#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2013 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίσιμος μήνας για τη χώρα Ένας μηνιαίος Γολγοθάς αναμένει την κυβέρνηση, στο διάστημα του οποίου θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας και θα δοκιμαστεί η συνοχή της κυβέρνησης, ενώ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος για μια κρίσιμη παρτίδα σκάκι με πολλούς ελιγμούς.

 

Μετά την επώδυνη και σκληρή απόφαση για την Κύπρο και τη σκληρή γραμμή που επιδεικνύουν οι Γερμανοί, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναμένονται δύσκολες και η τρικομματική κυβέρνηση αναμένεται να περάσει μια πολύ ζόρικη διαδικασία.

 

Και αυτό, διότι η τρόικα - κατ’ εντολήν της Γερμανικής Καγκελαρίας που είναι σε ανοικτή γραμμή με το ΔΝΤ- εμφανίζεται άκαμπτη και αμφισβητεί την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βαρύτατα μέτρα.

 

Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και υπάρχει φόβος ότι σε περίπτωση που «σπάσουν» οι διαπραγματεύσεις η χώρα θα μπει σε μια καταστροφική δίνη. Εξάλλου, μετά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο Eurogroup και με βάσει την τιμωρητική διάθεση των Βορείων της Γερμανίας, κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα γίνει στο μέλλον.

 

Η παρτίδα που παίζεται είναι τόσο σκληρή, με δυνάμεις που υπερβαίνουν τις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε ορισμένοι δεν αποκλείουν μέσα στις αλλεπάλληλες μπλόφες ακόμα και τον κίνδυνο ατυχήματος.

 

Στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την έκβαση των συνομιλιών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η τρόικα έρχεται με διάθεση να θέσει και νέα ζητήματα στο τραπέζι, εκτός από τα γνωστά, όπως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κ.α.

 

Είναι λογικό, ότι η σκληρή στάση της τρόικας - μετά τα όσα γίνονται και εις βάρος της Κύπρου- θα προκαλέσουν επανάσταση στη Βουλή. Ήδη οι απαιτήσεις της τρόικας συναντούν μεγάλη αντίσταση από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

 

Χαρακτηριστική του κλίματος στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση, είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι τροικανοί: « «Κάντε ό,τι νομίζετε, αλλά να ξέρετε ότι δεν έχετε χρόνο. Όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει σύντομα».

 

Αν η τρόικα εξακολουθήσει να τραβά το σκοινί από τη μια πλευρά, το ερώτημα είναι τι αντιστάσεις θα μπορέσει να προβάλλει το πολιτικό σύστημα.

 

Ορισμένα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν ώστε να αναγκάσουν τα κόμματα να πειθαρχήσουν και να συναινέσουν στους επαχθείς όρους.

 

Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει το πολιτικό σύστημα ή θα ξεκινήσει ένας κύκλος αλληλοσπαραγμού και διχόνοιας καθώς τα τρία κόμματα είναι πλέον εγκλωβισμένα να στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση.

 

Τα μαύρα σύννεφα δεν έχουν φύγει πάνω από τον ελληνικό ουρανό, παρά τις προσπάθειες των κομμάτων να παρουσιάσουν μια εικόνα σταθεροποίησης της οικονομίας.

 

Όσοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχουν συνομιλήσει με ευρωπαίους υπουργούς και τραπεζίτες εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις απαιτήσεις της προσπάθειας που πρέπει να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες.

 

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και απαιτούμε από την τρόικα σεβασμό και αναγνώριση των προσπαθειών μας. Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα της ευρωζώνης. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και θέλουμε τη στήριξη των πιστωτών» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου ενόψει της επιστροφής της τρόικα.

 Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 26/03/2013 11:11:54

  "... άκαμπτη και αμφισβητεί την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βαρύτατα μέτρα..."

  Μόνο σαν αστείο μπορεί να εκληφθεί το παραπάνω. Είναι σα να απειλείς ένα πτώμα ότι θα το... σκοτώσεις!

  Τι βαρύτατα μέτρα μας περιμένουν περισσότερο απαυτό που ζούμε; Θα συνεχίζουν να καταλογίζουν φορολογικά χρέη στου πολίτες που δεν πρόκειται να πληρωθούν; Θα ανεβάσουν κι άλλο την τιμή του ρεύματος όταν πληρώνουν τον λογαριασμό όλο και λιγότεροι; Θα περιμένουν άυξηση εσόδων με το 30% του πληθυσμού άνεργο;

  Συνεχίστε έτσι και στο τέλος την Ελλάδα θα την κυβερνήσει ο Αδόλφος Χίτλερ ή ο Τσε Γκεβάρα και την Ευρώπη ο διάβολος ο ίδιος.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/03/2013 11:26:57

  ...εγκλωβισμός υπάρχει μόνο στα μνήματα τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι και γεμάτα από αναντικατάστατους και από αδιέξοδα....σύμφωνα με παλαιότερες ρήσεις πολιτικών.

  Αν η πολιτική σκηνή λοιπόν είναι ή νοιώθει εγκλωβισμένη από 3 υπαλλήλους ....μπορεί να παραιτηθεί....ως μια λύση.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/03/2013 12:07:56

  "οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν..."

  Φυσικά, διότι:
  1) υποχωρούμε κατά κανόνα εμείς, το πιστόλι στον κρόταφό μας, και
  2) Καθυστερούν οι δομικές αλλάγές που θα έπρεπε να έχουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, αντί να κόβονται αβέρτα-κουβέρτα οι μισθοί και οι συντάξεις των γνωστών υποζυγίων.

 4. leak avatar
  leak 26/03/2013 12:08:30

  Απολύσεις στο δημόσιο ή κούρεμα καταθέσεων?
  Αυτο ειναι το επόμενο δίλλημα.
  Η απάντηση γνωστή από τωρα.

 5. Α avatar
  Α 26/03/2013 12:15:26

  Πρέπει επιτέλους οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ν΄αντιληφθούν ότι ο ρόλος του ελεγκτή και μόνο δεν βοηθάει την Ελλάδα.
  Αν τα πάρουμε από την αρχή, και να αποδώσουμε τα δίκαια σε καθέναν, πρέπει να παραδεχτούμε ότι εμείς είχαμε μια οικονομία αντιπαραγωγική αλλά και ότι τα προγράμματα της τρόϊκας είχαν και εξακολουθούν να έχουν σοβαρά λάθη.
  Δεν αρκεί να έρχονται τρεις και δύο και να μας λένε , δεν πιάσατε τους στόχους, δεν μαζέψατε φράγκα κλπ.
  Τη σοβαρή δουλειά που έπρεπε να κάνουν δεν την κάνουν, δεν μας λένε δηλαδή πως θ΄αυξήσουμε το ΑΕΠ, πως θα καταπολεμήσουμε την ύφεση και πως την ανεργία, πως θα εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και πως δεν θα καταστρέψουμε το εναπομείναν πολιτικό μας σύστημα.
  Κοντόφθαλμοι γραφειοκράτες, κοιτάνε στεγνά νούμερα κι΄αριθμούς, αλλά ακόμα κι΄αυτό το κάνουν λάθος.
  Αντί να μας κουνάνε το δάχτυλο ότι δεν τρέχουμε αρκετά με την γλώσσα έξω ασθμαίνοντας, ΕΜΕΙΣ πρέπει να τους βγάλουμε ανεπαρκείς γιατί όλα τα προγράμματα και οι εκτιμήσεις τους για την πρόοδο της οικονομίας μας πέσανε στο κενό.
  Αντί να μας στεγνώνουν, ας εκπονήσουν άλλο πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ γι΄αυτή τη χώρα και για κάθε χώρα με αδύναμη οικονομία. Να αναθεωρήσουν όλα τα μνημόνια , όπου τα έχουν εγκαταστήσει γιατί δεν βγάζουν πουθενά. Ούτε τεχνοκράτες είναι σωστοί, ούτε κοινωνική ευαιασθησία έχουν (δεν το περιμέναμε βέβαια).

 6. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 26/03/2013 12:38:37

  ''Είναι λογικό, ότι η σκληρή στάση της τρόικας – μετά τα όσα γίνονται και εις βάρος της Κύπρου- θα προκαλέσουν επανάσταση στη Βουλή. Ήδη οι απαιτήσεις της τρόικας συναντούν μεγάλη αντίσταση από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.''
  Ε, ας βγάλουν ένα φιρμάνι οι πολυχρονεμένοι ΜερκελοΣοϊμπληδες , όπου να προστάζουν οτι εφαρμόζονται άμεσα οι διαταγές τους χωρίς την ανάγκη έγκρισης των Κοινοβουλίων !! Τώρα που πήρανε φόρα, ποιός θα διανοηθεί να τους σταθεί εμπόδιο; Αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αφού οι Ναζί είναι αμετακίνητοι και τίποτε δεν συζητούν, ας συγκεντρωθούμε στις πλατείες να προσευχηθούμε και να τους θερμοπαρακαλέσουμε κλαίγοντας, να μας κάνουν μοσχοσάπουνο και όχι σκόνη πλυντηρίου !!!
  Που ξέρετε; Αν είμαστε αρκετά δουλικοί και πειθήνιοι και τελικά γυαλίσουμε επιτυχώς με τα δάκρυά μας τις μπότες τους, μπορεί και να μας λυπηθούν.
  Είμαστε τόσο αξιολύπητοι τελικά, που δε μπορεί, θα μας το αναγνωρίσουν και θα δείξουνε έλεος.......

 7. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 26/03/2013 13:19:51

  O ερχομός της άνοιξης βάζει τη χώρα σε άλλους ρυθμούς, όπως άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας, τουρισμός και γεωργία, αφυπνίζονται, και κάθε χρόνο έτσι και φέτος μια νέα αρχή, έστω με δυσκολίες αλλά πάντα με την ελπίδα της επιτυχίας, ανατέλει. Το ξέρουν καλά αυτό όσοι προετοιμάζουν τα χωράφια τους και δυστυχώς δεν έχουν την πολυτέλεια να μας το πληκτρολογήσουν όσο και εκείνοι που ξεσκονίζουν τα ενοικιαζόμενα σπιτάκια, τις καρέκλες και τα τραπεζάκια των καφενείων και λαδώνουν τα ... μηχανάκια τους. Αυτή είναι η Ελλάδα της παραγωγής. Η αισιοδοξία στην οικονομία δεν θα έρθει από τον δημ υπάλληλο που του έκοψαν το δώρο του πάσχα και δεν έχει να πάει να ανάψει λαμπάδα στη Μύκονο. Δεν θα έρθει από τους ικανότατους αλλά εγκλωβισμένους στο κλεινόν άστυ γραφιάδες των υπουργείων και των οργανισμών. Οι άνθρωποι που κάθε χρόνο τέτοια εποχή σκουμπώνουν τα μανίκια τους δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα της επιστροφής στη δραχμή ούτε της διάλυσης της ευρωζώνης. Θα παλέψουν με τις δυσκολίες που μας ήρθαν για να αυξήσουν την παραγωγή τους και το πελατολόγιό τους. Υπάρχουν εκατομμύρια εύρωστων οικονομικά γειτόνων ευρωπαίων που προσφέρονται για έσοδο. Δεν είναι δυνατόν την αγορά που λέγεται Ευρώπη να την χαρίσουμε στην ... πανέμορφη Τουρκία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θέλουν ντε και καλά την καρέκλα. Χωρίς να έχω διάθεση να προσβάλλω κάποια κοινωνική τάξη όπως αυτή των δημ υπαλλήλων θα ήθελα σε όλους να υπενθυμίσω ότι η αισιοδοξία είναι η μισή επιτυχία και η προοπτική της αισιοδοξίας δεν μπορεί να λείψει από τον Έλληνα. Η εποχή που έρχεται είναι εποχή αισιοδοξίας, αναγέννηση της πανέμορφης ελληνικής φύσης. Όπως έγραψε και κάποιος κουλτουριάρης (περίπου) : " Όποιος αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει...".

  • Αθώρ avatar
   Αθώρ @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 13:48:39

   ''Η αισιοδοξία στην οικονομία δεν θα έρθει από τον δημ υπάλληλο που του έκοψαν το δώρο του πάσχα και δεν έχει να πάει να ανάψει λαμπάδα στη Μύκονο. ''
   Πολύ ωραία. Τι θα έρθει άραγε,
   Από τα 2.000.000 των ανέργων; Από τους χιλιάδες εκπατρισμένους νέους; Από τα χιλιάδες λουκεταρισμένα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις; Από τους μιζεροποιημένους Ιδ.υπαλλήλους των 500 €;
   Τι θα έρθει άραγε;
   Πόσο εύκολα απλοποιεί κανείς τη διάχυτη δυστυχία κι ενοχοποιεί τους συνανθρώπους του, όταν ο ίδιος είναι βολεμένος !

   • Αθώρ avatar
    Αθώρ @ Αθώρ 26/03/2013 14:14:03

    Ξέχασα να φλασάρω επί της Νιρβάνας σας, τους διαβιούντες κάτω απο τα όρια της φτώχειας συνταξιούχους.... Αλλά τι να φέρουν αυτοί; Δεν προσμετρώνται στο προσκλητήριο της ανεδαφικής αισιοδοξίας σας !

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Αθώρ 26/03/2013 14:14:22

    Δεν απλοποιώ τίποτα ούτε ενοχοποιώ κανέναν. Η αισιοδοξία θα έρθει από τον επαγγελματία, τον αγρότη, τον άνθρωπο του τουρισμού. Ο δημ υπάλληλος δεν έχει προοπτική να αυξήσει την παραγωγή και επομένως το εισόδημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή έχει άφθονο χρόνο για σχολιασμό στα διάφορα blogs να επιβάλει την απαισιοδοξία του, η οποία ασφαλώς οφείλεται στο πρώην δώρο πάσχα και στο ενιαίο μισθολόγιο. Δεν ενοχοποιώ κανέναν. Πρέπει όλοι μας να βρούμε προοπτική σε κάτι και να ασχοληθούμε.

    • Αθώρ avatar
     Αθώρ @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 15:11:47

     Ανέξοδα μπλα μπλα μπλα μπλα..........
     Ο επαγγελματίας χρωστάει σε όποιον φοράει παπούτσια, οι ''καταναλωτές'' τέλος γιατί ίσα που επιβιώνουν, ο Ιδ.Υπάλληλος φλερτάρει κάθε μέρα με την ανεργία, ο συνταξιούχος λιμοκτωνεί, ο άνεργος σκέφτεται καθημερινά την αυτοκτονία κι οι καλοβολεμένοι τζίτζικες τραγουδούν αισιόδοξα γαντζωμένοι πάνω στο δέντρο του εφυσηχασμού τους, κατηγορώντας όποιον τους επισημαίνει αλήθειες, ως ...τεμπέλη Δημ.Υπάλληλο. Ο νέος ''Εβραίος'' στο ΓερμανοΕλληνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης,. βαφτίζεται Δημ. Υπάλληλος.
     Ιδ. Υπάλληλος είμαι, με καθυστερημένο-κουρεμένο μισθό επί 3 μήνες, σε μικρή επιχείρηση που έχει πλέον, σχεδόν ΜΗΔΕΝ έσοδα ...... Το ψαλτήρι σας λοιπόν, κρατήστε το για τις prive συνάξεις των ''συναδέλφων'' σας απυρόβλητων. Σε ανοικτό ακροατήριο, δεν πουλάει.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Αθώρ 26/03/2013 17:56:11

      Θα σας πω, Αθώρ, τι συμβαίνει. Ο Δεξιόχειρας από πάνω ρίχνει σπόρο για το επόμενο χτύπημα Τρόικα-Γερμανίας. Αν τυχόν τεθεί δίλημμα απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων ή κουρέματος καταθέσεων, ο Δεξιόχειρας θέλει να είμαστε προετοιμασμένοι να στείλουμε τους δημόσιους υπαλλήλους στο πυρ το εξώτερο («διότι εξ αιτίας τους κουρεύονται οι καταθέσεις των τίμιων κι εργατικών φορολογούμενων»).

      «Ο δημ υπάλληλος δεν έχει προοπτική να αυξήσει την παραγωγή και επομένως το εισόδημα».

      Πες το αυτό στον δάσκαλο που σου μορφώνει το παιδί για να παράξει αύριο.

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ Νιόβη 26/03/2013 19:31:31

      Έλα ρε Νιόβη! Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Ο δάσκαλος πληρώνεται παραπάνω από αυτό που πρέπει και είναι υποχρεωμένος να κάνει συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει δηλ. να του πώ ότι παράγει πολύ για να μου προσέξει το παιδί; Ατυχέστατο το βρίσκω. Πάντως έκανες και ένα θετικό βήμα μη αποκαλώντας με ταγματασφαλίτη. Αν και δεν το απέφυγες περιγραφικά θα το συμπεριλάβω στα θετικά. Την καλησπέρα μου.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 20:29:14

      Ποιός αποφασίζει πόσο κοστολογείται η προσφορά του δασκάλου; Θεωρείς τη μόρφωση του παιδιού σου αμελητέα; Εγώ θα έλεγα ότι ο εκπαιδευτικός θα έπρεπε να λαμβάνει μισθό μεγαλοστελέχους τράπεζας (όχι «κουρεμένης»).

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Δεξιόχειρας 26/03/2013 16:14:06

   Η ΑΓΕΤ Ηρακλής κλείνει οριστικά τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Η άνοιξη έφθασε και η αισιοδοξία αναμένεται να πλημμυρίσει - κατά τις εκτιμήσεις του Δεξιόχειρος - τις καρδιές των Χαλκιδέων...

   Ασχολούμενοι επί μακρόν με τον Φ.Π.Α. της μπουγάτσας και άλλα παρόμοια σοβαρά φορολογικά θέματα και φορτώνοντας την ιδιοκτησία με διαρκώς διογκούμενα φορολογικά βάρη (τα οποία δεν ξέρουμε καν σε ποιο σημείο και πότε θα σταθεροποιηθούν, αφού οι φορολογικοί νόμοι έχουν περίπου τετράμηνη διάρκεια ζωής) ξεχάσαμε την πραγματική παραγωγή και τις ακόμη εν ζωή παραγωγικές επιχειρήσεις που δεν έφυγαν ακόμη για έξω. Σε λίγο θα φθάσουμε να εισάγουμε και τσιμέντο από Αίγυπτο.

   Η δε ανεργία θα φύγει από μόνη της: με ευχολόγια για τους πολλούς και αυθημερόν προσλήψεις για τους λίγους (βλ. κόρη Πολύδωρα).

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Αντίθεσις 26/03/2013 17:44:12

    Και θα μεινουμε οι ελαχιστοι σιτεμενοι γηγενεις παρεα με τους Πακιστανους....υποψιαζομαι οτι θα εκδοθει οδηγια στο μελλον του τυπου :υιοθετησε και συ εναν λαθρο, μπορεις...

 8. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 26/03/2013 13:24:31

  Λες και δεν το ξέραμε από πριν. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας.

 9. Νιόβη avatar
  Νιόβη 26/03/2013 17:01:44

  «Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα της ευρωζώνης».

  Πες το αυτό σε Γερμανία, Δανία, Αυστρία και λοιπούς που έχουν ρίξει λάσπη με τον τενεκέ και απάντηση δεν έλαβαν ποτέ (πες το στους πολίτες τους) και θα γελάσει πολύς κόσμος.

  Αργά το καταλάβατε, αργά το λέτε, αργά γενικώς. Πολύ αργά. Η μόνη απάντηση είναι το «άει σιχτίρ», αλλά ποιός θα το πει;

 10. foros1 avatar
  foros1 26/03/2013 17:45:31

  τα γεγονότα στην Κύπρο μας έδειξαν ποιό είναι το μεγαλύτερο οπλο της τρόϊκα: η ΕΚΤ σε λίγες μέρες διακόπτει την ρευστότητα μεσω ELA...
  οποιος μπορέσει να ξεπεράσει τον εκβιασμό αυτό, χωρίς εξοδο απο το ευρώ, αυτός μονο μπορεί να τους αντισταθεί με σοβαρότητα.
  ολα τα αλλα ειναι "έμμεσα παρακάλια"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.