#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2012 11:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρίση στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις κρίσειςΞαφνική κρίση και πολλά ερωτηματικά, προκαλεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η αιφνιδιαστική παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ, Κ. Ζιαζιά, ο οποίος υπαινίχθηκε παρεμβάσεις που είχαν να κάνουν με τις κρίσεις στο Στρατό. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ζιαζιάς τονίζει: Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.

Το πρωί μιλώντας σε στελέχη του ΓΕΣ έκανε λόγο για:

•Λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις. "Κλήθηκα στις 2 το πρωί να παραλάβω λίστα με ονόματα αξιωματικών για προαγωγές και αποστρατείες. Δεν μπορώ να δεχτώ τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο μου", είπε μεταξύ άλλων ο Α/ΓΕΣ.

•Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στη διαδικασία των κρίσεων στις ΕΔ,τις οποίες όπως είπε δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί.

•Ο στρατηγός Ζιαζιάς  είπε επίσης: "Δεν μπορώ να καθοδηγούμαι από κανένα. Είμαι στρατιωτικός και γνωρίζω καλά τη δουλειά μου".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθε σε σύγκρουση με τον ΥΦΕΘΑ Παναγιώτη Καράμπελα.

Ερωτώμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ξαφνική παραίτηση τόνισε ότι δεν έχει ενημέρωση αλλά ότι θεωρεί απίθανο να πρόκειται για "κομματικές διώξεις" και έκανε λόγο για "πρακτικές άλλων εποχών".

Να υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ζιαζιάς είχε προαχθεί σε αρχηγό ΓΕΣ πέρυσι το Νοέμβριο από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη. Τότε είχε ξεσπάσει σάλος καθώς οι κρίσεις έγιναν λίγα 24ωρα πριν πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου και με εξαιρετικά βαθύ μακροβούτι στην επετηρίδα.

Σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης. Την ανακοίνωση έκανε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, που με αφορμή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις ένοπλες δυνάμεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 25/07/2012 12:12:27

  Όταν ολόκληρες επετηρίδες σφαγιάζονταν απ το Μπεγλίτη και ο ...Mεσιέ Ζαζιά όχι μόνο επιβίωνε της σφαγής αλλά προαγόταν, όλα ήταν ...ηθικά και αξιοπρεπή?

 2. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 25/07/2012 12:21:11

  Ο Ζιάζιας θυμάται πόσοι συνάδελφοί του αποστρατεύτηκαν για να γίνει αρχηγός από τον Μπεγλίτη;
  9 αν θυμάμαι καλά;
  Τότε μούγκα...

  • Lampros avatar
   Lampros @ Αδέξιος Δεξιός 25/07/2012 13:31:18

   Μπραβο Αδέξιε.προλαβες το σχόλιό μου. Νομιζω αποστρατεύτικαν 7 ή 8 (!) παλιότεροι απο αυτόν. Απαράδεκτη ομιλία για στρατιωτικό.

 3. TED avatar
  TED 25/07/2012 13:05:07

  Στα συν: επιτέλους παραιτήθηκε κάποιος αστεράτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  Στα πλην: ο εν λόγω ήταν απόλυτα κομματικοποιημένος (ΠΑΣΟΚος) και είχε επιλεγεί από τον κατάπτυστο Μπεγλίτη.

  Πότε ακριβώς ανακάλυψε ο κ. Ζιαζιάς την Αμερική; Άραγε στις κρίσεις του 2011 δεν υπήρξανε "πιέσεις" και "ρουσφέτια" της πολιτικής ηγεσίας;

 4. adidrust avatar
  adidrust 25/07/2012 13:36:00

  ...μακροβούτι τεράστιο είχε γίνει τότε... υποβοηθούμενο μάλιστα από την ψευτοτρομολαγνεία φημών (από τους ημετέρους πληρωμένους και μη) ότι ήταν επιτακτική ανάγκη για να αποφευχθεί πραξικόπημα!!!

 5. Βασίλης avatar
  Βασίλης 25/07/2012 13:43:09

  Όταν η ΠΑΣΟΚαρα κάνει λαμογιές και ρουσφέτια σε δικούς της ανθρώπους δεν κουνιέται φύλο. Ηταν ικανοί, αν ήθελαν, να αποστρατεύσουν όλες τις σειρές και να βάλουν λοχαγό για αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Είπαμε τα καλά και συμφέροντα.... Αυτούς του ξέραμε και όσοι δεν τους ήξεραν τους έμαθαν..... Η ΝΔ γιατί προσπθεί να τους μοιάσει; Αυτός ο φαύλος κύκλος με τους δικούς μας και τους άλλους πότε θα σπάσει;

 6. Jack Sparrow avatar
  Jack Sparrow 25/07/2012 14:20:43

  «Είς Οιωνός Άριστος, Αμύνεσθαι περί…ΠΑΡΤΗΣ» (?)
  ή
  «ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ» ?

  (δυνατά – καθαρά)

  Για κάτι «πηγαδάκια» και κάτι «συγκεντρωσούλες», σε αμφιθέατρα, μαθαίνω…υπό τον «Παραιτηθέντα» και πλέον απόστρατο κ. Ζιαζιά, ευνοούμενο του Μπεγλίτη…

  Αν ο Μπεγλίτης και ο ΓΑΠ είναι τα πρότυπά σας κύριοι (αυτοί που για να σας προάγουν διέλυσαν το μισό στράτευμα, 9 Αντιστρατήγους και δεν ξέρω πόσους ακόμα ανώτατους σε άλλα κλιμάκια), ενώ κάποιοι άλλοι ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ από διάφορους αποστράτους, ή κάτι παρανοϊκούς πολίτες, που δεν χάνουν ευκαιρία να υπονομεύουν τα πάντα, στο όνομα ενός ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ κι αν όλα αυτά που μαθαίνω, είναι αληθή, δεν είστε άξιοι μόνο για αποστρατεία, αλλά για ΑΠΟΤΑΞΗ και ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ…και να πάτε να γίνετε Πολιτευτάδες του Τσίπρα (γιατί εκεί έχει μεταφερθεί το ΠΑΣΟΚ των φίλων σας)…

  Έπρεπε να κοιτάξετε στα μάτια τα παιδιά του ελληνικού λαού και να επιστρέψτε στα γραφεία σας, κύριοι (οι υπόλοιποι)...
  Ότι και να υπαινίσσεται ο κ. Ζαιαζιάς, ας μην ξεχνά ότι είναι προϊόν ενός Πραξικοπήματος του κ. Μπεγίτη, αυτού της 1η Νοεμβρίου του 2011…Τόσο ο κ. Ζιαζιάς, όσο και οι άλλοι Αρχηγοί…Για τον Α/ΓΕΝ, τι να πει κανείς…??? Σφαγιάστηκαν όλοι οι Αντιναύαρχοι, για να προαχθεί ένας Υποναύαρχος (φρέσκος..... σχεδόν Αρχιπλίαρχος)…Και μετά ζητάνε και τα ρέστα…??? Αίσχος…

 7. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 25/07/2012 14:24:16

  Νύχτα τον προήγαγε ο Μπεγλίτης,νύχτα αποπέμφθηκε με "ηρωική" έξοδο!!!Ξεχνάμε εύκολα τα έργα των πασόκων.Ο συγκεκριμένος υπηρέτησε Ανθυπίλαρχος στην Αλεξανδρούπολη και επανήλθε στην Θράκη στρατηγός στην Ξάνθη!!!!!!!!!!!! Αναλώθηκε μεταξύ Αθήνας και Λιτοχώρου και Κύπρου!!!

 8. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 25/07/2012 14:35:36

  Μιλάει για ηθική και αξιοπρέπεια ο Ζιαζιάς;
  Που πήρε την θέση του Φράγκου επειδή ήταν Παπανδρεϊκός;;
  Τότε υπήρχε αξιοκρατία;
  Διώξαμε τον Ρονάλντο και βάλαμε στην θέση του τον ..Πίου

 9. avanti avatar
  avanti 25/07/2012 15:15:48

  Αφού την νύχτα υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί μίλησε σε στελέχη του ΓΕΣ? Μυστήρια πράγματα, το έχουμε χάσει τελείως σε αυτή τη χώρα. Εδώ καίγεται ο κ@@@ς μας και οι Ζιαζιάδες τον χαβά τους.

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 25/07/2012 15:18:07

  Καιρός να επιστρέψουν από το εξωτερικό και τα λοιπά ποσοκοκομματόσκυλα που πήγαν χειμωνιάτικα χωρίς κανένα προσόν ,προκύρηξη θέσης κλπ στο Βέλγιο

 11. jimmys31 avatar
  jimmys31 25/07/2012 15:26:42

  ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !!!!!!! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ""ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ "" ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ !!!!
  ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ !!!! !!!!

 12. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 25/07/2012 15:33:15

  Η φότο είναι όλα τα λεφτά: το πώς κοιτάει ο Μασούρας τον Ζιαζιά χα χα χα !!!!!!

 13. Κώστας avatar
  Κώστας 25/07/2012 16:54:27

  Ενω κατηγορείτε τον Μπεγλίτη γιατι ως Υπουργός έκανε ότι εκανε καλώς ή κακώς και εχοντας το θεσμικο δικαίωμα, δικαιολογείται τους πολιτικούς που μοιράζουν λίστες παρασκηνιακα. Αυτό είναι υποκρισία. Ο Στρατηγός Ζαζίας βγήκε με σαφή και λιτο τρόπο (στρατιωτικά) και ειπε τι συμβαίνει. Τωρα, αντι να ψάχνετε να βρείτε πως θα αποκατασταθεί η αξιαπιστια των κρίσεων στις ΕΔ, κατηγορείται το Στρατηγο που τα είπε καταμουτρα. Εσεις θα ειχατε το θαρρός να το κανετε?

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Κώστας 25/07/2012 17:05:31

   Αρες μαρες κουκουναρες !Οταν τον Φραγκο τον παραιτησε ο στραβομουρης Μπεγλιτης αυτος εφυγε χωρις να πει τιποτα τιμωντας την αξιοπιστια των κρισεων στις ΕΔ !Τωρα ο Ζιαζιας υπερασπιζεται την ανυπαρκτη υστεροφημια του με αυτα που λεει !Το μοναστηρι ναν καλα και απο Στρατηγους οσους θελεις !

  • Εύα avatar
   Εύα @ Κώστας 25/07/2012 18:27:05

   Δεν γνωρίζω τα έργα και τις ικανότητες του Στρατηγού..μπορώ όμως να σας πω για τα ''έργα'' και τις ''ικανότητες'' των πασόκων...προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατηθούν στην εξουσία..1) επειδή είναι μειοψηφία (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών), βγαίνουν με λόγο καταγγελτικό 2) ψιθυρίζουν για αξιοκρατίαΤΩΡΑ..γιατί ΜΕΧΡΙ τώρα, μόνο με πράσινα χαρτάκια κυκλοφορούσαν..και από πότε οι πασοκτσήδες είναι ικανότεροι από άλλους; αν μου απαντήσετε ''από τα 30 χρόνια πασοκοκρατίας που, κάποιοι, απόκτησαν όλα τα τυπικά προσόντα'', τότε κερδίσατε..

 14. Dimitris avatar
  Dimitris 25/07/2012 16:54:49

  Η κομματοκρατία και η αδιαφάνεια δυστυχώς στο στράτευμα ζουν και βασιλεύουν, με επιπτώσεις στο ηθικό των στελεχών.
  Επειδή ο Μπεγλίτης ήταν ο χειρότερος ΥΠΕΘΑ, δε σημαίνει ότι οι επόμενοι πρέπει να τον συναγωνίζονται σε ανικανότητα.

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/07/2012 17:01:17

  Ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί...

 16. Κριτική Σκέψη avatar
  Κριτική Σκέψη 25/07/2012 17:13:24

  Διαβάζοντας το άρθρο και τα υποκείμενα σε αυτό σχόλια θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα:
  Ως Αρχηγός, Στρατιωτικός και Άνθρωπος χαίρει της απόλυτης εκτίμησής μου.
  Όμως όταν προάγεσαι σε Αρχηγό με την ταυτόχρονη αποστρατεία του συνόλου του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, τότε δεν θα πρέπει να αναμένεις καλύτερη αντιμετώπιση από τις επερχόμενες καταστάσεις!
  Και εδώ η βιβλική ρήση έχει τη θέση της "Μάχαιραν έδωκες! Μάχαιραν θα λάβεις"!!!!!
  Όταν έφευγε άρον άρον ολόκληρο το ΑΣΣ ήταν καλά και τώρα δεν είναι?
  Για να φθάσει κάποιος στους Ανώτατους βαθμούς της Ιεραρχίας και όταν λέω Ανώτατους εννοώ από τον βαθμό του Συνταγματάρχη και πάνω δεν χρησιμοποίησε κάποιο πολιτικό μέσο? Δεν κυκλοφόρησε το όνομά του σε χαρτάκι? ΔΕΝ......ΔΕΝ....ΔΕΝ.....?????????
  Τώρα για αυτούς που τον περιστοίχιζαν και τον συμβούλευαν!!!!
  Δεν φέρουν ευθύνη? Όλα καλά?

  Αυτά και ευχαριστώ για την φιλοξενία της στήλης

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ Κριτική Σκέψη 25/07/2012 17:36:46

   Τότε γιατί δεν διώχνουν και τους υπόλοιπους Αρχηγούς των επιτελείων, αφού και αυτοί με την ίδια διαδικασία επελέγησαν?

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Κριτική Σκέψη 25/07/2012 18:22:29

   Ενώ τον σέβεστε ως Αρχηγό, Στρατιωτικό και Άνθρωπο εν τούτοις υποννοείτε ότι μετήλθε μέσα για να γίνει αυτός αρχηγός σε βάρος αξιοτέρων συναδέλφων του.

   Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω επαρκώς τις διαδικασίες επιλογής Αρχηγών, αλλά αν σ' αυτές μετέχουν οι προηγούμενοι αρχηγοί, προφανώς είναι δικό τους θέμα ποιούς θα προτείνουν και αν δέχονται πιέσεις, αν θα τις υποστούν ή όχι.

   Εδώ όμως δεν είχαμε επιλογή νέου αρχηγού, εδώ είχαμε τις προτάσεις του αρχηγού για τις οποίες δεν δέχτηκε τις πιέσεις που του ασκούνταν (από κάποιον που δεν έγινε ποτέ αρχηγός, αν κατάλαβα καλά)

   Και παραιτήθηκε!!!

   Τα μπλέξαμε όλα σ' αυτή τη χώρα!!!

 17. alex23 avatar
  alex23 25/07/2012 18:06:43

  απλώς κατάλαβε ότι τον έχουν για απόσυρση, και έκανε ηρωική έξοδο για να την εξαργυρώσει στο μέλλον..

  και είναι φαιδρό να επικαλείται και μάλιστα μέσω διαρροών, την ηθική και την αξιοπρέπεια του την ώρα που φεύγει, ενώ όταν έγινε αρχηγός και έγινε 'η σφαγή του Δράμαλη' δεν έβγαλε κιχ... εκεί δεν είχε ηθική και αξιοπρέπεια φαινεται.. λιγο ντροπή δεν βλαπτει.. αλλα άμα παίρνουν παραδείγματα από τους πολιτικούς που τους διορίζουν τι να περιμένεις..

 18. απατσι avatar
  απατσι 25/07/2012 22:41:48

  Ο τύπος ήξερε ότι την επόμενη ημέρα θα τον τελείωναν, μετά τις δύο απόπειρες που ΄'εκανε να κυκλοφορήσει τις μεταθέσεις που είχε βγάλει το σύστημα του πασόκ, μιας και όριζε τα πράγματα μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αν παραιτούνταν την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα ξεχνούσε ο κόσμος τον τρόπο αναρίχησης στην εξουσία. Το έκανε στο παρά ένα λεπτό πρίν την επίσημη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μόνο και μόνο για να δημιουθργήσει ντόρο. Γιατί πρόβλημα δεν δημιούργησε.
  Από την άλλη χαίρομαι διπλά διότι αν γυρίσουμε και δούμε κάποιες φωτογραφίες των 4 αρχηγών σε πιάνει θλίψη. Τέσσερα γεροντάκια με κοιλίτσες, βγαλμένοι από τα ΚΑΠΗ με στολή. Σαν έβλεπες την μούρη του Μπεγλίτη σε καλλιστεία. Και από την άλλη βλέπεις στρατηγούς άλλων χωρών (και αντιπάλων μας) στεγνούς, νευρώδεις, με παράστημα και αετήσιο βλέμμα. Ελπιζω η παρούσα πολιτική ηγεσία να επιλέξει ΚΑΙ μ' αυτό το κριτήριο.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ απατσι 26/07/2012 01:45:14

   Δηλαδή ο Φράγκος που είναι σα λουκουμάς με τη δική σου λογική ήταν μάπα στρατηγός. Ωραία κριτήρια. Τον λοχαγό και τον ταγματάρχη πρέπει να τον έχεις σε άριστη φυσική κατάσταση , ο Α/ΓΕΣ πρέπει να έχει εμπειρία, μυαλό, αποφασιστικότητα και ευστροφία.Ας έχει και κοιλιά. Ούτε με αλεξίπτωτο θα χρειαστεί να πέσει ούτε θα καταλάβει κανα εχθρικό οχυρό με έρπην...Παρεμπιπτόντως ο Ζιαζιάς μια χαρά κρατιέται για την ηλικία του...

 19. Giorgos avatar
  Giorgos 25/07/2012 23:43:47

  Εγω ως ελληνας φορολογουμενος γιατι ζω σε αυτη την χωρα? και ειμαι μεταξυ κομματικων πολεμων? Αυτο ειναι το θεμα που αφορα δυο εκατομυρια ανεργους? σε μια χρεωκοπημενη χωρα! Ξυπνατε ρε!!!!!!

 20. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 26/07/2012 01:30:39

  please,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΑΛΣ,ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ....

 21. vassilis avatar
  vassilis 26/07/2012 08:51:32

  Mετα καποιοι απορουν γιατι τρωμε φαπες συνεχεια στα εθνικα μας θεματα,ιμια,Κυπρος,σκοπιανο...Πολιτικοι και στρατιωτικοι που σκοτωνονται για την κουταλα αλλα βαζουν την ουρα στα σκελια οταν υπαρχει εθνικη απειλη!

 22. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 26/07/2012 18:58:00

  Πολύ ωραία , Ο Μεϊμαράκης πριν από τις εκλογές του 2009 έκανε κρίσεις ανωτάτων, το ίδιο και ο Μπεγλίτης . Επιτέλους τι θα γίνει ; Τώρα φταίει ο Στρατηγός Ζαζίας . Δηλαδή θα πρέπει να αποδεχθούμε "τη ισονομία στην παρανομία'' Πολύ ωραία!!! Μακάρι το παράδειγμα του Ζαζία να είχαν ακολουθήσει και οι άλλοι Αρχηγοί, εάν υπήρξε παρέμβαση . Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με όλη αυτή την τραγική κατάσταση. Ένα τεράστιο μέρος ευθύνης ανήκει και στους Στρατηγούς . Κάποτε πρέπει να σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας, έτσι δεν είναι κύριοι ΑΡΧΗΓΟΙ των Ε.Δ. ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.