#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2009 17:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρυφή Ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για τα Σκόπια καταγγέλλει ο Κουμουτσάκος – απάντηση Λοβέρδου

 

Σοβαρότατους υπαινιγμούς για την στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των Σκοπίων διατύπωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος θέτοντας ερωτήματα για την «κρυφή ατζέντα ΠΑΣΟΚ για το Σκοπιανό» και το «τι ακριβώς είχε συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών».

 Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές ήταν πρόσφατη συνέντευξη του πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέα Λοβέρδου στο http://www.newstime.gr/ όπου μεταξύ άλλων λέει και τα εξής:  «H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος … Ναι. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία με τα Σκόπια επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Και θα το ξανακάνουμε. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα επίλυσης και όχι αντιπαλότητας

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο υπεύθυνος για τα εξωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ:

1. Δίνει λευκό συγχωροχάρτι στον εθνικιστή Γκρουέφσκι για την ένταση στις σχέσεις με την FYROM.

2. Προαναγγέλλει - εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση- μονομερείς κινήσεις από την Ελλάδα για τη μεταβολή της κατάστασης χωρίς να ζητάει τίποτα, μα τίποτα, από τον Γκρουέφσκι.

3. Προαναγγέλλει μονομερή περιορισμό των διαφορών στο θέμα του ονόματος και ανάπτυξη, μονομερώς, σχέσεων με τον κ. Γκρουέφσκι. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Γιατί λίγες μέρες πριν τις εκλογές αισθάνεται την ανάγκη υποχώρησης και υπαναχώρησης; Ποιους εξυπηρετεί; Ποιους ακούει η ηγεσία το ΠΑΣΟΚ; Χθες είχαμε το Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Σήμερα το Σκοπιανό.

4. Εγκαλεί την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας γιατί δεν συναντιέται και γιατί δεν τηλεφωνιέται με τον κ. Γκρουέφσκι, όσο υπάρχει άλυτο το θέμα της ονομασίας.

 Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος διατύπωσε τα εξής ερωτήματα: «Τι σχεδιάζεται;. Η Ν.Δ., οι Έλληνες πολίτες και, πάνω απ' όλα, οι Μακεδόνες περιμένουν, άμεσα, απαντήσεις: - Αποκηρύσσει ή όχι τις θέσεις αυτές ο κ. Παπανδρέου; - Τι ακριβώς έχει η κρυφή ατζέντα ΠΑΣΟΚ για το Σκοπιανό; - Τι ακριβώς είχε συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών»;

 Απάντηση Λοβέρδου

 Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα και προσπαθώντας, εναγωνίως να βρει διέξοδο, πιάνεται από τα μαλλιά της. Η ΝΔ δεν διστάζει να θέτει σε διακινδύνευση τα εθνικά μας θέματα, βάζοντάς τα στο επίκεντρο και την ένταση του προεκλογικού αγώνα και χρησιμοποιώντας την προσφιλή της μέθοδο, της διαστρέβλωσης και της παραποίησης. …. Ας δούμε, όμως, τι ισχυρίζεται η ΝΔ:  α. Τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει ένα ρόλο πρωτοποριακό στα Δυτικά Βαλκάνια, ούτως ώστε να μειωθούν οι εντάσεις και οι κίνδυνοι που απειλούν και τη χώρα μας και συνεπώς, τη θέση ότι, παρά το αρνητικό γεγονός πως, ηγέτης των Σκοπίων είναι ένας ακραίος εθνικιστής, η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει πως με τα Σκόπια έχουμε μόνο ένα θέμα - αυτό του ονόματος - τη θεωρούν κρυφή ατζέντα, ενώ είναι η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους από το 1995 και την επαναλαμβάνουν όλοι οι Έλληνες υπουργοί των Εξωτερικών και πρωθυπουργοί, από το 1995 έως και σήμερα. Και ιδιαίτερα ο κ Καραμανλής και η κυρία Μπακογιάννη. Συνεπώς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., σήμερα, υπέπεσε σε σοβαρότατο και αδικαιολόγητο, αφού ο ίδιος είναι διπλωμάτης, ολίσθημα. β. Την πληροφορία ότι το 2001 είχε φτάσει η χώρα πολύ κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια - που δεν επιτεύχθηκε λόγω του εμφυλίου πολέμου που μεσολάβησε εκεί - και την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη από τότε καταστήσει δημόσιο ποίημα, τη βλέπει σήμερα η Ν.Δ. ως αφορμή για να διατυπώσει αιτιάσεις περί ύπαρξης κρυφής ατζέντας!

Το επιχείρημα αυτό θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό, επειδή αφορά τα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα . Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Ελλάδα, παράλληλα με την αυστηρή και ανυποχώρητη υποστήριξη της θέσης του για την εθνική κόκκινη γραμμή, με βάση την οποία θα λυθεί το Σκοπιανό, μπορεί και πρέπει να επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση απέναντι σε ορισμένα προβλήματα ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων. Καλά θα ήταν για τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου, δίχως στρεβλώσεις που υποσκάπτουν την υπεράσπιση των ευαίσθητων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, το κόμμα της Ν.Δ. να συνεννοείται με την κυβέρνηση, αλλά και με τους βουλευτές του, ειδάλλως, θα μπορούσαν, λ.χ. , οι επικοινωνιακοί επιτελείς της Ν.Δ. να μάθουν ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής τους, και να ζητήσουν πρακτικά από δεκάδες φόρα στη Βόρεια Ελλάδα , όπου έλαβαν μέρος….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/09/2009 18:11:51

  Κε Λοβέρδε, εαν ως φοιτητης σας, σας εκανα την ερωτηση του Κουμουτσακου και επερνα αυτη την απαντηση, θα αλλαζα σχολη !!

  Δε λεω ποια μην παραξηγηθω, αλλα δεν απαντατε Κ Λοβερδε.

  Ο ΓΑΠΠ δεν μπορει ν απαντησει ενυγουει, θα παει στις ΚΑΛΤΣΕΣ δυνατος !

  ΠΠ

 2. μακ avatar
  μακ 11/09/2009 18:16:07

  "Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Ελλάδα, παράλληλα με την αυστηρή και ανυποχώρητη υποστήριξη της θέσης του για την εθνική κόκκινη γραμμή, με βάση την οποία θα λυθεί το Σκοπιανό, μπορεί και πρέπει να επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση απέναντι σε ορισμένα προβλήματα ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων"

  Συνεχίζει ο Λοβέρδος στη γραμμή περί "επαναπατρισμού" των σλαβομακεδόνων του εμφυλίου, αυτούς που έχουν γαλουχηθεί με την αιγαιακή μακεδονία κλπ.
  Αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα, δυνάμει επικίνδυνα και δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή του να βγάλει από τη δύσκολη διεθνή του θέση το καθεστώς Γκρουέφσκι.

  Βλέπω και επιστροφή στα φληναφήματα της περιόδου Σημίτη περί ισχυρής Ελλάδας που θα κατακτήσει τα Βαλκάνια με την οικονομική της ευρωστία (των δανεικών δλδ).

 3. Tηλέμαχος avatar
  Tηλέμαχος 11/09/2009 18:34:52

  http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5661:0909-autonomistes&catid=35:macedonia&Itemid=79

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/09/2009 18:56:45

  "Να η ευκαιρία" για το Σκοπιανό
  http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5658:0909-eukaiira&catid=35:macedonia&Itemid=79

 5. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 11/09/2009 18:58:11

  Ο κύριος Λοβέρδος καλύτερα να μασάει, παρά να μιλάει...
  Όλοι διαβάσαμε τις προθέσεις του να επιτρέψει επάνοδο των σλαβόφωφνω του εμφυλίου και να δημιουργήσει, εκ του μη όντος, μειονότητα εντός της Ελλάδας.
  Εκεί που είχαμε τους Σκοπιανούς στη γωνία μετά το βέτο του Βουκουρεστίου και την απόφαση του ΝΑΤΟ που τους λέει να αποδεχτούν αλλαγή ονομασίας για να μπουν, έρχεται ο Λοβέρδος να τους δώσει σανίδα σωτηρίας. Έτσι και κάνει πράξη την εξαγγελία για τους πρόσφυγες, το θέμα του ονόματος θα φαντάζει αστείο μπροστά στο νέο πρόβλημα που θα έχουμε.
  http://www.enkripto.com/2009/09/blog-post_6424.html
  http://www.enkripto.com/2009/09/blog-post_06.html

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/09/2009 21:31:24

  To προβλημα ασφαλως δεν ειναι τα υπερηλικα προσωπα που λεει ο Λοβερδος.
  Εαν επιτραπει η εισοδος τους και οι επισκεψεις τους στην Ελλαδα χωρις αποδοση ιθαγενειας δεν τρεχει τιποτα.Εάν ομως τους αποδοθει η ιθαγενεια αυτη κατα το νομο περνα και στα παιδια τους που εχουν γαλουχηθει με την ιδεα της επιστροφης τους και της Μεγαλης Μακεδονιας.Τοτε πραγματι εχουμε εισαγωγη εχθρικης μειονοτητας.

 7. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 11/09/2009 21:44:15

  Τα απόκρυφα της Ιπποκράτους, έχουν κάνει σημαία η Σκοπιανοί τον Λοβέρδο και δεν ακούγεται κουβέντα, γαργάρα τα ΜΜΕ, αμ πως.

 8. perastikos avatar
  perastikos 11/09/2009 22:01:45

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε:

  “Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος”


  Οι Σκοπιανοί θέλουν να μονοπωλήσουν τη μακεδονική ταυτότητα και το ΠΑΣΟΚ λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα παραχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα (Γλώσσα- εθνικότητα) της Μακεδονίας στα Σκόπια!!!

 9. perastikos avatar
  perastikos 11/09/2009 22:15:48

  Αν συμβαίνει αυτό, η ΕΟΚ τι κάνει;

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ perastikos 12/09/2009 02:42:07

   Την πάπια. Θα αυξηθούν και οι εντός ΕΟΚ καταναλωτές.

 10. Orestios avatar
  Orestios 12/09/2009 03:12:03

  Τι θα πεί άραγε το GAP σήμερα στη Θεσσαλονίκη για αυτό το θέμα? Και πως να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα? Θα πεί κάτι πολύ σαφές όπως το συνηθίζει: "Να κρατούμε θαρραλέα στάση για θέματα όπως της Παλαιστίνης, του Γκουαντάναμο, του Κοσόβου". Για ονομασία κουβέντα. Πάρτυ στα Σκόπια προβλέπεται αύριο. Σαμπάνιες θα ανοίγει ο Γκρουέφσκι και πιθανόν να στήσει αδριάντα του GAP. Πάνω σε πράσινο άλογο βρε κουτά!

 11. Λακωνας avatar
  Λακωνας 12/09/2009 17:07:18

  αδριάντες κ πράσινα ηλιολουσμένα άλογα

  ενώ δεν διεκδικούμε την εκεί μειονότητα των ΕΛΛΗΝΩΝ προσπαθούμε να εισάγουμε δική τους μειονότητα εδώ.... κ όλα αυτά προεκλογικά....
  δλδ την επομένη των εκλογών τι έχει να γίνει...;

  υγ υποθετικά μιλώντας πάντα κ μεταξύ σοβαρού κ αστείου(χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την αξία του κειμένου) είμαι περίεργος να δώ τί θα έλεγε για τον εγγονό του ο Γερος,αν κ τα όσα είπε για τον γιόκα τους ουδεμία αίσθηση προκάλεσαν ποτέ (!!!!!)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.