδα γιατί επικαλούνται ότι είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ δημόσιοι λειτουργοί ; επειδή οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες δεν έχουν μέσα πίεσης και κοινοβουλευτικά "lobbies".

  Αυτές οι λογικές δεκαετιών προστατευτισμού μας έχουν κάνει σαν χώρα "ΑΜΕΑ" ανταγωνισμού.

  Ας προχωρήσουμε επιτέλους

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/02/2011 19:39:28

  Το 0-1 είναι η φωτογραφία του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματός μας.
  Αφενός αντί για νομοσχέδιο μια ασαφή έκθεση ιδεών αφετέρου οι δικηγόροι βουλευτές είναι μεγάλη ομάδα.
  Η ουσία είναι ότι πρέπει να γίνει μια μελέτη για όλα τα κλειστά επαγγέλματα και να εκσυγχρονιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των καστών στη χώρα.
  Οταν μιλάμε για αυτονόητα όλοι επιτελούν είτε λειτούργημα είτε κοινωνικό έργο.
  Ετσι ο κάθε δικηγόρος δεν είναι δικηγόρος σε όλη τη χώρα αλλά όπου είναι γραμμένος για να δικηγορήσει αλλού πρέπει να πληρώσει το ....τοπικό συμβούλιο αρχόντων. Το ίδιο ο κάθε ιατρός να ...γραφτεί στο σύλλογο για τη σφραγίδα στην ταμπέλα που θα κρεμάσει.
  Ο κάθε νέος φαρμακοποιός πρέπει να σκάει 200.000 για αέρα. Ο συμβολαιογράφος επιτελεί λειτούργημα για αυτό δεν υπάρχουν παρανομίες πχ με ημι - υπαίθριους. Το ίδιο και οι μηχανικοί δεν έχουν καμία ανάμειξη σε παρανομίες. Ακόμα και οι οδηγοί ΤΑΧΙ κοινωνικό έργο επιτελούν και οι βενζινοπώλες και οι πωλητές στη λαϊκή και οι μεταφορείς.
  Το ωραιότερο όταν τους λες να λειτουργήσουν όπως στο εξωτερικό αρχίζει ο αφελληνισμός...
  Να πληρώσουν φόρο; Εξω λογιστικός προσδιορισμός και φοροαπαλλαγές και αυτά είναι ενδεικτικά με κάθε ομάδα να έχει τα δικά της δίκαια.
  Αλλά χρησιμοποιούν όλες τις κοινωνικές παροχές και όλες τις υποδομές που ο ηλίθιος μισθωτός συντηρεί και κατασκευάζει με την φορολόγησή του.
  Αυτή είναι η αλήθεια.
  Μια κυβέρνηση ανέκδοτο που δεν μπορεί να συντάξει ούτε ένα στοιχειώδες νομοσχέδιο και από την άλλη οι ...λειτουργοί που θέλουν να γίνουμε Ευρώπη όλοι οι υπόλοιποι εκτός από το μαγαζάκι των τοπικών φυλάρχων που ανήκουν.

  ΥΓ

  ...πριν αρχίσει να φωνάζει κάποιος, ούτε την κυβέρνηση υποστηρίζω ούτε επειδή είμαι δεξιός όποιος αντιτίθεται έχει δίκαιο σε ότι και να λέει (πρώτη η ΝΔ φώναζε έως το 2004 για τα κλειστά μετά είχαμε ...λούληδες και αραχτούς), ας μου πει μια χώρα βόρεια από την Ουγκάντα που έχει θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας στα "κλειστά" επαγγέλματα ή φορολόγηση όπως στην Ελλάδα.

  • Ηλίας Πιερίδης avatar
   Ηλίας Πιερίδης @ Ο Ιθαγενής 17/02/2011 19:45:33

   Επικροτώ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Xartografos avatar
  Xartografos 17/02/2011 21:40:55

  Το επάγγελμα είναι ορθάνοικτο. Αν κάποιος μάγος ήθελε να αλλάξει το σύστημα δεν ξεκινά από τον τελευταλίο τροχό της αμάξης. Δεν μπορείς να απαιτείς από τους δικηγόρους της μέγιστης πλειοψηφίας που δίνουν ομηρικές μάχες επιβίωσης στα γραφεία τους να γίνουν έτσι σε μια νύχτα "Ευρωπαίοι Νομικοί". Η αχανής πολυνομία του αίσχους, τα άθλια πινάκια, οι κολασμένες αναβολές, τα σπαρταριστά κυκλώματα σε ιδρύματα κράτησης κ σε αστυνομικά τμήματα, ποιος θα τα αγγίξει ? Οι δικαστικές αυθαιρεσίες, η υπανάπτυξη στους ασκούμενους, οι τηλεαστέρες της συμφοράς ούτε που χαμπάριασαν. Για να μη μιλήσω για το πηχτό σκοτάδι του επαγγλματικού προσανατολισμού όταν ετησίως μπαίνουν 2500 νομικάριοι στις σχολές χωρίς κανείς να τους εξηγεί πως από την άλλη πόρτα της εξόδου σπρώχνονται να βρουν μια θέση στον ήλιο άλλοι τόσοι...

 6. anonymous avatar
  anonymous 17/02/2011 21:41:16

  Οι δικηγόροι δύο πράγματα χρειάζονταν:
  1) Κατάργηση των τοπικών περιορισμών. Να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους όπου θέλουν
  2) Δυνατότητα ελεύθερης εισόδου κι εξόδου στο επάγγελμα. Ελεύθερη είσοδος δε σημαίνει χωρίς εξετάσεις. Σημαίνει αν βρει μια άλλη δουλειά πχ. σε μια τράπεζα να μπορεί να μπαίνει σε αναστολή κι αν απολυθεί ή παραιτηθεί να μπορεί να ξαναεπιστρέψει. Αυτή τη στιγμή αν περνούσε πενταετία έχανε δια παντός τη δυνατότητα επιστροφής στο επάγγελμα. Επισημαίνω ότι στο εξωτερικό αρκετοί μεγαλοδικηγόροι μπαίνουν αργά στο επάγγελμα. Πρώτα αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε κάποιους κλάδους και μετά αν θέλουν μπαίνουν στο επάγγελμα σε αρκετά υψηλή θέση.

  Επιπλέον η απόσυρση της διάταξης είναι αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο. Θα πάει ένας Έλληνας στην Αγγλία, θα στήσει μια νομική εταιρία και μετά θα ζητήσει να ανοίξει υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Θα επικαλεστεί την ελευθερία εγκατάστασης και θα μας καταδικάσει το δικαστήριο Ευρ. Κοινοτήτων. Σωστότερο θα ήταν να μην αποσυρθεί εντελώς αλλά να μπουν πληθυσμιακά κριτήρια. Π.χ. ελεύθερα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, με κάποιους περιορισμούς σε Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα και πλήρης απαγόρευση σε ακόμη μικρότερα μέρη.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ anonymous 18/02/2011 00:05:58

   Σωστό, δεν χρειάζονται μονομερή κριτήρια. Άλλο είναι ένας δικηγορικός σύλλογος που έχει 100 - 200 δικηγόρους και 100.000 κατοίκους και άλλο φέρ' ειπείν των Αθηνών με 20.000 δικηγόρους και 5 εκατ. κατοίκους

 7. thanos avatar
  thanos 17/02/2011 22:28:00

  Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ ολίγοι συνδικαλιστές κ δημοσιογράφοι. Αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής. Συντεχνίες που θα παλέψουν για τα κεκτημένα. Να δούμε ποιά είναι πιο ενωμένη συντεχνία.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ thanos 17/02/2011 23:08:07

   +1000

 8. tripto avatar
  tripto 18/02/2011 12:27:51

  Αφού λοιπόν είμαστε εμείς οι δικηγόροι οι κακοί της υποθέσεως,
  ας μας δώσει το κράτος, όλοι σας δηλαδή (συν τον Άκη τον καλό)
  τα 200 δισ (δρχ) συν κάτι χοντρά ψιλά σε ευρωπου μας έχει αρπάξει για "ανάγκες του" και μετά τα λέμε.
  Όλοι όμως όσοι μας καθυβρίζετε επαναλαμβάνουμε ότι τόσες χιλιάδες δικηγόροι ΔΕΝ είναι οι δικηγόροι του Κολωνακίου και οι γνωστοί τηλεστάρ
  και φυσικά για όλες τις ψυχοπάθειες, πλημμέλειες ή λαμογιές των εντολέων μας,
  αν μεν ευδοκίμήσουν κάποτε στο Δικαστήριο ή σε όποια αρχή
  οι εντολείς (εσείς δηλαδή οι ευφυολογούντες)
  δικαιωθήκατε
  αν δε, δεν δικαιωθούν "φταίει ο λεχρίτης, ο άχρηστος το λαμόγιο ο δικηγόρας"
  αυτά...

 9. Dragan Ciric avatar
  Dragan Ciric 18/02/2011 13:46:24

  Το γεγονός ότι οι δικηγόροι έχουν την δυνατότητα την γνώση και την κρίση να κρίνουν και να αντιδράσουν σε ένα έκτρωμα προχειρότητας που λέγεται νομος για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων δεν είναι συντεχνιακή λογική αλλά αυτονόητη άμυνα.
  Λοιπόν για να τελειώνουμε με τα αστεία περι αναβολών που κοστίζουν πεντοχίλιαρα και για βολεμένους δικηγόρους που απομυζούν οικογένειες, όσοι δεν είναι δικηγόροι και δεν αντιλαμβάνονται την εξαθλίωση του νέου δικηγόρου καλύτερα να μην μιλούν. Απλά αν σπουδάσουν και κάνουν το παιδί τους δικηγόρο ξοδεύοντας μια περιουσία , όταν θα του πληρώνουν τα ταμεία και το ενοίκιο του μέχρι τα 35 του να θυμηθούν αυτά που λένε τώρα.
  Και για να μην πιπιλάμε καραμέλες περι αμοιβών και κατωτάτων ορίων , όλο το παιχνίδι γίνεται για να γλιτώσουν οι τράπεζες από το κόστος νομικών υπηρεσιών που σήμερα τους κοστίζει. Γιατί όταν αυριο η τράπεζα θα δίνει σε έναν δικηγόρο για υπηρεσίες 30 και 40€ και θα του κάνει και χάρη μάλιστα , ο οργισμένος πολίτης που μας λέει λαμόγια θα εξακολουθεί να πληρώνει προς την τράπεζα 200 και 300 € για έξοδα φακέλων κλπ . Και όταν οι τράπεζες θα εισπράττουν δικαστικές δαπάνες 2 και 3 χιλιάδων ευρώ για επιδικάσεις δανείων ,οι αμοιβές προς τους δικηγόρους θα τους έχουν στοιχισει 150 και 200 €
  Ας μην κοροιδευόμαστε , κανένας μέσος Ελληνας με την ,μια έως δυο υποθέσεις τον χρόνο δεν θα ωφεληθει από τις ρυθμίσεις αυτές . Ακόμα θα πηγαίνει στον δικηγόρο που εμπιστεύεται γιατι ο δικηγορικές υπηρεσίες δεν είναι μπουτικ όπως κάποιοι τις θεωρούν . Αυτόι που θα ωφεληθούν όλοι ξέρουμε ποιοι είναι..

  • Ηλίας Πιερίδης avatar
   Ηλίας Πιερίδης @ Dragan Ciric 19/02/2011 07:26:04

   Τι λέτε κύριε, μόνο οι γονείς των δικηγόρων έχουν πληρώσει και πληρώνουν; αυτή ακριβώς η συντεχνιακή λογική μας έφερε εδώ που μας έφερε, επειδή ποτέ δεν στοχεύουμε και δεν επιδιώκουμε το μείζον αλλά παντα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το προσωπικό μας μείζον δηλαδή το κοινό ελάσσων.
   Με βάση τη δική σας λογική , για να μην είναι ευάλωτος ο δικηγόρος (δηλαδή να μην υποκύπτει σε άλογα κελεύσματα) θα πρέπει να τον πληρώνουν οι καημένοι υπόλοιποι. Πιστεύετε οτι μόνο εσείς σπουδάσατε και μόνο εσείς πιέζετε τους γονείς σας, πιστεύετε ότι είστε οι μόνοι κάτοχοι της αλήθειας.Εάν όπως επικαλείστε :"Ας μην κοροιδευόμαστε , κανένας μέσος Ελληνας με την ,μια έως δυο υποθέσεις τον χρόνο δεν θα ωφεληθει από τις ρυθμίσεις αυτές . Ακόμα θα πηγαίνει στον δικηγόρο που εμπιστεύεται γιατι ο δικηγορικές υπηρεσίες δεν είναι μπουτικ όπως κάποιοι τις θεωρούν" τότε δεν έχετε να φοβηθείτε οτιδήποτε, άρα λοιπόν γιατί δεν συναινείτε;

   • Dragan Ciric avatar
    Dragan Ciric @ Ηλίας Πιερίδης 20/02/2011 10:59:48

    Kύριε Πιερίδη ,με την αναφορά μου στις σπουδές δεν αρνήθηκα κανενός γονιού τις θυσίες για κανένα επάγγελμα. προσπαθησα όμως να σας δειξω την οπτική του νέου δικηγόρου μιας και γιαυτό μιλάμε. αν κάναμε κουβέντα για τον γιατρό που παιρνει ειδίκευση στα 35 του και τον αδιοριστο καθηγητή ή τον ανεργο απόφοιτο ενος ανύπαρκτου ΤΕΙ που ιδρύθηκε μονο και μονο για να επιβιώσουν οι επαρχιακές πολείς θα με βρίσκατε και πάλι μαζί σας. όσον αφορά το τι φοβάμαι με βαση αυτό που ανέφερα , σας το εξήγησα πάρα πολύ καλά. Αυτή την στιγμή καταργούνται οι κατώτατες αμοιβές , όχι για να ωφεληθείτε εσείς για μια προσωπική σας υπόθεση που θα πάτε στον έμπιστό σας δικηγόρο. Κάτα πάσα πιθανότητα θα πάτε και θα δώσετε όσα δίνατε γιατί δεν θα βάλετε σε μειοδοτικό πλειστηριασμό μια υπόθεσή σας. ούτε εγώ θα χάσω αν πάρω από εσας 100 ή 200 € ευρώ λιγότερα από όσα θα έπαιρνα αν μου το ζητάγατε. Το ζήτημα είναι και σας το ξαναλεω το πόσο θα κερδίσουν οι Τράπεζες , οι μεγάλες κατασκευαστικές και οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν το μεγάλο όγκο υποθέσεων και απασχολούν χιλιάδες νέους κυρίως δικηγόρους αμοιβοντάς τους ηδη με τις κατώτατες αμοιβές και χρεώνοντας τους πελατες με δυσαναλογα έξοδα. και σας ρωτώ όταν θα απελευθερωθούν οι αμοιβές και θα αμοίβουν τους δικηγόρους με 50€ γιαμια προσημείωση , εσείς πιστεύετε ότι τα έξοδα φακέλου για το δάνειό σας θα μειωθουν; αν ναι εγώ μαζί σας. και κατι τελευταίο , γιατί αραγε η κυβέρνηση δεν έχει βγάλει ούτε ένα ενδεικτικό υπολογισμό για το τι προσδοκά να κερδίσει (ως εσοδα για το δημόσιο) από αυτή την ιστορία; και γιατί η τροικα δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα των κατώτερων αμοιβών (αφού ήξερε ότι από εκει το δημόσιο εισέπρατε με την απευθείας παρακράτηση φόρου ενα σεβαστό ποσό) αλλά η ρύθμιση αυτή τέθηκε στους διαδρόμους των υπουργείων; Κυριε Πιερίδη σέβομαι τις απόψεις σας αλλά δεν είναι όλα τόσο αθώα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.