#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2010 09:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρανίου τόπος η αγορά και η οικονομίαΧώρα υπό διάλυση και κυβέρνηση υπό πανικό, θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι όλο το μπάχαλο διογκώθηκε αμέσως μετά το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου για ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ή εθνικές εκλογές. Καθημερινά οι ειδήσεις για την οικονομία γίνονται όλο και πιο τραγικές με οδυνηρές συνέπειες. Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι μέσα σ' αυτό το κλίμα και με ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, η χρεοκοπία να είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι πολλοί πιστεύουν.

Το Χρηματιστήριο έχει πάθει πατατράκ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Τα spreads σταθερά πάνω από τις 800 μονάδες.

Το ΔΝΤ, ο Πάγκαλος, η Κατσέλη και λοιπές κυβερνητικές δυνάμεις προετοιμάζουν το έδαφος της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου με αυξημένο επιτόκιο.

Δειλά – δειλά κάποιοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους συνολικά.

Ο Ρουμπινί (αν και γνωστός παίκτης στις διεθνείς αγορές) λέει ότι το θέμα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα αλλά πότε. Μάλιστα, τονίζει ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ουσιαστικά αναβάλει το θάνατο του ασθενούς.

Η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι οι Ελληνες θα έλθουν αντιμέτωποι με πολύ σκληρή λιτότητα λόγω ελεγχόμενης πτώχευσης

Σύμφωνα με το άρθρο, μία "ελεγχόμενη" χρεοκοπία με τον τρόπο που καθορίζει συνήθως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Η περαιτέρω ώθηση της χώρας στο φαύλο κύκλο του χρέους με την αύξηση του δημόσιου χρέους από το 115% του ΑΕΠ κατά την έναρξη της "διάσωσης" στο 150% στο τέλος της δοκιμασίας δεν έχει νόημα.

Τα ελληνικά μέτρα επιτρέπουν στις τράπεζες και τα ταμεία να μετατοπίσουν περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ των υποχρεώσεων τους στις κυβερνήσεις της ΕΕ, ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή στο ΔΝΤ, υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Οι πρώτες ενδείξεις για τα έσοδα του Νοεμβρίου δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές καθώς η μαύρη τρύπα μπορεί να ξεπεράσει το 1,8 δισ. ευρώ.

Ολο αυτό το αρνητικό σκηνικό έχει παγώσει Ελληνες και ξένους με αποτέλεσμα η αγορά να θυμίζει “κρανίου τόπο”. Που είναι οι μεγάλες επενδύσεις που θα γινόταν στην Ελλάδα από τον κ. Παμπούκη και το fast track.

Ολα έπεσαν στο λάκκο της οικονομικής κατάρρευσης και της πολιτικής αστάθειας, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ήλθε και η τρομοκρατία να αποτελειώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Και τι κάνει ο κ. Παπανδρέου; Γυρίζει ανά την Ελλάδα και επαναφέρει τα εκλογικά διλήμματα και τους εκβιασμούς. Αφού πρώτα έχει τερματίσει στον Μαραθώνιο.

Μήπως κάποιος πρέπει να του πει ότι ο Φειδιππίδης, ο Ευκλής, ο Θέρσιππος ή όποιος άλλος τέλος πάντως, αγγελιαφόρος αφού έφερε το ευχάριστο μήνυμα και είπε το Νενικήκαμεν τελικά ξεψύχησε;

Κάπως έτσι θα ξεψυχήσει και η κυβέρνηση, χωρίς όμως να πει το νενικήκαμαν αλλά το... επτωχεύσαμεν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαμενος avatar
  Χαμενος 02/11/2010 11:33:49

  Όλο το μυστικό είναι στις αναλογίες. Αν δεν βάλεις αρκετό δεν δουλεύει, λίγο παραπάνω και ανατινάζεσαι. Πάμε για πακέτο Νο 2, σαν το ανοιξιάτικο αλλά με περισσότερα μπαχάρια. Την αρχή κάνει η κυβέρνηση με μια διακαναλική συζήτηση οπού ξεφεύγουν οι λέξεις “πτώχευση, αναδιάρθρωση, εκλογές”. Μετά αρχίζει το μουρμουρητό: “δεν βγαίνουμε, πέσαμε έξω”. Βοηθάνε αυτοί οι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές από Ελλάδα και εξωτερικό, και για να το κάνεις πιο διασκεδαστικό προσθέτεις κάποιες στάσεις πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, κάποια προβλήματα στις τράπεζες. Ο κόσμος ξεμένει από λεφτά (μέσα σε δυο-τρεις μέρες) και φυσικά πανικοβάλλεται. Στο καπάκι προκηρύσσεις βουλευτικές εκλογές εξπρές με το εξής δίλημμα: ή με ψηφίζετε και εξασφαλίζω την συνέχεια του δανεισμού της χώρας (το έχω ήδη κάνει με επιτυχία), ή φεύγω και πεινάτε. Πρέπει να γίνουν όλα πολύ γρήγορα γιατί αλλιώς κόβει. Το μόνο που ζητάνε από εμάς είναι μια υπογραφή κάτω δεξιά, εκεί που λέει: Mnimonio MK II (revised and extended).

  • ErnestoChe avatar
   ErnestoChe @ Χαμενος 02/11/2010 15:31:03

   Aυτό ακριβώς συμβαίνει.

 2. ataktos avatar
  ataktos 02/11/2010 11:57:58

  μέχρι τώρα σερβίριζαν στο λαό ψωμί …τώρα όνειρα (φτώχεια) και … παντεσπάνι (χρυσό) …….αίσχος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/11/02/ypeka-mpe/#comment-3278http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/11/02/ypeka-mpe/#comment-3278

 3. co avatar
  co 02/11/2010 14:46:07

  xamene poly wraia analysh

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.