#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2009 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρεμασμένος στα μανταλάκια του Ιντερνετ

Επί προσωπικού

Αυτό κι αν είναι χατζηαβατισμός... Τα μπλογκς θα ήταν - λέει- η χαρά της εναλλακτικής ενημέρωσης, για όσα η συστημική δημοσιογραφία κατέπνιγε, απαξίωνε, εξοβέλιζε ,υπό το πρίσμα των εκάστοτε πολιτικών σκοπιμοτήτων η της εμπορευματικής εντυπωσιοθηρίας. Θα ήταν μια αμφίπλευρη επικοινωνία - όπως ετούτο που γράφουμε - και όπου η ανωνυμία βοηθάει την εξωτερίκευση, την τεκμηριωμένη καταγγελία, αλλά όχι την σκόπιμη ανευθυνότητα και ασυδοσία.Έλα όμως που όλα αυτά δεν ισχύουν για όλους. Ο καθείς και το ήθος του

Γνωστός «τηλεαστέρας» (περιφερειακού και περιθωριακού "αποκαλυπτικού δελτίου" που διατηρεί και μπλογκ), απηνής διώκτης κάθε παρανομίας και υποκρισίας το διέπραξε : Στο μπλογκ του διατηρεί, «αποκάλυψε» λέει- τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, που δεν είναι άλλα από συναδέλφους του δημοσιογράφους που εργάζονται στην γραμματεία τύπου -μερικοί όλως τυχαίως, όπως η αφεντιά μου, που βρέθηκαν εκεί από την ΕΡΤ, ως «ψυγείο» διωγμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήταν η...φοβερή αποκάλυψη μιας λίστας που ήδη είχε δημοσιευθεί πριν από τρία χρόνια, δημοσιευμένη στο σαίτ της ΕΣΗΕΑ
Άλλο μπλογκ εναλλακτικής - λέει- δημοσιογραφίας και αυτό(!) δεν καταχώρησε απλώς τη λίστα αλλά την συνόδευσε με σχόλια όπως : Πατήστε πάνω στη κάθε μία από τις λίστες της ντροπής. Αυτό είναι το βαθύ-παρακράτος. Συμπλήρωνε δε: Βγάλτε φωτοτυπίες και κρατήστε τις - ως απόδειξη του εγκλήματος

Επειδή στην τόσο ...ύποπτη γραμματεία τύπου γίνεται δημοσιογραφικό έργο, εκδόσεις βιβλίων και αποδελτίωση ειδήσεων και αναλύσεων του παγκόσμιου έγγραφου και ιντερνετικού τύπου, που αφορούν την χώρα μας -υπηρεσία που όλα τα κράτη διαθέτουν και μάλιστα σε όλη την Ευρώπη οι υπηρεσίας αυτές υπάγονται απευθείας στους πρωθυπουργούς, ως γραμματειακή- αρχειακή υποστήριξη ενημέρωσης του τι γράφεται για τη χώρα μας - π.χ. ακόμη και σε ήσσονος σημασίας χώρες της λατινικής Αμερικής.. και επειδή οι συμβάσεις των εργαζομένων είναι οι κανονικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ που καμιά σχέση δεν έχουν με «αυτούς που τα «παίρνουν από την ΕΥΠ και άλλες «υπηρεσίες», αναρωτιέμαι:

Πως μπορώ να αμυνθώ σε αυτό; Η ερώτηση απευθύνετε κυρίως σε αυτούς που υπεραμύνονταν της πλήρους μυστικότητας των μπλογκς. Μην μου πείτε με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Το θέμα είναι ότι οι εντυπώσεις δημιουργήθηκαν και μένουν...

Συνάδελφος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. papas avatar
  papas 14/02/2009 14:31:23

  Να σας αφηγηθώ μια μικρή ιστορία..

  Ήταν ένας "δημοσιογράφος" που λεγόταν "Παπαγιώργος"

  Καλός..ωραίος και κυρίως αποκαλυπτικός...

  Υποστήριζε παντοιοτρόπως τη κυβέρνηση με διαφόρους τρόπους είτε για λόγους βιοποριστικούς είτε για λόγους ιδεολογικούς καθότι ανήκε οικογενιακά και συντεχνιακά στον ευρύτερο κεντροδεξιό κόσμο.

  Στις 14/09/2008 έκανε στροφή 180 μοιρών και έκτοτε άρχισε μια εκστρατεία τόσο μέσω τηλεόρασης όσο και μέσω μπλογκσ εναντίων της κυβέρνησης, εάν και δεν κέρδισε τίποτα εμφανές από την "άλλη πλευρά"...

  Παίδες...ο τζίρος των μπλογκσ στην Ελλάδα ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρω τον μήνα. Μόνο τα πρώτα 30 μπλογκ που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ παίρνουν 50 χιλιάρικα το μήνα τα οποία κατά τα φαιν΄μενα δίνονται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους.

  Το θέμα είναι βεβαίως που βρίσκει τα χρήματα το ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που επισήμως είναι καταχρεωμένο (δεν πληρώνει μισθούς υπαλλήλων και προμηθευτών του).
  Παράλληλα έχει μια πολυδάπανη μετακόμιση, κάνει μια μεγάλη ανέωση εξοπλισμού ενώ βρίσκεται εκτός εξουσίας και ταυτόχρονα η "Μίζενς" και οι λοιποί χορηγοί μάλλον δεν τα "χώνουν " πλέον...

  Εάν κάποιος λάβει υπόψη του ότι το ΠΑΣΟΚ απο το καλοκαίρι του 2008 έχει οργανώσει και πληρώσει δρά τη δημιουρφία δεκάδων δικτύων περιβαντολογικού-κοινωνικού χαρακτήρα στην επικράτει για τα οποία έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά ενώ υπάρχει και ανανέωση εξοπλισμού σε πολλές τοπικές και αγορές νέων γραφέιων κτλ...τότε μια ευκρινέστερη εικόνα δημιουργήται.

  Για να απαντήσω στο φίλο που έθεσε το θέμα του ποστ, τα ονοματα των δημοσιογράφων που ανακοινώθηκαν ήταν ουσιαστικά μια προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ διαμέσου των δικό του μπλογκ ώστε αυτοί οι δημοσιογράφοι να αλλάξουν κοινωνικό-ιδεολογική άποψη και δράση ενόψει της "πράσινης επέλασης".

  Θα ακολουθήσουν και άλλα στο άμεσο μέλλον...

  Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ραφαηλίδης πριν κάμποσα χρόνια "Το ΠΑΣΟΚ έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος"... θα προσθέσω εγώ "Μπααθικού" κόμματος καθότι ο γίος του Άσαντ -συγγνώμη του Παπανδρέου- ανέλαβε και η "παλιά φρουρά" άρχισε τα βρώμικα κόλπα για την επάνοδο του "κινήματος" στην εξουσία.

  Και κάτι τελευταίο, φάκτορα & Σια εάν έχετε την όρεξη-χρόνο-αντοχή ψάξτε τις τελευταίες κατηγορίες εναντίων δύο στελεχών της ΕΥΠ που με αθέμιτα μέσα σπρώχνουν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ένας μάλιστα με "δημοσιογραφικό-μπλογκικό" τρόπο.

  Υ.Γ Μετά τις έμμεσες απειλές εναντίων δημοσιογράφων το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ θα εντείνει τις επιθέσεις εναντίων των Δικαστικών...Μίζενς γαρ!

 2. daris avatar
  daris 14/02/2009 14:35:18

  Factorx
  "μερικοί όλως τυχαίως, όπως η αφεντιά μου, που βρέθηκαν εκεί από την ΕΡΤ, ως «ψυγείο» διωγμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη"
  Κανενα σχολιο οσον αφορα το δικαιωμα στην νομιμη εργασια και την αναγκη που οδηγει τον καθενα μας στο να μενει στην εργασια του κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες.
  Περα απο αυτο υπαρχει το δικαιωμα και η υποχρεωση της ανοιχτης καταγελειας καθε "ψυγειου" και η προσπαθεια ανατροπης καθεστωτων που συνηθως ξεκιναει και ολοκληρωνεται εκ των εσω!!!
  Ποσο σιγουροι ειμαστε οτι αυτο γινεται σε ολους τους χωρους και ειδικα στον χωρο τον δικο σας?
  Σιγουρα δεν ισχυει για ολους το "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη" αλλα η συνολικη εικονα δεν ειναι και τοσο θετικη...μαλλον αποκαρδιωτικη θα ελεγα!

 3. factorx avatar
  factorx 14/02/2009 14:45:50

  @daris: συμφωνω γενικά, αλλά ο συνάδελφος ομιλεί περί αποδελτιοποιήσεων στην ΓΓΕΤΠ και δημοσιογραφικής δουλειάς στο ΑΠΕ , η την ΕΡΤ όπου δεν μπορούμε να βάζουμε στο ιδιο σακούλι τους τριπλοθεσίτες με τους μεροκαματιάρηδες. Και αν αυτοί που τα έβγαλαν ήταν μαγκες έπρεπε να υποδείξουν ποιοί απο αυτούς που καταγγέλουν είναι μεγαλοδημοσιογράφοι και ποιοί οχι

 4. άσχετος avatar
  άσχετος 14/02/2009 14:46:53

  Μιλάει και ο Μπόνιος που δουλεύει για τον Θέμο και έχει κάνει το Κουρδιστό Πορτοκάλι διαφημιστική του Πρώτου Θέματος και κάθε παπάρα

 5. daris avatar
  daris 14/02/2009 14:48:06

  papas Says:
  Ολα τα παραπανω ακουγονται(ειναι?) αρκουντος σημαντικα αλλα πες μου γιατι ολα αυτα παντα ειναι μονο λογια χωρις αποδειξεις???
  Μηπως επειδη παντα εχουν και την αντιστροφη αναγνωση???
  Εχω χορτασει απο συνομωσιες και συνομωτες απο την απλη οικογενειακη ζωη του καθ'ενος μας μεχρι την κορυφη της πυραμιδας και στις περισσοτερες περιπτωσεις ισχυει το "της κακης ψ.... της φταινε και οι τριχες".!!!

 6. Factorx avatar
  Factorx 14/02/2009 14:53:40

  @6 ΟΚ

 7. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/02/2009 14:54:04

  Το καραβάνι να τραβάει το δρόμο του και ας αφήσουμε τα σκυλιά να γαβγίζουν. Η προσπάθεια δυσφήμισης σε βάρος, όσων δεν γίνονται αγαπητοί από κάποια κέντρα, αποτελεί στην ουσία παράσημο, για τους διασυρμένους. Η Ρωσική νομενκλατούρα έκλεισε σε ψυχειατρείο τον Ζαχάρωφ, που ήταν διαπρεπής πυρηνικός επιστήμων. Πρόσφατα το πρωτοδικείο του Βερολίνου καταδίκασε ένα σύντροφο, πρωτοκλασσάτο δημοσιογράφο, ως "παθογενή ανριρρησία" και τον έθεσε κάτω από υποχρεωτική κρατική κηδεμονία, επειδή μύνησε 8 φορές το γερμανικό κράτος, για τα δικαιώματά του, ως άνεργος, αφού τον πέταξαν έξω από τα μίντια, γιατί πρόβαλε τα κοινωνικά προβλήματα.
  Ο Μαρξ ισχυρίστηκε, ότι το όπλο της κριτικής, δεν μπορεί να υπερισχύσει της κριτικής των όπλων. Ακόμη χειρότερο από τη φυσική βία είναι ο έντεχνος και οργανωμένος διασυρμός. Ο φασισμός στηρίζεται πρώτα και κύρια σε ψυχολογικά σύνδρομα, που διέπουν νοοτροπίες, όπως ανέλυσε ο Βόλχελμ Ράϊχ. Οι μικροί, καθημερινοί μελανοχίτονες, αποτελούν το πλατύτερο στήριγμα της δυσοσμίας του συστήματος.
  Το όπλο της κριτικής όμως θα επικρατήσει. Ο καθείς κρίνεται από τους λόγους και τα έργα του, γιατί το Πνεύμα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ζωής μας. Και κάθε άξιος θα καταξιωθεί από την προσφορά του και μόνο.
  Το διαδίκτυο αποτελεί όπλο. Ας μιλήσουμε με ονόματα, για να περιλάβουμε τους λαδοπόντικες (bostopel@gmail.com).

 8. daris avatar
  daris 14/02/2009 14:56:02

  @3.
  Ποτε δεν θα υποστηριξω οτι αυτοι που εβγαλαν αυτες τις λιστες ειναι μαγκες...το αντιθετο μαλλιστα!
  Καπως ετσι σκεπαζονταιπαντα τα σοβαρα και υπαρκτα θεματα!
  Καπως ετσι απαντανε,(νομιζουν οτι απαντανε), σ'αυτα που ολος ο κοσμος γνωριζει!!!
  Δεν ειναι ολοι κουτοι σ'αυτη τη χωρα.

 9. daris avatar
  daris 14/02/2009 14:58:27

  Μποτιλια στο πέλαγος Says:
  Μεσα εισαι!!!

 10. kanis avatar
  kanis 14/02/2009 15:50:37

  To ανατριχιαστικότερο είναι, οι απειλές που μοιράζουν έμμισθοι, βολεμένοι κι έμπιστοι της "αγίας οικογενείας", προς ανέργους, ότι δεν θα βρουν ΠΟΤΕ δουλειά, αν δεν αλλάξουνε μυαλά και κοσμοθεωρία!
  ...και δεν υπερβάλλω!

 11. Ψάλτης απορών avatar
  Ψάλτης απορών 14/02/2009 15:51:05

  Πόλεμος υποστηριζόντων, τελικά, τον ίδιο κομματικό σχηματισμό. Θέσεις

  Διάβασα τα σχόλια παραπάνω για τα 50 χιλιάρικα που άλλοι τα παίρνουν κι άλλοι τα ζητούν) και το βρήκα αποκαλυπτικό.

  Διάβασα xatzaras.blogspot.com και (μετά τη δημοσίευση "λιστών") το βρήκα πιο αποκαλυπτικό.

  Διάβασα και sibilla που εξηγεί τις... διαδικασίες στην... Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βάσει της διαμάχης... γιωργοπαπανδρεϊκών και μη στο ΠΑΣΟΚ και το βρήκα ακόμη πιο αποκαλυπτικό.

  Χρειάζονταιπολλά ακόμη για να βγάλω συμπέρασμα; Είδα ποιοι αναδημοσιεύουν ποιους και το παζλ μπήκε στη θέση του.

  Διάβασα

  Πρόσθεσα

 12. Le canard avatar
  Le canard 14/02/2009 17:03:28

  Αντίστοιχο κατάλογο είχε δώσει και ο Ρουσόπουλος. Και μάλιστα μεγαλύτερο. Ηταν φανερό ότι έκανε για να θολώσει τα νερά και για να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στην απαξίωση των δημοσιογράφων. Διότι, με κάποιες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, δεν είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι τα λαμόγια. Ο κ.Ρουσόπουλος όμως, ο οποίος δεν μας έχει πεί σε ποίου μεγαλοεπιχειρηματία διαπλεκόμενου τη δούλεψη ήταν τόσα χρόνια, δεν έδωσε τα σημαντικότερα στοιχεία. Για παράδειγμα:

  -Το πέϊ ρόλ των κρατικών-ημικρατικών Τραπεζών, των ΔΕΚΟ, τα γραφεία Τύπου υπουργείων, τους μυστικοσυμβούλους των υπουργών (συχνά βρίσκονται με άλλη ιδιότητα- και βέβαια αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι όλοι είναι λαμόγια).

  -Εμείς να προσθέσουμε: Να δοθούν τα στοιχεία σχετικά με τα πέϊ ρόλ των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και Τραπεζών. Εκεί είναι η ουσία.

 13. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 14/02/2009 18:21:43

  Ο κάθε ένας μας κατεργάρης .Είμαστε μαζί σου κουράγιο

 14. Ενας Αλλος avatar
  Ενας Αλλος 14/02/2009 18:45:58

  Υπάρχει και μια άλλη, πιο απλή, διάσταση: Ο εν λόγω δημοπσιογράφος τροφοδοτήθηκε για να κανει την ..."επιτυχία" από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εποφθαλμιουν, με την βοήθεια της Δοιοίκησης, τις θεσεις των δημοσιογράφων στη Γραμματεία!!
  και βρήκαν το καταλληλο βαποράκι!!

 15. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 14/02/2009 18:50:44

  Ενας Αλλος -λες ...

 16. Ενας Αλλος avatar
  Ενας Αλλος 14/02/2009 18:56:24

  "ενδεχομένως" λέω, καθώς υπάρχει και η κόντρα διοικητικών-δημοσιογράφων στη Γραμματεία... δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να υποκρυπτεται!
  Παντως εγω 2-3 θα έλεγα "επωνυμους", και κανέναν από αυτούς διαμορφωτή κοινης γνώμης, για να τα παιρνει με τη συμβαση της ΕΣΗΕΑ!!!

 17. X
  X''G 14/02/2009 19:15:05

  κλαψ κλαψ κλαψ κλαψ κλαψ !!

 18. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 15/02/2009 09:45:33

  Απο αυτα που διαβασα σημερα,ενα θα πω.
  Αλητες,ρουφιανοι,δημοσιογραφοι.
  Ναι στα 68 μου,εγινα κι εγω αναρχικος.
  Ουστ παλιοσκυλα.

 19. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 15/02/2009 14:30:50

  19. Μπραβο βρε φιλε!
  Τοσο πολυ χρονο σου πηρε για να καταλαβεις οτι οι δημοσιογραφοι ειναι σαν τις ιεροδουλες;
  Οτι απο οπου πεφτει το μαλλι προς τα εκει γαυγιζουν;;;

 20. Factorx avatar
  Factorx 15/02/2009 14:50:47

  Σωστό να βάλουμε και την "απαντηση" του τρωκτικού, που όμως δεν έβγαλε αυτό τις λίστες, το pressme τις έβγαλε:

  "Επειδή κάποιοι από τους δημοσιογράφους που είναι στην λίστα και πληρώνονται από δημόσιους φορείς παρεξηγήθηκαν θα πρέπει να πούμε ότι αυτό που γράφουμε για πάτο της δημοσιογραφίας είναι αυτονόητο οτι δεν το λέμε για τους μεροκαματιάρηδες που πάνε στα γραφεία και δουλεύουν. Αλλά είναι ανεπίτρεπτο να βλέπεις μέσα σε λίστα ονόματα όπως : Παπαδρόσος που είναι δ/ντης του alpha, Γ.Βλάχος γνωστός πολιτικός συντάκτης και Αρετή Σιδηροκαστρίτου. Πλήθος άλλων ονομάτων που μπορεί να έχουν δύο και τρεις θέσεις. Δεν τους τιμάει τους ίδιους όχι ότι είναι παράνομο"

 21. Κουρδιστό Πορτοκάλι avatar
  Κουρδιστό Πορτοκάλι 15/02/2009 22:43:11

  Αν τα παίρνεις απο το κράτος είσαι πληρωμένο τσιράκι, δεν μπορείς να δηλώνεις δημοσιογράφος ούτε νa ασφαλίζεσαι στο Ταμείο, ούτε να είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Είσαι το ίδιο άθλιος με τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες...

 22. α-δέξιος avatar
  α-δέξιος 15/02/2009 23:20:22

  Ενω το να δουλεύει κανείς για κομιστές DVD και να συνεργάζεται με εκβιαστές είναι εντελώς δεοντολογικό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.