#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/10/2010 16:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Κροκοδείλια δάκρυα» για τους άνεργουςΚριτική εφ’ όλης της ύλης στις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ανεργίας άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ότι προωθεί τα συγκεκριμένα μέτρα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με καθυστέρηση ενός χρόνου.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει συγκεκριμένα τα εξαγγελλόμενα μέτρα «ξαναζεσταμένα και χρησιμοποιημένα αρκετές φορές στο παρελθόν, και προσθέτει ότι αφορούν προγράμματα του ΟΑΕΔ που έχουν εξαγγελθεί επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο, χωρίς αντίκρισμα.

«Μοναδική “καινοτομία” είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο, που η ευρωπαϊκή του εμπειρία είναι αρνητική, αφού όπου εφαρμόστηκε δεν έφερε αποτελέσματα. «Είναι πολύπλοκο, γραφειοκρατικό και η χρηματοδότησή του, μέσω της διευθέτησης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ  - ΟΑΕΔ, εκπέμπει και καλλιεργεί μια νοοτροπία εισφοροαποφυγής για τις επιχειρήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξάλλου σημειώνει, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας περνά μέσα από ένα «νέο δυναμικό, αναπτυξιακό προσανατολισμό της οικονομίας μας, μέσα από στοχευμένες, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά με ισχυρά κίνητρα, δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης».

«Όλα αυτά», καταλήγει, «απουσιάζουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Γι' αυτό και οι πολίτες απογοητεύονται και δεν προσδοκούν τίποτα, πλέον, από αυτές».».

«Με νέα ψέματα και απατηλές υποσχέσεις, ο πρωθυπουργός προσπαθεί για άλλη μια φορά να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και τους άνεργους μπροστά στις εκλογές. Είναι μεγάλο ψέμα ότι οι απώλειες των εργαζομένων είναι προσωρινές και ότι η κυβέρνηση θα τις αποκαταστήσει», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την ανεργία είναι υποκριτικό, γιατί οι κατεδαφιστικές πολιτικές του Μνημονίου που συνυπέγραψε και εφαρμόζει, δηλαδή η μείωση των μισθών, η συρρίκνωση των δημοσίων επενδύσεων και οι νέοι φόροι δημιουργούν στρατιές ανέργων. Τα δάκρυά του για τους ανέργους είναι κροκοδείλια, γιατί με το Μνημόνιο προωθεί την περικοπή ακόμα και αυτών των εξευτελιστικά χαμηλών επιδομάτων ανεργίας τους κατά 500 εκατομμύρια ευρώ το 2012», σχολίασε

Μείωση φόρων και fast track για όλους

Μείωση φόρων και fast track για όλους τους επενδυτές και όχι μόνο για τους ξένους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το μόνο ουσιαστικό αντίδοτο στην ανεργία είναι η ανάπτυξη. Αναγνώρισε πάντως ότι το πρόγραμμα δράσεων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι εκτεταμένο, πολύπλευρο και συνιστά αναμφίβολα μία γραμμή άμυνας στο πρόβλημα της ανεργίας. Συνέστησε όμως προσοχή στη διαδικασία εφαρμογής του, καθώς πολλά αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν υστέρησαν στη διαδικασία υλοποίησης τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Σύνδεσμος είχε προτείνει σειρά μέτρων για την ανεργία, απέναντι στα οποία η τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ η ΓΣΕΕ απέρριψε τότε την πρότασή μας να υπογραφεί, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΕΓΣΣΕ, ένα ευρύτερο κοινωνικό συμβόλαιο για την προστασία των δυνάμεων εργασίας και των θέσεων απασχόλησης.

Σχόλιο Antinews: Γιατί άραγε χαίρονται τόσο πολύ στην φωτογραφία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 19/10/2010 19:15:21

  θα γεμίσουν τα Α.Τ. .με αποφοίτους ... ΑΕΙ@ΤΕΙ

 2. soulis avatar
  soulis 19/10/2010 20:18:20

  Βλεπω την κασιδα ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ....... αγιοι ηταν οι τσολακογλου μπροστα σας. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΔΑΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΥΡΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ, ΕΠΙΥΕΤΟ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΡΕΜΑΜΕ !!!!!!!!!!!

  ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΕΟ, ΓΙΑ ΒΓΗΤΕ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΕΞΩ ΟΕΟ

 3. δημης avatar
  δημης 19/10/2010 21:42:40

  "Θέλουν οι********** να κρυφτούν κι η χαρά δεν τς αφήνει.." Αρχαίο ...

 4. anonymos avatar
  anonymos 19/10/2010 23:28:50

  Tέλος-Τέλος-Τέλος Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας

 5. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 20/10/2010 08:57:13

  Θέλω σας παρακαλώ και μια φωτογραφία με αυτούς που κάθονται - όπως κοιτάμε το Τζέφρη - και στα δεξιά του... τον Κουτρουμάνη και την εξαδέλφη του σαντουϊτσά, που με ύφους χιλίων καρδιναλίων σημείωναν - Θεός οίδε τί σημείωναν - στο μπλοκάκι τους...

 6. corfiot avatar
  corfiot 20/10/2010 09:15:32

  Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


  4/02/2010: «Οι κινητοποιήσεις των αγροτών μάς εκθέτουν σε διεθνές επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κοστίζουν στην εθνική οικονομία πάρα πολλά χρήματα καθημερινά».
  *
  30/06/2010: «Κάποιοι απαγορεύουν (σ.σ. οι ναυτεργάτες) στον ελληνικό λαό να μεταβαίνει στον προορισμό του και αυτό γίνεται η μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».
  *
  29/09/2010: «Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη απέναντι στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών (...) η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εμπλουτίζει το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για όσους δημιουργούν προβλήματα και...
  παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών».
  *
  14/10/2010: «Βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».
  *
  14/10/2010: «...Αυτό το οποίο έκαναν οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη (...) διασύρει τη χώρα μας».

  *
  Οι τέσσερις πρώτες είναι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
  Η πέμπτη είναι η δήλωση του κ. Παπανδρέου που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και ενώ η εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

  *
  Στόχος τους:
  Ενα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων θα τεθεί στο περιθώριο της ανεργίας.
  Ενα δεύτερο κομμάτι της κοινωνίας θα στοιβαχτεί στα αμπάρια των «ελαστικών εργασιακών σχέσεων».
  Κι όσοι περισσέψουν; Να αμείβονται με 590 ευρώ το μήνα!

  *
  Για να γίνει κατορθωτό ένα τέτοιο «κοινωνικό απαρτχάιντ», για να επέλθει αυτή η «τελική λύση» όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβερνητική «γραμμή» έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα:
  «Κοινωνικός αυτοματισμός», «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που αντιστέκεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας,
  εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!

  *
  Για να επιτελέσουν το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:
  Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

  *
  Θέλουν να βάλουν τον έναν να «φάει» τον άλλον,
  ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο,
  για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!

  *
  Τέτοιοι είναι και έτσι μας κυβερνούν!
  Και απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα ισχύσει το
  «ένας για όλους και όλοι για έναν», ή δε θα μείνει όρθιος κανένας!
  "Ριζοσπάστης"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.