#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρύο, φτώχεια και αναλγησίαΗ Ελλάδα ζει ένα χιονιά από τα παλιά με πολύ κρύο και άθλιες καιρικές συνθήκες οι οποίες χρόνια είχαν να συμβούν. Ωστόσο, φέτος υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο δεν έχει ούτε τα βασικά για να ζεσταθεί. Δεν έχει να πληρώσει για θέρμανση, ούτε καν για ξύλα προκειμένου να δημιουργήσει έστω μια υποτυπώδη ζωή.

Στην Ελλάδα του 2012, μόνο στην Αθήνα οι άστεγοι υπολογίζονται περισσότεροι από 8.000 ενώ κάποιοι ανεπίσημοι αριθμοί κάνουν λόγο ακόμη και για 20.000 αστέγους.

Σε κάποιο ελληνικό νοσοκομείο χειρουργημένοι άνθρωποι κοιμήθηκαν στα ράντζα με τα μπουφάν λόγω έλλειψης θέρμανσης.

Σε πολλά σχολεία οι γονείς βάζουν ρεφενέ λεφτά για να ζεσταθούν τα παιδιά τους.

Στην Ελλάδα του 2012 κάποιοι, Έλληνες ή αλλοδαποί, πεθαίνουν από το κρύο ή βρίσκονται στα όριά τους.

Ακούμε λοιπόν τους δήμους και τις περιφέρειες να προσπαθούν με όσα μέσα έχουν να καλύψουν τις ανάγκες συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν να παγώσουν αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, ακούστηκε και μια πρόταση να μοιραστούν κουβέρτες στους αστέγους μπας και γλιτώσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Εκεί φτάσαμε. Αντί να έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα, με μπαλώματα από τους δήμους προσπαθούμε να κάνουμε ότι ενδιαφερόμαστε.

Μήπως άκουσε κανείς τον κ. Παπαδήμο να μιλά για κάτι άλλο εκτός από θυσίες και PSI; Είναι ή δεν είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων; Έδωσε ρητές εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να στήσουν π.χ. ένα μεγάλο χώρο στο Ζάππειο ή όπου αλλού, ένα καταφύγιο για τους άστεγους. Να πάνε εκεί να ζεσταθούν, να φάνε ένα πιάτο φαγητό και να ξεπεράσουν τις δύσκολες ημέρες;

Μήπως ο κ. Λοβέρδος ασχολήθηκε με την κοινωνική πρόνοια αντί να αναλώνει το χρόνο του σε κομματικά παιχνίδια στο ΠΑΣΟΚ;

Ακούσατε άραγε να υπάρχει ένα μέλος της κυβέρνησης (εκτός ίσως από τον υφυπουργό κ. Μπόλαρη) που να ασκεί πολιτική η οποία θα λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Όλοι ασχολούνται με το κούρεμα ή με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Η κ. Διαμαντοπούλου αντί να δώσει λεφτά για θέρμανση στα σχολεία ή βιβλία, συντάσσει εκθέσεις και επιστολές για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος αγκαλιάζεται με τον κ. Βενιζέλο (για να ζεσταθούν άραγε;), ο κ. Γιαννίτσης του Εσωτερικών ασχολείται με τα λεφτά που παίρνουν τα κόμματα ο δε κ. Παπαϊωάννου του Δικαιοσύνης ασχολείται με το πώς θα διώξει τους οικονομικούς εισαγγελείς ή πώς θα βγάλει έξω κανένα φυλακισμένο.

Τη μεγαλύτερη, όμως ευθύνη έχει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος ο οποίος εκτός από μια επίσκεψη σε φτωχούς τα Χριστούγεννα ξέχασε ότι κυβερνά μια χώρα με τεράστια προβλήματα. Ας αφήσει για λίγο τις ενημερώσεις στα αφεντικά του στην Ευρώπη κι ας ασχοληθεί με τους ανθρώπους που πεθαίνουν από το κρύο αυτές τις ημέρες.Στην διακοπή ρεύματος σε 30 σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών προχώρησε η ΔΕΗ μετά την μη καταβολή του ειδικού φόρου ιδιοκτησίας αλλά και της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος «Πρόκειται για νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα εδώ και αρκετούς μήνες ενώ τα 27 από αυτά δεν είναι κατοικήσιμα» δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Σερρών.

Την ίδια ώρα στο γραφείο της Επιτροπής Σερραίων Πολιτών  έχουν απευθυνθεί περισσότεροι από 800 Σερραίοι που μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, ενώ αύριο σε προγραμματισμένη συγκέντρωση των πολιτών που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΕΗ Σερρών πρόκειται να κατατεθεί ψήφισμα κατά , όπως αναφέρεται, της παράνομης και καταχρηστικής επιβολής φόρου μέσω της ΔΕΗ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/02/2012 15:14:07

  Και ποια είναι η απάντηση σ' αυτή την απελπισία; Μήπως οι υπαινιγμοί Δένδια, ότι τα μέτρα της εξαθλίωσης δεν μπορούν να τεθούν σε επαναδιαπραγμάτευση;

 2. Χρήστος avatar
  Χρήστος 01/02/2012 15:43:41

  Η απάντηση στην απελπισία αυτή θα είναι η αλληλεγγύη Αυριανιστή.
  Αλληλεγγύη στην πράξη. Δεν είναι τίποτα. Ένα θερμός με τσάι. Λίγες ζακέτες, λίγες κουβέρτες και λίγα τρόφιμα.

  Φυσικά μπορούμε πάντα να καθήσουμε στα σπίτια μας και να απορούμε γιατί αυτό το πράγμα που ονομάζουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν λειτουργεί υπέρ μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να είναι ζήτημα ανάγκης και για μας ένα πιάτο σούπα.

  Μην με παρεξηγήσετε. Φυσικά και έχει ευθύνη τεράστια το πολιτικό κατεστημένο.

  Απλά ας κάνουμε κάτι και μεις, όχι σαν ψηφοφόροι αλλά σαν μέλη της κοινωνίας των ανθρώπων.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 01/02/2012 16:33:34

  Βλέποντας αυτό το βίντεο, καταλαβαίνω ότι το ανθρώπινο κουράγιο είναι τεράστιο. Ο συγκεκριμένος ψαράς μας βοηθά με το παράδειγμα του h__p://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jgTF9_E23uE Ας βοηθάμε κι εμείς όσους μπορούμε με ότι μέσα έχουμε..

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 01/02/2012 17:59:57

   Φοβερός ο ψαράς..!

 4. δημητρης avatar
  δημητρης 01/02/2012 16:53:44

  ΟΙ ΕΙΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

  • juliet avatar
   juliet @ δημητρης 01/02/2012 18:52:10

   MΑΡΤΙΑΙ ΕΙΔΟΙ
   Τα μεγαλεία να φοβάσαι ,ω ψυχή.
   Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
   αν δεν μπορείς ,με δισταγμό και προφυλάξεις
   να τες ακολουθείς.Κι όσο εμπροστά προβαίνεις,
   τόσο εξεταστική,προσεκτική να είσαι.

   Κι όταν θα φτάσεις στην ακμή σου,Καίσαρ πιά
   έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,
   τότε κυρίως πρόσεξε σα βγεις στον δρόμο έξω,
   εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία,
   αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο
   κανένας Αρτεμίδωρος ,που φέρνει γράμμα,
   και λέγει βιαστικά''Διάβασε αμέσως τούτα,
   είναι μεγάλα πράγματα που σ΄ενδιαφέρουν'',
   μη λείψεις να σταθείς ,μη λείψεις ν΄αναβάλεις
   κάθε ομιλίαν ή δουλειά ,μη λείψεις τους διάφορους
   που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις
   (τους βλέπεις πιό αργά) ας περιμένει ακόμη
   κ΄η Σύγκλητος αυτή,κ΄ευθύς να τα γνωρίσεις
   τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου.
   Καβάφης

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ juliet 02/02/2012 00:31:11

    Εξαιρετική υπενθύμιση Juliet

 5. The Saint avatar
  The Saint 01/02/2012 18:39:31

  Ούτε κοινοβουλευτική δημοκρατια έχουμε, ούτε και πρόκειται να ξαναδούμε. Μιά ιδιοτυπη δικτατορία, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, σε βάρος των πολλών.
  Ειμαστε υπεύθυνοι, που έχουμε αφεθεί να πιστεύουμε ότι είμαστε ανήμποροι και ανίσχυροι απέναντι σε αυτούς τους ολίγιστους οσφυοκάμπτες, ξεπουλημένους ανθέλληνες.
  Είμαστε υπέυθυνοι, που ώς απόγονοι των αρχαίων ημών, αποδειχθήκαμε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, (σε σχέση με τα έργα και ημέρες τους) ώς μιά μάζα άβουλων ανθρωποειδών...
  Εχω ξαναγράψει, ότι οι καταστάσεις που βλέπουμε, και βιώνουμε σήμερα, δεν είναι τίποτα μπροστά στο τί θα δούμε αυριο...

 6. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 01/02/2012 22:39:40

  Το Extra Channel λέει τώρα πως πέθανε άστεγος κοντά στο Ρούφ, ο οποίος προηγουμένως είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο.

 7. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 02/02/2012 16:59:56

  Nα γιατί δεν έπρεπε να στηριχτεί ο λογιστής για πρωθυπουργός. Ένας πολιτικός, ελέω ψήφων μπορεί να σκεφτεί ενίοτςε και ανθρώπινα. Ένας διεθνής λογιστής που ζει μόνο μέσα στους αριθμούς και το σήμα του δολλαρίου ή του ευρώ, ποτέ. Δεν έχει ζήσει ποτέ σε γειτονιές και περιβάλλον φτώχειας. Μόνο στο Σίτι του Λονδίνου, τις Βρυξέλλες τη Γενεύη και μάλιστα στις ακριβές και καλά φυλασσόμενες περιοχές. Είναι ευρωδολλαριστής στην εθνικότητα με δεύτερη εθνικότητα αυτή του γεν. Εδώ χρειάζεται Έλληνας μς καρδιά, όσο πιο επαρχία, τόσο πιο καλά, να έχει κάνει στο πεζοδρόμιο και να ξέρει τί πάει να πει φτώχεια. Μόνο ένας τέτοιος μπορεί να ορθώσει αν'αστημα και να κυβερνήσει. Σαμαρά τελείωνε με τον ταμία της Τρόικας και κυβέρνα τον έρημο τούτο τόπο. Δεν περιμένουμε από κανέναν άλλο κάτι. Μην είσαι ο υπάλληλος του αρχιταμία της Τρόικας στη χώρα. Γίνε ο δήμιός του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.