#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2010 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κραυγή απόγνωσηςΤου Κώστα Ροδινού

«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζομένου αγροτικού και αστικού πληθυσμού».

΄Αρθρο  22 παρ. 1 του Συντάγματος

Περνώντας το βράδυ των Χριστουγέννων από τη λεωφόρο Ηλιουπόλεως έπαθα σόκ όταν  είδα τα λουκέτα. Μέτρησα καμιά 50αριά  κλειστά καταστήματα σε μια απόσταση μόλις 700 μέτρων! Όλα αυτά τα μαγαζιά, μόλις πριν από ένα χρόνο, αν δεν έσφυζαν από ζωή, τουλάχιστον τα έφερναν βόλτα. Κάτι ήταν και αυτό.  Ενώ τώρα;

Σε μια παρέα που βρέθηκα, το αντικείμενο της συζήτησης  ήταν η οικονομική κρίση. Έκδηλη  η κατήφεια και η απαισιοδοξία για το μέλλον.  Πρόσωπα σκυθρωπά, φοβισμένα, με  την αγωνία έντονα ζωγραφισμένη. Δάνεια, εισφορές, πιστωτικές κάρτες, ενοίκια, δίδακτρα,  λογαριασμοί, εφορία, τέλη κυκλοφορίας και πάει λέγοντας. Όλα σε εκκρεμότητα!

«Μετά τις γιορτές η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική. Περίπου 10.000 μικρές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο, μόνο στην περιοχή της Αττικής», μου αποκάλυψε ένας ….υποψήφιος, που περίμενε τις γιορτές μήπως και καταφέρει να ρεφάρει κάτι.

«Ο ηθικός αυτουργός»

«Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά σκέφτομαι να στείλω ένα εξώδικο στον κ. Παπανδρέου, μαζί με τα κλειδιά του μαγαζιού και όλους τους ανεξόφλητους λογαριασμούς μου! Γιατί αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού που βιώνουμε σήμερα. Τι μ’ ενδιαφέρει εμένα το fast track και όλες αυτές οι μαλακίες που ακούω κάθε βράδυ στην τηλεόραση; Εδώ καταστρέφεται η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις. Αφανιζόμαστε. Θα έρθουν οι ξενόφερτοι μεγαλοκαρχαρίες θα τα μαζέψουν όλα για ένα κομμάτι ψωμί. Θα κλείσουν μαγαζιά από τα οποία ζούν χιλιάδες οικογένειες.»

Του είπα ότι το θεωρώ υπερβολικό να στείλει εξώδικο στον Πρωθυπουργό. Μόνο που δεν μου όρμηξε. «Ακουσε, αγαπητέ, μου. Δεν ξέρω σε ποια χώρα ζείς! Εμένα τον τελευταίο χρόνο μου ανέβηκε η βενζίνη κατά 50%, ο ΦΠΑ από το 19% πήγε στο 23%, μου έβαλαν έκτακτη εισφορά και μου ήρθαν και 3.000 για την περαίωση, ο λογαριασμός της ΔΕΗ σχεδόν διπλασιάστηκε, όλα τα έξοδα αυξήθηκαν, ο πληθωρισμός τρέχει με 5%, οι τράπεζες έκοψαν κάθε χρηματοδότηση και ας έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, λόγω της οικονομικής αδυναμίας μου δίνουν δωδεκάμηνες επιταγές και αυτές όταν λήγουν μου τις ανανεώνουν, το ΙΚΑ και το Δημόσιο με έχουν ταράξει στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις επειδή αδυνατώ να πληρώσω. Και ο κόσμος, επειδή από όλους έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις, δεν έχει πλέον χρήματα για να αγοράσει ούτε τα βασικά. Και όλες οι θυσίες πάνε στο βρόντο γιατί δεν υπάρχει φώς από πού πουθενά! Το 2013 σου λέει! Και αν; Και τι θα κάνω εγώ μέχρι το 2013; Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά; Αν δεν είναι αυτός, τότε ποιος είναι; Εγώ; Και ξέρεις κάτι; Δεν τους ενδιαφέρουμε εμείς! Αμφιβάλλω αν έχουν ιδέα του τι συμβαίνει στην αγορά. Μας ξεζουμίζουν και μας έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και το φόβο. Σοβαρολογώ στα αλήθεια. Θα πάμε να του παραδώσουμε τα κλειδιά των μαγαζιών μας! Ετσι και αλλιώς, εγώ τα υπόλοιπα χρόνια θα τρέχω στα δικαστήρια!»

Ο εφιάλτης που έρχεται

Αλήθεια έχει σκεφτεί κανένας στα σοβαρά τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις; Ξέρετε με τι θα βρεθούν αντιμέτωποι από εδώ και στο εξής;

-Θα μείνουν χωρίς εισόδημα και  αυτό θα επιτείνει περαιτέρω την ύφεση της οικονομίας με αποτέλεσμα να μείνουν στο περιθώριο και  εκτός οικονομικής δραστηριότητας κλάδοι ολόκληροι.

-Θα είναι πρακτικά αδύνατον να ανταποκριθούν στις παρελθούσες, τρέχουσες, αλλά  και τις μελλοντικές  υποχρεώσεις τους.

-Θα τους  κυνηγάνε οι τράπεζες, απειλώντας  με κατασχέσεις των όποιων περιουσιακών στοιχείων τους έμειναν.

-Θα τους «κυνηγάει» το Δημόσιο για ληξιπρόθεσμα χρέη.

-Θα τους «κυνηγάνε» τα ασφαλιστικά ταμεία για «βεβαιωμένες εισφορές»

-Θα καταχωρηθούν στον «Τειρεσία», οπότε στο μέλλον η προσφυγή σε δανεισμό θα είναι αδύνατη.

-Θα μείνουν ανασφάλιστοι, οπότε θα οξυνθεί το πρόβλημα των ταμείων.

-Θα βρεθούν όλοι αντιμέτωποι με την ποινική δικαιοσύνη καθότι οι ασφαλιστικές εισφορές, οι  ακάλυπτες επιταγές και τα ληξιπρόθεσμα χρέη,  είναι και ποινικά αδικήματα.

-Θα αδυνατούν να κάνουν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα διότι δεν θα έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, άρα δεν θα μπορούν να θεωρούν βιβλία.

Αν δεν το έχουν ήδη συνειδητοποιήσει,  δημιουργούνε μια γενιά desperados, που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα στοιχειώδη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/12/2010 17:38:39

  Προφανώς Κώστα Ροδινέ, όλοι αυτοί οι σοφοί σύμβουλοι που πληρώνουμε για λογαριασμό του ΓΑΠ θα έχουν απάντηση...

  Εδώ δεν τίθεται θέμα να μειωθούν οι μισθοί και να αυξηθούν οι εξαγωγές ή η απασχόληση. Όλοι υποτιμούμε τι σημαίνει δημοσιονομική προσαρμογη σε περιβάλλον γενικότερης ύφεσης. Η ρεαλιστική λύση είναι ελπίδα να μην καταρρεύσει η οικογένεια (εάν υπάρχει) και προσαρμογή είτε σε επαρχία (εάν υπάρχει σαν εναλλακτική λύση) είτε σε μεταναστευση (που όμως δεν ευνοείται από το ευρύτερο κλίμα)

  Ωστόσο έγραψες μια πολύ καλή ερώτηση για την Βουλή... Να ας πει ο κύριος Πρωθυπουργός, ή ο κύριος Λοβέρδος, ή όποιος κύριςο έχειο όρεξη να απαντήσει. Και να μας πουνε και πόσα πληρώνονται για αυτή την σοφία

  • donaE avatar
   donaE @ archaeopteryx 26/12/2010 18:12:17

   Μην ελπιζετε και πολυ στην επαρχια.Εχει αλλαξει δομη απο καιρο και εχει γινει ακριβη γεματη στρεβλωσεις και ανισοτητες.
   Φετος απο τους εκδρομεις-επιδρομεις φαγωθηκαν τα τελευταια κοτοπουλα μου φαινεται.

 2. someone avatar
  someone 26/12/2010 18:20:33

  Ριχτε μια ματιά στο πως η Βραζιλία από υπαναπτυκτη κατάφερε μέσα σε 8 χρόνια να σημειώνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης 7% ρυθμούς ανάπτυξης;;;Αυτοι πως το κανουν ,μαγοι είναι;;Επίσης δείτε τις επιπτώσεις του ΔΝΤ στην Βενεζουέλα.Ελπίζω μόνο να μην καταλήξουμε όπως εκεί...

 3. nasos avatar
  nasos 26/12/2010 18:38:31

  το κράτος μαζευέι φόρους για να πληρώνει τους δανειστές μας,η κοινωνία πορεύεται καταναλώνοντας αγαθά που στην πλειοψηφεία του είναι εισαγώμενα,το ισοζύγιο τραχουσών συναλλαγών παρά την οξύτατη ύφεση βρίσκεται στο θηριώδες 10% του ΑΕΠ,οι τράπεζες δεν δανείζουν αφού δεν έχουν ρευστότητα και μιας και δεν μπορούμε να τυπώσουμε χρήμα,βαδίζουμε σε κατάσταση αχρηματίας

 4. anonymous avatar
  anonymous 26/12/2010 19:22:25

  * Γράφει ο Ν.Κοτζιάς

  H Ελλάδα δεν θα δικαιούται σε λίγο ούτε να αυτοκτονήσει. Ενα δικαίωμα που στη φύση το έχουν όλα τα ζώα. Ακόμα και οι ελέφαντες πάνε και επιλέγουν τον τόπο όπου θέλουν να τελειώσουν τον βίο τους.
  Ο χρόνος που κυλάει είναι χρόνος προς όφελος των δανειστών της χώρας. Αντίθετα, η Ελλάδα βυθίζεται σε μια όλο και πιο βαθιά ύφεση και το εξωτερικό χρέος της αυξάνει.
  Στους μήνες που πέρασαν μετά την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου, η Γερμανία και οι γερμανικές τράπεζες απαλλάχθηκαν από το 15% των ομολόγων και άλλων επενδύσεων χαρτοφυλακίου που είχαν από κράτη του ευρωπαϊκού νότου και της Ιρλανδίας. Από αυτή τη σκοπιά, μπορεί κανείς να αναμένει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2011, έναν χρόνο μετά τη συμφωνία του φετινού Αυγούστου, η Γερμανία και οι γερμανικές τράπεζες θα έχουν τακτοποιήσει τα του οίκου τους και θα έχουν απαλλαγεί από τοξικά του νότου. Ενώ, λοιπόν οι κίνδυνοι, οι εξαρτήσεις και τα αρνητικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας θα αυξάνουν, στο ίδιο διάστημα Γάλλοι και Γερμανοί θα αυξάνουν τα τοκογλυφικά τους κέρδη από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα θα τακτοποιούν και άλλο τα του οίκου τους ώστε να μειώσουν τις όποιες επισφάλειες και κινδύνους για τις ίδιες.
  Με αυτή την τακτοποίηση, διαμορφώνονται όροι ώστε η Γερμανία και οι σύμμαχές της δυνάμεις να αυξάνουν την «ικανότητά τους» να πιέσουν την Ελλάδα όποτε εκείνες το θελήσουν. Να αποσπούν όλο και μεγαλύτερα ανταλλάγματα και, αν θεωρήσουν ότι συμβαδίζει με τα στενά τους συμφέροντα, να οδηγήσουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία.
  Το κόστος δανεισμού της χώρας, από πολιτικής και κοινωνικής σκοπιάς, θα αυξάνει. Αντίθετα η διαπραγματευτική της θέση θα αδυνατίζει. Μάλιστα, με τη σημερινή νοοτροπία των επιτελείων της κυβέρνησης θα τείνει στην εξαφάνιση.
  Προκειμένου οι ισχυροί της Ευρώπης να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και τα κέρδη τους, καθώς και την υλοποίηση των εναλλακτικών πολιτικών που διαθέτουν, επιθυμούν να περιορίσουν και άλλο τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της Ελλάδας. Ακόμα περισσότερο επιθυμούν να αποκτήσουν το δικαίωμα ζωής και θανάτου επί χωρών όπως η Ελλάδα. Προς τον σκοπό αυτόν προωθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση την εισαγωγή της λεγόμενης «ελεγχόμενης χρεοκοπίας».
  Η Ελλάδα διέθετε στη διάρκεια των αρχικών διαπραγματεύσεων για το χρέος της (άνοιξη του 2010), το εργαλείο της «εκβιαστικής χρεοκοπίας»: Εργαλείο με το οποίο θα μπορούσε να συμπαρασύρει στην κρίση τους ισχυρούς της Ε.Ε. Εργαλείο που αποτελούσε εν δυνάμει μοχλό διαπραγμάτευσης. Τυχόν ελληνική χρεοκοπία θα είχε μεγάλο κόστος και για τους δανειστές. Τώρα, δόθηκε ο χρόνος στους τελευταίους να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους. Ουσιαστικά, με τη σύμφωνη ψήφο της Ελλάδας, μεταφέρεται το δικαίωμα της χρεοκοπίας από τα χέρια της Ελλάδας στα χέρια μερίδας των δανειστών της.

  Ουσιαστικά, με τις δύο αλλαγές που συνέβησαν, η Ελλάδα δεν θα δικαιούται σε λίγο ούτε να αυτοκτονήσει. Ενα δικαίωμα που στη φύση το έχουν όλα τα ζώα. Ακόμα και οι ελέφαντες πάνε και επιλέγουν τον τόπο όπου θέλουν να τελειώσουν τον βίο τους.

  Στη δε ιστορία της ανθρωπότητας αυτό το δικαίωμα το είχαν ακόμα και οι σκλάβοι, ως «ομιλούσες μηχανές». Η Ελλάδα βαθμιαία παραιτείται στο πεδίο της οικονομίας από αυτό το δικαίωμα. Το παραδίδει σε τρίτους. Αυτό σημαίνει ότι θα απολέσει και τα τελευταία δυνατά διαπραγματευτικά της χαρτιά και θα οδεύσει σε πλήρη διαπραγματευτική απαξίωση

  • Enzo avatar
   Enzo @ anonymous 27/12/2010 12:24:31

   και ο Σαμαρας τι λεει γιαυτα?

 5. Misha avatar
  Misha 26/12/2010 19:24:19

  Είναι άδικο, χυδαίο και ανήθικο να καταδικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία σε εξαθλίωση για να σωθούν πέντε μπουρδέλα (δβζ τράπεζες) και να πλουτίζουν οι διαχειριστές τους.

  Ανθρωποι κάνουν βουτιές σε κάδους με σκουπίδια, σε όλο το λεκανοπέδιο.Κάτι που στο παρελθόν αποτελούσε σπανιότατη εικόνα έχει γίνει συνηθισμενη πραγματικότητα.

  Δε με νοιάζει ο «εξορθολογισμός» των δημοσίων οικονοικών, με νοιάζει ο εξανθρωπισμός της πολιτείας.
  Ο άνθρωπος όταν δεν έχει άλλη τροφή , οδηγείται στον κανιβαλισμό.
  Σε αυτό το σημείο μας οδηγεί η χρηματοπιστωτική χούντα της συμμορίας ΓΑΠ-ΔΝΤ.

 6. PIG avatar
  PIG 26/12/2010 20:12:25

  Ο Αδαμάντιος Κοραής υπήρξε μία αυθεντική ελληνόψυχη φωνή. Πρότεινε τη "μέση οδό" στο γλωσσικό ζήτημα, κοντραρίστηκε με το συγκεντρωτισμό του Καποδίστρια, ζήτησε το διαφωτισμό του έθνους, πολέμησε το κληρικομοναχισμό. Το 1800 δημοσιεύει ένα ξεσηκωτικό "Άσμα Πολεμιστήριο" ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.
  ΥΓ όπου "Μουσουλμάνος" όρα πλέον "Τραπεζίτης"

  Α
  Φίλοι μου συμπατριώται, Δούλοι νά 'μεθα ώς πότε
  Tων αχρείων Mουσουλμάνων, Tης Eλλάδος των τυράννων;
  Eκδικήσεως η ώρα Έφθασεν, ω φίλοι, τώρα•
  H κοινή ΠATPIΣ φωνάζει, Mε τα δάκρυα μας κράζει:
  ..."Tέκνα μου, Γραικοί γενναίοι, Δράμετ' άνδρες τε και νέοι•
  K' είπατε μεγαλοφώνως, Eίπατε τ' όλοι συμφώνως,
  Aσπαζόμεν' είς τον άλλον M' ενθουσιασμόν μεγάλον:
  Έως πότ' η τυραννία; ZHTΩ H EΛEYΘEPIA"
  Β
  Mε μεγάλην αφροσύνην Tων Γραικών και καταισχύνην,
  Tούρκος, φευ! μας ετυράννει,Kαι αλλού που δεν εφάνη
  Tόση βία κ' αδικία, Tόση καταδυναστεία
  Tων αχρειεστάτων Tούρκων, Tων αγρίων Mαμαλούκων,
  ...Ήσαν όλα εις τας χείρας• Kι αν απέθνησκε της πείνας,
  O Γραικός εσιωπούσε, Nα λαλήση δεν τολμούσε.
  Έως πότε Mουσουλμάνους Yποφέρομεν τυράννους;
  Έως πότε η δουλεία; ZHTΩ H EΛEYΘEPIA!
  Γ
  Πού νυν τέχνη; Πού 'πιστήμη; Πού Γραικών η τόση φήμη;
  Kατηργήθησαν, φευ! όλα• Kι αντ' αυτών πάσχομεν τώρα
  Mουσουλμάνων τυραννίαν, Aμαθίαν και πτωχείαν,
  Bάσανα, μόχθους και πόνους,Mάστιγας, σφαγάς και φόνους,
  ...Kαι ξενιτευμόν ΠATPIΔOΣ,Στερευμόν πάσης ελπίδος.
  Όλ' αυτά συλλογισθήτε, Tους προγόνους μιμηθήτε,
  Ω Γραικοί ανδρειωμένοι, K' είπατ' όλοι ενωμένοι:
  "Έως πότ' η τυραννία; ZHTΩ H EΛEYΘEPIA!"

 7. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 26/12/2010 21:02:16

  Κύριε Ροδινέ,
  για μιά ακόμη φορά τα γράφετε πάρα πολύ σωστά,
  εξακολουθείτε όμως να αναφέρεστε στο μέλλον, έστω κι αν είναι το άμεσο.
  Ολα αυτά που περιγράφετε συμβαίνουν ήδη!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ σιδεράκιας 26/12/2010 23:31:58

   Σιδεράκια,
   Προφανώς και συμβαίνουν, το θέμα είναι να γίνει κάτι για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

 8. O Mimikos o Giatros avatar
  O Mimikos o Giatros 26/12/2010 21:37:10

  Ο Χρηστος έκλεισε την βαλίτσα ,ο θεός να την έχει βαλίτσα με χίλια ζόρια δεν τα κατάφερε με την πρώτη ήτανε αλήθεια έβαλε αρκετά μέσα ακόμη και ψωμί ,την έδεσε τελικά με ένα σχοινί μια τριχιά την έφερε δυο γυροβολιές και μετά έναν κομπο σαν αυτόν που έκοψε ο μέγας Αλέξανδρος του Φιλίππου και της μαρίας της πενταγιώτισσας ,το εισιτήριο ένα απλό χαρτί με μπόλικες σφραγίδες το είχε στην κωλοτσεπη μαζί με μερικές δραχμές κάπου 600..το 1960 ήτανε πολλά λεφτά! δεν έπρεπε να αργήσει το φορτηγό του κώστα του Ντεβελεκα έφευγε πολύ νωρίς για την σαλονίκη απο το χωριο του , δεν είχε χρόνο για πέταμα,έτσι του είπε. "Το Ακροπολις" ήτανε εκεί και περίμενε σαν τον νταβατζή πρόσχαρος, το πήρε μέσα στην βροχή χαράματα για το Μοναχο, είχε τυλιξη σε ένα πανέρι φαγιά για το ταξίδι μπομπότα,παξιμάδια,φρούτα..έφυγε στην Γερμανία στο Αγνωστο,ητανε ''προσκλησιμος''ετσι ελεγε , ποτε κανεις δεν "ενοιασθηκε" που πάει ,εάν άφηνε μια μάνα πίσω του μια κοπέλα δεν τους ένοιαζε ,και ακόμη δεν τους νοιάζει το τι απέγινε ο Χρηστος φτωχός ήτανε έτσι και αλλιώς ,ας πρόσεχε ....δεν την εγνωριζε τη λεωφόρο Ηλιουπόλεως.

 9. The Saint avatar
  The Saint 26/12/2010 23:11:09

  Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ,
  Γιά μιά ακόμη φορά μαυρίζει η ψυχή μου, με τα γραφόμενά σου. Οχι ότι διαφωνώ με όσα λές, κάθε άλλο, αλλά δεν ξέρω πώς να το πώ, μοιάζει σαν να διαβάζω κάτι που έχει να κάνει με τη συντέλεια του κόσμου, κάτι που δεν μου δίνει καμμιά ελπίδα....
  Δηλαδή τι? Τετέλεσθαι?
  Μήπως θα έπρεπε να έχεις και μιά αναφορά στο πώς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τόση καταστροφή, και απαξίωση?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ The Saint 26/12/2010 23:34:24

   Αγαπητέ φίλε,
   Κατ' αρχήν χρόνια πολλά!
   Δεύτερον, "η ελπίς ουδέποτε εκπίπτει".
   Υπάρχει και δεύτερο μέρος.
   Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν και λύσεις.
   Το ζήτημα είναι γιατί δεν τις εφαρμόζουν.

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 26/12/2010 23:30:07

  Αρχαίε,
  την απάντηση των ...σοφών που μας κυβερνάνε τη βλέπουμε κάθε μέρα!

 11. The Saint avatar
  The Saint 27/12/2010 00:55:03

  Αρα, μήπως έχω δίκαιο, όταν γραφω αλλού, πώς, όλα βαίνουν συμφωνά με τις γραφές? Και τίποτα δεν φαίνεται να αποκλίνει?
  Είναι τελικά όντως έτσι? Εχουμε μπεί γιά τα καλά στην περίοδο, όπου αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση? Το 2012 έχει καμμιά σχέση? Θα μου πείς τώρα, γιατί σε ρωτώ, που να ξέρεις...

 12. Hawk avatar
  Hawk 27/12/2010 03:04:18

  @The Saint

  Το 2012 ο David Mayer de Rothschild (googlαρισε το αν δεν σου λέει τίποτα), γίνεται 33 ετών.

 13. ANNITA avatar
  ANNITA 27/12/2010 09:35:22

  συμφωνώ απόλυτα με Κώστα Ροδινό και Ντόνα για την οικονομική καταστροφή της ελλάδος και για την άσχημη ζωή στην επαρχία, όσο για το 2ο τα πράγματα στην επαρχία έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια και δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι ούτε εκεί μια καθως πρέπει ζωή.Η λέξη και το αντικείμενο που λέγεται εργασία έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, θα δούμε πολλές οικογένειες να διαλύονται λόγω έλλειψης εργασίας που είναι δικαίωμα κάθε πολίτη.Πολύ κόσμο να πεθαίνει απ την πείνα, οικογενειάρχες να ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι φαί. Ηδη έχει αρχίσει αυτό το σενάριο να γίνεται πραγματικότητα.Για ποιά ανάπτυξη λοιπόν μας λένε;Κάποιοι μας είδαν ότι βαδίζαμε ολοταχώς προς την ανάπτυξη κάποτε και φρόντισαν να μας εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά. Είμαι περίεργη εμείς σαν λαός τι θα κάνουμε τελικά; Mου κάνει εντύπωση που κανείς δεν αντιδρά, δεχόμαστε αυτή την κατάσταση παθητικά γιατί, τι μας συμβαίνει; Γιατί τόση παθητικότητα μπροστά στο χάος; στη διάλυση της κοινωνίας και των οικογενειών;

 14. zackii avatar
  zackii 27/12/2010 12:11:05

  Κύριε Ροδινέ χρόνια πολλά. Ο φίλος που τα είπε αυτά τι ψήφισε? Γιατί αν ψήφισε ΓΑΠ, καλά παθαίνει. Αλλά τι είναι ο πόνος μπροστά στο να έχεις...Σγουρό περιφερειάρχη?

 15. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/12/2010 12:38:15

  Ποια επαρχία και ποιο μέλλον κε Ροδινέ. Η καταστροφή είναι εδώ και τώρα. Όταν με ρωτάνε "πως πάνε τα πράγματα" τους απαντάω περιγραφικά: Έχουμε πιαστεί όλοι σε μια γύρα όπως πιάνονται στους παραδοσιακούς χορούς, μπροστά στον γκρεμό, και περιμένουμε ποιος θα ξεκινήσει τον Ζάλογγο για να ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι. Το μόνο που μας κρατάει στην επαρχία από το να παραγγείλουμε κανά κοντέινερ λουκέτα είναι ο εγωισμός, το πείσμα, η ντροπή του να "κλείσεις", τα μάτια των επικριτικών λαμογιών και βολεμένων, η ρετσινιά του αποτυχημένου. Και μια ελπίδα. Μια μικρή ελπίδα. Τέτοιες ώρες απορώ με τη δύναμη όσων δηλώνουν άθεοι, γιατί αν δεν είχαμε και το απάγγειο της πίστης θα είχαμε ήδη τελειώσει. Αλλά εδώ θα μείνουμε. Έχουμε ριζώσει, έχουμε ποτίσει αυτή τη γη με ιδρώτα και αίμα. Ας κοπιάσουνε. Η κραυγή αγωνίας θα γίνει ένα πικρό και εξαγριωμένο "μολών λαβέ".

 16. perastikos avatar
  perastikos 27/12/2010 13:11:41

  Συμφωνω απολυτα τόσο με το αφηγηματικό χαρακτήρα του αρθρου όσο και επι της ουσίας. Θα ήθελα όμως την αποψη του αρθρογραφου για το πως εξηγεί την πληρότητα των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων της Αράχωβας και μάλιστα με τιμές εξωπραγματικές για διανυκτέρευση!

  • Enzo avatar
   Enzo @ perastikos 27/12/2010 13:20:45

   αλλη φουσκα και αυτες οι τιμες των ξενοδοχειων στην Ελλαδα.
   πιο φθηνα ειναι να πας Βιεννη παρα Αραχωβα.

 17. Δ.Φ. avatar
  Δ.Φ. 27/12/2010 18:18:21

  διαβασα ολα τα σχολια σας με προσοχη κ πραγματι μαυρισε η ψυχη μου...αλλα κ η προσωπικη μου εμπειρια τα ιδια κ χειροτερα διεπιστωσε...εγω μονο μια προταση εχω να κανω ποθεν εσχες σε ολους τους ελληνες να δουμε τι δηλωναν κ εαν δεν μπορουν να τα δικαιολογησουν να κατασχονται με συνοπτικες διαδικασιες ειτε αυτα ειναι ακινητα ειτε καταθεσεις κ παραλληλα να βγουμε απο το μνημονιο...σημαιωστε οτι οι καταθεσεις στις τραπεζες ειναι 224 δις εκτος απο αυτα που εβγαλαν εξω και ειναι πολλα οπως ακουω κ η τραπεζα ελλαδος τους γνωριζει κ δεν κανει τιποτε...καλη χρονια σας....

 18. Ιων avatar
  Ιων 28/12/2010 17:11:05

  Και αλλάξαμε και βουλιάξαμε....
  Και σοσιαλισμος και βαρβαροτητα....
  Ζήτω η εθνοκτονα σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.