12/09/2008 04:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρητικοί χρησμοί Μεϊμαράκη

 «Ο κ. Καραμανλής δεν είναι μόνος του, έχει όλους εμάς» δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Mega.

Καταρχήν δεν καταλάβαμε αυτό το «ο Καραμανλής δεν είναι μόνος του». Τι εννοεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας; Ότι εγκατέλειψαν μόνο του τον πρωθυπουργό ο κ. Ρουσόπουλος και οι άλλοι, ή ότι τους έχει δεν τους έχει είναι το ίδιο πράγμα;

Και ποιους εννοεί με τη φράση «όλους εμάς». Συμπεριλαμβάνεται και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέα;

Κατά τα άλλα διαβάστε τι ακριβώς είπε χθες όπως τα παρουσιάζει το protothema.gr που δεν κρύβει την διαχρονική εκτίμησή του προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 12/09/2008 04:12:52

  «Ο κ. Καραμανλής δεν είναι μόνος του, έχει όλους εμάς» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση για τη πολιτική κατάσταση. Με τη φράση «ο πρωθυπουργός έδωσε τις απαντήσεις του στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης», ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπάθησε να προβάλλει την άποψη ότι το θέμα Βουλγαράκη είναι λήξαν και μάλιστα αιτιολόγησε την απόφαση του κ. Καραμανλή να μην απομακρύνει τον υπουργό Ναυτιλίας υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «εξέτασε όλες τις παραμέτρους, στάθμισε όλες τις εξελίξεις και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη σταθερότητα παίρνει πάντα τις κατάλληλες αποφάσεις τις οποίες στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις».
  Αυτά είπε ο κ. Μεϊμαράκης δημοσίως. Διότι σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Άμυνας επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Βουλγαράκη. Ερωτηθείς εάν η ενδεχόμενη παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας θα διευκόλυνε τον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης αρκέστηκε να πει ότι για το θέμα αυτό υπάρχουν και θετικές και αρνητικές απόψεις, αποφεύγοντας να λάβει θέση ευθέως υπέρ της απομάκρυνσης ή της παραμονής του κ. Βουλγαράκη στην κυβέρνηση.
  Ο υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον κ. Καραμανλή, επιχειρηματολογώντας ότι ο πρωθυπουργός ζει με λιτό τρόπο και είναι παράδειγμα προς μίμηση και επικαλέστηκε τη φράση του αρχηγού της ΝΔ ότι στην προσωπική ζωή υπεισέρχεται το υποκειμενικό στοιχείο που πολλές φορές στενοχωρεί τους πολίτες και αμαυρώνει την εικόνα της κυβέρνησης.
  Αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι η Μονή Βατοπεδίου είχε ζητήσει από το Πεντάγωνο την παραχώρηση στρατοπέδων ως αντάλλαγμα για τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν παραχωρούνται στρατόπεδα για εμπορική χρήση. Σε ερώτηση αν έχει πνευματικό, ο υπουργός Άμυνας απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι αν και θρησκευόμενος δεν πάει συχνά στην εκκλησία, αποστροφή που από ορισμένους ερμηνεύεται ως έμμεση αιχμή προς τον υπουργό Επικρατείας.
  Παρ’ ότι έλαβε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Βουλγαράκη και επέλεξε να στηρίξει τον κ. Καραμανλή, για ακόμη μια φορά ο κ. Μεϊμαράκης επέκρινε τους χειρισμούς του γραμματέα της ΝΔ κ. Λευτέρη Ζαγορίτη τον οποίο εμμέσως κατηγόρησε ότι αδρανεί. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι τα στελέχη της ΝΔ πρέπει να βγουν προς τα έξω, να επικοινωνήσουν με τους πολίτες και να κάνουν αυτοκριτική, ενώ ο γραμματέας (σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μεϊμαράκη) θα πρέπει να εφοδιάσει τους βουλευτές της συμπολίτευσης με το κυβερνητικό έργο και να οργανώσει πρόγραμμα περιοδειών ανά την επικράτεια.
  Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι το κλίμα δεν είναι ευχάριστο, υποστήριξε ότι δεν βλέπει ανασχηματισμό ούτε και πρόωρες εκλογές, προσθέτοντας ότι με όλα αυτά που γίνονται το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει περάσει τη ΝΔ με μεγάλη διαφορά!
  Πάντως και η μείωση της ψαλίδας μεταξύ των δύο κομμάτων –όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις- δεν έδειξε να ανησυχεί τον κ. Μεϊμαράκη που παρατήρησε ότι κάθε κυβέρνηση τον πρώτο και δεύτερο χρόνο είναι στα χειρότερα της.
  Τη σιωπή μου θα την παραξηγούσατε αν δεν μιλούσα, είπε ο υπουργός Άμυνας, η απουσία του οποίου όλο το διάστημα που η κυβέρνηση δέχεται κριτική για τις υποθέσεις του κ. Βουλγαράκη και της Μονής Βατοπεδίου θεωρήθηκε συμβολική. Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι λειτουργεί ως σταθεροποιητικός πόλος, φράση που μπορεί να εξηγήσει και το χρόνο που επέλεξε να παρέμβει ο υπουργός Άμυνας στις πολιτικές εξελίξεις.

 2. Factorx avatar
  Factorx 12/09/2008 11:33:17

  Το ρουσοπολικό ΒΗΜΑ παρουσίασε ως εξης την παρέμαβση Μειμαράκη:

  Αναδιάταξη του εσωκομματικού στρατού σήμανε χθες εν μέσω της κρίσης που περνάει η κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης υπερασπιζόμενος τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τις επιλογές του. Παράλληλα εκτόξευσε πυραύλους σε όσα κυβερνητικά στελέχη προκαλούν, ενώ στόχευσε για διαφορετικούς λόγους και με έμμεσο τρόπο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Θ. Ρουσόπουλο και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη. Σε μια χρονική στιγμή όπου ο κ. Καραμανλής και οι στενοί συνεργάτες του παραμένουν εγκλωβισμένοι στη δίνη της σκανδαλολογίας, ο κ. Μεϊμαράκης, έπειτα από μια περίοδο σιωπής, επέλεξε να εμφανιστεί και να αποτελέσει την «αντιπυραυλική ασπίδα» της κυβέρνησης, επιχειρώντας να τονώσει το χαμηλό ηθικό της κομματικής βάσης και των βουλευτών της ΝΔ.

 3. Xase avatar
  Xase 12/09/2008 14:44:27

  Κρατα με να σε κρατω, να πνιγουμε και οι δυο.

  Αν δεν τον υποστηριξει παει και ο ιδιος για φουντο.

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 12/09/2008 15:38:54

  Και η άλλη ναυ-αρχίδα του Συστήματος, (το οποίο τρέμει την κατάρρευση του κατασκευασμένου απ' αυτό πρωθυπουργού), η "Κ", γράφει για τον κανακάρη τους:

  "H δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η «Κ» καταγράφει αυτό που συζητείται ευρύτατα στην κοινωνία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει υποστεί σημαντική φθορά ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑ ο πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι το δυνατό της χαρτί και ο άνθρωπος που η πλειοψηφία των πολιτών εμπιστεύεται για το κρίσιμο πόστο του, (: δε θέλω "ου"!). Γι’ αυτό και είναι Ο ΜΟΝΟΣ ο οποίος μπορεί ΝΑ πάρει τις αποφάσεις εκείνες που ΘΑ βγάλουν την κυβέρνηση από την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, ΛΟΓΩ της συμπεριφοράς στελεχών της (: ποιος ηλίθιος, ρε, παιδί μου, τους επέλεξε;) και της αποτυχίας της οικονομικής της πολιτικής (: ποιος βλάκας μας φόρτωσε τον Αλογοσκούφη;).

  Ο πρωθυπουργός εξαντλεί το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο, και συνεπώς το βασικό κεφάλαιο της παράταξής του, καλύπτοντας δημόσιες συμπεριφορές οι οποίες ουδόλως ταιριάζουν στο δικό του στυλ και ήθος, (: ρε, τον γενναιότατον αλτρουιστήν!). Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα κυβερνητικά στελέχη που κοστίζουν στη Ν.Δ. αρνούνται να ακούσουν τις συμβουλές εκείνων που επισημαίνουν την τεράστια ζημιά που προκαλούν.

  Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα δείξουν αν το αδιέξοδο θα συνεχισθεί, (: οπότε, θα κοπεί και η μάσα μας, γαμώτο!), ή αν ο κ. Καραμανλής θα ανακόψει την πορεία φθοράς της κυβέρνησης στέλνοντας σπίτι τους όσους παρέβησαν τους κανόνες που ο ίδιος θέσπισε", (: και μας, -αχ! βατοπεδιανέ μου γέροντα-, στο βάζο με το μέλι ξανά)...

  Επιμύθιον

  ΤΗΝ ΜΑ.ΑΚΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ,
  ΤΟΝ ΜΑ.ΑΚΑ ΟΥΔΕΙΣ (και, κυρίως, ...ου-δε-μία!)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.