#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2011 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίσιμος ΜαϊοςΟ πιο κρίσιμος Μάης στην ιστορία του, ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ καθώς ως κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί προβλήματα που φαντάζουν αυτή τη στιγμή ανυπέρβλητα. Δεν είναι μόνο η οικονομική κατάσταση και το πλήρες αδιέξοδο, είναι και η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει και που παραλύει το όποιο κυβερνητικό έργο. Το γεγονός και μόνο ότι οι ίδιοι οι υπουργοί (όπως ο Α. Λοβέρδος) παραδέχονται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δείχνει ότι πράγματι στην κυβέρνηση έχουν καταλάβει ότι στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι δοκιμασίες που έρχονται είναι πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες μαζί δείχνουν ότι υπάρχει κυβερνητικό αδιέξοδο.

Μέσα στην εβδομάδα φτάνει η τρόικα για τον έλεγχο που θα κρίνει την πέμπτη δόση του δανείου. Αν και οι πληροφορίες λένε ότι θα δοθεί η δόση, η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε μια πολύ σκληρή κριτική. Αν τα λόγια του Ντερούζ στην προηγούμενη επίσκεψη μας κακοφάνηκαν, περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει στην τωρινή συνέντευξη. Το απόλυτο χάος διαπιστώνουν οι δανειστές μας. Στις μεταρρυθμίσεις, τα οικονομικά στοιχεία, τις προθέσεις και τις αδυναμίες της κυβέρνησης. Σκεφτείτε ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο μας έβαλαν τρεις μήνες διορία να κάνουμε κάποια πράγματα κι έχουν περάσει έξι αλλά είμαστε σε χειρότερη θέση.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση παρουσιάζει ακόμη ένα μακρόπνοο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με στόχο την είσπραξη 3,5 δις σε τρία χρόνια. Μοιάζει με τις υποσχέσεις που δίνει με το κιλό τους τελευταίους μήνες, αλλά ας την αφήσουμε να κριθεί εκ τους αποτελέσματος.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι τις 15 Μαίου θα πάει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο με μέτρα 26 δις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση γενικολογεί, αλλά μόλις ανακοινωθούν οι περικοπές και οι νέοι φόροι, θα κλάψουν μανούλες.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Μάιος θα φέρει στην κυβέρνηση νέες αναταραχές, συγκρούσεις εσωτερικές και ίσως εμφύλιο λόγω των μέτρων που θα ανακοινώσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου, οπότε δεν αποκλείονται και οι ραγδαίες εξελίξεις.

Θα κριθεί κατά πολύ, όμως, αν ο κ. Παπανδρέου θα θελήσει να κάνει restart με ανασχηματισμό και απομάκρυνση των βαριδιών που έχει.

Τέλος, θα κριθεί αν θα πάει σε εκλογές μέσα στον Ιούνιο, Διότι αν η οικονομία πάει χειρότερα, αν οι αγορές πιέσουν περισσότερο για αναδιάρθρωση κι αν δεν υπάρχει φως στο τούνελ, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αναζητήσει στήριξη στο λαό.

Τέλος, αλλά πολύ σημαντικό είναι τι θα ξημερώσει για την οικονομία μέσα στο Μάιο. Δεν αποκλείεται δηλαδή να μπουν τις επόμενες εβδομάδες οι βάσεις για ένα πολύ σκοτεινό μέλλον. Πτώχευση, αναδιάρθρωση ή όπως αλλιώς θα λέγεται είναι το ένα σενάριο. Λύση χωρίς οδυνηρές συνέπειες για τους Ελληνες είναι το άλλο. Για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

Πάντως, είναι σίγουρο ότι ο Μάιος θα αποδειχθεί για πολλούς «χειμωνιάτικος» μήνας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/05/2011 12:14:24

  Δεν συμφωνώ στις περίπλοκες διατυπώσεις.
  Απλά :
  οι ξένοι, με όχημα την πασοκική λαίλαπα της παρελθούσας 30ετίας που καταχρέωσε τη χώρα, έρχονται να πάρουν κατ' αρχήν κοψοχρονιά όποια αξιόλογη ελληνική δημόσια περιουσία και κατόπιν, με τους Έλληνες βαθμιαία εξαθλιωνόμενους, και τα αξιόλογα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία σε τιμές ευκαιρίας.

  Όπως ένα χρεωμένο άτομο χάνει περιουσία και ελευθερία.

  Διευκρίνηση, για να μην παρεξηγούμαστε : οι ξένοι δεν είναι οι "κακοί" (ή οι μόνοι "κακοί") του έργου, απλώς εκμεταλλεύονται την περίσταση - είναι πολλά τα λεφτά Άρη.
  Cherchez ΠΑΣΟΚ

 2. Basilio E avatar
  Basilio E 01/05/2011 12:22:41

  Οτι και να φέρει ο Μαης ευπρόσδεκτο θα είναι... Με κάθε τρόπο πρέπει η πράσινη συμορία να φύγει απ τον τόπο... Εχουν ρημάξει τα πάντα, εχουν ληστέψει τη χαρά μας, γκρέμισαν κατακτήσεις εργαζομένων απ το 1900... Εκλογές θαναι, λαική εξέγερση θαναι, μονο να φύγουν... να φύγουν Παναγίτσα μου, να φύγουν!!!

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/05/2011 14:14:50

  να και ο φιλος μας ο 50Δις… ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΕΡΟΥΖ !!!!

  Ντερούζ: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!!!!

  Σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα «Ντε Ταϊντ» ο Σερβάς Ντερούζ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα. Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της τρόικας στους πρώτους μήνες υλοποίησης του προγράμματος έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, αν και όπως σημείωσε, «επρόκειτο κυρίως για τεχνικά εύκολες εξοικονομήσεις, που προήλθαν από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ !

  «Τώρα, στην ατζέντα περιλαμβάνονται πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις: ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρύθμιση της υγειονομικής ασφάλισης, αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο Σερβάς Ντερούζ, ο οποίος …….ανέφερε ότι αυτές οι προσπάθειες «απαιτούν χρόνο και συναντούν μεγαλύτερη πολιτική αντίσταση». ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ…. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ..!!!

  Στη διάρκεια του ελέγχου της επόμενης εβδομάδας ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα ανέφερε ότι θα εξεταστούν οι εξοικονομήσεις περίπου 20 δισ. ευρώ που θα πρέπει να γίνουν την περίοδο 2012-2014 αλλά και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015…. ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ…. ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!….

  Χάρη στις ιδιωτικοποιήσεις, θα μπορέσει να μειωθεί το κρατικό χρέος κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, που θα επιτρέψει στο χρέος να γίνει πολύ πιο βιώσιμο, είπε ο Σερβάς Ντερούζ, ο οποίος θεωρεί πάντως ότι «θα χρειαστούν ακόμη αρκετά χρόνια, προτού οι αγορές ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα».
  ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ????χαχαχαααα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ?

  Σε ότι αφορά στην έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που ετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ο Σερβάς Ντερούζ υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανάλυσή μας, το χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2012 και μετά θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί». ΤΟ ΑΕΠ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ?? ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΦΩΣΤΗΡΑ.. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΛΟΙ….

  «Η ταχύτητα με την οποία θα μειωθεί το χρέος θα καθοριστεί κυρίως από τρεις παράγοντες: Την τήρηση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του 5,5%, τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις και την οικονομική ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα». ΣΤΟΧΟΣ = 5.5% ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 5% Ή 6%??? ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ?
  ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΕΠ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?? ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΛΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 160%… ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ..!!!

  ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ.. ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ… ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ !!!

  Σε ερώτηση για το αν τελικά η Ευρώπη ενδιαφέρεται περισσότερο, όχι να σώσει την Ελλάδα, αλλά να σώσει τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους πολλά ελληνικά ομόλογα, ο Σερβάς Ντερούζ εκτίμησε ότι «η οικονομική σταθερότητα είναι δημόσιο αγαθό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΑ , από την οποία όλοι μπορούν να επωφεληθούν. «Αν οι Έλληνες δε διασωθούν, τα πράγματα θα είναι χειρότερα για όλους».
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ = ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ/ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ !!!…
  ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ Η ΕΝΕΣΕΙΣ 100ΔΙς ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΑΣ… ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ !!! ΚΟΦΑΛΕΣ.. ΜΟΝΟΙ ΣΑς ΤΑ ΛΕΤΕ Κ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ …..

  «Καταστροφική μία αναδιάρθρωση» ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΜΑ !!!! χαχαχααααααα

  Αναφερόμενος ειδικότερα στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, ο Σερβάς Ντερούζ είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει αρκετά ποιο είναι το κόστος και υπερεκτιμά τα οφέλη». ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΛΕΓΧΤΗ!!.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΟ…!

  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συμφωνία με την Ελλάδα προβλέπει ότι η χώρα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, της τάξης του 5,5% του ΑΕΠ, από το 2014 έως το 2020. Το 2009, υπήρχε πρωτογενές έλλειμμα περίπου 10%, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό 16 μονάδων. Ως εκ τούτου, όπως τονίζει ο Σερβάς Ντερούζ, ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα αναδιάρθρωνε ( ΕΔΩ ΕΝΝΟΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ) κατά το ήμισυ το χρέος της, θα εξακολουθούσε να χρειάζεται πλεόνασμα περίπου 3% και στην ουσία, λοιπόν, «δεν θα άλλαζαν και πολλά». ΑΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ?? ΧΑΠΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ? ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ 5.5% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΕΝΩ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΑΕΠ???
  ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??? ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ????

  Ο Σερβάς Ντερούζ ανέφερε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ αναδιάρθρωση στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης και επισήμανε ότι μια αναδιάρθρωση χρέους θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη, περισσότερο και από την περίπτωση της «Lehman Brothers». TAKE THE EGG AND GET ITS HAIR CUT….

  Παράλληλα αναφέρθηκε στις «τρομερές προσπάθειες» που έχουν καταβάλει οι ελληνικές αρχές και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας και των στατιστικών αναθεωρήσεων, το έλλειμμα μειώθηκε το 2010 μόνο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 10,5%…
  ΠΟΙΟ 10.5% ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ !!!
  ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΠ ΤΟ ΓΚΑΡΣΟΝΙ ΜΗ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΥΠΗΤΕΡΗΤΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΚΟΙ!!!.. ΑΝ ΔΕ….

  ΠΠ

  αυτα για να καταλαβετε το δουλεμα και το κουστουμι που μας εχουν ραψει τα κορακια των αριθμων… αριθους τους οποιους οι ιδιοι αμφισβητουν μεσα με μι μονο συνεντευξη. Σχιζοφρενεια και Χαρα…. να πουμε το ποιημα, να πληρωθουμε το μισθουλακο μας και περα βρεχει στην Γυψωμενη Ελλαδα.

  Σας εχω ειδικο κουστουμι ολονων!!!… Πανοπλια με κλειδαρια πανω !

 4. kiki avatar
  kiki 01/05/2011 17:50:48

  @ Πορτα-Πορτα,
  δεν ειναι πανοπλια με κλειδαρια το πανω, ειναι βαρειες χοντρες αλυσιδες ,
  και πεσαν τα μανταλα βαρεια.
  Το θεμα ειναι ετσι οπως το θετεις και ετσι ειναι, 1ον πως θα το παρει χαμπαρι ο κοσμος, -2ον αυτη η αξιωματικη αντιπολιτευση ποτε θα ξυπνησει-3ον αυτοι της ΝΔ την εχουν διαβασει την δανειακη συμβαση, παρανομη ουσα και γιατι δεν χτυπανε κατευθειαν εκει.Στο παρανομο και αντισυνταγματικο, και ολο σαχλες λενε.

 5. Basilio E avatar
  Basilio E 01/05/2011 19:07:10

  Ακριβως Κική. Αυτη την απορία εχω και γω (ειδικά για το 3ο)

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/05/2011 21:52:28

  ΚΙ ΕΓΩ (ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ) ....ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ Η Ν.Δ;

 7. xriteo avatar
  xriteo 01/05/2011 23:13:21

  Σκεφτεται.Να δεις που εκανα μ@λ@κι@,βαζοντας την αλυσιδα εν κινησει.Να με πηραν πρεφα?

 8. βασίλης avatar
  βασίλης 01/05/2011 23:19:31

  Αιότιμε Κ Πρωθυπουργέ.
  Ειλικρινά με τα λόγια σας και με τις πράξεις τις δικές σας και των συνεργατών
  σας μας εχουν βγάλει απο τα ρούχα μας και ειλικρινά είναι θέμα χρόνου
  ο λαός να ξεσικωθεί και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του οχι με διαδιλώσεις
  και συνθήματα αλλά με ρόπαλα, ξύλα , πέτρες και οτι αλλο εχει διαθέσιμο.
  ΦΥΓΕΤΕ Κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ
  ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ (αφογκραστίτε τον λαόν και θα καταλάβετε γιατί τα λέμε αυτά)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.